🔴چرا وضعیت دوران امام حسن (ع) از زمان امیرالمومنین (ع) دشوارتر بود؟
♦️رهبرمعظم انقلاب: «وقتی غبار غلیظتر میگردد، میشود دوران امام حسن؛ و شما میبینید که چه اتفاقی افتاد. باز در دوران امیرالمؤمنین، قدری غبار رقیقتر بود؛ کسانی مثل عمار یاسر - آن افشاگر بزرگ دستگاه امیرالمؤمنین - بودند. هرجا حادثهیی اتفاق میافتاد، عمار یاسر و بزرگانی از صحابهی پیامبر بودند که میرفتند حرف میزدند، توجیه میکردند و لااقل برای عدهیی غبارها زدوده میشد؛
♦️اما در دوران امام حسن، همان هم نبود. در دوران #شبهه و در دوران جنگ با #کافر_غیرصریح، جنگ با کسانی که میتوانند شعارها را بر هدفهای خودشان منطبق کنند، بسیار بسیار دشوار است؛ باید هوشیار بود.»
🔴چرا امام حسن (علیه السلام) صلح کرد اما امام حسین(علیه السلام) قیام کرد؟
♦️چرا امام حسن (ع) صلح کرد یا چرا امام حسین صلح نکرد؟ ... در زمان امام حسن (ع) در اثر جریان های زیادی که در زمان امیرالمؤمنین پیش آمد و از همه بالاتر آن حالت سست عنصری که اصحاب امام حسن به خرج دادند، اگر امام حسن مقاومت می کرد کشته می شد ولی نه کشته شدن شرافتمندانه و افتخارآمیز، آن گونه که حسین بن علی کشته شد.
♦️حسین بن علی با هفتاد و دو نفر کشته شد، یک شهادت آبرومندانه و در یک وضع و شرایط خاص که هزار و سیصد سال دارد اسلام را آبیاری می کند. در زمان امام حسن یک حالت رخوت و سستی و خستگی در شیعیان پیدا شده بود که اگر این کار (مقاومت در مقابل معاویه) ادامه پیدا می کرد، یک وقت خبردار می شدند که حضرت را دست بسته تحویل معاویه داده اند. هنوز صابون معاویه و بنی امیه درست به جامه مردم نخورده بود.
♦️بیست سال معاویه حکومت کرد. مغیرة بن شعبه و زیاد بن ابیه که به جان مردم افتادند آن وقت مردم فهمیدند که اشتباه کردند که در زمان حضرت علی دعوت او را لبیک نگفتند، اشتباه کردند که امام حسن را تحویل معاویه دادند. لهذا بعدها (بعد از حادثه کربلا) عده ای پیدا شدند و توّابین را به وجود آوردند، همان ها که دور مختار را گرفتند.
♦️این امر یعنی آگاه شدن مردم از ماهیت حکومت اموی، از عواملی بود که شرایط را برای قیام امام حسین علیه السلام مساعد می کرد. گذشته از این، وضع یزید با وضع معاویه فرق می کرد. معاویه در لباس نفاق کار می کرد، یزید در لباس کفر. معاویه لااقل روی کارهایش سرپوش می گذاشت، علناً شراب نمی خورد، علناً سگ بازی نمی کرد، صورت ظاهر را حفظ می کرد. ولی یزید جوانی بود دیوانه و پرده در که حساب موقعیت خودش را نمی کرد که هرچه هست بالاخره مردم او را خلیفه پیغمبر می دانند. اینقدر شراب می خورد تا مست می شد و در حضور جمعیت به پیغمبر ناسزا می گفت.
♦️واقعاً اگر قضایای کربلا نبود و امام حسین قیام نمی کرد و سبب نمی شد که یزید از بین برود و او همان بیست سالی را که معاویه خلیفه بود خلافت می کرد، اصلًا حوزه اسلام منقرض می شد. پس شرایط زمان خیلی فرق می کند. بنابراین امام حسن همان برنامه را اجرا کرد که امام حسین اجرا کرد و امام حسین همان برنامه را اجرا کرد که امام حسن اجرا کرد، فقط شکل کارشان با هم فرق داشت ولی روح هر دو یکی بود.
📚استاد مطهری، اسلام و نیازهای زمان، ج۱، ص۱۳۲-۱۳۸
solh_491123007717114357.pdf
1.44M
📕نسخه "پی دی اف"
کتاب صلح امام حسن(علیه السلام) .
آیت الله آل یاسین.
ترجمه از رهبر معظم انقلاب.
13871205_2046_32k.mp3
3.06M
🔸تحلیل آیتالله خامنهای
از صلح امام حسن علیهالسلام
١٣٨٩/١٠/٢٣
🔸 متن صلح نامه امام حسن علیه السلام
🔸 دلایل پذیرش صلح توسط امام حسن علیه السلام؟
🔸 ماجرای جنگ ناتمام امام حسن علیه السلام با معاویه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در باب
"صلح امام حسن علیه السلام":
http://mk6.ir/VnHnJ
🔰 تصاویری از حضور رهبر انقلاب بر مزار شهیدان طیب حاج رضایی و حاج اسماعیل رضایی در حرم امامزاده عبدالعظیم حسنی شهرری.
🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹طیب طیب كه میگن اینه!
طیب حاج رضایی
🌹🌹🌹
✅ عالم ربّانی، حکیم الهی، نابغه ی جهانی،
دانشمند کم نظیر، کوه ایمان، نادره ی دوران،
فخر زمین و زمان، افتخار طبرستان، اعتبار ایران، مرد میدان، الهی گوی کوی جانان، شکوه اسلام و شیعه، جامع معقول و منقول،
فقیه، مفسّر، متکلّم، حکیم، فیلسوف، عارف، منجّم، ریاضی دان، طبیب، شاعر و ادیب فارسی و عربی، نویسنده چیره دست و زیبانویس، خوشنویس ماهر، صاحب آثار روشنگر و نورانی و کتب و رسالات مبارک و ملکوتی،
آخرین ذخایر ملایان کتابی و عالمان مکتبی،
غوّاص قهّار علوم ظاهری و باطنی و غریبه،
جامع تدریس و تحقیق و تصحیح و تالیف،
جمال السالکین، بقیه السلف الصالحین،
جامع علم و عمل و سلوک نظری و عملی، مفسّر ظاهر و باطن قرآن، شارح کبیر ابن عربی و ملاصدرا، انسان شناس قَدَر (معرفت نفس)، مسلّط بر علوم غریبه و تسخیر شیاطین و اجنّه،
فقیر الی الله، شیفته آل الله، ناصح خلق الله،
وارسته از دنیا و ماسوا، آراسته به شهود خدا،
کاشف عالم معنا، عرش نشین خلوت گزین، سورنشین کوی آه، سحرنشین شکسته دل، غزل خوان کعبه دل، بیدار دل همیشه بیتاب،
صائم دایم رجب و شعبان و رمضان،
اقیانوس آرام و عمیق توحید و توحّد، جلیس غار حرای ایرا، سالک ساکن ملکوت، سائر مجذوب محبوب، واجد مقام عندیّت، مبتهج به لذات روحانی، صاحب مکاشفات سبحانی، منوّر به اربعینیات کلیمی، مستقیم بر ریاضات عرفانی، زاده ی عشق الهی، مست می ازلی، سوخته ی وصال الهی، شوریده ی شراب طهور قرآنی، گوهر شیدای عرشی،
عبد معتوق لاهوتی، عارف عاشق فانی،
علامه ی ذوالفنون، مصباح الهدایه،
فلک الافلاک، نجم الدین، ابوالفضائل، راحل رستگار، آیت الله حسن #حسن_زاده آملی
🌹🌹🌹
🔰 برزگداشت اربعین کامل مکمل علامه ذوالفنون آیت الله حسن زاده آملی قدس سرّه
🔹با حضور اساتید محترم:
▫️استاد حسن رمضانی
▫️استاد سید یدالله یزدان پناه
▫️استاد عباسی خراسانی
▫️استاد منصوری لاریجانی
🔸زمان: چهارشنبه 12 آبان 1400
از ساعت 14:30 تا 17
🔹مکان: شهر آمل، مصلی نماز جمعه
▪️همراه با مداحی ذاکران
اهل بیت علیهم السلام
#علامه_حسن_زاده_آملی
⬆️⬆️⬆️
📝معرفی کتاب #گنجینه_گوهر_روان :
🔻حضرت علامه حسنزاده آملی (ره) ، ادله #تجرد_نفس را که در آثار قدما به صورت پراکنده ذکر شده بود، در این کتاب گرد آورده و آنها را همراه با اضافاتی از توضیحات و تنبیهات و غیره با نظم و ترتیبی خاص به رشته تحریر درآورده است. این ادله شامل : ادله تجرد برزخی نفس ، تجرد عقلی نفس و تجرد فوق عقلی (مقام لایقی نفس) می باشد که حضرت استاد با براهینی متقن به اثبات آنها می پردازند. همچنین در #سیر_درسی و مطالعاتی آثار ایشان ، بعد از کتاب معرفت نفس ، کتاب شریف گنجینه گوهر روان قرار دارد. ( #حامل_اسرار ، ص 30)
🔻خود ایشان در معرفی این اثر می فرمایند : «این دفتر معانی، به نام " گنجینه گوهر روان"، آکنده از برهان تجرد گوهر روان است که به سالیانی دراز، در اثنای تدریس معارف از نوشتههای پیشینیان، یافتهایم و در آن به رشته نظم و نضد خاص گرد آوردهایم و بسی غرر درر و عوالی لآلی بر آن افزودهایم و...»
🔻همچنین در ابتدای کتاب ، رساله شریف #صد_کلمه_در_معرفت_نفس به عنوان مقدمه چاپ شده است.
اگر خداوند بخواهد مرا جهنم ببرد،
چنین جایی میبرد!
علامه حسن زاده آملی واقعاً عالم بودند. به این معنا که دوست داشتند تمام وقت خودشان را برای مطالعه بگذارند.
خودشان میفرمودند:
اگر خدای متعال بخواهد من را به جهنم ببرد، من را به یک کتابخانه میبرد و میگوید به این کتابها دست نزن، پشت جلد را نگاه کن ولی آن را نخوان!
ایشان واقعاً عاشق کتاب و مطالعه بودند.
سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
خبرگزاری حوزه، گفتگو با آیت الله دکتر احمد عابدی، ۱۴۰۰/۷/۲۶.
http://t.me/sireyefarzanegan
▫️ملاحظاتی در پاسخ به برخی نقدها و شبهات پیرامون علامه حسنزاده
🔰 تازهترین یادداشت حجتالاسلام والمسلمین #محمد_جواد_رودگر
🔹از قدیم الایام روش علمی حوزویان مواجهه اجتهادی با انظار عالمان در علوم، رشته ها و گرایش های گوناگون بود که بسیار بایسته و سرچشمه برکات علمی بوده و هست.
🔹سنت علمی و سیره تحقیقاتی حوزوی و حوزویان با همین “اِن قلتَ، قلتُ”، “یَقول و اَقول” یا دیالوگ های عالمانه و مباحثات منطقی و متخلقانه شکل وشاکله یافته و موجبات رشد و بالندگی علمی در علوم مختلف متناظر به فقه اکبر، اوسط و اصغر شده است.
▫️علامه حسن زادۀ آملی فیلسوف نفس و عارف نفس بود
🔰 نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین #علی_فضلی مدیر گروه #عرفان پژوهشگاه
🔹 علامه حسن زادۀ آملی رضوان الله تعالی علیه نقطۀ تلاقی سه حرکت فلسفی، حرکت عرفانی و حرکت سلوکی بودند و قدر و جایگاهی بس عظیم در عصر حاضر داشتند که صد حیف و اندوه که امروز در میان ما نیستند. به حق ایشان ارباب همت عالیه و جامع #حکمت و شهود و آینۀ جمع عقل عملی و عقل نظری بودند که چنین مقام و جایگاهی جز برای اوحدی ممکن نیست.