✂️ برشی از یک کتاب
#نسلِ_جدید_آواره_یا_فاسد_یا_صالح
نسلی که با مدرن ترین اندیشه های امروز کم و بیش آشناست و مکتب های فلسفی از هر طرف به مغزش هجوم می آورد و در سطح علم امروز جهان قرار گرفته و نسلی است که در رشته های گوناگون علمی و ادبی و فکری درسطح بسیار بالایی تحصیل می کند ، نمی تواند در حدِ یک #مذهبِ_ارثیِ_تقلیدیِ_تعبدیِ_راکد پایین بیاید . دلایل ارثی ای که معمولاً یک مادر بزرگ یا دایه یا پدر بزرگ به کودک ارائه می دهند و او را تا کلاس پنجم و ششم ابتدایی می توانند ساکت نگه دارند ، قادر نخواهد بود دانشجویی را که در رشته های مختلف علمی درس می خواند قانع کند ، زیرا تعلیم مذهبیِ او نیز باید در همان (سطحِ علمیِ امروز) باشد .
بدیهی است وقتی رُشد علمی دانشجویی بالا برود و تفکر مذهبی او در همان سطحِ نازل تعلیمات دینی کلاس پنجم و ششم ابتدایی باقی بماند ، این اختلاف سطح موجب ایجاد تناقص در ذهن او خواهد شد و ناگزیر می گردد آن را که در سطح پائین تری قرار دارد قربانی کند . این که به نظر می رسد #مبانی_اعتقادی و #ایمانِ_مذهبی نسل جدید سست تر شده ، نه به خاطر این است که اصولاً روح این نسل روح لامذهبی و بیگانه با مذهب است ، بلکه به عکس ، امروز بیش از هر وقت دیگر نیاز به #معنویت در نسل جوان ، حتی در کشور ما ، احساس می شود و متاسفانه به این نیاز جواب کافی داده نمی شود و در نتیجه خلاء ناشی از آن موجب آوارگی و پریشانی و رنج بیشتر این نسل گردیده و یا با چیزهایی پر می شود که به فساد و تباهی منجر می گردد و جز این دو سرنوشت ، سرنوشت دیگری ندارد . و همین #نیاز است که #مسئولیت کسانی را که می اندیشند و کسانی را که نسل خویش را می شناسند ، تا این حد سنگین می کند .
📚 علی ، علی شریعتی ، ص ۳۵۶ و ۳۵۷
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✋ سلام علیکم و رحمه الله "
ان شاء الله با توکل به خدا تصمیم داریم که فعالیت کانال✂️برشی از یک کتاب را(در فضای مجازی) کمی توسعه بدهیم " برای این امر به #همکاری و #مشارکت(فرهنگی و مجازی) عزیزان همراه که مایلند در این حرکت سهیم باشند نیازمندیم .
لذا بدینوسیله از همه اعضای محترم کانال خواهشمندم در صورت تمایل از طریق آیدی @Ammar12
آمادگی خود را اعلام نمایند
با تشکر
#عبد
May 11
💢 حرف حساب
برای خراب کردن یک #حقیقت ، خوب به آن حمله #نکنید ؛ #بد از آن #دفاع کنید !
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#تکامل_دلیلی_بر_الحاد_نیست
استیون جی گولد ، در کتاب نقدی که به داوکینز وارد می کند می گوید : به تمام همکارانم و برای هزارمین بار می گویم ، علم با روش های منطقی خود (نمی تواند) درباره نظارت احتمالی خداوند بر طبیعت حکم دهد . ما نه این را تایید می کنیم و نه رد ؛ ما فقط نمی توانیم به عنوان دانشمند علوم ، توضیحی درباره آن بدهیم . اگر برخی از #عموم به سوی بیاناتی که مدعی هستند #داروینیسم خداوند را رد می کند رفته اند ، آنگاه من خانم مک اینری(معلم کلاس سوم گولد) را پیدا می کنم که سپر بلای آنها بشود . علم (فقط می تواند با توصیفات کار کند) نمی تواند انواع دیگر بازیگران (مثل خدا) در دنیاهای دیگر (مثلاً قلمرو اخلاق) را تایید کند و نمی تواند آنها را رد کند . یک لحظه فلسفه را فراموش کنید . داروین خود فردی #لاادری بود اما گیاه شناس بزرگ آمریکایی ، آزاگری ، که به #انتخاب_طبیعی علاقه مند بود و کتابی با عنوان #داروینیا نوشته یک مسیحی سفت و سخت بود . پنجاه سال جلوتر بیاییم ، چارلز دی وُلکات ، کاشف سنگواره(هاری شیل یرگس) یک داروینی متقاعد و همزمان یک مسیحی ثابت قدم بود که اعتقاد داشت #خداوند اراده کرده است که انتخاب طبیعی ، تاریخ حیات را بر مبنای برنامه ها و اهداف او بسازد . حالا پنجاه سال دیگر جلو بیایبد تا به دو نفر از بزرگترین تکاملی های نسل خودمان برسیم . جی . جی . سیمیسون ، فردی لاادری و انساندوست و تئودوسیوس دوبژانسکی یک اُرتدوکس معتقد روس بود که بر این باور بود که یا نصف همکاران من از اساس #احمق هستند یا اینکه علم داروینیسم کاملاً با باورهای مذهبی سنتی سازگار است و همان قدر هم با #الحاد سازگار است . بنابراین آنهایی که انتخاب کرده اند (ملحد) باشند باید #دلیل دیگری برای این موضع گیری پیدا کنند ؛ 《تکامل نمی تواند دلیلی برای الحاد باشد》.
📚 زبان خدا ، فرانسیس کولینس ، ص ۱۶۳ و ۱۶۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ملاک_کدام_است_حق_یا_شخص
جویندگان جدی برای یافتن #حقیقت باید به فراتر از ( رفتار انسانهای قاصر ) بنگرند .
آیا باید درخت بلوط را به خاطر آنکه از الوارش برای ساختن جهاز جنگی استفاده کرده اند محکوم کرد ؟
آیا هوا را به خاطر اینکه امکان می دهد ( سخنان دروغ ) از خلالش بگذرد ، محکوم می کنید ؟
آیا درباره ی فلوت جادویی موزارت بر اساس اجرای تمرین ضعیفِ کلاس پنجمی ها قضاوت می کنید ؟
اگر شما هرگز غروب واقعی را بر فراز اقیانوس آرام ندیده باشید ، بروشور توریستی را جایگزین آن می کنید ؟
آیا شما قدرت عشق رمانتیک را صرفاً با دیدن یک ازدواج تند و خشونت آمیز در همسایگی تان ارزیابی می کنید ؟ نه
ارزیابی #واقعی《حقیقتِ ایمان》به دیدن《آب پاکِ خالص》بستگی دارد نه ظروف زنگار بسته .
📚 زبان خدا ، فرانسیس کولینس ، ص ۵۱
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#من_عالم_مذهبی_نیستم
از گفتن این نکته ناگزیرم که من به عنوان یک #عالم_مذهبی نیست که صحبت می کنم ، بلکه به عنوان #محققی_ساده که برای (فهمیدن) مسایل مذهبی به قدری که هر کس در خودش احساس مسئولیت می کند ، می کوشد و مطالعه می کند . این است که گفتارم نه به این معنی است که این است و جز این نیست ، بلکه می خواهم بگویم ، حالا که برایمان مسلّم است که بسیاری از آنچه که به نام اسلام درجامعه امروزمان هست باید اصلاح بشود و برگردیم به سرچشمه های نخستین مذهب مان ، پس باید #تحمل حرف تازه را داشته باشیم . خودمان را آماده کنیم برای شنیدن و فهمیدن ؛ نه پذیرفتن( این مسئله ای بعدی است) ، شنیدن حرف تازه ، تعبیر تازه ، توضیح تازه و استدلال تازه ای که محققان و اهل مطالعه و اندیشمندانِ این راه ، می گویند .
آنچه من می گویم مسلماً تازه هست اگر چه ممکن است درست هم باشد . بنابراین هر چه می گویم #نظریه است و به عنوان #جزم_و_قطع_نیست . فقط به #اندیشیدن دعوت می کند و همین !
📚 علی ، علی شریعتی ، ص ۴۳۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#بوق_دُرشکه
بی ظرفیتی ها و نبود استقامت علامت نبود عشق و علاقه و شناختِ انسان و دنیاست . کسی که عشقی ندارد ، صبری نخواهد داشت ؛ چون صبر و استقامت ما به اندازه عشق و علاقه ماست .
کسی که دنیا و انسان را نشناخته و دنیا را (آخور) و انسان را (حیوان) می داند ، ناچار مثل بوق دُرشکه خواهد شد که با کوچک ترین فشاری ، جیغش بلند می شود و بی هیچ فشاری پف می کند و مغرور می شود .
شناخت کار انسان و شناخت دنیا که کلاس و کوره است ، انسان را در برابر فشارها ، صابر و استوار و حتی بالاتر شاکر و بهره بردار بار می آورد .
📚 انسان جاری ، مسعود پور سید آقایی
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#اسلامی_که_بود_ولی_نبود
در سال شصت و یک هجری ، همه چیز به ظاهر درست و طبیعی بود و توده مردم و افکار عمومی ، اوضاع را چندان غیر طبیعی نمی دیدند . همه چیز در دستگاه های تبلیغاتی توجیه شده بود . در سال شصت و یک هجری هم مثل قبل بر ماذنه ها شعار توحید می دادند و مردم رو به قبله نماز می گزاردند ؛ اما طعم اسلام تغییر کرده بود . شهر ، شهر اسلام بود و نبود . مردم ، مسلمان بودند و نبودند . حکومت ، دینی بود و نبود .《بود》به این معنا که در مجالس ، حرف از دین و پیغمبر و قرآن بود ؛《نبود》به این معنا که بیشتر احکامِ حکومتی اسلام و در راس آن ، اجرای عدالت اسلامی و اجرای بدون تبعیض حدود الهی و قوانین حکومتی ، ترک شده بود . در حاشیه همین شهر اسلامی بود که (گردن حسین بن علی علیه السلام را زدند و دختران بنیان گذار و موسس مدینه دینی و جامعه اسلامی را بدون حجاب به زنجیر کشیدند . (مسئله شما و ما) این است که چه شد شهر اسلامی ، جامعه دینی و حکومت دینی تا این حد منحط شد ؟
📚 حسین ، عقلِ سُرخ ، حسن رحیم پور ازغدی ، ص ۱۰
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#پیشنهاد_ویژه_برای_محرم
#حسین_عقل_سرخ
👤حسن رحیم پور ازغدی
حتماً این کتاب رو در ایام محرم مطالعه کنید 👌
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed