⭕️ طرح ملی تعیین آب مصرفی محصولات زراعی و باغی آبی کشور (۱)
✅ طرح مذکور در #سال_۱۳۹۵ به پیشنهاد #معاونت_آب_و_خاک با تصویب #کمیته_تخصصی_آب_وزرات_جهاد_کشاورزی آغاز و مقرر شد بصورت مستقیم #آب_مصرفی _۳۵_محصول عمده #زراعی_و_باغی_آبی در #۳۱_استان کشور اندازه گیری شود.
✅ فاز اول: در #سال_زراعی_۱۳۹۵_۱۳۹۶ ، #۷_محصول شامل #گندم،# برنج، #چغندر_قند، #ذرت_علوفه_ای، #لوبیا، #پسته و #زعفران در سطح #۶۰۸_مزرعه_و_باغ در سراسر کشور انتخاب و عملیات اجرایی انجام شد و پس از بررسی، نتایج برای تعیین خط مشی گذاری در راستای ارتقای #امنیت_غذایی در کمیته تخصصی آب وزارت جهاد کشاورزی ارائه گردید و مورد تصویب قرار گرفت.
✅ فاز دوم: در #سال_زراعی_۱۳۹۶_۱۳۹۷، #۷_محصول_دیگر شامل #یونجه، #سیب_زمینی، #پنبه، #سیب_درختی، #زیتون، #خرما و #انگور در سطح #۸۲۲_مزرعه_و_باغ در دستور کار قرار گرفت که عملیات اجرایی انجام شد و نتایج برای تعیین خط مشی گذاری در راستای ارتقای امنیت غذایی در کمیته تخصصی آب وزارت جهاد کشاورزی ارائه گردید و مورد تصویب قرارگرفت.
✅فاز سوم و متمم آن: در #سال_زراعی_۱۳۹۷_۱۳۹۸، #۸_محصول_دیگر شامل #هلو، #شلیل، #گردو، #هندوانه، #گوجه_فرنگی، #کلزا، #پرتقال و #نارنگی در سطح #۹۸۸_مزرعه_و_باغ در دستور کار قرار گرفت که عملیات اجرایی شد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ طرح ملی تعیین آب مصرفی محصولات زراعی و باغی آبی کشور(۲)
✅ فاز چهارم: در #سال_زراعی_۱۳۹۸_۱۳۹۹، #۱۲_محصول _دیگر شامل #الو( گوجه سبز، الو برقانی، قطره طلاو...)، #لیمو، #گیلاس، #انجیر، #بادام، #انار، #سویا، #آفتابگردان، #جو، #پیاز، #خربزه و #خیار در سطح #۱۶۹۱_مزرعه_و_باغ در دستور کار قرار گرفت که عملیات اجرایی شد.
✅ نتایج اولیه حاصل شده از #اندازه_گیری_آب_مصرفی در #فاز_اول_و_دوم، مبین #کم_آبیاری_اجباری در تولید #۱۴_محصول_مذکور بوده است. بطوریکه در #برخی از #محصولات حتی #۵۰_درصد_آب_موردنیاز نیز در اختیار گیاه قرار نگرفته است و این الزام در شرایطی گریبانگیر کشاورزان شده است که زارعین با استفاده از #روشهای_نوین_آبیاری و #عملیات_به_زراعی_و_به_نژادی حداکثر تلاش را برای #تولید_محصول_بیشتر به ازای #مصرف_آب_کمتر به بوته عمل می گذارند.
✅ به علت #کم_آبی حادث شده، بهره وری مورد انتظار حاصل نمی گردد؛ هرچند که در سنوات اخیر در اثر عملیات زیر بنایی شامل اجرای #سامانه_های_نوین_آبیاری و #تجهیز_و_نوسازی_اراضی و #توسعه_شبکه_های_مدرن_آبیاری_و_زهکشی، راندمان آبیاری افزایش چشمگیری یافته است
✅ ولی اثرات ناشی از #خشکسالی و #تغییر_اقلیم، بهره برداران آب کشاورزی را مجبور نموده است که با اعمال کم آبیاری اجباری با کم آبی حادث شده خود را سازگار نمایند و نتیجه آن موجب کاهش عملکرد در واحد سطح و کاهش بهره وری آب کشاورزی شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سازمان هواشناسی
✅ پیشبینی #بارندگیهای_نرمال و تا حدی بالاتر از نرمال در فصول سرد امسال #صرفا_یک_پیشبینی است و با توجه به #عدم_قطعیت مسائل مربوط به شاخصهای کلان اثرگذار بر #شرایط_آبوهوایی_ایران و البته احتمال وقوع پدیدههای حدی ناشی از #تغییرات_اقلیمی، هنوز نمیتوان این پیشبینی را قطعی دانست.
✅ هنوز نمیدانیم که شدت #النینو_در_زمستان دقیقا چقدر خواهد بود یا #نوسان_نائو در فصول سرد امسال در چه فازی قرار میگیرد یا دیگر شاخصهای ذکرشده دقیقا چه شرایطی را در طول فصلهای پاییز و زمستان سال جاری تجربه خواهند کرد.
✅ با وجود تمام مسائل، #احتمال این که در #نیمه_دوم_پاییز و #نیمه_اول_زمستان_۱۴۰۲، #میزان_بارشها در #اغلب_نقاط_کشور_نرمال یا تا حدی #بالاتر_از_نرمال باشد، وجود دارد و با توجه به این که در #۳_سال گذشته شاهد #کمبارشی محسوسی بودیم، امیدواریم بارندگیهای نسبتا مناسب امسال کمک کند تا خسارتهای ناشی از #کمآبیهای اخیر اندکی ترمیم شود.
⚠️⚠️ حتی اگر در پاییز و زمستان امسال شاهد فصلهای بسیار پربارشی باشیم، #بازهم_معضل_کمآبی در کشورمان #برطرف_نخواهد_شد، زیرا #۳_سال_آبی متوالی است که اغلب نقاط کشورمان با کمبارشی محسوسی مواجه است.
✅ #متولیان_آب_کشور از همین حالا برای #مدیریت_منابع_آب_سطحی حاصل از #بارندگیهای پیش رو با اتخاذ #تمهیدات_لازم در بخشهای #آبخیزداری، #آبخوانداری، #پخش_سیلاب، #کنترل_هوشمند_منابع_سدها و #تغذیه_سفرههای_آب_زیرزمینی برنامهریزی کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🚩🏴 #شهادت مظلومانه #یازدهمین_پیشوای_شیعیان جهان
#حضرت_امام_حسن_عسکری (ع) را به پیشگاه فرزند غائبشان
#امام_عصر_حضرت_مهدی صاحبالزمان (عج) و به #عاشقان_و_شیفتگان_اهل_بیت عصمت و طهارت تسلیت عرض می کنیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ گاهی سردمداران رژیم صهیونیستی،
ما را تهدید هم می كنند؛
تهدید به حملهی نظامی می كنند؛
✅ اما به نظرم خودشان هم می دانند، و اگر نمی دانند، بدانند كه #اگر_غلطی_از_آنها_سر_بزند،
جمهوری اسلامی #تلآویو و #حیفا را #با_خاك_یكسان_خواهد_كرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊 #وضعيت_بارش از ابتدای #سال_آبی تا پايان مردادماه ۱۴۰۲
(بر مبنای تقسيمبندی مديريت حوضهای شركت مديريت منابع آب ايران)
📘مرجع: گزارش دفتر فناوری اطلاعات و امنيت فضای مجازی وزارت نيرو
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊 #وضعيت_بهرهبرداری از #سدهای_مخزنی_كشور از ابتدای #سال_آبی تا پايان مردادماه ۱۴۰۲
(بر مبنای تقسيمبندی مديريت حوضهای شركت مديريت منابع آب ايران)
📘مرجع: گزارش دفتر فناوری اطلاعات و امنيت فضای مجازی وزارت نيرو
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #نقشه_محدودههای_۹_گانه مديريت حوضههای آبريز كشور (شركت مديريت منابع آب ايران)
پ.ن: لازم به ذكر است كه نسبت به تقسيمات ۹ گانه اوليه در اين تقسيمات تغييراتی صورت گرفته است.
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ آب حربه سیاسی ترکیه در منطقه (۵)
✅ #ترکیه بر اساس #پروتکل_سال_۱۹۸۷ موظف است #۵۰_مترمکعب_در_ثانیه از آبهای #رودخانه_فرات به #سوریه حقابه بدهد و از این رقم #۵۲_درصد باید #سهم_عراق باشد.
✅ این توافق اما به بهانههای مختلف فراموش شده و #ترکیه_در_عوض_اجرای_ابرپروژه_گاپ را در پیش گرفته است؛ پروژهای که با پایان آن، میزان آبهای #دجله_و_فرات که به سوی #سوریه سرازیر میشود.
✅ از #۹۰۰_متر_مکعب_در_ثانیه به #۴۰۰_متر_مکعب_در_ثانیه کاهش می یابد. #سوریه تاکید میکند که #ترکیه_به_قرارداد_۱۹۸۷_پایبند_نیست: «متاسفانه کشور #ترکیه از #آب_به_عنوان_حربهای_سیاسی استفاده میکند و به قراردادی که بسته خیلی کم پایبند است یا بهطور کلی آن را اجرا نمیکند».
✅ #سوریه معتقد است که «این وضعیت تاثیری جدی بر #محیط_زیست داشته و باعث #تغییر_در_اقلیم کشور ما شده است. قبلاً #روستاها و #کشاورزی ما از آب #دجله_و«فرات تغذیه میشد اما کمبود آبی که اکنون از ناحیه #ترکیه بر ما تحمیل شده، #کشاورزی_سوریه را #رو_به_نابودی کشانده است».
✅ سوریه معتقد است که «متاسفانه #همه_این_مسائل_منشا_سیاسی_دارد و #جنگهای_داخلی_سوریه و #دخالتهای_ترکیه سبب شده همکاری خوبی با ترکیه نداشته باشیم. #ترکیه با اجرای پروژههای بزرگ #بهدنبال_افزایش_قدرت و #نفوذ_خود_در_منطقه_است.
ادامه دارد...
منبع: مهتاب جودکی، پیام ما_ شماره ۲۶۶۱.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۳)
✅ #نواحی_فرات، در دوره #هخامنشیان در #تصرف_دولت_ایران قرار داشت. این نواحی به دلیل #حاصلخیزی، گاه در این دوران به شکل #هدیه به #اطرافیان_شاه_ایران تعلق میگرفت.
✅ #فرات در این باره نشیب و فرازهای بسیاری را به خود دیده است. #نواحی_فرات در همان سالهای اولیه اسلامی در زمان #عمر_بن_خطاب، به دست #عیاض_بن_غنم و #عتبة_بن_فرقد_سلمی به جنگ گشوده شد.
✅ در زمان #فتح_اسلامی، #خالد_بن_ولید از فرماندهان عرب بر #ساحل_فرات به اماکن تاریخی بسیاری به جامانده از دوره قبل از اسلام برخورد مانند #قصر_امغیشیا و #الیس.
✅ رقه: #فرات همواره مرز میان سرزمین #شام و #دیار_ربیعه و #دیار_بکر بوده است. در #شمال_بینالنهرین از دیرباز، #۳_گروه_از_اعراب #جزیره_العرب ساکن بودند.
✅ محل سکونت آنها به نام خود آن قبایل در #جغرافیای_عراق خوانده میشد که عبارت بودند از: #دیار_بکر به مرکزیت شهر آمد، #دیار_ربیعه به مرکزیت #شهر_موصل و #دیار_مضر به مرکزیت #شهر_رقه.
✅ #رقه در #ساحل_فرات قرار داشت. #حضرت_علی (ع) در #سال_۳۶_هجری، مجبور به جنگ با #معاویه شد. این جنگ که به #صفین مشهور است، در این ناحیه روی داد.
✅ اکنون #مزارات چند تن از #شهدای_صفین و #قبر_عمار_بن_یاسر در #جزیره و #منطقه_حفاظت_شده_الثوره در #دریاچه_اسد در #استان_رقه و نیز چند منزلگاه #امام_علی (ع) و یارانش و در مسیر ایشان به سوی #صفین در مناطق مجاور #رود_فرات، وجود دارد.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ فرونشست در ایالات متحده
✅ #نیویورک_تایمز گزارش داد، بر اساس مطالعهای که در بیش از #۸۰_هزار_چاه در سطح #آمریکا صورت گرفتهاست، #حدود_۵۰_درصد_مناطق مورد بررسی با #کاهش_شدید_ذخایر_آب_زیرزمینی همراه بوده و #۴۰_درصد_مناطق در بدترین وضعیت ممکن قرار گرفتهاند.
✅ اثرات این موضوع، به صورت #فرونشست_زمین نیز ظاهر شده و در ایالتهای #کالیفرنیا، #آریزونا، #یوتا، #تگزاس و ... #شکافهای_زمین، #شکستگی_گسترده و #فروچالهها زمینه آسیب به زیرساختها و تأسیسات را ایجاد کرده است.
✅ به گفته #سازمان_زمین_شناسی_ایالات_متحده، #فرونشست بیش از #۱۲_میلیون_هکتار_زمین را در سراسر ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده است.
منبع: خط انرژی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سازمان هواشناسی کشور:
✅ #سال_آبی با #کاهش_۲۰_درصدی_بارش نسبت به #میانگین_بلندمدت به پایان رسید و #سومین_سال_متوالی_کمبارش کشور را رقم زد.
✅ #سال_آبی گذشته از اول مهرماه سال ۱۴۰۱ شروع شد و تا پایان ۳۱ شهریور ماه امسال ادامه داشت که متاسفانه #مانند_دو_سال_گذشته، این سال نیز با کاهش بارش به اتمام رسید.
✅ #توزیع_بارش_سال_آبی گذشته در #همه_نقاط_کشور_یکسان_نبود، بهطوریکه #بدترین_شرایط در #حاشیه_شرقی_کشور بهخصوص در استان #خراسان_رضوی رخ داد.
✅ #بیشترین_کم_بارشی در استان #خراسان_رضوی اتفاق افتاد. همچنین در #استانهای واقع در #دامنههای﷼جنوبی رشته کوه #البرز مثل #تهران، #قزوین و #سمنان نیز شرایط خوبی حاکم نبود، بهطوریکه پس از خراسان رضوی بیشترین کمبارشی در این مناطق اتفاق افتاد.
✅ برخی #استانهای واقع در #زاگرس_جنوبی نظیر #کهگیلویه_و_بویراحمد شرایط بارشی خوبی رقم خورد.
✅ با توجه به مصارف آبی کشور، #ضرورت_مدیریت_یکپارچه_منابع_آب بدیهی است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ وزارت جهاد کشاورزی
✅ همراهی #سازمان_برنامه_و_بودجه برای سرعت بخشیدن به اجرای برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ابرو خاک.
✅ در راستای افزایش #بهرهوری و #تامین_امنیت_غذایی همراهی #سازمان_برنامه_و_بودجه در جهت سرعت بخشیدن به برنامههای حوزه آب و خاک ضرورت دارد.
✅ #کاهش_بارندگی، #کاهش_بیلان _آبهای_زیرزمینی و #فرونشست_زمین از جمله چالشهای اساسی زیربخش آب و خاک است.
✅ در حوزه #خاک_کشاورزی چالشهای فراوانی از جمله #فرسایش، #شوری، #کمبود_ماده_آلی و #حاصلخیزی_خاک، #کانالهای_خاکی، روند کند مرمت و #بازسازی_قنوات، تکمیل نشدن #شبکههای_فرعی_آبیاری، #ایستگاههای_پمپاژ نیمهکاره و پروژههای نیمهتمام در سطح کشور از دیگر مسایل اساسی حوزه آب و خاک هستند.
✅ ضرورت تدوین #برنامه_عملیاتی_خاک_کشاورزی با اولویت در اراضی آبی، #اتمام_طرح_شبکههای _فرعی_آبیاری و_زهکشی غرب و شمالغرب کشور در زمان مقرر براساس منابع اعتباری تامین شده از طریق #صندوق_توسعه_ملی، ایجاد ظرفیتهای لازم برای تقویت #اعتبارات_آب_و_خاک در تبصرههای #بودجه _سال_۱۴۰۳ و #افزایش_اعتبارات_فصول_مطالعه_و_نظارت.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ طرح تابا...
✅ فاز اول #طرح_تابا تا پایان سال جاری به اتمام می رسد اما فاز تکمیلی این طرح تا پایان #سال ۱۴۰۳ به طول می انجامد.
✅ این طرح شامل سه بخش مهم #تحویل«حجمی_آب،#بازار_آب و #اتاق_شیشهای_منابع_مصرف است.
✅ با توجه به انتخاب استان #یزد به عنوان #پایلوت بهرهوری کشور، #طرح_تابا میتواند در #مدیریت_مصرف و #بهرهوری تاثیر گذار باشد.
✅ این طرح باعث #پایداری_منابع_موجود می شود. #طرح_تحویل_حجمی_آب با توجه به #تجهیز بیش از #۹۰_درصد_چاه_های_کشاورزی در استان از دوسال گذشته در حال اجرا است.
✅ در #بازار_آب ارزش واقعی آب مشخص و منجر به افزایش #بهره_وری در حوزه های #کشاورزی و #صنعتی خواهد شد. با برنامه های ریزی انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۲ #فاز_اول_اتاق_شیشه_ای در #دشت_ابرکوه به صورت #پایلوت راه اندازی می شود.
✅ در #اتاق_شیشهای وضعیت #منابع_و_مصارف_آب_یک_دشت به صورت شفاف و #برخط در معرض دید عموم قرار می گیرد.
✅ #طرح_تابا به عنوان طرحی تعریف شده از سوی #استان و به ابتکار #شرکت_سهامی_آب_منطقهای_یزد در حال اجرا است.
✅ #هدف از #اجرای این #طرح را #مدیریت_صحیح_تخلیه_آب_زیرزمینی با نگاهی #عدالت_محور و #حفاظت_از_منابع_آب دانست.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ شهید سرلشکر ولی اله فلاحی، نماد غیرت...
✅ #سرتیپ_تراب_ذاکری:
به خلبان گفتم برگرد. #شهید_فلاحی_شنید. گفت چرا؟
#تانک_ها_مال_کیه؟
گفتم مال عراقه.
✅ #شهید_فلاحی گفت؛
#زمین_مال_کیه؟ گفتم مال ماست.
✅ #شهید_فلاحی_گفت؛
از این لحظه به بعد #زندگی_برای_ما_حرامه.
#بزار_بزنن_ما_رو_شهید_بشیم!..
من دیگه #طاقت_دیدن این صحنه ها رو #ندارم...
خاطره امیر سرتیپ ذاکری؛ فرمانده پیشین اطلاعات لشکر ۹۲ اهواز از غیرت شهید سرلشکر فلاحی.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ تلاش برای جان دوباره دریاچه ارومیه
✅ #سد_چپر_آباد در #۱۰_کیلومتری شهرستان اشنویه از نوع خاکی با هسته رسی می باشد که این سد پس از پایان مطالعات در #سال_۱۳۸۲ و شروع عملیات اجرایی آن آماده بهره برداری نهایی قرار گرفته است.
✅ #طول_تاج این #سد_۴۸۸متر و #عرض_تاج_۱۰_متر و #ارتفاع از پی #۳۴_متر و #مساحت_مخزن_۵۵۰_هکتار است.
✅ #سالانه_۲۷_میلیون_مترمکعب از آبهای روان #رودخانه_کانی_رش و حدود #۵۰_میلیون_مترمکعب از آب #سد_سیلوه به مخزن سد چپر آباد هدایت میشود.
✅ #سد_چپر_آباد دارای #مخزن_آبی به #حجم_۳۸_میلیون و #حجم_تنظیمی_۷۱_میلیون_مترمکعب است. تأمین بخشی از نیاز زیستمحیطی #دریاچه_ارومیه مهمترین هدف از اجرای سد چپر آباد است که آب رها شده از سد در مسیر #رودخانه_کانی_رش به #گدارچای و نهایتاً به دریاچه ارومیه میپیوندد.
✅ در حال حاضر طرح #سد_چپر_آباد و احداث جاده جایگزین اشنویه به پیرانشهر به طول ۱۴ کیلومتر به اتمام رسیده و همچنین باهدف تقویت زیرساختهای ارتباطی حدود پنج کیلومتر از جاده روستایی منطقه احداث و در کنار دیگر ثمرات اجرای این طرح، مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️انتقال آب از دریا...(۱)
✅ علاج #مشکل_آب تجدیدنظر در #تخصیصها است، ما میتوانیم از طریق #بازتخصیص_آب هم کمبود #آب_شرب را جبران کنیم و هم مقداری از منابعی که از این طریق بدست میآید صرف #محیط_زیست و #آبهای_زیرزمینی کنیم. به شرط اینکه #اراده_سیاسی و #نهادسازی وجود داشته باشد و تامین نیاز و ظرفیتسازی در این زمینه انجام شود.
✅ #انتقال_حوضه_به_حوضه و مسئله #استفاده_از_آب_دریا و یا #شیرینسازی_آب موضوعی است که برای #تامین_آب در دستور کار قرار گرفته است. اکنون بخش مهمی از #جمعیت_دنیا_کنار_سواحل زندگی میکنند و در #مناطق_غیرساحلی نیز چنانچه #منبع_شیرین_آب وجود نداشته باشد؛ #استفاده_معقول_از_آب_دریا نه برای مسیرهای بالا بلکه #تا_شعاع_۲۰_تا_۳۰_کیلومتر غیرمنطقی نیست و استراتژی توصیه شده است.
✅ اگر #کانونهای_جمعیتی را به جای #کلانشهرها باتوجه به #کمآبی و موضوع #اشتغال با ایجاد امکانات #به_سمت_سواحل_سوق_دهیم، اقدام بجایی است.
ادامه دارد...
منبع: عباسقلی جهانی، عضو سابق شورای جهانی آب در گفتگو با ایلنا.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۴)
✅ ۲_ هیت
#یاقوت_حموی این شهر را از #کورههای_بغداد دانسته که توسط #فرات آبیاری میشده است. دژ این شهر، مستحکم و شهر آبادی بوده است. #حمیری وجه تسمیه آن را از #هیت_بن_بلندی پادشاهی از فرزندان #مدین_بن_ابراهیم دانسته است.
✅ ۳_ هاشمیه
#ابوالعباس، اولین خلیفه عباسی این شهر را بر کنار #فرات بنیان گذاشت.
✅ ۴_ کوفه
#کوفه اولین شهری بوده که توسط مسلمانان در دوره #خلیفه_دوم در #ساحل_غربی_رود_فرات و نزدیک شهر باستانی #حیره بنیان گذاشته شد. #بلاذری مینویسد:
« #کوفه با نظر و مشورت #سلمان_فارسی و به دستور #سعد_بن_ابی_وقاص در کنار #فرات در ساحل غربی ساخته شد».
#خرابههای_حیره (به معنای اردوگاهی مرکب از خیمه گاه) اکنون باقی است.
✅ به گفته #طبری، #حیره و #انبار در زمان #بخت_نّصر بنا شدند. #حمزه_اصفهانی ساخت شهر #حیره را در #دوره_اشکانیان دانسته که مرکز #ملوک_آل_لخم بود و تا حدود #۵۳۰_سال بعد که مسلمانان آنجا را فتح کردند و #کوفه ایجاد شد، دایر بوده است. کوفه خود نواحی زیرمجموعه ای داشته است.
✅ #یعقوبی در #قرن_سوم مینگارد که #فرات_بادقلا از #طسوجهای_کوفه است. امرا برای آبرسانی به این شهر از طریق فرات سعی زیاد میکردند. #عضدالدوله_دیلمی در #قرن_چهارم_هجری و در #دوره_قاجار_وکیل_الملک_حاکم_کرمان، از جمله این افراد بودند. #نهر_علقمه از #شعبات_فرات بود که از دوران قبل از اسلام وجود داشت.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سازمان هواشناسی کشور
✅ با ادامه #رشد_ناهنجاری_ال_نینو و #تغییرات در سایر #شاخص_های_دورپیوندی، آخرین خروجی مدلهای پیشبینی فصلی هواشناسی نشان میدهد که طی #پاییز_امسال_بارش_تجمعی در #حوضههای_آبریز_هیرمند و #هامون_در_افغانستان با احتمال زیاد در #حد_نرمال تا #بیش_از_نرمال خواهد بود.
✅ بر اساس #مدلهای_پیشبینی_فصلی هواشناسی با #احتمال_۴۰_تا_۶۰_درصد تقریبا کل مساحت #افغانستان در ماههای #نوامبر، #دسامبر و #ژانویه را #بارشهای_نرمال تا #فرا_نرمال خواهد داشت و در ماه نوامبر با #احتمال_۵۰_تا_۷۰_درصد در حد نرمال تا بیش از نرمال برآورد میشود.
✅ بهطور کلی برآیند خروجی مدلهای پیشبینی فصلی نشان میدهد که #حوضههای_آبریز_رودخانه_هیرمند و #تالاب_هامون در چند ماهه نخست سال آبی جدید، با #احتمال_۴۰_تا_۷۰_درصد_بارش_تجمعی در حد نرمال تا بیشتر از نرمال خواهند داشت.
✅ با #عدم_ورود_آب از افغانستان و #رخداد_خشکسالی_طولانی_مدت بسیار شدید و استثنایی در #حوضه_هامون، بستر دریاچه کاملا خشک شده و در حال حاضر #کانون_خیزش_گردوخاک_شرق کشور است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی:
#والله_والله_والله
از مهمترین #شئون_عاقبت_به_خیری،
رابطه #قلبی و #دلی و #حقیقی ما با این #حکیمی است که امروز #سکان_انقلاب را به دست دارد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ جادههای ترانزیت در معرض فرونشست زمین
✅ در کشور ایران (۱۵,۳۰۰) کیلومتر #جاده_ترانزیتی و (۳۴,۰۰۰) کیلومتر #جادههای_مختلف_دیگر و (۲,۶۵۰) کیلومتر #خطوط_ریلی و #۵۰_درصد از #فرودگاه_ها در حال حاضر #در_پهنههای_فرونشستی قرار دارند.
✅ از #۳۱_استان ایران #به_غیر_از استان #گیلان مابقی ۳۰ استان دیگر ایران، تماما #دچار_فرونشست_زمین شده اند.
✅ وضعیت فرونشست زمین در ایران به اندازه ای وخیم شده که #فرونشست_زمین به #مناطق_مسکونی (روستاها، شهرها) رسیده و هم اکنون در #شهر_تهران (۲/۸۰۰/۰۰۰) نفر بر روی زون فرونشست زمین قرار دارند.
✅ لازم به ذکر است که در تمام #۱۶_شهرستان استان تهران، #نرخ_فرونشست_سالانه زمین بین #۳۰_میلیمتر تا #۴۰۰_میلیمتر را تجربه می کنند.
منبع: پیام ما، حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ انتقال آب از دریا...(۲)
✅ #سواحل_مکران در #دریای_عمان یکی از بکرترین مناطق برای ایجاد #کانون_جذب_جمعیت و #توسعه_صنایع و همچنین مسائل #تجارت_دریایی است، در برنامههای #آمایش_سرزمین هم به این مسئله اشاره شده که بهتر است کانونهای جمعیتی را به سمت این مناطق ببریم و با احداث #صنایع و #اشتغال و #گردشگری تمرکز جمعیت داشته باشیم.
✅ اصل موضوع #شیرین_کردن_آب_شور تا اندازهای منطقی است ولی اینکه #طرحهای_افسانهای با هزینههای تمام شده #۳_تا_۴_دلار برای؛#هر_متر_مکعب اجرا کنیم درست نیست.
✅ اکنون #برداشت_آب از مقیاس وسیع از #۵_تا_۶_میلیارد_متر_مکعب هدفگذاری شده اما اگر چارهاندیشی نشود به محیط زیست هم لطمات جبرانناپذیری وارد میکند.
✅ #طرح_انتقال_آب_از_خزر به #فلات_مرکزی فعلا #غیر_عملیاتی_است اما هنوز ایده آن به فراموشی سپرده نشده است. برخی ایده ها همچنان به دنبال #احداث_آب_شیرینکن و جابجایی #تخصیص_آب هستند یعنی منابع آبی #آب_شیرینکنها را استفاده کنند و آبی را که جاری میشود به #حوضه_آبریز_مرکزی بازگردانند، در هر حال با توجه به مباحثی که در این حوزه مطرح شده #فعلا_پروژه_منتفی_شده_است.
ادامه دارد...
منبع: عباسقلی جهانی، عضو سابق شورای جهانی آب در گفتگو با ایلنا.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔 مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری برگزار می کند:
✅ " الگوی مشارکت عمومی-خصوصی در توسعه سرزمین"
🗓چهارشنبه ۵ مهرماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۹ الی ۱۱
http://connect.mporg.ir/cdrf
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ افزایش دما در کشور
📊🌡📈مقايسه دمای #كمينه، #ميانگين، و #بيشينه كشور و استانها از ابتدای فصل تا ۳۱ شهريورماه (فصل #تابستان) با بلندمدت
🌡📈به طور ميانگين در كل كشور نسبت به بلندمدت دمای كمينه ۱/۶، دمای ميانگين ۱/۵ و دمای بيشينه ۱/۴ درجه افزايش داشته است.
منبع: مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، گزارش شماره ۳۶۱
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ افزایش دمای کمینه در کشور
📊🌡📈مقايسه دمای #كمينه كشور و استانها از ابتدای فصل تا ۳۱ شهريورماه (فصل #تابستان) با بلندمدت
🌡📈به طور ميانگين در كل كشور نسبت به بلندمدت دمای كمينه ۱/۶ درجه افزايش داشته است.
منبع: مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، گزارش شماره ۳۶۱
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ افزایش دمای میانگین در کشور
📊🌡📈مقايسه دمای #ميانگين كشور و استانها از ابتدای فصل تا ۳۱ شهريورماه (فصل #تابستان) با بلندمدت
🌡📈به طور ميانگين در كل كشور نسبت به بلندمدت دمای ميانگين ۱/۵ درجه افزايش داشته است.
منبع: مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، گزارش شماره ۳۶۱
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ افزایش دمای بیشینه در کشور
📊🌡📈مقايسه دمای #بيشينه كشور و استانها از ابتدای فصل تا ۳۱ شهريورماه (فصل #تابستان) با بلندمدت
🌡📈به طور ميانگين در كل كشور نسبت به بلندمدت دمای بيشينه ۱/۴ درجه افزايش داشته است.
منبع: مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، گزارش شماره ۳۶۱
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
19.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ #ملّت_ایران مذاکرهی زیر سایهی #تهدید_را_بر_نمی_تابد.
چرا تهدید می کنند؟ #چرا_غلط_زیادی_می_کنند؟
✅ می گوید اگر چنین نشود؛ چنان نشود، #ممکن_است ما حملهی نظامی به ایران بکنیم؛
#اوّلاً_که_غلط_می_کنید؛
#ثانیاً من در زمان رئیسجمهور قبلی آمریکا - آنوقت هم تهدید می کردند - گفتم #دوران_بزن_و_دررو_تمام_شده؛
✅ اینجور نیست که شما #بگویید_می_زنیم_و_در_می_رویم
نخیر، #پاهای_تان_گیر_خواهد_افتاد و ما دنبال می کنیم.
✅ اینجور نیست که #ملّت_ایران رها کند کسی را که بخواهد به ملّت ایران تعرّضی بکند؛ #ما_دنبال_خواهیم_کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ انتقال آب از دریا...(۳)
✅ مسئله #شیرین_کردن_آبهای_شور_و_انتقال آنها به عنوان یک استراتژی در برنامههای توسعه کشور وجود دارد. هم در #برنامه_هفتم و هم در اظهارات مسئولین، طرحها منتفی نشده البته تعدادی #طرح_انتقال از #دریای_عمان در حال اجرا است.
✅ برای #استانهای_کمآب و #کویری مهمترین اقدام و استراتژی بسیار مهم #بازتخصیص_آب است، اگر مجموعه طرحهایی که هدفگذاری شده برای انتقال آب، #۵_میلیارد_متر_مکعب_آب در نظر بگیریم در مقایسه با #آب_تجدید_شونده کشور که #۹۰_تا_۱۰۰_میلیارد_متر_مکعب است رقم بسیار ناچیزی است، حال آنکه در مقیاس ملی میتوانیم این #۵_میلیارد_متر_مکعب را از منابع موجود و از طریق #مدیریت_مصرف و #تقاضا و #جابجایی تخصیص آب فراهم کنیم.
✅ اگر روی #بازتخصیص_آب کار کنیم و #بهرهوری را #افزایش داده و #مصرف را #کنترل کنیم؛ نیازی به #انتقال_آب_از_دریا نداریم اما به هر حال این مسیر آسان نیست و نیازمند #تجهیز و #حمایت_سرمایههای_اجتماعی و #جلب_اعتماد_جامعه است. کما اینکه #دولت در #برنامه_هفتم به این نتیجه رسیده که #حدود_۱۸_میلیارد_متر_مکعب از مصارف موجود کاهش داده شود.
منبع: عباسقلی جهانی، عضو سابق شورای جهانی آب در گفتگو با ایلنا.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO