درس قیام آفرینی
🔹 رهبران الهی تلاش می کنند که جامعه انسانی را #وارث_حسین_بن_علی (علیه السلام) کنند. اگر جامعه ای وارث حسین بن علی (علیه السلام) بود، میراث همه انبیا را به سهم خود خواهد برد؛ چون یکی از شعارهای رسمی در هنگام عرض ادب و برخورد با یک دیگر در مراسم سوگ سالار شهیدان این است: «عظّم الله» یا «أعظم الله أجورنا و أجورکم بمصابنا بالحسین (علیه السلام) و جعلنا و إیّاکم من الطالبین بثاره».
بخش نخست عبارت یاد شده، آن است که ما در سانحه سنگین کربلا اندوهنگین هستیم و مصیبت زده ایم؛ خداوند اجر همه را افزون کند. بخش دوم شعار مزبور این است که خداوند ما را جزو کسانی قرار دهد که برای خونخواهی سالار شهیدان و گرفتن خونبهای حسینی موفّق به قیام هستند!
🔹 ما وقتی می توانیم خونبهای حسین بن علی (علیه السلام) را بگیریم که #وارث_او_باشیم؛ چون اگر وارث او نباشیم، خونبها خواهی به ما ارتباطی ندارد. اگر کسی نسبت به مقتولی یا شهیدی بیگانه باشد، حق ندارد برای خونخواهی او انتقام بگیرد. پس، طبق این شعار و دعا ما جزو وارثان حسین بن علی (علیه السلام) هستیم. از این رو، از خدا توفیق طلب خونبهای حسین بن علی (علیه السلام) را داریم.
🔹 حسین بن علی (علیه السلام) یک شخصیّت حقوقی دارد و یک شخصیّت حقیقی و نیز کسانی که شخصیت حقوقی و حقیقی او را شهید کردند، به وسیله مختار به هلاکت رسیدند؛ امّا شهیدکنندگان شخصیّت حقوقی (امامت و خلافت و رهبری و ولایت او) حسین بن علی (علیه السلام) همواره هستند. بنابراین، #راهیان_طریق حسین بن علی (علیه السلام) که جزو وارثان او هستند، می توانند به خونخواهی شخصیّت حقوقی سالار شهیدان قیام کنند و مانند حسین بن علی (علیه السلام) رهبری نهضت را به عهده بگیرند؛ نه این که فقط مصرف کننده نهضت حسینی باشند.
🔹 بسیاری از افراد بر این باورند که فقط مصرف کننده نهضت کربلاییم و باید ببینیم آن حضرت (علیه السلام) درباره عزاداری به ما چه گفته، آن را عمل کنیم؛ امّا برخی خواصْ پیام نهضت عاشورا را از سنخ و سبک خاص دریافت می کنند و معتقدند که کربلا برای ما دو پیام دارد:
1. مصرف کردن 2. تولید؛ یعنی اگر بیمار هستی، مصرف کننده دارو باش و چنانچه سالم شده ای، تولید کننده آن باش.
🔹 نهضت حسینی به نسل آگاه درس می دهد که اگر مشکل دینی داری، #خود_را_اصلاح_کن و اگر صالح هستی، برخیز و #مصلح_جوامع_بشری_باش. اگر مشکل اخلاقی داری، پیرو رهبران الهی باش و اگر مشکل اندیشه و فکری نداری، برخیز و امام دیگران باش. از دستورهای حسین بن علی (علیه السلام) و رهبری های آن حضرت و سایر ائمّه (علیه السلام) این است که ما برای اصلاح جامعه اسلامی قیام کرده ایم... .
🔹 این که گفته اند: «کلّ یوم عاشورا و کلّ أرض کربلا»؛ یعنی در همه مکان ها می توان تولید نهضت کرد. نباید فقط مصرف نهضت شد، بلکه بایستی اقدام به تولید نهضت کرد و نشانه این پیام، فریضه #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر است که مؤیّد دستور تولید نهضت است و آن با عزم ملّی و همگانی احیا می شود؛ یعنی از #عزم_الامور است، به طوری که نیازمند عزم مردمی بعد از تأمّل درگذشته و تدبّر درآینده و جمع بندی بین پیامدهای تلخ و شیرین آن است.
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص106 تا 108
#بر_آستان_اندیشه
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
راستگویی بهترین سرمایه خبرنگار است / راستگویی ثمره تزکیه نفس و تحقیق عالمانه است
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:به مناسبت روز خبرنگار و تجلیل از جایگاه فعالان حوزه رسانه، گزیده ای از فرمایشات ارزنده حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در جمع اصحاب رسانه و خبرنگاران که در سالهای گذشته ایراد فرمودند را از نظر می گذرانیم. حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار با جمعی از اصحاب رسانه با تاکید بر لزوم وجود روح ملکوتی در وجود خبرنگاران و گزارشگران، بیان داشتند: جریان گزارشگری و خبری کاری است که از یک بدنهای برخوردار است؛ این بدنه در اختیار غالب گزارشگران هست همچنین از یک #روح_ملکوتی متنعم است که آن در اختیار همه نیست. 🔹 ایشان با تشریح صدق در خبر و صدق در مخبر اظهار داشتند: یک #صدق_خبری است و یک #صدق_مخبری، مثل یک کذب خبری و یک کذب مخبری؛ صدق خبری یعنی این خبر درست است، صدق مخبری یعنی این گزارشگر یک آدم راستگو است، اینها تلازمی هم ندارند، گاهی گزارشگر راستگو است صدق مخبری هست ولی اشتباهاً مطلبی را به او القا کردند در نتیجه خبر دروغ است و کذب خبری است اما آنچه که برای همه ما لازم است هم صدق خبری است هم صدق مخبری... . مطالعه کامل: https://news.esra.ir/fa/w/287558 #روز_خبرنگار #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #در_محضر_استاد 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره760
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
7. مهمانان
پاداش گرامیداشت مهمان
تداوم خیر: رسول خدا (ص) فرمود: امّت من مادامی كه به همدیگر مهر می ورزند و هدیه می دهند و امانت را به صاحبش بر می گردانند و از حرام می پرهیزند و مهمان را تكریم می كنند پیوسته در خیر (نیكی) اند. [1]
[1]. لا تَزَالُ أُمَّتِى بِخَیرٍ مَا تَحَابُّوا وَ تَهَادَوْا وَ أَدَّوُا الأَمَانَةَ وَ اجْتَنَبُوا الْحَرَامَ وَ وَقَّرُوا الضَّیف (عیون اخبار الرضا ع، ج2، ص29).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 387
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
اولین همایش بینالمللی «مطالعات تطبیقی قرآنپژوهی؛ با رویکرد بررسی اندیشه های تفسیری آیتالله العظمی جوادی آملی»
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:فراخوان مقاله اولین همایش بینالمللی «مطالعات تطبیقی قرآنپژوهی؛ با رویکرد بررسی اندیشه های تفسیری مفسر بزرگ جهان اسلام آیت الله العظمی جوادی آملی» از سوی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم منتشر شد. 🔸 محورهای ارسال مقاله به این همایش شامل «نظام تفسیری و علوم قرآنی»، «نظام معرفتی» و «نقش و جایگاه روایات یا جایگاه اهل بیت (ع) در تفسیر آیت الله العظمی جوادی آملی» هستند. ↙️ این همایش ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ برگزار می شود و علاقه مندان تا ۳۱ مردادماه برای ارسال مقاله فرصت دارند. لینک خبر: https://esra.ir/fa/web/news/w/1759164 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #خبر 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
پاسخ به تحریف مطلبی با موضوع «مقایسه جمهوری اسلامی با حکومت امیر المومنین!»
سخن سردبیر؛
🔹 اخیراً مطلبی به نقل از حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در فضای مجازی به صورت تحریف شده، منتشر گردیده که باعث سوء برداشت هایی در جامعه شده است.
آنچه به صورت تحریف شده از لسان آیت الله العظمی جوادی آملی نقل گردیده، این است.. .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#پاسخ_به_شبهات
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
پاسخ به تحریف مطلبی با موضوع «مقایسه جمهوری اسلامی با حکومت امیر المومنین!»
سخن سردبیر؛
🔹 اخیراً مطلبی به نقل از حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در فضای مجازی به صورت تحریف شده، منتشر گردیده که باعث سوء برداشت هایی در جامعه شده است.
آنچه به صورت تحریف شده از لسان آیت الله العظمی جوادی آملی نقل گردیده، این است:
🔴 آیت الله جوادی آملی:
جمهوری اسلامی از حکومت امیر المومنین (ع) بهتر است...
هر چند مانند مولا علی ع نیامده و نخواهد آمد.
👈 چهار تا و چهارصد تا و چهار هزار تا فساد چیزی نیست که انسان بخواهد با آن اساس حکومت را بزند چرا که فساد در همه حکومت ها وجود داشته باید اصلاح کرد.
↙️ اما قبل از ورود به اصل سخنان حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، نکته ای را از نظر می گذرانیم:
🔹 معظم له در جلسه 222 سوره نساء (تاریخ 13/11/1372) در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، نکاتی را جهت استفاده هر چه بیشتر مبلغین از این ماه مبارک بیان می فرمایند، از جمله آن موارد «لزوم تعلیم در کنار تبلیغ»، «لزوم آگاهی بخشی به نسل جدید خصوصا جوانان و نوجوانان جامعه» و «بیاناتی مبنی بر دستورات قرآن کریم بر تربیت کودکان بر مبنای عفت و ادب» ارائه نمودند و سپس به جایگاه نظام اسلامی نیز اشاره کرده و مبلغین را از #افراط_و_تفریط در دفاع از نظام بر حذر می دارند، و در این باره می فرمایند که هم باید هزاران جنبه مثبت نظام جمهوری اسلامی را دید و هم اگر جایی #خلاف_شرع یا #اشکال باشد، تذکر داد تا اصلاح شود، و در هیچ جای از این جلسه درس، اصلا کلمه #فساد به کار برده نشده است و مشخص نیست این نویسنده متن فوق، با چه توجیه شرعی و عقلی چنین جمله ناروایی را به حضرت استاد نسبت داده است؟!
↙️ اما اصل سخنان حضرت استاد در جلسه درس تفسیر خود چه بود؟... .
مطالعه کامل:
https://news.esra.ir/fa/w/1759328
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#پاسخ_به_شبهات
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
تحيّت مبارک.mp3
2.53M
💠 روز بیست و دوم ماه #محرم 1445
🔹
تحيّت مبارک#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
تحیت مبارک🔹 فرمود: ﴿فَإِذَا دَخَلْتُم بُیوتاً فَسَلِّمُوا عَلَی أَنفُسِكُمْ تَحِیةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ مُبَارَكَةً طَیبَةً﴾؛ اگر کسی در خانه بود «فلْیسلّم بعضكم علی بعضٍ» و اگر كسی در خانه نبود بگویید: #السلام_علینا؛ مثل اینكه در نماز این كار را میكنیم می گوییم: «السلام علینا و علی عباد الله الصالحین». 🔹 یك وقت خود انسان تحیت دارد می گوید درود عرض می كنم تحیت عرض می كنم می گوید «سلامٌ علیكم»؛ یك وقت می گوید: ﴿تَحِیةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ﴾. در نماز كه ما می گوییم: «السلام علینا و علی عباد الله الصالحین»، ما نسبت به خود سلام بكنیم یعنی چه؟ «السلام علینا» یعنی چه؟ اینجاست كه گفتند این شخص #نمازگزار، شده خلیفة الله، وقتی خلیفة الله شد، #ترجمان_خدا_در_مقام_فعل است، وقتی ترجمان خدا شد، رسالت الهی را دارد؛ این #رسول_الله است كه دارد سلام خدا را می رساند! 🔹 اگر خدا بفرماید: ﴿سَلاَمٌ عَلَی نُوحٍ فِی الْعَالَمِینَ﴾ بجاست، اگر بفرماید: ﴿سَلاَمٌ عَلَی إِبْرَاهِیمَ﴾ بجاست، اگر بفرماید: ﴿سَلاَمٌ عَلَی مُوسَی وَهَارُونَ﴾ بجاست، اگر بفرماید: «سلام علی عباد الله الصالحین» بجاست؛ همین خدا به نمازگزار اجازه می دهد می فرماید شما از طرف من به نمازگزاران عالَم سلام بفرست. این كم مقامی نیست كه ﴿تَحِیةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ﴾! یعنی یك نمازگزار، #خلیفة_الله می شود و فرستاده خدا می شود، مُصلّی میشود رسول الله! این فرستاده خدا این خلیفه خدا، بر همه نمازگزاران سلام می فرستد: «السلام علینا و علی عباد الله الصالحین». اینجا هم فرمود: ﴿فَإِذَا دَخَلْتُم بُیوتاً فَسَلِّمُوا عَلَی أَنفُسِكُمْ تَحِیةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ مُبَارَكَةً طَیبَةً﴾. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سوره مبارکه نور جلسه 37 تاریخ: 1390/10/06 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
احیای امر به معروف و نهی از منکر
🔹 از پیام های سالار شهیدان در نهضت عاشورا نشر #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر و احیای این عزم ملّی بود... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
احیای امر به معروف و نهی از منکر
🔹 از پیام های سالار شهیدان در نهضت عاشورا نشر #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر و احیای این عزم ملّی بود. خداوند در سوره «لقمان» وقتی که حکمت را معنا کرد و حکیم را معرّفی نمود و لقمان را به وصف صاحب حکمت ستود، فرمود: چنین انسان حکیمی به فرزندش نصیحت حکیمانه کرد و گفت: ﴿وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ اصْبِرْ عَلى ما أَصابَكَ إِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ﴾ .
#معروف یعنی چیزی که عقل و نقل (قرآن و روایات) او را به رسمیّت می شناسند؛ خلاف #منکر که پیش عقل و نقل، نکره و ناشناس است و او را به رسمیّت نمی شناسند. حضرت لقمان فرمود: امر به معروف و نهی از منکر کن. سپس فرمود: امر به معروف، عزم ملّی می خواهد و این راه، مصیبت و رخداد تلخ به همراه دارد و باید در آن صبر پیشه کنی... .
🔹 امر به معروف و نهی از منکر از وظایف اختصاصی حوزه های علمیه نیست؛ چون کار اختصاصی آن ها تعلیم و تزکیه است. همچنین از اختیارات دانشگاه ها نیست؛ زیرا کار ویژه آن ها دانشوری و نشر اندیشه و دانش است. نیز در قلمرو آموزش و پرورش نیست؛ چون کار مخصوص آن ها پرورش و تربیت نوسالان و جوانان است. امر به معروف و نهی از منکر، امری ملّی، مصمّم و جزمی است که با #عزم_همه_مردم همراه است... .
🔹 فریضه امر به معروف و نهی از منکر با حدّ و تعزیر فرق جوهری دارد. در امر به معروف به انجام کار فرمان می دهند و در نهی از منکر جلوی کار زشت را می گیرند و به عامل آن می گویند: این کار خوب را انجام بده یا کار بد را نکن، ولی در حدّ و تعزیر، شخص بزهکار را تنبیه می کنند که چرا فلان کار قبیح را مرتکب شدی. از این رو، چنین کاری به عهده #مسؤولان_قضای_شرعی است؛ خلاف امر به معروف و نهی از منکر که وظیفه همگان است، نه خصوص قاضی... .
🔹 حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: هیچ کس نباید در جامعه اسلامی از خود سلب مسؤولیت کند و بگوید: به من چه! ... مسؤولیت عمومی برای آن است که انسان دارای #حیثیت_جمعی است... و چون حیثیّت جمعی دارد، به دیگران وابسته است.
🔹 ... امر به معروف و نهی از منکر، جنبه ای دارد که نمی گذارد #سیاست_بازان وارد صحنه شوند. اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود، افراد شرور والی مردم می گردند؛ آنگاه ولایت فقیه عادل مطرح نخواهد بود، بلکه سرپرستی سفیه و فاسق پذیرفته می شود. در این حال، مردانِ برجسته دعا می کنند و مستجاب نمی شود.
... از این جاست که در کلمات قصار حضرت علی (علیه السلام) چنین آمده است: جهاد در راه خدا نسبت به امر به معروف، مانند آب دهان است در برابر دریا؛ یعنی آن جهاد نرم در برابر این جهاد شدید و سخت، چنین است. هر دو جهادند؛ امّا یکی بالاتر از دیگری است.
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص108 تا 114
#بر_آستان_اندیشه
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره761
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
7. مهمانان
پاداش گرامیداشت مهمان
تقویت روحی: امیرموٴمنان (علیه السلام) فرمود: نیروی تن آدمیان به غذا خوردن است و نیروی جانشان به غذا دادن. [1]
[1]. قُوتُ الأَجْسَامِ الطَّعَامُ وَ قُوتُ الأَرْوَاحِ الإِطْعَام (الدعوات، راوندی، ص142).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 387
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra