eitaa logo
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
2.5هزار دنبال‌کننده
490 عکس
26 ویدیو
0 فایل
⚜آشپزی اسلامی⚜ 🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹 ⛔ کپی مطالب فقط با لینک⛔ . وابسته به کانال سلامت منتظران👈🏻 join🔜 @SalamateMontazeran . . طبیب وثبت سفارش👈🏻 @sadat68m
مشاهده در ایتا
دانلود
📌 تاکید بر پخت خانگی در اسلامی 💠 امام صادق علیه السلام: خرید فقر را از بین می برد و خرید فقر می آورد و خرید نان هلاک است». 💠 هرکس گندم بخرد مالش زیاد می شود، هرکس آرد بخرد نصف مالش می رود و هرکس نان بخرد تمام مالش از دستش می رود». ✍🏻 پی نوشت: از این حدیث می توان به این نکته توجه داشت که دقت به آنچه می خوریم چقدر اهمیت دارد. نان قوت غالب است و اینکه در حدیث تاکید داشته آرد را هم خودتان درست کنید یعنی حتی به آرد خریداری شده هم باید شک داشت، شاید قاطی آن چیزهای دیگری غیر از هم باشد. 💠 لازم به ذکر است امروزه در آردهای نانوایی ها ، آرد های نیز بعضاً مخلوط است و این همان توجه ایست که ابتدا گفتیم. قطعاً تهیه آرد و نان در منزل در زندگی های آپارتمانی امروزه کار دشواری است ولی اگر توجه به احادیث ائمه اطهار (ع) در سبک زندگی ما رسوخ می کرد و بر آن اساس تجهیزات و زندگی هایمان را می ساختیم الان این موضوع کاملاً شدنی بود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
📝مواد لازم : نشاسته 1 پیمانه کره. 40 گرم آب. 4 پیمانه شکرسرخ یا شیره 1.5پیمانه گلاب طبیعی 1/2 پیمانه 🔰 : نشاسته و آب را باهم مخلوط کنید . هم بزنید تا نشاسته حل شود . این مخلوط را از صافی رد کنید ، سپس نشاسته حل شده را روی حرارت بگذارید .مرتب هم بزنید تا گرم شود سپس شکر را اضافه کنید . زمانی که شکر حل شد ، گلاب را اضافه کنید . بازهم به هم زدن ادامه دهید تا مایه غلیظ شود وجای قاشق روی آن شیار ایجاد کند . کره را اضافه کنید . هم بزنید واز روی حرارت بردارید. مسقطی را در ظرفی که چرب کردید بریزید 1ساعت داخل یخچال قرار داده تاخودش رو بگیرد بعد برش بزنید و میل کنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍮 ☀️دسری مناسب روزهای گرم 1⃣ شیر محلی 👈 2 لیوان 2⃣ گرد نبات قهوه ای یا شکر قهوه ای اصل 👈 1 فنجان 3⃣ نشاسته محلی 👈 نیم فنجان 4⃣ زعفران غلیظ دم کرده 👈 1 ق غ 5⃣ گلاب اصل 👈 نصف فنجان 6⃣خلال بادام 👈 3 ق غ برای 5 نفر خلال بادام را شسته و با نصفی از گلاب خیسانده تا مابقی مواد آماده شود. نشاسته را با 4 ق غ شیر محلی خيسانده، کمی که نرم شد، یک لیوان شیر محلی را به نشاسته اضافه کرده و مخلوط می کنیم. مابقی شیر را آرام آرام به گرد نبات یا شکر قهوه ای اضافه کرده و مخلوط می کنیم. مواد را در قابلمه مسی روی شعله کم، مرتب هم می زنیم تا به جوش بیاید؛ وقتی جوش آمد، خلال بادام و زعفران را اضافه می کنیم و دو دقیقه هم می زنیم و گلاب را اضافه کرده و شعله را خاموش می کنیم و ۳ ساعت در یخچال می گذاریم تا خنک شود. حالا موشکوفی ما آماده میل کردن است👌 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍃 🍃 برگ کامل کاسنی خشک شده پودرنشده 1لیوان آب جوش 1ونیم لیوان شکرقهوه ای 3لیوان گلاب 3قاشق غذاخوری آب و شکر را باهم جوشانده شهد را آماده میکنیم کاسنی رابه مدت 10دقیقه با 1لیوان آب جوش جداگانه دم کرده و سپس صاف میکنیم دمکرده کاسنی رابه همراه گلاب به شهد افزوده و 10 دقیقه میجوشانیم. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
◀️ طرز تهیه یک بی نظیر، شربت گلسرخ را حتما در منزل داشته باشید 🍷 : ✍🏻 این شربت را برای دفع اخلاط سوخته و درمان بیماری هایی نظیر خارش مورد استفاده قرار می دهند. شربت گل سرخ در درمان بیماری های کبدی نیز مفید واقع می شود. این شربت در دفع سودای رقیق و باز کردن سده ها نیز کاربرد دارد، همچنین در درمان بیماری ضعف کلیه، داروی مفیدی است. شربت گل سرخ برای دفع صفرای سوخته از جمله داروهای مناسب است. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🌸 🌸 🍷 : 🔰 روش تهیه شربت گل سرخ با اقتباس از کتاب تحفه حکیم به شرح زیر است: 🔸 : ▫گلبرگ تازه گل سرخ (۱۸۰۰گرم) ▫شکر سرخ یا عسل (۴۵۰ گرم) ▫آب به مقدار کافی ⬅️ ابتدا آب را جوش آورند سپس یک چهارم گل سرخ را به آن اضافه کنند و بجوشانند تا نیم لیتر آب تبخیر شود و سپس آن را صاف کنند. همین مراحل را چهار بار تکرار کنند، به این معنی که وقتی یک چهارم گل سرخ های دوم و سوم و چهارم را که می ریزند؛ باید هر بار نیم لیتر آب اضافه کنند، آن را بجوشانند و صاف کنند. سپس شکر سرخ یا عسل را اضافه کنند و به قوام آورند. 🛎 : به رغم همه خواصی که براى این شربت برشمردیم، مصرف آن ممکن است در برخی افراد تشنگی ایجاد کند. در چنین مواردی برای جلوگیری از بروز این عارضه، هنگام تهیه شربت بایستی تخم کاهو، طباشیر، مصطکی و انیسون (از هر یک ۵گرم) را نیز به شربت اضافه کرد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
آیا می‌دانید که 🍯 خاصیت غذایی بیشتری نسبت به عسل خام دارد❓ ✅ در غذایی دوایی، خاصیت رشد بدن بر خاصیت تغییر کیفیت بدن غلبه دارد، مانند عسل مصفی‌ و در دوایی غذایی عکس این تعریف است و خاصیت تغییر در کیفیت بدن غالب است مانند عسل خام. لذا برای مصرف روزانه عسل، مخصوصاً افرادی که به عسل حساسیت دارند و با خوردن آن دچار عارضه ای می گردند، توصیه می شود عسل مصفی استفاده شود. 🍯 عسل مصفی 🌼 ۳ کیلو عسل را با ۱ کیلو آب چشمه مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید و کف آن را مرتب بگیرید تا آب آن تبخیر شود، با این کار عسل خام به عسل مصفی تبدیل خواهد شد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍳 طبخ 🔹مكارم الأخلاق ـ به نقل از يكى از ياران امام صادق عليه السلام : به امام عليه السلام گفتم : فدايت شوم! من كنيز مى خرم . دوست دارم چيزى به من تعليم فرمايى كه بر [آميزش با] آنها توانايى يابم . فرمود : 1⃣ پياز را خرد كن 2⃣ در روغن سرخ قرار بده 3⃣ تخم مرغ را در ظرفی بشكن 4⃣ قدرى نمك بر آن بپاش 5⃣ اين تخم مرغ را روى پياز و روغن زيتون بريز 6⃣کمی بپز(نیم برشت) و سپس از آن ، بخور . 👈این دستور جهت افزایش تعداد و جهش اسپرم و تقویت نیروی جنسی بسیار موثر است 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
😋👇 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
آرد گندم سبوس دار 👈 4 قاشق غذا خوری سرپر آب سالم 👈 2/5 لیوان روغن کرمانشاهی 👈 3 قاشق سوپ خوری عسل طبیعی 👈 1 لیوان گلاب 👈 به میزان لازم دارچین 👈 به میزان لازم زعفران 👈 به میزان لازم ✅ ابتدا در یک ظرف بزرگ، عسل، آب و آرد را با همزن دستی، خوب هم می زنیم به شکلی که اصلا آرد گلوله نشده باشد و یک مایع شل داشته باشید. سپس یک مقدار گلاب، زعفران و دارچین به آن اضافه کنید. قابلمه مسی را روی گاز بگذارید و حتماً روی شعله متوسط باشد و مایع را داخل قابلمه ریخته و مرتب هم بزنید. join🔜 @Afiyat وسط پخت، که نصف آب آن تمام شد، روغن را اضافه کنید. سپس مجدد هم بزنید تا ببندد، البته نه اینکه خیلی سفت شود که حالت جامد بگیرد، بلکه حالت نیمه مایع داشته باشد. سپس یک دیس را چرب کنید، مواد را به ظرف منتقل کنید و کفگیر مسی یا قاشق برنجی را داخل آب بزنید و روی حلوا بکشید که کاملا در ظرف صاف و یکدست پخش شود. سپس آن را بگذارید 3 ساعت در یخچال بماند. 👈 بعد از آماده شدن یا با چاقو به شکل مکعب برش بدهید یا با قالب، آن را به شکل مورد نظر درآورید. می توانید با گرد گردو یا پسته روی آن را تزیین کنید. ✅ 1⃣ به جای عسل، از هر شیره ای می شود استفاده کرد. 2⃣ اگر از شیره خرما استفاده می کنید که خیلی غلیظ است، بهتر است مقداری از آب سالم را بجوشانید و با شیره مخلوط کرده تا شیره نرم شود. 3⃣ رنگ حلوا دقیقا با رنگ شیره مرتبط است. یعنی اگر از شیره تیره مانند انگور یا خرما استفاده کنید، رنگش سیاه می شود و اگر از شیره های روشن یا حتی عسل استفاده کنید، رنگش روشن تر می شود. 4⃣ می توانید به جای آب، از گلاب یا شیرمحلی استفاده کنید و به مواد حلوا، 2 قاشق چای خوری گرد هل سبز هم اضافه کنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
⚜ در تابستان و زمستان پنیر همراه با چه چیزی خورده شود؟ 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🥦 : سیر 1 بوته سرکه طبیعی میزان لازم خرفه 1 کیلوگرم زردچوبه،نمک،فلفل میزان لازم بادنجان 600 الی 700 گرم سبزی را پاک کرده و می‌شوییم. وقتی آب آن کشیده شد،خرد می‌کنیم. روی دستمالی پهن کرده تا کمی خشک شود و هیچ‌گونه آبی نداشته باشد. بادنجان‌ها را کبابی کرده و پس از پوست گرفتن آنها را ساطوری می‌کنیم. سیر را هم بعد از پوست گرفتن می‌کوبیم. میزان سیر بستگی به ذائقه دارد می‌توانیم میزان سیر را افزایش دهیم. در یک کاسه سبزی،بادنجان و سیر را به همراه نمک،فلفل و مقداری زردچوبه مخلوط می‌کنیم. سپس در شیشه ریخته و سرکه را در حدی می‌ریزیم که روی مواد را بگیرد. در آن را محکم می‌بندیم و در جای خنک قرار می‌دهیم،بعد از ۱۰ روز ترشی آماده مصرف می‌باشد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
😋 : سویق گندم 2لیوان شیر 1لیوان شکر قهوه ای 1 لیوان روغن کنجد 3/4لیوان تخم مرغ 3 عدد درشت یا 4 کوچک پودرهل1 قاشق چایخوری  نمک دریا 1پنس کشمش 1/3 پیمانه  گلاب 1 قاشق غذاخوری  : آرد و بکینگ پودر و نمک را مخلوط میکنیم و چند بار الک میکنیم و کنار میذاریم هرچی بیشتر الک بزنیم بافتش سبک تر میشه. کشمش را شسته و آبکش کنید وقتی هنوز کمی مرطوبه با دو قاشق آرد مخلوط کنید در ظرف دیگری تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن دستی یا برقی میزنیم تا کش دار بشه سپس گلاب و روغن و شیر اضافه میکنیم و در حدی که مخلوط بشن هم میزنیم سپس آرد مخلوط شده با بکینگ پودر و...که از قبل الک زدیم رو تو چند مرحله اضافه میکنیم و با لیسک هم میزنیم. کشمشی که از قبل شسته و با ارد مخلوط کردیم داخل موادمون می ریزیم و مختصر هم میزنیم فقط در حدی که مخلوط بشه به مدت ۵ دقیقه شعله پخش کن رو گاز میذاریم تا داغ بشه قابلمه رو با روغن چرب میکنیم و آرد پاشی میکنیم و مواد رو داخل می ریزیم و رو در قابلمه دم کنی میذاریم و با شعله خیلی کم رو گاز میذاریم بعد الی ۴۵ الی ۵۰ دقیقه با یه سیخ چوبی میزنیم داخلش اگه چسبید یعنی کامل نپخته و به پختن ادامه میدیم . نوش جان😋 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
♨️این خوراکی خیلی خوشمزه میتونه جایگزین انواع چیپس و پفک قرار بگیره فقط کافیه خانومای هنرمند همت کنید و از سوپری بجای چیپس و پفک نخود بخرید و این خوراکی خوشمزه رو واسه دلبنداتون درست کنید👌 رو یک روز در آب خیس کنید اون رو بپزید اما نه بحدی که له شود یک ظرف تخم مرغ زده شده آماده میکنیم. داخل یک ظرف دیگه هم ادویه ها شامل نمک زرچوبه فلفل سیاه اویشن رو با آرد سوخاری ک بهتره آرد سوخاری هم خودتون در منزل تهیه کنید قاطی میکنید. join🔜 @Afiyat 👈نخود های پخته شده ک سرد شده رو اول داخل تخم مرغ و بعد داخل آرد میغلتونیم و در نهایت داخل روغن زیاد سرخ میکنیم. داشته باشید ک نخود هارو با کفگیر روغن گیر دربیارید و روی دستمال روغن گیر بریزید تا حسابی روغنش گرفته بشه و حالت کریپسی به خودش بگیره. 👈این چیپس نخود خوشمزه رو حتما جز تنقلات خونگی قرار بدید و میتونید واسه بچه هاتون چیزای دیگه هم روش بریزید تا ب اصطلاح بچه ها خوششون بیاد و واسشون جالب باشه... خوشمزه های سالم 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍧 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
1⃣ شیر محلی 👈 4 لیوان 2⃣ نشاسته گندم 👈 5 قاشق غذاخوری 3⃣ آرد گندم سبوس دار 👈 یک قاشق غذا خوری 4⃣ عسل 👈 دو سوم لیوان 5⃣ تخم مرغ محلی 👈 یک عدد 6⃣ کره محلی 👈 یک قاشق غذا خوری 7⃣ قهوه نایاب 👈 یک قاشق غذا خوری 8⃣ گرد پسته 👈 یک فنجان 9⃣ گرد هل 👈 یک قاشق چای خوری join🔜 @Afiyat در ظرفی شیر و نشاسته و عسل و تخم مرغ را ریخته و خوب هم می زنیم. سپس در قابلمه مسی ریخته و روی شعله می گذاریم. بعد از جوش آمدن، کم کم قهوه و پسته و کره و گرد هل را می ریزیم و با میکسر 6 الی 7 دقیقه هم می زنیم. سپس داخل ظرف سرو می ریزیم و در یخچال یک الی دو ساعت قرار می دهیم و بعد سرو می کنیم. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
👨🏻‍🍳 👩🏻‍🍳 ✅ مقداری سیر و پیاز را خرد کرده و در روغن ارده کنجد کمی تفت دهید، سپس مقداری کشک محلی به آن اضافه کرده، بگذارید با حرارت ملایم چند جوش بزند. پس از برداشتن از روی حرارت به آن نعنای داغ و گردوی خرد کرده بیفزایید که در این صورت آماده خوردن می باشد. 🔍 کله جوش حرارت درونی را افزایش می دهد و برای کمبود کلسیم و فسفر بدن بسیار مناسب است. طبیعت آن گرم می باشد و برای افراد با مزاج بلغمی مناسب است. 📚 از لحاظ علمی و بر اساس مقالات منتشر شده نیز، کلسیم هنگامی که همراه مواد غذایی چرب استفاده می شود، بیشتر جذب می گردد. لذا مصرف کله جوش، باعث افزایش جذب کلسیم موجود در کشک می گردد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍎 🔍‌ ⇦ یک کیلو سیب (سیب قرمز یا سیب گلاب بهتراست) ⇦ ۵ قاشق غذاخوری عسل ⇦ یک تا دو قاشق گلاب 🍽 ✅ ابتدا سیب‌ها رو کاملاً شسته و با پوست رنده کنید، عرق بید مشک، عسل و گلاب را اضافه کنید و مخلوط کنید، مواد را در یک ظرف غیرفلزی بریزید و یک شب تا صبح در یخچال نگه دارید تا رنگ آن کدر شود و سپس در طول روز دو استکان مصرف شود. 📣 این نسخه‌ی بسیار عالی دارای آهن است و یک خونساز طبیعی که در تولید هموگلوبین خون نقش دارد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🎂 🎂 🍎 1⃣ تخم مرغ محلی 👈 4 عدد 2⃣ روغن زرد 👈 نصف لیوان 3⃣ شیر محلی 👈 یک فنجان 4⃣ عسل 👈 یک لیوان 5⃣ قهوه نایاب 👈 3 قاشق غذا خوری 6⃣ آرد گندم سبوس دار 👈 2 لیوان 7⃣ سیب متوسط 👈 3 عدد 8⃣ دارچین 👈 یک قاشق غذا خوری سرخالی 9⃣ پسته یا گردوی خرد شده 👈 یک فنجان 🔟 شیره انگور 👈 یک لیوان ◀️ سیب ها را پوست بگیرید و برش زده و در ظرفی که با روغن زرد، چرب نموده اید، به صورت منظم بچینید، روی آن ها را پسته یا گردوی خرد شده و دارچین بپاشید و در پایان شیره انگور را اضافه نمایید. ◀️ در ظرفی مواد کیک را مخلوط کرده و خوب هم بزنید. ( میزان آرد به گونه ای باشد که مواد کیک به قوام بیاید و نباید خیلی روان شود ) ◀️ مایع کیک را با دقت روی سیب ها بریزید و در فر با دمای 180 درجه نزدیک 30 دقیقه قرار دهید. ◀️ وقتی از فر خارج کردید، بگذارید سرد شود، سپس در ظرف دیگری به شکل وارونه برگردانید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍲 گوشت گوسفند 500 گرم  نخود 1 لیوان    لوبیا چیتی 1 لیوان   لوبیا قرمز 1 لیوان   جو 1 لیوان لوبیا سفید 1 لیوان   عدس 1 لیوان   برنج 1 لیوان    گندم 2 لیوان    پیاز داغ و کشک و نعنا مقدار لازم 💥 :  حبوبات را از روز قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آنها را تعویض کنید.نخود و لوبیاها را داخل قابلمه بریزید و بپزید ، گوشت را با پیاز و مقداری پودر دارچین داخل قابلمه دیگری بریزید و بپزید تا نرم شود ، در قابلمه دیگری عدس ، جو ، گندم و برنج را بریزید و بپزید. مخلوط عدس ، برنج ، گندم و جو پخته را با حبوبات پخته مخلوط کنید و بگذارید آش جا بیفتد سپس آب گوشت و گوشت پخته ریش ریش شده ، پیاز داغ ، نعنا داغ و مقداری کشک را به آن اضافه و مخلوط کنید ، پس از چند دقیقه که جوشید آش را در ظرف بکشید و سرو کنید. ✨ :  استفاده از نعنا داغ درون آش سلیقه ای است ، این آش بر خلاف آش های دیگر سبزی ندارد ، استفاده از قلم گاو یا گوسفند آش را خوشمزه تر میکند. آش دندانی یا دندانک به مناسبت رویش اولین دندان کودکپخته میشود ، اعتقاد بر این است که این آش در راحتی رشد دندان های کودک موثر است ، به شکرانه رویش دندان کودک مقداری دانه غلات را پیش از شروع به کار برای پرندگان می ریزند و برای کودک آرزوی سلامتی میکنند 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
✔️ ☕️فرنی سویق و آرد برنج ☕️حلوای آردسبوسدار ☕️پوره زرده تخم مرغ محلی و روغن زرد ☕️فرنی چهار مغز ☕️حریره بادام 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
کوکو تره یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و سالم ایرانی است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به کوکو سبزی دارد. کوکوی تره در برخی شهرهای کشور به عنوان یک غذای مجلسی پرطرفدار به همراه گردو و زرشک طبخ می شود.👌 با مقدار موادی که در این👇 دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کوکو تره تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری کوکو تره تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید... درادامه با ما همراه باشید... 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
کوکو تره سیر ۲ حبه تره ۸۰۰ گرم گردو ۵۰ گرم تخم مرغ ۴ عدد زرشک به اندازه کافی روغن کجند جهت سرخ کردن به اندازه کافی نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی 🌿ابتدا تره ها را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب آن خارج شود و سپس روی تخته آشپزخانه تره ها را ریز خرد می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم. سیر ها را پوست می گیریم و آبکشی می کنیم و رنده ریز می کنیم و به تره می افزاییم. 🍳تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن داخل کاسه ای می ریزیم و روی آن ها نمک،فلفل سیاه می پاشیم و خوب هم می زنیم و به تره اضافه می کنیم.و نصف گردو ها را با چاقو خرد می کنیم... و یا اگر تمایل ندارید در لای دندان گردو را حس کنید آن را پودر می کنید و به مواد می افزایید و مواد را مخلوط می کنیم. تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم تا داغ شود سپس مایه کوکو را داخل روغن داغ می ریزیم.. تا کمی خودش را گرفت باقیمانده گردو و زرشک را روی سطح کوکو می ریزیم و درب تابه را می گذاریم تا سرخ شود و سپس از وسط کوکو را نصف می کنیم و بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.. :با تره کوهی دقیقا"به همین صورت عمل میکنیم . 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat