#نان_عسلی
#موادلازم:
آرد 500 گرم
کره ی آب شد یک سوم پیمانه
عسل یک سوم پیمانه
تخم مرغ 3عدد
نمک نوک کارد
شیر یک پیمانه
پودر خمیر مایه فوری یک قاشق غذا خوری
شکر یک قاشق غذا خوری
#طرزتهیه:
خمير مایه و شکر رو به شیر ولرم که رو به سردی میره اضافه کرده و در جای گرمی قرار بدید تا خمیر مایه پف کرده و عمل بیاد (من معمولا روی سماور یک نعلبکی می گذارم و مخلوط شیر و خمیر مایه رو روش می گذارم).
در یک ظرف گود کره ی ذوب شده ،عسل و تخم مرغ رو مخلوط کرده خمیر مایه ی عمل اومده رو بهش اضافه کرده و بعد آرد و نمک رو کم کم بهش اضافه کنید. ممکنه مقدار کمتر یا بیشتری آرد احتیاج باشه اگه خمیر کمی چسبندگی داشت آرد اضافه نکنید با ورز دادن میشه به راحتی چسبندگی خمیر رو گرفت من بین صد تا صد و پنجاه ضربه به خمیر می زنم و حسابی ورزش می دم .
به خمیر نا زمانی که حجمش دوبرابر بشه استراحت بدید .بعد خمیر رو پف گیری کرده به شکل دلخواه درش بیارید و روش رو با مخلوط یک زرده و یک قاشق غذاخوری شیر و کمی زعفران رومال کرده به مدت 30 تا 35 دقیقه تو فر 180 قرارش بدید.
حتما داخل فر یک ظرف آب بگذارید.
بعد از دوبرابر شدن حجم خمیر فورا اقدام به پختش کنید موندن زیاد خمیر باعث میشه نونتون بوی خمیر ترش بده.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#شکلات_لیموترش
🔷 #خواص:
ضد ویار.
ضدحالت تهوع واستفراغ.
دارای ویتامین های مختلف.
مفید برای تقویت عمومی بدن و.....
🔰 #موادلازم:
آب لیموترش تازه.
عسل یا شکر قرمز یا شیره انگور.
🔵 #طرزتهیه:
هرکدام از شیرین کننده هایی که نام بردم را به اندازه نصف وزن آب لیموترش تهیه نموده وبا آب لیموترش مخلوط نموده وروی شعله ملایم بجوشانید تا کاملا غلیظ شود
بطوری که بعد از سرد شدن مثل شکلات یا آب نبات سفت گردد،قبل از سرد شدن به تکه های شکلات تقسیم کنید.
👆حداقل روزی سه بار وهر بار یک تکه از این شکلات را در دهان بگذارید.
👌اگر ترشی شکلات اذیت کننده بود ،می توانید شیرینی را از نصف بیشتر کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#فوت_و_فن_پخت_قرمه_سبزي
🌸اگر از تره بیش از اندازه استفاده كنید طعم خورش تند میشود.
🌸اگر از شنبلیله اضافی استفاده شود، طعم خورش تلخ خواهد شد.
مصرف غلط ماست و اسفناج ❗️
مصرف ماست با اسفناج به دلیل تشکیل اگزالات کلسیم، مــولد تشکیل سنگ کلیه و مثانه است !
بعلاوه اسفناج مانع جذب کلسیم ماست و ماست باعث دفع آهن اسفناج میشود
برگ چغندر، بهترین جایگزین برای اسفناج است👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#فنون_پخت_كباب_كوبيده
🔰گوشت باید بدون آب باشه و میزان چربی اون هم باید نه کم باشه نه زیاد. اگر چربی گوشت خیلی کم باشد از کره می توان استفاده کرد.
🔰از گوشتی استفاده کنید کهبیشتر چرخ شده ( 4 یا 5 بار ) - بعدش باید گوشت رو حسابی ورز بدید تا حالت چسبندگی پیداکنه. این ها از مهم ترین عوامل هستند.
🔰میگن نمک رو موقع چرخ کردن گوشت باید بهش اضافه کرد.من تجربه نکرده ام ولی این نمک جلوی ریختن گوشت از سیخ رو می گیره.
🔰بعد از این كار جوش شیرین اضافه کرده و باز ورز بدید.
🔰آنقدر ورز بدید تا دستتون سفید رنگ بشه از چربی گوشت.
🔰میگذارین گوشت استراحت کنه داخل یخچال (به مدت 3 ساعت ) و روی اون یك دستمال بندازین.
🔰بعد دستتون رو كمی خیس كنید و بکشید روی سیخ. مقداری گوشت برداشته و به سیخ بکشید.
🔰برای یك كیلو گوشت ، 3 عدد پیاز رنده شده كافیه.
join🔜 @Afiyat
🔰در هنگام به سیخ كشیدن و پختن اگه احیاناً دیدید که کباب شما داره میرزه، یك کم پودر سوخاری و خیلی خیلی کم جوش شیرین به گوشتتون اضافه کنید و دوباره ورز بدید.
🔰بهترین حالت پخت كباب اول روی ذغال ، دوم روی کبابپز سوم روی گاز هست. وقتی مستقیم روی گاز باشه خوب نمی شه. چون شعله یک اندازه به همه جا نمی رسه.
🔰روی سیخ لایه ی نازکی از گوشت نزنید بلکه باید یك کم کلفت باشه. این توی مزه خیلی موثر است.
🔰تخم مرغ نزنید. این تفاوت کباب خونه با بیرون است.
🔰پیاز قرمز استفاده کنید که شیرین نیست و آب پیاز حتماً گرفته بشه.
🔰می تونید در هنگام ورز دادن گوشت مقداری پودر نان خشک به آن اضافه كنید که باعث ترد شدن کباب می شود.
🔰اگر گوشت را شستید حتما جلوی پنکه آن را خشک کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#سمبوسه_پنجابي
آشپزي پنجابي، نوع خاصي از آشپزي هندي و برپايه تکنيک هاي تندوري و پخت در ادويه است.
ادويه هاي متنوع، مثل ديگر نقاط هند و پاکستان، عامل اصلي طعم و رنگ غذا در اين منطقه محسوب ميشود. سمبوسه پنجابي، يکي از مهمترين ميان وعده ها و اسنک هاي اين منطقه، به شمار ميايد.
#موادلازم:
نان سمبوسه – طبق دستور دادهشده
نخود خيس خورده – 150 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) – به مقدار لازم
سیبزمینی متوسط – 3 عدد
روغن زیتون یا شحم و کنجد – به مقدار لازم
زنجبیل تازه (رندهشده) – 1/2قاشق چایخوری
فلفل قرمز (پودرشده) – 1/2 قاشق چایخوری
سیر (کوبیدهشده) – 1 قاشق چایخوری
ادویه * – 3/4 قاشق چایخوری
دانه رازیانه (پودرشده) – 1 قاشق چایخوری
تخمگشنیز (پودرشده) – 1 قاشق چایخوری
زیره سبز (پودرشده) – 15 گرم
گشنیز (پاک و خردشده) – 2 قاشق سوپخوری
رب انار – مقداری برای سرو
* #ادويه : يک قاشق سوپخوري تخم گشنيز، يک قاشق سوپخوري زيره، يک قاشق چايخوري فلفل سياه، يک قاشق چايخوري فلفل قرمز، يک قاشق چايخوري پودر سير و قاشق چايخوري ميخک را در تابه اي داغ، روي حرارت متوسط ريخته و تفت دهيد تا کمي تيرهرنگ شوند، سپس يک قاشق چايخوري زنجبيل پودرشده به آن بيافزاييد و مجدداً تفت دهيد.
تابه را از روي حرارت برداشته و در دماي محيط قرار دهيد تا سرد شوند. دانه هاي يک قاشق چايخوري هل را از پوسته جدا کرده و به همراه ادويه هاي سردشده، آسياب کنيد
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت
#سمبوسه_پنجابي آشپزي پنجابي، نوع خاصي از آشپزي هندي و برپايه تکنيک هاي تندوري و پخت در ادويه است.
#روش_تهیه:
1. نان سمبوسه را آماده کنيد؛
2. در قابلمه اي حاوي مقداري آب، نخود را بريزيد و به مدت 3 ساعت، روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بپزد. در اواسط پخت، کمي نمک در قابلمه بريزيد سپس آن را آبکش کنيد؛
3. در قابلمه اي حاوي مقداري آب، روي حرارت ملايم، سيب زميني ها را بريزيد تا به مدت 40 دقيقه بپزد. در اواخر پخت مقداري نمک به قابلمه بي افزاييد سپس آبکش کنيد و بگذاريد سيب زميني ها خنک شود. پس از اين مدت، پوست سيب زميني ها را بگيريد و به صورت نگيني خرد کنيد؛
4. در ظرفي، سيب زميني و نخود را مخلوط کنيد؛
5. در تابه اي حاوي مقداري روغن، روي حرارت ملايم، زنجبيل، فلفل قرمز، سير، ادويه ، رازيانه، تخم گشنيز و زيره را تفت دهيد سپس مخلوط سيب زميني را به تابه بي افزاييد و تفت دهيد. در آخر، مقداري نمک و فلفل به مواد اضافه کنيد. تابه را از روي حرارت برداريد و گشنيز را به تابه بيافزاييد و مخلوط کنيد؛
6. مطابق مراحل زير خمير را آماده کرده و مخلوط را داخل نان هاي سمبوسه بريزيد. سمبوسه ها را در قابلمه اي کوچک، حاوي روغن داغِ فراوان سرخ کنيد (روغن جوش) با کفگير سوراخ دار آن ها را خارج کنيد و روي حوله کاغذي قرار دهيد تا روغن اضافي آنها گرفته شود. سمبوسه هاي پنجابي را به همراه رب انار سرو کنيد.
روش تهیه نان سمبوسه:
در ظرفي، 300 گرم آرد (الکشده)، 4/3 قاشق چايخوري نمک و يک قاشق چايخوري هل (پودرشده) را بريزيد و مخلوط کنيد.
100 گرم کره به آن بيافزاييد و به خوبي با انگشتان ورز دهيد تا به شکل خرده نان در بيايد. 3 تا 4 قاشق سوپخوري آب به مخلوط بيافزاييد و هم بزنيد تا خمير جمع شود. يک قاشق چايخوري دانه خردل (بوداده*) را به خمير اضافه کنيد و با دست ورز دهيد تا خردل در خمير پخش شود. روي خمير را با سلفون بپوشانيد و بهمدت 30 تا 40 دقيقه، در دماي محيط استراحت دهيد.
* براي تهيه دانه خردل بوداده، آن را در تابه اي داغ و بدون روغن بو دهيد يا به مدت 8 تا 10 دقيقه، در فري که از 15 دقيقه، روي حرارت 180 درجه سانتيگراد گرم کرده ايد قرار دهيد تا بو داده شود.
روش آمادهسازی خمیر
1. پس از اين مدت، از خمير گلوله هايي برداريد و روي سطح آردپاشيده، باز کنيد و با کاتر گرد قالب بزنيد؛
2. دايره را بُرش بزنيد و کنار بگذاريد؛
3. و بقيه 4/3 خمير را به شکل قيف فُرم دهيد. لبه هاي برش خورده را روي يکديگر قرار دهيد و با نوک انگشتان آنها را کاملاً به يکديگر بچسبانيد؛
4. داخل قيف را با مواد مياني پر کنيد؛
5. لبه هاي قيف را به هم بچسبانيد؛
6. سمبوسه پنجابي را روي سطح کار فشار دهيد تا فرم مثلث به خود بگيريد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#آش_قیمه_شوربا
#موادلازم
برنج نصف پيمانه
لپه يك سوم پيمانه
شويد خشك به ميزان لازم ( من ٢ ق غ سر خالي ريختم )
گوشت چرخ كرده ٢٠٠ گرم
پياز كوچك يك عدد
زرچوبه يك ق چ و نمك به ميزان لازم
اب ليمو ترش تازه به ميزان لازم
#طرزتهیه:
لپه و برنج و بهش اب اضافه ميكنيم و پيازم ريز خرد ميكنيم و ميزاريم كامل بپزه و برنج قشنگ له ميشه ولي لپه كامل ميپزه بعد گوشت چرخي و ميتونيد قلقلي كنيد بريزيد ولي من همينجوري ميندازم داخل اش و با پشت قاشق لهش ميكنم بعد زرچوبه و نمك و شويد و ليموترش و اضافه ميكنيم به قدري اب ليمو ميريزيم كه طعم بگيره بيست دقيقه ديگم بهش اجازه پختن ميديم وقتي جا افتاد سرو ميكنيم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍲 #آش_گندم
#موادلازم
پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
سیر داغ 3 قاشق غذاخوری
نخود اش 250 گرم
لوبیا چیتی 250 گرم
گندم پوست کنده 400 گرم
سبزی های آش 1 کیلوگرم
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
کشک به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
#طرزتهیه
از شب قبل حبوبات ( لوبیا و نخود ) را در اب خیس کنید ، درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند.
پس از پختن و نرم شدن حبوبات میتوانید سبزی اش را که شسته اید و خرد کرده اید ( میتوانید سبزی های اش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید ) بهمراه پیاز داغ و سیر داغ به اش اضافه نمائید ( در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند ).
پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند سپس اش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
#نکتهها : در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون اش مقداری کشک اضافه کنید ، این اش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.
برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس اب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.
سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری ، تره ، گشنیز و برگ چغندر است
❤️نذر امام زمانم ❤️
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat