#دسر_کشمش
✅ #موادلازم
1⃣ شیر محلی 👈 6 لیوان
2⃣ نشاسته گندم طبيعي 👈 4 قاشق غذا خوری
3⃣ کشمش طبیعی 👈 نصف لیوان
4⃣ شیره انگو یاتوت یا خرما یا انجیر فرقی نداره 👈 نصف لیوان
5⃣ گرد هل 👈 یک قاشق غذا خوری
6⃣ گردو، فندق، پسته جهت تزیین 👈 به میزان لازم
✅ #طرزتهیه
◀️ ابتدا کشمش ها را در ظرفی ریخته و تا جایی که روی آن ها پوشانده شود، آب می ریزیم و می پزیم تا نرم شود.
در یک قابلمه مسی، شیر محلی و نشاسته را ریخته و هم می زنیم.
سپس شیره و پس از آن کشمش ها را به آن اضافه کرده و هم می زنیم و تا زمانی که غلیظ شود، می پزیم و در پایان گرد هل را ریخته و در ظرف های سرو می ریزیم و روی آن ها گردو و فندق و پسته می پاشیم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍥حلوای سَویق(بسیاااار مقوی برای کودکان)
🍃مواد لازم🍃
🌿سویق عام 👈 یک قاشق غذاخوری
🌿روغن حیوانی 👈یک قاشق غذاخوری
🌿آب 👈 ۲/۳ استکان
🌿شیره(انگور یا خرما یا توت و یا هر سه) 👈یک قاشق مربا خوری
🍂دستور تهیه🍂
✨ ابتدا روغن را داخل ظرف مسی میریزیم،(شعله گاز کم باشد) سپس سویق را که با آب مخلوط کرده ایم به آن اضافه میکنیم، بعد از آن شیره را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم.
✅نکته :
*حلوا را روان بگیرید تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت باشد.
*این حلوا احتیاج به سرخ کردن و تفت دادن ندارد.(سویق تفت داده است)
🍃خواص سویق عام (ترکیبات:گندم و جو) و مصارف درمانی آن🍃
🌾ضعف عمومی بدن ، لاغری
🌾 مناسب برای کودکان
🌾پوکی و ضعف استخوان ها
🌾پیسی، تب، تیرگی پوست
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
💠 مزیت ظروف #سنگی 👇
🔸#سلامتی_بدن: 👇
☺️دیگ های سنگی #سالم_ترین_ظروف هستند.
😳اما زودپزها و نیز ظروف #تفلون_سرطان آور است همچنین ظروف #آلومینیومی
🔹#صرفه_جویی_درسوخت: 👇
😊غذا در دیگ و دیگچه سنگی با کمترین حرارت به بهترین نحوی پخته می شود
🔸 #گوارابودن_غذا : 👇
😜طعم و مزه غذای پخته شده در ظروف سنگی قابل مقایسه با سایر ظروف نیست و غذای طبخ شده در این ظروف بسیار خوش مزه و #خوش_طعم است😋👌
#سرعت_پخت : 👇
😉این دیگ ها مانند دیگ زود پز و البته بدون خطرات و بدون ضررهای آن در کوتاه مدتی غذا را می پزد. هر نوع گوشتی داخل این دیگ سنگی ها با حرارت ملایم دو ساعت خوب می پزد☺️
#نسوختن_غذا : 👇
😔 بخاطر نیاز به حرارت کم و نیز سنگی بودن و درنتیجه داغ نشدن زیاد غذا کمتر می سوزد و در صورت تمام شدن آب غذا مقدار سوختگی غذا کمتر می شود
#صرفه_جویی_درموادشوینده:👇
😃دیگ های سنگی بسیار راحت و حتی بدون مواد شوینده و حتی با آب ولرم و سرد به راحتی شسته می شوند👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍮 #مربای_کدوحلوایی
#موادلازم:
🔸شیره انگور: 1 کیلو
🔸زعفران :به میزان لازم
🔸آب: 3 لیوان
🔸گلاب خالص: یک استکان کوچک
🔸کدو حلوایی: 1 کیلو
#طرزتهیه:
کدوها را پوست کنده و تخمه های آن را جدا کرده و قسمت گوشتی را خرد کنید یا رنده کنید.
میتوانید برای زیباتر شدن مربا با قالب های ریز قالب بزنید.
کدوها را نیم پز کنید بعد شیره انگور و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد تا به قوام مورد نظر برسد،بعد گلاب را به آن اضافه کنید.
🍮در صورت تمایل می توانید دارچین هم به مربا اضافه کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍲 طرز تهیه #آش مخصوص #سرماخوردگی، عفونت های تنفسی و هر نوع #آنفولانزا
✅ مقداری مساوی از زردک، پیاز، کدوی حلوایی بدون پوست، شلغم، به و سیب درختی و مقدار کمی برنج و سبزی آش آماده کرده و به همراه آب در حرارت ملایم شروع به طبخ نمایید، پس از مدتی مقداری گیاه خشک پرسیاوشان، زوفا و بنفشه به آش فوق افزوده و صبر کنید تا جا بیفتد و قبل از مصرف، مقدار کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه نمایید.
💥این غذا بسیار پر انرژی و زود هضم بوده و برای بیماری های تب دار عفونی بسیار مفید است و نرم کننده و دفع کننده مخاط سیستم تنفسی است.
📍جالب است بدانید:
در بسیاری از مواقع، با یکی دو وعده مصرف این آش در هنگام سرماخوردگی، کل علایم آن فروکش می کند.
⚠️ #تذکر :
– بجای پیاز می توانید از پیازچه به همراه چند حبه سیر نیز استفاده نمایید.
– در مواقعی که تب وجود ندارد می توان یکتکه ماهیچه گوسفند نیز به آش اضافه کرد.
– گیاه های خشک پرسیاوشان، زوفا و بنفشه را از عطاری ها می توانید تهیه نمایید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🥣حریره #چهارمغز از یکسالگی
این حریره برای افزایش #وزنکودکان و #کمخونی خیلی مفیده
نسبت مغزها برای تهیه پودر چهار مغز
گردو 1 عدد
فندق 2 عدد
بادام 3 عدد
پسته 4 عدد
#موادلازم برای تهیه حریره:
پودر چهار مغز: دوقاشق غذا خوری
شیر: یک پیمانه
شکر سرخ یا عسل : یک قاشق مربا خوری
همه مواد را با هم مخلوط میکنیم و در ظرف مناسبی رو حرارت میزاریم و مرتب هم میزنیم تا سر نره آنقدر می جوشونیم تا به غلظت مناسب برسه
#نکته: اگر از عسل به جای شکر استفاده میکنیم باید بعد از سرد شدن اضافه کنیم. حرارت باعث از بین رفتن کیفیت عسل میشه
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
⛔️ارسالفقط بالینک
🌱 #خردل و #ادویه_اشپزخانه
#سائیده تخم خردل سیاه قهوه ای و سفید در بیشتر کشورهای دنیا بعنوان ادویه در غذاها بخصوص خورشت سوپ واحیانا سس مطرح است وبهترینش #خردلسیاه است.
👈🏻در رساله ذهبیه امام رضا آمده است : هر که میخواهد #فراموشی اش کاهش یابد و #حافظ باشد هر روز سه قطعه #زنجفیل با #عسل بخورد وهر روز غذایش را با خردل بپزد👌
#فوائد خردل زیاد است برای سوء هاضمه #بلغم بلکه اخلاط را از اعماق بدن جذب میکند ورطوبتهای دماغی معده وسایر اعضا را خشک میکند.
بهمین جهت در روایات برای تقویت حافظه سفارش شده بعنوان ادویه استفاده شود👌
با توجه به اینکه خردل #گرم و #خشک است برای بیماریهای سرد #دِماغی مانند فلج سستی اعضا سردردهای سرد تسکین درد کبد وطحال نافع است👌
افراد گرم مزاج با غذاهای سرد مانند کاسنی خیار مصرف کنند.
join🔜 @Afiyat
به طور کلی ادویه مطرح در طب اسلامی ودر روایات به این ترتیب است:
فلفل سیاه، سفید وفلفل دراز که بنام دار فلفل معروف است شاید شامل فلفل قرمز ودیگر انواع فلفل هم باشد.
در #مرتبه_سوم انواع زیره کرمانی سیاه سبز کوهی وکراویا
در #مرتبهبعد دارچین، قرفه، سلیخه ودیگر انواع دارچین مانند دارچین ختائی ودارچین سایکون
در #مرتبه_پنجم زنجفیل که در قرآن هم ذکر شده است.
در #مرتبه_ششم زعفران
در #مرتبه_هفتم هل سبز، سفید وهل بویا
در #مرتبه_بعدی میخک، تخم گشنیز، سماق، گل سرخ، جوز بویا، بسباسه، پودر نعناع، بادرنجبویه، آویشن، زنیان، ساذج، خولنجان، پودر سیر، رازیانه، انیسون وغیره می باشد .
همه اینها بعنوان ادویه می شود استفاده کرد علاوه بر اینکه خواص درمانی زیادی نیز دارند👌👌
آشپزخانه کد بانوی طب اسلامی نباید از این ادویه خالی باشد تا غذاهایش معطر وخوشمزه ونافع باشد ودر استفاده از این ادویه ابتکار داشته باشد وبر حسب مزاج خانواده ذائقه ها ونیازهای درمانی در انتخاب ادویه اجتهاد کند.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسال فقط بالینک⛔️
#یخمه_ترش
#موادلازم برای 4نفر
برنج نیمکوب:نیم پیمانه (335 گرم )
لوبیا سفید :1پیمانه( 130 گرم )
گردو : 12 عدد (75 گرم)
آلوچه براقانی : 12 عدد (120 گرم )
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل :به میزان دلخواه
زعفران آب شده : به میزان دلخواه
روغن حیوانی یا روغن زیتون یا روغن کنجد به میزان دلخواه
#طرزتهیه :
برنج و لوبیا را از قبل خیس میکنیم. لوبیا را با آب ومقداری زردچوبه کاملا میپزیم.
برنج، گردو کوبیده شده وآلوچه را همراه کمی نمک کاملا میپزیم.
آلوچه ها رااز هسته جدا کرده ومجددا به همراه لوبیا، فلفل و زنجبیل به غذا اضافه میکنیم.
مقداری زعفران آب شده را به مواد داخل ظرف افزوده واجازه میدهیم غذا پخته وبدون آب شود.
در انتها این غذا را میکوبیم و به دلخواه تزیین میکنیم🌸
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسال فقط بالینک⛔️
#حلیم_گندم_عسلی
#موادلازم برای 4نفر
گندم پوست کنده :2پیمانه (280گرم )
لوبیا سفید :نصف پیمانه (65گرم )
شیر :2پیمانه (260 گرم )
عسل :به میزان لازم
دارچین: به میزان لازم
روغن حیوانی یا روغن زیتون یا روغن کنجد : به میزان لازم (50گرم )
#طرزتهیه :
گندم و لوبیا راازقبل خیس کرده وآن ها را جدا با مقداری آب میپزیم.
وقتی لوبیا ها پخته شد آنها را به گندمها اضافه میکنیم ومدتی با هم میپزیم شیر را به موادقبلی افزوده واجازه میدهیم با حرارت ملایم پخته شود مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد
کره یا روغن حیوانی رابه همراه دارچین اضافه میکنیم وهنگامی که غذا کاملا پخته شد وجا افتادآن رادر مخلوط کن ریخته تا نرم شود
حلیم نباید زیاد شل یا سفت باشدباید غلظت مطلوبی داشته باشد
وقتی که حلیم آماده شد میتوانیم عسل را اضافه کنیم.
پودر دارچین را هم میتوان موقع صرف غذا استفاده کرد
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
🍲خورشت #زیرباجه
☀️درمان عمومی بیماری های کبد و پوست☀️
👈خورشت زیرباجه، خورشتی است که از انواع میوه جات مثل آلو، به، سیب و ... با روغن کنجد درست شده باشد.
#موادلازم : (برای3نفر)
▫️گوشت کبوتر یا سردست گوسفند 250 گرم
▫️آلو سیاه یک لیوان
▫️سیب خشک یا سیب تازه خرد شده نصف لیوان
▫️بِه خشک یا تازه خرد شده نصف لیوان
▫️کدو حلوایی(ترجیحاً) یا کدو سبز خرد شده نصف لیوان
▫️شکر سرخ به مقدار لازم (به اندازه ای مقداری طعم شیرین به غذا بدهد)
▫️زعفران یک قاشق چایخوری (به اندازه ای که غذا را معطر کند)
▫️پیاز 1 عدد متوسط
▫️رب آلو (در صورت تمایل)
▫️روغن ارده کنجد به مقدار لازم
▫️دارچین و زیره به مقدار لازم
▫️نمک دریا به مقدار لازم
✍ #طرزتهیه:
آلو را در ظرف جداگانه ای میپذیم و کنار می گذاریم...پیاز را خرد کرده داخل قابلمه سنگی می ریزیم و تفت میدهیم و سپس گوشت را قیمه قیمه کرده و اضافه می کنیم و اندکی تفت می دهیم.مقداری آب به غذا اضافه می کنیم و شعله را کم می کنیم و می گذاریم تا گوشت بپزد.شاید یک تا دو ساعت زمان لازم باشد.پس از اینکه گوشت تقریبا پخت ،سیب و به را اضافه می کنیم و می گذاریم تا 10 دقیقه بپزد.پس از آن کدو ،آلو ، دارچین،زیره،زعفران و شکر سرخ و نمک را اضافه می کنیم.در صورت تمایل می توان یک قاشق رب آلو نیز اضافه کرد.
پس از اینکه مواد داخل خورشت پخته شد و به غلظت مناسب رسید ،غذا برای میل کردن آماده است.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#کلوچه_خرما_سنجد
#خواص:
افزایش حافظه
رفع خستگی
ضدپوکی استخوان
نشاط آور
مفید در درمان تکرر ادرار
مفید در درمان مشکلات کلیوی
مقوی
✅ #موادلازم:
خرما
سویق گندم
سویق سنجد
گردو
روغن زیتون
📌 #طرزتهیه:
خرما را در روغن زیتون با حرارت بسیار ملایم، کمی تفت داده،و سویق گندم را اضافه می کنیم. حرارت را خاموش کرده ، خرمای آردی را لوله کرده و به شکلهای مختلف در می آوریم.
وسط خرمای آردی ، سویق سنجد و گردو نیم کوب می ریزیم . در ظرفی از پودر نارگیل یا کنجد می غلطانیم
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقط بالینک⛔️
6.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شامی_کباب_لرستان
#موادلازم :
گردو
رب انار
شکر
گوشت چرخ کرده مخلوط
پیاز
سبزی معطر
آرد نخودچی
ادویه ونمک
تخم مرغ
(حدودا ۱۵ تاشامی، برای ۶ نفر)
#نکات :
۱: سبزی معطر هرچی که داشتین میتونین اضافه کنید و نیازی نیست همشون باشن. سبزی شامل: ترخون، ریحون، گشنیز، جعفری و مرزه هست
.
۲: میتونین برای قوام بیشتر داخل سس این غذا آرد بریزین ولی من نریختم و اجازه دادم خودش قوام بیاد.
.
۳: این غذا هم با نون سرومیشه و هم برنج. آب این غذارو بیشتر برمیدارن تا تلیت کنن (روش اصلی سرو غذا)
.
۴: آب پیازو فراموش نکنید بگیرین
.
۵: چاشنی این غذا سلیقه ای هست. اگر ترش دوست دارین نیازی به شکر نیست و اگر مثل من ملس دوست دارین شکر اضافه کنید و اگر شیرین دوست دارین میزان شکرو بیشتر کنید.
.
۶: برای شامی حتماوسطشو ی سوراخ بزنید هم از کتلتوکباب متمایز میشه وهم اینکه کاملا موقع سرخ شدن مغزپخت میشه.
.
۷: میتونین به سس این غذا گردو اضافه نکنید و فقط همرو داخل مواد شامی ها بریزین.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️