🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
📡 فتنه ها به وقتى كه روى آرند عامل اشتباه شوند، و چون از ميان بروند حقيقت آن بر همه معلوم گردد. فتنه ها به وقت آمدن ناشناس اند، و هنگام رفتن شناخته مىشوند. فتنه ها همچون باد در گردشند، به شهرى اصابت مى كنند و از شهرى مى گذرند.
🔆 بدانيد كه ترسناك ترينِ فتنه ها به نظر من در زندگى شما، فتنه بنى اميّه است، زيرا فتنه اى است كور و تاريك و فراگير، و بلايش مخصوص مردم با ايمان است، آن كه در آن فتنه ها بصير و داناست بلا دامنگيرش مى گردد، و هر كه كوردل و نابيناست بلا از او دور مى ماند!
📚#خطبه_اشباح
🔶 @Nahj_Et
💠🔹البته قبولى دعا شرايطى دارد كه ما آن را به طور مشروح در مقدمۀ مفاتيح نوين آوردهايم. دوم اينكه: «كسى كه توفيق توبه پيدا كند از قبول آن محروم نمىگردد»؛ (وَ مَنْ أُعْطِيَ التَّوْبَةَ لَمْ يُحْرَمِ الْقَبُولَ) . انسان همواره در معرض لغزشهاست؛ هواى نفس و شهوات از درون و وسوسههاى شياطين انس و جن و زرق و برق دنيا از برون دائماً طوفانى در اطراف او به راه مىاندازد و گاه گرفتار لغزش مىگردد. اگر باب توبه به روى او گشوده نشود مأيوس مىگردد و به دنبال آن در درياى گناه غوطهور خواهد شد
پایان #حکمت_135
🔶 @Nahj_Et
202030_466513907.mp3
2.76M
🌆 دنیاشناسی در نهج البلاغه
4⃣1⃣ بخش چهاردهم
🗾 توصیف دنیاپرستان
💥 هیچ پستی و ذلتی برای انسان چونان دنیاپرستی نیست. کسانی که همه وجود خویش را وقف دنیا و لذت های آن میکنند و در راه رسیدن به آن حاضر می شوند دست به هر جنایت و گناهی بزنند، همچون آدمی هستند که کور و کر در بیابان های تاریک و گمراهی، شتابان حرکت میکند و جز پرتگاه نابودی و انحطاط، مأوایی ندارد.
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام در توصیف دنیاپرستان چنین میفرماید:
«همانا دنیاپرستان چونان سگ های درنده، عو عو کنان برای دریدن صید در شتابند. برخی به برخی دیگر هجوم می آورند و نیرومندشان، ناتوان را میخورد و بزرگ ترها، کوچک ترها را. یا چونان شترانی هستند که برخی از آن ها پای بسته و برخی دیگر در بیابان رها شده اند که راه گم کرده و در جاده های نا معلومی در حرکت اند. آن ها در وادی پر از آفت ها و در شن زاری که حرکت با کُندی صورت میگیرد، گرفتارند؛ نه چوپانی دارند که به کارشان برسد و نه چراننده ای که به چراگاه شان برد. دنیا آنها را به راه کوری کشاند و دیدگانشان را از چراغ هدایت بپوشاند. در بیراهه سرگردان اند، در نعمت ها غرق شده اند و آن را پروردگار خویش میدانند. هم دنیا آنها را به بازی گرفته و هم آن ها با دنیا بازی نموده در حالی که آخرت را فراموش کرده اند».
📚 #نامه_31
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
💠🔹اين كلام حكمتآميز كه دربارۀ نقش مؤثر دنيا و مواهب آن براى رسيدن به سعادت اخروى بيان شده در زمانى امام ذكر فرمود كه «شنيد مردى به نكوهش دنيا زبان گشوده است»؛ (وَ قَدْ سَمِعَ رَجُلاً يَذُمُّ الدُّنْيَا) . اين مرد اهل بصره و جنگ جمل بود، آنگونه كه بعضى گفتهاند يا اهل كوفه كه برخى ديگر نوشتهاند ، تأثيرى در اصل سخن ندارد؛ ولى به نظر مىرسد كه امام عليه السلام احساس فرمود مرد رياكارى است و نكوهش او از دنيا نوعى اظهار قدس و تقواست بىآنكه صاحب قدس و تقوا باشد و به هر حال امام عليه السلام از اين موقعيت استفاده كرد تا درس بسيار مهمى را دربارۀ دنيا و مواهب دنيوى به همگان بدهد.
ادامه دارد......
#حکمت_131
🔶 @Nahj_Et
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌸 ستایش خداوندی را سزاست كه راه اسلام را گشود، و راه نوشیدن آب زلالش را بر تشنگان آسان فرمود، ستونهای اسلام را در برابر ستیزه جویان استوار نمود، و آن را پناهگاه امنی برای پناه برندگان، و مایه آرامش برای وارد شوندگان قرار داد اسلام، حجت و برهان برای گویندگان، و گواه روشن برای دفاع كنندگان، و نور هدایتگر برای روشنی خواهان، و مایه آرامش برای وارد شوندگان قرار داد اسلام، حجت و برهان برای گویندگان، و گواه روشن برای دفاع كنندگان، و نور هدایتگر برای روشنی خواهان، و مایه فهمیدن برای خردمندان، و عقل و درك برای تدبیر كنندگان، و نشانه گویا برای جویندگان حق، و روشن بینی برای صاحبان عزم و اراده، پند پذیری برای عبرت گیرندگان، عامل نجات و رستگاری برای تصدیق كنندگان، و آرامش دهنده تكیه كنندگان، راحت و آسایش توكل كنندگان، و سپری نگهدارنده برای استقامت دارندگان است.
#خطبه_106
🔶 @Nahj_Et
202030_1879203917.mp3
584.4K
🌇 دنیاشناسی در نهج البلاغه
5⃣1⃣ بخش پانزدهم
🌅 آن سوی دنیا
⛵ انسان هایی که همه تلاش و کوش شان دست یابی به لذت های دنیوی است و به جز دنیا، دغدغه و فکری ندارد، چه انسان های کوتاه نظری هستند. انسان های روشن ضمیر، همواره در ورای این دنیا، جهان آخرت را زیر نظر دارند و اگر تلاش و کوششی در این دنیا میکنند، هرگز نگاه شان به این دنیای فانی محدود نمی شود.
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در این باره میفرماید :
«همانا دنیا، نهایت دیدگاه کوردلان است که به بعد از آن نمی نگرند. اما انسان آگاه، نگاهش از دنیا عبور کرده، از پسِ آن، سرای جاویدان آخرت را می بیند. پس انسان آگاه به دنیا دل نمی بندد و انسان کوردل تمام توجه اش دنیاست. بینا از دنیا زاد توشه بر می گیرد و نابینا برای دنیا توشه فراهم میآورد».
🔰 #خطبه_133
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
🗣 آشنایی با خطبههای نهج البلاغه
3⃣ قسمت سوم
📜 محتوای #خطبه ها
🍀 ۱: خطبه های #امیرالمؤمنین علی علیه السلام، سرشار از مطالب و نکات و اصول اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، نظامی، اقتصادی، معنوی و عرفانی است که خواننده را در مسیر صحیح و درست و بر محور حق و صراط مستقیم به سوی کمال و هدایت رهنمون می شود.
🍀 ۲: خطبه های امام علی علیه السلام برای همه انسان ها بیان شده است. جامعه ای که با خطبه های حضرت انس بگیرد و به آن عمل کند، به یقین تمام موانع را از سر راه بر می دارد و تا عالی ترین مدارج رشد و ترقی پیش خواهد رفت.
🍀 ۳: خطبه های علی علیه السلام برای همه افراد و اقشار جامعه، اعم از رجال سیاسی، بزرگان، علما، دانشمندان، نویسندگان، کسبه، قضات، دانشجویان و... قابل استفاده است و جا دارد که همه مسلمانان مخصوصاً شیعیان و دوستان ایشان مطالب این کتاب ارزشمند و یادگار جاوید امامت را سرلوحه زندگی مادی و معنوی خود قرار دهند.
🍀 ۴: صاحب خطبه ها امیرالمؤمنین علی علیه السلام است که در خطبه ۱۸۹ می فرماید:
"ایها الناس سلونی قبل ان تفقدونی فلانا به طرق السمأ اعلم منی به طرق الارض"
"ای مردم پیش از آن که از میان شما بروم و مرا نیابید آنچه می خواهید از من بپرسید که من به راه های آسمان آشناتر از راه های زمین هستم."
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
💠🔹اين كلام بسيار پربار و حكيمانه به دو بخش تقسيم مىشود؛ بخش اول دربارۀ اين است كه وصف دنيا به فريبكار بودن توصيف بىدليلى است، زيرا اگر چشم عبرتبين باشد نشانههاى بىوفايى دنيا در همه جاى آن آشكار است. مىفرمايد: «اى كسى كه نكوهش دنيا مىكنى (و دنيا را به خدعه و نيرنگ و فريبندگى متهم مىسازى) تو خودت تن به غرور دنيا دادهاى و به باطلهاى آن فريفته شدهاى (عيب از توست نه از دنيا)»؛ (أَيُّهَا الذَّامُّ لِلدُّنْيَا، الْمُغْتَرُّ بِغُرُورِهَا، الْمَخْدُوعُ بِأَبَاطِيلِهَا!)
ادامه دارد.....
ادامه #حکمت_131
🔶 @Nahj_Et
🔥 #علل_نابودی_ملتها
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام در نامه ای به سرداران سپاهش چنین میفرماید :
📜 أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّمَا أَهْلَكَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ أَنَّهُمْ مَنَعُوا النَّاسَ الْحَقَّ فَاشْتَرَوْهُ وَ أَخَذُوهُمْ بِالْبَاطِلِ فَاقْتَدَوْهُ
✨ پس از یاد خدا و درود!
🌎 همانا ملتهای پیشین به هلاكت رسیدند
🌋بدان جهت كه حق مردم را نپرداختند
💸 پس دنیا را با رشوه به دست آوردند
📡 و به راه باطل بردند و آنان اطاعت كردند.
#نامه_79
🔶 @Nahj_Et
💠🔹سپس مىافزايد: «آيا تو خود فريفتۀ دنيا شدهاى سپس دنيا را مذمت مىكنى (و گناه را به گردن آن مىافكنى؟) تو ادعا مىكنى كه دنيا بر تو جرمى روا داشته يا دنيا چنين ادعايى بر تو دارد؟»؛ (أَ تَغْتَرُّ بِالدُّنْيَا ثُمَّ تَذُمُّهَا، أَنْتَ الْمُتَجَرِّمُ عَلَيْهَا، أَمْ هِيَ الْمُتَجَرِّمَةُ عَلَيْكَ؟) . «مُتَجَرِّم» به كسى مىگويند كه ادعاى جرم بر كسى دارد و منظور امام عليه السلام اين است كه تو از دنيا شكايت مىكنى كه بر تو ستم كرده و تو را فريفته در حالى كه دنيا بايد از تو شكايت كند كه مواهبش را به باطل هزينه كردهاى
پایان#حکمت_131
🔶 @Nahj_Et
202030_1469864963.mp3
2.08M
🌠 دنیاشناسی در نهج البلاغه
6⃣1⃣ بخش شانزدهم
🚩 انسان فرا دنیایی
🌄 فهم این حقیقت که دنیا، سرای گذر است و انسان ها برای غیر این دنیا آفریده شده اند، تأثیر به سزایی در اخلاق، رفتار وزندگی انسان به جا خواهد گذاشت؛ چرا که انسان آخرت گرا، به همه کارها و فعالیت های زندگی دنیوی خویش، رنگ آخرتی می دهد و از آن برای زندگی جاودان آخرت توشه بر می دارد. او نه تنها دلش فریفته ظواهر دنیا نشده، بلکه همواره به ماورای این دنیا، یعنی زندگی آخرت دل بسته است.
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این باره می فرماید :
«ای مردم! دنیا سرای گذرا و آخرت خانه جاویدان است. پس، از گذرگاه خویش برای سرمنزل جاودانه توشه برگیرید و پرده های خود را در نزد کسی که بر اسرار شما آگاه است پاره نکنید. پیش از آنکه بدن های شما از دنیا خارج شود، دل هایتان را خارج کنید. شما را در دنیا آزموده اند و برای غیر دنیا آفریده اند. کسی که بمیرد، مردم میگویند: چه باقی گذاشت؟، ولی فرشتگان میگویند: چه پیش فرستاد؟ خدا پدرانتان را بیامرزد! مقداری از ثروت خود را جلوتر بفرستید تا در نزد خدا باقی ماند و همه را برای وارثان مگذارید که پاسخگویی آن بر شما واجب است».
🔰 #خطبه_203
👈 ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
🗣 آشنایی با خطبه های نهج البلاغه
4⃣ قسمت چهارم
🌸 طولانی ترین و کوتاه ترین خطبه ها
از ۲۴۱ خطبه گرد آمده در نهج البلاغه، طولانی ترین آنها خطبه قاصعه (۱۹۲) در ۱۱ صفحه، خطبه اشباح (۹۱) در ۹ صفحه و خطبه الغرا (۸۳) در ۶ صفحه است. کوتاه ترین خطبه های نهج البلاغه خطبه ۵۹ در یک سطر و یک کلمه و خطبه های ۶۱ و ۲۳۶ در یک سطر و ۳ كلمه هستند.
🌿 اولین و آخرین #خطبه ها
خطبه های نهج البلاغه در حال حاضر ترتیب زمانی ندارند و بر اساس صدور خطبه ها تنظیم نشده اند. اولین خطبه ها از نظر زمانی خطبه ۲۳۵ است که حضرت به هنگام غسل دادن پيامبر صلی الله علیه و آله بیان فرمودند.
آخرین خطبه از نظر زمانی خطبه ۱۴۹ است که حضرت در سال ۴۰ هجری در بیستم رمضان قبل از شهادت بیان فرمودند.
🌳 نام گذاری خطبه ها
از میان خطبه های نهج البلاغه فقط چهار خطبه توسط سید رضی (ره) نام گذاری شده است که عبارتند از:
۱ - خطبه شقشقیه (۳)
۲ - خطبه الغرأ (۸۳)
۳ - خطبه الاشباح (۹۱)
۴ - خطبه القاصعه (۱۹۲)
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
202030_1896079199(1).mp3
4.23M
✨ #حکومت ، #مديريت و #خدمت
💛 #امیرالمؤمنین علي عليه السلام در نامهاي به مالک اشتر فرمودند :
👑 وَ اَمّا بَعدُ فَلا تُطَوِّلُنَّ اِحتِجابَکَ عَن رَعِیتِکَ فَاِنَّ احتِجابَ الوُلاةِ عَنِ الرَّعِیهِ شُعبَةٌ مِنَ الضّیقِ وَ قِلَّةُ عِلمٍ بِالاُمُورِ.
💸 و اما بعد، فاصله ات را از مردم طولانی نکن، زیرا جدایی حاکمان از مردم باعث می شود حاکمان در تنگنا قرار بگیرند و به بسیاری از مسائل و امور آگاه نشوند.
#نامه_53
🔶 @Nahj_Et
🌅 #دنیاشناسی در نهج البلاغه
7⃣1⃣ بخش هفدهم
💸 بی ارزشی رقابت های دنیایی
🌃 فریفته دنیا و زرق و برق آن شدن، بزرگ ترین آفتی است که آسایش زندگی انسان را در دنیا و آخرت تهدید میکند.
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام در سخنانی میفرماید :
«در عزت و ناز دنیا بر یکدیگر پیشی نگیرید و فریب زینت ها و نعمت ها را نخورید. مغرور نشوید و از رنج و سختی آن ننالید و ناشکیبا نباشید؛ زیرا عزت و افتخارات دنیا پایان می پذیرد و زینت و نعمت هایش نابود میگردد. پس رنج و سختی آن تمام می شود و هر مدت و مهلتی در آن به پایان میرسد و هر موجود زنده ای در آن به سوی مرگ می رود».
🌺 ایشان در بخش دیگری می فرماید:
«شما را به ترک دنیایی سفارش می کنم که رهایتان می سازد؛ گرچه شما جدایی از آن را دوست ندارید. دنیایی که بدن های شما را کهنه و فرسوده میکند، با اینکه دوست دارید همواره تازه و پاکیزه بمانید».
📚 #خطبه_99
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
🗣 آشنایی با خطبههای نهج البلاغه
5⃣ قسمت پنجم
💯 تأثیر و نفوذ #خطبه ها
🔆 خطبه های امیرالمؤمنین، در اعماق جان سالکان راه حق نفوذ میکند و تأثیر وصف ناپذیری به وجود میآورد. مانند: خطبه متقين (۱۸۳) و خطبه غرا (۸۳).
🌺 "همام" مرد زاهد و عارفی که از امام علیه السلام بیان اوصاف متقین را تقاضا نمود، ابتدا حضرت امتناع ورزید ولی او اصرار نمود. امام علی علیه السلام آن خطبه عجیب و بی نظیر و بی مانند را بیان فرمود و بیش از یک صد صفت از صفات متقین را برای او برشمرد. او پس از شنیدن آن خطبه صیحه ای زد و بر زمین افتاد و از دنیا رفت. این گونه نفوذ سخن در تاریخ سابقه ندارد.
🍀 سید رضی (ره) در ذیل خطبه غراا (۸۳) میگوید: "هنگامی که علی علیه السلام این خطبه را ایراد فرمود، بدن ها به لرزه درآمده، چشم ها گریان شدند و دل ها به اضطراب و تپش افتادند."
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
202030_1696368771.mp3
1.18M
💠🔹اين گفتار حكيمانه هرچند با حكمت پيشين در يك عبارت ذكر نشده؛ ولى در واقع مكمل آن است. نخست مىفرمايد: «هرچيز كه شمرده مىشود سرانجام پايان مىگيرد»؛ (كُلُّ مَعْدُودٍ مُنْقَضٍ) . اين اشاره به قانون كلى فلسفى است كه هرچيز تحت عدد در آيد محدود است و هرچه محدود است پايان پذير است و از آنجا كه عمر انسانها تحت عدد قرار مىگيرند؛ مثلا مىگوييم: عمر شصت ساله، يا هشتاد ساله. مفهومش اين است كه هر ساعتى كه بر انسان مىگذرد تدريجا از آن كاسته مىشود و اين سرمايه به سرعت رو به فنا مىرود و مهم اين است كه گذشتن و كاستن آن در اختيار ما نيست چه بخواهيم، چه نخواهيم به سرعت در حال عبور است.
ادامه دارد.....
#حکمت_75
🔶 @Nahj_Et
🌱 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🚀 وَ تَمَسَّكْ بِحَبْلِ الْقُرْآنِ وَ اسْتَنْصِحْهُ وَ أَحِلَّ حَلَالَهُ وَ حَرِّمْ حَرَامَهُ وَ صَدِّقْ بِمَا سَلَفَ مِنَ الْحَقِّ وَ اعْتَبِرْ بِمَا مَضَي مِنَ الدُّنْيَا لِمَا بَقِيَ مِنْهَا فَإِنَّ بَعْضَهَا يُشْبِهُ بَعْضاً وَ آخِرَهَا لَاحِقٌ بِأَوَّلِهَا وَ كُلُّهَا حَائِلٌ مُفَارِقٌ
🧩 اخلاق كارگزاران حكومتی :
به ریسمان قرآن چنگ زن، و از آن نصیحت پذیر، حلالش را حلال، و حرامش را حرام بشمار، و حقی را كه در زندگی گذشتگان بود تصدیق كن، و از حوادث گذشته تاریخ برای آینده عبرت گیر، كه حوادث روزگار با یكدیگر همانند بوده، و پایان دنیا به آغازش می پیوندد، و همه آن رفتنی است.
#نامه_69
🔶 @Nahj_Et
🌠 #دنیاشناسی در نهج البلاغه
8⃣1⃣ بخش هجدهم
♨ #عبرت_از_گذشتگان
🌅 عبرت گرفتن از زندگی گذشتگان، آثار مفید و سازنده ای در اخلاق و رفتار انسان بر جای می گذارد؛ توجه و دقت در این مطلب که برخی از آنها که در مقام و ثروت دنیا غرق شده بودند، چه سریع شکوه و زندگی اشرافانه شان پایان پذیرفت و مرگ جز نامی از آنها باقی نگذاشت. آری، تغییرات و دگرگونی های دنیا بسیار است که اگر انسان در آنها بیندیشد، درس های مهمی می گیرد.
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرماید :
«آیا نشانه هایی از زندگی گذشتگان که بر جامانده، شما را از دنیاپرستی باز نمی دارد؟ اگر خردمندید، آیا در زندگانی پدرانتان آگاهی و عبرت آموزی نیست؟ مگر نمی بینید که گذشتگانتان باز نمی گردند و فرزندان شما باقی نمی مانند؟ مگر مردم دنیا را نمی نگرید که در شب و روز حالت های گوناگونی دارند: یکی می میرد و بر او می گریند؛ دیگری باقی می ماند، به او تسلیت می گویند؛ یکی دیگر بر بستر بیماری افتاده، دیگری به عیادت او می رود؛ دیگری در حال جان کندن است؛ دنیا طلب در جست و جوی دنیاست که مرگ او را در می یابد؛ و غفلت زده که مرگ او را فراموش نمی کند. بدانید که آیندگان نیز راه گذشتگان را می پویند».
📚 #خطبه_99
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
202030_406897337.mp3
1.51M
💠ادامه خطبه۲۲۷
🔹آرى! خداوند از سرائر و ضمائر همه آگاه است، چرا كه او به ما از خود ما نزديكتر است، چنانكه مىفرمايد: «وَ لَقَدْ خَلَقْنَا اَلْإِنْسٰانَ وَ نَعْلَمُ مٰا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَ نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ اَلْوَرِيدِ» . تفاوت ميان سرائر و ضمائر ممكن است از اين جهت باشد كه سرائر معمولا به حالات اخلاقى گفته مىشود و ضمائر به نيّاتى گفته مىشود كه انسان در دل مىپروراند و به دنبال آن حركت مىكند. گاهى اين دو واژه به معناى يكديگر نيز استعمال مىشوند. بصائر جمع بصيرة به معناى بينش است كه معمولا به بينش عقلى و فكرى اطلاق مىشود. در هر حال اين تعبيرات نيز افزون بر تكميل مفهوم اين دعا پيامى براى همه انسانها دارد و آن، اينكه در همه حال مراقب ظاهر و باطن و نيّات و اعمال خويش باشند، زيرا خداوند متعال از همۀ آنها باخبر است
پایان#خطبه_227
🔶 @Nahj_Et
🗣 آشنایی با خطبه های #نهج_البلاغه
6⃣ قسمت پایانی
🌺 موضوع #خطبه ها
🍀 در خطبه های نهج البلاغه موضوعات و میدان های متفاوتی مطرح شده است. در تقسیم بندی موضوعی می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
1 - توحید و خداشناسی
2 - نظم جهان و وظیفه انسان در این جهان
3 - پیامبر اسلام و اهمیت رهبری او
4 - نقش قرآن در رهبری امت اسلام
5 - حکومت و عدالت
6 - انسان و ابعاد مختلف آن
7 - تقوا و پرهیزکاری
8 - دنیا و دنیاپرستی
9 - اهلبیت و خلافت
10 - اصول اجتماعی و...
🔶 @Nahj_Et
💠🔹آنگاه در ادامه مىفرمايد: «و آنچه مورد انتظار است سرانجام فرا مىرسد»؛ (وَ كُلُّ مُتَوَقَّعٍ آتٍ) . منظور از «متوقَّع» امورى است كه به طور قطع مىدانيم در آينده رخ مىدهد؛ مانند مرگ و پايان زندگى و قيام قيامت. اشاره به اينكه كسى كه به اين امور آگاه است بايد توجه داشته باشد كه روزى مرگ دامان او را مىگيرد و روزى در دادگاه عدل الهى حضور مىيابد. به همين دليل در تفسير آيۀ شريفۀ «وَ اُعْبُدْ رَبَّكَ حَتّٰى يَأْتِيَكَ اَلْيَقِينُ» يقين را به مرگ تفسير كردهاند. آنچه امام در دو جملۀ بالا بيان فرموده در واقع اشاره به دنياى فانى و گذاران است؛
ادامه دارد.....
#حکمت_75
🔶 @Nahj_Et
🌆 #دنیاشناسی در نهج البلاغه
9⃣1⃣ بخش نوزدهم
🌍 #مردم_در_دنیا
🌌 به طور کلی مردم در دنیا دو دسته اند. دسته ای که به غیرا ز زندگی دنیوی به چیزی نمی اندیشند و همه همتشان در جمع آوری مال و ثروت متمرکز شده است. این گروه هیچ گاه آسایش و قرار ندارند و همواره در حرص و ولع به سر می برند. در مقابل، دسته ای دیگر که دنیا و امکانات آن را برای ساختن زندگی آخرت می دانند، همه سعی و تلاششان برای آبادانی جهان آخرت است. آنها با کمترین سطح زندگی دنیا آسایش و آرامش حقیقی دارند و در حقیقت، هر دو جهان از آنِ آنهاست.
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این باره می فرماید :
«مردم در دنیا دو دسته اند: یکی آن فرد که در دنیا برای دنیا کارکرد و دنیا او را از آخرتش بازداشت. او بر بازماندگانش از تهی دستی هراسان و از تهی دستی خویش در امان است. این شخص زندگانی خود را در راه سود دیگران از دست می دهد. دوم آن فرد که در دنیا برای آخرت کار میکند و نعمت های دنیا نیز بدون تلاش به او روی می آورد. پس بهره هر دو جهان را چشیده و مالک هر دو جهان می گردد و با آبرومندی در پیشگاه خدا صبح می کند و حاجتی را از خدا نمی خواهد، جز آنکه روا می گردد».
📚 #حکمت_269
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et