هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
هنر آن است ڪه بمیرے پیش از آنڪه بمیرانندت و مبدا و منشا حیات آنانند ڪه چنین مردهاند...
.......:
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: معراج به مناسبت معراج پیامبر سروده اند: راه ز اندازه برون رفته ای پی نتوان برد که چون رف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
شرک خفی
عارف کاشانی در باره ی آیه شریفه لَنْ تَنٰالُوا الْبِرَّ حَتّٰی تُنْفِقُوا مِمّٰا تُحِبُّونَ [۱]، میگوید: هر عملی که انسان را به خدا نزدیک سازد، نیکی است و نزدیکی به خدا زمانی ایجاد میشود که انسان از غیر خدا اظهار بیزاری نماید. بنابراین هرکس چیزی را دوست داشته باشد به همان اندازه محروم و در پنهانی برای او شریک دانسته است چرا که به غیر خدا محبت یافته و خدا میفرماید: وَ مِنَ النّٰاسِ مَنْ یَتَّخِذُ مِنْ دُونِ اللّٰهِ أَنْدٰاداً یُحِبُّونَهُمْ کَحُبِّ اللّٰهِ [۲] و کسی که خواسته خود را بر خواسته خدا برتری دهد از سه راه از خدا دور شده است، علاقه به غیر، شریک برای خدا و برتری دادن بر خدا. پس کسی که خدا را بر خود برتری دهد و خواسته او را بر خواسته خود برتر شمارد، دوری از خدا از بین میرود و قرب ایجاد میشود و در غیر این صورت محجوب باقی خواهد ماند. و اگر از مال دیگری انفاق زیاد کند باز هم از احسان بهره نبرده است زیرا خدا از انفاق او باخبر است هرچند دیگران بی خبرند.
کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
[۱]: ۱) - آل عمران، ۹۲.
[۲]: ۲) - بقره، ۱۶۵.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_182
و قال عليهالسلام
لَا خَيْرَ فِي الصَّمْتِ عَنِ الْحُكْمِ؛ كَمَا أَنَّهُ لَا خَيْرَ فِي الْقَوْلِ بِالْجَهْلِ.
امام عليه السلام فرمود:
خاموش ماندن از گفتار حكمتآميز فايدهاى ندارد
همانگونه كه سخن گفتن نابخردانه.
شرح و تفسير
كجا خاموشى باش و كجا سخن بگو
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه اشاره به موارد لزوم سكوت و موارد سخن گفتن كرده مىفرمايد:«خاموش ماندن از گفتار حكمتآميز فايدهاى ندارد، همانگونه كه سخن گفتن نابخردانه»؛ (لَا خَيْرَ فِي الصَّمْتِ عَنِ الْحُكْمِ؛ كَمَا أَنَّهُ لَا خَيْرَ فِي الْقَوْلِ بِالْجَهْلِ) .
سكوت بهتر است يا سخن گفتن؟ دانشمندان در اين باره بحثهاى مختلفى كردهاند؛ گروهى خطرات سخن گفتن و گناهان كبيره و عظيمۀ ناشى از آن را در نظر گرفته و دستور به سكوت دادهاند. عدهاى فوايد عظيمى را كه در سخن گفتن است در نظر گرفته و سخن گفتن را توصيه مىكنند ولى حق مطلب همان است كه امام عليه السلام فرمود. آنجا كه انسان، حكيمانه و عاقلانه سخن بگويد فضيلت است و ترك آن رذيلت و آنجا كه انسان جاهلانه و نابخردانه سخن بگويد رذيلت است و ترك آن فضيلت.
به همين دليل هم روايات زيادى در مدح سكوت وارد شده و هم احاديث فراوانى در فضيلت كلام؛ از جمله از امام سجاد على بن الحسين عليه السلام سؤال شد كه سخن گفتن افضل است يا سكوت فرمود:
«لِكُلِّ واحِدٍ مِنْهُما آفاتٌ فَإذا سَلِما مِنَ الْآفاتِ فَالْكَلامُ أفْضَلُ مِنَ السُّكُوتِ ؛هر كدام از اين دو آفاتى دارد هرگاه از آفات سالم باشند سخن گفتن از سكوت افضل است» عرض كردند: اى پسر رسول خدا چگونه است (كه سخن گفتن افضل باشد)؟ امام عليه السلام فرمود:
«لِأنَّ اللّهَ عَزَّ وَ جَلَّ ما بَعَثَ الْأنْبِياءُ وَ الْأَوْلِياءُ بِالسُّكُوتِ إنَّما بَعَثَهُمْ بِالْكَلامِ ؛خداوند پيامبران و اوصياى آنها را به سكوت مبعوث نكرد، بلكه مبعوث كرد تا با مردم سخن بگويند (و پيام خدا را به آنها برسانند)». حضرت در پايان اين حديث به نكتۀ جالبى اشاره كرده فرمود:
«إنّكَ تَصِفُ فَضْلَ السُّكُوتِ بِالْكَلامِ وَ لَسْتَ تَصِفُ فَضْلَ الْكَلامِ بِالسُّكُوتِ ؛حتى هنگامى كه مىخواهى فضيلت سكوت را بيان كنى با كلام بيان مىكنى و هرگز فضيلت كلام را با سكوت بيان نخواهى كرد». ١
در حديث ديگرى از امام صادق از پدرانش از اميرمؤمنان على عليهم السلام چنين آمده است:
«جُمِعَ الْخَيْرُ كُلُّهُ في ثَلاثِ خِصالٍ النَّظَرِ وَ السُّكُوتِ وَ الْكَلامِ فَكُلُّ نَظَرٍ لَيْسَ فيهِ اعْتِبارٌ فَهُوَ سَهْوٌ وَ كُلُّ سُكُوتٍ لَيْسَ فيهِ فِكْرٌ فَهُوَ غَفْلَةٌ وَ كُلُّ كَلامٍ لَيْسَ فيهِ ذِكْرٌ فَهُوَ لَغْوٌ ؛تمام نيكىها در سه خصلت جمع شده است: نگاه كردن و سكوت و سخن گفتن. هر نگاهى كه در آن عبرت نباشد سهو و بيهوده است و هر سكوتى كه در آن فكر نباشد غفلت و بىخبرى است و هر كلامى كه در آن ياد خدا نباشد لغو است». و در پايان اضافه فرمود:
«فَطُوبى لِمَنْ كانَ نَظَرُهُ عَبَراً وَ سُكُوتُهُ فِكْراً وَ كَلامُهُ ذِكْراً ؛خوشا به حال كسانى كه نگاهشان عبرت، سكوتشان فكر و كلامشان ذكر باشد». ٢
نتيجه اينكه سكوت و كلام نيز مانند ساير اعمال انسان هستند كه اگر در حد اعتدال و شرايط لازم باشند فضيلت و اگر خارج از اين حد گردند رذيلت و اين با تفاوت اشخاص و مجالس و مطالب و موضوعات متفاوت است و هر كس مىتواند با دقت فضيلت را از رذيلت در اينجا دريابد؛ به يقين سكوت از امر به معروف و نهى از منكر و از حكم به حق و از شهادت عادلانه و از اندرز و نصيحتهاى مخلصانه و از مشورت خردمندانه جزء رذايل و يا از گناهان كبيره است؛ ولى سخن گفتن به دروغ، غيبت، تهمت، اهانت، امر به منكر و نهى از معروف، شهادت به باطل و فضول كلام (سخنان بيجا و بىمعنا) جزء رذايل اخلاقى يا از گناهان كبيره به شمار مىآيد.
تعبير به «حكم» در كلام امام عليه السلام تنها به معناى قضاوت كردن در محاكم قضايى يا فتواى به حلال و حرام آنگونه كه بعضى از شارحان پنداشتهاند، نيست بلكه هر سخن حكيمانه و خردمندانهاى را فرا مىگيرد، زيرا نقطۀ مقابل آن در همين كلام «جهل» ذكر شده است.
قرآن مجيد نيز كراراً به مسئلۀ تكلم به حق اشاره كرده و اهل كتاب را بر كتمان حق و سكوت سرزنش مىكند؛ از جمله مىفرمايد: «وَ إِذْ أَخَذَ اللّهُ مِيثاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنّاسِ وَ لا تَكْتُمُونَهُ» ؛(به خاطر بياوريد) هنگامى را كه خدا، از كسانى كه كتاب آسمانى به آنها داده شده، پيمانى گرفت كه حتماً آن را براى مردم آشكار سازيد و كتمان نكنيد!». ١
بحث مشروحى در كتاب اخلاق در قرآن در زمينۀ سكوت و كلام داشتهايم.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
#فیتونیا
فیتونیا یا پوست ماری یا برگ نعنایی
مشخصات: اسم علمی این گیاه Fittonia versehaffeltii ، از خانواده Acanthaceae می باشد. این جنس دارای 2 گونه است كه از گیاهان چند ساله خزنده با برگ های زینتی تشكیل یافته است. گونه مورد نظر بومی پرو بوده و برگ های ارغوانی كمرنگ دارد.
مراقبت: این گیاه به نور متوسط، حرارت زیاد، آبیاری معمولی تا زیاد، رطوبت هوای 70 تا 90 درصد وخاك قلیایی احتیاج دارد.
#فیتونیا
کود: كود مورد نیاز فیتونیا را می توان به میزان 2 گرم در لیتر، هر دو هفته یكبار از فرودین تا شهریور مورد استفاده قرار داد.
خاک: مخلوطی از خاك جنگلی، خاك برگ و ماسه برای قابل نفوذ بودن، خاك مطلوب گیاه فیتونیا می باشد.
ازدیاد: این گیاه را می توان از اواسط بهار تا اوایل تابستان تكثیر كرد. ابتدا با یك چاقوی تیز، قلمه هایی به طول 8 تا 9 سانتیمتر، كه شامل حداقل دو جفت برگ باشند را با دقت از گیاه مادری جدا كنید و انتهایی آن را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس هر سه قلمه را در گلدانی با قطر دهانه 11 تا 14 سانتیمتر، حاوی كمپوست گلدانی با پایه پیت قرا دهید و با كیسه پلاستیكی شفاف بپوشانید. قلمه ها را در دمای حدود 20 تا 21 درجه سانتیگراد و نور مناسب نگه دارید و خاك را همیشه كمی مرطوب كنید. ریشه دهی در یك ماه یا كمتر انجام می شود . پس از آن می توانید كیسه پلاستیكی را بردارید.
🆔
#فیتونیا
عوارض و درمان: در طول مدت رشد گیاه فیتونیا اگر مشاهده كردید حاشیه برگهای آن چروك خورده و پژمرده اند، احتمال بدهید كه هوا خیلی خشك است. باید غبار پاشی را شروع كنید و در زیر گلدانی سنگ ریزه دار آب بریزید. لكه های سوخته روی برگها نیز معرف استفاده از مواد براق كننده شیمیایی است. از این مواد استفاده نكنید. در صورتی كه مشاهده كردید برگهای گیاه شما می ریزد و جوانه های جدید هم ظاهر نمی شوند، حتما هوا سرد است، تشنگی مفرط هم عامل دیگر این عارضه می باشد. نو ر كمی تواند باعث ریز ماندن برگهای جدید و جوان بشود و فاصله بین دو برگ زیاد گردد. وقتی گلدان را به محل روشن تر بردید، مواظب اشعه مستقیم آفتاب باشید تشنگی ویا تابش مستقیم آفتاب می توان باعث نازكی و چروكیدگی برگها بشود. برگهای بدشكلی كه حشرات چسبناك روی آن به چشم بخورد، باید با سم حشره كش نفوذی، هر دو هفته یكبار، تا رفع علایم، سمپاشی شود. اگر خاك گلدان با تلاقی باشد، برگهای پایینی زرد می شوند. سوراخ ته گلدان را بازدید كنید تا اگر گرفتگی دارد، برطرف شود.
🆔https://eitaa.com/zandahlm1357
🌺گیاه زیبا و معطر ازلیا برای دستشویی بسیار مناسب است. شکوفه های رنگارنگ آن هر دستشویی را زنده می کند. نگهداری از آزلیای گلدانی بسیار راحت است.
آزلیا در سایه هم رشد می کند
https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل یازدهم: سایر آداب خانه
در حدیث معتبر از امیر المؤمنین علیه السلام منقول است: کراهت دارد که آدمی در خانه ای شب به روز آورد که دری و پرده ای نداشته باشد.
در حدیث دیگر از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است: سه کسند که حق تعالی حفظ و حمایت خود را از ایشان میدارد؛ کسی که در خانه شکسته نازل شود و سکنی نماید و کسی که در میان راه نماز کند و کسی که چهار پای خود را سر دهد و بندی بر آن نگذارد و کسی بر آن نگمارد.
در حدیث معتبر از حضرت صادق علیه السلام منقول است: ساحتهای خانه خود را جارو کنید و شبیه مشوید به یهودان که ایشان جاروب نمی کنند.
در روایت معتبر از امیرالمؤمنین علیه السلام منقول است: خاک روبه خانه را شب در خانه مگذارید و بیرون بدهید که شیطان در آن جا میگیرد. و امام محمّد باقرعلیه السلام فرمود که، خانه را جاروب کردن پریشانی را برطرف میکند. و حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: خانه شیطان در خانههای شما جایی است که عنکبوت میتند.
در حدیث موثّق از حضرت صادق علیه السلام منقول است: دهان ظرفهای آب و طعام را ببندید و درِ خانهها را ببندید که شیطان درِ بسته و ظرف سر بسته را نمی گشاید و چراغ را خاموش کنید که موش، آتش در خانه شما میاندازد.
در حدیث دیگر منقول است: حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم در تابستان که از خانه بیرون میآمدند برای خوابیدن در روز پنج شنبه بیرون میآمدند و چون هوا سرد میشد و داخل خانهها میشدند برای خوابیدن در روز جمعه داخل میشدند.
در حدیث صحیح از امام محمّد باقرعلیه السلام منقول است: هرکه بر روی قبر، بول یا غایط بکند یا ایستاده بول کند یا در خانه تنها بخوابد یا با دست آلوده به طعام بخوابد، شیطان او را بگیرد و دیوانه کند و دست از او بر نمی دارد و در هیچ حالی بر آدمی استیلا ندارد مانند این احوال.
به درستی که حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم به جنگی میرفتند، به وادی ای رسیدند که در آنجا جن بسیار بود. در میان اصحاب خود ندا کردند که، هر دو تا دست یکدیگر را بگیرید و داخل این وادی شوید و هیچ کس تنها نرود. و یک شخص تنها رفت، او را صرع گرفت. به حضرت خبر دادند. حضرت انگشت مهین او را گرفتند و فشردند و گفتند: «بِسْمِ اللَّهِ اُخْرُجْ خَبیثٌ اَنَا رَسُولُ اللَّهِ». پس آن شخص صرعش زایل شد و برخاست.
در حدیث دیگر منقول است: آن حضرت از شخصی پرسیدند که در کجا فرود آمده ای؟ گفت: در فلان موضع. حضرت فرمود: آیا در آنجا کسی با تو هست؟ گفت: نه. حضرت فرمود: در خانه تنها مباش و از آن جا به خانه دیگر نقل بکن که شیطان هیچ وقت بر آدمی جرأت ندارد مثل آن که در خانه تنها باشد.
در حدیث معتبر از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است: دستمال گوشت را شب در یورت مگذارید که آن خوابگاه شیطان است و خاک روبه را در پشت در، جمع مکنید که آن جایگاه
شیطان است و چون به در حجره خود برسید "بِسْمِ اللَّه" بگویید که شیطان میگریزد و چون داخل حجره شوید، سلام بکنید که برکت نازل میشود و ملائکه انس میگیرند.
از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است: خاکروبه را شب در خانه مگذارید و روز بیرون برید که آن جای نشستن شیطان است. و از امیر المؤمنین علیه السلام منقول است: پاک کنید خانههای خود را از تار عنکبوت که گذاشتن آن در خانه باعث فقر و پریشانی میشود.
در حدیث دیگر از حضرت صادق علیه السلام منقول است: شستن ظرفها و جاروب کردن خانهها و ساحت اندرون و بیرون خانه ها، روزی را زیاد میکند.
از امیر المؤمنین علیه السلام منقول است: تنیده عنکبوت و خاکروبه را در خانه گذاشتن باعث پریشانی میشود.
از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است: دستمالی که دست از آن پاک کرده اند و آلوده به طعام و چربی است، شب در یورت مگذارید که آن خوابگاه شیطان است.
از حضرت صادق علیه السلام منقول است: ظرفهای خود را بی سر پوش مگذارید که ظرفی را که سرش را نمی پوشانند، شیطان در آن آب دهن میاندازد و از آنچه در آن هست آنچه میخواهد برمی دارد.
از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است: چهارپایان و اطفال و یاران خود را محافظت نمایید بعد از آفتاب فرو رفتن تا وقت خفتن که در این ما بین، شیاطین بر ایشان مستولی میشوند.
در حدیث معتبر منقول است: حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم نهی فرمود از آن که کسی در خانه همسایه نظر کند.
در حدیث دیگر فرمود: حق تعالی شش خصلت را برای من نخواسته است و من نمی خواهم برای امامان از فرزندان من و شیعیان ایشان؛ با دست و ریش و جامه خود بازی کردن در نماز، و فحش گفتن در روز روزه، و منت گذاشتن بعد از تصدق، و جنب به مسجدها رفتن، و در قبرستان خندیدن، و بر خانههای مردم مشرف شدن.
در حدیث صحیح منقول است: روزی حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم در حجره بعضی از زنان بودند شخصی از رخنه درگاه در آن حجره نظر میکرد، حضرت فرمود: اگ
ر نزدیک میبودم چشمت را کور میکردم.
حلیة_المتقین
#https://eitaa.com/zandahlm1357
#پنهان_کاری_همسر
سلام استاد بزرگوار و دلسوز.
27سالمه و همسرم 32ساله هستند.مشکلی که هست اینه که همسرم خیلی پنهان کاری میکنه،بیشتر مسائلی رو که میدونه مخالفم ولی حتی مسائلی که اختلاف نظری نیست مخفی میکنه.معمولا از بقیه می شنوم که چیکار کرده یا تصمیمش چیه.
زندگی خوبی داریم ولی کلا نظرش اینه که وقتی راجع به موضوعی اختلاف نظر داریم اصلا صحبت نکنیم بهتره.جدیدا متوجه شدم خونه مون رو برا فروش گذاشته.راجع به این موضوع خیلی دوستانه صحبت کردیم فایده ای نداشت.همیشه منو در عمل انجام شده قرار میده.بنظرتون چه کنم؟
استاد عزیز،همسرم مخفیانه سیگار میکشه و مصرفش داره بیشتر میشه.علاقه خیلی زیادی به قلیون دارن.چه کنم؟
🌸 پاسخ استاد پوراحمد
#روانشناسی_اسلامی_خانواده
1_5753759397717213189.mp3
4.58M
#پنهان_کاری_همسر
🌸 پاسخ استاد پوراحمد
#روانشناسی_اسلامی_خانواده