🕊🌹🕊
ڪلبہ ڪوچڪے در قلبم،
سالیانےست منتظر و
چشم بہ راه میهمانےست
میهمانے ڪہ با آمدنش،
آرامشے عجیب را
از سفر بہ سوغات مےآورد.
ڪجایے اے میهمان ڪلبہ قلبهاے ما؟
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
سلام اے با خبر از حال همہ✋❤️
صفحه ۲۲۸ مصحف شریف
سوره مبارکه هود
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6037429051176518926.mp3
2.23M
🔸ترتیل صفحه 228 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام کرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 228
إِنْ نَقُولُ إِلَّا اعْتَرَاكَ بَعْضُ آلِهَتِنَا بِسُوءٍ ۗ قَالَ إِنِّي أُشْهِدُ اللَّهَ وَاشْهَدُوا أَنِّي بَرِيءٌ مِمَّا تُشْرِكُونَ (54)
جز اين نمى گوييم که برخى از معبودهاى ما به تو گزندى رسانده اند>. گفت: <همانامن خداوند را گواه مى گيرم و شما [نيز] گواه باشيد که من از آنچه شريک [خدا] قرار داده ايد تبرّى مى جويم ، (54)
مِنْ دُونِهِ ۖ فَكِيدُونِي جَمِيعًا ثُمَّ لَا تُنْظِرُونِ (55)
[از آنچه] که جز اوست. پس همگى عليه من مکر کنيد سپس مهلتم ندهيد. (55)
إِنِّي تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ رَبِّي وَرَبِّكُمْ ۚ مَا مِنْ دَابَّةٍ إِلَّا هُوَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا ۚ إِنَّ رَبِّي عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ (56)
همانا من بر خداوند - که پروردگار من و پروردگار شماست - توکّل کرده ام. هيچ جنبنده اى نيست مگر اينکه او مهارش را گرفته است. به يقين پروردگار من بر راهى راست است. (56)
فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقَدْ أَبْلَغْتُكُمْ مَا أُرْسِلْتُ بِهِ إِلَيْكُمْ ۚ وَيَسْتَخْلِفُ رَبِّي قَوْمًا غَيْرَكُمْ وَلَا تَضُرُّونَهُ شَيْئًا ۚ إِنَّ رَبِّي عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَفِيظٌ (57)
پس اگر روى برتافتيد ، [باکى نيست]; زيرا قطعاً به شما ابلاغ کردم آنچه را که به خاطر آن به سوى شما فرستاده شدم و پروردگارم قومى غير از شما ، جايگزين [شما] خواهد کرد و به او هيچ زيانى نمى رسانيد; چرا که پروردگارم بر هر چيز نگهبان است>. (57)
وَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا نَجَّيْنَا هُودًا وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنَّا وَنَجَّيْنَاهُمْ مِنْ عَذَابٍ غَلِيظٍ (58)
و آن گاه که فرمان ما فرا رسيد. هود و کسانى را که ايمان آوردند و همراهش بودند به رحمتى از ناحيه خويش نجات داديم و از عذابى دشوار رهايشان ساختيم. (58)
وَتِلْكَ عَادٌ ۖ جَحَدُوا بِآيَاتِ رَبِّهِمْ وَعَصَوْا رُسُلَهُ وَاتَّبَعُوا أَمْرَ كُلِّ جَبَّارٍ عَنِيدٍ (59)
و اينان قوم عاد بودند که آيات پروردگارشان را انکار کردند و رسولانش را نافرمانى نمودند و از فرمان هر سرکش ستيزه گرى پيروى کردند. (59)
وَأُتْبِعُوا فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا لَعْنَةً وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ أَلَا إِنَّ عَادًا كَفَرُوا رَبَّهُمْ ۗ أَلَا بُعْدًا لِعَادٍ قَوْمِ هُودٍ (60)
و در اين دنيا با لعنتى بدرقه شدند و در روز قيامت [نيز چنين خواهد شد]. بدانيد قطعاً قوم عاد پروردگار خويش را انکار کردند. هان [از رحمت خدا ]دور باد عاد; قوم هود! (60)
۞ وَإِلَىٰ ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا ۚ قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ ۖ هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَا فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ ۚ إِنَّ رَبِّي قَرِيبٌ مُجِيبٌ (61)
و به سوى [قوم] ثمود برادرشان صالح را [فرستاديم]. گفت: <اى قوم من! خداوند را بپرستيد; زيرا جز خداوند هيچ معبودى نداريد. اوست که شما را از زمين ايجاد کرد و از شما خواست در زمين آبادانى کنيد. پس از او آمرزش بخواهيد. آن گاه به سوى او باز گرديد. همانا پروردگار من نزديک و اجابت کننده است>. (61)
قَالُوا يَا صَالِحُ قَدْ كُنْتَ فِينَا مَرْجُوًّا قَبْلَ هَٰذَا ۖ أَتَنْهَانَا أَنْ نَعْبُدَ مَا يَعْبُدُ آبَاؤُنَا وَإِنَّنَا لَفِي شَكٍّ مِمَّا تَدْعُونَا إِلَيْهِ مُرِيبٍ (62)
گفتند: <اى صالح! پيش از اين در ميان ما مورد اميد بودى ، آيا بازمى دارى ما را از اينکه پرستش کنيم آنچه را پدرانمان مى پرستند؟ و ما واقعاً درباره چيزى که بدان دعوتمان مى کنى در شکّى هستيم که مايه بدگمانى [به تو] شده است>. (62)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۸🌷
و خدایی که در این نزدیکی است:
یکی از لطف های بزرگ خدا به بندگانش، معرفی خود به آنان است. براستی اگر ما نمی دانستیم که آفریدگار جهانِ هستی چه ویژگی هایی دارد، چقدر در حیرت و سرگردانی به سر می بردیم. شاید تا پایان عمر از خود می پرسیدیم که چنین قدرت بی نهایتی که کهکشان های پهناور را با میلیاردها ستاره و سیاره پدید آورده است، چگونه پروردگاری است. آیا مانند پادشاهان قدرتمند، دست نیافتنی و دور است؟ آیا می توان به محضر او رسید؟ آیا سخن ما را می شنود و به ما اهمّیّتی می دهد؟ او که به ما نیازی ندارد، آیا به ما توجّهی می کند؟ امّا آن آفریدگار بزرگ و نیرومند که فرمانروایی تمام جهان به دستِ اوست، با عشق و مهربانی وصف ناپذیری به ما فرموده است که من نزدیک ام و سخنان شما را می شنوم و به درخواستهایتان پاسخ می دهم. این آیه، از دو ویژگی خدا که پر از لطف و زیبایی است، سخن می گوید که وجود انسان را سرشار از وَجد و شادمانی می کند. نخستین صفت، «قریب» به معنای نزدیک است، و خداوند در قرآن بارها به انسان ها یادآوری کرده که به آنان بسیار نزدیک است و لحظه ای از آنان جدا نمی شود. او فرموده است که هر جا باشیم، با ما همراه است و جسم و جان و فکر ما در معرض نگاه و آگاهی اوست.
در روایتی می خوانیم که در زمان پیامبر اسلام، در حالی که مسلمانان برای نبرد با کافران حرکت می کردند، نام خدا را با صدای بلند می بردند و از او یاد می کردند. در این هنگام، پیامبر به آنان فرمود:
«ای مردم، با خودتان مدارا کنید. [و آرام نیایش کنید؛ زیرا] شما خدای ناشنوا و غایب را نمی خوانید؛ بلکه خدای شنوا و نزدیک را می خوانید که همراه شماست.» آری، به فرموده ی خدا، او از رگ گردن به ما نزدیک تر است، راز دلمان را می داند، از نیازمان باخبر است و خواسته هایمان را با مهربانی و عطوفت، برمی آورد. به همین سبب، پس از آنکه خود را «خدای نزدیک» معرفی کرده، یادآوری می کند که «مُجیب» هم هست. این دومین صفت الهی در این آیه است. مجیب یعنی به خواسته های بندگانش پاسخ می دهد و دعاهای آنان را اجابت می کند. آری، آن فرمانروای بی شریک و شکست ناپذیر، در نزدیکی تک تک ما حضور دارد و به درخواست ما با لطف و مهربانی پاسخ می دهد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷به نام خدا
🌷سلام برشهدای راه خدا
🌷تنها گروهی که قرآن در موردشان میفرماید زنده اند ونزدخدا روزی میخورند،شهداهستند.
🌷۱.ولاتقولو لمن یقتل فی سبیل الله اموات بل احیاء ولکن لاتشعرون.۱۵۴ بقره
به کشته شدگان در راه خدا،نگید مرده
بلکه آنها زنده اند وشما درک نمی کنید
🌷۲. ولاتحسبن الذین قتلو فی سبیل الله اموات بل احیاء عند ربهم یرزقون..۱۶۹ آل عمران
🌷۳. شهداء،از روندگان صراط مستقیم و آنعم الله علیهم هستند🌷
اولئک مع الذین آنعم الله علیهم
من النبیین والصدبقین والشهداء والصالحین...۶۹ نساء
🌷۴. من المومنین رجال صدقو ماعاهدوالله علیه فمنهم من قضی نحبه ومنهم من منتظر...۲۳ احزاب
شهدا،مومنینی هستند که به عهدشون باخداعمل کردند
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌹منبر کوتاه یا بین نماز،
🍀موضوع: مکافات عمل
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌹امام صادق علیه السلام فرمودند:
♦️ از شامگاه پنج شنبه و شب جمعه، فرشتگانی با قلم هایی از طلا و لوح هایی از نقره،از آسمان به سوی زمین می آیند و تا غروب روز جمعه ثواب هیچ عملی را نمی نویسند به جز صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السلام.
📚 من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۴۲۴
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
🙏حی علی الصلاة
همت کنیم ...
نمـازمان را اول وقت بجا آوریم.
هفته دفاع مقدس گرامی باد.🌹
⚠️کانال یاوران نماز
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
⚠️ باما #همراه باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ؛ چرا غصه می خوری 😢
وقتی امام زمان علیه السلام هست از احوالت هم خبر داره رعایت حالت را هم میکنه😍🥰😘
#امام_زمان
#جمعه
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
13.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
التماس دعای فرشتهها به ابلیس...
واما👈(اِنّی جاعِل فِی الاَرضِ خَلیفه)
خیلی جالبه حتما ببینید👌 #روایت_انسان 🆔 لینک کانال https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#ادبستان_نماز
مهمترین مدیریت علاقهست🌱
اینکه توی موقعیت اذان صبح
چطوری علایقم رو مدیریت کنم!
علاقه به خواب دارم
خـسته هم که هـسـتم
میخوام زود تمومش کنم
و...
از طرفی به نمازم علاقه دارم
و اول وقت میخوام بخونم
و دستور خدا برام مهمه
و...
قدرت مدیریت کردن این علاقهها
بزرگترین و مهمترین استعداد آدمه🌼
#نمازاول_وقت
صفحه ۲۲۹ مصحف شریف
سوره مبارکه هود
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6042136691815220700.mp3
1.89M
🔸ترتیل صفحه 229 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 229
قَالَ يَا قَوْمِ أَرَأَيْتُمْ إِنْ كُنْتُ عَلَىٰ بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّي وَآتَانِي مِنْهُ رَحْمَةً فَمَنْ يَنْصُرُنِي مِنَ اللَّهِ إِنْ عَصَيْتُهُ ۖ فَمَا تَزِيدُونَنِي غَيْرَ تَخْسِيرٍ (63)
گفت: <اى قوم من! مرا خبر دهيد اگر بر دليل روشنى که از ناحيه پروردگارم است ، متکى باشم و از جانب خودش به من رحمتى بخشيده باشد ، پس کيست که مرا از [کيفر ]خداوند خلاصى دهد ، اگر نافرمانيش کنم؟ لذا [باپيشنهادتان ]مرا چيزى جز خسارت زدن [بر خويش] ، نمى افزاييد>. (63)
وَيَا قَوْمِ هَٰذِهِ نَاقَةُ اللَّهِ لَكُمْ آيَةً فَذَرُوهَا تَأْكُلْ فِي أَرْضِ اللَّهِ وَلَا تَمَسُّوهَا بِسُوءٍ فَيَأْخُذَكُمْ عَذَابٌ قَرِيبٌ (64)
<و اى قوم من! اين ناقه خداست که آيت و نشانه اى است براى شما; پس رهايش بگذاريد در زمين خدا به چرا پردازد و هيچ گزندى به آن نرسانيد که در نتيجه عذابى زود هنگام شما را خواهد گرفت>. (64)
فَعَقَرُوهَا فَقَالَ تَمَتَّعُوا فِي دَارِكُمْ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ ۖ ذَٰلِكَ وَعْدٌ غَيْرُ مَكْذُوبٍ (65)
پس آن را پى کردند. آن گاه [صالح ]گفت: <سه روز در سرزمينتان بهره مند باشيد. اين وعده اى پيراسته از دروغ است>. (65)
فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا نَجَّيْنَا صَالِحًا وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنَّا وَمِنْ خِزْيِ يَوْمِئِذٍ ۗ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ الْقَوِيُّ الْعَزِيزُ (66)
پس آن گاه که فرمان ما فرا رسيد ، صالح و کسانى را که ايمان آوردند و همراهش بودند با رحمتى از ناحيه خويش نجات داديم و از خوارى آن روز [رهانيديم]. همانا تنها پروردگارت نيرومند شکست ناپذير است. (66)
وَأَخَذَ الَّذِينَ ظَلَمُوا الصَّيْحَةُ فَأَصْبَحُوا فِي دِيَارِهِمْ جَاثِمِينَ (67)
و غرش مهيب ، کسانى را که ستم کردند فرو گرفت; پس صبحگاهان در خانه هايشان به رو بر زمين افتادند. (67)
كَأَنْ لَمْ يَغْنَوْا فِيهَا ۗ أَلَا إِنَّ ثَمُودَ كَفَرُوا رَبَّهُمْ ۗ أَلَا بُعْدًا لِثَمُودَ (68)
گويا در آن جا اقامت نداشتند. آگاه باشيد همانا قوم ثمود ، پروردگارشان را انکار کردند. بدانيد [از رحمت خدا ]دور باشند قوم ثمود! (68)
وَلَقَدْ جَاءَتْ رُسُلُنَا إِبْرَاهِيمَ بِالْبُشْرَىٰ قَالُوا سَلَامًا ۖ قَالَ سَلَامٌ ۖ فَمَا لَبِثَ أَنْ جَاءَ بِعِجْلٍ حَنِيذٍ (69)
و هر آينه فرستادگان ما ابراهيم را مژده آورده ، سلام گفتند. گفت: <سلام[بر شما]>. پس در آوردن گوساله اى بريان شده درنگ نکرد. (69)
فَلَمَّا رَأَىٰ أَيْدِيَهُمْ لَا تَصِلُ إِلَيْهِ نَكِرَهُمْ وَأَوْجَسَ مِنْهُمْ خِيفَةً ۚ قَالُوا لَا تَخَفْ إِنَّا أُرْسِلْنَا إِلَىٰ قَوْمِ لُوطٍ (70)
پس آن گاه که ديد دستهايشان به آن نمى رسد ، از آنان ناخشنود گشت و از ايشان دلهره اى احساس کرد. گفتند: <مترس همانا ما به سوى قوم لوط فرستاده شده ايم>. (70)
وَامْرَأَتُهُ قَائِمَةٌ فَضَحِكَتْ فَبَشَّرْنَاهَا بِإِسْحَاقَ وَمِنْ وَرَاءِ إِسْحَاقَ يَعْقُوبَ (71)
و زنش ايستاده بود; پس [با شنيدن مأموريت فرشتگان] خنديد. آن گاه آن زن را به اسحاق و [نيز] يعقوب که از پس اسحاق خواهد بود، مژده داديم. (71)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۹🌷
مهمان و مهمان نوازی:
این آیه و آیات بعد، به داستان ملاقات فرستادگان خدا با حضـرت ابراهیم اشاره می کند. ماجرا از این قرار بود که چند تن از فرشتگان خدا که برای عذاب و نابود کردن قوم لوط مأموریت داشتند، ابتدا نزد حضرت ابراهیم آمدند و او و همسرش را که فرزندی نداشتند و پیر شده بودند به ولادت فرزند شایسته ای مژده دادند. یکی از نکات درس آموز این سرگذشت، مهمان نوازی عجیب حضرت ابراهیم است؛ زیرا آن حضرت بدون اینکه مهمانان خود را بشناسد، به سرعت گوشت گوساله ای را بریان کرد و نزدشان آورد. در روایات نیز آمده است که ابراهیم، فردی بسیار مهمان نواز بود. در حدیثی از امام صادق می خوانیم: «ابراهیم [آن¬قدر مهماندوست بود که گویی] پدر مهمانان است؛ به طوری که وقتی مهمانی نزد او نبود، بیرون می رفت و دنبال مهمان می گشت.»
در روایت دیگری از پیامبر میخوانیم: «خدا، ابراهیم را دوست خود نگرفت مگر به سبب دو ویژگی:
1ـ غذا دادن به دیگران؛
2ـ نماز در نیمه های شب؛ در حالی که مردم خواب بودند.»
مهمانی دادن، یکی از آداب و رسوم رایج در میان انسان هاست که در هر زمان و مکانی بوده و هست. اسلام نیز این رسم پسندیده را تأیید کرده و انجام آن را با رعایت دستورهای خدا، کاری خوب و شایسته برشمرده است. پیشوایان دین برای مهمان نوازی پاداش فراوانی ذکر کرده و احترام مهمان را لازم دانسته اند. در روایتی می خوانیم که شخصی به نام محمّد بن قیس نقل می کند که روزی همراه چند تن از شیعیان دیگر در خدمت امام صادق بودیم. آنان از گروهی از مردم یاد کردند. من گفتم: «به خدا سوگند، صبح و شب نمی شود مگر این که دو سه نفر یا کمتر و بیشتر از آنان، مهمان من هستند.» امام به من فرمود: «لطف آنان بر تو از لطف تو بر ایشان بیشتر است.» من عرض کردم: «قربانتان گردم؛ چطور چنین چیزی ممکن است؛ در حالی که من از غذایم به آنان می دهم و از ثروتم خرجشان می کنم و خدمتکار من به آنان خدمت می کند!» امام فرمود: «هنگامی که آنان نزد تو می آیند، از جانب خدا همراه با روزی فراوان [و خیر و برکت] نزدت می آیند، و در حالی از نزد تو می روند که آمرزش خدا شامل حالت شده است.» در روایت دیگری از امام صادق می خوانیم: « یکی از مواردی که پیامبر به حضرت فاطمه آموخت، این بود که به او فرمود: ای فاطمه، هر کس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، باید مهمانش را گرامی بدارد.»
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd