هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
🔻اهم سخنان دکتر جلیلی در جمع دانشجویان در دوره معرفتی- تشکلاتی اسلام ناب:
🔹امروز یک جنگ واقعی شکل گرفته و هر فرد، هر تشکل، هر دانشجو، هر طلبه باید وظیفه خودش را در این جنگ پیدا کند.
🔹باید مشخص بشود که قرار است در این جنگ چه نقشی ایفاء کند؟ نمیشود گفت جنگ است اما این جنگ مسئول دارد و مسئولین به تنهایی بروند جنگ را پیش ببرند!
🔹در زمان دفاع مقدس کسی نمیگفت نیروهای مسلح وظیفه دارند به تنهایی بروند و جنگ را اداره کنند بلکه هر فردی متناسب با استعداد، توانمندیها و امکاناتی که داشت برای خودش وظیفهای تعریف میکرد.
🔹برگزاری اردو برای بالا بردن توان نیروهای انقلابی خوب است اما کافی نیست و باید در اردوهای آموزشی به طراحی عملیات های دانشجویی برای نقش آفرینی مثبت در دانشگاه و جامعه پرداخت.
🔹گاهی اوقات افراد مختلف سوال می کنند که در شرایط فعلی و در این جنگ اقتصادی و روانی دشمن، چه کاری از ما برمی آید و ما چه کمکی می توانیم انجام دهیم؟ اما وقتی در جواب گفته میشود مثلا در حوزه تخصصی و استعداد و تواناییهایی که دارید می توانید این کارها را انجام بدهید، میگویند مگر با این کار ما مشکلات مملکت حل میشود؟
🔹در جنگ هم قرار نبود که مثلاً با یک آر پی جی که یک رزمنده شلیک می کرد، تمام مشکلات جبهه حل بشود.
🔹باید مشخص شود اردویی که آمدید، به قصد کدام خرمشهر است؟ کدام خرمشهر را میخواهید آزاد کنید و مختصات آن چیست؟
🔹وظیفه نسل امروز این است به گونه ای اقدام کند که دشمن را برای همیشه از گزینه اقتصادی و فشار اقتصادی ناامید کند، این به معنی عملیات موثر علیه دشمن در جنگ اقتصادی است.
🔹اگر میبینید دشمن 30 سال است به سراغ گزینه نظامی نمیآید، به دلیل این است که در دفاع مقدس جانفشانی ها شد تا دشمن در عمل به این نتیجه رسید که گزینه ی نظامی جواب نمیدهد.
🔹دولت سایه ترجمان وظیفه دینی و انقلابی یک فرد است و منحصر به هیچ کس نیست. وقتی ما از امر به معروف و نهی از منکر و اصل 8 قانون اساسی صحبت می کنیم و می گوییم امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه دینی است، یعنی هر فردی در یک جامعه دینی نمیتواند نسبت به روند امور بیتفاوت باشد و نسبت به تمامی مسائل جامعه وظیفه دارد.
🔻کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
هدایت شده از کانال میز معارف
انقلاب اسلامی ایران.pptx
14.29M
✅پاورپوینت کتاب "انقلاب اسلامی"
⚪️دکتر مصطفی ملکوتیان
❗️حجم: 14مگ
🔴170 اسلاید
◀️مناسب استادان درس انقلاب اسلامی
👈میز معارف
@mizemaaref
هدایت شده از کانال میز معارف
دانش خانواده.pptx
6.13M
✅پاورپوینت ( پردهنگار) درس دانش خانواده
❗️حجم: 6 مگابایت
🔴56 اسلاید
◀️مناسب استادان درس دانش خانواده و جمعیت
👈میز معارف
@mizemaaref
هدایت شده از کانال میز معارف
⤴️به یکی از مجسمه های حضرت مریم اشاره کردم و گفتم: «شما دقت کرده¬ید چقدر پوشش مریم شبیه منه؟!» یه نگاهی به مریم انداخت و یه نگاهی به مانتو و مقنعه آبی آسمانی من. بعد گفت: «بله ... می شه این طور گفت!».
-چرا ... زنای مسلمون نزدیک ترن به این پوشش تا زنای مسیحی. به نظر شما چرا زنای مسیحی هیچ حد و مرزی برای پوشش ندارن؟
-نه، نمی شه این طور گفت. این که اینجاست یه پوشش مذهبیه. الان امکانش نیست زنا از این پوشش استفاده کنن. این پوشش مال اون زموناست، نه الان ... نه ... غیرممکنه!
-یعنی توی دین مسیحیت پوشش مذهبی برای زندگی روزمره کاربرد نداره؟
-چرا ... خواهرا توی مدارس مذهبی پوششی مشابه این دارن. اما اونا کارشون اینه. در عوض، بیرون هم کار نمی¬کنن. می بینید؟
-من فکر می کنم دین برای یاد گرفتن «چطور زندگی کردن» اومده. اگه پوشش تعریف شده یه دین برای زندگی عادی نیست، چطور اون دین جوابگوی سایر مسائل زندگی عادی باشه؟ به نظر من این خیلی عالیه که شما می خواید خدا رو به مردم معرفی کنید؛ اما، اگه امروز جایی برای دین توی زندگی مردم وجود داشت، شما مجبور نبودید به من مسلمون خدا رو معرفی کنید! این برای این که توی وضعیت فعلی باز هم هیچ کس بیشتر از یه مسلمون حرف شما رو درک نمی¬کنه و براش ارزش قائل نیست؛ مسلمونی که حداقل روزی پنج بار خدا رو به خودش یادآوری می¬کنه. وجود خدا برای من بدیهی تر از اونیه که به اثبات نیاز داشته باشه.
-به هر حال همه مون نیاز داریم خدا رو به هم معرفی کنیم.
-من کاملا با شما موافقم. اما اینکه چه چیزی رو معرفی کنیم مهم تر از این که فقط معرفی کنیم. من شما رو دعوت می کنم به ایران. هر کدوم از مساجد رو که خواستید انتخاب کنید و موقع نماز برید و مردم خداپرست رو ببینید. ببینید که مردم خداپرست ما چطور هم نماز می خونن هم عادی زندگی می کنن. چطور هم پوشش دینی دارن هم عادی زندگی می کنن. چطور دین برای زندگی تعریف شده و نه سوای زندگی ... توی همون مسجدای به قول شما کوچیک و ساده ... می دونید آقا، کلیساها بزرگ و پرتجمل¬ان و دکوری و مساجد کوچه های ما کوچیک و ساده، اما کاربردی. اون چیزی که دین رو نگه می داره میزان کاربردی بودنشه نه تجملش. درباره دوری مردم اروپا از خدا صحبت کردیم و درباره نیاز همه به خدا؛ درباره اینکه محبت توی زندگی لازمه و درباره این جور جملات که توی همه ادیان پیدا می شه. و بحث جدی موکول شد به دفعه بعد!
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی_قم
🌹🌹آثار #فقر از دیدگاه #امیرالمومنین علی علیه السلام 👇👇
8⃣◀️ فقر و انحراف اخلاقی 👇
💢زشتی اخلاق یعنی دچار دنائت طبع و صفات پست نفسانی شدن و نیز انجام رفتارهایی که از این صفات سرچشمه گرفته اند. حضرت علی علیه السلام نیز به صورت مکرر فرموده است فقر باعث کارهای زشت می شود.
🔹«العسر یشین الاخلاق»
تنگدستی اخلاق را زشت می کند(غرر الحکم جلد 2)
🔹«المسکنه مفتاح البوس»؛
ناداری کلید نکبت است(بحارالانوار جلد 87)
💢امام علی(ع) همچنین در توصیه ای به امام حسن مجتبی(ع) می فرماید:
🔹انسانی را که طلب روزی خود می کند ملامت مکن؛ چه هر کس روزی خود و خانواده خود را نداشته باشد، خطاهایش فزون می گردد به هر حال، روایات مزبور با لحن قاطع این حقیقت را اعلام می کنندکه فقر بر رفتار و خصوصیات اخلاقی فرد تاثیر بسیار منفی دارد.
9⃣◀️ فقدان منزلت اجتماعی 👇
💢در بعضی از روایات بر این نکته تاکید شده است که فقر موجب حقارت می گردد.
حضرت علی(ع) می فرماید:
🔹«الفقر یخرس الفطن عن حجته»؛
فقیر از بیان دلیلش عاجز است
📚نهج البلاغه، حکمت 3
💢حضرت علی(ع) همچنین خطاب به فرزند خود می فرماید:
🔹پسرم! کلام فقیر شنیده نمی شود و مقام او شناخته نمی گردد.
آن حضرت در چند فرمایش جداگانه می فرماید:
🔹هر کس فقیر باشد از مقام و موقعیتی برخوردار نیست و کوچک و خوار شمرده می شود. محرومیت باعث خواری است.
0⃣1⃣◀️ #فقر و انزوای سیاسی 👇
💢 انسان های فقیر، معمولا در مراکز قدرت جایگاهی ندارند، چرا که برای شرکت در رقابت های سیاسی؛ توان مالی نداشته و نفوذ و تاثیر چندانی در میان توده های مردم نمی توانند داشته باشند.
🌹 #امام_علی(ع):
🔹الفقیر حقیر لایسمع کلامه و لا یعرف مقامه
[فقیر در چشم مردم] بی مقدار است؛ نه سخنش شنیده می شود و نه جایگاهش شناخته می شود
📚 #نهج_البلاغه، حکمت 44. #حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا