هدایت شده از یکشنبه ها
🚩#اربعین_نوشت(۲)
💠 علت خانوادگی بودن پیاده روی
اربعین شاید این است که
🔆حرکت امام حسین (علیه السلام)
از مدینه به مکه و سپس به کربلا
یک حرکت کاملاً نظامند
و خانوادگی بود.
✅ این حرکت به نوعی جایگاه خانواده
را بالا برده و به آن تقدس داد.
🌀لذا وجود مبارک اباعبدالله الحسین
(علیه السلام) یکی از شاخصه های
رفتاری شان، توجه ویژه به
👈نظام خانواده است.
📝«استاد تراشیون
🚨ادامه دارد ...
#اربعین
صفحه ۲۰۹ مصحف شریف
سوره مبارکه یونس
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_6014815133535043885.mp3
1.87M
🔸ترتیل صفحه ۲۰۹ با صدای استاد حامد ولیزاده _مقام سه گاه _ عراق
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 209
إِنَّ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا وَرَضُوا بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَاطْمَأَنُّوا بِهَا وَالَّذِينَ هُمْ عَنْ آيَاتِنَا غَافِلُونَ (7)
به تحقيق کسانى که اميد (و انتظار) لقاى ما ندارند و به زندگى دنيا خوشنودند و به آن آرامش يافته اند و کسانى که از نشانه هاى (خداوندى) ما بى خبرند. (7)
أُولَٰئِكَ مَأْوَاهُمُ النَّارُ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ (8)
اينان جايگاهشان به کيفر آنچه کسب مى کرده اند آتش خواهد بود. (8)
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمَانِهِمْ ۖ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ (9)
بى گمان کسانى که ايمان آورده و کارهاى شايسته کرده اند پروردگارشان آنان را به سبب ايمانشان هدايت مى کند و در باغهاى پر نعمت از فرو دستشان نهرها روان است. (9)
دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (10)
نيايش آنان در آنجا <سُبحانکَ اللّهمَّ> و درود آنان (با يکديگر) در آنجا <سلام> و خاتمه دعاشان <الحمد للّه ربّ العالمينَ> است. (10)
۞ وَلَوْ يُعَجِّلُ اللَّهُ لِلنَّاسِ الشَّرَّ اسْتِعْجَالَهُمْ بِالْخَيْرِ لَقُضِيَ إِلَيْهِمْ أَجَلُهُمْ ۖ فَنَذَرُ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ (11)
و اگر خدا براى مردم (که زود آمدن عذاب را مى طلبند) در رساندن بدى (و عذاب) شتاب مى کرد آنگونه شتابى که آنان (از خدا) در رساندن خير مى طلبند هر آينه اجلشان به آنان مى رسيد (و هلاک مى شدند ولى مهلتشان مى دهيم) پس آنان را که اميد (و انتظار) لقاى ما ندارند در طغيانشان به حال کوردلى و سرگردانى رها مى کنيم. (11)
وَإِذَا مَسَّ الْإِنْسَانَ الضُّرُّ دَعَانَا لِجَنْبِهِ أَوْ قَاعِدًا أَوْ قَائِمًا فَلَمَّا كَشَفْنَا عَنْهُ ضُرَّهُ مَرَّ كَأَنْ لَمْ يَدْعُنَا إِلَىٰ ضُرٍّ مَسَّهُ ۚ كَذَٰلِكَ زُيِّنَ لِلْمُسْرِفِينَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (12)
و زمانى که به انسان سختى برسد به پهلو خفته يا نشسته يا ايستاده (در هر حال) ما را (به فريادرسى) مى خواند پس آنگاه که سختى او را برداريم (بى اعتنا) مى گذرد چنانکه گويا براى (رفع) سختى که به او رسيده بود ما را نخوانده است بدينگونه براى مسرفان آنچه مى کردند زينت داده شده است. (12)
وَلَقَدْ أَهْلَكْنَا الْقُرُونَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَمَّا ظَلَمُوا ۙ وَجَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَمَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوا ۚ كَذَٰلِكَ نَجْزِي الْقَوْمَ الْمُجْرِمِينَ (13)
به تحقيق ما نسلهاى پيش از شما را آنگاه که ستم کردند هلاک نموديم در حاليکه پيامبرانشان دليلهاى روشن برايشان آورده بودند ولى آنان حاضر نبودند ايمان بياورند، اينگونه ما گروه مجرمان را کيفر مى دهيم. (13)
ثُمَّ جَعَلْنَاكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ مِنْ بَعْدِهِمْ لِنَنْظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ (14)
سپس شما را از پى آنان در زمين جانشين کرديم تا بنگريم چگونه عمل مى کنيد. (14)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۹🌷
انسان؛ بی طاقت و فراموش کار:
قرآن کریم، برنامه ی زندگی انسان هاست و مهم ترین هدف از نزول این کتاب مقدّس، هدایت و راه-نمایی بشر به سعادت ابدی اش است. به همین سبب، قرآن بارها به نقاط ضعف انسان اشاره می کند و به او هشدار می دهد که مبادا این صفات زشت و ناپسند، در وجود او قدرت گیرد و او را از حرکت در مسیر خوشبختی باز دارد. یکی از این نقاط ضعف، کم طاقتی انسان در سختی ها، و فراموش کاری او در زمان راحت است؛ صفتی که بسیاری از انسان ها به آن مبتلا هستند و بی آنکه خود بدانند، از آن رنج می کشند؛ زیرا دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم، دنیای پستی ها و بلندی هاست و روزی به کام ما و روز دیگر به ضرر ما می گذرد. مشاهده ی زندگی انسان ها و شادمانی هایی که از به دست آوردن چیزهای دوست داشتنی می کنند، یا اشک هایی که به علت از دست دادن آنها می ریزند، بزرگ ترین دلیل این حقیقت است. شاید خود ما افرادی را دیده باشیم که به طور معمول به دین و دستورهای خداوند توجّهی ندارند؛ ولی با بروز مشکلی در زندگی شان، به درگاه خدا رو آورده، با التماس و زاری از او می خواهند که مشکلشان را حل کند. اینان برای نیل به مقصودشان، گاهی به مسجد می روند و گاهی به امامان و امامزادگان توسّل می کنند؛ امّا پس از اینکه خدا مشکل آنان را برطرف کرد، به کلّی فراموش می کنند که چه روزگار سختی را پشت سر گذاشته اند و چه کسی گرفتاریشان را حل کرده است، و بی اعتنا به خدا و دستورهای او، با غرور و تکبّر به زندگی آلوده ی خویش ادامه می دهند. خدای بزرگ بارها به این خصلت بد اشاره کرده و بیان فرموده که این صفت، مایه ی نابودی کامل انسان می شود.
در آیه ی 8 سوره ی زمر می خوانیم:
«هنگامیکه به انسان زیانی برسد، پروردگار خود را می خواند و به سوی او باز می گردد؛ امّا هنگامی که خدا نعمتی را به او بخشید، مشکلاتی را که پیشتر برای برطرف شدنش از خدا تقاضا می کرد، فراموش می کند و برای خدا همتایانی قرار می دهد تا دیگران را نیز گمراه کند. [ای پیامبر، به چنین افرادی] بگو: اندكی با ناسپاسی خود سپری کنید؛ که سرانجام از دوزخیان خواهید شد.» از این رو قرآن و پیشوایان دین به ما توصیه کرده اند که نه تنها در هنگام مشکلات، که در زمان راحت و خوشی نیز خدا را فراموش نکنیم و پیوسته او را برای نعمت های بی پایانش شکر کنیم و به یاد داشته باشیم که بودن یا نبودن نعمت¬ها، امتحان خداست که در برابر آن باید شکر یا صبر کرد. در روایت زیبایی از امام صادق می خوانیم:
«سه چیز است که با وجود آن¬ها، چیز دیگر نمی تواند به سعادت انسان آسیب برساند:
1ـ دعا در هنگام سختی و گرفتاری؛
2ـ استغفار و طلب بخشش در هنگامی که گناهی از انسان سر می زند؛
3ـ شکر و سپاس خدا در هنگام نعمت و خوشی.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
✅ سوره ناس
وسوسه کنندگان، فقط از میان شیاطین نیستند. بلکه چه بسا نفس خود شخص ، یا سایر انسان ها باشد که به طرق مختلف در او ایجاد وسوسه می کنند و ...
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍بلند خواندن #بسم_الله ...در نماز
🔰ابن سدير گويد نماز مغرب را به امام صادق (ع ) اقتدا كردم حضرت با صداي بلند گفت اعوذبالله من الشيطان الرجيم و اعوذبالله ان يحضرون
(يعني از شيطان رانده شده به خداي شنوا و دانا پناه مي برم و پناه مي برم به او كه شياطين بر من حاضر شوند)
سپس (بسم الله الرحمن الرحيم ) را #بلند قرائت فرمود.
📚 (بحارالانوار ، ج 85 ، ص 35) .
⚠️ کانال یاوران نماز
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
⚠️ باما همراه باشید.
✴️أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْكَهْفِ وَالرَّقِيمِ كَانُوا مِنْ آيَاتِنَا عَجَبًا. 📜(کهف 9)
آیا گمان برده ای که اصحاب کهف و رقیم از آیات عجیب ما هستند
✍خب همه با اصحاب کهف آشنا هستیم
اما الرقیم چیه، کیه؟؟
ـــــ
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#داستان
✅در مورد اینکه منظور از رقیم چیست
مفسرین احتمالاتی داده اند 👇
1⃣ رقیم به معنای مرقوم یعنی نوشته شده، اصحاب کهف چون سرگذشتشان بر سنگی که بر در غار بود نوشته شده بود به اصحاب رقیم هم معروف بودند
پس در این احتمال اصحاب رقیم همون اصحاب کهف هستند.
ـــ
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🔰احتمال دوم
اینکه رقیم نام آن کوه، یا شهر یا منطقه ای بوده که غار در اونجا واقع بوده
🔰احتمال سوم
مراد از رقیم، سگ اصحاب کهف باشه
🔰 احتمال چهارم
رقیم نام گروهی دیگر است که شبیه همین داستان برایشان اتفاق افتاده (بعیدترین احتمال).
#المیزان
#مجمع البیان
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#ادبستان_نماز
مؤدبانهترین قسمت نماز
#سجدهٔ نماز هست🌱
من نود درصد حرفها و خواستههام رو
توی #سجده به خدا میگم😇
هر #سجده
یه فرصت عالی برای گفتگو هست🪴
🌺امام صادق «علیه السلام»⇩:
🔰 زائر حسین(علیه السلام) به درجاتی میرسد که شهید نمیرسد!
✙↫🌷زائر امام حسین علیهالسلام هنگام بازگشت از زیارت، هیچ گناهی ندارد، و درجاتش چنان بالا رفته که کسی به خاطر خدا در خون غلتیده نیز به آن نمیرسد
(شاید به این دلیل که زائر با زیارتش به ازدیاد یاد حسین علیهالسلام کمک میکند و در نتیجه فرهنگ شهادت را در جان خود و جامعه تقویت میکند.)
📚{کاملالزیارات ص۲۷۹}
صفحه ۲۱۰ مصحف شریف
سوره مبارکه یونس
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6016845265791615094.mp3
1.84M
🔸ترتیل صفحه ۲۱۰ با صدای استاد حامد ولیزاده _مقام نهاوند _ عشاق مصری
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 210
وَإِذَا تُتْلَىٰ عَلَيْهِمْ آيَاتُنَا بَيِّنَاتٍ ۙ قَالَ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا ائْتِ بِقُرْآنٍ غَيْرِ هَٰذَا أَوْ بَدِّلْهُ ۚ قُلْ مَا يَكُونُ لِي أَنْ أُبَدِّلَهُ مِنْ تِلْقَاءِ نَفْسِي ۖ إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا مَا يُوحَىٰ إِلَيَّ ۖ إِنِّي أَخَافُ إِنْ عَصَيْتُ رَبِّي عَذَابَ يَوْمٍ عَظِيمٍ (15)
و هرگاه آيه هاى ما که روشن است بر آنان خوانده شود کسانى که اميد (و انتظار) لقاى ما ندارند مى گويند: قرآنى غير از اين بياور يا آن را عوض کن بگو: مرا نرسد که آن را از پيش خود عوض کنم، پيروى نمى کنم جز آنچه را به من وحى مى شود به تحقيق من اگر پروردگارم را نافرمانى کنم از عذاب روزى بزرگ مى ترسم. (15)
قُلْ لَوْ شَاءَ اللَّهُ مَا تَلَوْتُهُ عَلَيْكُمْ وَلَا أَدْرَاكُمْ بِهِ ۖ فَقَدْ لَبِثْتُ فِيكُمْ عُمُرًا مِنْ قَبْلِهِ ۚ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (16)
بگو: اگر خدا مى خواست آنرا بر شما نمى خواندم و خدا نيز شما را از آن آگاه نمى کرد هر آينه پيش از نزول آن عمرى در ميان شما به سر برده ام، پس آيا عقل خود را به کار نمى اندازيد؟ (16)
فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ كَذَّبَ بِآيَاتِهِ ۚ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الْمُجْرِمُونَ (17)
پس کيست ستمکارتر از کسى که بر خدا دروغ بندد يا آيات او را دروغ شمارد؟ بى شک مجرمان ظفرمند نمى شوند. (17)
وَيَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَضُرُّهُمْ وَلَا يَنْفَعُهُمْ وَيَقُولُونَ هَٰؤُلَاءِ شُفَعَاؤُنَا عِنْدَ اللَّهِ ۚ قُلْ أَتُنَبِّئُونَ اللَّهَ بِمَا لَا يَعْلَمُ فِي السَّمَاوَاتِ وَلَا فِي الْأَرْضِ ۚ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِكُونَ (18)
و غير از خدا چيزهايى را مى پرستند که نه زيان به آنان مى رساند و نه سود و مى گويند: اينان شفيعان ما هستند نزد خدا بگو: آيا شما خدا را از چيزى باخبر مى کنيد که نه در آسمانها و نه در زمين از آن خبر ندارد؟ منزّه است او و برتر از آنچه (براى او) شريک قرار مى دهند. (18)
وَمَا كَانَ النَّاسُ إِلَّا أُمَّةً وَاحِدَةً فَاخْتَلَفُوا ۚ وَلَوْلَا كَلِمَةٌ سَبَقَتْ مِنْ رَبِّكَ لَقُضِيَ بَيْنَهُمْ فِيمَا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ (19)
و مردم (در آغاز) جز يک امّت نبودند پس اختلاف پيدا کردند و اگر نبود سخن قبلى از پروردگارت (تأخير قضاوت ميان مردم تا قيامت) حتماً ميان آنان درباره آنچه در آن اختلاف دارند قضاوت شده بود. (19)
وَيَقُولُونَ لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ ۖ فَقُلْ إِنَّمَا الْغَيْبُ لِلَّهِ فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ (20)
و مى گويند: چرا نشانه اى (معجزه اى که ما مى طلبيم) از پروردگارش بر او نازل نشده؟ در پاسخ بگو: عالَم غيب (منشأ معجزه) فقط از خداست پس منتظر باشيد که من نيز با شما از منتظرانم. (20)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه 210🌷
امور غیبی فقط به دست خداست:
هر پیامبری برای اثبات اینکه از سوی آفریدگار مأموریّت داشته، کار فوق العاده ای را برای مردم انجام داده تا آن ها سخن او را باور کنند. به این کار فوق العاده که دیگران از انجام آن عاجز و ناتوان اند، «معجزه» گفته می شود. همهی پیامبران و نیز پیامبر اسلام امّا معمولاً با مشکلی حل ناشدنی به نام «لجاجت» مواجه بودند. آری، بسیاری از مردم، با دیدن معجزهی پیامبرشان به حقانیّت او یقین می کردند؛ ولی گروهی که پیروی از دستورهای پیامبر خدا با منافعشان مخالف بود، بهانه می آوردند و معمولاً به او می گفتند که اگر راست می گویی، فلان معجزه را برایمان بیاور؛ یا بهمان عذابی را كه به ما وعده میدهی، بر سرمان نازل كن! گویی کلید معجزات غیبی و عذاب های آسمانی، در اختیار اوست و او باید بنا به درخواست ایشان، انواع و اقسام معجزات و عذاب های درخواستی را به نمایش گذارد؛ غافل از اینکه معجزات پیامبران و عذاب های آسمانی، امور خارق العاده ای هستند که تنها با صلاحدید خدای بزرگ، از پشت پردهی جهان هستی که از چشمان ما پنهان و به «عالم غیب» مشهور است، بیرون می آید و برای مردم آشکار می شود.
در قرآن و روایات، به نمونه های متعدّدی از پدیده های غیبی اشاره شده که کافران می-خواستند پیامبران آن امور غیبی را برایشان آشکار کنند: نازل شدن فرشتگان، فرود آمدن عذاب آسمانی یا آشکار شدن آخرین منجی بشـریّت که بنا بر وعدهی قطعی خدا، در پایان دنیا ظهور کرده، زمین را از ظلم و کفر پاک می کند. حقیقت امّا این است که هیچیک از پیامبران و حتّی پیامبر اسلام، خود نقشی در آوردن معجزه ندارند و نمی¬توانند با دلخواه خود، عذاب خدا را نازل کنند. از همین رو خداوند در این آیه، در پاسخ مشرکان نادانی که از پیامبر تقاضای انواع و اقسام معجزات عجیب و غریب را می-کردند، به او می فرماید: «بگو: غیب برای خداست، پس منتظر بمانید؛ من نیز با شما انتظار می کشم.» همچنین در آیهی 77 سورهی غافر در مورد نزول عذاب بر کافران و زمان آن به پیامبر می فرماید: «صبر کن؛ زیرا وعدهی خدا حق است. بنابراین اگر برخی از مجازات¬هایی را که به آن¬ها وعده داده ایم، در زمان زندگیات به تو نشان دهیم، یا قبل از آن، جان تو را بگیریم، در هر صورت، آن ها به پیشگاه ما باز می گردند و مجازات کارهایشان را خواهند چشید.» بدون شک یکی از مهم ترین حوادثی که در جهان رخ خواهد نمود، ظهور حضرت مهدی و لبریز شدن جهان از عدالت، توسّط آن امام است. این حادثهی بزرگ، یاری بزرگی برای مؤمنان و عذاب هولناکی برای کافران محسوب می شود؛ امّا بر اساس نکته ای که گفته شد، وقوع آن در اختیار هیچ کس جز خدا نیست و حتّی خود امام عصر هم از زمان ظهور خود آگاهی ندارد. در حدیثی می خوانیم که شخصی از امام رضا در مورد زمان ظهور سؤال کرد. آن حضرت در پاسخ او این آیه را تلاوت کرد و فرمود: «فَانتَظِروِّا إِنّی مَعَکُم مِنَ المُنتَظِرین» ؛ یعنی: من نیز مانند شما انتظار آن حادثه را می کشم و از زمان آن اطّلاعی ندارم. به همین سبب، بزرگان دین به ما آموخته اند که در دوران غیبت از خدا چنین بخواهیم: «خدایا، مرا بر غیبت امام زمان شکیبا کن تا در برابر آنچه تو صلاح می دانی دیرتر انجام شود، ناشکیبایی نکنم و نخواهم که زودتر انجام شود؛ یا در باره ی آنچه تو می خواهی زودتر انجام شود، نخواهم که دیرتر به وقوع بپیوندد؛ و نخواهم از رازی که تو صلاح می¬دانی پوشیده باشد، پرده بردارم و دنبال یافتن مطلبی نباشم که تو صلاح می دانی فعلاً پوشیده بماند؛ و در تدبیر تو، با تو بحث و جدل نکنم و نگویم با این¬که زمین پر از ستم شده، چرا و چگونه ممکن است و چه شده که صاحب فرمان خدا آشکار نمی¬شود؛ و مرا به گونه ای صبور کن که تمام این امور را به تو واگذارم.» آری، مؤمنان حقیقی برای فرج امام زمان انتظار می¬کشند؛ ولی به سبب غیبت آن حضرت اعتراضی ندارند.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
32.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ درس چهارم: صدای ضمه
در این درس با صدای ضمه کوتاه
و کشیده و مثال های آن آشنا
خواهید شد. ☘
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
04.mp3
6.49M
🔹 صوت درس ۴: صدای ضمه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd