📎 وقایع ۱۴ تیر
#شمسی
🗓 سال ۱٢٩٣
📌 درگذشت آیتالله محمدتقی آقا نجفی اصفهانی از مراجع تقلید شیعه در دوره ناصرالدین شاه قاجار.
🗓 سال ۱٣٩٣
📌 درگذشت آیتالله سید جواد حیدری روحانی شیعه، استاد اخلاق و امام جماعت مسجد برخوردار یزد.
📎 وقایع ۱۶ ذیالحجه
#قمری
🗓 سال ۱٣٢۶
📌 ترور نافرجام آیتالله شیخ فضلالله نوری.
🗓 سال ۱٣٣٢
📌 درگذشت آیتالله ملا غلامرضا آخوند قمی از فقهای شیعه.
@Taghvim_Olama | تقویم علماء
تاریخچهرسالهعملیه.pdf
3.75M
هدایت شده از فقه الشیعة
كتاب اجتماع الأمر والنهي
للعلامةالسيدمحمدكاظم الطباطبائي اليزدي
تحقيق الحاج آقا حسين حلبيان الإصفهاني
#فقه_أهل_البيت_عليهم_السلام
#فقه_الشيعة
#أصول_فقه_الشيعة
#أصول_الفقه
#اجتماع_الأمر_والنهي
Agreement of command and prohibition
Compiled by:
al-Sayid Muhammad Kazem al-Tabatabaei al-Yazdi
Research by:
al-Haj Hussain Halabian
al-Isfahani
@FEQH_AL_SHIA
هدایت شده از فقه الشیعة
اجتماع الأمر والنهي.pdf
4.17M
كتاب اجتماع الأمر والنهي
للعلامةالسيدمحمدكاظم الطباطبائي اليزدي
تحقيق الحاج آقا حسين حلبيان الإصفهاني
#فقه_أهل_البيت_عليهم_السلام
#فقه_الشيعة
#أصول_فقه_الشيعة
#أصول_الفقه
#اجتماع_الأمر_والنهي
Agreement of command and prohibition
Compiled by:
al-Sayid Muhammad Kazem al-Tabatabaei al-Yazdi
Research by:
al-Haj Hussain Halabian
al-Isfahani
@FEQH_AL_SHIA
⚡️ الان فقه و اصول اهم است
🔻آیت الله العظمی شبیری زنجانی (دام ظله):
🔹 زمانی من خواستم نزد آقای خمینی فلسفه بخوانم. ایشان اول رفیق مرحوم آقای والد ما بود و خیلی هم از نظر رفاقت فوق العاده بودند و لطف ایشان به من هم محرز بود. من رفتم و از ایشان خواهش کردم. ایشان در جواب فرمود: معمولا اشخاصی که استعداد دارند، به علوم مختلف دست اندازی می کنند ولی این کار صلاح نیست. شیخ بهایی اگر ذی فن واحد بود، بیش از این به علم خدمت می کرد. ما باید در میان علوم، اهم را انتخاب کنیم. بعد فرمود: «الان فقه و اصول اهم است» و حاضر نشدند به من فلسفه درس بدهند.
📚 جلسه علمی معظم له، شب جمعه (۱۴۰۲/۷/۱۳)
@seyyed_hossein_kashfi
هدایت شده از مباحثه فقاهت
#حکایت_خوبان
❇️ مکرّر در مکرّر تجربه کردم!
🔺️ آیت الله #سید_ابوالقاسم_خویی رضوان الله تعالی علیه:
#توسل به حضرت زهرا صلوات الله علیها و #خدمت به امیرالمومنین صلوات الله علیه و لعن دشمنان اهلبیت علیهم السلام را مکرّر در مکرّر تجربه کردم.
و هر بار نیز به واسطه این عمل، مشکلاتم به طور معجزه آسا برطرف گردید.
📚 ذکر محبوب، ص ۳۸۵
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
https://eitaa.com/joinchat/3251961862Cb591c8b8aa
💠 عقوبت دنیوی
❖ آیتالله العظمی شبیری زنجانی:
● مرحوم میثمی عراقی در «دارالسلام» نوشتهاند: حدود سال ۱۲۸۶ قمری در سنواتی که ساکن نجف بودم، وضع معیشتم بسیار دشوار شد. یکی از آشنایان به من گفت: چرا شما وضعتان را به آقایان علماء بازگو نمیکنید؟ گفتم: من اگر بگویم و پاسخ منفی بشنوم، از آبرویم مایه گذاشتهام و این خلاف شرع است.
● آن شخص اصرار کرد و گفت که عدم اظهار خلاف شرع است، زیرا خانوادهات در مضیقه هستند و دلایلی بر حرمت در مضیقه بودن عائله آورد.
● وقتی تسلیم شدم، اسم چند نفر از آقایان را ذکر کرد و من دلایلی بر عدم درخواست از آنها ذکر کردم. در نهایت اسم یکی از آقایان را ذکر کرد و گفت که اخیراً برای او وجه معتنابهی آمده و اگر به او مراجعه کنیم، دست خالی برنمیگردیم.
● قبول کردم و کتابی را که تألیف کرده بودم، به آن آشنا دادم تا به آن آقا بدهد و در نامه نیز نوشتم: شما از مرتبه علمی من آگاه هستید ولی احتیاطاً کتاب خودم را نیز فرستادم تا ملاحظه کنید و همین که تاکنون به شما مراجعه نکردم، نشانگر استیصال و استحقاقم است و ضرورت مرا به این کار وادار کرده است.
● نامه و کتاب را به آن شخص دادم و او نزد آن عالم رفت. وقتی کتاب را به او داد، آن را جلوی خود گذاشت و نامه را خواند و گفت: در مقام علمی ایشان شکی نیست و استحقاق وی نیز محرز است. خدا به او كمک کند.
● آن واسطه وقتی این جواب را برای من نقل کرد، گویا کوه را بر سر من کوبیدند. من پیوسته خودم را برای این کار توبیخ میکردم. این ماجرا آرامش را از من گرفت. با خود گفتم به حرم حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) مشرّف شوم و با حضرت درد دل کنم.
● به حرم رفتم و به حضرت عرض کردم: شما به ماجرای من و این آقا واقف هستید. اگر مراجعه من به او خلاف بوده، من استحقاق تنبیه دارم و برای آن آمادهام. اما اگر من تقصیری نداشتم و این آقا کوتاهی کرده، من حرفی ندارم و هر جور صلاح میدانید، خودتان مؤاخذه کنید.
● بعد از توسل به خانه رفتم و خوابیدم. در خواب دیدم که از نجف به سمت کوفه بیرون میروم و حضرت امیر (علیهالسلام) با جمعی از کوفه به سمت نجف تشریف میآورند و من به حساب این که از حضرت دلخور بودم، از وسط راه کنار رفتم ولی زیر چشمی حرکات حضرت را از نظر میگذراندم. دیدم حضرت مسیرش را تغییر داد و به سمت من آمد و فرمود: به تو نمیدهند؟ من میدهم. سپس پولی را به من داد دوباره فرمود: به تو نمیدهند؟ من میدهم و دوباره مشتی دیگر پول به من داد. باز فرمود: به تو نمیدهند؟ من میدهم و مشتی دیگر داد. همینطور عرض کردم: کفایت کرد. فرمود: باز میدهم، باز میدهم و پیوسته پول داد.
● از خواب بیدار شدم. بعد از نماز عشاء به حرم رفتم و بعد از خروج آن شخص را دیدم که گفت: خبر داری فلانی سکته کرده و زبانش بند آمده است؟ برای معالجه او بسیار خرج کردند ولی مؤثر واقع نشد و درس و بحث آن عالم تعطیل شد تا این که از دنیا رفت.
● چند روز بعد وکیل میرزای شیرازی نزد من آمد و گفت: از طرف میرزا این پول برای شما فرستاده شده است. چند روز بعد باز از طرف میرزا پولی به دست من رسید، باز چند روز بعد از طرف میرزا مبلغ دیگری فرستاده شد. پیوسته این مبالغ با فاصله زمانی از طرف میرزا به دست من میرسید. من فهمیدم که حواله حضرت به وسیله میرزای شیرازی به دست من میرسد.
● با خودم فکر کردم شاید این مبالغ قطع شود و چون وقت معیّن و مرتّبی نداشت. به حرم رفتم و به حضرت عرض کردم: حالا که عنایت فرمودید، این احسان را شهریه و ثابت و باقی قرار دهید. چند روز بعد وکیل میرزا نزد من آمد و گفت: از طرف میرزا برای شما مقرّری به صورت شهریه قرار داده شد.
● مرحوم میثمی افزوده است: الان هم که در تهران هستم و خانوادهام در نجف، همچنان این شهریه پیوسته به ما پرداخت میشود و قطع نشده است.¹
.............................................
1. «دارالسلام» عراقی، ص ۴۸۰
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۴ ص ۴۳۱
@madras_emb
حجیت خبر واحد آیت الله سیستانی.pdf
2.12M
📚حجیة خبر الواحد تقریراً لأبحاث سماحة آیت الله سیستاني
👤السيد محمد علي الرباني
📌صفحۀ 24 الی 26:
«فالاهداف علی درجات و الاصول فی شریعتنا الاسلامیة المتعلقة بالانسان و المبدأ و المعاد و العلاقات الاصلیة بین البشر التی یشیر الیه قوله تعالی ان الله یأمر بالعدل و الاحسان أو العلاقات الاخری و الحکم بالقسط و العدل....و #المساواة و #الکرامة_الانسانیة و غیر ذلک فهذه بعض الاهداف الرئیسة و المبادی العامة للدین الاسلامی فالاسلام مبین لذلک الدین الفطری الذی یعبر عنه الیوم بالقانون الطبیعی المرتکز فی النفوس .
وعن تلک الاصول تتفرع مجموعة من القوانین التی بینها القرآن بشکل تفصیلی و من بعده سنن النبی الاعظم و الائمة الهدی بتفصیل اکثر....فاذا قیل لابد ان یکون الخبر موافقا فیقصد بذلک الموافقة مع تلک #الاهداف....
فالحاصل: أنّ الخبر لابدّ أن یتوافق و ینسجم مع تلک الأمور ...
فالمراد من التوافق هو التوافق من حیث الروح و الهدف، و هو أمر واضح .....»
هدایت شده از کتابخانه ادیان
🌐 دسترسی رایگان به ۱۰ میلیون مقاله علمی از طریق پایگاه اطلاعاتی دوج
🔻پایگاه Doaj، پایگاه مجلات و مقالات است و جستجو در آن از طریق عنوان مجلات و مقالات صورت میگیرد.
🔻تعداد مجلات نمایه شده در این پایگاه بیش از ۱۹۹۲۸ عنوان و تعداد مقالات ۹/۳۳۹/۰۵۵ عنوان میباشد.
🔻 با جستجوی عنوان مجلات و مقالات، موارد بازیابی شده نمایش داده میشود و با کلیک روی هر عنوان مجله یا مقاله موردنظر، میتوانیم وارد سایت مجله شده و به فایل آنها دست یافت.
🔻این پایگاه دارای موضوعهایی همچون کشاورزی، آموزش، هنرهای زیبا، جغرافیا، تاریخ، تاریخ آمریکا، زبان و ادبیات، علوم نظامی، حقوق، موسیقی، علوم سیاسی، فلسفه، روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، علوم و فناوری میباشد.
آدرس پایگاه:
🌐 https://doaj.org
#پایگاههای_اطلاعاتی
#مقالات_رایگان
#کتاب_زندگیات_را_با_دانایی_ورق_بزن
🔹تحریریه کتابخانه ادیان
✨باما همراه باشید✨
📱کانالهای کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان 🔻🔻
➣ تلفن تماس :
☎️۰۲۵۳۲۸۰۳۱۷۱
📱۰۹۱۲۷۵۴۵۷۷۸
➣ سایت:
🌐 www.adyanpub.com
➣ ایتا
📲 http://eitaa.com/libadyan
➣ تلگرام
📲 @ketabsara_adyan
➣ واتساپ
https://chat.whatsapp.com/EZkvKCGCDgPGiTAes9Fh50
➣ اینستاگرام
https://instagram.com/libadyan
هدایت شده از عبدالحسین جواهر کلام
.
این ها زائر حضرت معصومه هستند..
مرحوم آیت الله مرعشی نجفی روحیه ای لطیف و مرامی مردمی داشتند. بارها برای رنج مردم، اشک شان جاری میشد. نقل شده است:
در زمانی که اکثر مردم از حمام عمومی استفاده میکردهاند و دلاکها هم معمولاً ریش بلندی داشتند و سرشان را میتراشیدند،
روزی مرحوم آقای مرعشی وارد حمام عمومی میشوند. از قضا تعدادی از مسافرانِ اصفهانی که مشغول استحمام بودهاند، فکر میکنند که ایشان دلّاک هستند. یکی از آن مسافران با تحکّم میگوید:
دلاک!چرا دیر کردی؟ ما عجله داریم!
آیت الله مرعشی بدون این که چیزی بگویند مشغول کیسه کشیدن آن ها می گردند.در این هنگام دلّاکِ اصلی وارد حمام می شود و با دیدن آقای مرعشی به عذر خواهی می پردازد.
حضرت آقا می فرمایند:
این ها زائر حضرت معصومه-ع- هستند، اشکالی ندارد!
📗 سیره فرزانگان ، عبدالحسن بزرگمهرنیا ، نشر سامان دانش .
@jawaher_kalam
.
#زمان_رحلت ؟
قول مشهور این است که حضرت معصومه (سلام الله علیها) پس از آنکه در 23 وارد قم شدند، 17 روز بیشتر زنده نبودند. بنابراین رحلت آن حضرت باید دهم ماه ربیع الثانی صورت گرفته باشد. حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی اکبر مهدیپور تبریزی مینویسند:
«روز رحلت حضرت معصومه دهم ماه ربیع الثانی سال 201 هجری بوده است».
پس از رحلت حضرت معصومه (س) زنان آل سعد بیبی را غسل دادند و کفن کردند. سپس جسم مطهر آن حضرت به باغ موسی بن خررج (محل فعلی حرم مطهر ایشان) برده شد. در آن هنگام میان اشعریان (آل سعد) بر سر اینکه چه کسی شایستگی دفن آن بدن مقدس را دارد اختلاف روی دارد... ناگهان دو سوار نقابدار از طرف رودخانه قم به پیش آمدند و وقتی نزدیک بدن مطهر رسیدند از اسب پیاده شدند. نخست بر ان نماز گزاردند و سپس وارد سردابی که برای تدفین وی مهیا شده بود، شدند و به کمک یکدیگر او را به خاک سپردند. و بدون اینکه با کسی سخن بگویند آن محل را ترک کردند. کسی نفهمید آنان چه کسانی بودند.
@jawaher_kalam