پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
در میان گناهان، گناهانی است که جز در روز عرفه بخشیده نمیشود، خداوند در هیچ روزی به اندازه روز عرفه، بندگان خود را از آتش جهنم آزاد نمیکند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 زیارت مخصوص امام علی علیه السلام در مفاتیح که عبارت السلام علی الانزع البطین دارد، یعنی کچل شکم گنده و این لقب رو مخالفان علی به او نسبت می دادند.
🔎آیت الله سیستانی دستور دادند این زیارت را از مفاتیح حذف کنند.
📜زیارت جامعه کبیره مرامنامه شیعه غالی است!
#دکتر_سروش
#نقد_مشهورات
#جعلیات
#مفاتیح
#سید_بن_طاووس
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠 واکنش دکتر مهدوی زادگان نسبت به سخنان دکتر سروش:
در زیارت هفتم امیرالمومنین جملهای هست که آقای سروش این جمله را بزرگ نمایی کرده است و خواسته با توجه به تفسیری که از این جمله در ذهن ایشان بوده، بگوید که در این کتاب دعای ما چه جور زیارتنامه هایی آمده است. در زیارت هفتم کلمه «الانزع البطین» آمده است. در این زیارت میخوانیم «اللّهُمَّ إِنِّی أَتَقَرَّبُ إِلَیْکَ یَا أَسْمَعَ السَّامِعِینَ، وَیَا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ، وَیَا أَسْرَعَ الْحاسِبِینَ، وَیَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِینَ، بِمُحَمَّدٍ خاتَمِ النَّبِیِّینَ، رَسُولِکَ إِلَی الْعالَمِینَ، وَبِأَخِیهِ وَابْنِ عَمِّهِ الْأَ نْزَعِ الْبَطِینِ، الْعالِمِ الْمُبِینِ، عَلِیٍّ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ» که اشاره سروش به انزع البطین است.
🔹 آقای سروش این جملة انزع البطین را به کچل چاق ترجمه کرده است. اینطور مطرح کرده که چطور میشود در یک زیارتنامه ای چنین زیارتنامه ای مطرح شود.
خیلی عجیب است که ایشان به راحتی چنین معنایی را از چنین جملهای استخراج میکنند و ترجمه میکنند. اگر یک فرد عادی کمترین تحقیقی را درباره این عبارت در کتب لغت انجام دهد، میتواند به این برسد که این معنایی که ایشان ذکر کرده بسیار با آن معنای واقعی این جمله فاصله دارد.
🔻لازم است عرض کنم که انزع در لغت به دو معنا به کار رفته یکی به معنای جداشده است و دیگری به کسی میگویند که دو طرف پیشانی سرش مو نداشته باشد. اما بطین، هم به معنای چاق بودن است و به معنای اصطلاحی مملو بودن و پُر بودن هم به کار میرود. مثل متین که به معنی متنی که پر و محکم است.
اگر به لحاظ لغوی دقت کنیم اگر همان معنای پیشانی که دو طرف آن کم مو باشد، را در نظر بگیریم، این در واقع در آن زمان در نزد عرب به شخصی که مدل موی سرش به این شکل باشد، أنزع گفته میشد. این مو در آن زمان خیلی جالب بوده است. مدلی بوده که همه میپسندیدند که به این شکل موهای سر شان را کوتاه کنند. در آن زمان انزع بودن به این معنا یک چیز خوبی بوده است و دو طرف موی سر را کوتاه میکردند و به معنای کچل بودن نیست. پس، این کلمه در عصر خودش، مصداقی از کار معقول بوده است و چون موی سر حضرت وصی علیه السلام (محتملاً) شباهت به این شکل از مو کوتاه کردنها داشته، انزع گفته شده است.
🔸 انزع البطین اساساً وصفی است که از ناحیه پیامبر نقل شده است. روایتی از امام رضا نقل شده که امیرالمومنین و شیعیانش را به انزع البطین توصیف کرده است. در کلام پیامبر این انزع را به عنوان جدا شده از شرک معنا شده است. یعنی کسی که از شرک جدا شده است. بطین هم در کلام پیامبر به مملو بودن از دانش و علم معنا شده است.
در آن روایت از امام رضا نقل شده که پیامبر به امیرالمومنین میفرماید «یَا عَلِیُّ! إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی قَدْ غَفَرَ لَکَ وَلِأَهْلِکَ وَلِشِیعَتِکَ وَمُحِبِّی شِیعَتِکَ وَمُحِبِّی مُحِبِّی شِیعَتِکَ فَأَبْشِرْ فَإِنَّکَ الْأَنْزَعُ الْبَطِینُ مَنْزُوعٌ مِنَ الشِّرْکِ بَطِینٌ مِنَ الْعِلْمِ» بعد پیامبر در این روایت این انزع البطین را معنا میکند که میفرماید مَنْزُوعٌ مِنَ الشِّرْکِ بَطِینٌ مِنَ الْعِلْمِ؛ تو جداشده از شرک و مملو از علم و دانش هستی.
#دکتر_سروش
#نقد_مشهورات
#جعلیات
#مفاتیح
#سید_بن_طاووس
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ تأملی بر ذیل دعای عرفه
🔹مرحوم محدث قمی در مفاتيح اشاره مي کند که اين ذيل دعا در اقبال سيد بن طاووس آمده ولی در کتاب بلد الامين کفعمی نقل نشده است، علامه مجلسی با وجود مقدم بودن سيد بن طاووس و نزديک بودن وی به زمان ائمه، نقل کفعمی را ترجيح داده و موافق روايت کفعمی (بدون ذيل دعا) دعای عرفه را ايراد نموده است.
با تحقيق در سخنان علامه مجلسي دانسته می شود که مرحوم سيد در کتاب مصباح دعا را بدون ذيل آورده است.
🔻آيت الله شبیری زنجانی در یکی از سخنرانی های خود در مدرسه فيضيه چند دقيقه ای در مورد دعای عرفه سخن گفتند و در ضمن اشاره به ذيل دعای عرفه کرده و گفتند: مرحوم جلال همایی در مولوی نامه اين ذيل را از ابن عطا ء الله اسکندرانی دانسته است.
🔸مواردی را هم باید لحاظ کرد:
الف) عدم سازگاری لسان اين دعا با ادعيه صادره از معصومين ـ عليهم السلام ـ به طوری که از تغيير لحن به خوبي فهميده می شود.
ب) عبارات دعا، در بعضی موارد، شبيه به اصطلاحات اهل معقول و عرفان است و شايد توجه بيش از حد بعضی به اين قسمت، همين بوده که احساس کرده اند با اصطلاحات و کلمات فلاسفه و عرفا سازگارتر است.
براي نمونه به اين فقره توجه کنيد که با عبارات معصومين از حيث سبک هم خوانی ندارد، «کيف أتوسل اليک بما هو محال ان يصل اليک».
ج) در اين تتمه و ذيل دعا، حتي يک بار هم ذکر صلوات بر محمد و آل محمد نيامده است در صورتي که روش ائمه ـ عليهم السلام ـ بر اين بوده که، به ويژه در دعاهای مفصل و طولانی، حتي اگر در اوايل دعا نام پيامبر و آلش نيايد و صلوات بر آن نفرستد، در اواسط و خاتمه مکرر نام محمد و آل او مي آيد همين طور که در دعای عرفه سيد الشهداء نيز چنين است ولي در تتمه نام پيامبر و آل او نيامده که اين با ديگر دعاه های مأثوره تفاوتی چشم گير دارد.
د) در هيچ جای دعا، از موقف حج و عرفه ياد نشده، در حالي که در دعای امام ـ عليه السلام ـ چندين بار به مناسبت، از آنها نام برده شده است.
🔻برخی از محققين پيش از آنکه در مورد انتساب ذيل دعا به امام ـ عليه السلام ـ و اثبات صدور اين کلمات از حضرت سيد الشهداء ـ عليه السلام ـ بپردازند به سازگاري آن با متن قرآن و روايات پرداخته اند اين بررسی درست نيست زيرا اين کار را مي توان در مورد کلمات مندرج در اشارات بو علي و اسفار ملا صدرا و ديگران نيز انجام داد و در آخر به اين نتيجه رسيده که فلان گزاره در اين کتاب ها با قرآن و روايات سازگار است ولي بايد دانست که مخالف قرآن نبودن مطلبی دليل نمی شود که ائمه اطهار آن را گفته باشند و آنچه مغفول مانده بررسی سندی اين ذيل از دعاست نه بررسی محتوایی.
#ادعیه
#جعلیات
#مفاتیح
#نقد_مشهورات
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍ تأملی بر ذیل دعای عرفه 🔹مرحوم محدث قمی در مفاتيح اشاره مي کند که اين ذيل دعا در اقبال سيد بن طاوو
خیلی جالب شد!!!
این قسمت دعا رو مجبور شدم من بخونم تو مسجد محلمون😁😁
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
خداوند عید قربان را قرار داد تا مستمندان از گوشت سیر شوند
پس از گوشت قربانی به ایشان بدهید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
خوشا آنان که با حق آشنایند
مطیع محض فرمان خدایند
چو ابراهیم اسماعیل خود را
فدای امر الله می نمایند
🎊عید سعید قربان بر تمام مسلمین جهان مبارک باد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#استوری
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علاقه به انسان زیبارو (۵)
💠 این علاقه را نباید سرکوب کرد؛ بلکه باید آن را مدیریت کرد و به آن جهت داد.
⚫️ همانطور که در بخشهای پیشین گفتیم، علاقه به همجنس زیبارو یک علاقهی فطری و طبیعی است که نشانهی سلامت روح و روان است. بنابراین نمیتوان با آن مقابله کرد و اگر کسی با ترفندهایی بتواند با آن بجنگد و آن را به خیال خودش سرکوب کند، دچار آسیبهای دیگری میشود که ضررش میتواند خیلی بیشتر باشد.
🔵 نیز قطع ارتباط کامل با محبوب، حل مسأله نیست؛ بلکه پاک کردن صورت مسأله است. با حذف عنصر «الف»، اصل مسألهی علاقه به انسان زیبارو حل نمیشود؛ بلکه در ظرفی دیگر در قالب علاقه به عنصر زیباروی دیگری مانند «ب» و «ج» و «د» نمایان میشود. با همهی انسانها هم که نمیشود قطع رابطه کرد! پس باید فکری اساسی کرد و مسأله را برای همیشه از ریشه حل کرد. البته قطع رابطه تنها در دو صورت کار خوبی است:
۱. در جایی که احتمال میدهیم رابطه با محبوب منجر به گناه میشود، در اینجا باید ابتدا با قطع رابطه، جلوی ارتکاب گناه گرفته شود، سپس با روشهای دیگر، پدیدهی علاقه به همجنس زیبارو را در درون خود مدیریت کرد و مسأله را از ریشه حل کرد.
۲. در جایی که روشهای دیگر به هیچ وجه جواب ندهد و تنها راه خلاصی از بحران، قطع ارتباط کامل باشد.
🔴 در این دو صورت، قطع ارتباط میتواند کاری موجه و صحیح و گاه لازم و بایسته باشد؛ اما در غیر این دو صورت، باید خود و علایق خود را مدیریت کرد و به آن جهت داد.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
11.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹داستان کسی که اصرار زیادی برای استفاده از تکنولوژی در زندگیاش دارد!
کلیپ جالبیه، از دستش ندید!!
#تکنولوژی
👇👇
@Taammolate_talabegi