#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
☘️#درس_مثنوی قسمت 6⃣7⃣ #استاد_رنجبر ┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄ 💯@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
۴۹- بسم اللّه تفسیر نماز » بسم اللّه بسم اللّه، نشانگر رنگ وصبغه الهی وبیانگر جهت گیری توحیدی ماس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۵۰- واژه اللّه
تفسیر نماز » واژه اللّه
بعضی ریشه «اللّه» را از «اَلِهَ» به معنای «عَبَدَ» دانسته اند و «اللّه» را به معبود واقعی معنی کرده اند که تمام کمالات را دارا باشد.
امّا بعضی ریشه آنرا «وَلِهَ» دانسته اند که بمعنای دلباختگی و عشق و حیرت است. بنابراین کلمه «اللّه» یعنی ذات مقدسی که جذبه او همه را متحیر و شیفته خود ساخته است.
باید توجه داشت کلمه «خدا» یا «خداوند» ترجمه ای کامل برای کلمه «اللّه» نیست، زیرا «خدا» در اصل «خودآی» بوده که در فلسفه، واجب الوجود گفته میشود و کلمه «خداوند» نیز بمعنای صاحب است. چنانکه در ادبیات فارسی میگوییم: «خداوندِ خانه» یعنی صاحبِ خانه.
و ناگفته پیداست که معنای صاحب یا وجودِ واجب برای ترجمه اللّه کوتاه و نارساست. بلکه «اللّه» یعنی ذاتی که شایسته عشق و پرستش است، زیرا همه کمالات را در بر دارد.
در قرآن حدود صد نام برای خدا آمده است که «اللّه» جامع ترین آنهاست. اصولاً نامهای خداوند هر کدام اشاره به صفتی از صفات خدا دارد، نه آنکه فقط یک علامت و نشانه ای برای خدا باشد. نامهای افراد بشر مختلف است، بعضی نامها فقط علامت اند و هیچ نظری به معنای لفظ و مطابقت آن معنی با صفات آن شخص ندارند، بلکه گاهی هم مخالفت دارند مثل آنکه اسم شخص بسیار دروغگویی، صادق باشد!
اما گاهی نام یک شخص علاوه بر آنکه اسم اوست، وصف او نیز هست و اشاره به صفات و کمالات او دارد مثل، اسم صادق برای انسان راستگو.
بعضی نامها مثل صدای زنگ ساعت تنها علامت فرارسیدن زمان است، اما بعضی نامها نظیر صدای مؤذّن هم علامت است و هم محتوا دارد.
قرآن میفرماید: «وَ لِلّهِ الاَسْماءُ الحُسنی» [۱] یعنی نامهای نیکو و بهترین نامها مخصوص خداست. در روایات ۹۹ نام برای خدا ذکر شده که به عنوان اسماء حسنی معرفی شده اند و آمده است هرکس خدا را با این نامها بخواند دعایش مستجاب میشود. [۲] و در دعای جوشن کبیر خدا را با هزار نام و صفت میخوانیم.
آمدن دو کلمه «رحمن» و «رحیم» بدنبالِ «اللّه» رمز آن است که انسان کار خود را با امید به لطف و رحمت الهی آغاز کند و بداند که منشأ همه امیدها و رحمتها خداست.
شروع کار با الفاظ رحمت، رمز آن است که اصل و بنای الهی بر
لطف و رحمت است و سزاوار است که انسان از سرچشمه رحمت الهی استمداد کند.
رحمن، نام مخصوص خداست زیرا تنها رحمت او گسترده و فراگیر و همیشگی است. دیگران یا رحمتی ندارند و یا گسترده نیست، علاوه بر آنکه دیگران اگر هم چیزی میبخشند توقع پاداش دنیوی یا اخروی دارند، علف میدهند تا شیر بدوشند!
در مورد دو واژه «الرّحمن» و «الرّحیم» در ذیل آیه «الرّحمن الرّحیم» بیشتر سخن خواهیم گفت.
----------
[۱]: ۱۸۹) سوره اعراف، آیه ۱۸۰.
[۲]: ۱۹۰) تفسیر نمونه، ج ۷، ص ۲۷.
#تفسیر_نماز
✍محسن قرائتی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
30.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تاریخچه نماز 33 ؛ داستان تغییر قبله 2
#تاریخچه_نماز
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥📿چرا نمی توانم نماز شب بخوانم؟
🎤 با صدای #مرحوم_کافی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
ذکر پر فضیلت بعد از وضــو...
#آیة_الکرسی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
سلام درس هفدهم ۲-دومین مورد از شک های صحیح، وقتیه که شک کنیم سه رکعت نماز خوندیم یا چهار رکعت. توی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
درس هجدهم
۳-سومین مورد از شک های صحیح، وقتیه که بعداز سربرداشتن از سجده دوم شک کنیم دو رکعت خوندیم یا چهار رکعت. توی این حالت باید بنارو بر چهار بزاریم و نمازو تموم کنیم و بعدش دو رکعت نماز احتیاط ایستاده بخونیم.
۴-چهارمین مورد از شک های صحیح، وقتیه که بعداز سربرداشتن از سجده دوم بین خوندن دو رکعت، یا سه رکعت، یا چهار رکعت شک کنیم. توی این حالت باید بنارو بر چهار بزاریم و بعداز نماز، دو رکعت نماز احتیاط ایستاده و بعد دو رکعت نماز احتیاط نشسته بخونیم.
نکته:دو رکعت نماز احتیاط ایستاده به جبران اینه که شاید دو رکعت خونده باشیم و دو رکعت نماز احتیاط نشسته به جبران اینه که شاید سه رکعت خونده باشیم.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
✍️ شبهات دانش آموزی
8️⃣2️⃣2️⃣ منظور از طلبیده شدن چیست؟! این چه طلبیده شدنی است که هرکسی پولدار باشد هر ساله برود کربلا هر چند زیاد آدم خوبی هم نباشد؛ ولی آدم فقیری که عاشق امام حسین علیهالسلام است یکبار هم به کربلا نرفته است، آیا طلبیده شدن فقط برای پولدارهاست؟!
🔶 اول: طلبیدن یعنی دعوتکردن، وقتی گفته میشود امام حسین علیهالسلام طلبیده؛ یعنی دعوت کرده، ولی قبول این دعوت با خود ماست که لیاقت داشته باشیم دعوت امام حسین علیهالسلام را قبول کنیم و لبیک بگوییم.
🔷 دوم: اما لیاقت قبولکردن دعوت امام حسین علیهالسلام را ما خودمان با کارهایی که در طول سال انجام میدهیم به دست میآوریم که به آن توفیق میگوییم.
🔶 سوم: در دعوت امام حسین علیهالسلام فقیر و ثروتمند فرقی ندارد و هر کدام که خودشان را وفق دهند و دعوت امام حسین علیهالسلام را قبول کنند طلبیده شدهاند.
◾️ آنقدر که انسانهای فقیر به زیارت امام حسین علیهالسلام میروند انسانهای ثروتمند نمیروند. زیرا آن ثروتمند هم باید لیاقت داشته باشد تا پولش را در این راه هزینه کند و چه فقیرهایی که چون لیاقت زیارت را پیدا کردند بدون هیچ هزینهای به زیارت امام حسین علیهالسلام رفتند.
🖇 لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/166
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #محرم
📎 #طلبیدن_زیارت_امام
💎 جواب کامل شبهه
9️⃣2️⃣2️⃣ چرا هیچکدام از یاران امام حسین علیهالسلام ایرانی نبودند و امام حسین علیهالسلام یک جمله مثبت درباره ایرانیان نگفته است؟!
🔶 اول: طبق آنچه که در منابع تاریخی آمده است برخی از یاران امام حسین علیهالسلام در کربلا، ایرانی بودند مثل:
1️⃣ اسلم بن عمرو؛ که پدرش از ترکان ایران است و با کاروان امام حسین علیهالسلام به کربلا میآید و به میدان میرود و به شهادت میرسد.
◾️ خوارزمی در مقتلش از او به جوانی ترک یاد میکند که به میدان میرود و قاری قرآن است و رجز میخواند و شهید میشود. [1]
2️⃣ رافع بن عبدالله؛ به همراه مسلم بن ازدی روز عاشورا به کاروان امام حسین علیهالسلام میرسند و بعدازظهر عاشورا بعد از حبیب بن مظاهر به شهادت میرسد. [2]
3️⃣ زاهر بن عمرو کندی؛ در مکه به کاروان امام همراه میشود و در کربلا در اولین حمله دشمن به شهادت میرسد. [3]
4️⃣ فیروزان که غلام امام حسن علیهالسلام بود و بعد از امام حسن علیهالسلام به فرزندش عبدالله رسید و در کربلا به کمک عبدالله شتافت و به شهادت رسید. [4]
🔷 دوم: علاوه بر اینکه ایرانیان در سپاه امام حسین علیهالسلام در کربلا بودند، بلکه بعد از شهادت امام به خونخواهی او در سپاه مختار علیه قاتلین امام قیام کردند و در کشتن قاتلین امام حسین علیهالسلام، مختار را یاری کردند. [5]
🔶 سوم: شاید از امام حسین علیهالسلام به صورت اختصاصی تعریف و تمجیدی از ایرانیان نباشد ولی از اهل بیت علیهمالسلام روایات مختلفی از تعریف و تمجید ایرانیان وجود دارد مثل روایت خود پیامبر که فرمودند: «لَوْ كَانَ الْعِلْمُ مُعَلَّقًا بِالثُّرَيَّا لَتَنَاوَلَهُ نَاسٌ مِنْ أَبْنَاءِ فَارِسَ؛ اگر دانش (یا ایمان) به ستاره ثریا بسته باشد و در آسمانها آرام گیرد، مردانی از ایران بدان دست مییابند». [6]
◾️ یا روایت امام صادق علیهالسلام که فرمودند: «لَوْ نَزَّلْنَا الْقُرْآنُ عَلَى الْعَجَمِ ما آمَنَتْ بِهِ الْعَرَبُ، وَ قَدْ نُزِّلَ عَلَى الْعَرَبِ فَآمَنَتْ بِهِ الْعَجَمُ، فَهذِهِ فَضِیْلَةُ الْعَجَمِ؛ اگر قرآن بر عجم نازل شده بود، عرب به آن ایمان نمىآورد، ولى قرآن بر عرب نازل شد و عجم به آن ایمان آورد و این فضیلتى است براى عجم». [7]
🌐 منابع:
[1]ـ ویکی فقه، ایرانیان در حماسه عاشورا، به نقل از؛ امین عاملی، سیدمحسن، اعیان الشیعة، ج۳، ص۳۰۳، دارالتعارف، بیروت، ۱۴۰۳ق.
سماوی، شیخ محمد بن طاهر، ابصار العین فی انصار الحسین (علیهالسلام)، ص۹۵، دانشگاه شهید محلاتی، قم، چاپ اول، ۱۴۱۹ق.
حسینی حائری شیرازی، سیدعبدالمجید، ذخیرة الدارین فیما یتعلق بمصائب الحسین (علیهالسلام) و اصحابه، ص ۴۷۰، زمزم هدایت، قم، بیتا.
مقرّم، عبدالرزاق، مقتل الحسین (علیهالسلام)، ص۲۴۹، مؤسسة الخرسان للمطبوعات، بیروت، ۱۴۲۶ق.
خوارزمی، موفق بن احمد، مقتل الحسین (علیهالسلام)، ج۲، ص۲۸، انوار الهدی، قم، چاپ دوم، ۱۴۲۳ق.
[2]ـ همان، به نقل از؛ حسینی حائری شیرازی، سیدعبدالمجید، ذخیرة الدارین فیما یتعلق بمصائب الحسین (علیهالسلام) و اصحابه، ص ۴۷۸، زمزم هدایت، قم، بیتا.
[3]ـ همان به نقل از؛ ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آلابیطالب (علیهالسلام)، ج۳، ص۲۶۰، انتشارات علامه، قم، چاپ اول، ۱۳۷۹ق.
[4]ـ همان به نقل از؛ تتوی، قاضی احمد، قزوینی، آصفخان، تاریخ الفی، محقق و مصحح: طباطبایی مجد، غلام رضا، ج۲، ص۸۱۶، انتشارات علمی و فرهنگی، تهران، چاپ اول، ۱۳۸۲ش.
کاشفی سبزواری، ملا حسین، روضة الشهداء، ص۳۹۶، نوید اسلام، قم، چاپ سوم، ۱۳۸۲ش
[5]ـ همان به نقل از؛ البیری، باباطاهر، دایرة المعارف بزرگ اسلامی، ج۱۰، ص۵۳۲، کلمه ایران.
[6]ـ تاريخ اصبهان اخبار اصبهان، الأصبهاني، أبو نعيم، ج1، ص 24.
.مجمع البيان : رُويَ أنّ النبيّ صلى الله عليه و آله سُئلَ عن هذهِ الآيةِ : «يا أيُّها الّذينَ آمَنوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنكُم عَن دِينِهِ فسَوفَ يَأتِي اللّه ُ بقَومٍ يُحِبُّهُم ويُحِبُّونَهُ...» فَضَربَ بيَده على عاتِقِ سلمانَ ، فقالَ : هذا وذَوُوهُ ، ثُمّ قالَ : لو كانَ الدِّينُ مُعَلّقا بالثُّريّا لَتَناوَلَهُ رِجالٌ مِن أبناءِ فارِسَ».( منتخب حكم النبيّ الأعظم صلّي الله عليه و آله، المحمدي الري شهري، الشيخ محمد، ج1، ص 193).
[7]ـ «نور الثقلین»، جلد 4، صفحه 65.
🖇 لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/167
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #محرم
📎 #یاران_ایرانی_امام_حسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرنوشت عجیب سلاطین دنیا!!!
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
37.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با این چند دقیقه به تمام شبهات این روزها درباره چرایی کمک به محور مقاومت پاسخ دهید
✅ اگر به دنبال عمل به #واجب_فوری درباره حزبالله و جهاد تبیین هستید، این فیلم را از دست ندهید
🔻 این فیلم به شما #فناوری_پاسخ_به_شبهات محور مقاومت را خواهد داد
🔹 با سرعت ۲x گوش دهید
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔶استانداران جدید برای تحقق گفتمان وفاق ملی و به کارگیری مدیران بر اساس توانمندی تلاش کنند 👤مسعود پ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حساسترین مواضع اسرائیل در بانک اهداف جبهه مقاومت
🖥 قسمت دوم
📌 خبر
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جایز نیست که بخاطر
از دست دادن یکی از فرماندهان بزرگمان شکست بخوریم
بلکه باید خون او را حمل کنیم
باید پرچم او را حمل کنیم
باید اهداف او را حمل کنیم
و با عزمی استوار و اراده و ایمانی راسخ
و عشقی به دیدار خداوند پیش برویم
همچون عشق [شهید] قاسم سلیمانی…
🎤شهید سید حسن نصرالله
📌 خبر
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این جملات شهید رئیسی چقدر عجیبه...
خود سید عزیز به این سرنوشت دچار شد:
ترور زبانی
📌 خبر
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
ناگهان باز دلم یاد تو افتاد، شکست....
💔دلنوشته دختر شهید رئیسی
♦️امروز داشتیم یک دسته از دارو ها را جابجا می کردیم. مامان گفتند ببین روی این کرم ها چی نوشته بلند خواندم کرم ترک پا ، کرم ....
دلم تکان خورد دیدم مامان زیر دست هایشان بی صدا گریه می کنند.
مدت زیادی بود که به خاطر سفرهای زیاد و پشت هم و سفر با ماشین تو جاده های سخت زانو های بابا درد های زیادی داشت . گاهی حتی نشستن در نماز براشون سخت میشد.
به زحمت نماز می خواندند. این هفته های قبل از شهادت درد پا اذیت میکرد. یک دکتری آمده بود چسب درد زده بود . نمی دونم چسب درد رو بد زده بود، چسب بد بود یا پوست حاجاقا خیلی حساس بود که اطرافش پر از تاول شده بود. کار به اورژانس و پانسمان و...کشید.
من با شنیدن این خبر خیلی بهم ریختم. از تصور دردی که می کشند خیلی اذیت بودیم. حساسیت فصلی پوستی هم اضافه شده بود.
پاشنه پاشون ترک میزد. این همه کرم برای همان بود.
وقتی می رفتند تبریز هنوز پاشون پانسمان داشت.
پوست حساس لطیف و پانسمان و تاول ها همه در چند ثانیه سوخت.
بعدترها فهمیدیم بخشی از پای ایشان در ورزقان جا مانده بود و دوستانمان همانجا به خاک سپرده اند.
پیکر اربا اربا سهم روضه های شب هشتم محرم بود برای حاجاقا....
ما را بخرد کاش
📌 خبر
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357