🥒 #نوشیدنی_خیارونمک
خیار میوهای سرد است که موجب کاهش صفرا و رطوبت بخشی بدن و کاهش تب و گرما میشود.برای رفع مضرات ناشی از سردی خیار باید آن را با چیزهای گرم مانند نمک مصرف کرد.
👈امام صادق علیهالسلام:
كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص يَأْكُلُ الْقِثَّاءَ بِالْمِلْحِ.
رسول خدا #خیار را با #نمک میخورد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص373
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص209
📚 المحاسن،ج2،ص558
📚 مكارم الأخلاق،ص185
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،63،ص253
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص412
✍ #طرزتهیه :
با آبمیوهگیر، آب خیار را گرفته یا خیار را خرد کرده داخل مخلوط کن بریزید سپس آنرا از صافی توری یا پارچه نخی رد کنید تا آب آن گرفته شود.سپس کمی نمک دریا به آن اضافه کنید و به صورت خنک میل کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#رنگینک
#موادلازم :
آرد.گندم ،روغن حیوانی،
رطب یا خرما
مغز گردو
دارچین، پودر قند و پسته برای تزیین
#طرزتهیه :
آرد رو با حرارت متوسط، داخل ماهیتابه کمی تفت بدید بعد بهش روغن اضافه کرده مرتب هم بزنید تا آرد در روغن سرخ بشه.
دقت کنید آرد نسوزه، چون همه خوشمزه بودنش به همینه.
پس از اینکه آرد به رنگ دلخواه رسید از روی حرارت بردارید.
هسته خرماها رو خارج و داخلش رو با مغز گردو پر کنید و در ظرف مناسب کنار هم بچینید سپس مخلوط آرد و روغن رو روی خرماها بریزید.
بعد روی رنگینک رو با دارچین پودر پسته و پودر قند تزیین کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#آش_جو
یه لیوان جو پوست کنده
یک چهارم لیوان برنج نیم دانه
نخود و لوبیا با هم نصف لیوان
یک چهارم لیوان عدس
سبزی اش نیم کیلو
گوشت. ۲۰۰گرم
گوشت داشته باشه خیلی خوشمزه تر میشه ولی اگه کم هم بریزید اشکالی نداره
پیاز داغ فراوان 😋
سیر نعنا داغ
کشک و دوغ به سلیقه و ذائقه خانواده
نوش جان🍵
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#پودر_غوره
من به دو روش گرد غوره درست کردم
1.برای ترشی غوره من مقداری از غوره ها رو اب گرفتم اون تفاله هایی که از اب گیری باقی مونده بود را داخل سینی ریخته و گذاشتم خشک شد بعد اسیاب کردم و شد پودر غوره
2.وقتی غوره ها را برای رب پختم و از صافی رد کردم اون غوره هایی که از صافی رد نشد را داخل سینی ریختم و گذاشتم جلو نور افتاد و بعد خشک شدن اسیابش کردم
👌بعنوان ادویه برای غذا و سالاد استفاده میشه👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍹 #شربت_بید_مشک
#مواداولیه :
شكر قهوه ای يك پيمانه
آب دو پيمانه
شهدبيدمشك نصف پيمانه
#طرزتهيه:
آب را درون قابلمهاي ريخته، روي حرارت ميگذاريم وقتي كه آب به جوش آمد شكر را به آن اضافه كرده و ميگذاريم تا دو دقيقه بجوشد، سپس آن را از روي حرارت بر ميداريم تا سرد شود. بعد آب، شهد بيدمشك را به ميزاني كه دلخواه شماست مخلوط كرده، ميتوانيد در پايان كمي هم گلاب و زعفران به شربت اضافه كنيد تا خوش عطرتر شود
درصورتی که نتونستید شکر قهوه ای تهیه کنید میتونید بجاش از نبات استفاده کنید
چون طبع نبات گرم و به مراتب از قند وشکر سفید مفیدتر و سالمتر است👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🔹 #چارهیپرخوری:
🔺مدیریت سفره دقیق ترین چاره است.
خانم خانه نباید حتی یک کف برنج یا غذای مربوطه را بیش از حد نیاز در سفره بگذارد.
🔺کم کم عادت ته دیگ خوری را که سبب قطعی امراض متعدد است یا حذف کند یا ته دیگهای رژیمی که روغنهای پاک مانند زیتون در آن تجمع کرده را جایگزین کند.
🔺برای پر کردن وقت سفره، حتما سالاد یا سوپ در سفره بگذارد و وقت آن را به آخر موکول کند تا به نوعی هم تفریح باشد و هم ترمز حرص و ولع برای خوردن بیشتر باشد.👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ترشی_بادمجان_شکم پر
#موادلازم:
بادمجان قلمی کوچک ۸ عدد
سیر ۶ حبه
سبزی ترشی (معطر)۳۰۰ گرم
فلفل سبز تند دلخواه
سرکه ۱ لیتر
نمک وادویه ترشی به میزان لازم
join🔜 @Afiyat
#طرزتهیه:
سبزی ها را خورد کنید وبعد سیر ها راپوست کنید وفلفل ها را هم از وسط نصف کنید وتخم هاش را بیرون بیارید ،ویا حلقه حلقه کنید وسبزی وسیر راهم حسابی خورد کنید حالا مخلوط سیر و سبزی و فلفل را داخل یه کاسه بریزید و روی آنها یک قاشق غذا خوری نمک و یک قاشق چای خوری ادویه ترشی بریزید وهم بزنید.
سرکه را داخل قابلمه بریزیدتا جوش بیاد و بعد از جوش آمدن یک قاشق نمک به سرکه بزنید و بادمجان هارا توی سرکه نیم پز کنید.
با یک چنگال امتحان کنید ، اگر راحت رفت داخل بادمجون، خیلی آرام از توی سرکه بیرون بیاورید وبگذارید تا سرد شوند.
پس از سرد شدن بادمجون ها را با چاقوی میوه خوری خیلی بادقت از سر به پایین شکاف میدهیم (توجه داشته باشید که چاقو را خیلی داخل بادمجون نکنیدکه باعث پاره شدن از دو طرف میشود ، مواد دیگر داخل بادمجون نمی ماند وبیرون میریزد)
با یک قاشق پر از مخلوط سیر و سبزی وفلفل داخل شکم بادمجون کنید و کمی به اطراف فشار بدهید تا جا باز کنه و بعد هم دوباره دو لبه ی بادمجون را به هم نزدیک کنید و ببندید وبقیه بادمجون ها را هم به همین روش پر کنید .
بادمجون ها را داخل یک ظرف شیشه ای عمودی کنار هم ویا داخل یک ظرف در دار به صورت افقی بچینید وسرکه ای که قبلا بادمجون ها را درون آن جوشاندید و سرد شده روی بادمجون ها بریزید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت ✔️💚 🌾🍎🍏آشپزی
ترشی_بادمجان_شکم پر #موادلازم: بادمجان قلمی کوچک ۸ عدد سیر ۶ حبه سبزی ترشی (معطر)۳۰۰ گرم فلفل سبز
بعد از این مراحل این ترشی تقریبا آماده برای مصرف هست
اما بهتره۱الی ۲ هفته صبر کنید که طعم سیر وسبزی و فلفل داخل بادمجون ها برود
و لذت خوردن این ترشی را چند برابر کند.👌
#روغن_شحم_گاو
🌿شحم گاو
🌿نمک طبیعی
🌿آب سالم
🌿سرکه انگور طبیعی
🌿قابلمه مسی
🐂🐃🐄 #طرزتهیه روغن شحم گاو🐄🐃🐂
👈روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه گاه گاو اطلاق می گردد و بسیار لطیف بوده و زود آب میگردد.
👈بعد از تمیز کردن شحم و خرد کردن ان مواد زائدی که درون آن هست جدا نموده و چند ساعتی در آب 💦و نمک و🍚 کمی سرکه طبیعی بخیسانید سپس آبکش نموده در قابلمه ای ریخته(بهتره مسی باشه) و روی شعله خیلی کم(سوزنی) گذاشته شود.
join🔜 @Afiyat
☝️هر ده دقیقه یکبار روغنی که درمیاد باید در ظرف جداگانه ای بریزید تا زمانی که همه روغن گرفته شود و تفاله ها باقی بماند
👌( یاد آور می شوم که شعله خیلی باید کم باشد تا نسوزد) البته باید دقت شود که اولین ده دقیقه روغنی که درمیاد با روغنهای دیگر مخلوط نشود چون همراه با آب هست و اگر با روغن مخلوط شود هم طعمش عوض می شود هم کپک می زند پس دقت شود که اولین ده دقیقه هر روغنی که درآمد در ظرف دیگری ریخته شود.
✅بعد از آب شدن، روغن را از صافی بگذرانید و در یخچال نگهداری نمایید.
✅روغن شحم زنده اس،😳یعنی چاق روغن شحم بخوره لاغر میشه،لاغر بخوره چاق میشه😄
✅این روغن یکی از بهترین روغن هایی است که برای انسان مفید است.
✅برای آب کردن چربی زیر شکم نیز استفاده از روغن شحم گاو درمصرف خوراکی خود توصیه شده است که بسیار برای تناسب اندام موثر است.
✅روغن های حیوانی بویژه شحم گاو و روغن زرد گاوی حکم بنزین برای سلول های قلب را دارند👏👏
✅این روغن بر خلاف روغن دنبه بی بو بوده وسریع الهضم میباشد ودر رگها رسوب هم نمیکند.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#سکنجبین_انجیری #سکنجبین_سرطانها
#انجیر_و_سرکه
#سرکه_و_انجیر
انجیر شیرازی خشک 3 سیر
سرکه انگور خانگی 1 کیلو
1⃣ پس از اطمینان از سلامت انجیرها، آنها بشکافید.
2⃣ سرکه را داخل یک ظرف استیل مناسب ریخته و روی اجاق روشن بگذارید.
3⃣ انجیرها را به سرکه بیافزاید و شعله اجاق را طوری تنظیم کنید که اصطلاحا" سنجاق سنجاق بجوشد.
4⃣ پس از آنکه ترکیب قوام آمد، اجاق را خاموش نموده و اجازه دهید ترکیب، خنک شود.
♦️ میزان مصرف روزانه دو نوبت و هر نوبت یک قاشق غذاخوری است.
♦️ در یخچال نگهداری شود.
♦️ در زمان سرماخوردگی مصرف نــشود
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
✅ اهمیت بسیار بالای #آشها در سلامت انسان
‼️براندازی آش ها در ایران یک طرح استعماری بوده است یک پزشک غربی در کتاب خود بعداز نام بردن از انواع آشی که مردم درتبریز می پخته و تناول می کردند نام می برد، می گوید تا زمانی که مردم از این آش ها استفاده می کنند بیمار نخواهند شد.
🔷با خوردن آش و سوپ معده هیچ وقت آسیب نمی بیند و بدن همیشه با نشاط و قوی خواهد بود.
🔶کسی که آش می خورد دیگر آب نمی خورد چون آب از طریق آش به بدن تزریق شده است و غذا به سرعت جذب بدن شده و هضم های چهار گانه نیز با سرعت انجام می شود.
🔶مادران باید توجه داشته باشند که خانواده ای که آش جزو غذاهای اصلی آن است بیمار نخواهند داشت.
ما در گذشته به تعداد ایام سال (بیش از 365 نوع) آش داشتیم.
👈 «برگرفته از بیانات استاد گرانقدر حکیم حسین خیراندیش»
😏 تغذیه الان بیمارستانها به شدت مضره هست و بیمار روز به روز بدتر میشه ! مثلا به بیماری که مشکل گوارش داره مرغ و برنج و ماست و روغن مایع میدن همچنین به کسی که دیابت داره و مشکل قلب غذا ها یکسان و مضر است...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍺 #سکنجبین_آلبالو با عطر خوش نعناع
❇️این نوشیدنی مُسکن تشنگی است و افزون بر آن در بیماریهای ناشی از غلبه صفرا و حرارت کبد، بیماری های التهابی و خارش دار پوست، بیماری های کلیه و مجاری ادرار، بی اشتهایی کودکان، حالت تهوع و استفراغ بویژه در هوای گرم مفید است.
🌀 #موادلازم:
آلبالو شیرین هسته گرفته یک کیلو
شکر یک کیلو
آب یک لیوان
سرکه طبیعی یک فنجان کوچک
سه تا چهار شاخه نعنا تازه
وانیل یک ق چ
join🔜 @Afiyat
🌀 #طرزتهیه:
🔸شکر را روی آلبالوها بریزید و در یک ظرف شیشه ای به مدت بیست و چهار ساعت در یخچال نگهداری کنید.
🔹مخلوط شکر و آلبالو را به همراه یک لیوان آب و یک فنجان سرکه در یک ظرف که ترجیحا پیرکس باشد بمدت ۴۰ دقیقه بر روی حرارت با درجه متوسط گذاشته و زیر آن شعله پخش کن بگذارید.
🔸شربت را مرتب هم بزنید تا به قوام بیاید.
در این مرحله طعم شربت را بچشید اگر طعم سرکه آن غالب و گزنده است میتوانید مجدد کمی آب به آن افزوده و بیست دقیقه حرارت دهید تا آب تبخیر شود. در ده دقیقه آخر پخت وانیل و شاخه های نعنا را اضافه کنید.
🔹سپس شربت را از روی حرارت برداشته و داخل آب کش بریزید و از فشار دادن آلبالوها خودداری کنید تا رنگ شربت کدر نشود. شربت حاصل را در یخچال نگهداری کنید.
⚠️نکته: بهتر است از مصرف وانیل در کودکانی که بیش فعالی دارند پرهیز شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#برگه_زردآلو
🍊طریقه خشک کردن برگه زرد الو
در یک سبد که کاملا هوا از زیر آن خارج شود دستمال سفید تمیزی بیندازید و زردآلوها را روی دستمال بچینید سپس دستمال دیگری روی آنها بگذارید .
🍑قرار دادن در هوای آزاد
حالا زردآلوهای خوشمزه و خوشرنگ داخل سبد را یکی دو روز جلوی آفتاب قرار دهید.
نکته مهم: یادتان باشد هر چند ساعت یکبار زردآلوها را پشت و رو کنید تا آب آنها کاملا خشک شود .
🍑سایه خشک
بعد از حدود دو تا سه روز می توانید آن را سایه خشک نمایید. یعنی دیگر لازم نیست که در جلوی آفتاب باشد.
در این زمینه طرز تهیه میوه خشک فوری که بسیار خوشمزه و آسان است را نیز بدانید
join🔜 @Afiyat
🍑 طرز تهیه برگه زردآلو با فر گازدو نیم کردن زردآلوها
ابتدا همانطور که در بالا گفته شد زردآلوها را از وسط دو نیم کرده، هسته را در آورید و روی سینی فر بگذارید .
🍑داغ شدن فر
فر را داغ کنید و سینی محتوی برگه ها را در فر داغ قرار دهید .حرارت فر را به روی حداقل تنظیم کنید .
🍑سر زدن به فر
لای در فر را باز بگذارید و مرتب به آنها سر بزنید و چنانچه لازم است آنها را زیر و روی جا به جا کنید تا نسوزند . وقتی که خشک شدند سینی را از فر خارج کنید .
نگهداری برگه های زردآلو پس از اینکه کاملا آب خود را از دست داد و خشک شد کافیست درون ظرف گذاشته و در هر جای خشک و خنک نگهداری کنید و از طعم شگفت انگیز و تازگی آن لذت ببرید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#شربتو
(گداختو) آب روغنو یا کاچی
♡
این یک غذای کرمانی که خیلی مقوی و سالم که برای خانم ها در دوران قاعدگی و بعد از زایمان مناسب است.
#موادلازم
آرد برنج(بهتره آرد برنج ایرانی باشه) 2 قاشق غ خ سر پر
چهارزیره 2 قاشق غ خ سر پر
گل گاوزبان 1 لیوان
نبات (یا شکر) به میزان لازم
روغن حیوانی(گوسفند) 1 ق غ خ
زردچوبه 1 ق چ خ سر پر
#طرزتهیه
ابتدا گل گاوزبان را به همراه نبات و یک و نصفی کاسه آب میجوشانیم.
(من قیطران . بابونه . گل پشمینه .کلک خرگوش . دوباره چند تا دونه بادیون و میتخم هم به جوشانده اضافه میکنم برای خاصیت بیشتر)
بعد از نیم ساعت که جوشانده حاضر شد آن را صاف می کنیم.
حالا آرد برنج را داخل قابلمه ریخته و کمی تفت میدهیم بعد روغن حیوانی را اضافه میکنیم کمی هم میزنیم و زردچوبه و چهارزیره را به مواد اضافه می کنیم دوباره کمی تفت و جوشانده را کم کم اضافه می کنیم.هم میزنیم که آرد ها گوله نشوند.بعد از از چند قل خوردن ، غذای ما حاضر میشود.
(این غذا حالت آبکی دارد و سبز رنگ هست)
join🔜 @Afiyat
☆ طرز تهیهء چهارزیره
سیاه دانه 200 گرم
بادیون (رازیانه) 100 گرم
زیره سبز یا سیاه 100 گرم
میتخم(تخم شوید) 100 گرم
کنجد 50 گرم
گردو . بادام . فندق . پسته . بادام هندی . مغز هلو و زردآلو از هر کدام 50 گرم
سیاه دانه . بادیون . زیره ( بهتره سبزباشه). میتخم . کنجد ، هر کدام را جداگانه شسته و میگذاریم تا خشک شوند.
بعد دوباره جدا هرکدام رو کمی تفت میدهیم و میگذاریم سرد شوند.
بعد مغز ها رو هم مخلوط کرده و با هم خوب آسیاب میکنیم.
اگر مغز هستهء زردآلو و هلو نداشتید اشکال ندارد.
این مقدار مواد تقریبا 800_900 گرم به ما چهارزیره میدهد.
چهارزیرهء ما آماده است😊
البته من با روغن حیوانی گاومیش درست میکنم فوق العاده خوش عطر میشه👌👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍃🌺 #غذاهای_فوق_العاده_مضر 🌺🍃
🔹قند و شکر چغندر
🔹لبنیات پاستوریزه
🔹مرغ صنعتی
🔹شیرینی قنادیها
🔹آدامس
🔹شکلات و کاکائو
🔹بیسکوئیتها و آب نبات ها
🔹نان فانتزی "باگت"
🔹تخم مرغ ماشینی
🔹سرکه کارخانه ای "شیمیائی"=عصاره کاملا شیمیائی
🔹آبغوره کارخانه ای "شیمیائی" = عصاره کاملا شیمیائی
🔹آب لیمو کارخانه ای "شیمیائی" =عصاره کاملا شیمیائی
🔹رب گوجه کارخانه ای "شیمیائی" =عصاره کاملا شیمیائی
🔹رب انار کارخانه ای = عصاره کاملا شیمیائی
🔹بستنی کارخانه ای = لبنیات و شیر غیر مرغوب و ثعلب شیمیائی خطرناک.
🔹کشک کارخانه ای
🔹آب میوه کارخانه ای "شیمیائی" = آب انگور یک عصاره کاملا شیمیائی است.
🔹کنسرو
🔹کمپوت کارخانه ای
🔹نان سفید "لواش - بربری - تافتون .."
🔹چای پررنگ
🔹برنج وارداتی و سفید "برنج درجه سه دنیا"
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🌹 #آشپزی خانم 🧕🏻شیعه🌸
✅مخصوص خانم هایی🧕🏻🧕🏻🧕🏻🧕🏻🧕🏻🧕🏻🧕🏻🧕🏻 که دوست دارن
سفره هایی🥗🍲🍽️🥣🥘 🌞که برای عزیزاشون پهن میکنند نورانی☀️💫 و پر برکت 🍞باشه
1⃣به مواد غذایی🥘 که می خرید سوره کوثر و قدر📖 بخوانید تا برکتشون زیاد بشه.
2⃣ ابتدا قبل از آشپزی 🥘وضو بگیرید
3⃣ هنگام وارد شدن به #آشپزخانه
(بسم الله الرحمن الرحیم) بگوئید.
4⃣ قبل از طبخ #غذا🥘 نیت کنید که این غذا رو نذری درست میکنید ( میتونید هر هفته رو نذر امامی که اون روز متعلق به ایشونه بکنید این طوری هم ثواب نذری دادن رو بردید هم خانوادتون هر روز غذای 🥘نذری میخورن)
5⃣ اگه نیت کنید ثواب این غذای🥘 امروز نذر یکی از ائمه شود انوقت هم اشپزی برایت دلنشین تر است هم اینکه خانواده👩👩👦👦 هر روز سر سفره یکی از ائمه نشسته اند
6⃣ هنگام روشن کردن آتش🔥 اجاق گاز بگویید(اللّهم اَجِرنا من النّار) یعنی خدایا مرا از اتش دوزخت دور کن.
7⃣ در حین طبخ غذا🥘 ایه ۳۵ سوره نور را بخوانید
( اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ ۖ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ ۖ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ ۚ نُورٌ عَلَىٰ نُورٍ ۗ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ)
هم غذا خیلی خوشمزه میشه هم محبت بین افراد خانواده👩👩👦👦 بیشتر میشه
هم نورانیت دل میاره،هم اخلاق خانواده بهتر میشه.
8⃣ اخر سر هم برای برکت غذایی که پختید هفت مرتبه سوره قریش بخوانید
9⃣ اگر دیدید کارهایتان زیاد است
بگویید «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»
0⃣1⃣ هنگام استفاده ازاب🚰💦 💧بر پیامبر(ص) صلوات بفرستید تا از شفاعتش بهره مند گردید و از آب حوض کوثر اب بنوشید.
1⃣1⃣ اگر از گوشت 🍖🍗و سبزیجات🥦🥬 و میوه🍇🍒 استفاده میکنید بگویید
(اللّهم أسألُک الجَنَّه) از خداوند درخواست بهشت کنید
2⃣1⃣ هرچه را که با چاقو🔪 قطعه قطعه میکنید ذکر (سبحان الله و الحمدالله) بگویید.
3⃣1⃣ هنگامی که کارتان به اتمام رسید
شکر 🤲خدا را بجا اورید.
4⃣1⃣ و اگر خسته شدید (اعوذ بالله)
گفته و به خدا پناه ببرید.🙏🤲
5⃣1⃣ با این کار همیشه در حال ذکر خداوند هستید و کسی که در حال ذکر خداوند باشد مانند کسی است که در حال جهاد هست.
(هم آشپزی🥘 میکنید هم جهاد)🧕🏻
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍩 #حلوای_زنجبیلی 🍩
#موادلازم
روغن زردگاو:نصف پیمانه
کره:100 گرم
آرد گندم :دو پیمانه
آرد برنج:نصف پیمانه
پودر قند:دو پیمانه
پودر زنجبیل:یک قاشق غذاخوری
پودر هل سبز:یک قاشق مرباخوری
پودر پسته:به میزان لازم
#طرزتهیه
روغن و کره را درون تابه ای ریخته و روی حرارت می گذاریم، وقتی که آب شد، آردگندم را اضافه کرده و حدود 10دقیقه با حرارت ملایم تفت داده، سپس آرد برنج را هم افزوده و تفت می دهیم.
البته باید دقت داشته باشیم که رنگ حلوا نباید قهوهای شود. وقتی که آرد آماده شد، از روی حرارت برداشته پودر قند، پودر زنجبیل و هل را به آن اضافه می کنیم.
حلوای آماده شده را در ظرف گود مناسبی ریخته و روی آن را صاف کرده، سپس با پودر قند و پودر پسته تزیین می کنیم. بعد از سرد شدن نیز حلوا را برش زده و سرو می کنیم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🌸 #خورشت_عناب_و_بادام 🌸
این خورش یا قلیہ مربوط بہ دوران صفوے بوده و در دربار جایگاه ویژه اے داشتہ و در مهمانےها تهیہ و سرو مےشده است. از عادات غذایے این دوران مےتوان بہ انواع دورچین ها در سفره ها اشاره ڪرد. بر اساس طبع هر خوراڪ،دورچین مناسب آن بر سر سفره آورده مےشد. حضور ماست گوسفندے بہ صورت خالص و یا با شیره،انواع ترشیجات، دوغ ،سبزے خوردن و البته نان تازه بر سر اڪثر سفره هاے صفوے و قجرے اجبارے بوده.
ابتدا دو نفر از خدمتگزاران بہ همراه لگن و آفتابہ مسے مخصوص پادشاه براے شستن دست ایشان مے آمده اند و بعد از شستشو پادشاه با دست مشغول خوردن مےشده. معمولا بر سر سفره نوازندگان حضور داشتند و یا منشے دربار براے ایشان روزنامہ را میخوندند ( روزنامہ خوانے بر سر سفره از دوران قجرے رواج پیدا ڪرد).
join🔜 @Afiyat
💥 #موادلازم 💥
🌿گوشت گوسفندے چرخ ڪرده 👈۵۰۰ گرم
🌿پیاز رنده شده 👈۱ عدد
🌿پیاز خلالے شده 👈 ۱ عدد
🌿بادام خام درستہ پوست گرفتہ شده 👈 ۲۵۰ گرم
🌿عناب خیسانده شده 👈۱ پیمانہ
🌿 سیر له شده 👈۱حبہ
🌿رب انار یا رب آلوچہ 👈 ۳ قاشق غذاخورے
🌿لپہ پختہ شده 👈 ۱ پیمانہ (در صورت دلخواه)
🌿شیره خرما یا انگور یا عسل 👈 بر اساس ذائقہ
🌿گردو خرد شده 👈۱ پیمانہ
🌿نمڪ،فلفل و زردچوبہ 👈 مقدارے
🌿نعنا خشڪ 👈 ۴ قاشق غذاخورے
join🔜 @Afiyat
🍃 #طـــــرزتهیہ 🍃
ابتدا گوشت چرخ شده را بہ همراه پیاز رنده شده و ڪمے نمڪ و فلفل و زردچوبہ و نعنا خشڪ خوب ورز دهید. بہ صورت گلولہ هایے بہ اندازه گردو گرد کنید و در ڪمے روغن ارده ڪنجد یا ڪره حیوانے سرخ ڪنید و ڪنار بگذارید.
پیاز خلالے شده را سرخ ڪرده تا عسلے شود و بہ آن نعنا خشڪ ،سیر لہ شده،نمڪ و فلفل و زردچوبہ،رب انار و شیره انگور ،بادام پوست گرفتہ و عناب ها را اضافہ ڪنید و تفت دهید.
۲لیوان آب اضافہ ڪنید و اجازه دهید ڪمے خورش قوام آید.
بعد از نیم ساعت گردوے خرد شده را ڪہ ڪمے هم تفت داده اید اضافہ ڪنید. در صورت تمایل مے توانید لپہ پختہ شده نیز اضافہ ڪنید.
بعد از ڪمے قل خوردن، گوشت هاے قلقلے را اضافہ نمایید.
طعم این خورش بستہ بہ ذائقہ شما مےتواند ترش یا شیرین یا ملس باشد ڪہ با انواع رب ها (آلوچہ، انار،زرشڪ،میوه نسترن،بہ،سیب و ...)و شیره ها این طعم را تعدیل ڪرد.
بعد از تعدیل طعم، اجازه دهید خورش جا بیفتد(با شعله ڪم).
این خورش با برنج ساده سرو مےشود.
🌾 #خواص🌾
🍁طبع این خورش بہ دلیل حضور عناصر گرم مانند بادام و گردو عناصر سرد مانند عناب ،رب انار نسبتا معتدل است.
🍁این خورش بسیار مقوے مےباشد.
🍁مفید براے اختلالات جنسے و نازایے
🍁ضد بدخلقے
🍁داراے خاصیت آنتے اڪسیدانے و ضد التهابے
🍁خواب آور
🍁آرام ڪننده اعصاب
🍁تقویت دستگاه هاضمہ
⚡️غذای شما دوای شماست
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍩تکنیکهای عالی و خلاقانه برای تزئین شیرینیها
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#ماءالشعیر_طبی
🍃 #مـــــــوادلـــازم🍃
🌿جوے پوست ڪنده 👈۵۰ گـرم
🌿آب سالم👈۴لیوان
🍂 #طـــــرزتــــہیـــہ🍂
۵۰گرم جوے پوست ڪنده سالم را با چهار لیوان آب با حرارت ملایم، آهستہ بجوشانید (۵۰-۴۰ دقیقہ) تا وقتے ڪہ جوها بہ حالت شڪفتہ و ڪاملا پختہ برسند و سہ لیوان باقے بماند تا این ترڪیب سرد نشده صاف ڪرده و در جاے خنڪ قرار دهید تا سرد شود.
join🔜 @Afiyat
📢 #نـــــڪـــــتہ📢
🗯رنگ این مایع سرخ ملایم و ڪم رنگ خواهد بود.
🗯اےن ماءالشعیر طبے را مے توان با عسل شیرین ڪرده و مصرف ڪرد. البتہ سرد مزاجان در مصرف بیش از حد آن احتیاط ڪنند.
🍁 #خــــــــــواص🍁
🌸طبـــیعـت 👈ســرد
🌸ماءالشعیر طبے براے ڪسانے ڪہ دچار آلرژے یا دچار جوش هاے پوستے فراوان یا ورم هاے مفصلي هستند مفید است.
🌸مصرف این ماءالشعیر سنتے بہ فرد (بہ خصوص فردے ڪہ مزاج گرم و خشڪ دارد) ڪمڪ مےڪند تا از خشڪے پوست، زردے رنگ پوست بدن، گودافتادگے چشم ها، یبوست، غلظت خون، تحریڪ پذیرے عصبے ،آزردگے هاے ڪلیوے احتمالے و ... دور بماند.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat