برگی از معرفت 🍂
👌مردم بر سه دسته اند و بر سه روش با مرگ مواجهه دارند:
⭐️دسته اول کسانی اند که شیرین زندگی می کنند و اهل لهو و لعب هستند و در غفلت زندگی می کنند و از زندگی مرفهی برخوردار هستند و دلشان در گرو مال دنیاست و به حیات این جهان رضا دارند و گمان باطل دارند که از این دنیا نخواهند رفت و از مرگ نیز یاد نمی کنند.
⭐️دسته دیگر اهل توبه هستند؛ اینان اگرچه همه عمرشان به نیکوکاری سپری نمی شود اما از بدکاری و بداندیشی خود در پشیمانی اند و مایل اند که زندگانی نیکویی داشته باشند. اینان هنگامی که یاد مرگ می افتند با ندامت از آن یاد می کنند.
⭐️دسته سوم عارفان هستند؛ اینان در این عالم با خدای خود زندگی می کنند و عاشقانه عمر را سپری می کنند. مرگ برای آنان رسیدن به حضرت محبوب است و دنیا را پله پله برای رسیدن به دوست طی می کنند. دنیا برای آنها زندان است و به تعبیر به حق امیر مومنان دنیا برای آنها زندان است.
چونک زندان ماست این دنیا
عیش باشد خراب زندان ها
مولانا🌻
غزالی
📗کتاب احیاء العلوم،بخش ذکرالموت
@wittj2
غیر قمر هیچ مگو-@shamsmowlana.mp3
8.48M
🎷هژیر مهر افروز
⭐️غیر قمر هیچ مگو
@wittj2
هنگام صبوح آمد ای مرغ سحر خوانش
با زهره درآ گویان در حلقه مستانش
هر جان که بود محرم بیدار کنش آن دم
وان کو نبود محرم تا حشر بخسبانش
مولانای جان🌻
@wittj2
برگی از معرفت🍂
هر فعلی که انجام می دهید برای خدا باشد نه برای جسم .هر کاری را که در آن می توانید رضای خدا را کسب کنید آن را انجام بدهید .غذا می خورید برای رضای خدا می خوابید برای رضای خدا.یک مراقبت قوی داشته باشید که کم کم جانتان یک قوتی بگیرد.اصل اعمال نیت است همه کارها را با بسم الله آغاز کنید هر لقمه ای که میگیرید بسم الله فرو می برید الحمدلله تا غذا نورانی شود یقین داشته باشید که با بسم الله تمام کارها درست می شود.
حجت الحق حمیدرضا مروجی سبزواری (حفظ الله تعالی)🌻
@wittj2
4_5766872203454841614.mp3
4.41M
⭐️عشق چیست؟
🎷حجت الحق مروجی سبزواری
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
هدایت شده از گسترده پُربازده اُفق
Ziarat.apk
2.73M
🔸نرم افزار پخش مستقیم اماکن مذهبی
🔸مکه ـ مدینه ـ کربلا ـ مشهد ـ قم
👌کاملاً تست شده و رایگان
🔮🎷 مکاید شیطان
آیت الله جوادی آملی می فرماید:
مکاید شیطان عبارت است از؛
1-شیطان گاهی انسان را بوسیله گناه از خدا دور می کند.
2-گاهی بوسیله مکروه انسان را از مسیر باز می دارد.
3-گاهی با عمل مستحبی از اعمال واجب غافل می کند.
4-گاهی شیطان با عمل واجب از اعمال اوجب باز می دارد.
در نتیجه ،شیطان هر کسی را با یک طریقی از خداوند متعال دور میکند وگرفتار غفلت می نماید.
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
⭐️آیادرقرآن نمیاندیشندیا قلبهای آنها قفل شده⁉️
خواندنقرآن بدونتدبر وتفکرارزش زیادی ندارد زیرا هدف قرآن، عمل به آناست، وتوجه بهمعانی و تفکر درقرآن مقدمه و دریچهای بهسوی عملاست.
@wittj2
🔮🎷نسبيت زمان
امروز حقيقت نسبى بودن زمان دانسته شده است. در اوايل قرن بيستم انيشتين فرضيه نسبيت را شرح نمود. نسبى بودن زمان را البرت انیشتين ثابت نموده و توضيح داد که زمان ارتباط به کتله و سرعت دارد.
در حاليکه قرآن صدها سال قبل در مورد نسبى بودن زمان معلومات داده بود.
{وَإِنَّ يَوْمًا عِنْدَ رَبِّكَ كَأَلْفِ سَنَةٍ مِمَّا تَعُدُّونَ}
همان يک روز نزد الله (ج) مثل هزار سال به حساب شما است (الحج ۴۷).
{تَعْرُجُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ}
در روزى که به اندازه پنجاه هزار سال ميباشد
(المعارج ۴).
از آيه هاى فوق واضحا" نسبى بودن زمان استنباط ميگردد، که در قرن هفتم بيان شده بود.
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
⭐️طبق نظریه انیشتین درمورد سفر نور، شما نمیتوانید فضاپیمای بسازید که سریعتر از نور بتونه پرواز کند،اما تئوری فیزیکی میگوید اگر شما میانبری(کرم چاله)درفضا بسازید میتونید سرعت نور را دور بزنید.
@wittj2
🔮🎷کرم چاله چیست؟
به کرم چاله تونل گرانشی نیز گفته می شود. این تکینگی گرانشی از فضا- زمان که حداقل دو انتها دارد به یک عبورگاه فرعی متصل می شود. این عبورگاه یا تونل واحد می تواند وسیله لازم برای سفر از یک انتها به انتهای دیگر کرم چاله را میسر کند.
@wittj2
در ابتدا، جهان👌 تنها یک نقطه بود، این نقطه همهجا بود، و هنوز هم هست. دانشمندان اثبات کردهاند: "نور ناشی از بیگ بنگ، به شکل تابش کیهانی، آسمان را در تمام جهات پر کرده است".
@wittj2
⭐️مرکز جهان کجاست؟
بیگ بنگ انفجاری از ماده به درون فضای خالی نبود، بلکه مهبانگ انبساط سریع خود فضا بود. این بدان معناست که هر نقطهای در جهان میتواند مرکز جهان باشد!
@wittj2
⭐️در نظریه کوانتوم، گذشته و آینده یک چیز دقیق مشخص نیست. در واقع، فیزیک کوانتوم نگاه جدیدی از واقعیات بیرونی است. در این مدل، مفاهیم بنیادی مربوط به درک مستقیم از واقعیات دیگر معنا ندارند .
@wittj2
🔮🎷پرده اول: افت و خیز کوانتومی ، خلا کوانتومی ، هیچ یا عدم؟!
برای شناخت بهتر افت وخیز کوانتومی یا نوسان کوانتومی، قبل از هر چیز بهتر است ابتدا تکلیف خودمان را با فضا مشخص کنیم. در نوشتار سه قسمتی «فضا چیست» به تفصیل در این باره صحبت کردیم و امکانهای مختلف برای ماهیت فضا را برشمردیم. با فرض درنظر گرفتن فضا به صورت کلاسیکی آن، شهودتان در مورد خلا چه میگوید؟ لطفا همین حالا، خلا را برای خودتان تعریف کنید. قاعدتا تمام ما، خلا را به عنوان فضایی خالی از ماده تعریف میکنیم.
در فیزیک کلاسیکی (قابل کاربرد در پدیدههای ماکروسکوپی)، فضا-زمان خالی، خلا نامیده میشود. خلا کلاسیکی همان چیزی است که با شهودمان میشناسیم، یعنی فضای کاملا خالی از ماده (که گاهی آن را با واژه «عدم» توصیف میکنیم)، اما در مکانیک کوانتومی (قابل کاربرد در پدیدههای میکروسکوپی)، خلا یک موجود بسیار پیچیدهتر است. خلا کوانتومی، کاملا بدون خصوصیت نبوده و در واقع عدم نیست، بلکه فقط یک حالت کوانتومی خاص از میدان کوانتومی است. اجازه دهید کمی واضحتر صحبت کنیم: در نظریه میدان کوانتومی، یک حالت میدان پایهی کوانتومی وجود دارد که دارای کمترین انرژی است و به آن خلا میگویند. حالتهای برانگیختهی این میدان، ذرات را میسازند. پس خلا کوانتومی جایی است که هیچ میدان کوانتومی، برانگیخته نیست، یعنی هیچ ذرهای وجود ندارد.
خلا و افت و خیز کوانتومی
پرده دوم: افت و خیز کوانتومی
افت وخیز کوانتومی به ظهور موقت ذرات پرانرژی از دل خلا یا هیچ گفته میشود که طبق اصل عدم قطعیت هایزنبرگ امکانپذیر است. به افت و خیز کوانتومی ، افت و خیزهای خلا هم گفته میشود. اصل عدم قطعیت میگوید نمیتوان مقدار دقیق متغیرهای مزدوج مانند اندازه حرکت-مکان (یا زمان-انرژی) را به طور همزمان تعیین کرد. وقتی جرم، بسیار بزرگ باشد (مانند یک شی ماکروسکوپی)، عدم قطعیت و بنابراین اثر کوانتومی، بسیار کوچک میشود و در نتیجه میتوان از فیزیک کلاسیکی استفاده کرد.
فرض کنید دستگاهی برای اندازه گیری یک فوتون داشته باشیم و بخواهیم انرژی و مدت زمانی که فوتون از دستگاه اندازهگیری میگذرد را اندازه بگیریم. از آنجایی که هر ذرهای از اصل عدم قطعیت هایزنبرگ تبعیت میکند، هر چه انرژی ذره را با دقت بیشتری اندازه بگیریم، در تعیین مدت زمان، عدم قطعیت یا بیدقتی بیشتری مشاهده خواهد شد. حال اگر این عدم قطعیت را به خلا اعمال کنیم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ از نظر کلاسیکی، خلا به یک فضای خالی، یعنی جایی که ذره ای وجود ندارد، اطلاق می شود و بنابراین دارای انرژی صفر است، اما اصل عدم قطعیت زمان-انرژی می گوید همیشه مقداری عدم قطعیت در مقدار انرژی وجود دارد و ما هیچگاه نمی توانیم مقدار انرژی را به صورت کاملا دقیق بدست آوریم. با تفاسیر بالا نمی توانیم ادعا کنیم انرژی خلا، دقیقا صفر است و این بدان معناست که در یک بازه ی زمانی بسیار کوتاه، خلا دارای یک انرژی غیرصفر است. این انحراف از انرژی واقعی خلا (یعنی صفر) را افت و خیز خلا یا افت و خیز کوانتومی خلا مینامیم.
پرده سوم: افت و خیز کوانتومی و ذرات مجازی
اکنون یک سوال مهم پیش میآید: انرژی افت و خیزهای خلا کجا استفاده میشود؟ پاسخ این است که با استفاده از این انرژی، ذرات مجازی ساخته میشوند. ذرات مجازی حاصل افت و خیزهای خلا، ذراتی هستند که به طور همزمان در هر جایی از کائنات ساخته میشوند و معمولا در یک بازهی زمانی بسیار کوتاه وجود دارند. در واقع، این ذرات مجازی به صورت جفت های ذره-پادذره خلق شده و پس از مدت بسیار کوتاهی، نابود می شوند. هر چه عدم قطعیت زمان بیشتر باشد، عدم قطعیت انرژی کمتر خواهد. بود. این بدان معناست که انرژی بیشترِ یک ذرهی مجازی باعث میشود جفت ذره-پادذره، سریع تر نابود شود. وقتی این جفت نابود شوند، هیچ مقدار انرژی آزاد نمیشود، زیرا طبق قانون پایستگی انرژی، انرژی نمی تواند از هیچ به وجود آید؛ پس قانون پایستگی نقض نمیشود.
به طور کلی، ذره و پادذرهی مجازی، مقداری انرژی قرض گرفته و در کوتاهترین زمان ممکن، آن را پس میدهند. ویژگی ذرات مجازی، مانند ویژگیهای همتایان واقعی و کلاسیکشان نیست، مثلا یک الکترون مجازی، جرمی برابر جرم الکترون واقعی ندارد. از طرفی این ذرات مجازی را نمیتوان به طور مستقیم مشاهده کرد، بلکه فقط میتوان اثر آنها را روی محیط اطرافشان دید. نکتهی شگفت انگیز آن است که این ذرات مجازی تحت شرایط خاصی میتوانند به ذرات واقعی یا کلاسیکی تبدیل شوند.
تابش هاوکینگ و افت و خیز کوانتومی
پرده چهارم: افت و خیز کوانتومی و تابش هاوکینگ
هر کسی تا حدودی با گرانش،آشنایی دارد. گرانش، یک نیروی جاذبهای و همه جا حاضر است که ما را در زمین نگه می دارد. گرانش نیرویی است که زمین را در مدار خورشید؛ و منظومهی شمسی را در سکونتگاه همیشگی ما یعنی کهکشان راه شیری نگه میدارد.
@wittj2
مردم سالها به اشتباه تصور میکردند گرانش فقط روی ذرات ملموس و مشهود، عمل میکند، اما بعدها معلوم شد، حتی ذرات با جرم سکون صفر، یعنی فوتونها هم تحت تاثیر این نیروی جادویی قرار میگیرند. نور یا همان موجودی که بالاترین سرعت گیتی را در اختیار دارد، در اکثر موارد، گرانش را خیلی حس نمیکند، اما این همهی ماجرا نیست! اشیای بسیار شگفت انگیزی با جرم فوق العاده و نیروی گرانشی حیرتانگیز وجود دارند که حتی نور نمیتواند از آنها بگریزد! این موجودات شگفت انگیز را بسیاری از ما می شناسیم: سیاهچاله ها!
همانطور که میدانید هر چه یک شی به میدان گرانشی نزدیک تر باشد، جاذبه ی بیشتری روی آن اعمال میشود، بنابراین یک فضای کرهمانند اطراف سیاه چاله وجود دارد که جاذبهی درون آن، به قدری قدرتمند است که حتی نور نمی تواند از آن بگریزد. این ناحیه، افق رویداد نام دارد. داستان تابش هاوکینگ به سال ۱۹۷۲ بازمیگردد که فیزیکدان اسراییلی ژاکوب بکشتایندر پیشنهاد کرد سیاه چاله ها باید یک انتروپی خوش تعریف داشته باشند و این سرآغاز توسعه ترمودینامیک سیاه چالهها بود. استیون هاوکینگ (فیزیکدان انگلیسی که به نابغهی قرن مشهور شده)، با کار کردن روی ترمودینامیک سیاهچالهها، در سال ۱۹۷۴ نشان داد هر سیاهچالهای میتواند طی یک فرایند کوانتومی، تابش الکترومغناطیسی از خود ساطع کند! این تابش به افتخار وی، تابش هاوکینگ نامیده شده است.
بیایید یک جفت فوتون مجازی را تصور کنیم که نزدیک افق رویداد ساخته میشوند، به طوری که یکی از آنها درون افق رویداد و دیگری بیرون آن ساخته شدهاند. با این اوصاف، فوتون اول به درون سیاه چاله جذب شده و فوتون دوم از آن میگریزد. هاوکینگ پیشبینی کرد افت و خیز کوانتومی خلا باعث تولید جفتهای ذره-پادذره یا همان ذرات مجازی در نزدیک افق رویداد سیاه چاله میشود. درست قبل از نابود شدن، یکی از ذرات به درون سیاه چاله میافتد در حالیکه ذرهی دیگر فرار میکند. در نتیجه از نظر کسی که سیاه چاله را میببیند، یک ذره از آن، تابش شده است.چون ذرهی تابششده دارای انرژی مثبت است، ذرهای که توسط سیاه چاله جذب میشود، نسبت به جهان خارجی، انرژی منفی دارد. این تابش باعث از دست رفتن انرژی سیاه چاله و در نتیجه از بین رفتن جرم آن میشود (طبق رابطه مشهور E=mc۲). سیاه چالههای کوچک قدیمیتر، نسبت تابش به جذب بیشتری داشته و به طور کلی، جرم نهایی آنها کاهش مییابد؛ در مقابل، سیاه چالههای بزرگتر (مانند آنهایی که دارای یک جرم خورشیدی هستند)، نسبت تابش به جذب کمتری دارند.
تابش هاوکینگ یکی از نخستین پیشبینیهای نظری دربارهی چگونگی ارتباط گرانش به شکلهای دیگر انرژی بود، مشخصهای که برای هر نظریه گرانش کوانتومی ضروری است. با وجود آنکه تابش هاوکینگ مورد پذیریش فیزیکدانان واقع شده، اما هنوز جنجالهایی در موردش وجود دارد؛ مثلا مسئله از دست رفتن اطلاعات، فیزیکدانان را آشفته میکند.
پرده پنجم: افت و خیز کوانتومی و اثر کازیمیر، نیرویی از هیچ!
اثر کازیمیر یک پدیدهی فیزیکی است که وجود ذرات مجازی را ثابت میکند و در سال ۱۹۴۸ توسط یک فیزیکدان آلمانی به نام هندریک کازیمیر و براساس نظریهی ذرات مجازی، پیشبینی شد. کازمیر فرض کرد اگر دو صفحهی بدون بار را به صورت موازی و در فاصلهی چند نانومتری هم قرار دهیم، به دلیل افت و خیز کوانتومی ، یکدیگر را جذب خواهند کرد. این اثر ناشی از آن است که ذرات- پادذرات مجازی به طور مداوم بین و اطراف صفحات، ساخته میشوند. از طرفی تابع موج ذرهی مجازی که بین دو صفحه، ایجاد میشود، باید طول موج نسبتا کوتاهی داشته باشد، زیرا طول موجهای بزرگتر برای بین دو صفحه، مناسب نیستند. در نتیجه، تعداد ذرات مجازی بین صفحه، کمتر از تعداد ذرات در مکانهای دیگر است.
برای درک اثر کازیمیر، باز هم ابتدا باید فضا را به خوبی درک کنیم. همانطور که در بالا اشاره کردیم، در نظریه میدان کوانتومی، خلا، پر از امواج الکترومغناطیسی در حال افت و خیز است که هیچگاه به طور کامل، حذف نمیشوند، درست مانند اقیانوسی با امواجی پرتلاطم. این امواج دارای تمام طول موجهای ممکن بوده و حضور آنها ثابت میکند فضای خالی مقدار معینی انرژی دارد که همیشه وجود دارد، ولی نمیتوانیم آن را گیر بیندازیم.
حالا تصور کنید دو آینه را در خلا، مقابل یکدیگر قرار دهیم. در این حالت، امواجی با طول خاص (مطابق با فاصلهی بین دو آینه) بین آینهها رفت و برگشت خواهند کرد. اگر دو آینه را به یکدیگر نزدیکتر کنیم، امواج بلندتر، دیگر مطابق فاصلهی بین دو آینه نبوده و در نتیجه میزان کل انرژی خلا بین آینهها، کمی کمتر از بخشهای دیگر فضا خواهد شد؛ بنابراین آینهها یکدیگر را جذب خواهند کرد؛ درست همانطور که دو جسمی که با یک فنر کشیدهشده، به یکدیگر نگه داشته شدهاند، با کاهش انرژی ذخیره شده در فنر، به سمت یکدیگر حرکت خواهند
@wittj2
کرد. این اثر، یعنی جذب دو آینه در خلا، اثر کازیمیر نام دارد. اثر کازیمیر برای نخستین بار در سال ۱۹۴۸ توسط فیزیکدان آلمانی، هندریک کازمیر پیشبینی شد. استیو لاموراکس از آزمایشگاه ملی لوس آلاموس، برای اولین بار این اثر ظریف را در سال ۱۹۹۶ اندازهگیری کرد.
پس به طور کلی میزان انرژی یک بخش از خلا با مادهی اطراف آن تغییر میکند که اثر کازیمیر در این مفهوم وسیعتر نیز استفاده میشود. اگر آینهها با سرعت زیادی حرکت کنند (اثر کازیمیر دینامیکی)، برخی از امواج خلا میتوانند به امواج واقعی تبدیل شوند. جولیان شوینگر و چند دانشمند دیگر، اثر کازیمیر دینامیکی را به عنوان علت پدیدهی اسرارآمیز سونولومینسانس (ترکشهای کوچکی از نور که از حبابهای در حال انفجار در یک مایع و به علت برانگیختگی ناشی از صدا ساطع میشوند) پیشنهاد کردهاند.
یکی از جالبترین جنبههای انرژی خلا (با آینه یا بدون آینه) این است که این انرژی، بینهایت است (که در محاسبات میدان کوانتومی ثابت شده). این امر نشان میدهد خلا فضا میتواند منبع مقدار زیادی انرژی باشد که انرژی نقطه صفر نامیده میشود، اما این یافته، یک مشکل فیزیکی ایجاد میکند: ما نمیتوانیم مانع تطابق امواج کوچک بین دو آینه شویم و در نتیجه بینهایت از این طول موجها وجود دارد. راهحل ریاضی این است که محاسبات را به طور موقت و برای تعداد محدودی از امواج برای دو فاصله متفاوت آینهها انجام داده و تفاوت انرژیهای خلا را پیدا کنیم. سپس میتوان استدلال کرد که این تفاوت، با افزایش تعداد طول موجها تا بینهایت، محدود باقی میماند. اگرچه این ترفند به درستی کار کرده و جوابهای سازگار با آزمایش میدهد، اما مشکل انرژی بینهایت خلا، یک مسئلهی جدی است. نظریهی گرانش اینشتین ثابت میکند این انرژی باید یک انحنای گرانشی بینهایت در فضا تولید کند، چیزی که ما قطعا مشاهده نمیکنیم. حل این مسئله، هنوز یک سوال باز است…
در این قسمت از کلاس درس کوانتومی، یکی دیگر از وجههای شگفتانگیز دنیای کوانتومی را واکاوی کردیم. افت و خیز کوانتومی ، ویژگی عجیبی است که باعث میشود از دل سکوت مطلق، هیاهویی برپا شود…
⭐️منابع و اطلاعات بیشتر
مقاله اصلی کاسیمیر به صورت PDF
مقاله اصلی هاوکینگ
ساینتیفیک امریکن: اثر کازیمیر چیست؟
دانشگاه کالیفرنیا: تابش هاوکینگ
تات کو: سیاه چاله و تابش هاوکینگ
ساینتیفیک امریکن: ذرات مجازی
ساینتیفیک امریکن: آیا تمام جهان از هیچ است؟
کتاب گیتی از هیچ، نوشتهی لارنس کراوس
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
حس فانی میدهند و عشق فانی میخرند
زین دو جوی خشک بگذر جویبار خویش باش
میکشندت دست دست این دوستان تا نیستی
دست دزد از دستشان و دستیار خویش باش
مولانای جان🌻
@wittj2
این نگاران نقش پرده آن نگاران دلند
پرده را بردار و دررو با نگار خویش باش
با نگار خویش باش و خوب خوب اندیش باش
از دو عالم بیش باش و در دیار خویش باش
مولانای جان🌻
@wittj2
پندانه🍂
اگر ما بخواهيم از قرآن استفاده كنيم از همين احترام ها بايد آغاز كنيم،
بايد جلد قرآن را ببوسيم و روي چشم بنهيم.
وقتي صداي قرآن مي آيد سكوت كنيم و بشنويم و احترام كنيم.
اينها زمينه اي ميشود تا انسان ايمان پيدا بكند و آن را تقويت نمايد.
رشد ايمان به عمل است نه با حرف و نه با جدل.
البته بايد پاسخ شبهات را براي اتمام حجت بيان كرد ولي بايد دانست برخی افراد با اين پاسخ ها از گمراهي بيرون نمي آيند:
خَتَمَ اللّهُ عَلي قُلُوبِهِمْ، فَمَنْ يَهْدِي مَنْ اَضَلَّ اللّهُ»؛
«اَفَرَاَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ وَ اَضَلَّهُ اللّهُ عَلي عِلْمٍ»؛
خدا او را گمراه كرده است.
البته در مورد كسي كه گرفتار شبهه شده و به دنبال هدايت است، بايد شبهه را پاسخ گفت.
با اين اوصاف اگر احترام به قرآن از همين مراحل ابتدايي شروع شد، به معناي كلام آن بيشتر توجه كرده و سعي ميكنيم معني آن را فهميده و به آن عمل كنيم.
وقتي به قرآن عمل كرديم از نورانيت آن استفاده ميكنيم و هر لحظه بر توفيقات ما افزون مي شود تا گام به گام به سمت خدا نزديك تر شويم.
اما وقتي درست بر ضد قرآن عمل كنيم:
«ثُمَّ كانَ عاقِبَةَ الَّذِينَ اَساوا السُّواي اَنْ كَذَّبُوا بِآياتِ اللّهِ»؛
سرانجامِ گناه، ضعف ايمان خواهد بود و سرانجامِ ضعف ايمان، كفر.
#درس_اخلاق
#احترام_قرآن
@wittj2
💐گفتم که: الف، گفت: دگر؟ گفتم: هیچ
در خانه اگر کس است، یک حرف بس است💐
بارها گفتهام و بار دگر میگویم: «کسی که بداند هر که خدا را یاد کند، خدا همنشین اوست، احتیاج به هیچ وعظی ندارد، میداند چه باید بکند و چه باید نکند؛ می داند که آنچه را که می داند، باید انجام دهد، و در آنچه که نمی داند، باید احتیاط کند.»
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
الاقل محمد تقی البهجة🌻
@wittj2
رنج نباید تو را غمگین کند،
این همان جایی است که اغلب اشتباه میکنیم.
رنج قرار است تو را هوشیارتر کند،
چون انسانها زمانی هوشیارتر میشوند که زخمی شوند.رنج نباید دل مردگی تو را بیشتر کند.
@wittj2
پندانه🍂
فردی پیش بهلول آمد و گفت: راهی بگو ڪه گناه ڪمتر کنم.
✨ بهلول گفت: بدان وقتی گناه میڪنی، یا نمیبینی ڪه خدا تو را میبیند، پس ڪافری.
✨ یا میبینی ڪه تو را میبیند و گناه میڪنی، پس او را نشناختهای و او را نزد خود حقیر و ڪوچڪ میشماری.
👌 پس بدان شهادت به اللهاڪبر، زمانی واقعی است ڪه گناه نمیڪنی. چون ڪسی ڪه خدا را بزرگ ببیند نزد بزرگ مؤدب مینشیند و دست از پا خطا نمیکند.
@wittj2