#آش_خشکبار
آش خشکبار یکی از غذاهای محلی استان همدان است.
#مواداولیه:
سبزی آش یا سبزی تره کوهی نیم کیلو
عدس نصف پیمانه
نخود یک پیمانه
لوبیا یک پیمانه
گوشت با استخوان 200 گرم
پیاز یک عدد
برگه زردآلو نصف پیمانه
آلبالو خشکه نصف پیمانه
برگه هلو نصف پیمانه
آلوی ترش خشک نصف پیمانه
رشته آشی نمک
فلفل
زردچوبه
سرکه 2 تا 3 قاشق غذاخوری
شیره انگور (سوغات ملایر) به اندازه
پیاز یا نعنا یا سیر داغ برای تزیین
join🔜 @Afiyat
#طرزتهیه:
1. حبوبات را از شب قبل خیس میکنیم.
2. خشکبار را نیز قبل از پخت خیس میکنیم. گوشت یا قلم را با حبوبات و پیاز و فلفل و زردچوبه در آب میپزیم.
3. در بیست دقیقه آخر خشکبار و سبزی را به آبگوشت اضافه کرده و بهم میزنیم.
4. اگر لعاب آش کم بود دو تا سه قاشق غذاخوری برنج اضافه میکنیم.
5. رشته آشی را نیز اضافه میکنیم.
6. در آخر سرکه را با شیره اضافه میکنیم. اگر شیره موجود نبود بجای آن کمی شکر به سرکه اضافه میکنیم. روی آش را با پیاز و نعنا و سیر داغ تزیین میکنیم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#کمپوت_سیب_خونگی
#موادلازم
سیب 10 عدد
شکرنیشکر 6 قاشق غذاخوری
آب 3 لیوان
گلاب 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 قاشق مرباخوری
✍ #طرزتهیه:
سیب ها 🍎روخوب پوست بگیرید و از وسط نصف کنید و هسته آنها را جدا کنید. درون قابلمه آب و شکر ، آبلیمو و گلاب رو بریزید و بگذارید به جوش بیاد و بعد جوش آمدن سیب ها رو اضافه کنید و اجازه بدید بپزه و سس غلیظ بشه.
#نکته: اگر قبل اینکه سس کمپوت غلیظ بشه سیب ها پخت، سیب ها رو جدا کنید واجازه بدید سس بجوشه و به غلظت برسه بعد سس رو روی سیب ها بریزید چون اگر سیب ها زیاد بپزه له میشه.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#آش_عروس
🍲 #موادلازم
آرد برنج ؛ ۱/۲ پیمانه
سبزی آش خردشده ؛ ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ؛ ۵۰۰ گرم
پیاز ؛ ۲ عدد
روغن ؛ به میزان لازم
تخم مرغ ؛ ۳ عدد
آبلیمو یا آبغوره ؛ به میزان لازم
لپه ؛ ۱ پیمانه
#طرزتهیه
ابتدا پیازها را خلال کرده و در روغن سرخ میکنیم .
لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه کرده و اجازه داده تا بجوشد . گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های ریز درآورده و به مواد اضافه میکنیم . اسفناج خردشده یا سبزی آش خردشده را به مواد اضافه کرده و هم میزنیم . آرد برنج را در کمی آب حل کرده و به آش اضافه میکنیم .
حرارت را ملایم کرده تا آش بپزد و کاملا جا بیفتد .
تخم مرغ ها را هم زده و به آش اضافه میکنیم .
آبلیمو یا آبغوره را اضافه کرده و آش را از روی حرارت برمیداریم .
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_دمنوش
یاهمان چایی سنتی
میتونید همه دمنوشارو باعسل شیرین کنید و میل کنید👌😍👇
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#چای_مبارک
✅ ترکیبات 👈 سیب، به، گل سرخ، بهارنارنج و...
join🔜 @Afiyat
✅ موارد مصرف 👇👇👇
◀️ #آرام_بخش، رفع #خستگی_های_روزانه، موثر در درمان #زکام و #سرماخوردگی، مناسب برای رفع #گلو_درد، #تب، #بهبود کارکرد سیستم #گوارش، #تقویت #سیستم_عصبی بدن، درمان #اسهال و #اسهال_خونی، درمان #نفخ و #ورم_معده، درمان #بیماری_های_عصبی، تقویت #نیروی_بدن و سیستم #قلبی_عروقی، #تقویت_مو و #ریزش_مو، درمان #سردرد های_عصبی و #میگرنی، رفع #اضطراب، #استرس و #تپش نامنظم #قلب، #تشنج ها، #حملات_قلبی، #بی_خوابی و #کم_خوابی، برطرف کردن #سرفه های_مزمن، برطرف کردن #التهاب و #حساسیت در بدن، رفع #آکنه و برطرف کردن انواع #لکه های #پوستی و #چین_و_چروک، افزایش #کلاژن سازی و #شادابی و #جوانی_پوست، از بین بردن #باکتری_های مضر در #روده، #التهاب های #دستگاه_گوارش، #پاکسازی_کبد، #کیسه_صفرا، #عفونت های #مجاری_ادراری، #عفونت_مثانه و ...
join🔜 @Afiyat
✅ #مهم_ترین #خاصیت آن، #باز_کردن #رگ_های_قلب است.
✅ #ورم_چشم را مداوا می کند.
✅ #زخم_ها را شسته و #ضدعفونی می کند.
✅ #قابض است.
✅ در کاهش #کلسترول_خون و کاهش #فشار_خون تاثیر خواهد گذاشت.
✅ مانع ایجاد #لخته_های_خونی می شود.
✅ در #هضم_غذا نیز می تواند کمک کند.
✅ اگر دچار #سکسکه شده اید، قدری از این چای بنوشید.
✅ #زنان_یائسه نیز می توانند از آن برای کاهش علائم و مشکلات این دوره از جمله #گر_گرفتگی استفاده کنند.
✅ طریقه مصرف 👈 برای هر نفر حدود یک قاشق مرباخوری از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ی غیرمستقیم(بخار)، خوب دم کرده و سپس نوش جان کنید.
join🔜 @Afiyat
❎ #توجه 👇👇👇
1⃣ دم کردن چای در قوری چینی یا شیشه ای، عطر و طعم بهتری به آن می دهد.
2⃣ تفاوت چای های اصیل ایرانی با انواع چای های مضر و سمّی موجود در بازار اعم از چای سیاه، سبز، سفید و ... در این است که چای های اصیل ایرانی پس از دم کشیدن، چندین بار قابل استفاده می باشند و حتی می توان همان چای باقیمانده را دوباره دم کرده و استفاده نمود.
✅ مزاج 👈 گرم و تر مایل به گرم و خشک
میتونید با کمی عسل شیرین کنید سپس میل کنید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#سس_ارده
#موادلازم:
پودر سیر : ۱/۴ قاشق غذاخوری
پودر پیاز : ۱/۴ قاشق غذاخوری
شوید خشک : ۱/۲ قاشق غذاخوری
جعفری خشک : ۱/۲ قاشق غذاخوری
ارده کنجد : ۱/۴ پیمانه
آب گرم : ۱/۴ پیمانه
آب لیمو تازه : ۳ قاشق غذاخوری
نمک : ۱/۴ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه تازه آسیاب شده به میزان دلخواه
#طرزتهیه:
ادویهها را داخل ظرف مناسبی ریخته به آن ارده اضافه کرده و کم کم آب گرم را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد هم گن شود و دست آخر آب لیموی تازه را اضافه میکنیم.
✔️این سس به مدت ۵ روز قابل نگهداری در یخچال است.
✔️از این سس در انواع سالادها میتوان استفاده کرد.
✔️ حتماً از آب گرم استفاده کنید تا ارده به راحتی رقیق شود.
✔️قبل از هر بار استفاده نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا از حالت سفتی خارج شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
💠 طرز تهیه #سرکه_انگوری_خمری:
1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور #شسته شود سپس صبر کنید تا کاملا #خشک شود زیرا #آب سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد.
2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب
3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه
4.بستن ظرف تا 90 روز.
🍃نکته 1 :
دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود.
🍃نکته2.
پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم.
📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید».
👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده #شیرین تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و #ترش تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله #عصبانی بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!!
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#خاگینه_گردویی
#موادلازم:🔻
🔹گردوی آسیاب شده 3 ق سوپخوری سر پر
🔹تخم مرغ محلی 1 عدد
🔹آرد گندم کامل سبوس دار 1 ق سوپخوری سر پر
🔹شیر گاو محلی2 ق سوپخوری
🔹دارچین یا زنجبیل به مقدار دلخواه
برای شیره:🔻
🔸عسل یک پیمانه
🔸آب سه چهارم پیمانه
🔸گلاب یک چهارم پیمانه
🔸زعفران دم کرده چهار قاشق سوپ خوری
✍ #طرزتهیه:
تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید.تخم مرغ محلی را با همزن دستی بزنید،شیر گاو را اضافه و خوب هم بزنید،حالا مواد خشک را هم اضافه و مخلوط کنید.قالب را چرب کرده و مواد را داخل آن بریزید و سپس داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 15-18 دقیقه قرار دهید.
بعد از پخت و سرد شدن خاگینه ها را داخل شربت داغ قرار دهید.
🔸 #طرزتهیه_شربت:
آب و عسل را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید بجوشد،سپس گلاب را به آن اضافه کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#شله_زرد
📖 #موادلازم جهت تهیه شله زرد:
🔹 برنج محلی نیم کیلو
🔹 عسل طبیعی و غیر شرکتی ۱ کیلو
🔹 روغن زرد ۱۰۰ گرم
🔹 زعفران سائیده شد یک و نیم مثقال
🔹 گلاب خالص۱۰۰ گرم
🔹 خلال بادام ۱۰۰ گرم
🔹خلال پسته برای تزئین ۵۰ گرم
🔹 دارچین برای تزئین ۲ قاشق سوپخوری
✍ #طرزتهیه:
برنج را پیمانه می کنیم و از ۶ تا ۷ برابر برنج آب به آن اضافه می کنیم سپس برنج را روی شعله می گذاریم تا جوش بیاید وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد عسل را داخل برنج می ریزیم و مرتب هم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیافتد .
در صورتی که شله زرد سفت بود یک تا دو پیمانه آب گرم اضافه می کنیم سپس زعفران را با کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم مرتب هم میزنیم تا کاملاً یکدست شود سپس روغن را داغ کرده و از صافی رد کرده با مقداری بادام به شله زرد اضافه می کنیم هم می زنیم سپس گلاب را به آن اضافه می کنیم کاملاً هم زده درش را می گذاریم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد.
✨عسل چون جنبه دارویی دارد استفاده از آن زیاد توصیه نمیشود و بهتر است از شیره خرما،شیره انگور یا شکر سرخ استفاده شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#خاگینه_گردویی ۲
#موادلازم🔻
🔸تخم مرغ محلی ۱ عدد
🔹آرد گندم کامل سبوس دار ۱ ق غ
🔸نمک دریا خیلی کم
🔹برای داخل خاگینه پودر گردو مقداری زنجبیل و دارچین
🔸نصف استکان شیره انگور +مقداری آب برای رقیق کردن شیره
✍ #طرزتهیه:
تخم مرغ و نمک و آرد رو با هم خوب مخلوط میکنیم تابهٔ نچسب به قطر ۱۸ سانت رو گرم میکنیم و مقداری روغن کف ظرف میریزیم و تخم مرغ رو میریزیم توی تابه تا پف کنه و بپزه
زیر تابه رو خاموش میکنیم و مقداری شیره روی خاگینه میریزیم و پمخلوط پودر گردو و زنجبیل و دارچین رو روش میریزیم و خاگینه رو رول میکنیم و بقیهٔ شیره رو روی سطح خاگینه میریزیم و میزاریم روی شعلهٔ خیلی کم تا شیره به خورد خاگینه بره و با قاشق از شیره روی خاگینه بریزید و ۲ سه بار هم برش گردونید تا شیره به خورد کل خاگینه بره
سپس خاگینه رو توی ظرف سرو میزاریم و با مقداری پودر گردو یا پسته تزیین میکنیم و برشش میدیم.
join🔜 @Afiyat
❌خوردن خاگینه گردویی در فصل #تابستان مناسب نمی باشد :
حضرت علی (ع):
خوردن گردو در گرماي شديد حرارت را در بدن برميانگيزد و زخمهاي تن را تحريك ميكند، اما خوردن آن در زمستان، كليهها را گرم ميكند و سرما را دفع می کند.
📚محاسن،ج2،ص297
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#_خورشت_قیمه_مجلسی
#موادلازم:
لپه نصف لیوان
پیاز دو عدد متوسط
گوشت گوسفند 300 گرم
رب چهار قاشق غذاخوری سر صاف
آب 5 لیوان
چوب دارچین دو تکه
لیمو عمانی 2 عدد
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی سرخ شده
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat