نقش ساسانیان در زندهبهگور کردن دختران در عرب جاهلیت
قرآن از ابتدای نازل شدن بر قلب پیامبر، اصلاح ساختار و حذف سنتهای غلط جامعۀ بشری را آغاز نمود. در عصری که حدفاصل بین جاهلیت قدیم و جاهلیت مدرن بود. خداوند در قرآن، نه فقط به مؤمنین، بلکه به دختران مشرک زاده (که قربانی جهل پدران خود بودند) نیز دلداری میدهد. الله، فقط خدای مؤمنین نیست، خدای دخترکان بیگناه هم هست. خدایی که هر چند بزرگترین است، اما از جهل بندگانش میرنجد. «وَإِذَا الْمَوْءُودَةُ سُئِلَتْ بِأَيِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ.[تکویر/۸-۹] آن هنگام که از دخترکی زندهبهگور شده سؤال شود که به کدامین گناه کشته شد؟!» در جایی دیگر آمده است: «وَ إِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُم بِالْأُنثىَ ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَ هُوَ كَظِيمٌ يَتَوَارَى مِنَ الْقَوْمِ مِن سُوءِ مَا بُشِّرَ بِهِ أَيُمْسِكُهُ عَلىَ هُونٍ أَمْ يَدُسُّهُ فىِ الترُّابِ أَلَا سَاءَ مَا يحَْكُمُونَ.[النحل/۵۸-۵۹]
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد زردشت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/zoroastrianism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
نقش دربار هخامنشی در حادثۀ پوریم و جنایت علیه مردم ایران
خشایارشا پادشاه هخامنشی بر سرزمین پهناوری حکومت میکرد که بخشی گسترده از جهان آن روز را در بر میگرفت و شامل یکصد و بیست و هفت استان بود. او در سال سوم سلطنت خود در کاخ سلطنتی شوش جشن بزرگی برپا نمود و تمام بزرگان و مقامات را دعوت کرد. فرماندهان لشکر پارس و ماد همراه با امیران و استانداران در این جشن حضور داشتند. در این جشن که شش ماه طول کشید، خشایارشا تمام ثروت و شکوه و عظمت سلطنت خود را به نمایش گذاشت.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد زردشت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/zoroastrianism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
#فکاهیات عرفانی
عشقبازی عرفا با خدا در تاکسی
🔰محمد صادق طهرانی در کتاب نور مجرد می نویسد:
"آقا سید حسین ورشوچی برای حاج آقا معین نقل کردند که:
یکبار سوار تاکسی شدم، زنی هم قبل از من در آن تاکسی نشسته بود، من در حال خود مستغرق بودم و مرتب می گفتم: قربانت گردم، قربانت گردم.
بعد که آن زن پیاده شد، راننده تاکسی که آدم ظاهر الصلاحی هم نبود، رو به من کرد و گفت: آقا شما خجالت نمی کشی با این وضع و قیافه، مرتب به این زن می گویی: قربانت گردم، قربانت گردم، آخر این چه کاری است؟!
گفتم: من که به آن زن نمی گفتم قربانت گردم. گفت: پس به چه کسی می گفتی؟ گفتم: من به خدای خود می گفتم، با خدا مشغول #عشقبازی هستم. این را که با شور خاصی می گفتم، آن راننده تاکسی نیز مثل من حالش منقلب شده و تاکسی را متوقف کرد و های های گریه می کرد."
#طهرانی
📕نور مجرد، ج3،ص 110
🔰 @Adyanuniv
متی و نحوهی تحریف #انجیل مرقس
تحریفکننده کتاب مقدس به متن اصلی، کلمات و عباراتی رو اضافه کرده و به عنوان متن اصلی ارائه داده.
در انجیل مرقس چنین آمده: «زیرا هر که اراده خدا را بجا آرد همان برادر و خواهر و مادر من باشد.» ترجمهی قدیم کتاب مقدس، مرقس 3: 35.
متی پس از مرقس در انجیل خود عبارت مذکور را چنین آورده: «زیرا هر که اراده پدر مرا که در آسمان است بجا آوَرَد، همان برادر و خواهر و مادر من است. ترجمهی قدیم کتاب مقدس، متی 12: 50.
👈یعنی در مرقس گفته خدا ، توی متی گفته پدر!
در بخشی دیگر از انجیل منتسب به مرقس چنین آمده: «لیکن نشستن به دست راست و چپ من از آنِ من نیست که بدهم جز آنانی را که از بهر ایشان مهیّا شده است.» ترجمهی قدیم کتاب مقدس،مرقس 10: 40.
انجیل منتسب به متی در این مورد نیز دچار تحریفشده و با اضافه کردن عبارتی به متن اصلی مرقس، آن را چنین بیان میکند: «لیکن نشستن به دست راست و چپ من، از آن من نیست که بدهم، مگر به کسانی که از جانب پدرم برای ایشان مهیّا شده است.» ترجمهی قدیم کتاب مقدس، متی 20: 23.
👈یعنی انجیل متی جمله « از جانب پدرم »رو به انجیل مرقس اضافه کرده .
☝️☝️☝️👈👈👈توجّه
عین عبارت مرقس با اضافه کردن کلمه یا کلماتی خاص که بیشتر مربوط به آموزهی انحرافی تثلیث هست، توسط متی نقلشده. آیا اینگونه از تحریف و اختلاف در نحوهی نقل، میتواند تصادفی باشد؟
نمونه دیگه از این نوع تحریف با مقایسهی بخشی دیگه از انجیل مرقس با انجیل متی، به وضوح قابلمشاهده هست. مرقس در انجیل خود چنین آورده: «و بدیشان گفت: هرآینه به شما میگویم بعضی از ایستادگان در اینجا میباشند که تا ملکوت خدا را که به قوّت میآید نبینند، ذائقه موت را نخواهند چشید.» ترجمهی قدیم کتاب مقدس،مرقس 9: 1.
متی این آیه از مرقس را نیز، در انجیل خود با اضافه کردن عبارت پسر انسان به آن، چنین آورده است: «هرآینه به شما میگویم که بعضی در اینجا حاضرند که تا پسر انسان را نبینند که در ملکوت خود میآید، ذائقه موت را نخواهند چشید.» ترجمهی قدیم کتاب مقدس،متی 16: 28
👈بدون شک هیچ عاقل بیتعصبی نمیتونه چشم بر این حقیقت که در کتاب مقدس تحریف شده بپوشونه و اون رو انکار کنه.
👈با بررسی تنها دو انجیل مرقس و متی مشخص شد که متی عباراتی را به روایات مرقس اضافه کرده و آن را بهعنوان آیات کتاب مقدس، در انجیل خودش آورده.
تعداد این نوع تحریفات بهقدری هست که تصادفی بودن آن غیرممکن و عمدی بودن این تحریفات تقریباً یقینی هست.
آیا کتاب اینچنینی که الان در دسترس هست را میتوان حجت دانست؟
#مسیحیت
#تحلیل
🔰 @Adyanuniv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺Ahmed Deedat - Pastor caught unaware of 'word for word' copying in the bible!
❇️مناظرهی احمد #دیدات با یک #کشیش امریکایی در مورد شباهت کلمه به کلمهی کتاب اشعیاء و پادشاهان #عهدین و حقهای که #مبلّغان_مسیحی به مسیحیان زدهاند.
❇️ شهرت احمد حسین دیدات بیشتر به خاطر تسلّط وی بر مسیحیت بود تا بر اسلام
💯 ترجمه و تدوین: انجمن ترنم صلح
#مسیحیت
🔰 @Adyanuniv
وهابيت و بهائيت امتداد دو جريان
خیلی وقتها چینش و کنار هم گذاردن وقایع تاریخی میتواند گمان های درجه بالایی از گزارههای جامعهشناسانه و مردمشناسانه ارائه دهد؛ در این متن با واکاوی تاریخی فرهنگی دو جامعه عربستان و ایران اشارهای گذرا به زمینههای شکلگیری دو فرقه وهابیت و بهائیت خواهیم داشت.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
عزاداری برای پیراهن عثمان
یکی از ایراداتی که وهابیت نسبت به شیعیان دارند، عزاداری و گریه و ماتم در مصیبت حضرت سیدالشهداء (علیهم السلام) میباشد. ایشان به پیروی از ابنتیمیه عزاداری را بدعت دانسته و بر شیعیان اشکال وارد میکنند. صرف نظر از اینکه شیعه، عزاداری را یکی از سنّتهای الهی دانسته و آن را ودیعهای از جانب خداوند در فطرت همه انسانها میداند، در این مقاله به ذکر مواردی خواهیم پرداخت که عزاداریهایی برای افراد معمولی (در مقایسه با خاندان رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) صورت گرفته و حتی برای پیراهنی که از نظر خود وهابیت دارای ارزشی نیست ماهها به عزاداری پرداخته و بر آن گریه کردهاند.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
ولادت معاویه
برخی گفتهاند؛ معاویه فرزند ابوسفیان است که پنج سال قبل از بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در مکه به دنیا آمد. اما به شهادت تاریخ، هنگام ولادت معاویه، چهار نفر مدعی پدری او بودند: «عماره بن ولید بن مغیره»، «مسافر بن عمرو»، «ابوسفیان»، «شخصی که نامش را ذکر نکردهاند و گفتهاند رجلٌ آخر (شاید صباح باشد)».
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
اسلام وتقوای معاویه
در مورد اسلام آوردن معاویه مورخان اقوال مختلفی در کتابهای خود نقل کردهاند. اکثر آنها بر این باورند که معاویه همراه پدر، مادر و برادرش، روز فتح مکه به اسلام مشرف شده است. ولی واقدی معتقد است که معاویه پس از صلح حدیبیه اسلام را پذیرفته، اما تا روز فتح مکه مسلمان بودنش را مخفی نموده بود. باید توجه داشت که؛ اولاً: واقدی جزء دروغگویان و جعالان است و از نظر اهلسنت سخن او اعتباری ندارد و بر تضعیف او اتفاق نظر دارند، چنانچه ذهبی (حنبلی یا شافعی) بدان اشاره کرده است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
چگونه می توان اعتقاد اهل سنت را به مذهب شیعه سوق داد؟
اگر قدرت بحث و مناظره را داشته باشید اشکال ندارد و می توانید از کتب زیر استفاده کنید:
۱- شب های پیشاور،سلطان الواعظین
۲- تشریح و محاکمه تاریخ آل محمد،بهلول افتدی
۳- یکصد و پنجاه صحابی ساختگی،علامه عسگری
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
📌 #دانشمندان غربی داوکینز را قبول ندارند.❌
📰یافته های اخیر در چاپ جدید مجلّه (فهم عمومی از علم) منتشر شده است. این یافته ها حاصل تلاش 20 هزار دانشمند از 8 کشور جهان می باشد. در انگلیس 1581دانشمند در مطالعات و نمونه برداریهای اولیه شرکت کردند که 137 نفر آنها در تحقیقات عمیق علمی نیز همراهی کردند. در این مطالعه بسیاری از آنها اظهار داشتند که کارهای ریچارد داوکینز عمدا جلوه بدی از علم را به نمایش می گذارد.
یکی از مسائل چالشی از ابتدا تاکنون مساله #مذهب بوده است، در زمان صدر #اسلام منکرین مذهب مشرکین بودند، بعدها در زمان #امام_صادق علیه السلام «دهریون» نام گرفتند وامروز به آنها لائیک گفته می شود.
📌نکته ای که امروزه برای ما مغفول مانده این است که ما گمان می کنیم نگاه ضدّ مذهب و ضدّ خدا، نگاه غالب دانشمندان غربی است و مشهورترین آنها نیز #ریچارد_داوکینزمی باشد و خیال می کنیم آنها با دم زدن از علم روز و اکتشافات نوین، دارای استدلالات قوی و ادله محکمی می باشند، حال آنکه این فقط یک تبلیغ رسانه ای بیشتر نیست..
در این جا مختصرا به بررسی جایگاه این دانشمند از منظر همفکران خودش می پردازیم:👇👇👇
ریچارد داوکینز -متخصّص زیست شناس تکاملی بریتانیا- به خاطر انتقاداتش از مذهب مشهور شده است؛ امّا یک مطالعه جدید دانشگاه بریس از دانشمندان بریتانیایی، نشان می دهد که اکثریت دانشمندان معتقدند که کار داوکینز در مصاحبه های تحقیقاتی، جلوه بدی از علم و دانشمندان ارائه می دهد، زیرا او تصوّر غلطی از توانایی علم و هنجارهایی که دانشمندان ملزم به رعایت آن در کارهایشان هستند، را نشان می دهد.
یافته های اخیر(در پاسخ به ریچارد: کسیکه به اشتباه نماینده علم معرّفی شده است) در چاپ جدید مجلّه(فهم عمومی از علم) منتشر شده است. این داده های علمی یک بخش بزرگتر از مطالعات بین المللی دانشمندان درباره دین می باشد. این یافته ها حاصل تلاش 20 هزار دانشمند از 8 کشور جهان می باشد. در انگلیس 1581 دانشمند در مطالعات و نمونه برداریهای اوّلیه شرکت کردند که 137 نفر آنها در تحقیقات عمیق علمی نیز همراهی کردند.
اگر چه محقّقان سوالاتی در مورد داوکینز نپرسیدند، امّا 48 دانشمند در طی تحقیقات عمیق بدون هیچ غرضی به او اشاره داشته اند، و تقریبا 80 درصد از این دانشمندان بر این باورند که داو کینز عمدآ تصوّری غلط از علم و دانشمندان در کتابهایش به عموم مردم نشان می دهد. این گروه شامل 23 دانشمند غیر مذهبی و 15 دانشمند مذهبی بود. تقریبا 20 درصد از دانشمندان در مصاحبه ای - که 10 نفر آنها بی دین بودند - گفتند که او نقش مهمّی در بیان قدرت فرهنگی علم در حوزه عمومی را ایفا می کند. یک متخصص زیست شناسی دیگر هم گفت: داوکینز در نقد خود درباره خلقت و طرّاحی هوشمند، جایگاه بسیار مهمی را در جامعه به دست آورده است.
ایلین هوارد اکلنود، پژوهشگر اصلی این تحقیق و کارگردان هربرت سنت آرتی استاد علوم اجتماعی در رایس، گفت: بیشتر دانشمندان، مستقل از باورهای مذهبی خود، داوکینز را به عنوان یک نماینده خوب در زمینه علم نمی بینند، زیرا معتقدند که او تصوّری اشتباه در مورد «مرزهای تحقیقات علمی» نشان می دهد.
دیوید جانسون، استادیار دانشگاه نوادا در رنو، و نویسنده اصلی مقاله، گفت: «دانشمندان با توجّه به دیدگاه خود در مورد این که مرزهای علم چطور است، متفاوتند و حتّی ممکن است باور به یک خدایی را غیر منطقی ببینند، امّا آنها سوالات مربوط به وجود خدایان یا مقدّسات در حوزه علم را بررسی نمی کنند و به عبارت دیگر دخالت نمی دهند. برخلاف داوکینز که متعصّبانه وارد می شود».
یک استاد لائیک گفت: «برخی افراد مانند ریچارد داوکینز هستند. او یک بیخدای بنیادی است و احساس می کند که مجبور است شواهد را فراتر از آنچه که دانشمندان دیگر آن را ممکن می دانند، برساند ... من می خواهم دانش آموزان در زندگی خود #علم را توسعه دهند و من فکر می کنم لازم است که بفهمیم که توانایی علم چقدر است».
#نقد_الحاد
#تحلیل
🔰 @Adyanuniv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سریال: نقد و بررسی منشور کورش
قسمت اول ـ بررسی اصالت تاریخی استوانه
👆🎥 خلاصه: در این کلیپ، شواهد و دلایلی بیان شده که نشان میدهد استوانه منسوب به کورش، اصالت نداشته و جعلی است.❌
#باستان_گرایی
#زرتشت
#تاریخ
#ایران
#تحلیل
#کورش
🔰 @Adyanuniv
◀️ توضیحات #موبد کوروش نیکنام در خصوص عدم خوردن گوشت در چند روز از ماه جهت قوی شدن اراده #زرتشتیان
⭕️ گاهی دیده می شود برخی از پیروان آیین زرتشت (البته بر اساس برداشتی که از عبارات وندیداد دارند) علیه روزه و امساک از خوردن به شدت موضع گیری میکنند اما نمیدانند موبدان #زرتشتی هم امساک را از راه های تقویت نفس معرفی کرده اند.
#زرتشت
🔰 @Adyanuniv
غسل اسلام، طوق بندگی اقطاب و مشایخ
بدعت به معنی نوآوردن و یا نوآورده است و اصطلاحاً در دانش کلام و علوم دینی به پدید آوردن رسم و آیین و باور تازه در دین، بدعت گفته میشود. البته رسم و آیین و باوری که ریشه در قرآن و سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و ائمه (علیهم السلام) ندارد و پس از زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله) و یاران وی پدیدار گشته است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
مصیبت صوفیان برای اسلام از بزرگترین مصائب است
از نظر من مصیبت صوفیان برای اسلام، از بزرگترین مصایب است زیرا ارکان اسلام را منهدم ساخت و بنیان آنرا تَرَک داد. پس از جستجوی عمیق وگردش در میدان های کلمات آنان و اطلاع از مطالب مخفی آنان و یافتن رازهای پوشیده آنان در پی دیدار با سران فرقه های تصوف، بر من روشن شد که این درد، از راهبان نصارا به دین اسلام سرایت کرده و گروهی از اهل سنت مانند: حسن بصری و شبلی و معروف و طاووس و زهری و جنید و دیگران آن را گرفتند.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
معروف کرخی کیست؟
عده ای از شیفتگان عرفان صوفیانه در صدد اثبات پیوند تصوف با تشیع بر آمده و در این مسیر سخن از صوفی ای به نام معروف کرخی می گویند که به ادعای اینان دربان امام رضا علیه السلام بوده است. مرحوم آیت الله سید محمد حسین طهرانی در کتاب امام شناسی (ج ۱۶ ص ۸۳) می نویسد: «ما با عدم ذکر معروف (کرخی) و راه و روش وى، خود را از تصوّف حقّ و پیروى از ولایت باطنیّه حضرت امام على بن موسى الرّضا علیه السّلام بر کنار داشتهایم. فیا للاسَف بهذا الخسران المبین و الهلاک العظیم» . مقاله زیر به بررسی میزان صحت این ادعا پرداخته است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
نهی پیامبر از افراط در زهدگرایی
جنبش صوفیه که از زهد گرایی آغاز و کم کم مبدل به صوفیه فرقهای شد، از آغاز تاکنون بستر مخالفت با شرع و بزرگان شرع را در برخی موارد آماده کرد. در این میان بزرگان شرع و دین مقدس اسلام خصوصا وجود مبارک حضرت ختمی مرتبت(صلی الله علیه و آله) با کجرویهای ایشان مخالفت کرده و ایشان را به صراط حق راهنمایی مینمودند. برای نمونه از کجرویهای زهاد آن زمان، که نتیجه زهد افراطی ایشان فراهم آمدن بستر مناسب برای ظهور صوفیه بود را متذکر میشویم.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
وظیفه علما در رابطه با تصوف
در دین اسلام به وظایف مختلفی برای عالم اشارهشده است. اما آنچه بیشتر به آن تاکید شده، جلوگیری از انحراف و روشن کردن راه صواب از ناصواب است. در روایتی مسئولیت علما و دانشمندان چنین آمده است: «حارث بن مغیره میگوید: در راه مدینه امام صادق (علیه السلام) با من برخورد کرد و فرمود: کیستی؟ آیا حارثی؟ عرض کردم: آری. فرمود: همانا من گناه نادانانتان را بهحساب علمای شما میگذارم.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
#راهبان جوان شائولین در هوای گرم با موسیقی مخصوص ذن شائولین در حال تمرین کونگفو در معبدی در شهر دنگفنگ از استان هِنان #چین هستند. این معبد منشأ هنرهای رزمی چینی مانند کونگفو و ووشو است که در کنار احکام دینی بودایی به آموزش رزمی پرداخته میشود که شامل مهارتهای منحصر به فردی مانند کار با سه اسلحه ساشیمی ، کار با چوب شائولین ، مهارت قفل کردن سنگ شائولین ، شکستن آجر با تکنیک دست آهنین ، تکنیک آب ، تکنیک رقصِ میمون مشت و پا و... است.
#بودا
🔰 @Adyanuniv