هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ١١ فروردین ١۴٠٣
🌙 السبت ١٩ رمضان ١۴۴۵
🌲 مارس 2024 Saturday 30
👈 امروز متعلق است به پیامبراکرم (ص)
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشوند:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ بار)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ بار)
- يا غنی (١٠۶٠ بار) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز ضربت خوردن امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) سال ۴٠ قمری
🌙 روز نهجالبلاغه
🌙 هفته كمك به محرومان و مستضعفان
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب بیستم ماه رمضان، هشت رکعت نماز وارد شده که به صورت چهار نماز دورکعتی مثل نماز صبح خوانده میشود.
🔻دعای روز نوزدهم ماه رمضان:
«اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ، وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیْرَاتِهِ، وَ لاَ تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ، یَا هَادِیاً إِلَی الْحَقِّ الْمُبِین»
«خدایا! در این روز بهره مرا از برکات ماه رمضان وافر گردان؛ و به سوی خیراتش، مسیرم را سهل و آسان ساز؛ و از حسنات مقبول آن، مرا محروم مساز؛ ای راهنمای به سوی دین و حق آشکار»
💠 حدیث روز:
💎 رسول اکرم (ص): «عُنوانُ صَحیفَةِ المُؤمِنِ حُبُّ عَلیِّ بنِ ابیطالب علیهالسلام»
«سرلوحهی پرونده هر مؤمن (در روز قیامت) دوستی و محبت علی بن ابیطالب علیهالسلام است»
📚 کنزالعمال، ج ١١، ص ٦١٥
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
IMG_20230410_221921_896.mp3
1.98M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه_مسافر»
✅ مسافرت در ماه رمضان اشكال ندارد، ولى اگر براى فرار از روزه باشد، مكروه است.
✅ مسافرى كه بايد نمازهاى چهار ركعتى را در سفر دو ركعت بخواند، نبايد روزه بگيرد؛ ولی مسافرى كه نمازش را تمام مىخواند، مثل كسى كه شغلش مسافرت، يا سفرش، سفر معصيت است، بايد در سفر روزه بگيرد.
✅ كسى كه نمىداند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگيرد و در بين روز مسأله را بفهمد، روزهاش باطل مىشود، ولی اگر تا مغرب نفهمد، روزهاش صحيح است.
✅ اما اگر فراموش كند كه مسافر است، يا فراموش كند كه روزه مسافر باطل مىباشد و در سفر روزه بگيرد، روزه او باطل است.
✅ اگر روزه دار بعدازظهر مسافرت کند، باید روزه خود را تمام کند و روزه او صحیح است.
📚 طبق نظر مشهور مراجع عظام تقلید
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «معنای ولایت؟»
✍️ مناسبت روز: در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان، ماه بهار قرآن قرار داریم، لذا امروز نیز به تبیین یکی دیگر از آیات نورانی قرآن با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان درسال ١٣۵٣ تهیه شده، میپردازیم؛
✅ جزء ١٩، سوره شعرا، آیه۶١و۶٢
«فَلَمَّا تَرَاءَى الْجَمْعَانِ قَالَ أَصْحَابُ مُوسَىٰ إِنَّا لَمُدْرَكُونَ؛ قالَ كَلَّا إِنَّ مَعِي رَبِّي سَيَهْدِينِ»
«چون دو لشکر (فرعون و حضرت موسی (در کنار رود بزرگ نیل با هم) روبرو شدند اصحاب حضرت موسی (ع) گفتند: اینک به دست فرعونیان خواهیم افتاد! (حضرت به آنان) جواب دادند: چنين نيست، قطعاً پروردگارم با ماست و مرا بزودی هدايت خواهد كرد».
همانطور که مستحضرید در ادامه، پس از این مکالمه و اثبات ایمان و اعتقاد و اعتماد راسخ حضرت موسی (ع) به خداوند متعال، به ایشان وحی شد تا عصای خود را به رود نیل بزند و راهی در میان آن پدیدار شد و حضرت موسی (ع) همراه با بنی اسرائیل از آن گذشتند و همه فرعونیان در آن غرق شدند!
✍️ در ابتدای این مبحث، ماجرایی را در مورد یکی از افراد اثرگذار تاریخ تقدیم میکنیم:
پس از کشته شدن خلیفه سوم و بیعت مردم با امیرالمؤمنین (ع)، امام به «حبیب بن منتجب» حاکم یمن، نامهای نوشتند و او را بر حکومت ابقا کرده و از او خواستند تا از مردم یمن برای آن حضرت، بیعت گرفته و ده نفر از عاقلان، فصیحان و معتمدان، و از صاحبان فهم و شجاعت که خدا را میشناسند و به دین خود و به آنچه به نفع و ضرر آنهاست آگاهند و بهترین رأی و نظر را در مسائل دارند به نزد آن حضرت بفرستد؛ حبیب نیز با دیدن این نامه، بسیار شادمان شد و پس از گرفتن بیعت از مردم، از بین آنها، ده نفر از عاقلترین و عابدترین مردم را انتخاب کرده و آنان را راهی مدینه کرد؛ آنها به حضور امام رسیدند و از میان آن جمع، یک نفر به نمایندگی شروع به سخن کرد و پس از سلام و درود به حضرت امیر به عنوان امام عادل، ماه تمام، شیر شجاعت میدان نبرد و افضل بر تمام مردم، شهادت داد که شما وصی رسول خدا و خلیفه بعد از او و وارث علم او هستید و سپس گفت: خدا لعنت کند کسی که حق شما را انکار و مقامتان را باور نکند...
حضرت تشکر کرده و فرمودند نام تو چیست؟ گفت: عبدالرحمن فرزند ملجم مرادی؛ پس امام فرمودند: «انّا الله و انا إليه راجعون ولاحول ولاقوة الا بالله العلى العظيم» و یک دست خود را به دیگری زدند؛ چند روز بعد هنگامی که یمنیها قصد برگشت داشتند، ابن ملجم سخت بیمار شد و به یمن برنگشت؛ حضرت او را به منزل خود دعوت کردند و از او پذیرایی نموده و به او فرمودند: تو قاتل و کشنده من هستی! پس ابنملجم عرضه داشت یا امیرالمؤمنین! اگر چنین شناختی از من دارید، لطفاً مرا بکشید تا چنین واقعهای رخ ندهد! و امام در پاسخ او فرمودند: هرگز جایز نیست پیش از آنکه جرمی از شخصی واقع شود، او را مجازات نمائیم! (بحارالأنوار، ج۴۲، ص۲۶۲)
بله جای بسی شگفتی و تأمل که چنین فردی با این خصوصیات منحصربه فرد به یکی از منفورترین چهرههای تاریخ تبدیل میشود؛ لذا از سرانجام و عاقبت ابنملجم میتوان به معنای احادیث متعدد درباره «ولایت» پی برد! احادیثی که بارها از زبان مبارک اهل بیت (ع) شنیده شده است. از جمله، حدیث معروفی که از چند معصوم روایت شده که فرمودند: «اگر فردی شبها را نماز گزارد و روزها را به روزه بگذراند و تمام اموالش را صدقه بدهد و تمام عمرش را حج به جای آورد، اما ولایت ولی خدا را نشناسد تا از او پیروی کند و تمام کارهایش به راهنمایی او باشد، نه خداوند به او پاداشی خواهد داد و نه از اهل ایمان خواهد بود!» (محاسن، ج۱، ص ۲۸۷)
✍️ مسئله مهمی که میخواهیم از امروز و بعد از تبیین آیات قرآن کریم درباره ایمان به «توحید و نبوت» مطرح کنیم و تا با آن زندگی کرده و به سعادت برسیم، ایمان به «ولایت» است.
❓اما این «ولایت» که در قرآن کریم در امتداد توحید و کار پیامبران الهی آمده، چیست و به چه معناست؟
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ ادامه #روزبرگ_شیعه 👇
✍️ در جلسات گذشته عرض کردیم که انبیاء الهی، واسطه فیض بین انسانها و خداوند قادر متعال هستند و برای پاسخگویی به نیازهای اساسی انسان و ابلاغ برنامه سعادت به آنها مبعوث شدهاند و اولین مفهوم دینی که آنها به مردم ابلاغ کردهاند، ایمان به توحید و دوری از طاغوت است و انبیاء در این راه پر فراز و نشیب در برابر دشمنان توحید، استقامت و مجاهدت زیادی کردند تا بشریت را به قله کمال و انسانیت برسانند؛
در نهایت نیز عرض کردیم که معنای اعتقاد به نبوت، اطاعت بی چون و چرا از رسول خدا و پذیرش تمامی تعهداتی است که اعتقاد به نبوت به وجود میآورد! تعهداتی که من و تو، مسئول به منزل رساندن آنها هستیم تا بار رسالت به سرمنزل مقصود برسد؛ لذا انسان معتقد به نبوت و توحید، نمیتواند بیطرف و ساکت نسبت به همه چیز به زندگی آرام خود ادامه دهد
و میبایست دوش به دوش پیامبر خود در تشکیل جامعه توحیدی تلاش کند!
❓حالا چنین افرادی که میخواهند این راه سخت اما دلپذیر توحیدی را در زندگی خود طی کنند به چه چیزی نیاز دارند؟ و آنچه برای قرار گرفتن در کنار رسول خدا و یاری دادن به او برای تحقق اهداف نبوت لازم است، چیست؟
✅ جواب این سؤال، «ولایت» است؛ البته منظور از این «ولایت» یک امر ذهنی و فقط محبت و مودت صرف، نسبت امیرالمؤمنین (ع) و اولاد گرامی ایشان نیست! قرآن، ولایت را فقط یک علاقه قلبی و تصویر ذهنی نسبت به شخص «ولی» نمیداند! ما معنای ولایت را درست متوجه نشدهایم! درست است که محور ولایت، «ولیّ زمان» است اما آن ولایتی که باید ایمان انسان به آن گره خورده و باعث پیروزی و سعادت در دنیا و آخرت میشود، چیزی فراتر از یک محبت است!
مقام معظم رهبری در تبیین معنای ولایت در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن می فرمایند: «ولایت در اصطلاح اوّلی قرآنی یعنی به هم پیوستگی و همجبههگی و اتصال شدید یک عده انسانی که دارای یک فکر واحد و جویای یک هدف واحدند و در یک راه واحد قدم برمیدارند و برای یک مقصود، تلاش و حرکت میکنند و یک فکر را و یک عقیده را پذیرفتهاند؛ افراد این جبهه هر چه بیشتر باید به همدیگر متصل باشند و از جبهههای دیگر و قطبهای دیگر و قسمتهای دیگر خودشان را جدا و کنار بگیرند؛ چرا؟ برای اینکه از بین نروند و هضم نشوند! این را در قرآن، «ولایت» میگویند»
بنابراین اینکه میگوئیم برای به دوش کشیدن بار رسالت در تحقق جامعه توحیدی باید ولایت داشته باشیم یعنی ماهایی که برای رسیدن به یک هدف واحد هم فکر و هم عقیدهایم، برای تحقق آن باید همجبهه و به هم پیوسته باشیم! اتصال شدید به یکدیگر داشته باشیم! این یعنی «ولایت»؛ جمع به هم پیوستهای که در برابر اکثریت جامعه از هم جدا نشده و از بین نروند و مثل پولاد آبدیده در کنار هم قرار بگیرند! این بههم پیوستگی و هم جبههگی و اتصال سبب میشود کار به سرانجام برسد و ما پیروز شویم.
مثال این ولایت را میتوانیم در یک گروه کوهنوردی ببینیم که مثلاً برای فتح قله اورست حرکت میکنند؛ هر چند نفر که باشند، وقتی باید در این مسیر سخت و صعبالعبور و برفی از
گردنههای باریک و خطرناک عبور کنند، از ابتدا به همدیگر متصل میشوند؛ از نفر اول که راهنما و جلودار است تا نفر آخر که در انتهای صف است، همه به هم وصلند و پیوستگی دارند! جدا جدا و تک تک حرکت نمیکنند! به همدیگر محکم بسته شدهاند تا چنانچه اگر یک نفر یا دو نفر هم افتاد، بقیه بتوانند آنها را نگه دارند؛ این همبستگی و اتصال بین کوه نوردانی که همه یک هدف را دنبال میکنند در نهایت آنها را به هدفشان میرساند و با وجود همه سختیها و مشکلات، قلهی اورست را فتح میکنند! تک تک این کوهنوردان معنای ولایت را به درستی درک کردهاند و میدانند که اگر بند اتصال را از خود باز کنند چه بسا باعث سقوط خود و دیگرانی میشوند که به وسیله آنها به راهنما وصل شدهاند!
همینگونه ارتباط و همبستگی و پیوستگی باید برای قدم برداشتن در مسیر رسالت رسول خدا، بین کسانی باشد که یک هدف مشترک دارند و آن توحیدی زندگی کردن است؛ این میشود معنای واقعی «ولایت»...
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ ادامه #روزبرگ_شیعه 👇
✍️ حالا به بحث آیه ۶١ و ۶٢ سوره شعرا برگردیم تا ببینیم چطور «ولایت»، باعث نجات بنیاسرائیل میشود! آنجا که حضرت موسی (ع) که ولیّ و پیامبر آنهاست در جواب قوم خود که در کنار رود نیل بسیار ترسیده بودند و دیگر امیدی به نجات نداشتند، فرمودند: «كَلَّا، إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِين»: «چنین نیست! بیتردید پروردگارم با ماست و به زودی ما را هدایت خواهد کرد! و سپس آن معجزه الهی نازل گردید و رود بزرگ نیل شکافته شد!
آنچه در اینجا قوم موسی (ع) را نجات داد همان «ولایت» است! ولایتی که بین آنها پیوستگی و همجبههگی ایجاد نموده و باعث شده بود، بنیاسرائیل، خانهها و زمینها و همهی دنیای خود را رها کنند و پشت سر ولیّ خود حرکت کنند! همین ولایت، باعث شد، یاری خداوند به آنها برسد و دشمن قدرتمند آنها، شکست بخورد؛ چنانچه تا زمانی که تنها بودند، جدا و تک تک بودند و همبستگی و پیوستگی نداشتند همواره اسیر ستم فرعونیان و تحت سیطره طاغوت زمان بودند؛ لذا این ولایت، این پیوستگی، این هم جبههگی در جبهه حق بسیار مهم است و اگر نباشد پیروزی و زندگی توحیدی میسر نخواهد شد.
✍️ بدیهی است این «ولایت» با محوریت «ولی زمان» برای رفع مشکلات امروز جامعه ما نیز بسیار کارگشا است؛ چنانچه هدف انقلاب اسلامی از اول این بوده که در مسیر رسالت پیامبران الهی برای تشکیل یک جامعه توحیدی گام بردارد، اما طی این مسیر برای رسیدن به این هدف بزرگ، نیاز به همدلی، همبستگی و پیوستگی بین تمام اقشار جامعه دارد؛ ولی متأسفانه امروزه شاهدیم که ما در بسیاری از جنبهها و ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و.... جدا و تک تک عمل میکنیم و اتصال و همبستگی لازم را نداریم!
برای مثال میتوانیم به تنگدستی و فقر بخشی از جامعه اشاره نمائیم که همین مشکل مهم بسیاری را از قرار گرفتن در مسیر کمک به شکلدادن جامعه توحیدی دور کرده است!
در این میان، عدهای از مردم فقط حل مشکل معیشتی فقرا را وظیفه دولتها میدانند؛ اما عدهای دیگر با تأکید رهبر معظم انقلاب برای ریشه کنی فقر، خودشان در حد توانشان حرکت میکنند! جهاد اقتصادی میکنند؛ تولید کار میکنند؛ بستههای معیشتی تهیه میکنند؛ صندوقهای قرض الحسنه تأسیس میکنند؛ سرپرستی بچههای یتیم را بر عهده میگیرند؛ خمس و زکات مال خود را میدهند و...؛ حالا
شما تصور کنید که اگر همه مردم به اندازه سهم خودشان برای از بین بردن فقر تلاش میکردند؛ همه در کنار هم و همدوش با دولت اسلامی دست در دست هم میدادند و به هم متصل میشدند و برای رسیدن به یک هدف واحد که ریشهکن کردن فقر است، همبستگی و پیوستگی داشتند و کسی مشکلات را به گردن دیگری میانداخت و شانه خالی نمیکرد و این گونه نبود که دولت منتظر ملت باشد و ملت منتظر دولت؛ همه میآمدند و کنار هم قرار میگرفتند؛ همه جمعیت هشتاد و چند میلیونی کشور برای از بین بردن این مشکل بزرگ قدم برمیداشتند؛ به نظر شما اصلاً فقیری باقی میماند؟
این یعنی «ولایت» که تمامی مشکلات ما را بدون اتکاء به طاغوتها و با به هم پیوستگی و وحدت جبههی حق، حول محور «ولی زمان» حل میکند و چنین جامعهای میشود جامعه توحیدی!
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از استاد بندانی نیشابوری(مُشَبِّر)
🔰 از امیر المومنین علیه السلام نقل شده است:
به من گزارش رسيده است كه برخى از اين دشمنان به زنان مسلمان و زنان اهل كتاب - كه در پناه اسلام بودهاند - حمله كرده، زيورآلات آنها را گرفتهاند و جز با گريه، زارى و التماس مردم، از اين كار دست برنمىداشتهاند. سپس اين افراد با پيروزى و غنيمتهايى كه گرفتند، برگشتند. حتّى يكى از آنها هم مجروح نشد و خون هيچ يك ريخته نشد.
اگر مرد مسلمانى پس از شنيدن اين خبر از شدّت ناراحتى بميرد، سرزنش نمىشود؛ بلكه به نظر من، شايسته است كه بميرد.
شگفتا! به خدا سوگند! دل انسان آب مىشود، و انسان اندوهگين مىگردد از اين كه مىبيند اين باطلگرايان با هم اتّحاد دارند، ولى شما كه حقگرا هستيد، پراكنده مىشويد.
چهقدر زشت كردار هستيد؟! نابود شويد! و مرگتان باد! كه هدف تيرها قرار گرفتيد و شما را مىكشند و اموالتان را مىبرند، ولى خودتان نيز به اين كار راضى هستيد. به جنگ شما مىآيند و نمىجنگيد و خدا را معصيت مىكنند، شما راضى هستيد و جلوگيرى نمىكنيد.
📚الکافي ج ۵
میراث حدیث
#اهل_بیت #تاریخ #روایت #سبک_زندگی #غزه #حدیث #بندانی_نیشابوری #کلیپ_مذهبی #اخلاق #ماه_رمضان #امیر_المومنین_علی_علیه_السلام #شهدا #مذهبی #کتاب #میراث_حدیثی