💠 نفس امّاره
🔹 [امام علی (علیه السلام)] فرمودند: «إِذَا قَدَرْتَ عَلَی عَدُوِّكَ فَاجْعَلِ الْعَفْوَ عَنْهُ شُكْراً لِلْقُدْرَةِ عَلَیهِ»؛[1] اگر بر دشمنت مسلّط شدی قادرانه او را مقهور کردی، عفو از او را #شکر_قدرت قرار بده.
🔹 #شکر نعمت مصادیقی دارد، فرمود اگر بر دشمن پیروز شدید، عفو از او را شکر قرار بدهید؛ یعنی یکی از مصادیق شکرِ نعمت است. این برای کدام دشمن است؟ آن دشمنی است که اگر شما بر او مسلّط شدید او دگرباره در صدد عدوات و دشمنی نباشد؛ اما آن دشمنی که هرگز دست از دشمنی برنمی دارد نباید مورد عفو قرار بگیرد، همچنان باید تحت استیلا قرار بگیرد و آن #نفس_اماره است. شیطان آن دشمنی نیست که اگر کسی نسبت به او مهربانی کند از او عفو کند، او صرف نظر کند. اینکه حضرت فرمود: «أَعْدَی عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِی بَینَ جَنْبَیكَ»؛[2] فرمود از هر دشمنی این هوس بدتر است، چرا؟ برای اینکه حالا یا مار یا عقرب یا سگ یا گرگ به انسان حمله کرد، انسان اگر یک مقدار گوشت یا غذایی پیش این سگ بیندازد، در همان چند لحظه ای که سگ یا گرگ مشغول خوردن آن گوشت است، آدم را رها می کند؛ اما این #نفس_اماره اگر گفت این نگاه نامحرم را انجام بده، یا این حرف حرام را بزن! همین که انسان حرف او را گوش داد، حرف بد زد یا نامحرم را نگاه کرد، او یک قدم جلوتر می آید. هیچ ممکن نیست دشمنی مثل نفس امّاره باشد. هر دشمنی را انسان یک طعمه جلوی او بیندازد در همان چند لحظه یا چند ساعتی که مشغول خوردن آن طعمه است، انسان آزاد است؛ اما #نفس_اماره همین که انسان یک قدم حرف او را گوش داد، او ده قدم جلوتر می آید؛ لذا «أَعْدَی عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِی بَینَ جَنْبَیكَ». این بیان نورانی حضرت رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) است.
[1] . نهج البلاغة (للصبحی صالح)، حکمت11.
[2]. مجموعة ورام، ج1، ص59.
#شکر_قدرت
#بدترین_دشمن
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/12/10
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ویژه برنامه #شمیم_ولایت
🔸 اهمیت نهج البلاغه
#باز_نشر
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره71
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_سلامت
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: معده، حوض بدن است و رگ ها به آن پیوسته اند، پس هرگاه معده سالم باشد رگ ها سلامتی صادر می كنند و هرگاه معده بیمار باشد رگ ها بیماری صادر می كنند[1] و باز می فرماید: معده خانه هر دردی و پرهیز پایه هر درمانی است، پس چیزی بخور كه با تو سازگار باشد.[2]
[1] . الْمَعِدَةُ حَوْضُ الْبَدَنِ وَالْعُرُوقُ إلَیهَا وَارِدَةٌ، فَإِذَا صَحّتْ الْمَعِدَةُ صَدَرَتْ الْعُرُوقُ بِالصّحّةِ وَإِذَا سَقِمَتْ الْمَعِدَةُ صَدَرَتْ الْعُرُوقُ بِالسّقَمِ (كنز العمال، ج10، ص38).
[2] . الْمَعِدَةُ بَیتُ كُلِّ دَاءٍ وَ الْحِمْیةُ رَأْسُ كُلِّ دَوَاءٍ فَأَعْطِ نَفْسَكَ مَا عَوَّدْتَهَا (طب النبی، ص19).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 103
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آیت الله العظمی جوادی آملی:
طرزی زندگی کنیم که بیگانه نتواند در #فضای_مجازی سوء استفاده کند / چون در فضای مجازی، انتقال اندیشه میسر است پس #فضایی_حقیقی است / باید در درون این فضای حقیقی هم پیام داشته باشیم.
👇👇👇👇👇
💠 آیت الله العظمی جوادی آملی:
طرزی زندگی کنیم که بیگانه نتواند در #فضای_مجازی سوء استفاده کند / چون در فضای مجازی، انتقال اندیشه میسر است پس #فضایی_حقیقی است / باید در درون این فضای حقیقی هم پیام داشته باشیم.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسات، دیدارها و سخنرانی های مختلف خود درباره فضای مجازی اظهار داشتند که در فضایی که #انتقال_اندیشه میسر است، اسم آن را نباید فضای مجازی گذاشت، بلکه این فضا، #فضای_حقیقت است و لذا مبلغان را دعوت می فرمایند تا این فضای حقیقی را دریابند.
▫️ ایشان در تفسیر #سوره_حجرات بیان داشتند: «کسانی که توفیق تبلیغ ندارند، لااقل این #فضای_حقیقی را دریابند، ما فضای مجازی نداریم، چون سیم حقیقت نیست، تا بیسیم بشود مجاز؛ آن چهره تلویزیون حقیقت نیست، تا بی چهره و بی شیشه بشود مجاز. همین که اندیشه در این فضا نقل و انتقال میشود و بر جوانها اثر می گذارند، این فضا، فضای حقیقی است. ما هیچ حقی نداریم که بگوییم فضا، فضای مجازی است! وقتی #نقل_و_انتقال_اندیشه میسّر است، فکر منتقل می شود و جوان زیر و رو می شود، فضا #فضای_حقیقی است».
معظم له در همین جلسه تاکید داشتند: «ما خودمان در بیرون از این فضا طرزی باید زندگی کنیم که بیگانه نتواند سوء استفاده کند و در درون این #فضای_حقیقی هم باید پیامی داشته باشیم».
(جلسه 19 سوره حجرات 16/8/1395)
▫️ آیت الله العظمی جوادی آملی همچنین با تاکید بر اینکه در فضای مجازی باید نسبت به هر گفتار و نوشتاری، تحقیق انجام شود، اظهار داشته اند: «وقتی #اندیشه، نقل و انتقال بشود، فضا #فضای_حقیقی است. اگر كسی این را گوش می دهد و بی تحقیق می پذیرد ـ خدای ناكرده ـ دارد آن گوینده را عبادت می كند؛ لذا هر گفتار و رفتار و نوشتاری را ما باید تحقیق كنیم».
( جلسه درس اخلاق 26/5/1396)
▫️ «این فضای مجازی که الآن به غالب خانواده ها آمده است، یک امتحان بزرگی برای ماست. [طبق قول معصوم] اگر کسی برابر این، حرف کسی را گوش می دهد که نمی داند او چه می گوید یا حرفش مشکوک است، دارد او را #عبادت_می_کند. این فضای مجازی در حقیقت #فضای_حقیقی است نه فضای مجازی. هر جا اندیشه و فکر، نقل و انتقال می شود، حقیقت است. فرمود دارد چیزی را که نگاه می کند، حرفی را که می شنود، اگر آن گوینده از طرف خدا می گوید، این دارد حرف خدا را عبادت می کند. اگر حرف هوس و حرف #بیگانه را می زند، او دارد #شیطان را عبادت می کند».
(سخنرانی جلسات هفتگی اهالی دماوند تاریخ: 17/05/97)
🔸 ایشان در دیدار اخیر خود با رییس قوه قضائیه بر دیدگاه خود بر #فضای_مجازی تاکید و بیان داشتند: «درباره فضای مجازی اگر واقعاً ما آدم های صالحی باشیم ترسی نداشته باشیم که دیگری بگوید این چه چیزی را می خواهند منتشر کند؟ ما وقتی که درست باشیم حرف ما، گفتار ما، رفتار ما، مطابق باشد اینها چه چیزی را منتشر می کنند؟ اگر یک سلسله چیزهای خلاف را #منتشر کنند که آن راه دارد و می شود از آنها جلوگیری کرد، مثلا اگر کسی چیزهایی دروغی را منتشر کرد، محاکمه بشود بعد دیگران حسابش را می کنند، اما ما اگر با #طهارت زندگی بکنیم، از دنیا مجازی باکی نیست».
(دیدار رییس قوه قضائیه، 6/5/1400)
ـ دیدار ائمه جماعات تهران، تاریخ: 1397/05/21.
ـ جلسه درس اخلاق، تاریخ: 1397/04/14
ـ دیدار مدیران دفتر تبلیغات استان تهران، تاریخ: 1396/05/02
ـ درس تفسیر سوره حجرات جلسات 16، 19 و 21 در آبان ماه 1395.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
که عشق آسان نمود اول.mp3
3.55M
💠 روز بیست و دوم ماه #ذی_الحجه 1442
🔹 که عشق آسان نمود اول
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 كه عشق آسان نمود اول
🔹 اینكه گفتند «كه عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشكل ها»[1] برای این است كه اول یك حالت شفاف و روشنی نصیب انسان می شود، بعد وقتی بخواهد راه بیفتد لنگان لنگان راه می افتد، این #مجذوب_سالك همین است. یك وقت انسان در تشییع شهیدی، در عیادت بیماری یا مانند اینها حالی به او دست می دهد، وقتی حالی به او دست داد آسان تصمیم می گیرد كه به راه بیفتد، این آسان است. اگر یك كار خلافی می كرد به آسانی تصمیم می گیرد ترك كند، این عاشقانه وارد شد و خیلی هم به سهولت و آسانی تصمیم گرفت، اما بقیه راه را باید لنگان لنگان برود؛ این است كه «عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشكل ها».
🔹 آنهایی كه سالك محض هستند، هیچ وقت تصمیم آسان نمی گیرند، از همان اول با دشواری لنگان لنگان هستند تا آخر، این #سالك_محض است؛ اما آن #مجذوب_سالك اول به آسانی وارد می شود، بعد با دشواری رو به رو می شود؛ اما آنها كه مجذوب محض هستند همیشه راحت اند!
🔹 وجود مبارك حضرت امیر #مجذوب_محض است، این طور نیست كه حضرت به سختی و با مبارزه با نفس و جهاد نفس مثلاً اینها را گذاشته باشد كنار، این طور نیست! مجذوبِ محض همیشه راحت است كه عشق آسان نمود اول، كه عشق آسان نمود وسط، كه عشق آسان نمود آخر. #سالك_محض همیشه در مشكلات است، برای اینكه این راه، راه سخت است كه افتاد مشكل ها در اول، افتاد مشكل ها در وسط، افتاد مشكل ها در آخر. #مجذوب_سالك «كه عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشكل ها». #سالك_مجذوب كه اول دشواری هاست، بعد كه عشق آسان نمود آخر، اگر در آخرها عشق دستش را بگیرد دیگر به آسانی حركت می كند.
🔹 غرض این است كه اگر كسی سالك باشد، متشابه نشناس باشد، خیال می كند این عطش است یا خیال می كند این واقعیتی است. همیشه انسان، نیازمند به #استاد_كامل و ماهر و دستگیر است.
[1] . دیوان حافظ، غزل 1.
#سالروز_شهادت_جناب_میثم_تمار
#سلوک_الهی
#نیاز_به_استاد
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نمل _ جلسه 5
تاریخ: 1391/02/19
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره72
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_سلامت
🔸 امام كاظم (علیه السلام) می فرماید: معده خانه و كانون بیماری هاست.[1]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: نوزادانتان را در هفت روزگی ختنه كنید كه مایه پاكیزگی و رشد سریع گوشت است.[2]
[1] . الْمَعِدَةُ بَیتُ الدَّاءِ (مكارم الاخلاق، ص362).
[2] . اخْتِنُوا أَوْلادَكُمْ فى السَّابِعِ، فَإِنَّهُ أَطْهَرُ وَ أَسْرَعُ لِنَبَاتِ اللَّحْمِ... (مكارم الاخلاق، ص230).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 103
🆔 @a_javadiamoli_esra
موثق بودن مسلم بن عقیل علیه السلام.mp3
2.69M
💠 روز بیست و سوم ماه #ذی_الحجه 1442
🔹 موثق بودن مسلم بن عقیل علیه السلام
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 موثق بودن مسلم بن عقیل علیه السلام
🔹 نامه های فراوانی از كوفه رسید، حضرت در جواب مردم كوفه و در برابر صدها نامه این مسئله را طرح كرد كه امامت #عهد_الهی است، شما باید صبّار و شكور باشید و من نماینده ام #مسلم_بن_عقیل را اعزام می كنم، حرف او حرف من است، كسی را اعزام می كنم كه مورد #وثوق من و ثقه است. آن چنان مسلم بن عقیل موثق بود كه وقتی همه اموال #بیت_المال به دست مسلم بن عقیل رسید، سعی كرد در مصارف شخصی از اموال بیت المال استفاده نكند و هفتصد درهم در همین كوفه مقروض شد یا پول های فراوانی كه به حضرتش می دادند، از آن پول ها استفاده نكرد كه دینش را ادا كند و در آن وصیتش فرمود من مقداری مقروضم، این سلاحه های جنگی ام را بفروشید و قرضم را ادا كنید.[1] اینكه می بینید نام #مسلم مانده است، برای همین است که سیره او سیره حسین بن علی بود و سیره حسین بن علی سیره علی بن ابی طالب است؛ فرمود ما اینچنینیم و ماند. اگر می بینید الآن قسمت مهم بودجه های عزاداری برای جریان كربلاست، برای همان واقعیت است.
🔹 مردم به كسی مال می دهند كه نخواهد، مردم به كسی احترام می كنند كه نخواهد، ما به كسی علاقه مندیم كه او علاقه نطلبد، كسی را تكریم می كنیم كه كرامت طلبكار نباشد، این #فطرت انسان هاست.
[1] . الارشاد، ج 2، ص 61.
#منزل_زباله_و_رسیدن_خبر_شهادت_جناب_مسلم_و_هانی_به_امام_حسین_علیه_السلام
#بیت_المال
#فطرت
#عهد_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1379/01/20
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ویژه برنامه #شمیم_ولایت
🔸 خطر ضعف فرهنگی
#باز_نشر
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره73
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_سلامت
🔸 سفر: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: مسافرت كنید تا تندرست باشید.[1]
امام سجاد (علیه السلام) میفرماید: به حج و عمره بروید تا صحت بدن یابید.[2]
[1] . سَافِرُوا تَصِحُّوا... (الفقیه، ج2، ص265).
[2] . حُجُّوا وَ اعْتَمِرُوا تَصِحَّ أَجْسَامُكُمْ... (الدعوات، ص76).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 103
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مباهله
روز #مباهله از مقدس ترین روزهای ایام سال است. مباهله كه از بِهال و تضرّع است یك سنخ دعاست. انسانی كه مستجاب الدعوه است از كرامت برخوردار است. خصوصیت #مباهله در این نیست كه این ها اهل دعایند و دعای این ها مستجاب است؛ زیرا این لازمه عصمت و لازمه امامت نیست، یک لازمه مشتركی است. ممكن است برخی از مؤمنان ویژه دعایشان مستجاب باشد. آنچه در جریان مباهله مطرح است این است كه #اول_برهان بود, بعد #دعای_اثربخش.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام روز مباهله
تاریخ: 1394/07/13
🆔 @a_javadiamoli_esra
35.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 مباهله
🔸 جریان «مباهله» مستحضرید که یک #معجزه_خالده_الهی است؛ یعنی امروز هم اگر کسی آن توفیق را بیابد و آن طهارت روح را تحصیل کند، میتواند مباهله کند...
👇👇👇👇👇
💠 مباهله
🔸 جریان «مباهله» مستحضرید که یک #معجزه_خالده_الهی است؛ یعنی امروز هم اگر کسی آن توفیق را بیابد و آن طهارت روح را تحصیل کند، میتواند مباهله کند.
🔸 در آیه شصت سوره مبارکه «آل عمران» و بعد 61 به بعد این جریان #مباهله مطرح است. با مسیحیهای نجران برهان اقامه کرد، وقتی برهان در آنها اثر نکرد، فرمودند اثر عملی دارد و آن «مباهله» است. خدای سبحان به پیامبرش (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) دستور بِهال داد، فرمود به آنها بگو ما چنین #مباهله می کنیم و راه مباهله هم این است که ما فرزندانمان و دخترانمان و مردانمان را دعوت می کنیم، شما هم همین کار را بکنید. این را در جریان روز قبل گفت و آنها هم پذیرفتند. فردا که شد دیدند وجود مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) حسین بن علی (صلوات الله و سلامه علیه) را در آغوش گرفت، دست امام حسن (سلام الله علیه) را گرفت، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) پشت سر و امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) هم در کنار او، اینها پشت سر پیامبر بودند. فرمود: ﴿نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ﴾؛[1] یعنی #حسن_و_حسین_سلام_الله_علیهما را ما آوردیم و شما هم فرزندانتان را بیاورید، ما #دخترانمان شما دخترانتان، ما کسانی هم که #به_منزله_جان_ما هستند را میآوریم شما هم همچنین؛ این برای آن است که ریشه این خانوادهای که داعیه دروغ دارند قطع بشود ﴿ثُمَّ نَبْتَهِل فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللّهِ عَلَی الْكَاذِبِینَ﴾.[2]
[1]. سوره آل عمران، آیه61؛ ﴿فَمَنْ حَاجَّكَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْكاذِبین﴾.
[2]. سوره آل عمران، آیه61.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام مباهله
تاریخ: 1397/06/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
واجبات رکنی ولايت.mp3
4.71M
💠 روز بیست و چهارم ماه #ذی_الحجه 1442
🔸 واجبات رکنی ولايت
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 واجبات رکنی ولایت
🔸 اگر کسی «مَنْ مَاتَ وَ لَمْ یعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة»؛[1] #امام_زمان در حقیقت به همان امامتشان است، به همان ولایتشان است، به همان حدیثشان است؛ اگر کسی #معارف اینها را نشناسد «مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیة». هر حکمی که درباره قرآن است درباره عترت هم هست، هر حکمی که درباره عترت هست درباره قرآن هم هست. اگر درباره وجود مبارک پیغمبر گفته شد: ﴿ینادُونَكَ مِنْ وَراءِ الْحُجُراتِ أَكْثَرُهُمْ لا یعْقِلُونَ﴾، آنکه به منزله #جان پیغمبر_است او هم همین طور است.
🔸 24 ذی حجّه روز #مباهله است. از غریبترین ایام زندگی ما همین 24 ذی حجّه است. می دانید خیلی از ما عالمانه حرف می زنیم و عوامانه فکر می کنیم! ما آن #ارکان_ولایت را تقریباً از دست می دهیم، اما آن اجزای غیر رکنی را خیلی محترم می شماریم! اوّل ذی حجّه یا فلان شب یا فلان روز ازدواج وجود مبارک حضرت امیر با فاطمه زهرا (سلام الله علیهما) است، اینها جزء واجبات غیر رکنی است! ما در نماز یک واجب رکنی داریم، یک واجب غیر رکنی؛ امامت همین طور است، ولایت همین طور است. #غدیر جزء واجبات رکنی است، با ازدواج فرق می کند. #مباهله جزء واجبات رکنی است، با ازدواج فرق می کند. نه رسانه های ما از مباهله تعریف می کنند، نه خود ما!
🔸 وقتی مأمون به وجود مبارک #امام_رضا_سلام_الله_علیه عرض می کند به چه دلیل علی بن ابیطالب أفضل است؟ دیگر نفرمود #غدیر! فرمود: «بِآیةُ ﴿أَنْفُسَنَا﴾[2]». خدا وقتی وجود مبارک حضرت امیر را #جان_پیغمبر می داند، آیا از این بالاتر فضیلت فرض می شود؟ «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِی مَوْلَاه»[3] کجا! که گفته خود پیغمبر است؛ البته «من الله» است، تا آنکه ذات اقدس الهی فرمود علی #جان_پیغمبر است و وجود مبارک امام رضا (علیه السلام) به این استدلال کرد. مأمون (علیه من الرحمن ما یستحقه) یک اشکال کرد، وجود مبارک امام رضا جواب داد.[4] غرض این است که مباهله جزء #واجبات_رکنی_ولایت است. این روز را نه رسانه ها از آن نامی می برند، نه در حوزهها خبری هست! آن وقت آن مسائل واجبات غیر رکنی را بله، خیلی دامن می زنیم، آنها هم واجب هست، مثل اجزای نماز است؛ اما حمد و سوره کجا، رکوع و سجود کجا؟ حمد و سوره واجب غیر رکنی است، اما رکوع و سجود واجب رکنی است. مسئله غدیر از یک طرف، مسئله مباهله از طرف دیگر، اینها جزء #واجبات_رکنی_ولایت است.
[1]. وسائل الشیعة، ج16، ص246.
[2]. سوره آل عمران، آیه61؛
[3]. الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج1، ص420.
[4] . الفصول المختارة، ص38.
#روز_مباهله
#ارکان_ولایت
#جان_پیغمبر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حجرات جلسه 2
تاریخ: 1395/07/04
🆔 @a_javadiamoli_esra
48.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 مباهله
🔸 خصوصیت #مباهله در این نیست كه اینها اهل دعایند و دعای اینها مستجاب است، زیرا این لازمه عصمت و لازمه امامت نیست، یک لازمه مشتركی است، ممكن است برخی از مؤمنان ویژه دعایشان مستجاب باشد. آنچه در جریان #مباهله مطرح است این است كه اول #برهان بود, بعد #دعای_اثربخش.
👇👇👇👇👇
💠 مباهله
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی جمیع الأنبیاء و المرسلین و الأئمة الهداة المهدیین سیما خاتم الأنبیاء و خاتم الأوصیاء(علیهما آلاف التحیة و الثناء) بهم نتولّی و من أعدائهم نتبرّیء الی الله».
🔸 رخدادهای اسلام گاهی مربوط به نبوّت است و زمانی مربوط به امامت و جامع مشترك بین این دو فضیلت الهی, #ولایت است. جریان امامت علی بن ابی طالب (علیه أفضل صلوات المصلّین) هم در جریان #غدیر مطرح است كه گذشت و هم در جریان #مباهله مطرح است كه در آستانه این رخداد شیرین تاریخ هستیم. #مباهله كه از بِهال و تضرّع است یك سنخ دعاست. انسانی كه مستجاب الدعوه است از كرامت برخوردار است. خصوصیت #مباهله در این نیست كه اینها اهل دعایند و دعای اینها مستجاب است، زیرا این لازمه عصمت و لازمه امامت نیست، یک لازمه مشتركی است، ممكن است برخی از مؤمنان ویژه دعایشان مستجاب باشد. آنچه در جریان #مباهله مطرح است این است كه اول #برهان بود, بعد #دعای_اثربخش.
🔸 یك وقت میگوییم «اللَّهُمَّ الْعَنْ أَوَّلَ ظَالِمٍ ظَلَمَ»،[1] یك وقت ما به اذن خدا و به دستور خدا با قدرت الهی، لعنت خدا را بر تبهكار قرار می دهیم. جریان بِهال معروف و #مباهله شناختهشده، جعل لعنت است نه درخواست لعنت, این یك نكته. نكته دوم اینكه تعبیری كه وجود مبارك پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) كرد فرمود #ما و شما, ما #نفس خودمان را, #دختر خودمان را, #فرزندان خودمان را دعوت میكنیم، اینكه وجود مبارك پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) به دستور خدا به آنها فرمود: ﴿نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ﴾، منظور از ﴿أَنْفُسَنا﴾ حتماً باید كسی باشد كه به منزله نفس ما باشد، وگرنه اتحاد داعی و مدعوّ كه ممكن نیست.
🔸 به اذن خدا وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) گفت ما از كسانی دعوت می كنیم كه در این بِهال حضور به هم برساند كه این به منزله جان ماست ﴿أَنْفُسَنا﴾، این ﴿أَنْفُسَنا﴾ از فخرآورترین القاب وجود مبارك علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) است, مرحوم شیخ طوسی در تلخیص الشافی فی الإمامة نقل می كند[2] ـ این كنز العمّال هم این را نقل كرده است[3] ـ كه یكی از افرادی كه محضر پیغمبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) را درك كردند سؤال كردند از صحابه كه شما نظرتان درباره اصحابتان چیست؟ وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) درباره برخی از اصحاب سخنانی فرمود, این شخص عرض كرد كه من درباره صحابه سؤال کردم, نظر شما درباره علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) را نفرمودید, حضرت فرمود سؤال تو درباره اصحاب من است، سؤال تو كه درباره نفس من نبود، علی نفس من است، تو سؤالت را عوض كن من هم جواب بدهم, تو از اصحاب سؤال كردی نه از نفس, علی نفس من است. اینها نشان می دهد كه وجود مبارك علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) #به_منزله_جان مطهّر رسول خداست.
🔸 فضیلت این روز در این است كه دعای مخصوصی دارد كه این دعای #مباهله همان دعای سحرهای ماه مبارك رمضان است با یك تفاوت مخصوص و یك ترجیعبند خاص، آغازش«اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُكَ مِنْ بَهآئِكَ بِاَبْهاهُ وَكُلُّ بَهآئِكَ بَهِی اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُكَ بِبَهآئِكَ كُلِّهِ»[4] بعد جمال و جلال الهی را بازگو میكند، این دعا چند جمله بیش از دعای سحر معهود معروف است، یك؛ یك ترجیعبند دلمایه و دلپذیر و دلربا هم دارد، دو؛ كه این دو خصیصه این دعا را از دعای سحر جدا كرده است، سه؛ مستحب است كه این دعا را مؤمنان در روز 24 ماه پربركت ذی الحجّه قرائت و تلاوت كنند و ثواب این را هم به دوده طاها و اُسره یاسین اهدا كنند كه #ذخیره_دنیا_و_آخرت باشد.
[1]. کامل الزیارات، النص، ص178.
[2]. تلخیص الشافی فی الإمامه، ج3، ص8.
[3]. ر.ک الشافی فی الإمامه، ج2، ص253.
[4]. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج2، ص759.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام مباهله
تاریخ: 1394/07/13
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ویژه برنامه #شمیم_ولایت
🔸 همتایی غدیر و قدر
#باز_نشر
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra