فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️🎬 سید حسن نصرالله:
✅ #غزه_پیروز_میشود؛
✅ #امام_خامنهای نوید پیروزی داده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۶)
✅ در #شهریورماه_سال_۱۳۱۵، مقرر شد #آب_رود_هیرمند از #سد_کمال_خان تا #سد_لخشک، بهطور #نصف_نصف به مدت #یک_سال بین ایران و افغانستان #تقسیم_شود؛
✅ در #سال_۱۳۱۶ به دنبال امضای #پیمان_سعدآباد بین کشورهای #ایران، #افغانستان، #ترکیه و #عراق، دو کشور در چهارچوب این پیمان، #قرارداد_موقت_تقسیم_آب_هیرمند را تمدید کردند.
✅ در #سال_۱۳۱۷ مذاکرات دو طرف موجب امضای پیمانی میان #باقر_کاظمی،_سفیر_ایران در کابل و #علی_محمدخان_وزیر_امور_خارجه_افغانستان شد.
✅ در این قرارداد #ایران_و_افغانستان توافق کردند که از #سد_کمال_خان_به_بعد، #آب به صورت #مساوی_تقسیم_شود و برای اینکه از #روستای_چهار_برجک تا #سد_کمال_خان اضافه بر مقدار آبی که فعلاً برده میشود؛ مصرف نشود.
✅ #دولت_افغانستان_تعهد^داد تا در فاصله مزبور علاوه بر انهاری که جاری بوده و هست، #نهر_دیگری_احداث و #حتی_تعمیر_نکند.
✅ در ضمیمه این توافق نیز #اعلامیه به تایید طرفین رسید که طی آن #افغانستان از #انجام_اقداماتی که #سبب_کاهش_سهم_آب_ایران در #سد_کمال_خان و #ضرر_رساندن_به_زراعت و #آبیاری_منطقه_سیستان شود، منع شد؛
✅ این #قرارداد و #اعلامیه_ضمیمه آن به #تصویب_مجلس_ملی_ایران رسید؛ #شورای_ملی_افغانستان و #مجلس_عمومی_شورای_افغانستان^قرارداد را به #تصویب رساند #اما_از_تصویب_اعلامیه_ممانعت_کرد؛
✅ #تصویب_نشدن_اعلامیه از طرف مجلس افغانستان، #مانع از #اجرای_مفاد_قرارداد شد.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔⭕️ مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت برگزار می نماید:
✅ اولین #کنگره_ملی_تغییر_اقلیم و #سلامت
🏢 دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی دزفول
🗓 زمان : ۱۰-۹ اسفند ماه ۱۴۰۲
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟(۱)
✅ #دریای_پارس، نه از منظر #ژئوپولیتیک که از دید #زمین_شناسی بخشی از #ماهیت_جغرافیایی_ایران است.
✅ این #آبراهه_با_ارزش_جهانی، اگرچه از بعد #هویتی برای #ایرانیان مهم است اما به نظر میرسد #مخاطرات_زیست_محیطی حاصل از #فعالیتهای_نفتی، #صنعتی، #شهری و... پیرامون این دریا، با اهمال #دولتهای_همسایه، بیش از پیش این منطقه را تحت تاثیر قرار داده و حیات #جانداران و #زیستمندانش را تهدید میکند.
✅ برای فهم اهمیت #خلیج_فارس که طی #یک_قرن_اخیر محل تردد بخش مهمی از #سوخت_اقتصاد_جهان بود، نیاز است به #تاریخچه_شکل_گیری این #آبراهه دقت شود.
✅ #خلیج_با_اهمیتی که اگرچه #متصل_به_آبهای_اقیانوسی است، اما #۳_تا_۵_سال طول میکشد تا تمامی آب خلیجفارس تخلیه شود.
✅ زمانی که #دشتهای_جنوبی_ایران حدود #۱۵_هزار_سال_پیش در حال #زایش بودند، به مرور #دهانه_گود_جنوب_دشتها بر اثر #تغییر در #ساختار_درونی_و_بیرونی_زمین، شکلی شبیه به #دره به خود میگرفت تا #آب_شیرین_رودخانه بسیار بزرگ #اروند_رود را آرامآرام درون خود جا دهد.
✅ تصور اینکه #کوههای_بزرگ_زاگرس روزی زیر آبهای خلیجفارس بوده شگفتانگیز است.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
21.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ این #شهدای_بزرگ ما، همین #شهدای_عزیز، همین #شهدای_نام_آور، آن #روزی_که اینها #قدم_در_میدان_گذاشتند، به این نیت نبودند که یک روز نام آنها پشت بلندگوهای عظیم این کشور و این دنیا برده شود؛ نه.
✅ مثل یک انسان_معمولی به جبهه رفتند، برای اینکه #وظیفه_خودشان را #انجام_بدهند. #هر_جا هم که #احساس_کردند که #آن_جا_وظیفه_است، به آن جا #رفتند؛ این #اخلاص است.
✅ #حاج_قاسم_صد_بار_در_معرض_شهادت قرار گرفته بود؛ این #بار_اوّل_نبود، ولی در #راه_خدا، در #راه_انجام_وظیفه، در #راه_جهاد_فی_سبیل_الله پروا نداشت؛
✅ #از_هیچ_چیز_پروا_نداشت؛ #نه_از_دشمن پروا داشت، #نه_از_حرف_این_و_آن پروا داشت، #نه_از_تحمّل_زحمت پروا داشت.
✅ #شهید_سلیمانی، #هم_شجاع بود، #هم_با_تدبیر بود؛ از همهی اینها بالاتر، اخلاص او بود؛ #با_اخلاص_بود؛
این ابزار #شجاعت و ابزار #تدبیر را #برای_خدا_خرج_می_کرد؛ اهل تظاهر و ریا نبود.
✅ #خدای_متعال همیشه روی کارهایی که از روی ایمان و اخلاص است، تأثیرات بزرگی قرار میدهد.
✅ این را بدانید: #هر_کاری را شما #از_روی_اخلاص_بکنید، خدا به آن برکت خواهد داد. «من کان للَّه کان اللَّه له».
✅ #هر_کس_برای_خدا_باشد، قدرت الهی در خدمت او قرار میگیرد و به او کمک میکند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۷)
✅ #عدم_پایبندی_دولت_افغانستان به #توافقات_آبی_با_ایران موجب شد مشکل #کمآبی_در_سیستان همچنان ادامه یابد.
✅ #ایران طی سالها تلاش کرد تا #مذاکراتی را با دولت #افغانستان آغاز کند ولی این #مذاکرات_هیچگاه_به_نقطه_مثبتی_نینجامید،
✅ حتی در #سال_۱۳۲۶ افغانستان کمآبی #هیرمند را دستاویزی قرار داد و تمامی آب باقیمانده را نیز به سوی زمینهای خود برگرداند، به گونهای که #ساکنان_سیستان از نظر #آب_آشامیدنی نیز در تنگنا قرار گرفتند.
✅ در ادامه #تنشها_میان_ایران_و_افغانستان در #سال_۱۳۲۶، #دولت_ایران تصمیم گرفت #هیاتی برای #بررسی_علت_کمآبی_سیستان برای #بازدید از #حاشیه^هیرمند به افغانستان اعزام کند؛
✅ این مساله مورد موافقت افغانستانیها قرار نگرفت؛ بهدنبال آن نیز #دولت_ایران تصمیم گرفت #موضوع_تقسیم_آب_هیرمند را به #شورای_امنیت ارجاع دهد؛
✅ در نهایت #ایالات_متحده_آمریکا، #ایران را #از_طرح_مساله_در_شورای_امنیت_منصرف_کرد و پیشنهاد #تشکیل_کمیسیونی_بیطرف برای #حل_مساله_تقسیم_آب_هیرمند را داد که مورد موافقت دو کشور قرار گرفت؛
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۲)
✅«از دیدگاه #زمینشناسی، #خلیج_فارس_فرونشست_زمین_ساختی_کم_عمقی است که در #دوره_ترشیاری در حاشیه جنوبی رشتهکوه #زاگرس تشکیل شده است.
✅ در واقع این دریا بازمانده گودال بزرگی است که از دوران گذشته زمینشناختی زیر تاثیر فشار ناشی از #آتشفشانهای_فلات_ایران بوده و پایداری #فلات_عربستان در مقابل این واکنشهای #تکتونیکی سبب ایجاد و توسعه پهنا-ژرفای آن شده است.»
✅ آنچه این #زایش_جغرافیایی را بیش از پیش جالب میکند، #مقاومت_صفحه_فلات_عربستان در برابر تکانههای ناشی از #فشارهای_آتشفشانی_فلات_ایران بهخصوص رشتهکوههای زاگرس است.
✅ حادثه غریبی که هنوز که هنوز است ادامه دارد و #فشار_صفحه_تکتونیکی_عربستان به #ریشههای_زاگرس، سبب وقوع گاه و بیگاه #زلزله در مناطق #مرکزی و #جنوبی و #غربی ایران میشود.
✅ از سویی این فشار از پایین سبب شیب بیشتر زاگرس و فروافتادن #آبهای_شیرین_ایران به کف و بستر #خلیج_فارس میشود.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تحلیلی بر آینده آبی ایران...
✅ #ایران در #مدار بین #۲۰_تا_۴۵_درجه کره زمین واقع شده است. #منطقه_غرب_آسیا و بویژه #کشور_ایران در این #منطقه_خشک و #کم_بارش واقع شده است.
✅ از طرفی #ایران هرگز از یک #رژیم_بارشی_مطلوب و #یکنواخت و #گسترده هم برخوردار نبوده است. یعنی بیش از #۷۰_درصد_بارشهای_ایران در کمتر از #یک_سوم_پهنه_سرزمینی_ایران می بارد و کمتر از #۳۰_درصد مابقی #بارش_ها در بیش از #۷۰_درصد فلات مرکزی ایران می بارد.
✅ #ایران_یک_سوم_میانگین_دنیا_بارش دارد ولی #کشورهای_دیگر دنیا ( خارج از مدار ذکر شده ) #سالانه بیش از #۷۰۰_میلیمتر به طور #میانگین_بارش_دارند.
✅ #ایران_سالانه کمتر از #۲۰۰_میلیمتر_بارش دارد و در این بین #تبخیر_نامتعارف_رطوبت در #ایران هم مزید بر علت شده است.
✅ به طوری که #در_دنیا_سالانه_معدل_تبخیر_۷۰۰_میلیمتر است؛ در حالی که ایران #سالانه بیش از #۳_برابر_متوسط_جهانی_تبخیر_رطوبت دارد. بی عبارت دیگر، #ایران_سالانه بیش از #۲۱۰۰_میلیمتر_تبخیر_رطوبت دارد.
✅ در #ایران فقط #۱۰_درصد_وسعت_پهنه_سرزمینی قابلیت #کشت_و_کشاورزی دارد یعنی با توجه به #رشد_فزاینده_جمعیت که در #سال_۱۴۲۰_جمعیت_ایران به بیش از #۱۲۰_میلیون_نفر خواهد رسید و با توجه به #نیاز_روزافزون این #جمعیت_به_آب_و_غذا و با توجه به #بارش_کم_و_محدود و با توجه به #تبخیر_رطوبت_بالا، لزوم #اصلاح_الگوی_کشت، #اصلاح_الگوی_مصرف، #اعمال_قانون_آب_مجازی، #مدیریت_منابع_آب [در چارچوب گفتمان حکمرانی آب] گریز ناپذیر است.
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ باید #مراقب_باشیم_راه_را_خطا_نرویم اشتباه نکنیم حق را با باطل عوضی نگیریم،
✅ قران به معیار داده است. قرآن می فرماید: مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖ. بحث ما سر این است؛ آیا ما با پیغمبر هستیم یا نیستیم؟
✅ #اگر شما #دیدید این #راهی_که داریم #می_رویم راهی است که #کفّار_را_خوشحال_میکند، بدانید که #أَشِدَّاءُ_عَلَی_الْکُفَّارِ_نیستید. #پس مع رسول اللّه نیستید، #همراه_پیغمبر_نیستید.
✅ اگر نه، #دیدید این #راهی_که_می_روید، #استکبار_را، دولت های قاهر ضد دین و ضد اسلام را ناراحت و #عصبانی_می_کند؛ خوب این خوب است. #أَشِدَّاءُ_عَلَی_الْکُفَّارِ_هستید.
✅ حواسمان باید جمع باشد، #بدانیم_چه_کار_می_کنیم، #بدانیم_چه_می_گوییم؛ حرفی که می زنیم در جهت نقشهی دشمن نباشد، #جدول_دشمن_را_کامل_نکند.
✅ اگر ما #مراقب_باشیم، دشمن هیچ غلطی نمی تواند انجام بدهد، هیچ کاری نمی تواند بکند. انگشت اشارهی امام امروز برای ما مغتنم است؛ ببینید #امام_چه_می_گفت، #چه_می_خواست؛ ملّت این کار را کردند، [لذا] تا امروز موفّق شدند؛ امروز هم همینجور است؛ #امروز_هم_بایستی_مراقبت_کرد.
✅ #دشمن_در_دشمنی_خودش و در نقشهکشی خودش #جدّی_است، ما هم در مقابلهی با دشمن به شدّت جدّی هستیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۸)
✅ #ایالات_متحده_آمریکا، ایران را از طرح مساله در #شورای_امنیت منصرف کرد و پیشنهاد تشکیل #کمیسیونی_بی_طرف برای #حل_مساله_تقسیم_آب_هیرمند را داد که مورد #موافقت_دو_کشور قرار گرفت؛
✅ در این راستا #ایران یکی از #کارشناسان_فنی خود را برای بازدید از حاشیه #هیرمند و تاسیسات ساختهشده بر روی آن به #افغانستان اعزام کرد؛ در نظر نهایی این کارشناس درباره #علل_کم_آبی_منطقه_سیستان_ایران، «حفر رود در مسیر و توسعه کشاورزی در افغانستان» از دلایل این کمآبی عنوان شد.
✅ #دولت_آمریکا همچنین در #سال_۱۳۲۹_سه_نفر_متخصص در این زمینه را از کشورهای #شیلی، #کانادا و #ایالات_متحده برای عضویت در #کمیسیون انتخاب کرد.
✅ #کمیسیون_بی_طرف، مقدار #آب_لازم برای منطقه #سیستان ایران را (۰/۶۲) #میلیارد_متر_مکعب_در_سال یعنی بهطور #متوسط_۲۲_متر_مکعب_در_ثانیه تعیین کرد؛
✅ بر اساس #رای_کمیسیون، این میزان که کاملاً به #ضرر_ایران بود، در #سالهای_کمآبی کاهش مییافت و به هیچ عنوان با #نیازهای_آبی_منطقه_سیستان مطابقت نداشت به همین دلیل نیز #مورد_توافق_دولت_ایران_قرار_نگرفت؛
✅ با این حال #دولت_افغانستان که از رای #کمیسیون_بیطرف بسیار خرسند بود، همواره به نظرات کمیسیون بیطرف استناد میکرد و آن را مبنا و اساس مذاکره با ایران در زمینه تقسیم آب هیرمند میدانست و تلاش میکرد میزان آب جاری به ایران را به مقدار تعیینی از سوی کمیسیون محدود کند.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۳)
✅ آلودگیهای #نفتی، #صنعتی، #فاضلابهای_شهری، #ساخت_جزایر_مصنوعی در کشورهای عربی، #فلزات_سنگین و... چنان به جان #خلیج_فارس افتاده که گویی این دریا محل امن #جانوران_دریایی و #شهروندان_ساحلنشین نیست.
✅ قرنها #بزرگترین_تمدنها در #ساحل_شمالی یعنی در #فلات_مرکزی_ایران به وجود آمد و از طریق این دریا بر پهنههای بزرگی از جهان حکم راند.
✅ امروزه #میلیاردها_دلار در #سواحل_جنوبی_خلیج_فارس صرف #توسعه_شهری در خلیجفارس از سوی کشورهای حاشیه جنوبی میشود.
✅ اتفاقی که موجب #بالا_رفتن_دمای_آب_خلیج_فارس و #افزایش_شوری و #آلودگیهای_نمکی و تهدید جدی حیات این بستر دریایی شده است.
✅ #موسسه_مطالعات_ژئوپولیتیک، #استراتژیک، #تاریخ و #جغرافیای_خلیج_فارس در مطالعهای تاکید کرده که به دلیل #تردد_بیش_از_حد_کشتیها از آبهای خلیج فارس، #۶۰_درصد_آلودگی شناختهشده دریا در این آبها وجود دارد.
✅و#آلودگی ناشی از پالایشگاهها_۳۸_درصد است. #سالانه حدود #۲۵هزار_تانکر_نفتی از طریق #تنگه_هرمز عبور میکند و #۶۰_درصد_نفت_جهان از طریق آبهای خلیجفارس میگذرد.
✅ #نیروگاههای_تولید_برق و #آب_شیرین_کنها از دیگر موارد آلاینده خلیجفارس هستند و #۱۷۵_هزار_متر_مکعب_در_ساعت پساب از طریق پالایشگاه به سمت دریا تخلیه میشود
✅ و #پساب_های_شهری که غالباً فاقد #سیستم_جمعآوری و #انتقال_تصفیه فاضلاب شهری هستند، #۷۰_هزار_متر_مکعب در روز آلودگی تولید میکنند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می کند:
✅ #يافتههای_جديد از #اقليم_ايران در دهه پيشرو
🗓چهارشنبه: ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۲:۰۰ تا ۱۴:۰۰
🔗https://vroom.um.ac.ir/zarrin
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅ من توی جنگ #نه_درجه_داشتم، #نه_حاجی_بودم، #نه_طایفه_بزرگی_داشتم، #نه_پارتی_داشتم، #نه_سردار_بودم، #نه عضو حزب #اصولگرا_بودم، #نه عضو حزب #اصلاح_طلب_بودم اما از هزاران نفر تبعیت میکردم؛ من #یاد_ندارم_یک_نمونه_تمرد_کنم...
✅ اینجا #میزان_تقواست. هنر در چیز دیگری است؛ هنر در کلمه سروانی و سرداری نیست.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 کمیته تخصصی بازرسی فنی سدها برگزار می کند:
✅ #ترك، #رها_سازی و #برچيدن_سدها
🗓يكشنبه: ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۵:۰۰
🔗https://www.skyroom.online/ch/damsurvelliance/12-10-2023
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و انجمن ژئوپلیتیک ایران، برگزار میکنند:
✅ نکوداشت مقام علمی #دکتر_عزت_الله_عزتی
✅ زمان: روز چهارشنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۵ الی ۱۷
✅ مکان: تهران، خیابان کارگرجنوبی، میدان پاستور، خیابان دانشگاه جنگ، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، سالن شهید فلاحی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۹)
✅ در مذاکرات #سال_۱۳۴۵، #ایران_خواستار انجام #طرحها و #سرمایهگذاری_مشترک در #حوضه_هیرمند برای #تامین_آب #سیستان بود؛
✅ در جریان #مذاکرات_بین_دو_کشور در #سال_۱۳۴۹ خشکسالی هولناکی در منطقه #دلتای_رودخانه_هیرمند رخ داد که به #مهاجرت عده زیادی از #مردم_سیستان به #گرگان، #ترکمن_صحرا و #مشهد منجر شد.
✅ در همین سال به مدت #۲۳_روز جریان #آب_رودخانه_سیستان به عنوان بزرگترین شاخهای از هیرمند که به سمت ایران جاری است، #به_طور_کامل_قطع_شد و آبی از داخل رودخانه هیرمند به سمت ایران جریان نداشت.
✅ همچنین میزان #آب_ورودی از #رودخانه_سیستان و #کانالهای_منشعب از #رود_پریان_مشترک به کمترین میزان یعنی #۱۸۹_میلیون_مترمکعب کاهش یافت.
✅ با وجود #کمآبی_شدید در سراسر حوضه رودخانه، #دو_کشور با ادامه #مذاکرات، سرانجام در #۲۲_اسفند_سال_۱۳۵۱ موفق به #امضای_معاهده_تقسیم_آب_هیرمند شدند؛
✅ بر اساس این معاهده، #مقدار_آبی که از رود #هیرمند_در سال_طبیعی و #پرآبی از طرف افغانستان به ایران تحویل داده میشد، بهطور #متوسط_۲۲_مترمکعب_در_ثانیه (طبق نظر #کمیسیون_بیطرف_هیرمند) و یک #مقدار_اضافی #۴_مترمکعب_در_ثانیه بود که این میزان در #سالهای_کمآبی_کاهش_مییافت.
✅ و #دولت_ایران نمیتوانست بر بیشتر از این میزان، حتی در صورت وجود میزان بیشتری از آب در دلتای هیرمند، ادعا داشته باشد. در نهایت #سهم_ایران_از_کل_آب این رود #۱۴_درصد تعیین شد.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۴)
✅ #مرگومیر_آبزیان، #مهاجرت_آبزیان به خارج از منطقه، #تغییرات_در_تنوع_زیستی و #کاهش_تنوع_زیستی و #تغییر_رفتار_موجودات در محیط زیست منطقه از جمله آثار ناشی از آلودگی دریاهاست».
✅ #طول_مرزهای_آبی_ایران با #خلیج_فارس، #با_احتساب_جزایر در حدود #۱۸۰۰_کیلومتر و #بدون_احتساب_جزایر در حدود #۱۴۰۰_کیلومتر است.
✅ #طول_خلیج_فارس از #تنگه_هرمز تا #آخرین_نقطه_پیشروی آن #در_جهت_غرب در حدود #۸۰۵_کیلومتر است.
✅ #ایران_بیشترین_خط_ساحلی از #خلیج_فارس را در #پهنه_شمالی آن در اختیار دارد. اگرچه #آلودگیهای ناشی از فعالیتهای #نفتی و #صنعتی و #پتروشیمی و البته #فاضلابهای_شهری محیط زیست خلیجفارس را مخدوش کرده است.
✅ اما آنچه بیش از پیش #خلیج_فارس را با چالش جدی مواجه کرده، #فعالیتهای_مصنوعی در #سواحل_جنوبی این دریا در #امارات، #قطر، #عربستان و دیگر کشورهای عربی است.
✅ روزنامه #نیویورکتایمز در مقالهای انتقادی درباره #آلودگی_خلیج_فارس و #تاثیر_ساختوسازها_در_دوبی بر آبهای خلیجفارس نوشته است: « #اتکای_دوبی به #نمکزدایی به خلیجفارس آسیب میزند و #زبالههای_شوری به نام #آب_نمک تولید میکند که همراه با #مواد_شیمیایی مورد استفاده در فرآیند نمکزدایی، شوری را در خلیجفارس افزایش میدهد.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ اخلاص مقدرات طبیعی اطراف آدم را تغییر میدهد. آدم مخلص خیلی از بلاها سرش نمیآید.
✅ آیا #آدم_مخلص از این دنیا نمیرود؟ چرا، از این دنیا میرود. ولی شما میدانید همین آقای #سردار_سلیمانی #چرا_میرفت_توی_خطر؟
#چرا_طوریاش_نمیشد؟
#چرا_کارهایش_پیش_میرفت؟
✅ #تمام_دنیا_دنبال_این_بود ایشان #موفق_نشود! بعد موفق میشد. #تمام_جهان_کنترل_میکند این #موفق_نشود، موفق میشد و عین خیالش هم نبود.
✅ میدیدی که #روی_خاکریز_داشت_راه_میرفت. آقا بیا پایین تو رو خدا! تمام تیراندازهای دنیا دنبال تو هستند! خطری نیست بگذار بریم. #هیچ_غلطی_نمی_توانند_بکنند. و بعد #درست_هم_در_میآمد_حرفش.
✅ #رفقا اگر #کسی_مخلصانه_کار_کند خیلی از #بدبختیها_سراغش_نمیآید...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۵)
✅ #روزنامه_نیویورک_تایمز در مقالهای انتقادی درباره #آلودگی_خلیج_فارس و #تاثیر_ساختوسازها_در_دوبی بر #آبهای_خلیج_فارس نوشته است: «اتکای دوبی به #نمک_زدایی به خلیجفارس آسیب میزند و #زبالههای_شوری به نام #آب_نمک تولید میکند که همراه با #مواد_شیمیایی مورد استفاده در فرآیند نمکزدایی، #شوری را #در_خلیج_فارس_افزایش_میدهد.
✅ همچنین #دمای_آبهای_ساحلی را #افزایش_میدهد و به #تنوع_زیستی، #شیلات و #جوامع_ساحلی آسیب میرساند. #خلیج_فارس همچنین تحت تاثیر #تغییرات_آبوهوایی و تلاش برای #ساخت_جزایر_چند_میلیارددلاری_دوبی با استفاده از احیای زمین است.
✅ #املاک_ساحلی پیشنهادی شامل یک #جزیره_خصوصی_۳۴_میلیون_دلاری به شکل #اسب_دریایی است که در #مجمع_الجزایر_مصنوعی واقع شده است.
✅ بر اساس مطالعهای که در #سال_۲۰۲۱ منتشر شد، اگر اقدام فوری برای مقابله با این آسیبها انجام نشود، #نمک_زدایی در ترکیب با #تغییرات_آبوهوایی، #دمای_آبهای_ساحلی_خلیجفارس را تا #سال_۲۰۵۰_حداقل_۵_درجه_فارنهایت در بیش از #۵۰_درصد از این #منطقه_افزایش_میدهد.
✅ #دوبی در #سال_۲۰۲۱ تقریباً (۱۶۳/۶) #میلیارد_گالن_آب را #نمک_زدایی کرد. به ازای هر #گالن_آب_شیرین_شده تولیدی در #خلیج_فارس، بهطور متوسط (۱/۵) #گالن_آب_نمک در اقیانوس آزاد میشود.»
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۱۰)
✅ از #سال_۱۳۵۱ تاکنون، این #معاهده_مورد_پذیرش_و_استناد_دو_طرف بوده و قرارداد جدیدی در رابطه با بهرهبرداری از #هیرمند میان دو کشور شکل نگرفته است.
✅ با #وقوع_انقلاب_در_ایران و #حمله_شوروی_به_افغانستان در #سال_۱۳۵۷، موضوع #طرحهای_مشترک به #فراموشی_سپرده_شد.
✅ #آشفتگی اوضاع #داخلی_افغانستان با #حمله_شوروی و سپس #وقوع_جنگهای_داخلی در این کشور، #مانع از انجام #هرگونه_کنترلی_از_سوی_افغانستان_بر_جریان_آب_هیرمند شد.
✅ در #سال_۱۳۵۷، گروه #طالبان با #تصرف_کابل و به #کنترل درآوردن #بخشهای_وسیعی_از_افغانستان به قدرت رسید. در زمان #حکومت_طالبان در #افغانستان، #خشکسالی_شدیدی در بخشهای وسیعی از #آسیای_مرکزی، #ایران، #افغانستان و #پاکستان رخ داد که به مدت #۴_سال دوام داشت.
✅ #کاهش_بارندگی در قسمت #علیای_رودخانه و #تضاد در #دیدگاههای_سیاسی_گروههای_حاکم در #دو_کشور، زمینه را برای #قطع_کامل_آب_هیرمند و تحت فشار قرار دادن ایران فراهم کرد و برای #اولینبار_جریان_آب_هیرمند با #بستن_دریچههای_سدهای_مخزنی #ارغنداب و #کجکی بر روی ایران بسته شد.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 انجمن دیپلماسی آب ایران برگزار می کند:
✅ #كهن_الگوهای_سيستمی در #ديپلماسی_آب
🗓سهشنبه: ۲۱ آذرماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۳:۰۰ تا ۱۵:۰۰
🏢 دانشگاه تربیت مدرس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
37.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تو #رو_سفید_شدی خوشا به این سعادتت
شهید سر فراز، #مبارکه_شهادتت🌹🌹🌹
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۶)
✅ #سواحل_شمالی که در اختیار #ایران است روزبهروز از #اهمیت آنها از منظر #اقتصادی_کاسته و از سوی دیگر بر #میزان_آلایندگی_آبهای_ساحلی در سمت #ایران_افزوده میشود.
✅ #سواحل_ایرانی در حال از دست دادن اهمیت و موقعیت تاریخی خود در #خلیج_فارس هستند. #بنادر و #فرودگاهها در #سواحل_عربی با سرعتی شگفتآور توسعه یافتهاند و به مقصد اصلی بار، بازرگان، جهانگرد، روزنامهنگار و... در خلیجفارس تبدیل شدهاند.
✅ در #سال_۲۰۲۱ تنها (۲۷/۷) #میلیون_توریست_بین_المللی به کشورهای عضو #شورای_همکاری سفر کردند. مطابق با شاخص عملکرد #بنادر_جهانی که از طرف #بانک_جهانی و GMICPP منتشر میشود، #۴_بندر در #جنوب_خلیج_فارس در میان #۵_بندر با بهترین عملکرد در #سال_۲۰۲۱ در سطح جهانی بودهاند.
✅ #فرودگاه_دوبی نیز با جابهجایی حدود #۹۰_میلیون_مسافر_در_سال سومین فرودگاه بزرگ جهان از نظر تردد مسافر بینالمللی است.
✅ #سواحل_عربی همچنین از نظر تراکم حضور رسانهها و خبرنگاران بینالمللی و نیز برگزاری مسابقات ورزشی و... موقعیت ممتازی برای خود فراهم کرده است.
✅ همزمان جمعیت #۵_کشور_جنوبی_خلیج_فارس و #استانهای_ساحلی_عربستان در #۵۰_سال_گذشته بین #۷_تا_۳۳_برابر_افزایش یافته و به حدود #۳۳_میلیون نفر رسیده است.
✅ این در حالی است که #کرانههای_ایرانی بسیار عقب ماندهاند و جمعیت #شهرهای_ساحلی ما از حدود (۳/۵) #میلیون_نفر تجاوز نمیکند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سلسله نوشتاری پیرامون حوضه آبریز ارس (۱)
✅ #رود_ارس شاهرگ حیاتی برای #منطقه_شمال_غرب_ایران محسوب می شود. ارس که با همین نام نیز در کشورهای همجوار شناخته می شود از دامنه شمالی #کوههای_بینگول_داغ، استان #ارزروم_ترکیه سرچشمه می گیرد و پس از طی مسافتی طولانی با پیوستن #رود_آخوریان به آن، مرز مشترک میان #ترکیه و #ارمنستان را تا #آذربایجان (نخجوان) ترسیم می کند.
✅ بنابر آمارها #حجم_متوسط_سالیانه_آب جاری #رودخانه_ارس در #۳۰_سال_گذشته ۱۰/۵۰ #میلیارد_متر_مکعب است (بنا به آمار منابع پژوهشی ترکیه #۱۳_میلیارد_متر_مکعب) که از این مقدار #۴_میلیارد_متر_مکعب از ترکیه و #۲_میلیارد_متر_مکعب از ارمنستان و #۲_میلیارد_متر_مکعب از جمهوری آذربایجان و ۲/۵ #میلیارد_متر_مکعب از ایران سرچشمه می گیرد.
✅ هر یک از کشورهای این حوضه آبی، #سدهایی را در مسیر این رود احداث کردهاند که از مهمترین این سدها می توان به #سد_آخوریان که به طور مشترک میان #ارمنستان_و_ترکیه، #سدهای_ارس_و_خداآفرین مشترک میان #ایران_و_آذربایجان اشاره کرد.
ادامه دارد...
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
موجیم و هوای صخره در سر داریم....
به کانال #اندیشکده_حکمرانی_آب بپیوندید
لینک کانال: https://eitaa.com/WaterGovernanceThinkTankNGO
ارتباط با مدیر کانال: @MHDNGO
13.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ #مجاهدت های #در_راه_خدا با این چیزها قابل مقابله و #قابل_جبران_نیست. خدای متعال می فرماید: «إِنَّ اللهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَ أَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللهِ فَیَقْتُلُونَ وَ یُقْتَلُونَ».
✅ آنچه #در_برابر_مجاهدت_در_راه_خدا وجود دارد و خدای متعال در مقابل تقدیم کردن و روی دست گرفتن جان و مال در راه خدا قرار داده، #بهشت است، #رضای_خدا_است.
✅ آن #چیزهایی_که_در_دست_و_بال ما است چه #تشکّر_زبانیمان، چه #تشکّر_عملیمان، #چه_نشانمان، #چه_درجهای که می دهیم؛ چیزهایی است که بر حسب #محاسبات_مادّیِ_دنیایی_قابل_ذکر است امّا بر حسب #محاسبات_معنوی_و_الهی_قابل_ذکر_نیست.
✅ الحمدلله #خدای_متعال_به این #برادر_بسیار_عزیزمان، آقای سلیمانی هم #توفیق_داده.
✅ #ایشان_بارها، بارها، بارها #جان_خودشان را #در_معرض_تهاجم_دشمن_قرار_دادهاند، در #راه_خدا، #برای_خدا و #مخلصاً_لِلّه؛ و مجاهدت کردهاند.
✅ انشاءالله #خدای_متعال به ایشان اجر بدهد و تفضّل کند و زندگی ایشان را با سعادت، و #عاقبت_ایشان_را_با_شهادت_قرار_بدهد، البتّه نه حالا. هنوز سال ها جمهوری اسلامی با ایشان کار دارد. امّا بالاخره آخرش انشاءالله شهادت باشد. انشاءالله مبارکتان باشد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️📔 سلسله نشستهای حکمرانی آب در ایران (#چالشها و #راهبردها)
⭕️ نشست چهارم: #حوضه_آبریز_هریرود
هیئت اندیشه ورز:
✅ #دکتر_سید_محمد_رضا_علوی_مقدم
(رئیس پژوهشکده محیط های خشک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و مدیر پروژه شرکت مهندسین مشاور طوس آب)
✅ #دکتر_احسان_تمسکی
(پژوهشگر حکمرانی آب و عضو کمیسیون مدیریت اکوسیستم ها "CEM" در IUCN)
✅ #مهندس_ناصر_خلقی
(پژوهشگر مسائل آب و مدیر مطالعات شرکت مهندسین مشاور مجد آب شرق)
دبیر علمی هیئت:
✅ #دکتر_محمد_حاصلی
(دبیر اندیشکده حکمرانی آب سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح)
🗓 سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ
🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می شود و همزمان از طریق لینک زیر پخش می گردد (ورود با گزینه میهمان):
https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/geography
🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سلسله نوشتاری پیرامون حوضه آبریز ارس (۲)
✅ بنابر آمارها #حجم_متوسط_سالیانه_آب جاری #رودخانه_ارس در #۳۰_سال_گذشته ۱۰/۵۰ #میلیارد_متر_مکعب است (بنا به آمار منابع پژوهشی ترکیه #۱۳_میلیارد_متر_مکعب) که از این مقدار #۴_میلیارد_متر_مکعب از ترکیه و #۲_میلیارد_متر_مکعب از ارمنستان و #۲_میلیارد_متر_مکعب از جمهوری آذربایجان و ۲/۵ #میلیارد_متر_مکعب از ایران سرچشمه می گیرد.
✅ چند سالی است که #دولت_ترکیه در راستای #پروژه_شرقی_آناتولی موسوم به #داپ به جلوگیری از خروج آب این کشور، با احداث سدهای بزرگ در سرچشمههای رود ارس اقدام کرده است.
✅ #پروژه_جنوب_شرقی_آناتولی نیز با عنوان طرح #گاپ شناخته می شود که عمدتا سدسازی بر سر شاخههای #دجله_و_فرات است.
✅ طبق گزارش کمیسیون توسعه پایدار #اتاق_ایران درباره آثار #پروژه_آناتولی_شرقی (داپ) بر منابع آبی #شمال_غرب_ایران از #کاهش #۳۰_درصدی_سهم_ایران از منابع آبی رودخانه ارس حکایت دارد.
✅ افزایش ایجاد سازهها و سدهای آبی به ویژه در سال های اخیر و ایجاد #۱۴_سد در کشور #ترکیه از جمله #پروژه_آناتولی_شرقی موسوم به #داپ و همچنین #آلودگی_آب_رودخانه_ارس به ویژه از سوی کشور #ارمنستان در نتیجه #فعالیت_های_معدنی و همچنین #نیروگاه_اتمی_متسامور در کشور ارمنستان باعث تنزل کمیت و کیفیت آورد رودخانه ارس شده و در آینده نیز می تواند دسترسی به منابع آب رودخانه ارس را محدودتر هم بکند.
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO