42.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ ⭕️ شعر مولوی...
✅ #تو_مکن_تهدیدم_از_کشتن_که_من
#تشنهی_زارم_به_خون_خویشتن
✅ گر بریزد خون من آن دوست رو
پایکوبان جان برافشانم بر او
✅ #رقص_و_جولان_بر_سر_میدان_کنند
#رقص_اندر_خون_خود_مردان_کنند
✅ چون جهند از دست خود دستی زنند
چون رهند از نقص خود رقصی کنند
✅ می رسد آواز عشق از چپ و راست
منطق الطیر #سلیمانی کجاست
✅ مطربانشان از درون دف میزنند
بحرها در شورشان کف میزنند
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وضعیت آب و هوا در ایران و کشورهای منطقه (۴)
✅ #وقوع_خشکسالی در #کشورهای_همسایه_شرقی از جمله #افغانستان در کنار برخی #اقدامات_سازهای این کشور #روی_رودخانه_هیرمند، موجب کاهش چشمگیر آورد این رودخانه شده و با توجه به وابستگی منابع آب استانهای شرقی بهویژه #سیستان و #بلوچستان به آب ورودی از رودخانه هیرمند، تامین آب این مناطق با چالشهای جدی مواجه شده است.
✅ علاوه بر مشکلات مربوط به #آب_شرب، #عدم_تامین_حقآبههای_زیست_محیطی، باعث ایجاد #کانونهای_گردوغبار در این مناطق شده و در کنار کمبود جدی آب شرب، زندگی مردم را با چالشهای بسیاری مواجه کرده است.
✅ همچنین #کاهش_میزان_بارش و #حاکم_بودن_شرایط_خشکسالی در کشورهای #همسایه_غربی (عراق) نیز موجب کم شدن ورودی #تالابها و #وضعیت_نامطلوب_اروندرود شده و با ایجاد #کانونهای_گردوغبار و نفوذ به داخل کشور، استانهای واقع در مناطق غربی و در برخی موارد بخشهای گستردهای از کشور درگیر این معضل میشوند.
ادامه دارد...
منبع: دنیای اقتصاد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بارورسازی ابرها...
✅ بیش از #یک_دهه_است که هر بار ایران وارد خشکسالی شده و پاییز و زمستانش نباریده #دو_موضوع روی خط خبری آمده است؛ #بارورسازی_ابرها و #دزدیده_شدن_ابرهای_بارانزا.
✅ #امکان_تغییر_انرژی_سامانههای_بارشی توسط انسان #وجود_ندارد. اخبار منتشر شده درباره #عقیم_سازی_سیستمهای_بارشی و #تغییر_مسیر_آنها_به_کشورهای_دیگر شایعه است و #از_نظر_هواشناسی_صحت_ندارد.
✅ #میانگین_بارشهای_بلندمدت_ترکیه حدود #۵۵۰_تا_۶۰۰_میلیمتر است اما میزان #میانگین_بارندگیهای_بلندمدت_ایران به حدود #۲۰۰_میلیمتر رسیده است.
✅ بنابراین میتوان گفت که #بارشهای_کشور_ترکیه بهطور کلی بین (۲.۵ تا ۳) برابر #از_ایران_بیشتر است.
✅ وظیفه عقیمسازی سیستمهای بارشی و یا انتقال آنها به مناطق دیگر شایعه است. #سیستمهای_جوی_بسیار_پر_انرژی هستند و قدرت بالایی دارند و #بشر_توانمندی_تأثیرگذاری بر این #سامانههای_جوی را ندارد.
✅ بایگانی رسانهها نشان میدهد که سالها پیش #بارورسازی_ابرها توسط #شرکت_هواپیمایی_آزادگان در #یزد اجرایی و عملیاتی شد اما چون #توجیه_اقتصادی_نداشت؛ ادامه نیافت.
✅ برای اجرای این پروژه، #۲_فروند_هواپیما هم از #روسیه خریداری شد اما به دلیل #اجرایی_نشدن_طرح، زمینگیر شدند. #طرح_اثرات_سوء هم بر #محیط_زیست داشت و #ترکیبات_جیوه را #وارد_خاک_منطقه میکرد.
✅ این طرح باعث میشد، #سموم_هوا گرفته و در خاک نفوذ یابد. علاوه بر آن ابرها حرکت میکردند و در جایی دیگر میباریدند.
منبع: احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وضعیت شمال کشور با خشک شدن دریای خزر؟!
✅ مدتی است که فعالان محیطزیست هشدار دادند که جان خزر در خطر است. از همان زمان که #ورودی_ولگا به #دریای_خزر صفر شده است. هرچند هنوز مشخص نیست دلیل اصلی بسته شدن ورودی آب ولگا به خزر چیست اما اثر زیادی بر این موضوع گذاشته است.
✅ تقریباً از تمام رودخانههای منتهی به خزر در #ایران، #قزاقستان، #آذربایجان، #ترکمنستان و #روسیه به دلیل #ساخت_سدها عملاً آبی به دریای خزر وارد نمیشود. #مهمترین_این_رودخانهها، #ولگا بود که باعث شد در طول #۲_سال سطح آب دریای خزر #۶۰_سانتی_متر کاهش پیدا و عقبنشینی کند.
✅ #خودداری_روسیه از #تامین_حقابه_دریای_خزر کاهش #۱۸۰_سانتی_متری_تراز این #دریاچه را در پی داشته است. از این میزان، #۶۰_سانتی_متر در #۲__سال_اخیر کاهش پیدا کرده است.
✅ آنطور که #گزارشها و #تصاویر_ماهوارهای نشان میدهند از #سطح_تراز_آب_دریاچه_خزر_سالانه بین #۲۰_تا_۳۰_سانتی_متر کاسته شده است.
✅ #خشک_شدن_خزر باعث خواهد شد #خاک_و_نمک به هوا بلند شود. وقتی منابع آبی کاهش مییابد، رطوبت سطح خاک کم میشود و خاک به هوا بلند میشود. در #محیطهای_تالابی علاوه بر #خاک، #نمک هم به هوا بلند میشود.
✅ هر چقدر #دریای_خزر عقبنشینی کند به دلیل #بستر_شوری که دارد ترکیبی از #خاک_و_نمک به هوا بلند میشود و #ذرات_کمتر_از_۱۰ و #۵_میکرون میتواند وضعیت خطرناکی برای سلامتی جانداران (انسان، حیوان و گیاهان) به وجود بیاورد و حتی #فتوسنتز را هم دچار مشکل کند.
منبع: اطلاعات
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ سدهای بزرگ کشور در آستانه خشکی کامل
✅ #فلات_ایران در شروع #سال_آبی_جاری_گرمترین_پاییز_قرن را پشت سر گذاشت که با کاهش قابل ملاحظه بارندگی در اغلب نقاط کشور همراه بود.
✅ اینک با #پایان_نخستین_هفته از #فصل_زمستان، امیدها برای شروع بارش ها به دلیل تداوم گرمای هوا کمرنگ شده و موجی از نگرانی ایجاد کرده است.
✅ #میانگین_دمای_کشور در #فصل_تابستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱/۱) #درجه_سانتیگراد و #میانگین_دمای_پاییز هم (۱/۳) #درجه_افزایش_داشت.
✅ همین #گرمای_هوا_مانع ایجاد #شرایط_لازم برای #بارش_های_پاییزه و #زمستانه شده و میزان بارندگی ها در اغلب نقاط کشور را کاهش داده است.
✅ بر اساس تازهترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، #میانگین_بارش_های_جوی_کشور از ابتدای #سال_آبی_جاری (ابتدای مهر) تا (۸دی) به #۴۳_میلیمتر رسید که #در_مقایسه با #دوره_بلندمدت_۵۵_ساله قبل #۳۳_درصد_کاهش یافته است.
✅ همچنین #میانگین_بارش_های_۹۹_روزه نخست سال آبی جاری #نسبت_به_دوره مشابه #سال_گذشته حدود #یک_درصد_کاهش_یافته و این نشان می دهد، برخلاف پیش بینی های قبلی، #فلات_ایران_وارد_چهارمین_دوره_متوالی_خشکسالی مفرط شده است.
✅ در این شرایط #افزایش_مداوم_مصرف_آب و #برداشت_از_ذخایر پشت #سدها موجب کاهش این ذخایر شده و بسیاری از #سدهای_کشور را #در_معرض_بحران_خشکیدگی قرار داده است.
✅ #کاهش_بارشها از یک طرف و #افزایش_مصرف_آب از طرف دیگر #وضعیت_۱۳_سد_کشور را با #بحران_شدید مواجه کرده و #۴۰_سد_دیگر هم در #وضعیت_نگران_کننده ای قرار دارند.
منبع: اطلاعات
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
15.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ حاج قاسم هنوز هم زنده است...
✅ #جان خود را #فدای جانان کرد
#پهلوان مرد آسمانی #ما
✅ #رستم دیگری به #میدان زد
از دل #شاهنامه خوانی #ما
✅ او خودش #یک تنه #سپاهی بود
#زخمی از هر نبرد بر #تن او
✅ بی #سلاح و #زره به خط میزد
#نام_پروردگار_جوشن او
✅ او که #پا میگذاشت در #میدان
#جبهه آرام میشد از #عطرش
✅ #رنگ_و_بوی_نماز_مولا داشت
#گریه_های شبانه ی #وترش
✅ گفتم #از_اوست هر چه #ما_داریم
#پرچمش را نمیدهیم از #دست
✅ ناگهان #آسمان به #حرف آمد
#حاج_قاسم هنوز هم #زنده_است
✅ #قاسم هنوز در #شهر قاسم هنوز در #خط
گرم #نبرد در #کوه گرم گذشتن از #شط
✅ #قاسم هنوز #با_ماست در کوچه و خیابان
#قاسم هنوز زندس ما را #گواه_قرآن
✅ #قاسم میان سنگر گرم #دفاع مانده
#قاسم همیشه با ما از صبح #فتح خوانده
✅ #قاسم هنوز در #فاو در سینه خطرهاست
#قاسم هنوز زنده ست قاسم هنوز #اینجاست
✅ #کوه_بود و بلند #بالاتر
#ماه_بود و چقدر #زیباتر
✅ #لب_او محو #ذکر_یا_زهرا
#چشم_هایش به یاد مولا #تر
✅ بود در #چشم های #نافذ او
#مالک_اشتر_علی پیدا
✅ در #دفاع از #حرم هنوز انگار
#بی_قرار است #حاج_قاسم ما
✅ #سربلندیم و #تا_ابد بالاست
#پرچم_قاسم_سلیمانی
✅ ما #سپاه رهایی #قدسیم
#هم_ره_رهبر_خراسانیم
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وضعیت آب در ایران و کشورهای منطقه (۵)
✅ در خصوص #وضعیت_سدهای_کشور، #بیشترین_درصد_اختلاف_ذخیره با سال گذشته تا آخر شهریورماه مربوط به #سد_زایندهرود در استان اصفهان است که با #۴۴۱_میلیون_متر_مکعب ذخیره، #۱۵۴_درصد بیشتر از سال قبل ذخیره آب دارد.
✅ با وجود اختلاف فراوان با سال گذشته، تنها #۳۶_درصد از #حجم_مخزن این #سد تا آخر شهریورماه پر بوده است.
✅ در استان #سیستان و #بلوچستان، #چاه_نیمهها_با_۴_درصد_میزان_پرشدگی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته #۶۸_درصد_کاهش_داشته و در #شرایط_بحرانی قرار دارند.
✅ #ذخایر_سدهای استانهای _فارس، #کرمانشاه، #هرمزگان و #خراسان_رضوی نیز #افت_محسوسی_داشته که این موضوع باعث #کاهش_سهم_منابع_آب_سطحی در تامین مصارف شده است و اغلب #سدها_دچار_تنش_آبی بهخصوص #آب_شرب بودهاند.
✅ #سدهای واقع در استان #گلستان و #داراب واقع در #استان_فارس عملا #خالی_بوده و #ذخیره آنها #صفر_است.
✅ همچنین #وضعیت_سدهای_دوستی و #طرق در استان #خراسان_رضوی با حدود #۸_درصد_پرشدگی_بحرانی ارزیابی میشود.
منبع: دنیای اقتصاد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری برگزار می کند:
✅ #اقتصاد_دریا؛ پیشران توسعه ملی و منطقهای
🗓چهارشنبه ۲۳ دیماه ۱۴۰۲
⏰از ساعت ۹:۰۰الی ۱۱:۰۰
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ بازنشر پیام ۵ آذر ماه
❇️⭕️ خشکشدن دریای خزر چقدر جدی است؟ (۱)
✅ به نقل از آورآسیا دیلی مانیتور، #دریای_خزر در خطر خشک شدن است. مقامات دولتی شهر ساحلی #آکتائو در #قزاقستان در #۷_ژوئن با انتشار بیانیهای وضعیت اضطراری را برای فعالیت صنعت دریایی در خزر بهدلیل پایین بودن سطح آب اعلام کردند.
✅ هر #۵_کشور_ساحلی_دریای_خزر یعنی #روسیه، #قزاقستان، #ترکمنستان، #ایران و #آذربایجان امیدوارند بتوانند همچنان از ذخایر #ماهی و #نفت و #گاز زیر سطح آن بهرهبرداری کنند.
✅ کشورهای ساحلی در حال توسعه #مسیرهای_حملونقل_شمال_به_جنوب و #شرق_به_غرب از طریق این دریا هستند تا بتوانند #ارتباط_ترانزیتی را به #چین و #اروپا فراهم کنند.
✅ با این حال، #کاهش_سطح_آب_خزر، این طرحها را تهدید میکند و ظرفیت بنادر و دسترسی به بسیاری از سواحل دریا را کاهش میدهد. این وضعیت، کشورهای ساحلی را وادار کرده است بر مشکلاتی که عمدتاً نادیده گرفتهاند تمرکز کنند و این احتمال را در نظر بگیرند که کاهش سطح آب ممکن است #عواقب جدی #اقتصادی، #جمعیتی، #ژئوپولیتیکی و #امنیتی برای سرتاسر منطقه یا حتی فراتر از آن داشته باشد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ بازنشر پیام ۶ آذر ماه
❇️⭕️ خشکشدن دریای خزر چقدر جدی است؟ (۲)
✅ سطح آب #دریای_خزر بیش از #یک_متر_کاهش یافته است و پیشبینی میشود تا #پایان_قرن_از_۹_تا_۱۸_متر_کاهش_یابد.
✅ #کاهش_سطح_آب در طول #سه_دهه_گذشته باعث #افزایش_شوری_دریا و تشدید آثار زیانبار فاضلاب رهاشده به دریا گردیده است.
✅ تشکیل #لایههای_گلولای در نزدیکی #سواحل، نواحی #شمالی و #جنوبی خزر را تحت تأثیر قرار داده است.
✅ #بخشهای_شمالی_خزر کاهش ظرفیت #ترانزیتی در بنادر #قزاقستان و #روسیه را بهخوبی احساس کردهاند.
✅ در #جنوب، تشکیل #لایههای_گلولای بر توانایی #ترکمنستان و #آذربایجان برای انجام فعالیتهای #دریانوردی تأثیر منفی گذاشته است.
✅ در #ترکمنستان، این مشکلات منجر به وخامت شدید اوضاع در نزدیکی #بندر_ترکمنباشی شده است. برخی از محققان میگویند که وضعیت در این بندر ممکن است بدتر از مناطق شمالی باشد. بندر ترکمنباشی با رقابت شدید تجاری و ترانزیت از ناحیه قزاقستان در سواحل شرقی دریا مواجه است. این وضعیت همچنین زنگ خطر را در #آذربایجان و #ایران به صدا در آورده است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ بازنشر پیام ۷ آذر ماه
❇️⭕️ خشکشدن دریای خزر چقدر جدی است؟ (۳)
✅ شدت #عواقب_بالقوه_خشک_شدن_دریای_خزر را میتوان در آنچه قبلاً در مورد #دریای_آرال رخ داده است مشاهده کرد.
✅ #تبعات_خشک_شدن_آرال بهحدی بود که وقوع #درگیریهای_سیاسی را جرقه زد. #دو_پیام_فوری برای #خشک_شدن_خزر قابل تصور است؛ #یکی_کاهش_تعداد_ماهی هایی که کشورهای ساحلی میتوانند برداشت کنند و #دیگری، #به_خطر_افتادن_سلامت_جمعیت این کشورها از #بادهای_دریایی که #گرد_و_خاک و #مواد_معدنی را که تاکنون در #بستر_دریا پنهان شدهاند پخش میکنند.
✅ البته برای #دولتهای_ساحلی، #پیامدهای_اقتصادی_و_سیاسی_خشک_شدن_خزر بسیار مهمتر بهنظر میرسد. در سطوح کارشناسی از مدتها قبل در مورد این تأثیرات بحث شده است.
✅ #خشک_شدن_خزر اکنون بهاندازه کافی جدی شده است تا #اقتصاد کشورهای ساحلی را به خطر بیندازد. مشکلات #افت_سطح_آب و تشکیل #لایههای_گلولای در بالاترین سطوح سیاسی، توجه را به خود جلب کرده است.
✅ اخیراً، #ولادیمیر_پوتین، رئیس جمهور #روسیه، این مسائل را در نشست روسیه و #قزاقستان در #۹_نوامبر مطرح کرد. #توکایف، رئیس جمهور قزاقستان قول داده است که یک #مؤسسه_ویژه برای #مطالعه_کاهش_سطح_آب و تعیین #چگونگی_همکاری_کشورهای_ساحلی برای همکاری با یکدیگر ایجاد کند.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ بازنشر پیام ۸ آذر ماه
❇️⭕️ خشکشدن دریای خزر چقدر جدی است؟ (۴)
✅ #پوتین بر توسعه #کریدور_شمال_به_جنوب که از #میان_خزر میگذرد تمرکز کرده تا وابستگی خود به مسیرهای شرق به غرب را؛ کاهش دهد.
✅ #تهران نیز همین سیاست را دنبال میکند و #مسیر_شمال_به_جنوب را فرصتی برای تبدیل خود به یک #شاهراه_تجاری میداند.
✅ #رهبران_سه_کشور_ساحلی دیگر یعنی #آذربایجان، #قزاقستان و #ترکمنستان همگی روی #خزر برای توسعه #تجارت_شرق_به_غرب حساب باز کردهاند. این کشورها امیدوارند که این امر منجر به #استقلال بیشتر آنها از نظر #اقتصادی و #سیاسی از طریق #پیوند_با_چین_در_شرق و #اروپا_در_غرب شود.
✅ مسلماً #کاهش_سطح_آب_خزر و پیامدهای آن، دستیابی به همه این اهداف را دشوارتر میکند. #پیامدهای_اکولوژیک_خشک_شدن_دریای_خزر تنها کشورهای منطقه را درگیر نمیکند.
✅ رقابت #کشورهای_ساحلی بر سر #کریدور_شمال_جنوب به رهبری #روسیه و #کریدور_شرق_غرب با حمایت کشورهای #قزاقستان، #ترکمنستان و #آذربایجان بخشی از یک #پازل_بزرگ_رقابت_ژئوپولیتیک است.
✅ #جنگهای_تجاری و #استقرار_نیروی_نظامی_در_خزر برای اطمینان از اینکه عبور و مرور کشتیها از یک کریدور توسط کشتیهای عبوری از کریدور رقیب مختل نشوند، به ثبات منطقهای لطمه میزند.
✅ #ناو_گروه_روسیه_در_خزر، دیگر تنها نیروی مهم در این دریا نیست. استفاده گسترده #مسکو از کشتیهای خود در جنگ علیه #اوکراین و برای ترانزیت از طریق #کانال_ولگا_دن، باعث کاهش بیش از پیش حضور روسیه در خزر شده است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ بازنشر پیام ۹ آذر ماه
❇️⭕️ خشکشدن دریای خزر چقدر جدی است؟ (۵)
✅ رقابت بین طرفداران #دو_کریدور (شمال به جنوب و شرق به غرب در دریای خزر) مزبور در ماههای اخیر تشدید شده است، زیرا #کاهش_سطح_آب و عقبنشینی ساحل به اوج خود رسیده است.
✅ هر #۵_کشور_ساحلی حداقل مایل به بحث در مورد چگونگی محدود کردن #تأثیر_کاهش_آب_دریا بر #ماهیگیری و #تنوع_زیستی منطقه هستند.
✅ آنها مجموعهای از جلسات مشترک در این زمینه برگزار کردهاند، اما هنوز یک توافق رسمی در مورد اقداماتی که باید انجام شود، ایجاد نشده است.
✅ بهدلیل عواقب گسترده بالقوه #خشک_شدن_خزر و تجربه مشابه #دریای_آرال، بسیاری از ناظران با نگرانی وضعیت فعلی را مینگرند. برخی از تحلیلگران اکنون این تحولات را با اصطلاحات آخرالزمانی بیان میکنند.
✅ آنها هشدار میدهند که اگر وضعیت دریای خزر در آیندهای نزدیک معکوس نشود، به اقتصاد کشورهای ساحلی لطمه خواهد زد و برنامههای توسعه #مسیرهای_تجاری_شمال_جنوب و #شرق_غرب را به باد میدهد.
✅ البته چنین صحبتهایی بسیار بدبینانه است، با این حال باید گفت #کاهش_سطح_آب در زمان حاضر بر #ظرفیت_ترانزیتی_بنادر_روسیه، #قزاقستان و #ترکمنستان تأثیر منفی میگذارد و احتمال میرود در آینده نزدیک در #آذربایجان و #ایران نیز همین کار را انجام دهد.
✅ بر این اساس کشورهای ساحلی خزر هنگام تعریف پروژههای اقتصادی و سیاسی منطقهای برای آینده قابل پیشبینی نباید تهدیدهای اکولوژیک پدیدآمده در این دریا را نادیده بگیرند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
15.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ شهید راه قدس...
✅ روایت تفصیلی #رهبر_معظم_انقلاب از #نقش_احیاگر_شهید_سلیمانی در #احیای_جبهه_مقاومت در منطقه و پایان قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی
✅ فیلمی از سخنان #شهید_سلیمانی در دوران پیش از #فرماندهی_نیروی_قدس و #آرزوی وی برای #سازماندهی_جبهه_علیه_اسرائیل
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ توزیع نامتوازن اعتبارات آب...
✅ میزان #تخصیص_اعتبارات در هر بخش نقش مهمی در پیشبرد #اهداف_مدیریتی و #اجرایی آن خواهد داشت.
✅ در #بخش_آب، #مجموع_اعتبارات_مصوب مربوط به #تملک^داراییهای_سرمایههای در #سال_۱۴۰۲ بالغ بر #۲۹۲۵۴۰_میلیارد_ریال بوده که از این میزان، مبلغ #۶۷_هزار_میلیارد_ریال طی سه ماه دوم سالجاری #تخصیص_یافته که #درصد_عملکرد_بودجه در این مدت تقریبا معادل #۲۳_درصد است.
✅ #اعتبارات_تخصیص_یافته عمدتا مربوط به #برنامههای_آبرسانی، #تاسیسات_فاضلاب و #ساختمانسد بوده است.
✅ با احتساب #۳_درصد_اعتبارات_تخصیصیافته در فصل #بهار، #مجموع_تخصیص صورتگرفته به این بخش در نیمه اول #سال_جاری به #۲۶_درصد میرسد و تامین قریب به #۷۵_درصد_اعتبارات_مصوب، به نیمه دوم سال موکول شده است.
✅ #توزیع_نامتوازن_اعتبارات در طول سال، موجب #عدم_امکان_برنامهریزی_صحیح برای #اجرای_طرحها، #وضعیت_نامطلوب_مشاوران و #پیمانکاران، #عدم_تحقق_اهداف_برنامههای_توسعه و همچنین طرحها و پروژههای تعریفشده در قانون بودجه، #عدم_پایبندی به #برنامه_زمانبندی_اجرای_پروژهها و #طرحهای_عمرانی و همچنین ایجاد #ابهام در #بودجهریزی_سال_آینده خواهد شد.
منبع: دنیای اقتصاد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ کمبود آب پشت سدهای کشور ۵۰ سال پیش نگران کننده شده بود.
✅ در #سال_۱۳۵۲ کاهش شدید بارش و #کمبود_آب_پشت_سدهای_کشور، #تولید_برق_کشور را تهدید میکرد. نیم قرن پیش #سدهای_آبی مهمترین #تامین_کننده_برق کشور بودند.
✅ #روزنامه_اطلاعات_۱۰_دی_۱۳۵۲ درباره #کمبود_برق_کشور به خاطر #کاهش_آب_پشت_سدها هشدار داد.
منبع: اطلاعات آنلاین
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
20.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد...
⭕️ باید که در این حادثه توبیخ شود خصم
❇️ درسی بدهیم عبرت تاریخ شود خصم
⭕️ ای شب زدگان از صف خورشید، بترسید
❇️ از سایه خود نیز بترسید؛ بترسید
⭕️ این راه که بی ره رو دگر نیست؛ بدانید
❇️ دوران بزن، در رو؛ دگر نیست؛ بدانید
⭕️ گر فکر پناهید؛ به دنبال سرابید
❇️ در کل جهان، منطقه امن نیابید
⭕️هر گوشه این خاک،کنون حادثه خیز است
❇️چون ازسوی ما،هرچه گزینه روی میز است
⭕️ ما قدرت حقیم؛ تلاویو ضعیف است
❇️ ما نیروی قدسیم وهدف قدس شریف است
⭕️ بگشوده روی ما، نظر گاه تو ای قدس
❇️ از کرب و بلا می گذرد؛ راه تو ای قدس
⭕️ آه ای حرم محترم، ای قدس می آییم
❇️ بر هیبت قاسم، قسم ای قدس می آییم
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🚩🏴 اندیشکده حکمرانی آب
#شهادت جمعی از #زائران_مزار_شهید_سلیمانی در حادثه تروریستی در مسیر #گلزار_شهدای_کرمان را تسلیت عرض می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ سردار سپهبد قاسم سلیمانی:
✅ #اجازه_نخواهیم_داد در خاک کشور ما، #خون_فرزندان_این_ملت_به_سادگی توسط یک گروه تروریستی #بر_زمین_ریخته_شود.
✅ #این_خون و #این_ملت_برای_ما_محترم_است و ما برای این ملت، #صدها_هزار_نفر_آماده_هستیم، #میلیونها_نفر_برای_عزت_و_حیثیت_این_ملت_جان_بدهیم اما این ملت عزتمند باقی بماند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
28.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ انتقام می گیریم...
❇️رهبر معظم انقلاب:
✅ بدانند که #سربازانِ_راه_روشن_سلیمانی، هم رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد. چه #دستهای_آلوده_به_خون_بی_گناهان و چه #مغزهای_مفسد_و_شرارتزا که آنان را به این گمراهی کشاندهاند؛
✅ از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود. #بدانند که این #فاجعه_آفرینی_پاسخ_سختی در پی #خواهد_داشت_باذن_الله.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ گروه علوم مهندسی شاخه مهندسی عمران فرهنگستان علوم برگزار می کند:
✅ آينده منابع #آب_زيرزمينی و #فرونشست در ايران
🗓چهارشنبه: ۲۰ دی ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۰۹:۰۰ تا ۱۲:۰۰
🔗لينك اتاق مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/ias/engineering
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🌨 نقشه اختلاف بارش تجمعی با بلند مدت از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
منبع: سازمان هواشناسی كشور
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ نمودار مقايسه اختلاف مجموع بارش کشور و استان ها با بلند مدت از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۴ دی ماه
📊🌨📉 خلاصه وضعيت بارش تجمعی كشور و استانها از ابتدای سال آبی تا ۱۴ ديماه ۱۴۰۲ و مقايسه آن با ميانگين بلندمدت
⚠️🌨📉ميانگين بارش كشور نسبت به بلندمدت بيش از ۴۷ درصد معادل ۳۳ ميليمتر كاهش داشته است.
⚠️🌨📉 ميانگين بارش كشور نسبت به سال گذشته، حدود ۲۳ درصد معادل ۱۱ ميليمتر كاهش داشته است.
منبع: سازمان هواشناسی كشور
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وضعیت بارش کشور در ۷ روز گذشته از ابتدای ماه، فصل و سال آبی جاری منتهی به تاریخ ۱۴ دی ماه
📊🌨📉 خلاصه وضعيت بارش تجمعی كشور و استانها از ابتدای سال آبی تا ۱۴ ديماه ۱۴۰۲ و مقايسه آن با ميانگين بلندمدت
⚠️🌨📉ميانگين بارش كشور نسبت به بلندمدت بيش از ۴۷ درصد معادل ۳۳ ميليمتر كاهش داشته است.
⚠️🌨📉 ميانگين بارش كشور نسبت به سال گذشته، حدود ۲۳ درصد معادل ۱۱ ميليمتر كاهش داشته است.
منبع: سازمان هواشناسی كشور
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وقایع مهم بخش آب...
✅ #وقایع مختلف رخداده در #بخش_آب بسته به #میزان_اهمیت آنها، وضعیت این بخش را در #موضوعات_مختلف_سازهای، #مدیریتی، #تنشهای_آبی، #سرمایه_گذاری و... نمایانتر کرده و اطلاع از آنها به شناخت بهتر وضعیت این بخش کمک میکند.
✅ در این راستا برخی #وقایع_مهم_بخش_آب در #سه_ماه_دوم_سال_جاری شامل موارد زیر است:
✅ ۱) بحرانیتر شدن وضعیت #تامین_آب_شرب در مناطق #جنوب_کشور، ۲) #عدم_رهاسازی_حقآبه_ایران از رودخانه #هیرمند از سوی افغانستان و اعتراض رسمی کشور نسبت به این موضوع،
✅ ۳) #وضعیت بسیار بحرانی #دریاچه_ارومیه در فصل تابستان و خشک شدن قریب به صددرصدی آن، ۴) #وقوع_سیل در چند استان از جمله سیستان و بلوچستان، خراسانشمالی، اردبیل و برخی شهرهای واقع در نوار شمالی کشور از جمله رخداد سیل شدید در شهر آستارا و ایجاد خسارت فراوان،
✅ ۵) #اجرای_طرحهای_اضطراری_آبرسانی در شهرها و روستاهای دارای تنش آب شرب، ۶) #اعتراض_کشورهای_آسیای_میانه به سیاستهای آبی افغانستان و
✅ ۷) #تشدید_بحران_آبی_منطقه با تکمیل کانال قوشتپه، ۸) #بازدید_هیات_فنی_ایران_از ایستگاه آبسنجی #دهراوود واقع در بالادست سد کجکی روی رودخانه هیرمند واقع در کشور افغانستان.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ خلاصه وضعيت بهرهبرداری از سدهای مخزنی كشور از ابتدای سال آبی تا ۱۶ ديماه ۱۴۰۲
📊 درصد #پرشدگی_سدهای_كشور_۴۰_درصد مي باشد كه نسبت به سال گذشته، #۷_درصد_افزايش داشته است.
📊📉 #حجم_آب_ورودی_به_مخازن نسبت به سال گذشته #۳_درصد_كاهش و #حجم_آب_خروجی_از_مخازن_۲۱_درصد_افزايش داشته است.
📊📈 #سدهای حوضه آبريز #درياچه_اروميه (۱۳ سد) با #۲۴_درصد_پرشدگی (معادل ۳۹۸ ميليون مترمكعب) و #كاهش_۱۴_درصدی نسبت به سال قبل
📊📉 #سد_زاينده_رود با #۲۲_درصد_پرشدگی و #افزايش_۸۷_درصدی نسبت به سال گذشته
📊📉 #مجموع_سدهای_استان_تهران (۵ سد) با #۱۴_درصد_پرشدگی و #افزايش_۴_درصدی نسبت به سال قبل
⚠️💧#چاه_نيمهها در #سيستان با #۳_درصد_پرشدگی (معادل ۳۷ م.م.م) و #كاهش_۷۳_درصدی نسبت به سال قبل
⚠️📉 #سد_دوستی در #خراسان_رضوی با #۵_درصد_پرشدگی و #كاهش_۶۸_درصدی نسبت به سال قبل
منبع: شركت مديريت منابع آب ايران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ دانشكده شهرسازی دانشگاه تهران برگزار می کند:
✅ #پروژههای_انتقال_آب؛ واكاوی ضرورتها و الزامات
🗓دوشنبه ۱۸ ديماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۸:۰۰
🏢 نگارخانه هنرهای زيبا دانشگاه تهران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ هشدار در مورد کم آبی بیسابقه در مرکز و شرق کشور (۱)
✅ #اکثر_ﺍﺳﺘﺎنهای_ﮐﺸﻮﺭ ﺩﺭ ﻣﺎههای ﭘﺎﯾﻴﺰ ﺳﺎﻝ جاری #گرمتر_ﻭ_خشکتر_از_ﻧﺮﻣﺎﻝ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻭ بی هنجاری ﺷﺪﯾﺪ دما ﺑﺎ دمای ﺑﻴﺶ ﺍﺯ نرمال ﻃﯽ آبان ﻭ آذر امسال ثبت شد.
✅ ﻃﯽ آﺫﺭ #بی_هنجاری_ﻣﺜﺒﺖ_ﺷﺪﯾﺪ ﻭ ﮐﻢ ﺳﺎﺑﻘﻪ #ﺩﻣﺎ ﺩﺭ ﻏﺎﻟﺐ #ﻣﻨﺎﻃﻖ_ﺳﺮﺩﺳﻴﺮ_ﻧﻴﻤﻪ_ﺷﻤﺎﻟﯽ_ﺗﺎ_ﻣﺮﮐﺰ ﮐﺸﻮﺭ ﺣﺎﮐﻢ ﺑﻮﺩ ﻭ #ﺍﺧﺘﻼﻑ_ﺩﻣﺎی_ﺑﻴﺶ_ﺍﺯ_ﻧﺮﻣﺎﻝ ﺩﺭ #ﻣﻨﺎﻃﻖ_ﻧﻴﻤﻪ_ﺷﻤﺎلی_ﮐﺸﻮﺭ ﺭﮐﻮﺭﺩ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺛﺒﺖ ﺭﺳﺎﻧﺪ.
✅ در ماه گذشته #ﺗﻤﺎﻡ_ﺍﺳﺘﺎنهای_ﮐﺸور بهجز هرمزگان امواج #گرمای_بین_۵_تا_۲۰_روز را تجربه کردند و #بیشترین_گرمایش_نسبت_به_نرمال در #استانهای_سردسیر عرضهای شمالی بین #۷_تا_۱۵_درجه روی داد.
✅ #بالاترین رکود #بیهنجاری_دمای_مثبت آذر در ایستگاه #پارسآباد #اردبیل با اختلاف مثبت ۱۹/۷ درجه و بیشینه دما ۳۰/۳ درجه از ۱ تا ۶ آذر امسال ثبت شد.
✅ #ماه_گذشته_در_۳۳_سال_اخیر_دومین_آذر_گرم بود و اختلاف بسیار جزیی با گرمترین آذر در سال ۷۷ دارد.
✅ در #آبان امسال هم با #بی_هنجاری_مثبت_شدید_دما به عنوان #گرمترین_آبان_تاریخ_مشاهدات_۳۳_ساله به ثبت رسید و رتبه اول گرمترین آبان را دارد.
✅ #بیهنجاری_شدید و #افزایش_دما_نسبت_به_نرمال نه در تنها در #ایران بلکه #غرب_آسیا، #شرق_مدیترانه و #شمال_آفریقا حاکم بوده است.
✅ وجود #هوای_نابهنجار_بسیار_گرمتر از #نرمال در #شمال_آفریقا تا #شرق_مدیترانه و #غرب_آسیا طی ماههای نوامبر و دسامبر باعث عدم تقویت و گذر سامانههای بارانزا معمولی پاییزی از شرق مدیترانه به منطقه و ایران شد.
ادامه دارد...
منبع: احد وظیفه
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تداوم بحران تامین آب شرب
✅ بررسی آمار مربوط به بخش #آب_و_هواشناسی حاکی از آن است که در مقایسه با میانگین بلندمدت، وضعیت کماکان مطلوب نبوده و چالشهای اساسی #مدیریت_منابع_آب_کشور به قوت خود باقی خواهد ماند و لزوم #تجدیدنظر در برخی #سیاستگذاری_های_کلان_بخش_آب، مضاعف خواهد بود.
✅ بارزترین این سیاستها، #لایحه_قانون_برنامه_۵_ساله_هفتم_توسعه است که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و از این حیث باید توجه کافی صورت پذیرد.
✅ از آنجا که رفع #چالشهای_زیست_محیطی ازجمله #گرد_و_غبار در #مناطق_غربی_و_شرقی کشور نیازمند برنامهریزی عمدتا بلندمدت است.
✅ باید توجه داشت که احتمالا در ماههای آتی، پدیده #گرد_و_غبار مشابه سالهای قبل رخ بدهد، بنابراین آمادگی و اطلاعرسانی در این مورد باید در دستور کار قرار گیرد.
✅ لازم است #وزارت_نیرو به عنوان #متولی_بخش_آب_کشور به همراه سایر دستگاههای اجرایی ذیربط، #نقشه_راه_مدیریت_منابع_آب این مناطق را تدوین و جهت جلوگیری از ایجاد بحرانهای مشابه آنچه در تابستان سالجاری رخ داد با اولویت، اجرایی کند.
✅ در فصل تابستان، در #حوضههای_آبریز_فرامرزی و #مشترک واقع در #شرق و #غرب_کشور نیز #کاهش_بارش و #افزایش_دما به وقوع #خشکسالی در این مناطق منجر شده است.
✅ نبود #نقشه_راهی_مشخص و #جامع در زمینه #مدیریت_منابع_آب_مرزی_ورودی و #خروجی_کشور به چالشهای ذیربط دامن زده و در برخی موارد #ناهماهنگیها و #موازی_کاریها نیز موجب هدررفت سرمایههای ملی شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO