🍃 ﷽ 🍃
«وَمَنْ شَكَرَ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ رَبِّي غَنِيٌّ كَرِيمٌ»
هر کس شکر کند، به نفع خود شکر میکند؛ و هر کس کفران نماید (به خودش زیان رسانده)، چراکه پروردگار من، بینیاز و بخشنده است.
🌺
📗 سوره نمل، آیه ۴۰
#قرآن
💢 @Hadis_Shia 💢
🌿
امامـ بـاقـر عليه السلامـ
پيامبر خـدا صلى الله عليه و آله در يكى از مسافرتهايش با كاروانى رو به رو شد؛
كاروانيان عرض كردند: درود بر تو اى پيامبر خدا .
پيامبر صلى الله عليه و آله پرسيد: شما كه هستيد؟
عرض كردند: ما عدّهاى مؤمن هستيم.
پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: حقيقت ايمان شما چيست؟
عرض كردند: خشنودى به قضاى الهى و گردن نهادن به فرمان خدا و سپردن كارها به دست او.
فرمود: دانشمندانى فرزانه كه نزديك است از فرزانگى پيامبر شوند. پس اگر راست مىگوييد، آنچه را كه در آن ساكن نمىشويد نسازيد؛ و آنچه را نمىخوريد نيندوزيد و از خدايى كه به سويش باز مىگرديد، پروا كنيد.
🌸
📚 معاني الأخبار، ص١٨٧
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱 پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
أفضَلُ العَمَلِ الصَّلاةُ عَلى ميقاتِها، ثُمَّ بِرُّ الوالِدَينِ، ثُمَّ أن يَسلَمَ النّاسُ مِن لِسانِكَ.
بهترين عمل خواندن نماز در وقت آن است.
سپس نيكى كردن و اطاعت از پدر و مادر،
و آن گاه در امان بودن مردم از زبان تو.
🌹
📚 كنز العمّال، حدیث ۴٣۶۵٣
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🍃 امامـ صـادق علیهالسلامـ
ما أنْعَمَ اللّهُ عزّ و جلّ على عَبدٍ أجَلَّ مِن أنْ لا يَكونَ في قَلبِهِ مَع اللّهِ عزّ و جلّ غَيْرُهُ.
خداوند عزّوجلّ نعمتى بالاتر از اين به بندهاش نداده است كه در قلبش جز خدا نباشد.
🌷
📚 عدّة الداعی، ص ۲۱۹
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱
⁉️ صله رحم با گناه کاران
در میان بستگان و خویشاوندان ما افرادى هستند که در زندگى خود به موازین دینى مقیّد نیستند و غالباً مقرّرات مذهبى را رعایت نمى کنند؛ رفت و آمد با آنان چگونه است و آیا با این وضع باز مأموریم که وظیفه خطیر «صله رحم» را درباره آنان انجام دهیم؟
.
.
.
⭕ پاسخ:
مى دانیم که خانواده یک اجتماع کوچک است؛ همان طور که استحکام و استوارى پیوندهاى اجتماع بزرگ در پیشرفت انسان در زمینه هاى مادّى و معنوى مؤثّر است، همچنین استحکام پیوندهاى این اجتماع کوچک در این راه تأثیر بسزایى دارد؛
به همین دلیل، اسلام که آیینى اجتماعى است به موضوع «صله رحم» - که همان تقویت پیوندهاى اجتماع خانوادگى و فامیلى مى باشد - اهمّیّت زیادى داده و صله رحم را از واجبات و قطع رحم را از محرّمات و گناهان بزرگ شمرده است.
در اهمّیّت این موضوع کافى است که قرآن مجید مکرّر به خصوص در این باره سخن گفته و متذکّر شده است که روز رستاخیز از انجام این فریضه (صله رحم) سؤال خواهد شد و افراد درباره آن مسؤول خواهند بود;
آن جا که مى فرماید:
«وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِى تَسَائَلُونَ بِهِ وَالاَرْحَامَ اِنَّ اللَّهَ کَانَ عَلَیْکُمْ رَقِیِباً»؛ (و از خدایى بپرهیزید که [همگى به عظمت او معترفید و] هنگامى که چیزى از یکدیگر مى خواهید، نام او را مى برید. [و نیز] از [قطع رابطه با] خویشاوندان خود پرهیز کنید! زیرا خداوند مراقب شماست) (نساء، ١)
مردى حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله شرفیاب گردید و گفت: «بستگانم مرا ترک گفته و ارتباط خویشاوندى را با من قطع کرده اند تکلیف من درباره آنان چیست؟ آیا من نیز آنان را ترک گویم و رابطه خود را با آنان قطع کنم؟»
پيامبر صلى الله علیه وآله فرمود: «اگر تو نیز این کار را انجام دهى خداوند همه شما را ترک مى گوید و همه را از رحمت خود دور مى سازد»، سپس پيامبر (صلى الله علیه وآله) به وى سه دستور مهمّ زیر را تعلیم داد و فرمود:
«تَصِلُ مَنْ قَطَعَک»؛ (اگر کسى ارتباط خود را با تو برید، تو برخلاف او رفتار کن و پیوند خویشاوندى و دوستى را فراموش مکن!)
«تُعْطِی مَنَ حَرّمک»؛ (کسى که تو را از نعمتى محروم ساخت، تو به او نیکى کن و او را محروم مساز!)
«وَتَعْفُو عَمَّن ظَلَمَک»؛ (از کسى که بر تو ستم کرده است در گذر!) (اصول کافى، ج۲، ص۱۵۰)
همچنین پیامبر(صلى الله علیه وآله) به اهمّیّت این موضوع در یکى دیگر از سخنان پر ارج خود تصریح فرموده، آن جا که به یاران خود مى گوید: «من شما و همه امّت خود را که تا روز رستاخیز پا به عرصه وجود خواهند گذارد توصیه مى کنم از صله رحم غفلت نورزند؛ و اگر انجام این فریضه الهى در گرو مسافرت به نقطه دورى باشد، رنج سفر را بر خود هموار ساخته و این دین اخلاقى و اجتماعى را ادا نمایند».
ولى جاى گفتگو نیست که انجام هر فریضهاى مشروط به این است که مسائل مهمتر از آن از بین نرود؛ موضوع صله رحم نیز از این قانون مستثنا نیست.
هرگاه ارتباط و رفت و آمد با کسانى که در مسیر زندگى خود مقرّرات مذهبى را رعایت نمى کنند، سبب شود که آنان در وضع زندگى خود تجدید نظر کنند و کم کم به اصول و موازین پایبند شوند و یا لااقل این رفت و آمدها اثر سویى در روحیه خود انسان و وضع خانواده او نگذارد، در این صورت رعایت پیوند خویشاوندى لازم است و باید این فریضه الهى را انجام داد.
ولى اگر برعکس به جاى این که انسان در روحیّه آنان اثر بگذارد، معاشرت با آنها سبب شود که انسان تحت تأثیر افکار و روحیّات فاسد و زندگى آلوده آنان قرار گیرد، در این صورت چون سعادت او در خطر است ناچار باید این فریضه را به خاطر یک امر مهمّ تر بطور موقّت ترک گوید.
🌻
📕 پاسخ به پرسشهای مذهبی، ص۴۶۶
#پرسش_پاسخ
💢 @Hadis_Shia 💢
🌙 ای خدا و آقا و مولا و پروردگارم
بر فرض كه بر عذابت شكيبائی ورزم، ولی بر فراقت چگونه صبر كنم،
و گيرم ای خدای من بر سوزندگی آتشت صبر كنم، اما چگونه چشمپوشی از كرمت را تاب آورم،
يا چگونه در آتش، سكونت گزينم و حال آنكه اميد من گذشت و عفو تو است...
🥀
📘 مفاتیحالجنان، دعای کمیل
#نیایش
💢 @Hadis_Shia 💢