#پیام_مشاور
مراقب خودمان وکودکان باشیم
کودکی که توسط والدینش مورد آزار قرار میگیرددست از دوست داشتن والدینش برنخواهد داشت
اما دیگر خودش را دوست نخواهد داشت....😔
#پیام_مشاور
سلام .روزتون بخیر
این روزها برای بچه ها با توجه علایق واستعدادهاشون ابزارهای مختلف فراهم کنید تا خودشونو مشغول کنند
کاغذهای رنگی
رنگ
چسب
چوب و....
بهشون پیشنهاد بدین شروع کنن به نوشتن داستان های طولانی طوری هر روز بخشی از اون رو بنویسن
میتونید باهم داستان بخونین شخصیت هاشو با کاغذ رنگی بسازین ونمایش اون داستان رو باهم اجرا کنید
پانتومیم هم یه پیشنهاد دیگه برای گذروندن وقت مشترک با بچه ها ست
اگه نوجوانی درمنزل دارید به اونهافرصتی برای تماس تلفنی وتصویری بادوستانشون بدین
نوجوانان وقتی مدت طولانی در خونه و دور از دوستانشون میمونن خلقشون پایین میاد
#پیام_مشاور
بالا بردن ایمنی بدن فقط به واسطه دارو و یا خوردن غذاهای مقوی نیست.
ذهن سالم و امیدوارم می تواند بدن را نیز در این مسیر همراهی کند.
این روزها به هم کمک کنیم تا بتوانیم ایمن شویم.
با کودکان خود به روزهای بهتر فکر کنیم.
نشان دهیم که پر از امید هستیم،
و این که ایدها و برنامه های مختلف برای زندگی داریم.
از همین امروز : - به فکر کاشت درخت در گوشه و کنار باشید،
- به گلدان های خانه تان برسید ،
- به فکر سبز کردن سفره هفت سین باشیم.
📣اطلاعیه
🔸مدارس استان همدان تا آخر هفته تعطیل شد
🔹 سخنگوی دولت: مطابق تماس با آقای حاجی میرزائی وزیر آموزش و پرورش، مدارس تا پایان این هفته #تعطیل خواهد بود و برای هفته آینده هم ما ۵ شنبه و جمعه نتیجهگیری خواهیم کرد و آموزش از راه دور از طریق صداوسیما صورت خواهد گرفت.
✅ توصیه های روانپزشکی در بحران کرونا
🔴 سراغ اخبار منفی نروید
میگنا- دكتر احمد حاجبی، در خصوص چگونگی غلبه بر #اضطراب ناشی از شیوع کرونا ویروس در کشور، بیان کرد: در روزهای اخیر، بسیاری از افراد اضطراب ابتلاء به ویروس کرونا را دارند، اضطراب واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید آمیز است، اما اگر شدید و طولانی شده و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل میکند. اضطراب میتواند روی #سیستم_ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماریها تضعیف کند. گاهی نیز اضطراب باعث رفتارهای ناکارآمد میشود. برای مثال، ممکن است باعث شود، مکرراً اخبار اشتباه یا ناخوشایند را برای هم ارسال کنیم و پیامهای درست و #دستورالعملهای علمی را ندیده بگیریم.
وی افزود: اقداماتی که فرد مبتلا به اضطراب انجام میدهد و چرخه اضطراب خودش و دیگران را بیشتر میکند، شامل جستجوی مداوم خبر در رسانهها و #شبکههای_اجتماعی نامعتبر است، همچنین، عدم اطمینان و بزرگ نماییِ خطرات، از ویژگیهای افراد مضطرب است. اشخاصی که از قبل دچار اختلال اضطراب منتشر، اختلال اضطراب بیماری و اختلال وسواسی جبری بوده اند، در این شرایط اضطراب بیشتری را تجربه میکنند.
🔹 نشر اخبار و اطلاعات نادرست ممنوع شود
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه لزومی ندارد که مردم روزانه بیش از یک یا دوبار اخبار را چک کنند، ادامه داد: مردم باید توجه کنند که قبل از بازنشر اخبار و اطلاعات، از صحت آنها مطمئن شوند. انتشار اخبار نادرست، اضطراب اطرافیان شما و جامعه را بی دلیل افزایش میدهد.
🔹 کرونا اولین و آخرین بیماری واگیر و همه گیر نیست
مردم باید آگاه باشند که این بیماری، اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نبوده و کشندهترین بیماری نیز محسوب نمیشود؛ شاید جالب باشد که بدانید از هر صد نفری که مبتلابه این بیماری میشوند، دو نفر ممکن است که جانشان را از دست بدهند. در ضمن، بعضی از بیماریها که چندان جدی گرفته نمیشود، مرگ و میر بالایی دارند. برای مثال، سالانه بیش از یک میلیون نفر در جهان به علت ابتلاء به سل جان خود را از دست میدهند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درخصوص چگونگی کنترل اضطراب در شرایط #پراسترس و بحرانی مانند شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: اکثر ما وقتی با اتفاقات و حوادث ناگواری مانند سیل، زلزله، یا از دست دادن عزیزی روبرو میشویم، یا احساس کنترل روی شرایط نداریم و اوضاع برایمان غیرقابل پیش بینی میشود؛ مانند مواجهه یا همه گیری ویروس #کرونا، دچار استرس میشویم.
🔹 استرس گاهی نتیجه یک اتفاق مهم و غیر معمول است و گاهی هم به دلیل انباشته شدن فشارهای کوچک پیش میآید. وقتی احساس میکنیم شرایط برای ما غیرقابل تحمل شده، قادر به مدیریت اوضاع نیستیم و فشار روی ما بسیار زیاد است، ممکن است در بحران باشیم.
🔹 هریک از ما به شکل متفاوتی به استرس و حوادث ناگوار واکنش نشان میدهیم. گاهی نشانههای جسمی مانند سردرد، دردهای پراکنده بدنی، مشکل گوارشی، احساس خستگی، کاهش اشتها، بی خوابی پیش میآید و گاهی نشانههای روانی رفتاری، مانند احساس ترس و اضطراب، درماندگی، نا امیدی، کرختی و شوکه شدن، یا خشم تجربه میشود.
🔹 در مورد نگرانیها و احساساتتان حرف بزنید
از جمعهای پرتنش دوری کنید. در مورد نگرانیها و احساساتتان حرف بزنید و از بیان آنها خجالت نکشید. اجازه بروز احساساتی مانند، گریه و خشم را به خود و دیگران بدهید. با احساسات و افکار خود نجنگید، تغییر حال شما در هر لحظه طبیعی است و برای حل و فصل آن نیاز به زمان است. بپذیرید که همه چیز در کنترل شما نیست. سعی کنید، برنامه و زندگی عادی خود را حفظ کنید و روی چیزهایی که کنترل دارید، تمرکز کنید، نه روی چیزهایی که کنترل ندارید.
🔹 مراجعه به #روانشناس و روانپزشک در صورت نیاز
حاجبی تاکید کرد: درصورت نیاز به کمکهای پزشکی، روانپزشکی و یا روانشناسی، به مراکز خدمات جامع سلامت، درمانگاهها، بیمارستانها و یا هر مرکز درمانی که در دسترس شما است، مراجعه کنید....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49846/preview/
والدین گرام مطالب ذیل جهت آگاهی شما ارایه می گردد امید است قابل استفاده باشد
هشت اصل یادگیری والدگری موثر:
اگرچه در نسل های قبل، پدر و مادری کردن به عناون یکی از نقش های رایج مطرح بود که بدون نیاز به دریافت آموزش خاصی، صورت می پذیرفت، اما امروزه یادگیری مهارت والدگری موثر به یکی از مهم ترین مقوله های تربیتی تبدیل شده است.
پیچیدگی جوامع، مطرح شدن نیازهای جدید، تفاوت های رفتاری کودکان امروز با گذشته و مشغله ی والدین، لزوم یادگیری مهارت والدگری را بیش از پیش پررنگ کرده است.
اگرچه انجام صحیح این نقش نیازمند طی دوره های تخصصی و یا مطالعه ی کتاب های مختلف است، اما فرزندپروری صحیح از مجموعه ای از اصول تغییر رفتار پیروی می کند که با آگاهی از آن ها می توانید بسیار موثر واقع شوید.
برای آگاهی بیشتر از این اصول با ادامه ی مطلب همراه باشید:
۱- برنامه ی انضباطی قاطعانه ای داشته باشید.
انضباط یکی از مهم ترین و چالش برانگیز ترین دغدغه های والدین است.
برای موفقیت در این چالش نیازمند آن هستید که از از اصل اساسی انضباط اگاه شوید.
بر اساس اصول تربیت دموکراتیک، اعمال زور، اجبار، باید و نباید و روش های سنتی انضباطی، نه تنها کودک تان را مسئولیت پذیر نخواهد کرد بلکه منجر به شکل گیری حالتی از تدافع و مقاومت نسبت به قوانین نیز می شود.
برای حل این مشکل می توانید به شیوه ی زیر عمل کنید:
• انتظارات خود را به صورت شفاف و روشن مطرح کند.
• اجازه دهید تا کودک با پیامدهای عدم رعایت قوانین انضباطی روبه رو شود.
به عنوان مثال، پیامد حاضر نشدن بر سر میز شام می تواند گرسنه ماندن باشد و قرار نیست پس از این قانون شکنی، از کودک برای غذاخوردن خواهش کنید.
• برای رعایت نظم می توانید از روش زیر استفاده کنید.
اگر اتاق کودک تان شما پر از وسایل بازی، لباس و وسایل اضافی است و او معمولا آن هارا مرتب نمی کند، یک روش مفید برای رفع این مشکل، استفاده از “جعبه جمعه” است.
شما می توانید قانونی را درخانه وضع کنید که هرروز ساعت ۸ شب با یک جعبه در خانه راه بروید وهر وسیله ای را که روی زمین افتاده است برداشته و در جعبه بیندازید.
سپس جعبه را در کمد گذاشته و تا جمعه به آن دست نزنید.
تمام افراد خانواده باید متوجه شوند که اگر وسیله ای را روی زمین بیندازند و یا سرجای خود نگذارند، این وسیله تا جمعه درجعبه نگهداری می شود وحق استفاده از آن را نخواهند داشت.
این قانون را برای تمام اعضای خانواده استفاده کنید و هیچ استثنایی برای آن قائل نشوید. با اجرای این روش خواهید دید که پس از مدتی در خانه شما همه چیز در جای خود قرار خواهد گرفت!
• در وضع اولیه ی قوانین، مستبدانه عمل کنید.
بهتر است در طی یک گفت و گو، نظرات کودک را نیز جویا شوید و با موافقت او به وضع قوانین بپردازید تا ضمانت اجرایی آن ها را بلاتر ببرید.
به عنوان مثال، “بیا تا با هم در مورد ساعت غذا خوردن برنامه بریزیم..”
در طی این گفت و گو نظرات کودک را نیز بشنوید و پیامدهای عدم رعایت قانون را نیز بدون اعمال تهدید و تنبیه، یادآوری کنید.
یادگاری مشاور
مهم ترین دلایل عدم تمرکز چیست؟
عدم تمرکز یا همان حواس پرتی عبارت است از عدم توانایی کنترل و هدایت افکار در جهت خاص.
به عبارت دیگر هر گونه دور شدن از روند مطالعه و یا کاری که بناست در زمان مشخصی به پایان برسد، به دلیل درگیر شدن فکر با افکار یا تخیلات دیگر را حواسپرتی گویند.
برای غلبه بر حواس پرتی و افزایش تمرکز، اولین کار شناسایی منشا و دلایل ایجاد حواس پرتی است
در مرحله بعد به یادگیری مهارت ها و روش های افزایش تمرکز خواهیم پرداخت
می توانید هم زمان با مطالعه ی این مطلب، به این سوال پاسخ دهید که عوامل حواس پرتی در زندگی روزانه من تا چه اندازه وجود دارند؟
خستگی و کم خوابی
بررسی های بسیاری نشان می دهد که کم خوابی، نه تنها تمرکز، که حافظه کوتاه مدت و بسیاری دیگر از کارکردهای ذهنی را مختل می کند.
هنگامی از خواب محروم می شوید یا به مقدار کمی می خوابید، میزان تمرکز و توجه تان افت قابل توجهی پیدا می کند.
کار زیاد و عدم استراحت کافی می تواند به شدت در میزان توان شما برای تمرکز تاثیر بگذارد.
انجام همزمان چند کار و عدم تمرکز
اگر مشغله های زیادی دارید و در طی روز، چندین کار را انجام می دهید،احتمال حواس پرتی بیشتر می شود و شما به ابزارهای تمرکزی بیشتری مانند یادداشت ها، هشدارها و… نیازمندتر خواهید بود.
مصرف داروها
اختلال تمرکز ممکن است به دلیل قطع تنفس حین خواب، افسردگی، کم خونی یا بیماری تیروئید ، (ADHD) بیماری هایی مانند اختلال بیش فعالی و کم توجهی شکل گیرد
برخی از داروها مانند درمان کننده های افسردگی، صرع یا عفونت های آنفلوآنزا نیز اختلال تمرکز را به همراه دارند.
عوامل ذهنی و آشفتگی های فکری
افکار منفی اتوماتیک، یعنی افکار آزاردهنده ای که در طی روز به دهن تان می رسد، نیز نقش اساسی در کاهش تمرکز دارد. وقتی این افکار به ذهن تان هجوم می آورند، جایی برای تمرکز بر موضوعات مهم تر باقی نمی ماند.
مزاحمت های الکترونیک و محیطی در ایجاد حواس پرتی
فضاهای مجازی، گوشی تلفن همراه و صفحات مجازی، می توانند منجر به اختلال تمرکز شوند.
بهتر است به این سوال پاسخ دهید که ” روزانه چه میزان از وقتم را در صفحات مجازی سپری می کنم؟ آیا مزاحمت های محیطی، تا چه حد منجر به حواس پرتی ام شده اند؟”
اصل دوم و سوم والدگری موثر
۲- تقویت مثبت و منفی را اعمال کنید.
مهم ترین اصل مربوط به تغییر و اصلاح رفتار به این نکته اشاره دارد که رفتارهای مطلوگب را تشویق کنید و رفتارهای نامطلوب را نادیده بگیرید.
به عنوان مثال اگر فرزندتان نسبت به دیروز، منظم تر شده است، او را تشویق کنید و اگر کلمه ی زشتی را به کار می برد نسبت به آن بی تفاوت باشید تا فراموش شود.
بر اساس اصول رفتاردرمانی، نادیده گفتن هر گونه رفتاری منجر به خاموش آن خواهد شد.
بنابراین می توانید از این روش برای خاموش سازی رفتارهای نامطلوبی مانند حرف های نامناسب، بی احترامی و.. استفاده کنید.
۳- به فرزندتان مسئولیت دهید.
فرقی نمی کند که فرزندتان چند سال دارد.
آموزش مسئولیت پذیری از سال های اولیه ی زندگی آغاز می شود.
به عنوان مثال یک کودک سه ساله می تواند در آوردن قاشق، برخی از ظروف و.. کمک کند.
بنابراین از طریق مشارکت دادن، بذر مسئولیت پذیری را در وجود فرزندتان نهادینه کنید و به هیچ وجه منتظر نمانید تا بزرگ شود و تبدیل به فردی مستقل و مسئول شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشنی زیبا که با شیوهای ساده ضربالمثلِ معروفِ:
گر نگهدارِ من آن است که من میدانم
شیشه را در بغلِ سنگ نگه میدارد...
را به تصویر کشانده👌😊
ادامه بحث والدگر موثر:
۴- باید و نباید ها را کنار بگذارید.
وضع بیش از حد قوانین و باید و نباید فرزندتان را نسبت به قانون بی میل، لجباز و سرکش خواهد کرد.
پس از مدتی او با حجم زیادی از بایدها مواجه شده که نمی داند کدام یک مهم تر از دیگری است.
قرار گرفتن در چنین وضعیتی می تواند بسیار سردرگم کننده باشد و فرد را به سرکشی از همه ی قوانین وادارد.
در نتیجه ی این فرایند، ممکن است احساس کنید این فرزندتان است که در حال سرکشی است در حالیکه شیوه ی رفتاری شما به عنوان والدین آغاز کننده ی این چرخه ی رفتاری است.
۵- نظرات و احساسات خود را بیان کنید.
بیان نظرات و احساسات شخصی این فرصت را فراهم می کن که فرزندتان نیز به ابراز عقایدش بپردازد.
از این طریق می توانید او را در برابر حملات انفجاری خشم، مواضع منفعلانه، اطاعت پذیری بیش از حد از اطرافیان و احتمال سوء استفاده در امان نگه دارید.
بهتر است در مورد اتفاقات مهم روزمره، نظر و احساس فرزندتان را نیز جویا شوید تا دریابد که فردی مهم، ارزشمند و صاحب دیدگاه است.
🛑تعطیلی مدارس و دانشگاه ها تا پایان سال
وزیر بهداشت از تعطیلی مدارس و دانشگاه ها تا پایان سال خبر داد.
سعید نمکی وزیر بهداشت و رییس ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مصوبات این جلسه گفت:
تعطیلی مدارس و دانشگاه ها تا پایان سال از دیگر مصوبات ما بود اما از مردم خواهش می کنم این را به عنوان فرصت برای سفر نپندارند برای این که مصوبه بعدی ما این است که از تردد ها جلوگیری کنیم مردم در خانه بمانند و عرایض ما را جدی بگیرند
۶- انتظارات تان را شفاف و واضح بیان کنید.
کودکان در مرحله ی عملیات عینی، نیازمند آن هستند که با همه چیز به صورت عینی و واضح روبه رو شوند.
به همین دلیل گفته می شود که در بیان مسایل مختلف، استفاده از بازی و ابزارهای عینی در اولویت است.
در زمینه بیان انتظارات نیز، جملات ابهام آمیز؛ کنایه، ایما و اشاره می تواند بسیار گیچ کننده باشد.
به عنوان مثال فرزندتان از مدرسه آمده است و امتحان ریاضی اش را بد داده.
گفتن این جمله که : “آفرین خوب جواب زحمتای منو دادی!” می تواند کاملا گیج کننده باشد.
۷- حالات کلامی و غیر کلامی تان را هماهنگ کنید.
به خاطر داشته باشید که در تبادل پیام های بین فردی، این تنها زبان شما نیست که سخن می گوید.
حالات غیر کلامی از جمله ایما، اشاره و زبان بدن تان نیز می تواند پیام های زیادی را منتقل کند.
به عنوان مثال در صورتی که به فرزندتان در مورد نامرتب بودن اتاقش تذکر می دهید، لازم است زبان بدن تان نیز گویای همین مساله باشد.
🔴 مهم؛ قابل توجه والدين
عباس پازوكي روانشناس درباره ي عملكرد والدين در برابر كرونا گفته است: پدر و مادرها به بچه ها اطلاعات بهداشتي بدهند اما مراقب باشند كودكان را #نترسانند و دچار #استرس نكنند . چون كودكان سريع تر و بسيار بيشتر دچار وحشت مي شوند ، پس جلوي بچه ها خبرهاي بد را نخوانيد اما حتما به آنها آموزش هاي لازم را بدهيد.
#با_آرامش_عبور_ميكنيم
ادامه بحث والدگری موثر:
۸- راه حل مدار باشید.
تعداد زیادی از والدین در حین ایجاد مشکلات ارتباطی با فرزندشان به دنبال یافتن مقصر هستند.
از دیدگاه آن ها کم شدن نمره ی درس ریاضی بخاطر آن است که بچه بازی گوشی کرده و یا به اندازه کافی درس نخوانده است.
نا مرتب بودن اتاق به معنای لجبازی و سرکشی کودک است و مثال هایی از این قبیل.
در صورتی که بتوانید از دیدگاه مشکل محور فاصله بگیرید و راه حل مدار باشید، مشکلات کاملا متفاوت خواهند شد.
به عنوان مثال بجای سرزنش فرزندتان بخاطر کم شدن نمره ی ریاضی، با او گفت و گویی شکل دهید و دلایل موجود را بررسی کنید.
در این شرایط خواهید توانست مشکلات را به صورت دقیق تر بررسی کنید و راه حل های کارآمدی بیابید.
با رعایت این اصول و رعایت صبر، پشتکار و استمرار خواهید توانست به والدینی موثر و مقتدر تبدیل شوید و فرزندپروری را به فعالیتی شوق انگیز و مفرح تبدیل کنید.
جدول پخش امروز برنامههای درسی دانش آموزان در شبکه آموزش
📚متوسطه دوره اول:
🔹از ساعت ۸ صبح تا۸:۳۰ درس ریاضی پایه هفتم
🔹از ساعت ۸:۳۰ تا ۹ صبح درس علوم تجربی پایه نهم
🔹از ساعت ۹:۰ تا۹:۳۰ درس ریاضی پایه هشتم
📚ابتدایی:
🔸از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۱ فارسی پایه اول
🔸از ساعت ۱۱ تا۱۱:۳۰ ریاضی پایه دوم
🔸از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۲ علوم پایه سوم
🔸از ساعت ۱۲:۲۰ تا ۱۲:۵۰ ریاضی پایه چهارم
🔸از ساعت ۱۲:۵۰ تا ۱۳:۲۰ فارسی پایه پنجم
🔸از ساعت ۱۳:۲۰ تا ۱۳:۵۰ علوم پایه ششم
📚متوسطه دوم:
🔹ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۵ درس فیزیک۱ پایه دهم رشته علوم تجربی
🔹ساعت ۱۵ الی ۱۵:۳۰ درس فارسی ۱ پایه ۱۰ همه رشته
🔹ساعت ۱۵:۳۰ الی ۱۶ درس زمین شناسی پایه 11 رشته های ریاضی و علوم تجربی
🔹ساعت ۱۶ الی ۱۶:۳۰ درس تاریخ معاصر پایه 11 رشته های تجربی وریاضی
🔹ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۷ درس شیمی ۳ پایه۱۲ رشته های تجربی و ریاضی
🔹ساعت ۱۷ الی ۱۷:۳۰ درس سلامت و بهداشت پایه ۱۲ تمامی رشته ها
🔹ساعت ۲۲ درس زبان انگلیسی پایه۱۱
🔹ساعت ۲۲:۳۰ تا ۲۳ درس حسابان پایه ۱۲
آزمون #تیزهوشان به #تعویق افتاد.
🔹 سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اعلام کرد که با توجه به تعطیلی مدارس و شرایط خاص پیش آمده، آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان حداقل یک ماه به تعویق افتاده است و در صورت برگشت مدارس به حالت عادی در #خرداد_ماه برگزار خواهد شد.
🔹 بر این اساس زمان برگزاری آزمونهای مدارس استعدادهای درخشان که قرار بود چهارم اردیبهشت ماه برگزار شود حداقل یک ماه به تعویق افتاده است و پس از تصمیمگیری در خصوص زمان قطعی برگزاری آزمونها، تاریخ برگزاری متعاقباً در سایت سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان #اعلام خواهد شد.