امام علی علیه السلام:
ریشه قوی شدن دل، توکل بر خداست.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چشیدن مزه عبادت
💠 آیت الله جوادی آملی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️تاملی بر رابطه میزان مشارکت مردم و مقبولیت اصل نظام
♦️مسؤولان عالیرتبه کشور، در زمانی که «درصد مشارکت آرای مردم» در انتخابات زیاد بود، از این رخداد اتفاقی، استفاده کرده و این درصد مشارکت مردمی در انتخابات را، با مفهوم «مقبولیت نظام» یا «اساس جمهوری اسلامی» گره زدند.
♦️مردم، ممکن است به مناسبِ شرایط خاص، یا حضور افراد خاصی در انتخابات، یا دو قطبی شدن انتخابات، میزان رأیدهی و شرکتشان در انتخابات، بالا رود؛ و مشارکت فعال و قابل توجهی در انتخابات داشته باشند. اما واضح است که همین عوامل (که ذکر شد)، ممکن است از سوی دیگر و در مقطعی، باعث کاهش آرای عمومی گردد.
پس، درصد مشارکت مردم در انتخابات یک کشور، الزاماً ارتباط مستقیمی به مقبولیت و عدم مقبولیت نظام سياسى يا نوع حكومت آن كشور ندارد.
♦️بنابراين، اگر شرکت در انتخابات را با مقبولیت نظام و جمهوری اسلامی گره بزنیم؛ این بدان معنا است که ممکن است با کاهش شرکت مردم در انتخابات، مقبولیت نظام و حکومت اسلامی، مخدوش گردد.
🔹نكته
در سالهای اخیر، روشن است که مردم نسبت به جناحهای سیاسی کشور و مخصوصاً دایره تنگ مدیریتی کشور، منتقد هستند؛ و به احتمال قوی، در خرداد ماه ، این ناامیدی خود را نسبت به مدیریت مسؤولین و تنگنظری صلاحیت منتخبان، با کاهش شرکت در انتخابات، نشان خواهند داد.
سه ماه دیگر، اگر چهل درصد مردم یا کمتر در انتخابات شرکت کنند؛ طبق استدلال مقامات عالیرتبه کشور، بدان معنی خواهد بود که مردم ایران، دیگر نظام سیاسی ایران و حکومت جمهوری اسلامی را قبول ندارند.
❓سوال
حال به نظر شما درصد مشارکت مردم در انتخابات رابطه ای با مقبولیت نظام جمهوری اسلامی دارد یا نه؟
#انقلاب_اسلامی
#جمهوری_اسلامی
#سیاسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠 پاردوکسی بر یک قضیه بدیهی!
🔹یکی از قضایا و تصدیقات بدیهی و ضروری این قضیه است که «هر کلی بزرگتر از اجزاء خودش است»
گالیله برای این اصل، پارادوکسی ارائه کرد تا نشان دهد اجزائی داریم که به اندازه ی کل خود هستند و نه کوچک تر که بعدها به مجموعه های بی نهایت معروف شدند (توضیح در عکس)
🔸البته به نظر این مثال نمی تواند این اصل را نقض کند چرا که مجموعه ی دوم درون مجموعه ی اول هست و این یعنی همه ی افراد مجموعه ی دوم، از افراد مجموعه ی اول هستند. در عین حال مجموعه ی اول علاوه بر افراد مجموعه ی دوم، افراد دیگری هم دارد و این نتیجه می دهد بزرگتر بودن مجموعه ی اول نسبت به مجموعه ی دوم را
به عبارتی : مجموعه ی اول = مجموعه ی دوم + x
پس مجموعه ی اول > مجموعه ی دوم
#منطق
#بدیهیات
#فلسفه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
خوشا به حال آن کس که عیب خودش او را از پرداختن به عیب های مردم باز دارد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
11.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تیزر مستند حلالِ ممنوعه(خوانندگی بانوان)
🔹مستند حلال ممنوعه روایتی از بغض پنهان دخترانی است که برای خوانندگی مجبور به ترک کشور هستند یا برای همیشه در نهان و با ترس به فعالیت مخفیانه خود ادامه دهند.
❗️وقتی کار به سوال از دفتر یکی از مراجع هم می رسد و ایشان هم موضوع شناسی می کنند!
❓آیا تجویز نسخه احتیاطی و اجتناب از شبهات برای عموم جامعه کار درستی است؟
⁉️آیا دوگانگی بین حاکمیت و مواضع مراجع می توان فرض کرد(حکومت آخوندی)؟
🔸در بخش هایی از مستند اشاراتی به الگو گرفتن برخی از قاریان بزرگ جهان و حتی ربنای شجریان از خواننده زن مصری به نام ام کلثوم دارد.
🔻چرا برخی از کاندید ها هنگام انتخابات و برای رای جمع کردن وعده آزادی خوانندگی زنان را در جامعه میدهند؟
#مستند
#حلال_ممنوعه
#موسیقی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️آیا همه مراکز مدیریتی در اختیار رئیسجمهور است؟ (1)
♦️الف )رئیسجمهور، در نظام جمهوری اسلامی، طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی عالیترین مقام رسمی کشور پس از مقام رهبری است که مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیما به رهبری مربوط میشود، برعهده دارد. پیش از اصلاح قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ رئیسجمهور همچنین مسئولیت تنظیم روابط قوای سه گانه را نیز برعهده داشت که این مسئولیت با تغییر قانون اساسی به رهبری واگذار شد.
♦️ب)قوه مجریه مستقل از قوه مقننه و قوه قضاییه و طبق اصل ۵۷ قانون اساسی زیر نظر ولایت امر و امامت امت است. بنابراین رئیسجمهور در نظام جمهوری اسلامی مقامی بیش از رئیس قوه مجریه که باید زیر نظر رهبر عمل کند نیست.
🔷اختیارات و وظایف رئیسجمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی چیست؟
اصل نود و هشتم حق تفسیر قانون اساسی را منحصرا به شورای نگهبان داده است. این شورا در تفسیر اصل ۱۱۳ قانون اساسی (طبق اصل ۹۸ قانون اساسی تفسیر اصول قانون اساسی برعهده شورای نگهبان است) تصریح کرده است:
1-مستفاد از اصول متعدد قانون اساسی آن است که مقصود از مسئولیت اجرا در اصل ۱۱۳ قانون اساسی، امری غیر از نظارت بر اجرای قانون اساسی است.
2ـ مسئولیت رئیسجمهوری در اصل ۱۱۳ شامل مواردی نمیشود که قانون اساسی تشخیص، برداشت، نوع و کیفیت اعمال اختیارات و وظایفی را به عهده مجلس خبرگان رهبری، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و هر مقام و دستگاه دیگری که قانون اساسی به آنها اختیار یا وظیفهای محول نموده است.
3ـ در مواردی که به موجب قانون اساسی رئیسجمهوری حق نظارت و مسئولیت اجرا ندارد، حق ایجاد هیچ گونه تشکیلاتی را هم ندارد.
تفسیر شورای نگهبان یعنی اینکه رئیسجمهور تنها در حیطه قوه مجریه، مسئولیت اجرای قانون اساسی را برعهده دارد ولاغیر.
🔷مسئولیت رئیسجمهور در نظام جمهوری اسلامی چیست؟
با تفسیر ارائه شده توسط شورای نگهبان در خصوص اصل ۱۱۳ قانون اساسی، رئیسجمهور تنها ریاست قوه مجریه را عهدهدار است. قوه مجریه شامل هیات دولت و هیات وزیران، همانطور که در نام این قوه آمده مسئولیت اجرای قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، را برعهده دارد و در برابر مردم، رهبر و مجلس شورای اسلامی مسئول است.
رئیسجمهور به عنوان ریاست قوه مجریه مکلف است:
1-مصوبات مجلس شورای اسلامی را برای اجرا ابلاغ کند (اصل ۱۲۳ قانون اساسی)
(در صورتیکه به هر دلیل، رئیسجمهور از ابلاغ مصوبه مجلس خودداری کند، ریاست مجلس مستقیم مصوبه مجلس را به نهادهای ذیربط ابلاغ میکند- تبصره ماده ۱ قانون مدنی) یعنی رئیسجمهور حتی در صورتی که مصوبه مجلس را خلاف مصالح مردم و کشور بداند باز مکلف به اجرای قانون است.
2-برای اداره کشور برنامه داشته باشد و بودجه کشور را میان دستگاهها توزیع کند و امور اداری و استخدامی کشور را مدیریت کند. در این حوزه نیز باید توجه داشت
♦️برنامه رئیسجمهور برای اداره کشور نمیتواند در تقابل با سیاستهای کلان کشور (مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابلاغی از سوی مقام رهبری)، برنامه پنج ساله توسعه (پیشنهادی دولت و مصوب مجلس شورای اسلامی) باشد..
بودجه کشور طبق لایحه سنواتی، توسط دولت به مجلس تقدیم میشود ولی در نهایت دولت مکلف به اجرای مصوبه مجلس است.
در واقع رئیسجمهور متصدی امور اجرایی کشور است که باید طبق قانون اساسی زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی عمل کند.
ادامه دارد...
#سیاسی
#انقلاب_اسلامی
#جمهوری_اسلامی
#ریاست_جمهوری
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
🎥 تیزر مستند حلالِ ممنوعه(خوانندگی بانوان) 🔹مستند حلال ممنوعه روایتی از بغض پنهان دخترانی است که بر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹روایت حاج قاسم از یک خواننده مسیحی
🔻جولیا پطرس خواننده لبنانی است که برای محور مقاومت می خواند.
#موسیقی
#هنر
👇👇
@Taammolate_talabegi