#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
۴۹- نماز جماعت و... پرتوی از اسرار نماز » نماز جماعت و... آئین اسلام، از بعد اجتماعی مهّمی برخوردا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۵۱- آثار نماز جماعت
پرتوی از اسرار نماز » آثار نماز جماعت
برپایی فریضههای دینی به صورت دسته جمعی، غیر از پاداشهای فراوانی که یاد شد، در زندگی فردی و اجتماعی امت مسلمان نیز، آثار مثبت و فراوانی دارد که به برخی اشاره میشود: ۱- آثار معنوی
بزرگترین اثر معنوی نماز جماعت، همان پاداشهای الهی است که گفته شد. روایت است که شبی، علی علیه السلام تا سحر به عبادت مشغول بود. چون صبح شد، نماز صبح را به تنهائی خواند و استراحت کرد.
رسول خدا صلی الله علیه وآله که آن حضرت را در جماعت صبح ندید، به خانه او رفت. حضرت فاطمه علیها السلام از شب زنده داری علی علیه السلام و عذر او از نیامدن به مسجد سخن گفت. پیامبر فرمود: پاداشی که بخاطر شرکت نکردن در نماز جماعت صبح، از دست علی علیه السلام رفت، بیش از پاداش عبادت تمام شب است. (۴۹۵) رسول خدا صلی الله علیه وآله فرموده است:
«لانْ اُصَلّیَ الصُبَح فی جَماعةٍ اَحَبُّ اَلیَّ مِنْ اَنْ اُصَلّیَ لَیْلَتی حَتّی اُصْبحَ» (۴۹۶) اگر نماز صبح را به جماعت بخوانم، در نظرم محبوب تر از عبادت و شب زنده داری تا صبح است.
بخاطر همین فضیلت و پاداش هاست که اگر تعداد نمازگزاران از ده نفر بیشتر شود، اگر تمام آسمانها کاغذ، و دریاها مرکّب و درختها قلم شود و فرشتگان بنویسند، پاداش یک رکعت آنرا نمی توانند بنویسند. (۴۹۷)
و نماز جماعت با تأخیر، بهتر از نماز فرادای در اوّل وقت است. (۴۹۸)
۲- آثار اجتماعی
نماز جماعت، مقدمه وحدت صفوف و نزدیکی دلها و تقویت کننده روح اخوّت است. نوعی حضور و غیاب بی تشریفات، و بهترین راه شناسائی افراد است.
نمازجماعت، بهترین، بیشترین، پاکترین وکم خرج ترین اجتماعات دنیاست ونوعی دید وبازدید مجّانی وآگاهی از مشکلات و نیازهای یکدیگر وزمینه ساز تعاون اجتماعی بین آحاد مسلمین است.
۳- آثار سیاسی
نماز جماعت، نشان دهنده قدرت مسلمین و الفت دلها و انسجام صفوف است.
تفرقهها را میزداید، بیم در دل دشمنان میافکند، منافقان را مأیوس میسازد، خار چشم بدخواهان است.
نماز جماعت، نمایش حضور در صحنه وپیوند «امام» و «امّت» میباشد.
۴- آثار اخلاقی، تربیتی
در نماز جماعت، افراد در یک صف قرار میگیرند و امتیازات موهوم صنفی، نژادی، زبانی، مالی و... کنار میرود و صفا و صمیمیّت و نوعدوستی در دلها زنده میشود و مؤمنان، با دیدار یکدیگر در صف عبادت، احساس دل گرمی و قدرت و امید میکنند.
نماز جماعت، عامل نظم و انضباط و وقت شناسی است.
روحیه فردگرایی و انزوا و گوشه گیری را از بین میبرد و نوعی مبارزه با غرور و خودخواهی را در بر دارد.
نماز جماعت، «وحدت» در گفتار، جهت، هدف و امام را میآموزد و از آنجا که بایَد پرهیزکارترین و لایق ترین اشخاص، به امامت نماز بایستد، نوعی آموزش و الهام دهنده علم و تقوا و عدالت است.
نماز جماعت، کینهها و کدورتها و سوءظنّها را از میان میبرد و سطح دانش و عبودیّت و خضوع را در جامعه اهل نماز، افزایش میدهد.
به خاطر این همه آثار است که به نماز جماعت، آن همه توصیه شده است. حتی نابینایی وقتی از حضور پیامبر، اجازه خواست که به مسجد نیاید، آن حضرت فرمود: از خانه تا مسجد، ریسمانی ببندد و به کمک آن، خود را به نماز جماعت برساند. [۱] و نیز نابینایانی که اجازه ترک شرکت در نماز خواستند، رسول خدا صلی الله علیه وآله اجازه نفرمود. [۲]
از طرف دیگر، برخورد شدید نسبت به کسانی که به نماز جماعت اهمیّت نمی دهند، نشان دیگری بر اهمیّت و سازندگی آن است. در حدیث است که به چنان کسان، همسر ندهید [۳] و معرّف آنان نشوید. [۴]
----------
[۱]: ۴۹۹) وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۳۷۷.
[۲]: ۵۰۰) کنزالعمال، ج ۸، ص ۲۵۵.
[۳]: ۵۰۱) سفینةالبحار، ج ۱، جماعت.
[۴]: ۵۰۲) همان مدرک.
#پرتویی از نماز
✍محسن قرائتی
https://eitaa.com/zandahlm1357
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احکام نماز 🌹🌹🌹
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
✍️ پاسخ به شبهات دانش آموزی 6⃣1⃣ چرا بعضیها بعد از ازدواج چادرشان را برمیدارند؟ 🔶 کسی که در خان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✍️ پاسخ به شبهات دانش آموزی
8️⃣1️⃣ کسانی که دین ندارند یا پیرو دینهای دیگر هستند آیا بهشت میروند یا جهنم؟
📝 1_ جواب اجمالی:
🔷 اول: راه رسیدن به کمال و خوشبختی دین اسلام است. اما اگر کسی دین اسلام به او نرسیده، یعنی یا قبل از اسلام از دنیا رفته و یا در منطقهی دور افتادهای بوده است که اسلام به گوش او اصلا نرسیده و نمیداند اسلام چیست، در این صورت اگر به همان دینی که به او رسیده است عمل کند، خداوند طبق آن دین با او اعمالش را حساب میکند و مسلما بهشتی است. اگر طبق آن دین هم عمل نکرده باشد و از دستورات آن هم پیروی نکرده است مسلما جهنمی است.
🔶 دوم: اگر هیچ دینی به او نرسیده و بی دین باشد، در این صورت خدا طبق عقل او اعمالش را حساب میکند. اگر عقل او تشخیص داده کاری خوب است و کاری زشت است و او کار خوب را انجام داده و کار بد را ترک کرده باز خدا او را بهشت میبرد ولی اگر برعکس انجام داده باشد یعنی عقلش گفته باشد فلان کار خوب است ولی او انجام نداده باشد یا گفته باشد فلان کار بد است ولی او انجام داده باشد مسلما جهنمی میشود.
🔻 هر چند این از حکمت خدا به دور است که گروه یا قومی را بدون پیامبر و فرستاده به حال خود رها کند و هر طوری شده کسی را برای آنها به عنوان راهنما میفرستد تا دین الهی را به آنها برساند.
📝 ۲_ پاسخ تکمیلی در لینک زیر:
https://btid.org/fa/news/191900
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #بهشت_جهنم_ادیان_دیگر
✍️ پاسخ به شبهات دانش آموزی
9️⃣1️⃣ در زمان جنگ رزمندگان چگونه نماز میخواندند در حالی که یا خودشان زخمی بودند یا رفیقشان زخمی میشد و لباسشان نجس بوده؟
🔷 اول: رزمندگان 24 ساعته در میدان جنگ نبودهاند و فقط در موقع عملیاتها و درگیریها در حال جنگ بودند. اگر لباس آنها خونی میشد، بعد از عملیات آن را تمیز یا عوض میکردند و بعد نمازشان را میخواندند.
🔶 دوم: حالا اگر موقع درگیری یا وقت نماز میشد و لباس رزمندگان به هر دلیلی خونی شده بود، اینجا میتوانستند نماز را با همان لباس خونی بخوانند. چون بنابر نظر اکثر مراجع نماز خواندن با لباس نجس در سه صورت صحیح است: 1ـ بدن یا لباس به خاطر زخم یا جراحت یا دملی که در بدن است به خون آلوده شده باشد. 2ـ بدن یا لباس به اندازه کمتر از بند انگشت به خون آلوده باشد. 3ـ اینکه انسان ناچار باشد با بدن یا لباس نجس نماز بخواند. رزمندگان در میدان جنگ شامل یکی از این موارد میشدند و نمازشان با لباس و بدن خونی صحیح بوده است.
📝 ۲_ لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/191895
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #نماز_رزمندگان