eitaa logo
آشپزخانه عافیت
3.7هزار دنبال‌کننده
518 عکس
26 ویدیو
0 فایل
⚜آشپزی اسلامی⚜ 🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹 ⛔ کپی مطالب فقط با لینک⛔ طبیب 👈🏻 @sadat68m . وابسته به این دو کانال 👇🏼 @SalamateMontazeran @teb_hamsaran . . . . . . . .
مشاهده در ایتا
دانلود
آش خشکبار یکی از غذاهای محلی استان همدان است. : سبزی آش یا سبزی تره کوهی نیم کیلو عدس نصف پیمانه نخود یک پیمانه لوبیا یک پیمانه گوشت با استخوان 200 گرم پیاز یک عدد برگه زردآلو نصف پیمانه آلبالو خشکه نصف پیمانه برگه هلو نصف پیمانه آلوی ترش خشک نصف پیمانه رشته آشی نمک فلفل زردچوبه سرکه 2 تا 3 قاشق غذاخوری شیره انگور (سوغات ملایر) به اندازه پیاز یا نعنا یا سیر داغ برای تزیین join🔜 @Afiyat : 1. حبوبات را از شب قبل خیس می‌کنیم. 2. خشکبار را نیز قبل از پخت خیس می‌کنیم. گوشت یا قلم را با حبوبات و پیاز و فلفل و زردچوبه در آب می‌پزیم. 3. در بیست دقیقه آخر خشکبار و سبزی را به آبگوشت اضافه کرده و بهم می‌زنیم. 4. اگر لعاب آش کم بود دو تا سه قاشق غذاخوری برنج اضافه می‌کنیم. 5. رشته آشی را نیز اضافه می‌کنیم. 6. در آخر سرکه را با شیره اضافه می‌کنیم. اگر شیره موجود نبود بجای آن کمی شکر به سرکه اضافه می‌کنیم. روی آش را با پیاز و نعنا و سیر داغ تزیین می‌کنیم. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
سیب 10 عدد شکرنیشکر 6 قاشق غذاخوری آب 3 لیوان گلاب 1 قاشق غذاخوری آبلیمو 1 قاشق مرباخوری ✍ : سیب ها 🍎روخوب پوست بگیرید و از وسط نصف کنید و هسته آنها را جدا کنید. درون قابلمه آب و شکر ، آبلیمو و گلاب رو بریزید و بگذارید به جوش بیاد و بعد جوش آمدن سیب ها رو اضافه کنید و اجازه بدید بپزه و سس غلیظ بشه. : اگر قبل اینکه سس کمپوت غلیظ بشه سیب ها پخت، سیب ها رو جدا کنید واجازه بدید سس بجوشه و به غلظت برسه بعد سس رو روی سیب ها بریزید چون اگر سیب ها زیاد بپزه له میشه. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍲 آرد برنج ؛ ۱/۲ پیمانه سبزی آش خردشده ؛ ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ؛ ۵۰۰ گرم پیاز ؛ ۲ عدد روغن ؛ به میزان لازم تخم مرغ ؛ ۳ عدد آبلیمو یا آبغوره ؛ به میزان لازم لپه ؛ ۱ پیمانه ابتدا پیازها را خلال کرده و در روغن سرخ میکنیم . لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه کرده و اجازه داده تا بجوشد . گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های ریز درآورده و به مواد اضافه میکنیم . اسفناج خردشده یا سبزی آش خردشده را به مواد اضافه کرده و هم میزنیم . آرد برنج را در کمی آب حل کرده و به آش اضافه میکنیم . حرارت را ملایم کرده تا آش بپزد و کاملا جا بیفتد . تخم مرغ ها را هم زده و به آش اضافه میکنیم . آبلیمو یا آبغوره را اضافه کرده و آش را از روی حرارت برمیداریم . 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یاهمان چایی سنتی میتونید همه دمنوشارو باعسل شیرین کنید و میل کنید👌😍👇 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
✅ ترکیبات 👈 سیب، به، گل سرخ، بهارنارنج و... join🔜 @Afiyat ✅ موارد مصرف 👇👇👇 ◀️ ، رفع ، موثر در درمان و ، مناسب برای رفع ، ، کارکرد سیستم ، بدن، درمان و ، درمان و ، درمان ، تقویت و سیستم ، و ، درمان های_عصبی و ، رفع ، و نامنظم ، ها، ، و ، برطرف کردن های_مزمن، برطرف کردن و در بدن، رفع و برطرف کردن انواع های و ، افزایش سازی و و ، از بین بردن مضر در ، های ، ، ، های ، و ... join🔜 @Afiyat آن، است. ✅ را مداوا می کند. ✅ را شسته و می کند. ✅ است. ✅ در کاهش و کاهش تاثیر خواهد گذاشت. ✅ مانع ایجاد می شود. ✅ در نیز می تواند کمک کند. ✅ اگر دچار شده اید، قدری از این چای بنوشید. ✅ نیز می توانند از آن برای کاهش علائم و مشکلات این دوره از جمله استفاده کنند. ✅ طریقه مصرف 👈 برای هر نفر حدود یک قاشق مرباخوری از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ی غیرمستقیم(بخار)، خوب دم کرده و سپس نوش جان کنید. join🔜 @Afiyat 👇👇👇 1⃣ دم کردن چای در قوری چینی یا شیشه ای، عطر و طعم بهتری به آن می دهد. 2⃣ تفاوت چای های اصیل ایرانی با انواع چای های مضر و سمّی موجود در بازار اعم از چای سیاه، سبز، سفید و ... در این است که چای های اصیل ایرانی پس از دم کشیدن، چندین بار قابل استفاده می باشند و حتی می توان همان چای باقیمانده را دوباره دم کرده و استفاده نمود. ✅ مزاج 👈 گرم و تر مایل به گرم و خشک میتونید با کمی عسل شیرین کنید سپس میل کنید 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
: پودر سیر : ۱/۴ قاشق غذاخوری پودر پیاز : ۱/۴ قاشق غذاخوری شوید خشک : ۱/۲ قاشق غذاخوری جعفری خشک : ۱/۲ قاشق غذاخوری ارده کنجد : ۱/۴ پیمانه آب گرم : ۱/۴ پیمانه آب لیمو تازه : ۳ قاشق غذاخوری نمک : ۱/۴ قاشق غذاخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده به میزان دلخواه : ادویه‌ها را داخل ظرف مناسبی ریخته به آن ارده اضافه کرده و کم کم آب گرم را اضافه میکنیم و هم می‌زنیم تا مواد هم گن شود و دست آخر آب لیموی تازه را اضافه میکنیم. ✔️این سس به مدت ۵ روز قابل نگهداری در یخچال است. ✔️از این سس در انواع سالادها میتوان استفاده کرد. ✔️ حتماً از آب گرم استفاده کنید تا ارده به راحتی رقیق شود. ✔️قبل از هر بار استفاده نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا از حالت سفتی خارج شود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
💠 طرز تهیه : 1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور شود سپس صبر کنید تا کاملا شود زیرا سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد. 2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب 3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه 4.بستن ظرف تا 90 روز. 🍃نکته 1 : دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود. 🍃نکته2. پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم. 📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید». 👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!! 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
:🔻 🔹گردوی آسیاب شده 3 ق سوپخوری سر پر 🔹تخم مرغ محلی 1 عدد 🔹آرد گندم کامل سبوس دار 1 ق سوپخوری سر پر 🔹شیر گاو محلی2 ق سوپخوری 🔹دارچین یا زنجبیل به مقدار دلخواه برای شیره:🔻 🔸عسل یک پیمانه 🔸آب سه چهارم پیمانه 🔸گلاب یک چهارم پیمانه 🔸زعفران دم کرده چهار قاشق سوپ خوری ✍ : تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید.تخم مرغ محلی را با همزن دستی بزنید،شیر گاو را اضافه و خوب هم بزنید،حالا مواد خشک را هم اضافه و مخلوط کنید.قالب را چرب کرده و مواد را داخل آن بریزید و سپس داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 15-18 دقیقه قرار دهید. بعد از پخت و سرد شدن خاگینه ها را داخل شربت داغ قرار دهید. 🔸 : آب و عسل را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید بجوشد،سپس گلاب را به آن اضافه کنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
📖 جهت تهیه شله زرد: 🔹 برنج محلی نیم کیلو 🔹 عسل طبیعی و غیر شرکتی ۱ کیلو 🔹 روغن زرد ۱۰۰ گرم 🔹 زعفران سائیده شد یک و نیم مثقال 🔹 گلاب خالص۱۰۰ گرم 🔹 خلال بادام ۱۰۰ گرم 🔹خلال پسته برای تزئین ۵۰ گرم 🔹 دارچین برای تزئین ۲ قاشق سوپخوری ✍ : برنج را پیمانه می کنیم و از ۶ تا ۷ برابر برنج آب به آن اضافه می کنیم سپس برنج را روی شعله می گذاریم تا جوش بیاید وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد عسل را داخل برنج می ریزیم و مرتب هم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیافتد . در صورتی که شله زرد سفت بود یک تا دو پیمانه آب گرم اضافه می کنیم سپس زعفران را با کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم مرتب هم می‌زنیم تا کاملاً یکدست شود سپس روغن را داغ کرده و از صافی رد کرده با مقداری بادام به شله زرد اضافه می کنیم هم می زنیم سپس گلاب را به آن اضافه می کنیم کاملاً هم زده درش را می گذاریم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد. ✨عسل چون جنبه دارویی دارد استفاده از آن زیاد توصیه نمیشود و بهتر است از شیره خرما،شیره انگور یا شکر سرخ استفاده شود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
۲ 🔻 🔸تخم مرغ محلی ۱ عدد 🔹آرد گندم کامل سبوس دار ۱ ق غ 🔸نمک دریا خیلی کم 🔹برای داخل خاگینه پودر گردو مقداری زنجبیل و دارچین 🔸نصف استکان شیره انگور +مقداری آب برای رقیق کردن شیره ✍ : تخم مرغ و نمک و آرد رو با هم خوب مخلوط می‌کنیم تابهٔ نچسب به قطر ۱۸ سانت رو گرم می‌کنیم و مقداری روغن کف ظرف می‌ریزیم و تخم مرغ رو می‌ریزیم توی تابه تا پف کنه و بپزه زیر تابه رو خاموش می‌کنیم و مقداری شیره روی خاگینه می‌ریزیم و پمخلوط پودر گردو و زنجبیل و دارچین رو روش می‌ریزیم و خاگینه رو رول می‌کنیم و بقیهٔ شیره رو روی سطح خاگینه می‌ریزیم و می‌زاریم روی شعلهٔ خیلی کم تا شیره به خورد خاگینه بره و با قاشق از شیره روی خاگینه بریزید و ۲ سه بار هم برش گردونید تا شیره به خورد کل خاگینه بره سپس خاگینه رو توی ظرف سرو می‌زاریم و با مقداری پودر گردو یا پسته تزیین می‌کنیم و برشش میدیم. join🔜 @Afiyat ❌خوردن خاگینه گردویی در فصل مناسب نمی باشد : حضرت علی (ع): خوردن گردو در گرماي شديد حرارت را در بدن برمي‌انگيزد و زخم‌هاي تن را تحريك مي‌كند، اما خوردن آن در زمستان، كليه‌ها را گرم مي‌كند و سرما را دفع می کند. 📚محاسن،ج2،ص297 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍎آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفے بریزید و روے حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی ڪتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسه👌 تقویت قلب تقویت مغز تقویت کبد بهبود دستگاه گوارش 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
: لپه نصف لیوان پیاز دو عدد متوسط گوشت گوسفند 300 گرم رب چهار قاشق غذاخوری سر صاف آب 5 لیوان چوب دارچین دو تکه لیمو عمانی 2 عدد زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری گلاب 1 قاشق غذاخوری سیب زمینی سرخ شده 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat