کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#حلوا نارگیلی توضیحات در پست بعدی👇👇 @KitchenAuntKhatoon
#حلوا نارگیلی
حدودا با این مقدار مواد ۱۲ عددحلوا به این شکل میشه .
آرد سفید قنادی یا آرد نانوایی نصف لیوان (۷۵ گرم)
پودر نارگیل نصف لیوان (۶۰ گرم)
پودر قند یک چهارم لیوان (۵۰ گرم)
کره ۵۰ گرم
روغن جامد ۲ ق غ (تقریبا ۵۰ گرم)
گلاب تقریبا یک چهارم لیوان
زعفران به میزان لازم
اینجا شما می تونین با هر اندازه ای پیش برین اینکه تاکید به گرم باشه نیست .
در مورد پودر نارگیل که من آسیاب کردم با اینکه درشت هم نبود ولی برای اینکه حلوا یکدست بشه آسیاب بشه . اندازه وقتی که آسیاب می کنیم از لحاظ لیوانی کمتر میشه . نصف لیوان پودر نارگیل رو وقتی آسیاب کنین یه کم کمتر میشه میزانش.
در مورد روغن هم بهتره که داخل این حلوا کل روغن، روغن مایع نباشه، می تونین جای روعن جامد مایع بریزین ولی کلا همش روعن مایع نباشه ترکیبی از کره یا روغن جامد با روعن مایع ترجیحا کره هم استفاده بشه بهتره لطیف تر میشه.
نکته بعدی در مورد آرد، که در این حلوا بهتره آرد سفید باشه چون رنگ حلوا به تیرگی نره و خوش رنگ بشه.
جای پودر قند شکر نمیشه.
آرد رو الک کردم و بعد با حرارت ملایم رو به کم شروع به تفت دادن کردم . آرد زیاد تفت نخوره چون می خوایم رنگش تیره نشه. حدودا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت کم بو دادم.
بعد مجدد الک کردم.
کره و روغن جامد رو اضافه کردم و بعد که با هم ترکیب شد، زعفران و گلاب رو اضافه کردم. گلاب رو کم کم ریختم یه کم گذاشتم موند.
بعد از حرارت برداشتم و بلافاصله پودر قند رو الک کردم و اضافه کردم و پودر نارگیل رو ریختم و مخلوط کردم. اگر حلوا جمع نشد گلابی که موند رو اضافه می کنیم که من اضافه نکردم چون حلوام خوب جمع شد و صاف و یکدست شد.
بعد همین طور که گرم هست داخل قالب سیلیکونی ریختم. قالب هم خیلی کم با روغن چرب کردم.
حدودا ۲۰ دقیقه در فریزر قرار دادم و یا دو ساعت می تونید بخچال بزارید.
و در آخر از قالب بیرون آوردم.
نوش جان
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رب فلفل شیرین ساده
۵ کیلو فلفل قرمز رو شستم ودونه های داخلشو خارج کردم و سه چاهار تکه برش زدم کردم (در فیلم نشون دادم)
تو قابلمه ریختم
۵ _۶عدد گوجه فرنگی رو پوره کردم و روی فلفلها ریختم (برای خوشرنگ وخوش طعم شدن رب) و دربشو گذاشتم تا خوب بپزه و فلفلها نرم بشن و بعد با گوشت کوب برقی خوب پوره کردم (میتونید داخل مخلوط کن بریزید)
دوباره رو حرارت گذاشتم (بدون درب) و کمی نمک اضافه کردم و گذاشتم خوب ابشو بکشه و سفت بشه وبعد تا داغه داخل شیشه ریختم ودربشو خوب چفت کردم و شیشه هارو وارونه چیدم (اینجوری هوای توش خارج میشه و ماندگاریش زیاد میشه) و بعد خنک شدن در یخچال نگه داری کردم
من این رب رو تو اکثر غذاها استفاده میکنم
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کباب کوبیده داخل فر
ابتدا ۷۰۰ گرم گوشت چرخکرده گوساله و سیصد گرم گوشت سینه مرغ 2 عدد پیاز متوسط رنده شده 2 ق آردگندم فلفل سیاه و نمک و پاپریکا و یک لیوان جعفری و گشنیز را خوب مخلوط می کنیم و برای ده دقیقه ورز می دهیم توی ظرف با سرپوشیده یکساعت داخل یخچال قرار می دهیم. دوباره خوب ورز داده با سیخ چوبی کباب های خود را درست کرده ظرف فر را کمی چرب کرده سیخ های کباب به همراه یک استکان آب قرار داده با دمای ۲۰۰ درجه سی تا چهل دقیقه می پزیم و همراه پیاز و گوجه سماق زده نوش جان می کنیم.
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#لقمه_گوشت
مواد لازم :
نان لواش ۶ عدد برشته نباشه
گوشت چرخکرده گوساله ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط ۳ عدد
کدوحلوایی چهارصد گرم
ماست محلی سه قاشق سوپ خوری
خامه_ترش ۱۰۰ گرم
سس گوجه ۱۰۰ گرم
پنیرپیتزا ۱۰۰ گرم
دستور پخت :
ابتدا پیاز له شده با مخلوط کن و کدوحلوایی رنده شده و گوشت را با نمک و فلفل خوب مخلوط می کنیم
طبق فیلم با نان ها و مخلوط بالا رول های گوشت را درست کرده و با برش لقمه ها را می سازیم کف ظرف فر را با روغن چرب کرده لقمه ها را چیده و برای سس ماست و سس گوجه و پنیرپیتزا و نمک و فلفل و به دلخواه پودسیر را با هم مخلوط کرده روی لقمه ها ریخته و با دمای دویست درجه پنجاه دقیقه داخل فر می پزیم
پ.ن : در صورت نداشتن ماست خانگی از دوغ کفیر استفاده کنید
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شربت آلو 🍷
عزیزان اندازه من با کاسه هستش شما میتونید با لیوان ویا هر ظرف ویگری اندازه بگیرید اندازه ها دو به یک هست مثلا دو کاسه اب آلوی از الک رد شده یک کاسه شکر آلو حتما بعد از اینکه از الک رد بشه باید اندازه بگیرید
آلوها رو تمیز شسته وخشک کنید هسته آلو رو دربیارید الوها وبریزید تو قابلمه وبزارید رو گاز با شعله متوسط وبا گوشت کوب یا پشت قاشق فشار دهید تا آب بندازه (اب نریزید) فقط باید با آب خود بپزه ونرم بشه حدود ده دقیقه تا یک ربع البته بستگی به مقدار آلو هم داره
وقتی آلوها اب انداختن ونرم شدن از صافی رد میکنیم وبعد از الک تفاله زیادی نداره الوی صاف شده من دو کاسه پر بود یک کاسه شکر ودو سوم کاسه آب میخواد
آب وشکر رو میزاریم رو گاز تا شکر تو آب حل بشه وقوام بیاد
وقتی قوام اومد آلوی از الک رد شده رو میریزیم
مواظب باشید وقتی جوش اومد سر میره.
شعله بالا باشه تا زود قوام بیاد ورنگش تیره نشه
حدود بیست وپنج دقیقه تا نیم ساعت باید قوام اومده باشه نزارید زیادی قوام بیاد چون شربت آلو پس از سرد شدن غلیظ تر میشه
اگه با شعله کم قوام بیاد رنگ شربت تلخ میشه
بعد از اینکه قوام اومد تو شیشه بریزید وبزارید یخچال شش ماه تا یکسال دوام داره
بعضی از خانوما با هسته میپزن ولی موقعی که از صافی رد میکنید هسته ها زیر دست میاد
تفاله خیلی کمی داره میتونید کمی نمک روش بپاشید وباهاش لواشک درست کنید یا همین طور بزارید ظرف دربسته وبزارید یخچال کمی نمک بپاشید روش ونوش جان بفرماییدوااای چقدر تررررشه
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رولت گوشت
گوشت چرخ کرده ( از چرخ کرده مرغ یا بوقلمون هم می شود استفاده کرد)
پیاز+جعفری+پودر سیر
نخود فرنگی یا سبزیجات مخلوط
آرد نخودچی
پیاز را رنده می کنیم آب آن را می گیریم و با پودر سیر و کمی جعفری خورد شده و یک قاشق آرد نخودچی و نمک و فلفل و زردچوبه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و ورز میدهیم در یخچال قرار می دهیم و بعد از نیم ساعت روی سلفون پخش می کنیم و هر موادی را که خواستید بپزید و روی گوشت قرار دهید(سبزیجات مخلوط هویج+نخود+ذرت) بهتر است بعد گوشت را رول کنید و در ظرف فر یا ماهی تابه رژیمی قرار دهید و رب گوجه فرنگی را با کمی آب مخلوط کنید و روی آن بریزید وقتی پخته شد برش بزنید.
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیرینی خیس پسته ای
کره 100 گرم
روغن مایع نصف استکان
سفیده تخممرغ یک عدد (زرده برای رومال)
شکر 2 ق غ
آرد سمولینا 2 ق غ
ماست 2 ق غ
پکینگ پودر1ق چ
وانیل نصف ق چ
آرد به میزان لازم
موادلازم شربت
شکر 2/5 لیوان
آب 3 لیوان
آب لیمو 2 ق غ
موادلازم خمير را باهم مخلوط قبل از اینکه آرد را اضافه کنید چند قاشق از مایه را جدا کرده 2 ق غ پودر پسته و دو قاشق آرد مخلوط و كنار بزارید
به بقیه مواد آرد بزنید تا یکدست بشه
نیم ساعت استراحت بدید
مواد شربت را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاد و شکر حل بشه آب لیموی تازه را اضافه و 5 دقیقه بعدش از روی حرارت بردارید و بزارید خنک بشه
از خمیر اندازه گردو پهن کرده با کارد خط کوچیک بندازید از خمیر پسته ای وسطش گذاشته و جمع کنید تا کمی از روی خمیر باز باشه در سینی فر بچینید زرده بمالید و در فر ازقبل گرم شده 180 درجه حدود 10_15 دقیقه بپزید از فر که بیرون آوردید شربت خنک را روی شیرینی داغ بریزید
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قارچ سوخاری
قارچ یک کیلو
پیاز یک عدد
خرد یک ق چ
روغن زیتون دو ق غ
نمک و فلفل به میزان لازم
شوید دو ق غ
تخم مرغ دو عدد
شیر نصف فنجان
آرد یک پیمانه
پودر سوخاری یک پیمانه
در ابتدا قارچ ها را در آب جوش ریخته و به مدت ۲ دقیقه بجوشانید تا بعد از تمامی مراحل سوخاری شدن خام نماند. سپس قارچ ها را از آب خارج کرده و بر روی دستمال آشپرخانه قرار داده تا هم خنک شود و هم آب اضافه ی آن کشیده شود. بعد از خنک شدن قارچ ها را با پیاز و نمک، فلفل، خردل، روغن زیتون و شوید مخلوط کرده و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار داده تا مزه دار شود . سپس به تخم مرغ ها شیر را اضافه کرده و کاملا مخلوط کرده. قارچ ها را در ابتدا در مخلوط تخم مرغ، آرد، مخلوط تخم مرغ و پودر سوخاری زده و مجددا در مخلوط تخم مرغ و پودر سوخاری زده تا سطح آن کاملا پوشیده شود سپس در روغن از قبل گرم شده با حرارت ملایم سرخ کنید. نوش جان
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کیک بستنی با تیتاب
طرز تهیه:
تو کلیپ طرز تهیه اش واضحه
چند نکته را متذکر بشم .
تی تاپ را حتما یخ زده برش بزنید
حتما تنگاتنگ کنار هم بچینید
به جای بستنی از دسرهای فیت وفان هم میتوانید استفاده کنید .
دسرهای گرم نباید ریخته بشه .
بعد از ریختن بستنی حتما چندساعت تو فریزر بماند بعد سرو کنید
احتمال زیاد دوستان خواهند پرسید آیا کیک یخ نمیزنه ؟
جواب ، خیر یخ نمیزنه .
برای بستنی کوکی از کوکی های آماده استفاده کردم .
برای داخل کیکها از بستنی سنتی استفاده کردم .
امیدوارم مفید باشه
@KitchenAuntKhatoon