🍃 پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
ثَلاثٌ يَزِدنَ فِي الحِفظِ و يَذهَبنَ بِالبَلغَمِ: قِراءَةُ القُرآنِ، وَ العَسَلُ، وَ اللُّبانُ.
سه چيز، حافظه را افزون مىكند و بلغم را از ميان مىبَرَد: قرائت قرآن، عسل و كُندُر.
🦋
📚 بحار الأنوار، ج۶۶، ص٢٩٠، ح٣
#سلامت
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱
⁉️ عدم مطابقت تقویم شمسی با مناسبتهای مذهبی
چرا روزهای مذهبی مطابق فصول سال نیست؟ حضرت على(علیه السلام) در نوزدهم ماه مبارک رمضان که (مثلا) در زمستان بوده ضربت خورده است، (این را هم مى دانیم که سال قمرى با شمسى در حدود یازده روز تفاوت دارد) ولى حالا ملاحظه مىکنیم که نوزده رمضان گاهى در زمستان و گاهى در تابستان و گاهى در پاییز و بهار واقع مى شود، پس در این صورت ماه قمرى صحیح نیست و تاریخ دقیق را نشان نمىدهد و همچنین در موارد سایر روزهاى سوگوارى و عیدهاى مذهبى این اشکال پیش مىآید که گاهى در پاییز و گاهى در بهار و یا در فصول دیگر واقع مىشود.
.
.
.
⭕ پاسخ:
اساساً سال و ماه یک موضوع قراردادى براى منظّم شدن امور اجتماعى است، منتها براى این که قرارداد ریشه طبیعى هم داشته باشد و اشتباهى در آن واقع نشود آن را منطبق بر حرکت کواکب آسمان کردهاند.
بعضى مقیاس محاسبه سال و ماه را گردش آفتاب (یا صحیح تر گردش زمین به دور آفتاب) قرار دادهاند و نتیجه آن همان «سال شمسى» است که منطبق بر فصول چهارگانه مىباشد.
بعضى هم مبدأ آن را «گردش ماه» به دور زمین قرار دادهاند که با فصول چهارگانه که نتیجه مستقیم گردش آفتاب است، منطبق نمىشود.
نتیجه این که، اگر ماههاى قمرى بر فصول سال تطبیق نکند ایرادى بر آن نیست؛ زیرا مقیاس سنجش آن، گردش آفتاب و فصول چهارگانه نبوده است.
و اگر ما در برگزارى مراسم سوگوارى و جشن، رعایت فصول را نمىکنیم براى این است که مقیاس ما در این مراسم همان ماههاى قمرى است که مطابق با گردش ماه است و آنچه مورد نظر ماست این است که حادثه مزبور در چه روزى از ماه قمرى واقع شده است، نه فصلى که در آن واقع شده است.
این را هم مى دانیم که تنظیم تمام تواریخ اسلامى بر طبق همین ماه قمرى است.
اتّفاقاً ماههاى قمرى که ماه مذهبى ماست از جهاتى بر ماههاى شمسى امتیاز دارد:
از جمله، محاسبه ماههاى قمرى است که براى اکثر مردم از ماههاى شمسى آسانتر است، بطورى که حتّى مردم بیابانگرد مىتوانند حساب ماههاى قمرى را داشته باشند ولى براى محاسبه ماههاى شمسى حتماً «تقویم» لازم است.
به عبارت دیگر: معمولا مىتوان به وسیله ماههاى قمرى آغاز و پایان و حدود تقریبى هر ماه را تعیین نمود به طورى که اگر به قرص ماه نگاه کنیم تقریباً مىتوانیم بدانیم چند شب از ماه گذشته است،
ولى در ماههاى شمسى (برجها) تعیین ایّام ماه براى کسانى که تقویم ندارند به هیچ وجه ممکن نیست حتّى آغاز و پایان ماه نیز بدون آن، امکان ندارد؛ فقط محاسبات نجومى از عهده این کار برمى آید؛
در حالى که تقویم ماههاى قمرى صفحه آسمان است و مطالعه طلوع و غروب ماه و هلال و تربیع و بدر براى همگان ممکن است و اگر این ماهها بر فصول سال تطبیق نمىکند، در برابر آن همه مزایا، ایرادى بر آن نمىتواند باشد.
🌻
📕 پاسخ به پرسشهاى مذهبی، ص۶۴۵
#پرسش_پاسخ
💢 @Hadis_Shia 💢
✨
سَيِّدي مَنْ لي وَمَنْ يَرْحَمُني اِنْ لَمْ تَرْحَمْني،
ای آقای من كه را دارم و چه كسی بر من رحم میكند اگر تو به من رحم نكنی؛
وَفَضْلَ مَنْ اُؤَمِّلُ اِنْ عَدِمْتُ فَضْلَكَ يَوْمَ فاقَتي،
و احسان كه را آرزو كنم اگر احسان تو را روز بيچارگیام نداشته باشم...
🤲
📘 مفاتیح الجنان، دعای ابوحمزه ثمالی
#نیایش
💢 @Hadis_Shia 💢
🍃 ﷽ 🍃
«وَلَقَدْ زَيَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَجَعَلْنَاهَا رُجُومًا لِلشَّيَاطِينِ وَأَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابَ السَّعِيرِ»
ما آسمان پایین (نزدیک) را با چراغهای فروزانی زینت بخشیدیم، و آنها [= شهابها] را تیرهایی برای شیاطین قرار دادیم، و برای آنان عذاب آتش فروزان فراهم ساختیم!
🌺
📗 سوره ملک، آیه ۵
#قرآن
💢 @Hadis_Shia 💢
🌿
امامـ صـادق عليهالسلامـ
الحاسِدُ مُضِرٌّ بنَفْسِهِ قَبلَ أنْ يَضُرَّ بالمَحسودِ، كإبْليسَ أوْرَثَ بحَسَدِهِ لِنَفْسِهِ اللَّعْنَةَ و لآدمَ عليه السلام الاجْتِباءَ.
حسود، پيش از آن كه به محسود زيان رساند، به خود زيان مىزند؛ مانند ابليس،
كه با حسد ورزى، براى خود نفرين خريد و براى آدم عليه السلام برگزيدگى .
🌷
📚 بحار الأنوار، ج٧٣، ص٢۵۵، ح٢٣
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
علَيكَ بالإحْسانِ، فإنَّهُ أفْضَلُ زِراعَةٍ، و أرْبَحُ بِضاعَةٍ.
بر تو باد نيكوكارى،
كه آن بهترين كشت، و سود آورترين كالاست.
🌹
📚 غرر الحكم، حدیث ۶١١٢
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢