🧒تغذیه دوران بلوغ
کلم پلو شیرازی
🔸 طبع غذا: #گرم_و_مرطوب
🔹مواد لازم:
برنج 4 پیمانه سبزی کلم پلو خورد شده 500گرم (شوید، تره، ریحان، ترخون)
گوشت چرخکرده 300گرم / پیاز 1 عدد رنده شده / کلم خورد شده 1 کیلو
نمک دریا، فلفل، زردچوبه / کمی آبلیمو یا آبغوره
🔸طرز تهیه:
نسبت ترکیب سبزیها: برای یک کیلو سبزی کلم پلو(چهارصد تا پانصد گرم ریحان+دویست گرم شوید+دویست و پنجاه گرم تره+صد و پنجاه گرم ترخون ) ترخون اگه خیلی زیاد بشه کلم پلو تلخ میشه.
برنج را از قبل خیس کنید. گوشت چرخکرده+پیاز رنده شده+نمک+فلفل+زردچوبه+آرد نخودچی(به شیوه سنتی ترجیحا از آرد نخودچی استفاده شود) را مخلوط و خوب ورز بدهید و تفت دهید تا خود را بگیرند سپس درب قابلمه را ببندید تا گوشت در آب خود بپزد. کوفته ریزه ها باید اندازه فندق باشند.
کلم ها را داخل تابه ریخته با حرارت متوسط گاهی هم بزنید تا کلم ها خوب نرم شوند. در پایان نمک و مقداری آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید در حدی که شیرینی کلم ها متعادل شود ولی نباید زیاد ترش شوند و بگذارید کلمها پخته شود. حالا برنج را آبکش کنید،در صافی مقداری سبزی خشک یا تازه با برنج مخلوط کنید. کف قابلمه مقداری روغن کنجد بریزید و ته دیگ مورد علاقه رو بذارید. حالا یک لایه برنج و یک لایه کلم و کوفته ریزه بریزید تا آخر و بگذارید دم بکشد. میتونید مقداری کوفته قلقلی جدا بذارید و موقع سرو روی کلم پلو بچینید و تزئین کنید.
#دوشنبه_بلوغ
#پلو_ها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
1.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴لیمو عمانی رو ابتدا کمی باز کنید.
ممکن است خراب باشد. لیمو عمانی سرد و خشک شدید است و غذا را خیلی سرد میکند.☝️
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
ماهی کبابی
تغذیه برای بیماریهای رایج
#دیابت_گرم
🔸 طبع غذا:#سرد_و_خشک
🔹مواد لازم:
ماهی قزلآلا: به مقدار نیاز/ روغن زیتون: 1/4 پیمانه/ لیمو ترش: دو تا سه عدد
پیاز: 2 عدد/ سیر4 حبه / زعفران دمکرده: 4 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه ماهی کباب ابتدا فیلههای ماهی را بشویید و در یک ظرف بزرگ بگذارید. سپس لیموی تازه را روی ماهی بچکانید و روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید.
زردچوبه را روی ماهی بریزید. اینکار باعث میشود بوی ماهی گرفته شود. سپس فلفل، نمک و زعفران را روی آن بریزید و با استفاده از قلمموی آشپزی مواد را به ماهی آغشته کنید. در انتها نیز پیاز را به صورت حلقهشده روی ماهی قرار دهید.
روی ظرف را با پلاستیک (سلفون) بپوشانید و بهمدت یک تا 2 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم مایع به خورد ماهیها برود.
منقل را آماده کنید و ماهیها را داخل توری قرار دهید و روی آتش بگذارید تا پشت و روی ماهی کاملا برشته شود. میتوانید کمی کره حیوانی هم روی ماهیها قرار دهید.
میتوانید در توری علاوه بر ماهی گوجه و پیاز هم بگذارید.
#چهارشنبه_بیماری
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
☕️چای سیاه "کمرنگ" بعنوان آنتی اکسیدان و آسپرین عمل کرده و با رقیق کردن خون از لخته شدن آن در رگها بخصوص رگهای مغزی جلوگیری میکند !
چای باید فقط ایرانی و بدون مواد افزاینده و فقط "تازه دم" باشد✅
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
غذای سالمندان
نخودپلو با نخود آبگوشتی
🔸طبع غذا: معتدل و مرطوب رو به گرمی
🔹مواد لازم:
۳ فنجان برنج
۱ فنجان روغن پخت و پز
۱ پیاز بزرگ و سیر
۱ قاشق غذاخوری نمک دریا
۱ قاشق غذاخوری دانه زیره
۱ قاشق غذاخوری دانه گشنیز
۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه
نخود آبگوشتی خیس شده
🔸طرز تهیه:
نخود را ۲۴ ساعت میخیسانیم و آب آن را مدام عوض میکنیم. آنرا جوشانده آبکش میکنیم.
سیر و پیاز را با ادویه داخل تابه ریخته و میگذاریم تا طلایی شود سپس نخود را میافزاییم. برنج را روی آنها ریخته و تا یک بند انگشت آب میریزیم.روغن کنجد یا کره حیوانی را هم اضافه میکنیم.
آب برنج که کشیده شد شعله را کم کرده دم کنی میگذاریم.بعد از نیم ساعت غذا حاضر است.
میتوانید این غذا را به همراه گوشت قلقلی و یا مرغ استفاده کنید.
🔻نکته: حتما نفخ نخود گرفته شود.
در ادامه انواع روشهای نفخ گیری ارائه خواهد شد.
#پنجشنبه_سالمندان
#بدون_روغن
#پلو_ها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
🔰 روشهای مختلف نفخ گیری حبوبات:
1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید.
– بهتر است هر ۲ ساعت یک بار، آب حبوبات خیش شده را عوض کنید.
– حبوبات خیس شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آنها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوستشان را جدا کنید. جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن ها میشود.
2⃣ هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.
– حبوبات را با ادویههای دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید.
3⃣ از مصرف هم زمان حبوبات با سایر هم خوراکیهای نفاخ مانند سیب زمینی پخته خودداری کنید.
– ۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوهها به خودی خود باعث ایجاد نفخ میشوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوهها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد.
4⃣ جوشاندن در آب، اتوکلاو کردن و مایکروویو از مهمترین روشهای حرارتدهی بهشمار میآیند که میتوانند در از بین بردن ترکیبات ضد تغذیهای به خصوص مهارکننده تریپسین، فتیک اسید، لکتین و تانن نقش دارد.
5⃣ جوشاندن در آب یک روش مناسب برای از بین بردن فتیک اسید است و مایکروویو بیشتر از سایر روشها در حذف تانن نقش دارد. مهارکننده تریپسین و لکتین نیز به دلیل حساس بودن در برابر حرارت در هر سه روش بطور کامل از بین میروند. از میان روشهای گفته شده خیساندن و پخت کامل حبوبات در منزل بهترین روشها جهت کاهش مشکلات تغذیهای حبوبات است.
#نفخ_گیری
ادامه🔻🔻
طبع و مزاج غذاها
🔰 روشهای مختلف نفخ گیری حبوبات: 1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید. –
6⃣ بعد از یک روز خیساندن در آب و تعویض مرتب آب، آنها را در فلاسک که داخل آن آب جوش ریختیم، میگذاریم( مثل وقتی که چایی دم میکنید، ولی به جای چای، لوبیا و... بریزید) ،نیم ساعت در فلاسک میماند و نیم پز میشود ،بعد آب جوش را دور ریخته و از لوبیا و... در غذا استفاده میکنم. چون یک حالت نیم پز شده هم دارد ، هم نفخ آن کم میشود و هم در غذا زودتر میپزد.
7⃣ دمنوشهای زیره و نعناع، موثرترین دمنوشهای بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است.
8⃣ گرفتن نفخ سریع حبوبات با استفاده از ریحان و نعناع در سبد سبزی
اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دلپیچه میشوید، سبزیهای بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.
❇️ نفخ گیری سریع
اگر فرصت کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، حبوبات را در آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد.
این به معنی پخته شدن حبوبات نیست بلکه تقریبا معادل ۸-۱۰ ساعت خیساندن حبوبات است و باید بعد از یک ساعت حبوبات را به طور کامل بپزید.
💠 #نکته: حبوبات اگر نفخ گیری نشود، بهتر است. چون باعث می شود که ریح، از بدن خارج شود و درمان کننده دردهایی است که بر اثر ریح، در بدن، ایجاد می شود.
نفخ گیری را کسانی انجام دهند که دچار مشکل زیادی می شوند، مانند؛ افرادی که معده و روده حساسی دارند.
#نفخ_گیری
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━