✡ عید حنوکا
🔸 از دوشنبه ٢ دی تا دوشنبه ٩ دی ١٣٩٨ شمسی (مطابق با ٢۵ کیسلو تا ٢ طبت ۵٧٨٠ عبری) ایام عید #حنوکا یهود است. به همین مناسبت کمی دربارهی این عید با شما سخن خواهیم گفت. با ما همراه شوید:
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ دربارهی عید حنوکا
1⃣ حنوکا یا خَنوکَه (به عبری: חֲנֻכָּה) یا #عید_اخلاص یکی از جشنهای یهودیان است. این جشن هشتروزهاست و تقریباً با ایام #کریسمس همزمان است. این جشن که در ماه دسامبر جشن گرفته میشود، خاطره پیروزیهای کهن را در یاد مردم یهود زنده میکند.
2⃣ عید #حنوکا یادآور یکی از معجزات در تاریخ یهود است که بر پایهی آن، تنها چراغ باقیمانده در نیایشگاه #مکابیون در زمان جنگ با یونانیان، در حالی که تنها برای یک روز روغن داشته، به مدت هشت روز، روشن میماند.
3⃣ بر پایهی تاریخ یهود حزب قدیسین که از اورشلیم گریختند #متاتیاهو (متابیبه)، بزرگ خانواده #حشمونی را که کمی پس از آن درگذشت، به رهبری خود برگزیدند. جانشین او پسرش یهودا ملقب به #مکابی (چکش) بود که علیه #سلوکیان شورش کرد.
4⃣ وی پس از چند بار نبرد در سالهای ۱۶۶-۱۶۵ پیش از میلاد بر آنان پیروز شد و بخش بزرگی از #یهودیان که دودل بودند به او پیوستند. این پیروزی باعث شد تا آنتیوخوس چهارم به یهودیان اجازه پرداختن به امور دینی را بدهد.
5⃣ #مکابیها در تاریخ ۱۶۴ق.م به #اورشلیم بازگشتند و تاکنون هم یهود این مناسبت را با عنوان عید روشناییها (حنوکا) جشن میگیرد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ تفاوت شمعدان ٧شاخه و ٩شاخه در مناسبتهای یهودیان
1⃣ در اعیاد یهودی دو نوع شمعدان استفاده میشود، یک شمعدان ٧شاخه و یک شمعدان ٩شاخه.
2⃣ شمعدان ٩شاخه شمعدانی است که در عید #حنوکا یهودیان استفاده میشود.
3⃣ #منوره حنوکا که در هشت روز عید حنوکا یکی پس از دیگری روشن میشود متفاوت با شمعدان ٧شاخهای است که در #معبد_سلیمان روشن میشد و نماد اصلی یهودیت است.
4⃣ شاخهی نهم این منوره #شماس نام دارد و شمعی که در آن قرار میگیرد برای روشن کردن هشت شمع دیگر در هشت روز عید حنوکا به کار میرود.
5⃣ یهودیان سراسر جهان از ٢۵ ماه کیسلو بهمدت ٨ روز در خانههای خود منوره ٩شاخه حنوکا را روشن میکنند. این شمعدان در این ایام معمولاً پشت پنجرهی خانهها قرار گرفته و روشن میشود.
6⃣ این جشن یادآور داستان معجزهای است که مربوط میشود به پیروزی #مکابیان بر حاکمان سلوکی فلسطین در حدود سال ١۶۵ ق.م.
6⃣ مطابق آنچه در #تلمود آمده است وقتی که #حشمونائیم (یا همان مکابیان) خواستند پس از مدتها دوباره معبد را بازگشایی کنند فقط توانستند به ظرف کوچکی از روغن که هنوز مُهر کاهن اعظم را بر خود داشت و در نتیجه از ناپاکی به دور مانده بود، دست یابند. این مقدار اندک روغن حداکثر بیش از یک روز نمیتوانست دوام داشته باشد، اما در عمل برای مدت ٨ روز در حال سوختن بود و در نتیجه این امکان را فراهم آورد تا روغن پاک جدیدی تهیه شود.
7⃣ این معجزه بعدها در نزد #یهود تبدیل به جشن حنوکا شد.
8⃣ اما شمعدان ٧شاخه که در بسیاری از کنیسهها و منازل یهودیان یافت میشود، نمادی تاریخی از شمعدان ٧شاخهی زرّینی است که در خیمهی عهد و بعدها در پرستشگاه مقدس اورشلیم، از این شمعدان استفاده میشد.
✍ نویسنده: خانم فاطمه مهدیه
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ مدخل حنوکا در دایرةالمعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم
🎯 عید حنوکا (گشایش معبد) Hanukkah
1⃣ «عید حنوکا» معادل واژه عبری «حانوکه» و بهمعنای افتتاح و گشایش است. این عید که ٨ روز ادامه مییابد از ٢۵ #کیسلو (مصادف با دسامبر) آغاز میشود و در دوم طوت خاتمه مییابد.
2⃣ مناسبت تاریخی این عید در واقع ورود یهودای #حشمونی (یا مکابی) به #قدس و از سر گیری شعائر یهودی در معبد توسط اوست و بههمین دلیل به این عید، افتتاح و گشایش گفته میشود.
3⃣ میگویند که وقتی یهودا مکابی وارد معبد شد دریافت روغن مقدسی که مُهر کاهن اعظم بر آن زده شده، تنها برای استفاده یک روز کافی است، در حالیکه بر اساس دستور #تورات باید این روغن تا آماده شدن روغن جدید، ٨ روز دوام یابد. اینجا بود که معجزهای روی داد و روغن شمعدان بهجای یک روز به مدت ٨ روز سوخت. بههمین دلیل برای چنین روزی #شمعدان ٩شاخهی #منورا ساخته شد. در شب اول یک شمع آن افروخته میشود و روز بعد، شمع دیگری روشن میگردد و به این ترتیب تا روز هشتم تمامی شمعها روشن میشود. در آخرین روز بخشهایی از سِفر اعداد را میخوانند و سپس معجزه حنوکا در هنگام تلاوت عمیدا، وصف میشود.
4⃣ حاخامها تصمیم گرفتند بخشهایی از سِفر زکریا را بخوانند: «این است آنچه خداوند قادر به زروبابل میگوید: نه به قدرت، نه به قوت، بلکه به روح من» (6/4). حاخامها بدینوسیله خواستند از اهمیت بُعد نظامی عید بکاهند و بر بُعد معنویاش تأکید نمایند. البته امروزه تحت تأثیر صهیونیستها (خصوصاً در اسرائیل) عکس این عمل میشود؛ زیرا آنها به شکل مبالغهآمیزی این عید را برگزار کرده، بر بُعد ملّی [و پیروزی نظامی] آن تأکید میکنند.
5⃣ عید حنوکا در واقع از اعیاد ذکر شده در #عهد_عتیق نیست و در گذشته از اهمیت چندانی برخوردار نبود. بههمین دلیل بهاستثنای عید نصیب (#پوریم)، تنها عیدی است که کار کردن در آن حرام نیست. عید حنوکا در گذشته به شکل سادهای برگزار میشد؛ به این ترتیب که در روز اول یک شمع و در روز دوم دو شمع و به همین شکل تا هشت شمع روشن میگردید و پدر خانواده دعایی میخواند و افراد خانه سرود سادهای را با هم میخواندند که در آن از خداوند تشکر کرده، سلوکیها را سگ مینامیدند! (دقیقاً میگفتند: دشمنانی که پارس میکنند). کودکان نیز بازی سادهای داشتند. روزهای عید حنوکا با سایر روزهای هفته فرقی نمیکرد.
6⃣ البته عید حنوکا بهدلیل همزمان شدنش با عید #کریسمس مسیحیان، اهمیت فوقالعادهای یافت؛ زیرا گروههای یهودی از فرهنگ پیرامون خود تأثیر میپذیرفتند. بههمین دلیل این عید بیاهمیت به مهمترین عید یهود و به پژواک کریسمس تبدیل شد؛ زیرا #منورا در برابر درخت کریسمس قرار میگیرد و به کودکان یهودی هدیه میدهند. این دو عید، کاملاً #سکولار شده و به مناسبتی برای شادی و تفریح تبدیل گشته است. عید حنوکا در تقلید از عید کریسمس تا آنجا پیش رفت که همهی آداب و رسوم گذشتهی آن یعنی دعاها، سرودها و بازیهای سنتی کودکان از یاد رفت و درخت حنوکا بهعنوان همتای درخت کریسمس مطرح شد. در میان یهودیان مسئولیت توزیع هدایا با #عمو_ماکس (همتا و معادل بابانوئل) است.
7⃣ نکتهی جالب توجه اینکه اگر چه عید حنوکا، هویت #یهودی خود را کاملاً از دست داده است، ولی در عین حال آنرا مهمترین نشانهی هویت یهودی میدانند! عید حنوکا در اسرائیل بهعنوان عیدی دینی-ملّی جشن گرفته میشود و در آن، شمعدانها در میادین عمومی شهرها روشن شده، افرادی مشعل بهدست در معابر عمومی بهطور منظم و هماهنگ به راه میافتند و هزاران جوان در این مراسم به قلعهی #ماسادا صعود میکنند.
📚 منبع: دایرةالمعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، عبدالوهاب المسیری، جلد پنجم، صفحات ٢٨٧ و ٢٨٨
✅ اندیشکده مطالعات یهود
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز دوشنبه
🌞 ٢ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢۶ ربیعالثانی ۱۴۴۱ هجریقمری
✝ ٢٣ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی
🕎 ٢۵ کیسلو ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ #وودرو_ویلسون رئیسجمهور آمریکا، «لایحه فدرال رزرو» را که به موجب آن #فدرال_رزرو، نظام «بانکداری مرکزی» ایالات متحده، را تأسیس میکرد، امضا کرد. (١٩١٣م)
🌐 برای کسب اطلاع از این حادثهی مهم رجوع کنید به:
✍ مقالهٔ «روچیلدها، اندرو جکسون و دو بانک ایالات متحد»
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-and-economy/5622
✍ مقالهٔ «روچیلدها و بانک فدرال رزرو»
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-and-economy/5661
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ روز اول #حنوکا (شب دوم حنوکا)
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ توصیههایی دربارهٔ ایام عید حنوکا
1⃣ همزمان با اینکه #کلیمیان جهان #حنوکا را بهعنوان یکی از اعیاد خویش جشن میگیرند، بهطور هماهنگ در سرتاسر جهان، انجمنهای مخفی نظیر #فراماسونری (Freemasonry)، #ایلومیناتی (illuminati)، #جمجمه_و_استخوان (Skull and Bones)، #بوهمیان_گراو (Bohemian Grove)، #ایشتاریان (ishtar) و غیره مراسم #جادوی_سیاه شیطانی و آیینی باستانی را به کثیفترین شکل ممکن برگزار مینمایند. که بعضاً همراه با قربانیهای خاص میباشد. در کشور ما نیز بهطور خاص در 11 کلانشهر مراسمها در سطح بالا و در سایر شهرهای بزرگ در سطحی پایینتر انجام میشود.
2⃣ این مراسمها از غروب آفتاب کم کم شروع شده و بهطور خاص از ساعت 10 شب الی 2 بامداد با بیشترین حجم انجام میشود، كه ممكن است اثرات منفی نیز برای سایر شهروندان بههمراه داشته باشد.
3⃣ دوستان عزیز خود را در این ایام سفارش میكنیم به خواندن سورهی انشراح، آیةالکرسی، چهار قل، آیهی نور، ذکر «لاحول و لاقوة الله الا بالله العلی العظیم» و ذکر «یا دافع» خصوصاً از غروب آفتاب تا آخر شب. و زیارت مکانهای مقدس در صورت امكان.
👈 این توصیهها از برخی اهل علوم غریبه اخذ شده و اندیشکده اطلاعات تخصصی بیشتری در اینباره ندارد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
کانال پژوهشی یهودشناسی
⬅️سلسله مباحث حدیث شناسی قسمت سی 📝بررسی روایات صیحه آسمانی ◀️در سلسله مباحث حدیث شناسی مهدوی به بحث
⬅️سلسله مباحث حدیث شناسی
قسمت سی و یکم
📝بررسی روایات صیحه آسمانی
⁉️اهداف ندای آسمانی
خداوند متعال یقینا برای هر کاری هدفی دارد هدف خداوند از قرار دادن ندای آسمانی چیست؟👇
1⃣-در درجه اول همان شناساندن حضرت مهدی (عج) به جهانیان است. روایت داریم از امام جعفر صادق (ع) پرسیدند مراد از صوت چیست، همان ندا دهنده است؟ حضرت فرمودند بله و به وسیله ی آن صاحب این امر شناخته می شود.
2⃣-ایجاد رعب و وحشت در دل دشمنان حضرت است. یکی از دلایل پیروزی سریع حضرت هم همین هست که در دل دشمنان ترس می افتد.
📕روایت داریم امام زمان (عج) با سه لشکر یاری می شوند: ملائکه، مؤمنان و ترس. ترس یعنی چه؟ ترس در دل دشمنان همان جایی که خدا در قرآن می فرماید شما ثابت قدم باشید جلو بروید من ترس شما را در دل دشمن قرار می دهم.
3⃣-بشارت و امیدی برای اهل ایمان است که صیحه ی آسمانی را می شنوند و دلشان شاد می شود به اینکه وعده ی خدا در راه است و می آید.
📚در رابطه با ندای آسمانی اکثر روایات از امام باقر (ع) و امام صادق (ع) هستند. در کتاب های کافی، کمال الدین، الغیبة شیخ طوسی و الغیبة نعمانی یعنی معتبرترین کتب شیعه آمده اند.
👈این واژه صیحه ی آسمانی در بعضی روایت ها ندا، در بعضی صوت آسمانی و در بعضی اعلان و فزعه آسمانی آمده، و همه ی این ها یکی هستند.
🤔شاید بگویید در بعضی روایت ها این ها در کنار هم آمده، یعنی گفته هم فزعه، هم ندا یا هم صوت هم صیحه، چطور ما این ها را جمع کنیم؟؟ احادیث را بررسی می کنیم؛ ما سه روایت در مورد فزعه داریم که فزعه را جدا از ندا آورده. یعنی فزعه جداست ندا هم جداست.
☀️امام صادق در یک روایت می گوید: ندا از امور حتمی ست و در ادامه ی روایت می گوید فزعه در ماه رمضان است. یا در روایت دوم هم به همین ترتیب... (حالا از متن روایت می گذرم) هر سه این روایات از لحاظ سندیت ضعیف اند چون افرادی در سلسله ی راویان این حدیث هستند که از لحاظ سندیت معتبر نیستند.
👥این افرادی که گفتیم علی بن احمد البندنیجی، عبیدالله موسی، داود دجاجی است، این افراد در روایات اصلا توثیق نشده اند و روایت هایی که از این افراد گفته شده نمی توانیم بپذیریم.
⁉️اما یک سوالی مطرح می شود آیا صیحه همان نداست یا فرق دارد؟ چون روایت داریم از امام باقر که می فرمایند؛ خروج مهدی (عج) بعد از خروج سفیانی و از نشانه های خروج او صیحه ای از آسمان است و ندا دهنده ای از آسمان. روایت دوم هم شبیه همین روایت است.
📘این دو حدیث هم از لحاظ سندیت ضعیف اند. حدیث اول به دلیل اینکه اسماعیل بن علی قزوینی و علی بن اسماعیل داخل راویان حدیث است، و این ها معتبر نیستند.
حدیث دوم به خاطر وجود حسن بن علی بن ابی حمزه، هر جا از این شخص روایتی دیدید روایت هایش ضعیف است فردی واقفی مذهب، از لحاظ عقیده خیلی فاسد بود و روایت هایش را نمی توانیم بپذیریم. پس روایاتی که می گوید صیحه و ندا از هم جدا هستند ضعیف اند.
⚠️نتیجه این است که؛ روایاتی که صیحه، ندا، صوت و فزعه را آورده اند همه ی این ها یکی هستند و از لحاظ مفهوم هیچ فرقی با هم ندارند.
🎤استاد عبادی
#حدیث_شناسی_مهدوی ۳۱
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز سهشنبه
🌞 ۳ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٧ ربیعالثانی ۱۴۴۱ هجریقمری
✝ ٢۴ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی
🕎 ٢۶ کیسلو ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ مرگ #واسکو_دا_گاما دریانورد و کاشف پرتغالی در هند (١۵٢۴م)
2⃣ تشکیل اولین گروه تروریستی و نژادپرست #کوکلوکس_کلان (کوکلاکسکلان) در آمریکا (١٨۶۵م)
3⃣ مرگ #ساموئل_هانتینگتون، دانشمند علوم سیاسی دانشگاه هاروارد (٢٠٠٨م)
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ روز دوم #حنوکا (شب سوم حنوکا)
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ موساد - شبکه - قتلهای زنجیرهای (١)
1⃣ روزنامه کیهان در ١دی۱۳۸۹ با درج خبری با تیتر «سند تازه از نقش موساد در قتلهای زنجیرهای سال ۱۳۷۷»، قتل #مجید_شریف را از جمله #قتلهای_زنجیرهای ذکر کرد و با درج خبری بهنقل از سایت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به عداوت آن رژیم با مجید شریف پرداخت.
2⃣ سایت مرکز اسناد انقلاب نیز با تیتر «نقش #موساد در قتل مجید شریف» خبر را منتشر نمود. در خبر آمده است:
👈 دوازده سال پس از قتلهای زنجیرهای، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی فاش کرد که حداقل یکی از ۴ قربانی این قتلها را در زمرهی #دشمنان_اسرائیل طبقهبندی میکند.
3⃣ سایت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در تحلیلی ضمن اذعان به فراگیری انزجار نسبت به این رژیم در ایران حتی در میان طیفی از مخالفان جمهوری اسلامی مینویسد:
👈 دشمنان اسرائیل فقط روحالله خمینی و مذهبیها نیستند حتی در میان کمونیستها و برخی ملی-مذهبیها هم میتوان چنین دشمنانی را پیدا کرد.
4⃣ این پایگاه اینترنتی سپس مشخصاً به دکتر مجید شریف اشاره میکند که کتاب روشنگرانه و ضد صهیونیستی #روژه_گارودی را به فارسی ترجمه کرد و ضمن دشمنِ اسرائیل معرفی کردنِ وی می نویسد:
👈 او که ظاهراً سال ۱۳۷۴ به ایران بازگشته پس از بازگشت به ایران و در حالی که به سه زبان تسلط داشت کتاب روژه گارودی را به زبان فارسی برگرداند؛ کتابی که وی ترجمه کرد «اسطورههای بنیانگذار سیاست اسرائیل - تاریخ یک ارتداد» است.
5⃣ روزنامه کیهان در تحلیل خبرِ سایت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مینویسد:
👈 این تحلیل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در عقدهگشایی علیه مترجم کتاب افشاگر و ضد صهیونیستی گارودی، بهروشنی نشان میدهد که چه طیفی «مجید شریف» را دشمن خونی تلقی میکردند و کدام جبهه -با انتشار ترجمه وی در جمهوری اسلامی- از رویکرد ضد صهیونیستی وی استقبال کردهاند.
6⃣ بنابراین امروز بهروشنی تمام، تحلیل ۱۲ سال پیش محافلی چون کیهان سندیّت مضاعفی مییابد که موساد و رژیم صهیونیستی (و سرویسهای جاسوسی همسو با صهیونیسم) متهمان اصلی در قتلهای زنجیرهای بوده و تلاش داشتهاند تا بدین ترتیب جمهوری اسلامی را متهم سازند.
7⃣ یادآور میشود غیر از مجید شریف، دیگر قربانیان این ترورهای سبعانه یا جزو مخالفان بیآزار جمهوری اسلامی بهشمار میرفتند (مانند داریوش فروهر و همسرش) یا اساساً شهرت و نقشآفرینیای در فضای سیاسی نداشتند. اما ترور آنها از سوی سرویسهای جاسوسی بیگانه میتوانست بهعنوان پرچم مظلومیت برای جریانهای اصلی ضد انقلاب درآید و (به گمان طراحان جنایت) با همراهی طیفی از اصلاحطلبان تندرو تبدیل به انرژی انفجاری در تکمیل روند براندازی شود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ موساد - شبکه - قتلهای زنجیرهای (٢)
1⃣ #مجید_شریف عضو شورای ملی مقاومت وابسته به #سازمان_منافقین در پاریس بود. سال ۱۳۷۴ در زمانی که #سعید_امامی معاون امنیت و #مصطفی_کاظمی مدیرکل التقاط بود با دریافت اماننامه به ایران برگشت. شریف سه سال بعد، در روز پنجشنبه ۲۸ آبان ۱۳۷۷ به قتل رسید.
2⃣ وی در مدت حضور در ایران چند کتاب ضدصهیونیستی و ضداسرائیلی ترجمه و منتشر کرد. از جمله کتاب بسیار مهم «تاریخ یک ارتداد» اثر #روژه_گارودی در نفی #هولوکاست. نگارش این کتاب روشنگرانه و ضدصهیونیستی باعث محکومیت روژه گارودی در فرانسه شده بود.
3⃣ گارودی در ۳۱فروردین۱۳۷۷ با مقام معظم رهبری دیدار کرد و مورد تقدیر و عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت. حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در نمازجمعه ۲۳اردیبهشت۱۳۷۹ با اشاره به محاکمه و برخورد حکومت فرانسه با روژه گارودی که مدعی عدم کشتار یهودیها از سوی آلمان نازی شده بود، فرمودند: «شما کجا دیدهاید کسی بتواند در غرب علیه #صهیونیسم حرفی بزند» و جسارت و جرأت ایشان در سخن گفتن علیه هولوکاست را تحسین کردند.
4⃣ «تاریخ یهود، مذهب یهود - بار سنگین سه هزاره» نوشته دکتر #اسرائیل_شاهاک نیز ازجمله کتابهایی بود که توسط مجید شریف ترجمه و سال ۱۳۷۶ منتشرشد. شاهاک یک یهودی منتقد اسرائیل بود که نوشتههای او در این کتاب مخالفان زیادی در بین صهیونیستها پیدا کرد.
5⃣ شاهاک به #یهودستیزی متهم شده است زیرا انتقادهایی از #یهودیت و #تلمود مطرح کرده است. #اتحادیه_ضد_افترا او را بهعنوان یکی از ضدیهودیان مخالف تلمود میداند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود