رشوه خواری
خداوند رشوه دهنده و رشوه گیرنده و واسطه بین آندو را لعنت کرده است.۱
متاسفانه رشوه خواری در خیلی از مراکز در حال رواج است و در صورت نپرداختن آن بسیاری از کارها انجام نمی شود . خواهشمندیم نظر اسلام را در این زمینه بیان فرمایید.
حضرت آیت الله بهجت: حرام است،اگر صدق رشوه شرعی کند و الا حرمت آن دائر مدار تضییع حقوق دیگران و منافات داشتن با شرایط ضمن عقد اجاره است.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: اصطلاحا رشوه در مورد قضاوت. است و در موارد دیگز رشوه محسوب نمیشود،لکن بهر حال اگر گیرنده پول در ساعت کار اداریش کار را انجام. دهد جایز نیست پول بگیرد ،و اگر در خارج وفت اداری انجام دهو. اشکال. ندارد ولی چنانچه در ساعت اداری از انجام آن خوددادی کند گرفتن حقوق از دولت برایش جایز نیست و اما نسبت به دهنده پول چنانچه بدون دادن پول کار انجام نمی شود مانع ندارد که پول بدهد.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
رشوه محرَّم مربوط به امر قضاوت می باشد و اموری که در فرهنگ ما رشوه محسوب می شود. اگر موجب تضییع. حقوق. دیگران. یا خلاف مقررات جمهوری اسلامی ایران باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله سیستانی: رشوه. خواری کارمند بر خلتف قرارداد کارمندی است و جایز نیست ولی پرواختن آن در وضع موجود ودر غیر مورد قضاوت اگر مستلزم تضییع حق دیگران نباشد حرام نیست گرچه گرفتن آن جایز نیست.
حضرت آیت الله تبریزی: رشوه دررباب قضاء حرام است ودر غیر باب قضاء اگر مخالف مقررات باشو نباید انجام داد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: رشوه خواری در باب قضاوت مطلقا حران و از گناهان کبیره. است و در غیر باب قضاوت چنانچه برای انجام کار خلافی پرداخته شود آن نیز حرام است ولی داون وجهی برای تسریع در کار حلال بدون آن که حقی باطل و باطلی حق یا نوبتی. ضایع شود برای دهنده اشکالی ندارد ولی گیرنده اگر در برابر انجام وظیفه وجهی دریافت کند او جایز نیست؛ اما اگر خارج از وقت،کار مباحی کرده،گرفتن وجه در مقابل آن اشکالی ندارد.
۱:الحکم الزاهر،ص۳۳۹
منبع: مسائل جدید ،ج۱،ص۱۴۹و۱۵۰
نویسنده:سید محسن محمودی
اظهار نظرهای نا مناسب در مورد حجاب و وزش بانوان
برخی در مورد مسائل زنان اظهار نظرهای نامناسبی را ابراز می کنند. مانند بحث دوچرخه سواری یا ورزش بانوان، یا در مورد حجاب اظهار می دارند که به نظر ما کُت و دامن جهت حجاب کفایت می کند. نظر حضرتعالی در این زمینه ها چیست؟
حضرت آیت الله خامنه ای: اظهار نظر در مسایل دینی و احکام شرعی بر کسانی که صاحب نظر نیستند جایز نیست .و بر مومنین واجب است در تمام احکام دینی به مراجع بزرگوار تقلید و اسلام شناسان مورد وثوق و اعتماد مراجعه نمایند.
حضرت آیت الله تبریزی: ترویج اموری که مبدا نشر فساد در جامعه یا بی عفّتی زنان و دختران شود جایز نیست. و پوشیدن لباسی که تمام حجم بدن آنان را نشان دهد که لباس زینت حساب شود کفایت نمی کند.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:امور مذکور معدضیّت برای مفسده دارد. بانوان باید جدّا از آن بپرهیزند.
حضرت آیت الله بهجت: هر چه باعث فتنه و فساد باشد اشکال دارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:هرچه موجب اشاعه مفاسد اخلاقی گردد حرام است.
منبع:مسائل جدید،ج۱،ص۱۴۵و۱۴۶
نویسنده:سید محسن محمودی
از امیر مومنان علیه السلام روایت شده-و آن حدیث مشهوری است- که فرمود:
تمام آنچه در قرآن است در سوره حمد است و آنچه در سوره حمد است در (بسم الله الرحمن الرحیم)جمع شده است ،و آنچه در (بسم الله الرحمن الرحیم)است در باء آن است و همه اسرا باء در نقطه آن است و من نقطه زیر باء هستم.۱
بحرانی(ره)در تفسیر برهان ذیل آیه شریف(سَنَشُدّ عَضُدَک بِخیکَ وَنَجعَل لَکُما سُلطاناً)۲ بازوی تو را به برادرت قوی می گردانیم و برای شما دو نفر حجّت و برهان و قدرت و توانایی قرار می دهیم،از انس نقل کرده است:
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرستاده خود را به طرف گروهی فرستاد، آنها بر او دشمنی کردند و اورا کشتند.
این خبر به آن حضرت رسید،این بار علی(علیه السلام) را به سوی آنها فرستاد،آن حضرت جنگجویان آنها را کشت و باقی مانده آنها را اسیر کرد و وقتی که در برگشتن به نزدیک مدینه رسید پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله)او را ملاقات کرد و در بر گرفت و صورتش را بوسید و فرمود:
پدر و مادرم فدای کسی که خدا بازوی مرا به سبب او قوی کرد، همان طور که بازوی موسی را به سبب هارون تقویت نمود.۳
۱:قطره ای از فضائل اهل بیت،ج۱،ص۱۷۷
۲:سوره قصص،آیه ۳۵
۳:تفسیر برهان:۲۲۶/۳ح۱
عملی با ثواب بی شمار.mp3
603K
🔴 چه عملی انجام بدیم تا کل فضایل و ثواب های رجب و شعبان و رمضان را یکجا ببریم ؟
🎙 پاسخ: #ابراهیم_افشاری
💎#سِّری_از_اسّرار_مولود_کعبه🕋
آیت الله شیخ محمّدحسین آل کاشف الغطاء ره درکتاب📗 (جنه الماوی ) گوید:
چنین ذکرنموده اند: که چون دردمخاض وزایمان برمریم احاطه کرد، به بیت المقدس پناه آورد تا آنجارا محّل و ماوای ولادت عیسی علیه السَّلام قرار دهد..
ندا رسید:
ای مریم ! خارج شو؛
فَهذا بَیتُ العِبادَه لابَیتُ الولادَهِ .
اماّ فاطمه بنت اسد چون درخود احساس دردنمود ودرکعبه بود، درها بسته شد و قدرت برخروج نداشت تاعلیّ علیه السَّلام رابه دنیا آورد.
برای #ولادت علی ع در🕋کعبه حادثه ی غریبه و اسرار و رموزی می باشد که اجلّ واَجلای آن این باشد که خداوند سبحانه میگوید:
🕋ای کعبه! من بزودی تو را به وسیله ی این متولّدشده ی در درونِ تو،از رجس و پلیدی اوثان وبتها واز انصاب وازلام طاهروپاکمیگردانم.
وهمینطور هم واقع شد،
زیرا رسول خدا صلی الله علیه وآله درسال فتح مکّه ( عام الفتح) داخل کعبه شد درحالیکه بت ها بردیواره کعبه آویزان بودند، وهرقبیله ای از قبائل عرب بت مخصوص داشت.
پس علیّ علیه السلام را برشانه اش بالابرد، وعلی بر روی دوش رسول الله همه را خردنموده و می شکست و بر روی زمین پرتاب میکرد ؛
وپیامبر خدا صلی الله علیه وآله این جمله را می گفت:
جاءَ الحُّ وزَهَق الباطِلُ اِنَّ الباطِلَ کانَ زهوقًا.
🔅ودر ولادت علی بن ابیطالب درکعبه #رمزی دیگر است که شاید از نکات قبلی دقیق تر وعمیق ترباشد وآن اینست که:
حقیقت توجّه به سوی کعبه توجّه به این نوری است که در آن شده است
👈زیرا اگر فرض کنیم مقصود از توجّه به کعبه صِرف توجه به این ساختمان واین سنگها باشد،
این نیز نوعی از پرستش اصنام وعبادت بتهاست _معاذالله_
ولیکن تناسب حکم میکند که بدن انسان که خاک است متوجّه کعبه ی خاکی شود ، و روح انسان که جوهری ست مجرّد متوجّه به سوی آن نورِ مجرّد گردد ؛ و هرجنسی به جنس خود ملحق می شود؛
نوررا برای نور و خاک برای خاک))
📗امام شناسی ج ۱ ص ۲۷۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹آموزش احکام🌹
🌹احکام حدود روابط زنان و مردان 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میلاد امام علی(ع) بر همه مبارک⚡️⚡️❤️⚡️❤️⚡️⚡️⚡️❤️❤️⚡️⚡️❤️❤️❤️❤️❤️
هدایت شده از ♡کُـلبـہ زِندِگــے♡
ارامش یعنی زیر بارون.mp3
4.61M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦋آموزش احکام🦋
🦋احکام روابط و مراودات اجتماعی زنان و مردان🦋
در کتاب فضائل از عمر بن خطّاب نقل کرده است که گفت: در حضور رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در مسجد آن حضرت بودیم، نماز ظهر را به جماعت. بر پا داشت، سپس به محراب تکیه کرد، همانند ماه در نهایت درخشندگی و کمال بود و اصحابش در اطرافش جمع شده بودند، ناگهان. نگاهی. به آسمان نمود، و پس از مدتی نگاهی به زمین کرو و سپس به کوه و دست نظری کرد و فرمود:
ای گروه مسلمین؛ ساکت باشید. خداوند شما را رحمت کند، بدانید در دوزخ درّه ای است که درّه ضیاع نامیده می سود، در آن چاهی است ودر آن چاه ماری است، جهنّم از آن درّه ودرّه از آن چاه ،و چاه از آن مار هر روز هفتاد مرتبه به خدا شکایت می کند.
عرض کردند: ای رسول خدا؛ این عذاب دو چندانی که قسمتی از آن از قسمت دیگرش گله می کند برای چه کسی است؟ فرمود:
برای آنهایی که به صحنه قیامت در حالی که به ولایت علی بن ابی طالب پایبند نبوده اند وارد شوند.۱
الروضة :۹،بحار الانوار:۳۹/۲۵۰ح۱۴.قطره ای از فضائل اهل بیت ،ص۱۹۰،ج۱
برخی برنامه های تلویزیون
آقا رسول الله فرمودند: از خلوت کردن با زنان بپرهیزید قسم به آن خدایی که جانم در دست اوست،مردی با زنی خلوت نمی کند مگر اینکه شیطان (برای وسوسه و به گناه انداختن آن دو )وارد می شود، اگر خوکی آلوده به کثافت و لجن باشد و به انسان زحمت و اذیت برساند، بهتر است از آنکه شانه زن بیگانه ای با مرد نا محرم بر خورد کند.۱
اخیرا در سیمای جمهوری اسلامی مسابقاتی برگزار می شود که شرکت کنندگان در مسابقه پسران و دختران بطور مختلط و تماشاچیان هم زنان و مردان هستند و برخی حرکات زننده مانند دویدن دختران در حضور جوانان نا محرم صورت می گیرد و مجری برنامه هم معمولا زنان و دختران جوان می باشند . به نظر حضرتعالی بر پایی چنین مسابقات و شرکت در آنها و نمایش آن از تلویزیون که موجب عادی شدن روابط دختران و پسران و ریختن حُجب و حیای دختران. می شود چگونه است؟
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: اگر منشا مفاسد خاصی گردد جایز نیست.
حضرت آیت الله بهجت:اختلاط جایز نیست و تعیین موضوع با مکلّف است.
حضرت آیت الله تبریزی: این هم یکی از مظاهر فساد است،و هر چه موجب ترویج فساد در جامعه باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:مجالس مذکور مشتمل بر خلاف شرع و معرض فساد است و جایز نیست و جای بسی تعجّب و تاسف است که سیمای جمهوری اسلامی که باید منادی اسلام باشد هر روز برنامه های خلاف شرع جدیدی به معرض نمایش بگذارد و به اخلاق و عفّت و عقیده جامعه اسلامی لطمه بزند. خداوند همه را از شرور و فتن آخر الزمان حفظ فرماید.
منبع:مسائل جدید،ج۱،ص۱۷۵و۱۷۶
نویسنده:سید محسن محمودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦋آموزش احکام🦋
🦋احکام روابط و مراودات اجتماعی زنان و مردان ۹🦋
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#روایات
#مولود_كعبه 🌸🌺🌺
مشهور آن است كه آن حضرت در روز جمعه، سيزدهم ماه رجب، بعد از سى سال از عام الفيل در ميان كعبه معظّمه متولّد شده است. پدر آن حضرت، (ابو طالب) پسر عبد المطّلب بوده كه با عبد اللّه پدر حضرت رسول صلّى اللّه عليه و آله و سلم برادر اعيانى (پدر و مادرى) بوده، و مادر آن حضرت فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبد مناف بوده و آن حضرت و برادرانش اوّل هاشمى بودند كه پدر و مادرشان هر دو هاشمى بودند.
و در كيفيّت ولادت آن جناب روايات بسيار است و آنچه به سندهاى بسيار وارد شده آن است كه: روزى عبّاس بن عبد المطّلب با يزيد بن قعنب و با گروهى از بنى هاشم و جماعتى از قبيله بنى عبد العزّى در برابر خانه كعبه نشسته بودند، ناگاه فاطمه بنت اسد به مسجد درآمد و به حضرت امير المؤمنين عليه السّلام نه ماه آبستن بود و او را درد زاييدن گرفته بود، پس در برابر خانه كعبه ايستاد و نظر به جانب آسمان افكند و گفت: پروردگارا! من ايمان آوردهام به تو و به هر پيغمبر و رسولى كه فرستاده اى و به هر كتابى كه نازل گردانيده اى و تصديق كردهام به گفته هاى جدّم ابراهيم خليل كه خانه كعبه بنا كرده او است، پس سؤال مى كنم از تو به حق اين خانه و به حق آن كسى كه اين خانه را بنا كرده است،
و به حق اين فرزندى كه در شكم من است و با من سخن مى گويد، و به سخن گفتن خود مونس من گرديده است
و يقين دارم كه او يكى از آيات جلال و عظمت تو است، كه آسان كنى بر من ولادت [فارغ شدن] مرا.
عبّاس و يزيد بن قعنب گفتند كه: چون فاطمه از اين دعا فارغ شد، ديديم كه ديوار عقب خانه شكافته شد، فاطمه از آن رخنه داخل خانه شد و از ديده هاى ما پنهان گرديد، پس شكاف ديوار به هم پيوست به اذن خدا، و ما چون خواستيم در خانه را بگشاييم چندان كه سعى كرديم در گشوده نشد، دانستيم كه اين امر از جانب خدا واقع شده و فاطمه سه روز در اندرون كعبه ماند، اهل مكّه در كوچهها و بازارها اين قصّه را نقل مى كردند و زنها در خانهها اين حكايت را ياد مى كردند و تعجّب مى نمودند.
تا روز چهارم رسيد، پس همان موضع از ديوار كعبه كه شكافته شده بود ديگر باره شكافته شد، فاطمه بنت اسد بيرون آمد و فرزند خود اسد اللّه الغالب، علىّ بن ابى طالب عليه السّلام را در دست خويش داشت و مى گفت: اى گروه مردم!
بدرستى كه حقّ تعالى برگزيد مرا از ميان خلق خود، و فضيلت داد مرا بر زنان برگزيده كه پيش از من بوده اند،
زيرا كه حقّ تعالى برگزيد آسيه دختر مزاحم را، و او عبادت كرد حقّ تعالى را پنهان در موضعى كه عبادت در آنجا سزاوار نبود مگر در حال ضرورت- يعنى: خانه فرعون-،
و مريم دختر عمران را حقّ تعالى برگزيد و ولادت حضرت عيسى عليه السّلام را بر او آسان گردانيد، و در بيابان درخت خشك را جنبانيد، و رطب تازه از براى او از آن درخت فرو ريخت،
و حقّ تعالى مرا بر آن هر دو زيادتى داد و هم چنين بر جميع زنان عالميان كه پيش از من گذشته اند،
زيرا كه من فرزندى آوردهام در ميان خانه برگزيده او
و سه روز در آن خانه محترم ماندم
و از ميوهها و طعامهاى بهشت تناول كردم.
و چون خواستم كه بيرون آيم در هنگامى كه فرزند برگزيده من بر روى دست من بود، هاتفى از غيب مرا ندا كرد كه:
اى فاطمه! اين فرزند بزرگوار را علىّ نام كن، بدرستى كه منم خداوند علىّ اعلا،
و او را آفريدهام از قدرت و عزّت و جلال خود،
و بهره كامل از عدالت خويش به او بخشيده ام،
و نام او را از نام خود اشتقاق نموده ام،
و او را به آداب خجسته خود تأديب نموده ام،
و امور خود را به او تفويض كرده ام،
و او را بر علوم پنهان خود مطّلع كرده ام،
و در خانه محترم من متولّد شده است،
و او اوّل كسى است كه اذان خواهد گفت بر روى خانه من،
و بتها را خواهد شكست و آنها را از بالاى كعبه به زير خواهد انداخت،
و مرا به عظمت و مجد و بزرگوارى و يگانگى ياد خواهد كرد،
و اوست امام و پيشوا بعد از حبيب من و برگزيده از جميع خلق من محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلم كه رسول من است،
و او وصىّ او خواهد بود
خوشا حال كسى كه او را دوست دارد
و يارى كند او را،
و واى بر حال كسى كه فرمان او نبرد
و يارى او نكند
و انكار حقّ او نمايد.
و اخبار در باب ولادت آن حضرت و كيفيّت آن بسيار است و مقام را گنجايش بيش از اين نيست.
و اين فضيلت از خصايص آن حضرت است، چه، اشرف بقاع، حرم مكّه است و اشرف مواضع حرم، مسجد است و اشرف موضع آن، كعبه است و احدى غير از حضرت امير المؤمنين عليه السّلام در چنين مكانى متولّد نشده،
ونيز متولّد نشده مولودى در سيّد ايّام كه روز جمعه باشد در شهر حرام كه ماه رجب باشد در بيت الحرام سواى امير المؤمنين عليه السّلام ابو الأئمّة الكرام- عليه و آله آلاف السّلام.
📚منتهى الآمال فى تواريخ النبى و الآل عليهم السلام (فارسى)، ج ۱، ص: ۳۴۸
#نشر_مجدد
🔆متن شبهه:
با توجه به اعتقاد شيعه ائمه دارای #علم_لدنی بودهاند و باذن الله، علم غیب داشتهاند، معنای رشادت با وجود این علم چگونه معنا میشود؟ مثلاً خوابیدن حضرت #علی(ع) در #لیله_المبیت، در #بستر پیامبر اکرم (ص) فضیلت محسوب نمیشود
🔆پاسخ شبهه:
1️⃣ باید گفت: به نظر میرسد کلید اصلی حل این گونه مسایل آن است که ما شناخت درست از علم لدنی و علم غیب امام معصوم (ع) داشته باشیم.
2️⃣ در برخی روایات آمده که امام صادق ـ علیهالسّلام ـ فرمود: «اذا اراد الامام أن یعلم شیئاً اعلمه الله ذلک» امام هر گاه که اراده کند چیزی را بداند خداوند او را از آن چیز آگاه میسازد.
از این گونه روایات بدست میآید که علم امام به امور آینده، مطلق نیست بلکه هر گاه اراده کند چیزی برای آنها معلوم شود و یا اراده خداوند به آن قرار گیرد که امام چیزی را بداند، او را آگاه میسازد بنابراین ممکن است در بعضی موارد به جهت اسرار نهفته الهی مصلحت بر آن باشد که امام از غیب آگاه نشود یا خود نخواهد و اراده نکند که از حوادث آینده آگاه شود.
3️⃣ با توجه به نکته یاد شده در پاسخ میتوان گفت: هیچ دلیل عقلی و یا نقلی در دست نیست که ثابت کند امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ از همه جزئیات حوادث «لیلة المبیت» آگاهی کامل داشته است چون ممکن است موارد یاد شده جزء همان مواردی بوده باشد که امام اراده نکرد تا خداوند او را نسبت به نتیجه و عاقبت کار با خبر سازد، بخصوص آن که روایتی و یا نقل تاریخی در این خصوص نیامده که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ از نتیجه کار، آگاه بوده لذا به انجام آن اقدام کرده است.
4️⃣ هم چنین ممکن است گاه مصلحت ایجاب کند که پیامبر یا امام از عواقب برخی کارها آگاه نشود و یا برای امتحان و آزمون الهی علم به اموری پیدا نکند، چنان که در داستان «لیلة المبیت» آمده است که علی ـ علیهالسّلام ـ در بستر پیامبر خوابید، در حالی که از خود آن حضرت نقل شده است که نمیدانست صبح گاهان که مشرکان قریش به آن بستر حمله میکنند شهید خواهد شد یا جان به سلامت میبرد؟
5️⃣ طبق این تحلیل نیز معلوم میشود که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ نه از باب آگاه بودن از پایان نتیجه کار بلکه به جهت شجاعت و رشادت و ایثار، در «لیلة المبیت» به جای پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ خوابید و به مدال افتخار «کل ایمان» دست یافت.
6️⃣ به فرض گفته شود که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ به دلیل آگاهی از نتیجه و پایان کار در «لیلة المبیت» در بستر پيامبر خوابيد:
بنابر فرض اول، هرگز علی علیه السلام، علم به بقا و سلامتی خود نداشته است، زیرا هرگز برای چنین طبقه ای از افراد (که علی به طور یقین از این طبقه نبود) از گفتار پیامبر علم قطعی پیدا نمیشود . اگر به ظاهر بپذیرند، در خاطر تشویش خواهند داشت . جوانب قلب آن ها را فرا میگیرد و هر دم هیولای مرگ در نظر آن ها مجسم میشود ؛ علی با احتمال کشته شدن دست به چنین کاری زده است، نه با علم به سلامتی.
بنا به فرض دوم فضیلت بالاتری، برای علی علیه السلام اثبات نموده است، زیرا اگر ایمان مرد، به پایهای برسد که آنچه را از پیامبری بشنود ،با روز روشن فرقی نداشته باشد، فضیلت چنین ایمان با هیچ چیز برابری نمیکند. نتیجه ایمان این است هنگامی که پیامبر به او بگوید: در بستر من بخواب و در حمله تروریست ها آسیبی نخواهد دید، با کمال ثبات قلب می رود و در بستر او میآرمد. یک سر سوزن احتمال خطر در دل او راه پیدا نمیکند.
با توجه به آنچه درباره ماجرای لیله المبیت و شبهه برخی بیان شد، به دست مي آيد که امیر مومنان در لیله المبیت برترین فضیلت را به دست آورده، زیرا در هر دو صورت چه علم به کشته شدن داشته یا نداشته ،فضیلت او ثابت میشود که بیان آن گذشت.
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹ابوتراب🌹
◀️قسمت سوم
🍃خاك مادهاي با قابليت مقاومت و تحمل فراواني است. چنانچه صبر و مقاومتش زبانزد كوي عرفان است. از اين رو نه در مقابل فسق فاسقان و ظلم ظالمان،عبوس و مضطرب ميشود و نه در حلقات ذكر، جلسات علم شادي و سرور خود را به نمايش ميگذارد ( البته اين سخن به آن معنا نيست كه خاك شادمان از حلقات ذكر و جلسات علم ناراحت از مجالس فسق نيست. سخن اين جاست كه هيچ يک از اين دو وضعيت را به جلوه بروز ظاهري نميكشاند. همه اشياء عالم اهل ادراك هستند و مادام در حال تسبيح گويي حضرت حق ميباشند.)
🍃حضرت مهدی علیه السلام "ابوتراب" است يعني سينه وسيع و دل گشاده ايشان هم تحمل گناه و قصور افراد را دارد و هم به اذن حق روي آنها پرده مياندازد. همچنين از عبادت بيش از اندازه گروهی از عابدان و زاهدان بيش از اندازه شادمان نمیشود.
🍃خصلت بزرگان است که در هيچ حالی از وضعيت طبيعی خارج نمیشوند. نه خبری آنها را بيش از اندازه شادمان میکند و نه مصيبتی آنها را از حد بيرون غمگين میسازد. صراط عالمند واز افراط و تفريط مصون و دراماناند.
وجود مقدس ابوتراب پدر هر صابر و مومن متعادلی است.
🍃ويژگی ديگر خاک جذب آب است. آب در عالم معنا علم و معرفت و در انتها پذيرش ولايت حضرات معصومين است. اگر ولايت حضرات معصومين از لابلای سنگلاخ وجودی هر طالبی عبور کند، قطعا همان فضای نامطلوب برای کشت معرفت تبديل به مزارع سبزی خواهد شد.
🍃حضرت صاحب الزمان ابوتراباند. پدری که بر زمين تشنه وجود فرزندان خويش بارانی از معرفت میبارد تا سيرابِ سيراب شوند.
🍃ويژگی عجيب خاک که شايد کمتر مورد توجه قرار میگيرد پنهان کردن موادی است که ثمره چندانی ندارند.اگر برگها از درخت میريزند روی آنها را با خاک میپوشانند تا دوباره به کود تبديل شود و اگر زبالهای هست که قابليت تبديل شدن به کود را داشته باشد در خاک دفن میشود.
🍃 ابوتراب پوشاننده ی رذايل اخلاقی افرادند. وجود مقدس صاحب الزمان نواقص اخلاقی هر سالکی را پنهان میکنند تا زمان برای رويش دوباره ايجاد شود. ابوتراب با جلوه الهی خويش سيئات فرد را به حسنات بدل میکند و آنچه از نظر شخص پرونده سياه اوست زمينه ساز پرورش مجددش میشود.
🍃ويژگی ديگر آب: چون به خاك اضافه شود، گل حاصل شده كاملاً شكل پذير است، اگر آب ولايت به خاک وجود هر سالکی اضافه شود وجود او شکل پذير و قابل انعطاف خواهد شد و برای پذيرش احکام شريعت و تسليم شدن در مقابل احکام مقاومت و سرسختی از خود نشان نمیدهد. آب ولايت چنان بر گوشه و کنار دلش سايه میافکند که جايی برای بروز منيّتهايش نمیيابد.
🍃شايد خالی از لطف نباشد به نام ابوتراب در قيامت نگاه ديگري بيندازيم. قيامت روز حسرت است. روز آههای بلند. روز نگرانیهای جاودان. روز اضطرابهای بیپايان.تنها کسانی اين روز رستگار و بی دغدغهاند که در دنيا خاک وجود خود را به دست مربی عالم سپردهاند و در آن جا همراه او قيام میکنند.
🍃 کجايند کسانی که ابوتراب پرورش دهنده آنها بود؟؟؟ در آن روز که نالهها از شدت فراق از حق به عرش میرسد صدايی میآيد که کاش ما تراب بوديم(سوره ی نبا)، که امروز در پی ابوتراب قيام میکرديم. اما چقدر دير است و چه بیفايده است. آن روز، روز غبطه و حسرت است.
🍃ابوتراب!مهدی جان! خاک وجود مرا زمينهساز قدمهای مبارک خويش کن تا با اثر مبارك گامهايت قلب مرده من، زيباترين مسجد عالم شود.
ای صبا نِکهَتی از خاک در يار آور
خاطر از ما ببر و مژده ديدار آور
نغمه او به دل و جان، دهد آرام و قرار
غم ما را ببر ای پيک صفا، تار آور
صبرايوب، نباشد من بی سامان را
وعده بگذار و از او، رقعه بر اين زار آور
#مهدی_شناسی
✨﷽✨
♨ گناه بی اعتنایی
✍در یکی از سال ها، امام صادق (علیه السلام) به همراه بعضی از اصحاب و دوستان خود برای انجام مناسک حج خانه خدا، به سوی مکه معظمه حرکت کردند. در مسیر راه، جهت استراحت در محلی فرود آمدند.
آنگاه حضرت به بعضی از افراد حاضر فرمود چرا شما ما را سبک و بی ارزش می کنید؟!😱
یکی از افراد که از اهالی خراسان بود و در آن مجلس حضور داشت، از جا برخاست و گفت یا بن رسول الله، به خداوند پناه می بریم از این که خواسته باشیم به شما بی اعتنایی و توهینی کرده و یا دستورات شما را عمل نکرده باشیم.
امام فرمود چرا، تو خودت یکی از آن اشخاص هستی! آن شخص گفت پناه به خدا، من هیچ جسارت و توهینی نکرده ام.
امام فرمود وای بر حالت، در بین راه که می آمدی در نزدیکی جُحفه، تو با آن شخصی که می گفت مرا سوار کنید و با خود ببرید، چه کردی؟! سپس حضرت افزود سوگند به خدا، تو برای خود کسر شأن دانستی و حتی سر خود را بالا نکردی و او را سبک شمردی و با حالت بی اعتنایی از کنار او رد شدی.
سپس حضرت در ادامه فرمایش خود افزود هر کس به یک فرد #مؤمن بی اعتنایی و بیحرمتی کند، در حقیقت نسبت به ما بی اعتنایی کرده است و حرمت و #حق_خدا را ضایع کرده است.
📚وسائل الشیعه، ج۱۲، ص۲۷۲
Nahj - 40[1].mp3
2.06M
❇️ خطبه 91 نهج البلاغه
🔶 بیان واقعیت های دنیا از زبان امیرالمومنین علی علیه السلام
💥بسیااااار شنیدنی
🔴 "چند نوع غذا داشتیم.
غذای عَقَبه، غذای خط مقدم. غذای منطقه ی عملیاتی،
هرچی به خط نزدیک تر،غذا بهتر👌
دستور حاج حسین بود."
اینه فرق مدیری که میتونه موشک بسازه با مدیری که هنوز داره مدل پراید تغییر میده!!!😐
Join👇
🆔 @Rangiinkaman
🌺به نام خدا 🌺
🌸🌸ابن عباس ميگويد پيامبر اکرم(ص) فرمود:
"لو انّ الفياض اقلام و البحر مدادٌ و الجنّ حسّابٌ و الانس کتابٌ مااحصوا فضائل عليّ بن ابي طالب"
اگر انبوه درختان (و باغها) قلم، و دريا مرکب، و تمام جنّيان حسابگر، و تمام انسانها نويسنده باشند قادر به شمارش فضائل علي بن ابي طالب نخواهند بود.🌸🌸
📝منبع حدیث:
المناقب، الموفق بن احمد الخوارزمي، قم، جامعه مدرسين، چاپ چهارم، ص 32،
ابن شاذان، مأة منقبه، قم مدرسةالامام المهدي(ع)، ص 177، حديث 99،
🌺🍃التماس دعای فرج🍃🌺
🌺به نام خدا 🌺
🌴🌹پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند:🌹🌴
🌸🍃کسی که فضیلتی از علی علیه السلام را بنویسد،تا وقتی که از آن نوشته اثری باقی است، فرشتگان برای او استغفار می کنند . 🍃🌸
📝 بحارالانوار ج 38 ص 197
🌺🍃التماس دعای فرج🍃🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺آموزش احکام🌺
🌺احکام نماز مسافر🌺
Nahj - 46[1].mp3
385.5K
🌺 خطبه ۱۴۱ نهج البلاغه
میان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نیست...
پای صحبت های امیرالمومنین علی علیه السلام بشینیم...🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حمام_روح
مگر نه اینکه شنیدن نام "علی" گناهان گوش را و گفتن نام "علی" گناهان زبان را می زداید؟
پس چقدر زرنگ است کسی که فقط با شنیدن این شعر و گفتن یک "یاعلی" و نشر آن ، خود و همه کسانی را که دوستشان دارد به یک حمام روح صلواتی دعوت می کند....
─┅═༅𖣔🌸🍃🌸𖣔༅═┅─
#نشر_مجدد
🔆متن شبهه:
با توجه به اعتقاد شيعه ائمه دارای #علم_لدنی بودهاند و باذن الله، علم غیب داشتهاند، معنای رشادت با وجود این علم چگونه معنا میشود؟ مثلاً خوابیدن حضرت #علی(ع) در #لیله_المبیت، در #بستر پیامبر اکرم (ص) فضیلت محسوب نمیشود
🔆پاسخ شبهه:
1️⃣ باید گفت: به نظر میرسد کلید اصلی حل این گونه مسایل آن است که ما شناخت درست از علم لدنی و علم غیب امام معصوم (ع) داشته باشیم.
2️⃣ در برخی روایات آمده که امام صادق ـ علیهالسّلام ـ فرمود: «اذا اراد الامام أن یعلم شیئاً اعلمه الله ذلک» امام هر گاه که اراده کند چیزی را بداند خداوند او را از آن چیز آگاه میسازد.
از این گونه روایات بدست میآید که علم امام به امور آینده، مطلق نیست بلکه هر گاه اراده کند چیزی برای آنها معلوم شود و یا اراده خداوند به آن قرار گیرد که امام چیزی را بداند، او را آگاه میسازد بنابراین ممکن است در بعضی موارد به جهت اسرار نهفته الهی مصلحت بر آن باشد که امام از غیب آگاه نشود یا خود نخواهد و اراده نکند که از حوادث آینده آگاه شود.
3️⃣ با توجه به نکته یاد شده در پاسخ میتوان گفت: هیچ دلیل عقلی و یا نقلی در دست نیست که ثابت کند امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ از همه جزئیات حوادث «لیلة المبیت» آگاهی کامل داشته است چون ممکن است موارد یاد شده جزء همان مواردی بوده باشد که امام اراده نکرد تا خداوند او را نسبت به نتیجه و عاقبت کار با خبر سازد، بخصوص آن که روایتی و یا نقل تاریخی در این خصوص نیامده که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ از نتیجه کار، آگاه بوده لذا به انجام آن اقدام کرده است.
4️⃣ هم چنین ممکن است گاه مصلحت ایجاب کند که پیامبر یا امام از عواقب برخی کارها آگاه نشود و یا برای امتحان و آزمون الهی علم به اموری پیدا نکند، چنان که در داستان «لیلة المبیت» آمده است که علی ـ علیهالسّلام ـ در بستر پیامبر خوابید، در حالی که از خود آن حضرت نقل شده است که نمیدانست صبح گاهان که مشرکان قریش به آن بستر حمله میکنند شهید خواهد شد یا جان به سلامت میبرد؟
5️⃣ طبق این تحلیل نیز معلوم میشود که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ نه از باب آگاه بودن از پایان نتیجه کار بلکه به جهت شجاعت و رشادت و ایثار، در «لیلة المبیت» به جای پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ خوابید و به مدال افتخار «کل ایمان» دست یافت.
6️⃣ به فرض گفته شود که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ به دلیل آگاهی از نتیجه و پایان کار در «لیلة المبیت» در بستر پيامبر خوابيد:
بنابر فرض اول، هرگز علی علیه السلام، علم به بقا و سلامتی خود نداشته است، زیرا هرگز برای چنین طبقه ای از افراد (که علی به طور یقین از این طبقه نبود) از گفتار پیامبر علم قطعی پیدا نمیشود . اگر به ظاهر بپذیرند، در خاطر تشویش خواهند داشت . جوانب قلب آن ها را فرا میگیرد و هر دم هیولای مرگ در نظر آن ها مجسم میشود ؛ علی با احتمال کشته شدن دست به چنین کاری زده است، نه با علم به سلامتی.
بنا به فرض دوم فضیلت بالاتری، برای علی علیه السلام اثبات نموده است، زیرا اگر ایمان مرد، به پایهای برسد که آنچه را از پیامبری بشنود ،با روز روشن فرقی نداشته باشد، فضیلت چنین ایمان با هیچ چیز برابری نمیکند. نتیجه ایمان این است هنگامی که پیامبر به او بگوید: در بستر من بخواب و در حمله تروریست ها آسیبی نخواهد دید، با کمال ثبات قلب می رود و در بستر او میآرمد. یک سر سوزن احتمال خطر در دل او راه پیدا نمیکند.
با توجه به آنچه درباره ماجرای لیله المبیت و شبهه برخی بیان شد، به دست مي آيد که امیر مومنان در لیله المبیت برترین فضیلت را به دست آورده، زیرا در هر دو صورت چه علم به کشته شدن داشته یا نداشته ،فضیلت او ثابت میشود که بیان آن گذشت.