✅برای #منور_شدن_قلوب، صبح جمعه ناشتا #انار بخوریم ...
✍امام کاظم علیه السلام : هر کس روز جمعه ناشتا یک انار بخورد قلبش تا چهل روز روشن شود و اگر دو انار بخورد قلبش تا هشتاد روز روشن میشود، و اگر سه انار بخورد تا صد و بیست روز. و وسوسه شیطان از او دور گردد و هرکس #وسوسه_شیطان از او دور شود نافرمانى خدا نکند و هر کس #نافرمانى خدا نکند خدا او را به #بهشت برد.
📚المحاسن/ج2/ص544
📚الكافي (ط - الإسلامية)/ج6/ص355
📚روضة المتقين(ط - القديمة)/ج7/ص605
📚وسائل الشيعة/ج24/ص418
📚مرآة العقول/ج22/ص194
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
❇️غم و #غصه_روزی
🔆برخی از مردم همواره غم و غصه روزی را میخورند، در حالی که روزی قسمت شده و خداوند هر آفریدهای را روزی میدهد. (هود، آیه 6؛ عنکبوت، آیه 60) کسی که غم و غصه روزی را بخورد #گناه کرده است؛ زیرا به خداوند اعتماد و اطمینان نداشته و به نوعی نگاهی استقلالی چون #قارون به خود دارد؛ زیرا گمان دارد که علم و دانش و قدرت اوست که دارایی برایش میآورد و داشتههایش به دست خودش فراهم آمده است نه آنکه مشیت و اراده الهی در کار باشد. (قصص، آیه 78)
امام صادق(ع) می فرماید: من اهتم لرزقه کتب علیه خطیئه؛ هرکس غم روزی خودرا بخورد، برایش یگ گناه نوشته میشود.
📚 (امالی طوسی، ص 300، ح 593)
پس انسان باید هم #راضی به قسمت باشد و هم غم و غصه رزق و روزی را نخورد و امید و توکلش به خدا باشد.
پیامبر(ص) میفرماید: من رضی بما رزقه الله قرت عینه؛ هر که به آنچه خداوند روزیش کرده راضی باشد، خوش و خرم بماند
.📚 (امالی طوسی، ص 225، ح 393)
البته خداوند گاهی افراد را با کاهش و افزایش روزی #امتحان میکند؛ زیرا یکی از راههای ابتلاء و امتحان الهی، مسئله رزق و روزی است. (بقره، آیه 155)
پیامبر(ص) در این باره میفرماید: خداوند انسان را برای روزی آزمایش میکند، تا ببیند چگونه عمل میکند؛ اگر راضی شود، #برکت داده میشود و اگر راضی نشود، برکت داده نمیشود.📚 (کنزالعمال، ح 7121)
به این نکته هم باید توجه داشت که عامل یا عواملی موجب میشود تا آنچه قسمت است به انسان نرسد. به عنوان نمونه بیتقوایی موجب میشود تا باران به جای آنکه در خشکی ببارد به سمت دریا و بیابان سوق داده شود تا جامعه گناهکار از آن بهرهمند نشود. همانطوری که جامعه برخوردار از تقوا، از اطمینان در رزق و روزی سود خواهد برد و روزیاش همواره و دائمی برایش میآید.
📚 (نحل، آیه112؛ اعراف، آیه 96)
امام محمدباقر(ع) میفرماید: سالی از سالی کم بارانتر نیست، ولی خدا آن را هر جا خواهد ببارد به راستی چون مردمی نافرمانی کنند خدای جل جلاله آنچه باران برای آنها مقدر است در آن سال از آنها به دیگران گرداند و به بیابانها و دریا و کوه ببارد.
📚 (الصدوق، الامالی، کتابچی- تهران، چاپ ششم، ج 1، ص 308)
💠 @RoozieHalal 💠
.
✔️ روش درست حل مساله
💐 شرح حال مرحوم بوعلی را لابد شما خوانديد يا ميخوانيد، خب بوعلی سينا اين حرفها را از كجا ياد گرفت؟خودش می گويد که من از كجا ياد گرفتم، ميگويد من هر وقت مشكلی داشتم و مطلبی براي من حل نمیشد وضو ميگرفتم، ميرفتم مسجد جامع شهر، دو ركعت نماز ميخواندم، با خدا گفتگو ميكردم مسئله برای من حل ميشد، اين شرح حال خودش است. ميگويد من شاگرد اين «الصَّلَاة» هستم كه «عَمُودُ الدِّين» است.
علامه #جوادی_آملی، درس اخلاق ۹۳/۵/٢٣
✍️ کافه فکر دانیال بصیر از نویسندگان حوزوی
💠 @RoozieHalal 💠
💫💫خوشا به حال چنين كسان:
🌸🍃امام(علیه السلام) در این گفتار پرمعناى خود به چهار جمله اشاره مى کند و آن را مایه #خوشبختى انسان مى داند که جمله سوم و چهارم آن با حکمت 43 مشترک است.
در جمله اول و دوم مى فرماید: «خوشا به حال کسى که (پیوسته) به #یاد_معاد باشد و براى روز حساب عمل کند»; (طُوبَى لِمَنْ ذَکَرَ الْمَعَادَ، وَعَمِلَ لِلْحِسَابِ).
👈هنگامى که واژه معاد گفته مى شود دنیایى در برابر انسان مجسم مى گردد که در آن موازین #سنجش اعمال برپاست و نامه هاى اعمال به دست افراد است; گروهى (نیکوکاران) به دست راست و گروهى (بدکاران) به دست چپ; همان نامه عملى که «(لاَ یُغَادِرُ صَغِیرَةً وَلاَ کَبِیرَةً إِلاّ أَحْصَاهَا); هیچ عمل کوچک و بزرگى از صاحب آن سر نزده مگر این که در آن احصا شده است»(1) همه از سرنوشت خود نگرانند و اضطراب بر همه حاکم است. تمام اعضاى بدن انسان در آن دادگاه بزرگ گواه بر اعمال او هستند و نیازى به گواهى فرشتگان #ثبت_اعمال نیست، هرچند آنها نیز گواهى مى دهند.
🌟آن کس که چنین دادگاهى را باور داشته باشد و به یاد آن بیفتد به یقین به سراغ گناه و ظلم و فساد نمى رود، زیرا چنین ایمانى انگیزه عمل است; عملى پاک و خالى از هرگونه آلودگى و اگر لغزشى از او سر زند به زودى توبه مى کند و به سراغ جبران مى رود. ممکن نیست ایمان به چیزى در دل انسان راسخ باشد و عملى هماهنگ آن انجام ندهد.
🌺در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) در کتاب شریف کافى آمده است که شخصى از او سؤال کرد «أَلاَ تُخْبِرُنِى عَنِ الاِْیمَانِ أَقَوْلٌ هُوَ وَعَمَلٌ أَمْ قَوْلٌ بِلاَ عَمَل; عرض کرد آیا به من خبر نمى دهى که ایمان اعتقاد و عمل هر دو است یا فقط اعتقاد است» امام در پاسخ فرمود: «الاِْیمَانُ عَمَلٌ کُلُّهُ وَالْقَوْلُ بَعْضُ ذَلِکَ الْعَمَلِ; تمام ایمان عمل است و ایمان بعضى از آن عمل است. (اشاره به این که رکن اصلى ایمان عمل است)».(2)
آن گاه در سومین و چهارمین جمله مى فرماید: «به مقدار کفایت #قانع گردد و از خدا راضى باشد»; (وَقَنِعَ بِالْکَفَافِ، وَرَضِیَ عَنِ اللَّهِ).
منظور از قانع بودن به مقدار کفایت این است که حداقل لازم زندگى را داشته باشد، زیرا بالاتر از آن خالى از مسئولیت نیست و کمتر از آن خالى از ذلت.
قانع بودن به مقدار کفایت به قدرى اهمیت دارد که در حدیث معروفى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل شده که با یارانش از بیابانى مى گذشت، ساربانى در آنجا بود، حضرت براى رفع عطش یا براى نیاز به غذا مقدارى شیر از او طلب کردند (البته در برابر وجه) و او بخل ورزید و گفت: آنچه از شیر در پستان و یا در ظرف هاست همه براى صبحانه و شام قبیله است و به دیگرى نمى رسد. پیامبر در حق او دعا کرد: خداوندا مال و فرزندانش را افزایش ده. بعدا به چوپان دیگرى رسید و همین درخواست را نمود. چوپان نه تنها شیرى را که در ظرف داشت بلکه آنچه در پستان گوسفند بود را نیز دوشید و به عنوان هدیه، با احترام به نزد پیامبر آورد و به آن حضرت تقدیم کرد. پیغمبر در حق او نیز دعا کرد; ولى چنین عرضه داشت: «اللّهُمَّ ارْزُقْهُ الْکَفافِ; خداوندا به حد #کفاف به او مرحمت کن» بعضى از یاران تعجب کردند که چگونه در حق آن بخیل پیغمبر اکرم دعاى #فزونى_مال و فرزند کرد ولى درباره این مؤمن سخاوتمند دعایى کمتر از آن فرمود. از این مطلب سؤال کردند و پیامبر در جواب فرمود: «إِنَّ مَا قَلَّ وَکَفَى خَیْرٌ مِمَّا کَثُرَ وَأَلْهَى; مقدار کم که براى زندگانى انسان کافى باشد بهتر از مقدار فراوانى است که آدمى را از خدا غافل سازد».(3)
👈منظور از رضایت پروردگار که در سخن پربار بالا به آن اشاره شده همان رضایت از #مقدارات خداست چه مطابق میل انسان باشد و چه بر خلاف میل او همان گونه که در حدیثى از امام صادق مى خوانیم: «رَأْسُ طَاعَةِ اللَّهِ الصَّبْرُ وَالرِّضَا عَنِ اللَّهِ فِیمَا أَحَبَّ الْعَبْدُ أَوْ کَرِهَ وَلاَ یَرْضَى عَبْدٌ عَنِ اللَّهِ فِیمَا أَحَبَّ أَوْ کَرِهَ إِلاَّ کَانَ خَیْراً لَهُ فِیمَا أَحَبَّ أَوْ کَرِهَ; برترین طاعت الهى صبر و #شکیبایى و رضایت و خشنودى از خداست; چه در امورى که بنده او دوست دارد یا دوست ندارد و هیچ بنده اى از مقدرات الهى در آنچه دوست دارد یا دوست ندارد #راضى نمى شود مگر این که در هر دو صورت خیر اوست»(4). (5)
*
پی نوشت:
(1). کهف، آیه 49.
(2). کافى، ج 2، ص 33، ح 1.
(3). کافى، ج 2، ص 140، ح 4 با تلخیص.
(4). همان، ص 60، ح 1.
(5). سند گفتار حکیمانه: همان گونه که در شرح مدرک حکمت 43 آمد، جمعى آن جمله حکمت آمیز را جمله 44 یک جا آورده اند و مدرک آن را در یک جا ذکر کرده اند. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 40 و 41).
💠 @RoozieHalal 💠
✨﷽✨
✍استاد فاطمی نیا:
📝عدهاي ميگويند علت اينكه ديگر اولياء
و بزرگاني همچون آيت الله قاضي و بهجت
نداريم ، اين است كه لقمه ها خراب و حرام
شده است!
اينها هميشه همه ي گناهان را به عهده ي لقمه
حرام مي گذارند! بله اين حرف درست است ؛
امادرصورتي غذا اثرظلماني دارد كه علم داشته
باشی حرام است! مساله ي مهم اين است كه
هرگناهي اثرظلماني دارد؛ بعضي ها كه ازلقمهي
حرام مي نالند، گناهاني ميكنندكه پدرلقمه ي
حرام است! مثلا ميبيني نماز ميخواند ، روزه
ميگيرد ، اما به راحتي آبروي افراد را ميبرد! به
راحتي غيبت ميكند! تهمت ميزند! دروغ ميگويد!
اگر كسي جلوي چشمشان به بدبختي بيفتد،
چون بخيل هستند، هيچ كمكی نميكنند! با وجود
اين گناهان رايج ،طبيعي است كه ديگر آن اولياء
دربين ما نيستند! آنها اهل محاسبه ومراقبه ي
اعمالشان بودند!.
💠 @RoozieHalal 💠
🌺🌺امام باقر(ع):
🤲🤲خداوندا مرا رزق حلالی که کفایتم کند، روزی کن و رزقی که به طغیانم کشاند روزی مکن و به فقری که با آن بدبخت شوم و به تنگنا افتم گرفتار
📚التهذیب 6/77/3
💠 @RoozieHalal 💠
✳️راه تداوم نعمت ها:
🌸🍃امام(علیه السلام) در این سخن حکمت آمیز به نکته دیگرى درباره آثار شکر نعمت و آثار کفران بیان مى کند و مى فرماید: «هنگامى که مقدمات نعمت ها به شما روى مى آورد دنباله آن را به واسطه کمى شکرگزارى از خود دور نسازید»; (إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْکُمْ أَطْرَافُ(1) النِّعَمِ فَلاَ تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّکْرِ).
✨نعمت ها غالباً به صورت تدریجى بر انسان وارد مى شود و وظیفه انسان هوشیار این است که به استقبال نعمت برود و استقبال از آن راهى جز #شکرگزارى ندارد. هرگاه با آغاز روى آوردن نعمت به شکر قلبى و زبانى و عملى بپردازد ادامه خواهد یافت و تا پایان آن نصیب انسان مى شود و به تعبیر دیگر به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه، نعمت ها مانند گروه هاى پرندگان است که وقتى تعدادى از آنها بر شاخه درختى نشستند بقیه تدریجا به دنبال آنها مى آیند و شاخه ها را پر مى کنند; ولى اگر گروه اول صداى #ناهنجار و حرکت ناموزونى بشنوند یا ببینند فرار مى کنند و بقیه هم به دنبال آنها مى روند و صحنه از وجودشان خالى مى شود.
همچنین بسیارى از نعمت ها به صورت تدریجى زوال مى پذیرند; هرگاه انسان در آغاز زوالش هوشیار باشد و به شکر قلبى و زبانى و عملى بپردازد مانع بازگشت و زوال تدریجى آن مى شود.
✨این سخن در اصل برگرفته از قرآن مجید است که مى فرماید: «(وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لاََزیدَنَّکُمْ وَلَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابی لَشَدیدٌ); به خاطر بیاورید زمانى که پروردگارتان اعلام داشت اگر شکرگزارى کنید (نعمت خویش را) بر شما خواهم افزود و اگر #ناسپاسى مجازاتم شدید است».(2)
🌸قرآن مجید سرگذشت بسیار عبرت آموزى از قوم سبأ نقل مى کند که خداوند نعمت بسیار وافرى به آنها داد و فرمود: «(کُلُوا مِنْ رِزْقِ رَبِّکُمْ وَاشْکُرُوا لَهُ بَلْدَةٌ طَیِّبَةٌ وَرَبٌّ غَفُورٌ); ازروزى پروردگارتان بخورید و شکر او را به جا آورید; شهرى پاک و پاکیزه در اختیار شماست و پروردگارى آمرزنده».(3) ولى آنها به کفران پرداختند و سد عظیمى که سبب آبادى کشور آنها شده بود بر اثر سیلاب و عوامل دیگر در هم شکست و تمام آبادى و باغ ها و مزارع ویران شد به گونه اى که نتوانستند در آنجا بمانند و ناچار در اطراف متفرق شدند.
قرآن در اینجا مى افزاید: «(ذلِکَ جَزَیْناهُمْ بِما کَفَرُوا وَهَلْ نُجازی إِلاَّ الْکَفُورَ); این کیفر را بر اثر کفرانشان به آنها دادیم و آیا جز کفران کننده را کیفر مى دهیم».(4)
💫روایات فراوانى درباره اهمیت شکر از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و امامان معصوم(علیهم السلام)به دست ما رسیده که اهمیت این فضیلت انسانى را آشکار مى سازد.
امام صادق(علیه السلام) مى فرماید: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ أَنْعَمَ عَلَى قَوْم بِالْمَوَاهِبِ فَلَمْ یَشْکُرُوا فَصَارَتْ عَلَیْهِمْ وَبَالاً وَابْتَلَى قَوْماً بِالْمَصَائِبِ فَصَبَرُوا فَصَارَتْ عَلَیْهِمْ نِعْمَةً; خداوند متعال به گروهى از مردم نعمت داد، اما آنها #شکرش را به جا نیاور
📚حکمت ۱۳ نهج البلاغه
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #خیر_واقعی
🎙سخنران استاد مهدی دانشمند
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 نتیجه #احتکار و #گران_فروشی :
تو هر عصری عذاب فرق داره
#خاطرات_واقعی
توی بیمارستان فیروز آبادی دستیار دکتر مظفری بودم روزی از روزها دکتر مظفری ناغافل صدایم کرد اتاق عمل و پیرمردی را نشاندادن که باید پایش را بعلت عفونت می بریدیم. دکتر گفت که این بار من نظارت می کنم و شما عمل می کنید. به مچ پای بیمار اشاره کردم که یعنی از اینجا قطع کنم و دکتر گفت: برو بالاتر... بالای مچ را نشان دادم و دکتر گفت برو بالاتر... بالای زانو را نشان دادم و دکتر گفت برو بالاتر... تا اینکه وقتی به بالای ران رسیدم دکتر گفت که از اینجا ببر. عفونت از این جا بالاتر نرفته.
لحن و عبارت " برو بالاتر " خاطره بسیار تلخی را در من زنده میكرد. خیلی تلخ. دوران کودکی همزمان با اشغال ایران توسط متفقین در محله پامنار زندگی میکردیم. قحطی شده بود و گندم نایاب بود و نانوایی ها تعطیل. مردم ایران و تهران به شدت عذاب و گرسنگی می کشیدند که داستانش را همه میدانند.
عده ای هم بودند که به هر قیمتی بود ارزاق شان را تهیه میکردند و عده ای از خدا بی خبر هم بودند که با احتکار از گرسنگی مردم سودجویی میکردند. شبی پدرم دستم را گرفت تا در خانه همسایه مان که دلال بود و گندم و جو می فروخت برویم و کمی از او گندم یا جو بخریم تا از گرسنگی نمیریم. پدرم هر قیمتی که می گفت همسایه دلال ما با لحن خاصی می گفت: برو بالاتر... برو بالاتر...
بعد از به هوش آمدن پیرمرد برای دیدنش رفتم. چقدر آشنا بود وقتی از حال و روزش پرسیدم گفت :- بچه پامنار بودم. گندم و جو میفروختم. خیلی سال پیش. قبل از اینکه در شاه عبدالعظیم ساکن بشم... دیگر تحمل بقیه صحبتهایش را نداشتم. خود را به حیاط بیمارستان رساندم. من باور داشتم که از مکافات عمل غافل مشو
گندم از گندم بروید جو ز جو
اما به هیچ وجه انتظار نداشتم که چنین مکافاتی را به چشمم ببینم.
📚"دکترمرتضی عبدالوهابی "استاد آناتومی دانشگاه تهران
┄┅┅┅┅❁💚❁┅┅┅┅┄
💠 @RoozieHalal 💠
💢 مغرور نشدن از نعمتها و صبر در بلاها
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃وأَيُّهَا النَّاسُ! لِيَرَكُمُ اللَّهُ مِنَ النِّعْمَةِ وَجِلِينَ، كَمَا يَرَاكُمْ مِنَ النِّقْمَةِ فَرِقِينَ...
🔹اى مردم! بايد خداوند، شما را به هنگام نعمت ترسان ببيند همانگونه كه از بلا ونقمت ترسان مى بيند...
📚 حکمت 358 نهج البلاغه
💠 @RoozieHalal 💠
🌸🍃امیرمومنان امام على علیهالسلام نیز از خداوند می خواهد تا در همه احوال با او باشد و به زندگی اش برکت دهد. آن حضرت می فرماید :
🍃اَللّهُمَّ ارْزُقنى عَقْلاً کامِلاً وَ عَزْما ثاقِبا وَ لُبّا راجِحا وَ قَلْبا زَکیّا وَ عِلْما کَثیرا وَ اَدَبا بارِعا وَاجْعَلْ ذلِکَ کُلَّهُ لى وَلا تَجْعَلْهُ عَلَىَّ بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ؛🍃
خدایا مرا عقلى کامل ، تصمیمى نافذ، خردى برتر، دلى پاک، #دانشى_فراوان و ادبى والا #روزى کن و تمام اینها را به #سود_من قرار ده نه به زیانم،اى مهربانترین مهربانان.
📚(غرر الحکم، ح ۳۸۱۳)
التبه باید توجه داشت هر که بامش بیش برف بیش تر،به این معنا که اگر #رزق و روزی تو زیاد شد #مسئولیت تو در قبال خود و خدا و خلق نیز افزایش می یابد. پس باید توجه داشت که هر #افزایش_روزی سودمند نیست چرا که مسئولیت های دوچندانی بر گرده و گردن شما خواهد آمد که اگر پاسخ گو نباشی می بایست در #قیامت #پاسخ_گو باشی. پس اصل را در برکت خواهی بگذارید و از خداوند بخواهید تا به همان کم شما را #قانع سازد و برکت دهد تا بهره خود را از دنیا برگرفته و در آخرت #سعادتمند ابدی شوید. امام رضا علیه السلام می فرماید: مَن رَضى عن الله تعالى بالقَلیل مِن الرّزق رضَى الله منه بالقَلیل مِنَ العَمل؛ هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او #راضى خواهد بود.
📚(بحـارالانـوار،ج ۷۸،ص ۳۵۷)
انسان باید همواره امیدش به خداوند باشد و بداند که روزی تقسیم شده است و برای افزایش #برکت و روزی باید امید به خدا داشته و از خلق بریده باشد که او برای بنده کفایت می کند.
💠 @RoozieHalal 💠
💠بد خلقی:
✨✨همان طور که #خوش_خویی موجب افزایش و برکت در رزق می شود، #بدخلقی نیز موجب کاهش آن است.
امیرمومنان امام على علیهالسلام می فرماید:مَنْ ساءَ خُلْقُهُ ضاقَ رِزْقُهُ؛هر کس بد اخلاق باشد، روزى اش #تنگ مىشود.
📚(غررالحکم، ح ۸۰۲۳)
💠 @RoozieHalal 💠
📿 ختم 14 هزار صلوات در دو هفته
⚜️آیت الله مبشرکاشانی:
آیت الله کشمیری به بنده فرمود:«از آیت الله سید علی آقا قاضی شنیدم که: شب شنبه این ختم را شروع نماید و بعد از نماز عشاء ، بلافاصله، دو رکعت نماز مثل نماز صبح بخواند و سپس مقداری صدقه کنار بگذارد و نماز و صلوات و صدقه را به رسول خدا(ص) هدیه کند وصدقه را به این نیت به فقیر دهد، شب بعد همین دستورالعمل را انجام دهد نماز،صلوات و صدقه را به حضرت امیرالمومنین (ع) هدیه نماید و شب بعد به حضرت صدیقه طاهره(س) اهداء کند و همین طور تا چهارده شب به ذوات مقدسه ائمه اطهار(ع) هدیه نماید که شب چهاردهم به وجود مقدس حضرت صاحب الامر(عج) اهداء خواهد نمود.» این عمل جهت حاجات مهم مانند خانه دار شدن مفید و موثر است و آقای کشمیری(ره) از قول آقای قاضی(ره) اضافه کرد که:« این عمل انسان را محبوب محمد و آل محمد(ص) می نماید.»
#خانه_دار
#مستاجر
💠 @RoozieHalal 💠
💫انسان می بایست همواره امیدش به خداوند باشد و بداند که #روزی تقسیم شده است و برای #افزایش_برکت و روزی می بایست امید به خدا داشته و از خلق بریده باشد که او برای بنده بس و کفایت می کند. پس همواره دست به دعا و #نیایش به سوی خداوند داشته باشیم و همان #ذکر_امام_صادق علیهالسلام را برزبان جاری سازیم و بگوییم :
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ قَسَمتَ لى مِن قِسمٍ اَو رَزَقتَنى مِن رِزقٍ فَاجعَلهُ حَلالاً طَیِّبا واسِعا مُبارَکا قَریبَ المَطلَبِ سَهلَ المَخَذِ فى یُسرٍ مِنکَ وَ عافَیهٍ وَ سَلامَهٍ وَ سعادَهٍ اِنَّک عَلى کُلِّ شَى ءٍ قَدیرٌ؛
🍃 خدایا! بر محمّد و خاندان او، درود فرست و آنچه را برایم قسمت کرده و یا روزى نموده اى، #حلال، پاک، فراوان، با #برکت، دست یافتنى و آسان به دست آمدنى قرار بده، با راحتى، عافیت، #تندرستى و خوش بختى از سوى خود مقرر کن! به درستى که تو بر هر چیز توانایى.🤲🤲
📚(بحارالأنوار، ج ۸۹، ص ۳۷۷، حدیث ۶۶)
💠 @RoozieHalal 💠
زنا : گناهان کبیره که مصداق بی تقوایی بشر است، عامل مهم در خشم الهی است. از این روست که گناهانی چون زنا موجب می شود که انسان گرفتار حبس رزق و محرومیت و یا کاهش در روزی عطایی شود. زنا عامل مهمی در کاهش روزی یا کلا محرومیت بشر از رزق الهی می شود. پیامبر صلى الله علیه و آله نیز در سخنی به پیامدهای زیانبار زنا اشاره می کند و محرومیت زناکار از رزق الهی را یکی از پیامدهای آن بر می شمارد و می فرماید:فِى الزِّنا سِتُّ خِصالٍ: ثَلاثٌ مِنها فِى الدُّنیا وَ ثلاثٌ فِى الآخِرَهِ، فَاَمّا الَّتى فِى الدُّنیا فَیَذهَبُ بِالبَهاءِ وَ یُعَجِّلُ الفَناءَ وَ یَقطَعُ الرِّزقَ وَ اَمّا الَّتى فِى الآخِرَهِ فَسوءُ الحِسابِ وَ سَخَطُ الرَّحمنِ وَ الخُلودُ فِى النّارِ ؛ #زِنا، شش پیامد دارد: سه در دنیا و سه در آخرت. سه پیامد دنیایى اش این است که: #آبرو را مى بَرد، #مرگ را شتاب مى بخشد و روزى را مى بُرد و سه پیامد آخرتى اش: #سختى حسابرسى، #خشم _خداى رحمان و ماندگارى در آتش است.
📚(خصال، ص ۳۲۱، حدیث ۳)
💠 @RoozieHalal 💠
امام صادق (ع) می فرمایند:
«هرکس بر پیامبر یک بار با نیت خالص و توجه قلبی #صلوات فرستد، خداوند صد حاجت او را روا نماید، سی #حاجت را برای دنیا و هفتاد حاجت را برای #آخرت»
📚مستدرک الوسائل،ج 1، ص 390 و 389
کتاب برکات و ثوابهای صلوات. مؤلف: محسن ماجراجو
💠 @RoozieHalal 💠
از این برکت، غافل مشو!
از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده است:
هر کس هنگام رفتن به رختخواب، سوره «مُلک» را بخواندو سپس چهار مرتبه بگوید: « اللَّهُمَّ رَبَّ الْحِلِّ وَ الْحَرَمِ بَلِّغْ رُوحَ مُحَمَّدٍ عَنِّي تَحِيَّةً وَ سَلَاماً»، خداوند متعال دو فرشته را مامور می نماید تا نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بروند و بگویند: ای محمد! فلان شخص بر تو سلام فرستاد و طلب رحمت الهی کرد، در جواب رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم می فرمایند: «سلام، رحمت و برکات خداوند بر او باد».
📚(بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج73 ؛ ص214و215.)
آیت الله سید احمد عبدمنافی رضوان اله علیه:
برکاتی در این عمل نهفته است، غافل مشوید (مباشید)!
📚مائده یا فرحة الروح، سید احمد عبدمنافی، جلد اول، قم: خیام، 1389 ه.ق، ص 31.
💠 @RoozieHalal 💠
💢 ترغیب به تربیت نفس
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 أيُّهَا النَّاسُ تَوَلَّوْا مِنْ أَنْفُسِكُمْ تَأْدِيبَهَا، وَ اعْدِلُوا بِهَا عَنْ ضَرَاوَةِ عَادَاتِهَا.
🔹 اى مردم، خود خويشتن را ادب كنيد و نفس خود را از عادتهاى زشتى كه به آن خو گرفته ايد باز گردانيد.
📚 حکمت 359 نهج البلاغه
💠 @RoozieHalal 💠
✳️بسندگى به كفاف :
🌸امام على عليه السلام :
مَنِ اقتَصَرَ على بُلْغَةِ الكَفافِ فقدِ انتَظَمَ الراحَةَ، و تَبَوَّأ خَفضَ الدَّعَةِ
آن كه به اندازه #كفاف بسنده كرد ، به آسايش دست يافت و در آرامش جاى گرفت .
( نهج البلاغة : الحكمة ۳۷۱ )
امام صادق عليه السلام : در انجيل آمده است كه عيسى عليه السلام گفت :
اللّهُمّ ارزُقْني غُدوَةً رَغيفا مِن شَعيرٍ و عَشِيَّةً رَغيفا مِن شَعِيرٍ ، و لا تَرزُقْنِي فَوقَ ذلكَ فَأطغى
بار خدايا ! صبح يك گرده نانِ جو و شب گرده اى ديگر مرا #روزى فرما و بيش از اين روزى ام مده كه دچار #طغيان شوم .
( بحار الأنوار : ۷۲/۵۴/۸۵ )
📚میزان الحکمه، جلد چهارم.
💠 @RoozieHalal 💠
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
💠امیرالمومنین عليه السلام به جابر بن عبد الله انصارِي فرمودند:
يا جابِرُ ، قِوامُ الدّينِ وَالدُّنيا بِأَربَعَةٍ : عالِمٍ مُستَعمِلٍ عِلمَهُ ، وجاهِلٍ لا يَستَنكِفُ أن يَتَعَلَّمَ ، وجَوادٍ لا يَبخَلُ بِمَعروفِهِ ، وفَقيرٍ لا يَبيعُ آخِرَتَهُ بِدُنياهُ . فَإِذا ضَيَّعَ العالِمُ عِلمَهُ استَنكَفَ الجاهِلُ أن يَتَعَلَّمَ ، وإذا بَخِلَ الغَنِيُّ بِمَعروفِهِ باعَ الفَقيرُ آخِرَتَهُ بِدُنياهُ .
💥💥اى جابر! سامان يافتن دين و دنيا ، به چهار چيز است :
✔️عالمى كه #علمش را به كار مى گيرد
✔️#جاهلى كه از آموختن خوددارى نمى كند
✔️بخشنده اى كه در بخشش خويش #بخل نمى ورزد
✔️و فقيرى كه آخرتش را به دنيايش نمى فروشد . پس هر گاه عالم ، علم خود را تباه كند ، جاهل [ نيز [از آموختن ، خوددارى خواهد كرد و هر گاه توانگر در #بخشش خود بُخل ورزد ، #فقير [ نيز ] آخرتش را به دنيايش خواهد فروخت .
📖نهج البلاغة ،حكمة۳۷۲
📖الدعوات ،ص۲۲۹، ح۶۳۷
📖بحار الأنوار ،ج ۷۴،ص۴۱۷، ح۳۹
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
💠 @RoozieHalal 💠
الكافى ـ به نقل از عبد الاَعلى ، وابسته آل سام ـ :
🍃 استَقبَلتُ أبا عبدِ اللّه ِ عليه السلام في بعضِ طُرُقِ المَدينَةِ في يومٍ صايفٍ شديدِ الحَرِّ فقلتُ : جُعِلتُ فِداكَ ، حالُكَ عندَ اللّه ِ عزّ و جلّ و قَرابَتُكَ مِن رسولِ اللّه ِ صلى الله عليه و آله و أنتَ تَجهَدُ لِنفسِكَ في مِثلِ هذا اليومِ ؟ ! فقال : يا عبدَ الأعلى ، خَرَجتُ في طَلبِ الرِّزقِ لِأستَغنِيَ عن مِثلِكَ .
✨ در يك روز داغ تابستانى، در يكى از راههاى مدينه، به امام صادق عليه السلام برخوردم . عرض كردم : فدايت شوم ، با آن مقامى كه نزد خداوند عزّ و جلّ و قرابتى كه با رسول خدا صلى الله عليه و آله داريد در چنين روزى خود را به زحمت انداخته ايد؟ فرمود : اى عبد الاعلى! در #طلب_روزى بيرون آمده ام، تا از امثال تو #بى_نياز باشم .
📚 الكافي : ۵/۷۴/۳
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫 تاثیر غذای حلال و حرام بر انسان
🎥 حجت الاسلام تقوی
💠 @RoozieHalal 💠
🔆عطر قرآن
✨أنْفِقُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا کَسَبْتُمْ
از پاکيزهترين چيزهايي که بدست آوردهايد، انفاق کنيد
📚سوره مبارکه بقره، آيه ۲۶۷
💠 @RoozieHalal 💠