.
بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ «9/تکویر»
رابطه علم و تقوا و هنر و معنویت👇
《اگر علم بی تقوا باشد، اگر هنر بی معنویت شود؛ کماندار برای نمایش هنرش گلوی شیرخواری را نشانه میگیرد؛ تا هنرش در چشم عمرسعد جلوه کند.》
«کنار گاهواره مادر چشم انتظاری هست، برایش میبرد با دست خون آلوده پیغامی...»✍حمیدرضا برقعی
🥀امان از دل رباب...🥀
«السَّلامُ عَلى عَبدِ اللّهِ بنِ الحُسَینِ الطِّفلِ الرَّضیعِ، المَرمِیِّ الصَّریعِ...»
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
https://virasty.com/najmehsalehi/1690270987047071718
.
اقتدا به امام در آخرین نماز
✍نجمه صالحی
در روز عاشورا، هنگامیکه ابوثمامه صائدی به امام حسین علیه السلام عرض نمود که آرزو دارد نماز را به ایشان اقتدا کند، او گفت: "یا ابا عبدالله، جانم به فدای شما، میبینم که اینها به شما نزدیک شدهاند، [اما] به خدا قسم تا زمانیکه من کشته نشوم شما کشته نخواهید شد! اما اکنون آرزو دارم در حالی با خدا ملاقات کنم که این نمازی را که هم اکنون زمان آن رسیده است، به شما اقتدا کرده باشم."*
یکی از اشتباهات رایج در مورد جناب ابوثمامة الصائدی و نماز ظهر روز عاشورا، نقل نادرست جمله ابوثمامه به سید الشهدا علیه السلام است. بسیاری را گمان بر این است که ابوثمامه فرا رسیدن نماز را به امام حسین علیه السلام یادآوری کرده است، در این نقل چنین تصویر میشود که گویی ایشان متوجه فرا رسیدن زمان نماز نبودهاند و شخص دیگری این امر را به ایشان گوشزد کرده است. این سخن و این نقل، نهایت بیتوجهی و بیمعرفتی نسبت به اصحاب سیدالشهدا علیه السلام است.
اصحاب امام حسین علیه السلام در بالاترین درجه از معرفت و ادب نسبت به مقام امامت و شخص امام حسین علیه السلام بودهاند. آن بزرگواران در سخن گفتن با امام حسین علیه السلام بیشترین میزان ادب و احترام را نسبت به ایشان رعایت میکردند و مانند برخی نویسندگان امروزین نبودند که اهلبیت علیهم السلام را با نام کوچک خطاب کنند؛ آنها معمولا در سخنان خود، امام حسین علیه السلام را با کلماتی مانند «ابن رسول الله»، «اباعبدالله» و امثال آن مخاطب قرار میداند. دقت در عبارت ابوثمامه نشان میدهد که او هرگز فرارسیدن نماز را به سید الشهدا علیه السلام یادآور نشده است. او در سخن خود میگوید که آرزو دارد این نماز را که آخرین نماز عمر او است، به امام حسین علیه السلام اقتدا کند. در واقع آنچه که برای ابوثمامه اهمیت دارد، اقتدای آخرین نماز عمر، به امام زمان خویش است، نه صرف نماز خواندن.
*تاریخ طبری، ج۵،ص۴۳۹، خوارزمی، مقتل الحسین، ج۲،ص۱۶_۱۷.
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
بر مدار حقطلبی
✍نجمه صالحی
علی بود، شبیهترین خلق به نبی، در مدار حق و حقيقت و حقطلبی و یاور امام. محدث بود و در کربلا یار پدر!
در عاشورا و در آوردگاه مرگ و زندگی، گوهر وجودش درخشید و شجاعت و معرفتش نمایان شد.
🥀 آه از لحظهای که در میدان، نظم تنش به هم ریخت! فَـقَـطَّـعوهُ بِـالسُّیـوف اِربـاً اِربـاً🥀
پ.ن: نگاره فوق، نگارهی نبرد حضرت علی اکبر (علیهالسلام) در کربلا از روضه الشهدا (کتابت قرن ۱۰ق)نسخه مذکور در کتابخانه دولتی برلین نگهداری میشود.
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
⬛ کم کم نوای وا عطشا میرسد به گوش...
پ.ن:نگاره " نبرد حضرت عباس (ع) برای آب آوردن از علقمه " ، نسخه حدیقه السعداء ، قرن ۱۶م
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
. ⬛ کم کم نوای وا عطشا میرسد به گوش... پ.ن:نگاره " نبرد حضرت عباس (ع) برای آب آوردن از علقمه " ،
.
غریبانهترین وداع
✍نجمه صالحی
او را در آغوش گرفت. تن او بوی رمضان بیست سال پیش را میداد؛ شبی که پدر دستان برادر نوجوان را در دست او گذارده بود. هنوز طنین صدای پدر در خاطرش زنده بود:«ای عباس! در کنار برادرت حسين بمان که مظلومتر از مظلومیت او نیست.*» پدر از آن دو خواسته بود مثل همیشه در کنار هم باشند و چه خوب همراهی کرد. اگر او نبود چگونه دریای طوفانی غم فراق برادرش حسن علیه السلام به آرامش میرسید؟! جان و دلش به غیرت و شجاعت او گرمتر میشد.
نخستین آرایههای شجاعت، در زندگی پسر ارشد علی و امالبنین علیهماالسلام لحظهای جان گرفت که پدر او را«عباس»نامید. شیر بیشهای که شیران از او بگریزند، او در خانهای پرورش یافت که از نور ایمان سرشار بود؛ در کنار پدری رشد نمود که در کرانههای تاریخ و در مقابل سیلابهای زمانه، محکم ایستاده بود. آشکار است که عباس، خلق و خوی حیدری خواهد گرفت.
از زمان پرکشیدن پدر، بیست سال میگذشت. دستان عباس قویتر و شجاعتش بیشتر شده بود. بازوانش را محکم گرفت. باچشمانش با او حرف زد، باید حرکت میکردند؛ روی به شریعهٔ فرات نهادند.
شیران حیدر، چشم از عالم پوشیده و لشگر گرگهای درنده را میشکافتند و متفرق میکردند. بین دو برادر فاصله افتاد، صاحب لوا و فحلالفحول حیدر، به شریعه نزدیکتر شد. سیل تیر و سنگ از هر طرف به سویش روان بود، شبل مرتضی، دشمنان آل الله علیهم السلام را همچون ملخانی به این سو و آن سو پراکنده و رجز خوانی میکرد:
《وَاللّه ِ إن قَطَعتُمُ يَميني
إنّي اُحامي أبَداً عَن ديني*》
چشم و سر و دستش فدایی برادر شد، بر زمین افتاد، باچشم خونبار نظر به برادر انداخت، حسین علیه السلام به سختی خود را به او رسانده بود. زانوانش سست شد. کمرش خم شد. بر زمین نشست. بانگ ای برادر، ای نوردیده برداشت و چه لحظه دردناکی وداع دو برادر...
«وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ»آیه 227 /سوره شعراء
*پيشگوییهای اميرالمومنين(ع): سيد محمد نجفی يزدی
*المناقب لابن شهرآشوب: ج ٤ ص ١٠٨، بحار الأنوار: ج ٤٥ ص ٤٠.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
روز نهم محرمالحرام سال 61 هجرى قمرى
▪︎ شمر بن ذی الجوشن، با چهار هزار نفر، همراه با نامهای از ابن زياد به عمر بن سعد مبنی بر جنگيدن با امام حسين علیهالسلام و قتل ايشان، برای دومين بار وارد كربلا شد.
▪️عصر همان روز، ابن سعد با دستوری كه از ابن زياد دريافت كرده بود، آماده جنگ با امام حسين علیهالسلام شد و لشكر خويش را بانگ زد كه:ای لشكرهای خدا سوار شويد و شما بهشت بشارت باد. پس جنود او سوار گشته و رو به اصحاب حضرت رو آوردند. اما امام علیهالسلام تا روز دهم فرصت گرفت...
▪︎امام صادق علیه السلام فرمودند :
تاسوعا روزی بود که حسین علیه السلام و اصحابش را در کربلا محاصره کردند و سپاه شام بر قتل آن حضرت اجتماع نمودند، و پسر مرجانه و عُمَر سعد به خاطر کثرت سپاه و لشکری که برای آنها جمع شده بود خوشحال شدند، و آن حضرت و اصحابش را ضعیف شمردند و یقین کردند که یاوری از برای او نخواهد آمد و اهل عراق حضرتش را مدد نخواهند نمود.
کافی، ج 4، ص 174.
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
#تاسوعا
قال الامام السجاد علیهالسلام:"انّ للعبّاس عندالله تبارک و تعالی منزلة یغبطه علیها جمیع الشهدا یوم القیامة"
ابالفضل العباس علیهالسلام شخصیت کاریزماتیک داشت. شخصیتی خاص که دارای صفتهای ویژه، ممتاز و منحصربهفرد بود. او کسی است که در کنار امام زمانش، در تقابل با امویان نقش حیاتی داشت.
تاریخ عاشورا، به نقش محوری حضرت عباس علیهالسلام دوشادوش امام حسین علیهالسلام گواهی میدهد و بی دلیل نیست که تا ابد در ذهن شیعیان زنده و پاینده است. او با بذل جان شیرینش برای حفظ اسلام نمونهای از یک مومن واقعی را در تاریخ ثبت کرد که تا دنیا دنیاست زنده خواهد ماند.
انتشار یادداشت غبطه شهدا در پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه
https://v-o-h.ir/scholars/7041/%d8%ba%d8%a8%d8%b7%d9%87-%d8%b4%d9%87%d8%af%d8%a7/
#نجمه_صالحی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
enc_16616432656677806463262.mp3
2.3M
#حسینیه_اهالی_قلم
🎙حاج محمود کریمی
با اینکه غم داشتیم صاحبعلم داشتیم
عمومونو کشتن ، همینو کم داشتیم
تشنه بودیم بوی آب میرسید از علقمه
از تو نخلها میرسید رایحه فاطمه
از میون گرد و خاک سمت حرم میرسید
بابا گریون قد خم روی لبهاش زمزمه
با اینکه غم داشتیم، صاحب علم داشتیم
عمومونو کشتن، همینو کم داشتیم
#تاسوعا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
یادداشت💌✍
. امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس سوره واقعه را در هر شب جمعه بخواند، خداوند او را دوست دارد و
.
قرائت سوره واقعه✔️
#محرم
#شب_جمعه
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
🥀اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ
وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ
عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ
وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ
وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْن
وَ عَلی عَلَیِ بْن الْحُسَین
وَ عَلی اَوْلادِ الْحْسَیْن
وَ عَلی اَصحابِ الْحُسَین علیه السلام🥀
پ.ن:تابلوی نگارگری عاشورا اثر حسین حبیبی را میتوان نمونه عالی از یک اثر نگارگری امروزی دانست. اثر نگارگری که با نگاه رو به جلوی خود وامدار نگارگری سنتی ایرانی است.
#عاشورا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
🍂 در شب عاشورا اول کسی که نسبت به اباعبدالله اعلام یاری کرد، همین برادر رشیدش ابوالفضل بود. بگذریم از آن مبالغات احمقانهای که میکنند، ولی آنچه که در تاریخ مسلم است، ابوالفضل بسیار رشید، بسیار شجاع، بسیار دلیر، بلند قد و خوشرو و زیبا بود که او را «ماه بنی هاشم» لقب داده بودند. اینها حقیقت است.
#نهضت_حسینی ص۲۴۵ و ۲۴۶ و ۲۵۶؛استاد مطهری
پ.ن: تابلو " معرکه آب " ، اثر حسن روح الامین، معاصر
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
@zemzemh60
یادداشت💌✍
#معرفی_کتاب کتاب بر دین حسین علیه السلام مولفین: محمد حسین افراخته، نجمه صالحی، مریم امامی شوشتری،
.
#عاشورا
#عاشورا و #شهادت_امام_حسین علیه السلام تأثیراتی نه تنها در بُعد اعتقادی، بلکه در بُعد اجتماعی در میان اهلسنت و شیعیان گذاشت. بنیامیه روز عاشورا را روزی مبارک اعلام کردند و فضائلی برای آن در میان مردم منتشر نمودند. فضائلی مانند پذیرفته شدن توبۀ حضرت آدم علیه السلام، به زمین نشستن کشتی نوح، شکافته شدن آب برای بنیاسرائیل و کشته شدن فرعون، تولد حضرت ابراهیم علیه السلام و حضرت عیسی علیه السلام و قبول توبۀ قوم حضرت یونس علیه السلام نمونههایی از این فضائل هستند. به علاوه، بنیامیه روزه در این روز را نیز از ایام مستحب برای روزه گرفتن دانسته و آن را بهعنوان یکی از آیینهای خود اعلام کردند. روزه در روز عاشورا تا بدان حد در میان ناصبیان رواج پیدا کرد که در قرن چهارم و پنجم، از نشانههای ناصبیان بهشمار میرفت.
اهلبیت علیهم السلام در روایات فراوانی روزۀ روز عاشورا را سنت بنیامیه و عبیدالله بن زیاد دانسته و فرمودهاند که روزه گرفتن در این روز، نه تنها پاداشی نداشته، بلکه نتیجۀ آن محشور شدن با بنیامیه و آل زیاد و با قلبی مسخ شده و دچار غضب الهی خواهد بود. بر اساس نظر فقهای شیعه، اگر کسی روزه روز عاشورا را به هدف شادی انجام بدهد، کافر بوده و هیچ اختلافی میان علمای شیعه در این زمینه نیست. بر این اساس، برخی از فقهای شیعه، روزه این روز را به طور مطلق حرام دانستهاند، برخی دیگر روزه در این روز را مستحب، اما از جهت حزن و مصیبت و نه شادی، دانستهاند؛ برخی دیگر از فقها مجرد غذا نخوردن بدون نیت روزه را مستحب شمردهاند.
بنی امیه در اثر تبلیغات فراوان خود، تلاش کردند تا این روز را در میان مردم عید اعلام کرده و آیینهایی نیز در میان طرفداران خود رواج دادند. به نوشتۀ ابوریحان بیرونی در این روز، ناصبیان لباس تازه میپوشیدند، زینت میکردند، ولیمه میدادند و شیرینی پخش میکردند. به نوشته ابنکثیر، ناصبیان اهل شام، در روز عاشورا غذایی به نام حُبوب میپختند، غسل میکردند، عطر میزدند، لباسهای فاخر میپوشیدند و شادمانی میکردند. به نوشتۀ مقدسی، در قرن چهارم اهالی مکه از عالم و جاهل در روز عاشورا به پوشیدن لباسهای فاخر روی میآورند.
☆برشی از کتاب بر دین حسین علیهالسلام_جمعی از نویسندگان
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
ظهر عاشقی
✍فاطمه خانی حسینی(دخترم)
با صدای جیک جیک پرندههایی که روی آبگرمکن، لانه کرده بودند، از خواب بیدار شدم. کمی جا خوردم ولی به یاد آوردم مثل هر سال، شب عاشورا را در خانه مادربزرگ به صبح رساندهایم. نزدیکی خانهی مادر بزرگ به حرم بیبیجان حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) بهانهای بود که در سوگواری روز تاسوعا و عاشورا کنار هم باشیم. بوی عطر نان تازه فضای خانه را معطر کرده بود. از بیرون خانه صدای دستههای عزاداری به گوش میرسید. نگاهی به اطرافم انداختم، مادر و خالههایم هنوز خواب بودند. سفرهی صبحانه پهن بود و پدر بزرگ چای لیوانی پررنگش را شیرین میکرد. مادر بزرگ سیبزمینی آب پز را با زنجبیل و کره لقمه میگرفت. نگاهش که به من افتاد گفت:"زود بلند شو باید حرکت کنیم!"
دیر خوابیدنِ شب قبل، باعث شد به سختی از رختخواب بلند شوم. به حیاط رفتم، نگاهی به لانهی پرندهها کردم. باغچهی وسط حیاط، صدای واضحتر طبل و سنج عزاداران و بوی اسفند، حواسم را پرت خودش کرد. وقتی وارد اتاق شدم، بقیه هم بیدار شده بودند. یکی صبحانه میخورد و دیگری روسریاش را روی سر تنظیم میکرد. بعضیها هم هردو کار را با هم انجام میدادند. من هم جزو دسته دوم شدم؛ بالاخره همگی با عجله از خانه بیرون زدیم.
کوچهها همه سیاهپوش بودند، صورتها، آشفته و سرها و لباسهای مردان به نشانهی عزاداری، گِلمالی شده بود. صدای بلند روضه، طبل و سنج و زنجیرزدنها، همه را به گریه میانداخت. سرعت قدمهایمان تندتر شده بود، انگار برای جانماندن از دستهی عزاداران، باید سریعتر میدویدیم. از کوچه پس کوچهها عبور میکردیم و جمعیتمان رفته رفته زیادتر میشد. صدای خشخش پاها و گریهی عزاداران و گرد و خاک در آسمان، تصویر جالبی در پیش رویم میساخت؛ همان تصویر زیبایی که برای اولین بار در چهار سالگیام دیدم؛ تصویر پیادهروی اربعین!
انگار سیل جمعیت، به سوی حرم، تمامی نداشت. این سیل خروشان و خودجوش، خودشان را به حرم رسانده بودند تا با بانوی کرامت سلاماللهعلیها همنوا شوند و با امام زمانشان در سوگ حضرت ثارالله علیهالسلام بگریند. لحظه به لحظه صحنههای اربعین و کربلا، برایم تداعی میشد! همه، بیقرار عشق شاه عاشقان بودند و ظهر عاشورا، داغ دلها را تازهتر کرده بود! با صدای اذان ظهر، همهی عزاداران، آمادهی نماز جماعت شدند تا پایبندی خود را به آرمانهای سید و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین علیهالسلام به اثبات برسانند و تصاویر زیبایی در حال خلقشدن بود...
🥀السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین🥀
(۱۳۹۹/۹/۷)
#دخترم
#بازنشر
#عاشورا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
@zemzemh60
سفارش امام باقر علیه السلام برای تسلیت گویی در روز عاشورا 👇
⚫️ اَعْظَمَ اللهُ اُجُورَنا وَاُجورَکُمْ بِمُصابِنا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِالسَّلامُ وَجَعَلَنا وَاِیّاکُمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ ال محمّد علیهمُالسّلام
مصباح المتهجد،صفحه772
#عاشورا
#امام_حسین
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
#وقایع_روز_عاشورا
🥀ألا یا أهل العالم! إن جدّی الحسین قتلوه عطشانا...🥀
🔹امام رضا علیه السلام:
▪️هر که روز #عاشورا روز سوگواری و اندوه و گریهاش باشد، خداوند عزّوجلّ روز قیامت را روز شادی و سرور او قرار دهد.*
*میزان الحکمه، ج۷، ص۴۱۰.
#عاشورا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60