♦️وحدت وجودیهایِ کافر
.
🔹یک
علوم اسلامی، متنوع هستند و دانشمندانی در هر کدام از آنها «صاحبنظر» هستند؛ اما به جز «فقها» و علم فقه، هیچکدام از آن دانشمندان، سلاح «حرام و حلال» و «تکفیر» ندارند.
جدای از این، علمای علوم مختلف اسلامی، «ارتباط مستقیمی» با تودۀ مردم ندارند؛ اما فقها، مستقیماً با مردم و زندگی روزمرۀ آنها در ارتباط هستند.
همین دو مسأله، «قدرت» فقه و فقیه را در جامعه دینی، مخصوصاً عوام مذهبی، بسیار زیاد و قابل توجه نموده است.
.
🔹دو
از سوی دیگر، فقها در کلیه مسائل اسلامی، اظهار نظر «غیرشخصی» مینمایند؛ و در مسائلی نظر و فتوا میدهند، که اساساً «صلاحیت و دانش» آن را ندارند.
فقیه (به ما هو فقیه)، در حوزۀ اخلاق، عقائد و نیز در مسائلِ اختصاصیِ رشتههایِ تخصصی، همانند: فلسفه و تاریخ، اظهار نظر «غیرشخصی» میکند؛ و همان قدرتِ وی، که متکی به عوام مردم است، این اظهار نظرها را پشتیبانیِ به صحّت، میکند.
🔹سه
اگر در نظرات همین فقهای معاصر، جستجو کنید، مخصوصاً در استفتائاتی که برخی افراد (به صورت هدفدار) از ایشان نمودهاند، به وضوح این نظر حقیر، قابل ردیابی است.
به عنوان نمونه با اینکه فقها به صورت تخصصی، حتی تفاوت «وجود و موجود» در فلسفه و عرفان نظری را نمیدانند؛ و قادر به تبیینِ درستی از «وحدت وجود» نیستند، مثلاً در حاشیۀ کتاب عروة الوثقی، وحدت وجودیها را «کافر و نجس» دانستهاند.
♦️نکته
فلسفه، مادر تمامی علوم اسلامی و غیراسلامی است؛ حتی فیزیک. سیصد سال است که فلسفه در غرب پیشرفتهای چشمگیرِ بسیاری نموده است، ولی در شرق و ایران، فلسفه «درجا» زده است؛ یکی از علتهای اصلی این عقبماندگی، مخالفتِ فقها، اخباریون و سلفیان شیعه، با فلسفه است.
#تأمل
#فقه_سنتی
#مرجعیت
#فلسفه
#فقهاء
#سلفی_گری
👇👇
@Taammolate_talabegi
♦️عرفان و كشك
🔹عرفان، چه دينى و چه غيردينى آن، و چه اسلامى و چه غيراسلامى آن، رويكردى است "غير قابل بطلان"؛ يعنى دقيقاً شبيه داستان "لباس نامرئى پادشاه" است.
هيچ گاه نمى توانيد با "عارف يا معتقد به عرفان"، مباحثه عقلىِ منتج به نتيجه داشته باشيد؛ چون هر چه "استدلال عقلى" بيابيد، وى خواهد گفت:
اگر شما درك نمى كنيد يا نديديد، دليل نمى شود كه نيست.
يا مى گويند:
من مى بينم و مى يابم پس، هست
يا حتى اگر استدلالى براى شهود خود بياورند، و شما استدلال ايشان را رد كنيد، همانند سهروردى خواهند گفت:
شايد استدلال من باطل باشد، ولى من شهود كرده ام؛ و شهودم حق است؛ اما نتوانستم استدلال درستى برايش بياورم
🔹اساساً عرفان از هر نوعى، با مجموعه اى از مفاهيم "انتزاعى و غيرقابل تبيين و داستان گونه" به همراه است؛ كه براى تبيين مفهوم يك واژه، دست به دامن يك واژه ديگر مى شوند؛ و وقتى از مفهوم واژه جديد سؤال كنيد، واژه ديگرى اضافه مى كنند؛ و اين تسلسل و قطار كردن مفاهيم را ادامه مى دهند، تا شما خسته شويد؛ يا گيج شويد، و مغزتان تخدير شود
مثل خوب براى عرفان، مثل ترياكى ها است؛ تا نكشى، نكشى؛ و گر بكشى، ديگر نكشى.
🔹جالب است هر مسلك عرفانى، مسلك ديگر عرفانى را تخطئه مى كند؛ و مى گويد: عرفانِ كاذب، عرفانِ منفى، عرفانِ شيطانى، عرفانهاىِ دروغين و ...
♦️پ.ن:
عرفان، شناخت قلبی است که از طریق کشف و شهود، نه بحث و استدلال، حاصل میشود؛ يعنى، نوعی روش برای حصول به حقیقت است که بر این فرض، بنا شدهاست که عقل و حواس پنجگانه، به دلیل خطاهای ادراکی، قابل اتکا نیستند و به تنهایی، قادر به درک حقیقت نمیباشند
نشانههای آن، در مکاتب مختلف جهان، اعم از عقاید برهمنها، بودائیها، رواقیان، نسطوریان، مهریان، عقاید مسلمانان زاهد، عقاید افلاطونیان جدید، فرامین زرتشت، در فرقه کابالا از آیین یهود و اعتقادات سرخپوستان آمریکا به چشم میخورد.
#تأمل
#عرفان
#تصوف
#صوفیه
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️استاد سید کمال حیدری :
🔹آیا سود بانکها، مصداق ربا است؟!
🔹حکم ربا در اقتصاد بی تورّم، غیر از حکم آن در اقتصاد تورّمی است!
#تأمل
#سید_کمال_حیدری
#اقتصاد
#تورم
#دلار
#پول_ملی
👇👇
@Taammolate_talabegi
🎙مارکوزه منتقد شدید تکنولوژی نوین بود و میگفت تکنولوژی در جامعه نوین به توتالیتاریسم میرسد. یعنی راه را برای نظارت خارجی و کنترل کنندهتری فراهم میکند که افراد از آن رضایت نیز دارند؛ برای نمونه کاربرد تلویزیون برای اجتماعی و ساکت کردن مردم.
🔹مارکوزه معتقد است تکنولوژی وسیلهای برای تسلط بر مردم و سرکوب فردیت است که به آزادی درونی کنشگر تجاوز کرده و نتیجه آن به وجود آمدن جامعه تکبعدی است که در نتیجه آن افراد توانایی تفکر انتقادی و منفی درباره جامعه را از دست میدهند.
#صدا_و_سیما_جمهوری_اسلامی_ایران
#تلویزیون
#تکنولوژی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️گوشه ای از وضعیت اقتصادی شوروی در آستانه فروپاشی 🔹بودجه ای که باید صرف زندگی مردم شود ، خرج جنگید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️گوشه ای از قدرت و توان هدر دادن بیت المال به سبک مهدی تاج ( رئیس فدراسیون فوتبال ) از زبان سید احسان قاضیزاده هاشمی ( نماینده مجلس ) :
🔹در قرارداد سال آخر کی روش قید شده بود که تمام هزینه های درمانی شخص کی روش و خانواده کی روش را باید فدراسیون فوتبال ایران می پرداخت!!😳حتی اگر خانواده کی روش در پرتغال یا سایر کشورها دچار موضوع پزشکی بودند هزینه ها برعهده فدراسیون فوتبال ایران بود
🔹در قرارداد ویلموتس نیز این قید اومده اضافه بر اینکه مالیات بردرآمد این سرمربی فوتبال برعهده فدراسیون فوتبال هست و خود مربی از مالیات معاف شده بود😅
♦️معلومه که وقتی دارایی کشور صرف اینگونه امور بشه دیگه واسه عمران کشور ( مثل نهضت ملی مسکن ) پولی نمیمونه
#تأمل
#تاج
#بیت_المال
#شفافیت
#اسراف
#بی_عرضگی
#بی_کفایتی
👇👇
@Taammolate_talabegi
♦️بازی با قرآن، معرفی کتاب 1401 سال سقوط اسرائیل
🔹13 آذر 1392 این کتاب رونمایی شد.سید عبدالله حسینی ( مولف کتاب) مدعی شد که در این کتاب با استفاده از علوم غیبی و زبان ریاضی، تاریخ سقوط اسرائیل را محاسبه کرده است
نویسنده کتاب، با بیان اینکه این اثر بررسی یک پیشبینی قرآنی برای سقوط رژیم غاصب اسرائیل است، گفت: بنا به فرمایش امیر المومنین علی(ع) میتوان همه حوادث آینده و گذشته را از دو کلمه «اللهالصمد» قرآن به دست آورد.
🔹ایشان افزودند : با توجه به اینکه قرآن حتی درباره مسایل کوچک صحبت کرده است چگونه میتوان پذیرفت که در قرآن درباره سقوط اسرائیل که بساط ظلم را در جهان گسترانده است صحبتی نشده باشد. به همین علت به جمع آوری آیاتی که در قرآن به سقوط اسرائیل اشاره دارد، پرداختم.
در ادامه می فرمایند : کتاب «1401 سال سقوط اسرائیل» با استفاده از 37 محاسبه دقیق در ریاضی قرآن این تاریخ را برای سقوط اسرائیل مشخص کرده است. البته اگر روزی این اتفاق در این تاریخ رخ ندهد نقصی متوجه قرآن نخواهد بود.
🔹مطلب جالب توجه اینست که مرحوم آیت الله خزعلی( نماینده مجلس خبرگان رهبری) در مورد این کتاب می نویسند : کتابی است قیم و ارزشمند از دانشمندان دلسوز و زحمتکش. امید است وعده ای که داده اند برای برافتادن ریشه ظلم یعنی اسرائیل عملی شود و دل مسلمانان شاد گردد
#تأمل
#قرآن
#جعلیات
#اخبار_جعلی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️استاد سید کمال حیدری : 🔹آیا سود بانکها، مصداق ربا است؟! 🔹حکم ربا در اقتصاد بی تورّم، غیر از حکم
♦️مسائل اختصاصی در مورد دین و قرض
آیت الله العظمی خامنه ای:
۱. سؤال: اگر پولی قرض داده شود و شرط شود که قرض گیرنده تورّم را هم موقع اداء بدهد چه حکمی دارد؟
پاسخ: جایز است و صدق زیاده نمی کند.
۲. سؤال: اگر چنین شرطی نشود و قرضگیرنده در موعد مقرّر دینش را پرداخت کند، آیا بدهکار مکلّف به پرداخت تورّم است؟
پاسخ: در صورت درخواست طلبکار، باید جبران کند مگر در مواردی که شرط شده باشد _ ولو به نحو ارتکازی _ که همان مبلغ عودت داده شود همانند قرضی که مستأجر به موجر می دهد یا قرض الحسنه ای که بانک ها می پردازند.
#تأمل
#فقه_سنتی
#مرجعیت
#مقام_معظم_رهبری
#تورم
#قرض
#پول_ملی
#اقتصاد
👇👇
@Taammolate_talabegi