سلام علیکم. به دلیل مفقود شدن تلفن همراه و عدم دسترسی به اینترنت در کشور عراق موفق به اعلام تعطیلی دروس در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه این هفته نشدم. به این وسیله از تمامی دانشجویانی که در این روزها متحمل زحمت شدند و در کلاس حاضر شدند عذرخواهی میکنم و حلالیت میطلبم.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
من امروز موفق شدم که از طریق سایت https://www.ershadbook.com کتاب « قحطی بزرگ » را خریداری کنم. بنابراین دانشجویان نیز تلاش کنند اصل کتاب را خریداری کنند تا خدای نکرده ظلمی به نویسنده و مترجم و ناشر نشود. اگر چه فایل کتاب به وفور بر روی اینترنت موجود است.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
در سایت انتشاراتی که کتاب قحطی بزرگ توسط آن منتشر شده است این سوال و جواب وجود دارد. لذا به نظر میرسد برای مطالعه این کتاب از فایل منتشر شده مشکلی وجود ندارد. موفق باشید.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
دانشجویان در صورت لزوم میتوانند پیامهای خود را به پست الکترونیکی بنده به آدرس Hamidrezamaghsodi@gmail.com ارسال کنند.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
در درس اقتصاد ایران و در ارزیابی و مشاوره به مشاغل لازم است دانشجوبان موارد زیر را در گزارش خود ارائه کنند:
۱- شرح مختصری از کسب و کار مد نظر، محل، تعداد اشتغال، موضوع کسب و کار و ...
۲- بررسی وضعیت فعلی کسب و کار و تحولات آن در ۵ ساله گذشته
۳- بررسی دغدغههای اصلی فعال و صاحب کسب و کار ناظر به وضعیت کسب و کار
۴- بررسی نقاط قوت و همچنین آسیبها و معضلات اقتصادی کسب و کار با نگاه فنی و اقتصادی
۵- بررسی تطبیقی آسیبهای استخراج شده با نگاه اقتصادی با دغدغههای صاحب کسب و کار(این که دغدغههای فرد تا چه حد با نگاه فنی تطبیق دارد و چقدر صحیح است)
۶- بررسی دو یا سه کسب و کار موفق مشابه و استخراج راهکارهای برونرفت از مشکل برای کسب و کار مورد نظر
۷- استخراج راهکار برای کسب و کار مورد نظر با مشورت اساتید، نخبگان و فعالان اقتصادی موفق (حداقل ۲ نفر)
۸- بررسی میزان تطبیق راهکارهای استخراج شده با راهکارهای مدنظر فعال اقتصادی مد نظر.
۹- تلاش در جهت اقناع صاحب کسب و کار مد نظر جهت اصلاح فرایندها با استفاده از راهکارهای ارائه شده و انعکاس نحوۀ اقناع در گزارش.
انشاالله موفق باشید.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سواری_مجانی معضلی است که در موضوع کالاهای عمومی و کالاهایی که ارزانتر از قیمت نهایی عرضه میشوند به شدت وجود دارد. البته واضح است که در مورد سایر کالاها به دلیل هزینه فرصت فراوان، هزینههای نظارتی نیز پذیرفته میشوند و تلاش میشود از سواری مجانی جلوگیری شود. مگر آنکه امکانات رانتی یا فقر تکنولوژی مانع از آن شود.
دانشجویان درس اقتصاد ایران و اقتصاد بخش عمومی میتوانند موردی که در این کلیپ رخ داده است را در یکی از متروهای تهران آزمون کنند. البته در صورت فیلمبرداری حتما مجوزهای لازم را از مترو کسب کنند که با مشکل مواجه نشوند. نمره ای که به این فعالیت داده میشود ۲ نمره است. البته طبیعتا داوطلبانه است نه اجباری.
اینگونه فعالیتها میتواند مهارت فعالیت رسانهای در اقتصاد را برای دانشجویان بالا ببرد.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️حجم غرامت قحطی بزرگ چقدر است؟
⏪در جنگ جهانی اول که در آمار رسمی، ۱۰ میلیون کشته داده است، در پیمان ورسای، آلمان مقصر جنگ شناخته شد و علاوه بر از دست دادن تمامی مستعمرات و بخشهای زیادی از امپراطوری آلمان، ملکف به پرداخت غرامتهای زیر شد:
⏪تمامی کشتی های جنگی و تجاری آلمان به انگلستان و فرانسه داده شود.
⏪آلمان با هزینه خود برای متفقین کشتی بسازد.
⏪آلمان باید از تمامی داراییهای خود در سایر کشورها چشم بپوشد.
⏪آلمان باید ۵۰۰۰ موتور قطار و ۱۵۰ هزار اتومبیل برای متفقین تولید کند.
⏪آلمان باید به مدت ۱۰ سال مقادیر زیادی (مقادیر در پانویس قرارداد ذکر شده بود) زغال سنگ به فرانسه ایتالیا و بلژیک بپردازد.
⏪متفقین تا ۵ سال بر واردات و صادرات آلمان نظارت داشته باشند.
⏪رودهای البه (رود) و اودر و همچنین کانال کیل در آلمان بینالمللی اعلام شود.
⏪علاوه بر اینها آلمان باید ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیره استرلینگ به صورت نقدی غرامت به متفقین بپردازد.
⏪ناحیه زغال سنگ خیز سار به مدت ۱۵ سال به فرانسه واگذار شود.
⏪آلمان میبایست ارتش خود را به یکصد هزار نفر آن هم بدون تانک، سلاح سنگین و خودروهای زرهی کاهش دهد.
⏪آلمان از حق داشتن زیردریایی و سربازگیری محروم میشود.
⏪آلمان از داشتن نیروی هوایی محروم و نیروی دریایی آن هم به ۶ فروند کشتی جنگی و تعدادی رزمناو و اژدر محدود میگردد.
مطابق با اسناد منتشرشده آمریکایی و بسیاری از اسناد دیگر، کشور ایران که در حاشیۀ این جنگ قرار دارد به دلیل قحطی تحمیلی از جانب انگلیسها و روسها ۱۰ میلیون نفر از جمعیت خود را از دست داد که با توجه به سیطره سنگین انگلیسها بر فضای رسانهای، تا کنون اجازه طرح آن داده نشده است. درصورتی که این آمار صحیح باشد، که هست، حقوقدانان بینالملل ایرانی مکلف به پیگیری جهت دریافت غرامتی معادل کل غرامت تحمیل شده بر آلمان پس از جنگ جهانی اول هستند. مسبب اصلی این نسلکشی در ایران، انگلستان و سپس روسیۀ تزاری است. دولت انگلستان همچنان به لحاظ حقوقی پایبند به تعهدات آن سالهای خود است و نظام انگلستان تغییری نکرده است. لذا انگلیسها مکلف به پرداخت غرامتهای ایران هستند.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
در درس اقتصاد ایران از #قحطی_بزرگ صحبت کردیم. در این کلیپ واکنش بعضی از مردم انگلیس را نسبت به این ماجرا ببینید.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هم واکنش ایرانیها نسبت به ماجرای #قحطی_بزرگ. تشکر از آقای احمدلو بابت ارسال این کلیپ.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
⏪در درس #اقتصاد_ایران، در حال مرور اقتصاد ایران در ابتدای دوران پهلوی هستیم. خوشبختانه کتب متعددی در تاریخ پهلوی نگاشته شده است. این کتب نیز توسط جریانهای مختلف فکری نگاشته شده است و با مرور آنها در کنار هم میتوان شمایی نسبتا حقیقی از این دوران را یافت.
⏪اما شوربختانه در حوزه اقتصاد این دوران کتب معدودی نگاشته شده است. این کتب نیز به صراحت از منظرهای چپ سوسیالیستی یا نگاه نئولیبرال این دوران را تحلیل کردهاند. به عبارت دیگر در تحلیل اقتصادی این دوران، ایدئولوژیها، پیشاپیش واقعنگاریها در حال حرکت هستند و وجود خود را فریاد میزنند. که البته ما نیز منکر آن نیستیم که نمیتوان ایدنولوژیها را در تاریخنگاریها کنار گذاشت. اما شدت این ماجرا در کتب اقتصادی بسیار بیشتر و عیانتر است.
⏪ در لینک زیر میتوانید تعداد زیادی از کتبی که در مورد این بازه زمانی نگاشته شده است را مشاهده کنید.
https://shahreketabonline.com/products/package/136/
◀️دروس دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
#اقتصاد_خرد
دریافت اسلایدهای بهروزشده:
http://qasdway.ir/fa/news/view/96/25
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
ماجرای #بنزین
⏪ هدفمندی یارانهها موجب تورم افسارگسیخته است.
⏪ یارانه نقدی پایه پولی را افزایش میدهد! و افزایش نقدینگی حاصل از آن متغیرهای بخش واقعی در اقتصاد را تخریب میکند.
⏪ بنزینهای چند نرخی ایجاد فساد میکنند.
⏪ دولت توان پرداخت یارانه به مردم را ندارد.
⏪ بهترین راهکار اصلاح نظام خودروسازی به منظور استفاده بهینه از سوخت است نه اعطاء یارانه به مردم برای مصرف.
⏪ مردم قدرت تشخیص مناسب جهت بازتوزیع درآمد را ندارند و سیاست یارانه نقدی اقتصاد کشور را تخریب میکند.
⏪ هدفمندی یارانهها، #گداپروری است.
حال اما پس از گذشت ۶ سال از آغاز دولت حسن روحانی، به نظر میرسد مشاوران اقتصادی نئولیبرال ایشان، پاسخ به سوالات فوق را یافتهاند و این پاسخ چیزی نیست جز همان پاسخی که در دولت دهم و در قانون هدفمندی یارانهها طراحی شده یود. دولت تصمیم گرفته بنزین را چند نرخی کند و بخشی از عواید آن را به حساب برخی از مردم واریز کند. (البته اگر نرخ را واقعی کند و همه را بالسویه به حساب مردم واریز کند قانونی عمل کرده است نه در این شرایط! اما علی ای حال، همان را انجام میدهد که ۱۰ سال پیش در اجرای قانون هدفمندی انجام شد. با اندکی تغییر).
این حرکت دوباره به سمت همان قانون نمیتواند علتی بهجز این دو علت داشته باشد:
۱- نئولیبرالها در فهم اقتصاد چندین سال نسبت به انقلابیها تأخیر دارند.
۲- نئولیبرالها حاضرند یک طرح عقلانی را به خاطر مقاصد کثیف سیاسی خود، هجو کنند و بدون هیج دلیلی آن را کنار بگذارند و کشور را سالها معطل کنند و هزینههای هنگفتی بر کشور تحمیل کنند.
فریز کردن قانون هدفمندی در این دولت، میلیاردها دلار به کشور آسیب وارد کرد. جهش سرسام آور نقدینگی در این دولت نشان داد که علت رشد را نه در هدفمندی که باید در تصمیمات خلق الساعه غیرکارشناسی و در سبد دارایی رانتخواران چندهزارمیلیاردی زیر عبای برخی از مسئولان یافت.
البته این که چرا این قانون را در شرایط تورمی بیسابقه اعمال میکنند، امکان سومی را نیز رقم میزند و آن اینکه در شرایطی که انتخابات مجلس نزدیک است شوک مجدد بر مردم آن هم در شب عید مبعث رسولالله، نزدیک تر به یک طرح امنیتی است تا یک تصمیم اقتصادی! فتأمل
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
#آقتصاد_ایران
◀️چرا درآمد نفتی رضاخان کاهش یافت؟ (عاملی که موجب پاره کردن قرارداد دارسی بود.)
⏪«ربابه معتقدی» تاریخ نگار در سخنرانی خود در موضوع «بازتاب بحران اقتصاد جهانی در قرارداد نفتی 1312/1933 ایران و بریتانیا» به دلایل لغو «قرارداد دارسی» و مشكلات جدی در قرارداد 1312 پرداخت. این پژوهشگر اشاره كرد كه برخلاف تصورات رایج، رضاشاه هرگز به درآمد نفتی بی توجه نبوده است و بخش بزرگی از درآمدها ملی در آن زمان، از منابع نفتی و قرارداد دارسی حاصل می شد. از همین رو پهلوی اول، برای افزایش درآمدهای نفتی، از سال 1306، «تیمورتاش»، وزیر دربار را مسئول كرد تا با كمپانی انگلیسی مذاكره كند. این مذاكرات پنج سال طول كشید و در نهایت تیمور تاش در این مذاكرات ناموفق بود.
⏪به باور معتقدی، مشكل اصلی در هنگام مذاكرات آن بود كه بحران ركود بزرگ جهانی كه سراسر جهان، از آمریكا تا اروپا را فراگرفته بود، باعث ورشكستگی گسترده صاحبان صنایع و بیكاری گسترده كارگران در جهان شد. همین مسئله، نیاز جهان به نفت را كاهش و بهای جهانی نفت را به شدت تنزل داد. نتایج این بحران بزرگ، به داخل ایران نیز رسید. به دلیل كاهش فروش فالیچه و فرش های دستباف ایرانی، بسیاری از تجار ورشكست شده و صدها كارگر بیكار شدند و در پی كاهش قیمت جهانی نفت، هزاران كارگر شركت نفت ایران نیز اخراج شدند. در پی همین بحران بود كه درآمد نفتی ایران به شدت كاهش یافته و خطر سقوط اقتصادی ایران را فرا گرفت. از همین رو رضاشاه ناچار شد تن به قراردادی بدهد كه درآمدهای آن حتی از درآمدهای قرارداد نفتی دارسی نیز كمتر بود.
⏪در پایان معتقدی به نكته مهمی اشاره می كند؛ به دلیل گنجانده شدن بند جدیدی در قرارداد 1312 نسبت به قرارداد دارسی، شركت نفتی انگلیسی، موظف شد كه كارگران ایرانی را آموزش دهد، شرایط بهتری برای كارگران در نظر گرفته شد و شركت انگلیسی ناچار شد خدمات بیشتری را به كارگران ارائه كند. پیامد ناخواسته چنین تغییری در قرارداد، آن بود كه كارگران ایرانی، سال ها بعد و به هنگام ملی شدن صنعت نفت، توانستند مدیریت صنایع نفتی را برعهده گرفته و آن را به آسانی اداره كنند.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
لطفا نماینده کلاس، صوت درس #اقتصاد_بخش_عمومی امروز را برای بنده ارسال بفرمایند. تشکر.
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
تحقیق کلاسی #اقتصاد_ایران
شیوه تحقیق: مطالعۀ موردی
۱. انتخاب یک بنگاه اقتصادی (خرد یا متوسط) و تحلیل اقتصادی عملکرد آن و شناسایی چالشها و مشکلات اقتصادی
تحلیل اقتصادی یعنی:
🔸 مسائل مربوط به تهیۀ مواد اولیه؛
🔸 نحوۀ ارزشگذاری نهادهها اعم از مواد اولیه و نیروی کار و هزینۀ تجهیزات و ماشینآلات؛ فناوری تولید و بهرهوری عوامل تولید؛
🔸 ارزشگذاری محصولات؛ بازار هدف و مشکلات مربوط به آن؛
🔸 سهولت فضای کسب و کار یعنی زمان و مراحل اخذ مجوزهای لازم برای راهاندازی این کسبوکار، قوانین مالیات و بیمه و...؛
🔸 اگر محصول در تهیه مواد اولیه یا در فروش محصولات با خارج از کشور ارتباط دارد، مسائل مربوط به نرخ ارز و تجارت خارجی در این کسبوکار؛
🔸 نوع بازار مواد اولیه و محصولات (رقابتی، انحصاری و...)
🔸 تأثیر یارانهها یا مالیاتهای دولتی بر عملکرد بنگاه
🔸 و...
البته ممکن است برای هر بنگاهی تمامی این مسائل مطرح نباشد، اینها صرفا از باب جهتدهی ذهنیت شماست، وقتی میگوییم تحلیل اقتصادی کنید یعنی به این مسائل بپردازید.
۲. مطالعۀ موردی یک سیاست یا برنامه یا طرح یا واقعۀ اقتصادی مشخص در ایران
در این مورد، صرفا در یک موضوع خاص که در زمانی خاص رخ داده تمرکز کنید و از طرح مباحث کلی خودداری کنید؛ نمونهای از این موضوعات عبارتند از:
🔸 طرح هدفمندی یارانهها در دولت دهم
🔸 طرح مسکن مهر
🔸 سیاستهای خصوصیسازی براساس اصل ۴۴ در دولت نهم/دهم/یازدهم
🔸 سیاستهای تعدیل اقتصادی (دولت اول آقای هاشمی رفسنجانی)
🔸 سیاستهای توسعۀ اقتصادی دولت هفتم
🔸 نقد و بررسی برنامۀ چهارم توسعه
🔸علل و پیامدهای جهش نرخ ارز در سال ۹۷
🔸 علل و پیامدهای جهش نرخ ارز در سال ۹۲
🔸 علل و پیامدهای جهش نرخ ارز در سال ۸۱
🔸 علل و پیامدهای جهش نرخ ارز در سال ۷۲
🔸 تحریمهای اقتصادی سال ۹۱
🔸 تحریمهای اقتصادی دهه ۱۳۷۰
🔸 توافق هستهای (برجام) از منظر اقتصادی
🔸 قراردادهای نفتی IPC
🔸 قراردادهای نفتی بیع متقابل
🔸 نهضت ملیشدن صنعت نفت
🔸 قرارداد کنسرسیوم نفتی بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲
🔸 امتیاز قرارداد نفتی دارسی
🔸 قرارداد نفتی رضا پهلوی با انگلستان
🔸 طرح انقلاب سفید شاه و اهداف و پیامدهای اقتصادی آن
🔸 طرح اصلاحات اراضی
🔸 بانک شاهنشاهی
🔸 بانک استقراضی ایران و روس
🔸 اهداف، سازوکارها و پیامدهای تأسیس بانک ملی
🔸 اهداف، سازوکارها و پیامدهای تأسیس بانک مرکزی
🔸 تاریخچه و تحولات سازمان برنامه و بودجه
🔸 و...
در درس اقتصاد ایران دانشجویان می توانند از الگوریتم فوق که توسط دکتر سعیدی معرفی شده است نیز استفاده کنند.
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
◀️معرفی یک پایان نامه
عنوان: بررسی چگونگی ورور صنایع سنگین به ایران در دوره پهلوی(57-1304)
این پایان نامه به همت آقای محسن ملکی در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه اصفهان نگاشته شده است.
⏪چکیده:
آشنایی ایرانیان با اروپا و صنایع جدید اروپایی سبب شد که آنان اقدام به تاسیس کارخانجات صنعتی نوین نمایند. به این ترتیب اولین دوره نوسازی صنعتی ایران در دوره قاجار آغاز شد.با روی کار آمدن رضاشاه ظرف مدت نزدیک به چهارده سال چندین کارخانه ،مربوط به صنایع مصرفی در ایران بوجود آمد ،این روند با و قفه هایی در دوران پس از جنگ جهانی نیز تا دهه چهل ادامه یافت .صنایعی که در این فاصله در ایران ایجاد می شدند، اغلب از همان دست صنایعی بودند که در دوره قاجار غالبا با ورشکستگی مواجه شده بودند .این صنایع از لحاظ ماشین آلات ،نیروهای متخصص و نیز مواد پایه به خارج وابسته بودند. به همین خاطر دارای انعطاف پذیری و توان رقابت با کارخانه های مشابه خارجی نبودند،یعنی در حقیقت هر گونه ابداع و نوآوری که در صنایع اروپا صورت می گرفت تا زمان انتقال به ایران کهنه شده بود. چنین شرایطی باعث شد که مسئولان وقت به فکر ایجاد صنایع سنگین بیافتند، تا با استفاده از آنها در صنایع کشور تحولی ایجاد نمایند. ایجاد صنایع سنگین در ایران چندان با استراتژی غرب همسو نبود ،به همین خاطر و نیز تعلل مسئولان وقت مملکتی ایجاد این صنایع در کشور تا اوایل دهه پنجاه به تعویق افتاد. نهایتا دو کارخانه ماشین سازی،یک واحد ذوب آهن،یک کارخانه آلومینیوم و چند واحد پتروشیمی در کشور احداث شد.
مطالعه این پایان نامه میتواند علت ناقص الخلقه بودن تولد صنعت در ایران را تا حدی روشن کند. صنعتی که همچنان نتوانسته خود را درمان کند و از شر بیماری مادرزاد خود یعنی وابستگی شدید به خارج برهاند.
این بیماری موجب شده است که در هر زمانی که صاحبان صنعت خارجی اراده کنند، صنایع ما را با تعطیلی مواجه کنند. به عبارت دیگر، صنعت کشور ما که ۳۳ درصد از GDP ایران را به خود اختصاص داده است، عروسک خیمهشببازی کشورهای خارجی است.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️#سوال
بحث را شروع می کنم.
ـاستاد سوال دارم
-استاد میشه یه سوال بپرسم؟
بحث را ادامه می دهم و تلاش میکنم زنجیره استدلالم گسسته نشود. چون رشته افکارم هم به هم میریزد و طرح فکری ام کامل تبیین نمیشود و ابهامات را بیشتر از این که هست میکند. پس اجازه میخواهم که کمی صبر کنند تا بحث تمام شود.
- استاد شما اجازه نمیدید سوال بپرسیم
- استاد نمیشه که
- استاد سوال ما خیلی مهمه
- استاد
...
کمی به انتهای کلاس مانده است. تلاش کرده ام بحث را به یک نقطه مطمئن برسانم.برای این که مزاحم سایرین نشوم، حضور و غیاب میکنم و میگویم اگر کسی سوال دارد در خدمتم.
آنهایی که سوال دارند، زودتر از آنهایی که سوال ندارند از کلاس خارج میشوند!...
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
منبع درس اقتصاد ایران:
مقاله ویژگیهای مطلوب قراردادهای نفتی، رویکرد اقتصادی - تاریخی به قراردادهای نفتی در ایران. نوشته دکتر مسعود درحشان.
میتوانید این مقاله را از لینک زیر دریافت کنید:
http://jiee.atu.ac.ir/article_684_19314981f1d594d11b551e4c5b1a1c76.pdf
در این مقاله میتوانید موارد زیر را مشاهده کنید:
۱- سیر تاریخی قراردادهای نفتی
۲- سیر تاریخی قانونگذاری نفت در ایران
۳- بررسی وضعیت توجه به منافع ملی در ایران
۴- بررسی وضعیت انتثال تکنولوژی نفت به ایران در پی قراردادهای نفتی
...
◀️دروس دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/Drmaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
◀️احیای گنجینهها
⏪کتب متعددی در موضوعات مختلف در دهههای مختلف نگاشته شده است. اما منهای کتبی که در دهه نود منتشر شده و میتوان آنها را خریداری کرد، عموم این کتابها، بازنشر نشده اند و نسخههای دیجیتالی نیز ندارند. نهایتا ممکن است در برخی از کتابخانهها بتوان این کتابها را یافت. این کتب، میراث گرانقدری از گنجینه علمی کشور هستند و پژوهشگران نیز حاضرند برای دسترسی به آنها مبالغی را پرداخت کنند.
⏪گویا نهادهای ذی ربط مثل نهاد کتابخانهها، وزارت ارشاد و حتی ناشران نیز دغدغهای برای بازیایی این کتابها ندارند.
⏪تحت این شرایط، یکی از کسب و کارهای مفید و در عین حال سودآور، تبدیل این گنجینه به نسخههای دیجیتالی و فروش آنها از طریق وب است. کسب و کاری تفریبا بی هزینه.
⏪با داشتن یک اسکنر و مراجعه به کتابخانهها و هماهنگی با آنها و با داشتن مجوز از وزارت ارشاد میتوان این کتب را بازیابی کرد و در اختیار پژوهشگران قرار داد. شاید گفته شود این ایده نو نیست و فلان مجموعه این کار را استارت زده است، اما تا همین امروز نمیتوان نمونه ای موفق از این کار را سراغ گرفت. تنها نمونه نسبتا موفق، بازار کتاب قائمیه است که البته موضوعات محدودی را پوشش میدهد.
⏪کافی است بررسی شود که ناشر کتاب میلی به بازنشر دارد یا نه. اگر خیر یا اگر نشر تعطیل شده باشد، می توان این کار را شروع کرد. تصور من این است که با رساندن عناوین کتاب به ۱۰۰۰ عدد، بازدهی مثبت آغاز می شود. به شرط آنکه معرفی مناسبی از این کسب و کار انجام شده باشد.
⏪شکلهای پیچیدهتری از این بازار نیز میتواند شکل بگیرد که در این مجال فرصت توضیح این پیچیدگیها نیست.
⏪این کسب و کار مفید را به دانشجویانم در دانشگاه قم پیشنهاد میکنم. چرا که قم دارای کتابخانههایی بسیار غنی و در دسترس است.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi