❇️سلام علیکم
💠صبح دو شنبه به خیر و عافیت
♦️بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم و اهلک اعدائهم اجمعین
📌 اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ
السلام علیک يَا مَوْلاَيَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ یا حسین بن علی
@adibi_larijani
📣تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن کریم هدیه به ارواح طیبه علما و شهدا و مومنین و مومنات
امروز صفحه 13
@adibi_larijani
#اعتقادات
🔒اگر استجابت دعا هزار و یک شرط دارد، بهتر نیست به جای این که مردم را به دعا و حرم و توسل فرا بخوانیم، آن ها را به پیشگیری از بیماری کرونا فرا بخوانیم؟!
🔓پاسخ اجمالی:
🔐 دعا کردن در پیشگاه خالق هستی در واقع نوعی عبادت است که اجابت محتوای آن نیز بدون قید و شرط نیست. یکی از آداب و شرایط دعا، عمل موافق و متناسب با آن است. در طلب شفای امراض مادی و بیماری ها نیز باید تلاشی متناسب و عمل مقتضی صورت گرفته باشد چرا که در اکثر موارد، خداوند شفای بیمار را از طریق اسباب متعارف فراهم می سازد. ازاین رو رعایت بهداشت، پیشگیری از ابتلاء، گوش سپردن به دستورات متخصصین و بهره مندی از نسخه پزشک، همگی از شرایط استجابت دعا به حساب آمده و پیش از دعا تحقق آن لازم است؛ نه اینکه در مقابل دعا باشد.
@adibi_larijani
#بیانات_استاد_ادیبی
در آستانه ماه مبارک رمضان
قسمت دوم
❇️ در بحث ترک تعلقات و قطع دلبستگیها
حضرت استاد حق شناس می فرمودند:
منظور از قطع تعلق این نیست که اگر خانه ای داری،باید آن را ببخشی و گدا باشی؛بلکه به این چیزها تعلق نداشته باش. تعلق و مشغولیت قلبی ات را باید بزنی.چون
📖« کلما یشغلک عن الله فهو صنمک» لازم نیست بتی بتراشی،بلکه همین توجه بیجا و تعلق خاطر،یک بت است. همین که تو را مشغول کرده،بیجا و نارواست.
📍مثلا اگر کسی ساعتی دارد و به سیله آن بیدار میشود. این مشکلی ندارد و داردزمانش را با آن تنظیم می کند اما اگر کسی بیاید و آنرا ببرد؛ او ناراحت شود؛این یعنی دلبسته آن شده است
📝مرحوم سید نعمت الله جزایری به استادش علامه مجلسی بسیار ارادت داشت و فقط نگران بود که چرا ایشان وقتی حرکت می کنند با آن همه کبکبه و جلال راه می روند! چون ایشان مقامی داشتند و اشخاصی او را متابعت می کردند و دنبالشان افراد زیادی حرکت می کردند
سید جزائری معتقد بود که عالم نباید مثلا زیاد متشخص باشد تا اینکه بعد از وفات ایشان اصفهان دگرگون می شود و اینطرف وآنطرف حرج و مرج می شود . آن وقت سیدمی فهمد که نه . موقعیت ایشان واقعا به سزا بوده است و آن نظمی که در اصفهان بود ؛به خاطر همین شخصیت و تشخص ایشان بود و نظر او دگرگون میشود.
سید بر سر مزار ایشان می رود که پشت مسجد جامع،در یک کوچه است. و بعد؛شب در عالم رویا استادش را میبیند که می گوید:« تو از من گله می کردی که مثلا چرا من با این کبکبه و نوکرها، اینطرف و آنطرف می روم» ایشان روی شم الفقاهه خودش درک کرده بود که سید جزائری از تشخص ایشان یک قدری نگران است. بعد در همان عالم رویا می گوید:« من سوار مرکب شدم و داشتم می رفتم که دیدم کسی را دارند کتک می زنند[حالا آنطور که نوشته اند] آن فرد یک تاجری بوده است و آنها هم یک پولی از او می خواسته اند و او وبنا بر دلیلی پول آنها را نمی داد.اگر من نمیرسیدم؛او را از پای درمی آوردند ؛یعنی او را آنقدر می زدند که تلف می شدو از بین می رفت. من گفتم: بابا جان چرا این فرد را اینقدر کتک می زنید؟ من او را می برم به دارالحکومه. شما هم بیایید آنجا . هر قدر هم که از این شخص طلب دارید ،من به شما میپردازم. من آنها را راضی کردم و این شخص را نجات دادم . وقتی که از من بازخواست کردند ؛که مجلسی برای ما چه آوردی؟ من گفتم: فلان عمل را آوردم. فلان عمل را آوردم. هی می گفتند: دیگر چه؟ من ساکت شدم. آنها گفتند: بله! همان تاجری را که نجات دادی، آن را ما اینجا در اعلی مرتبه برای شما ذخیره کردیم و بعد محاسبه را خاتمه دادند.»
♦تو هم اگر بخواهی پروردگار را دریابی،اول باید بدنت خراب شود؛البته نه اینکه آن را خراب کنی ؛بلکه باید دلت بشکند و از دنیا و همه تعلقات ببری.
📣یکی از رفقا که اهل است؛می گفت : وقتی من لااله الا الله می گویم، از نوک پنجه تا فرق سر من می گویند لااله الا الله. یعنی؛مقام هیچ،پول هیچ،دنیا هیچ،رفیق هیچ،تعلقات هیچ،همه می گویند لااله الا الله. تمام آن آلهه را که بواسطه کلمه اخلاص که لا اله الا الله است؛ نفی میکنم .
سالک باید به بقیه چیزها به نظر تقییدی توجه کند مثلامی گوید من ساعتم را برای این میخواهم که وقتم منظم شود وگرنه این ساعت برای من موضوعیتی ندارد.پسرش هم اگر واقعا درس می خواندو دوستش داشته باشد_ نه صرفا بخاطر اینکه پسرش است-
📝شخصی گفت پسر عزیزم تو را دوست دارم.پسرعرض کرد: پدرم! مرا دوست داری،خدا را هم دوست داری! فرمود: تو را دوست دارم ولی اگر در قبال فرمان خدا معصیت کردی؛علاقه ام را از تومی برم و تو را رد میکنم. پس باید با اختیار خود و با کمک پروردگار؛چشم از کثرات بپوشیم و توجه داشته باشیم که دنیا همین است.
ای جوانها! ای رفقای عزیز! اگر زهد داشته باشید و از گناه دوری کنید، اثر معنویت را آناً در وجودتان حس خواهید کرد.عجب روایتی است این روایت که می فرماید:
📖«لیس الزهدفی الدنیاباضاعه المال و لا بتحریم الحلال» زهد به این نیست که مالها را ضایع کنید؛و بعد بگویید که من به دنیا اعتنا نمیکنم! به این هم نیست که حلال خدا را بر خود حرام کنید؛« بل الزهد فی الدنیا ان لا تکون بما فی یدک اوثق منک بما فی ید الله عزوجل» بلکه زهد یعنی؛به آنچه در دست خداست بیشتر از آنچه به تو داده شده اعتماد داشته باشی؛ خدا آنچه را که از معنویت به توداده است ،بامیلیاردهایی که به اهل دنیا داده است ؛برابری می کند؟
📖حضرت فرمودند:مومن قبل از اینکه از دنیابرود؛دلش را از تعلقات خالی میکند. دنیا همین تعلقاتی است که من و شما را مشغول کرده است. اگر این تعلقات را از خود جدا نکنی،ملک الموت خواهی نخواهی تو راجدا میکند.
📖این است که امام رضا علیه السلام فرمود: خوشا به حال آن کسی که عبادتش رابرای پروردگار خالص کرد و قلبش را به زر و زیور دنیا مشغول نساخت و پروردگار و ذکر پروردگار را به چیزی که گوش شنید-
مثلا فلان کس میلیاردر است،فلان کس به فلان جا رسیده_ترک ننمود.
📖قیل لامیرالمومنین: ما الزهد فی الدنیا؟ زهد چیست؟
در جای دیگر فرمودند :لا زهد کزهد فی الحرام بیرغبتی به گناه اما وقتی من وقتی میل این دارم که غیبت کنم یا خدایی نکرده قیافه نامحرم را ببینم؛این زهد نیست.
حضرت در جواب آن سوال فرمودند: قال تنکب حرامها؛ تنکب به معنی اعراض کردن است. یعنی زهد؛ دوری جستن از حرام است. همین که ما یک رویه بد ، یک رفتار بد را ترک بکنیم، این زهد است.
زهد در دنیا ، دوری کردن از حرام است. من جوانم، غرایز من در حد کمال شعله ور است ؛ مع ذالک، برای فرمان شارع از همه آنها صرف نظر میکنم. آن وقت به صفحه قلب نگاه کن و ببین چه قلبی خواهی داشت! یک شب امتحان کن! لازم نیست از بنده که ناقلم و خودم هم اهل قالم،نه اهل حال؛ استماع کنید . اگر شما از امیال نفسانیتان صرف نظر کردید، ما باید در حضور شما بنشینیم و از شما استماع حکمت کنیم. همینطور تحت تعالیم و تربیت معنوی خواهی بود تو را تا منزل جانان برسانند. حقیقتا جوانها؛ فرصت جوانی را مغتنم بشمارید!
اکنون واقعا این روایت شنیدنی است که امام باقر علیه السلام فرمودند: اذا رایتم الرجل قد اعطی زهدا فی الدنیا فاقتربوا منه فانه یلقن الحکمه. وقتی دیدید که کسی زهد دارد به او نزدیک شوید؛ چون او به حکمت رسیده است.
زهِدَ یعنی تَرَکَ و اعرضَ عنه؛ فرض کنید من عصبانی میشوم- حالا یا داخل خانه یا بیرون خانه- با اینکه طرف به من بد گفت ولی من برای رضای خدا از او می گذرم؛ این زهد است.
زبان انسان وقتی از حد عفت خارج شود؛وامصیبت است. بد نگویید.
اگر نماز جماعت بیایید و لسان شما عفت نداشته باشد،تمام آنها عاطل و باطل خواهد شد. خب حالا اگر کسی به من فحش داد، من بیاییم و بخاطر رضای پروردگار از او صرف نظر کنم؛ آناً روی قلبم اثر میگذارد و از طرف پروردگار به من حکمت افاضه می شود.
همین جوانی که به زن اجنبیه و نامحرم نگاه می کرد و برای خدا این کار را ترک کرد،رسول اکرم می فرماید: همان وقتی که این شخص تارک عمل بد است؛ به او نزدیک شوید و از کلمات حکمت آمیز او استفاده کنید. معلوم می شود که علم و حکمت به او افاضه می شود.
@adibi_larijani
📣تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن کریم هدیه به ارواح طیبه علما و شهدا و مومنین و مومنات
امروز صفحه 14
@adibi_larijani
#کلام_بزرگان
❇️آیت الله جاودان حفظه الله❇️
💠استجابت دعا تماما به توسل کننده بستگی دارد.
📖 در روایات فرموده اند : (( کسی که حلال می خورد و مظلمه خلق را برعهده ندارد ، دعایش مستجاب خواهد شد .))
♦️اگر در خاطر کسی جز رضای خدای متعال بگذرد ،دعای او از جانب خداوند شنیده نمی شود ؛ چه برسد به استجابت . در وقت دعا کردن نیز آن طور با یقیین دعا کنید که گویی اجابت در پشت درب خانه است و می خواهد وارد خانه شود . پس اگر دعا کننده آدم درستی است ، هر توسلی کند به نتیجه خواهد رسید ؛ و اگر آدم درستی نیست ، باید زحمت بیشتری را متحمل شود و به خصوص بکوشد که معصیت نکند تا دعایش استجابت شود .
📗کتاب رهنمای طریق ص 29و 30
#رهنمای_طریق 3⃣
@adibi_larijani
📣تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن کریم هدیه به ارواح طیبه علما و شهدا و مومنین و مومنات
امروز صفحه 15
@adibi_larijani
#احکام
✳️یکی از شرایط مرجع تقلید اعلم بودن است.
❓اعلم به چه معنا است؟
⁉️آیا اعلم کسی است که علم وسواد بیشتری دارد؟
🔐 اعلم کسی است که در فهمیدن احکام خدا از تمام مجتهدین زمان خود استادتر[ بهتر یا تواناتر ] باشد.((توضیح المسائل مراجع ص13))
🔏در رساله آموزشی مقام معظم رهبری آمده است:
🔷به عبارت دیگر اعلم کسی است که نسبت به سایر مراجع ،قدرت بیشتری بر شناخت احکام الهی داشته باشد و بهتر بتواند احکام شرعیه را ازادله ،استنباط کند و همچنین نسبت به اوضاع زمان خود به مقداری که در تشخیص موضوعات احکام و ابراز نظر فقهی موثر است آگاه تر باشد.
@adibi_larijani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 به یاد استاد صدق و اخلاص و احیاگر یاد و اندیشه علامه شهید آیتالله العظمی سید محمدباقر صدر، مرحوم آیتالله سید نورالدین حسینی اشکوری.
@adibi_larijani
💢 پروژه فکری «شهید صدر» در دوره بهاره مدرسه آفاق
✔️ بسته آموزش مجازی مدرسه آفاق حکمت با عنوان «پروژه فکری شهید صدر(ره)» متشکل از ۴ دوره «شاخصههای فکری»، «اندیشه فقهی»، «اندیشه اقتصادی» و «اندیشه اجتماعی» ارائه شد.
🔹 این بسته مشتمل بر ۲۰ ساعت برنامه آموزشی است که به صورت مجازی ارائه میشود و اساتید این دوره: محسن اراکی، سید محمدمهدی میرباقری، مجتبی الهی خراسانی، محمدحسین ملکزاده، سید امید مؤذنی، علی الهی خراسانی، عادل پیغامی و علی سعیدی هستند.
🔹 بنابر این گزارش، به دانش پژوهانی که موفق به گذارندن آزمون پایان دوره در هریک از درسگفتارهای ارائه شده شوند، گواهینامه معتبر از طرف موسسه علمی فرهنگی آفاق حکمت و دانشگاه باقرالعلوم (ع) اعطاء خواهد شد.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/631944
#اختصاصی
@adibi_larijani
📣تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن کریم هدیه به ارواح طیبه علما و شهدا و مومنین و مومنات
امروز صفحه 16
@adibi_larijani
🔰 نماز انسان را محافظت می کند
🔻نماز میزان است ، برای کسی که می خواهد خودش را وزن کند.اگر به نماز اهمیت ندهیم ، شیطان در ما جرئت پیدا می کند ، در غیر اینصورت شیطان جرئت کاری ندارد ، بلکه فقط وسوسه میکند.
▫️بیانات استاد ادیبی
تذکرات و رهنمودهایی به طلاب جوان؛ آیت الله ابراهیم امینی زید عزّه.pdf
253.8K
انا لله و انا الیه راجعون
تذکرات و رهنمودهای مرحوم آیت الله ابراهیم امینی برای طلاب جوان
@adibi_larijani
🎧طرح کلی را با صدای «استاد» بشنویم!
بسیاری از مخاطبان بزرگوار این کتاب ارزشمند، مشتاق شنیدن «صوت کامل» جلسات طرح کلی در ماه رمضان سال ۵۳ بودند. خبر خوب برای این عزیزان، انتشار مجموعۀ صوتی کامل این جلسات در ماه مبارک رمضان امسال است.
امسال، ماه مبارک، پای منبر استاد مینشینیم و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را میشنویم.
برای دسترسی به صوت سخنرانیها میتوانند به نشانی jahadi.ir مراجعه کنند.
@adibi_larijani
01.MP3
32.42M
به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
بیانات استاد ادیبی
رمضان۹۶
#آرشیو
@adibi_larijani
شب اول ماه مبارک رمضان.m4a
30.16M
بیانات استاد ادیبی ذیل کتاب المراقبات شب اول ماه مبارک رمضان99
#بیانات_صوتی_استاد_ادیبی
#المراقبات
@adibi_larijani
شب دوم ماه مبارک رمضان.MP3
52.25M
بیانات استاد ادیبی ذیل کتاب المراقبات شب دوم ماه مبارک رمضان99
#بیانات_صوتی_استاد_ادیبی
#المراقبات
@adibi_larijani
❇️ المراقبات
📝 مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی :
🔰اعمال مهم سالک در ماه مبارک رمضان
⚫️ شناخت حقیقت ماه مبارک رمضان
🔴 فهمیدن معنای روزه و مناسبت آن با ضیافت الله
🔵 تلاش و کوشش برای بدست آوردن اخلاص در کردار و رفتار.
@adibi_larijani
💠طرح پرسش و پاسخ
❇️سوال:
با عرض سلام و خدا قوت
بیزحمت از استاد ادیبی بپرسید؛ در بحث مناجات و ادعیه
از بزرگان رسیده که دعاها و مناجات ها را همانطور که از معصوم نقل شده است،بخوانیم. همانطور که حضرت به شخصی دعای غریق را یاد میدادند و وی یک کلمه را تغییر داد و با عتاب ایشان مواجه شد.
و با توجه به اینکه معنای مناجات یعنی راز و نیاز خصوصی با خداوند؛ اما در این زمانه مرسوم است که مجالس دعا به صورت عمومی برگزار شود. آیا می توان ادعا داشت که فرمایشات برزرگان و ائمه در مقام مناجات های فردی می باشد و ما میتوانیم در مقام اجتماع در بین دعاها ؛روضه بخوانیم یا عبارات دعا را تکرار کنیم؟
❇️جواب:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
1. تکرار عبارات دعا مثلا در زیارت عاشورا چند مرتبه یا اباعبدالله گفته شود می تواند مورد این روایات و کلام بزرگان باشد اما خواندن روضه یا ترجمه و شرح وبسط دادن عبارات دعا موجب زیادت و دست بردن در عبارات دعا نیست لذا ظاهرا اشکالی ندارد.
2. در رابطه با مراسم هایی همچون مناجات خوانی دسته جمعی یا قرآن به سر گرفتن دسته جمعی و ... می توان به تفسیر آیات پایانی سوره حدید استدلال نمود . درست است که این گونه عبادات جمعی در زمان حضرات معصومین علیهم السلام وجود نداشته است اما نوآوری در دین اگر مجتهدانه و بر اساس موازین شرعی و دینی باشد اشکال ندارد مانند همین مراسمات.
مرحوم علامه طباطبایی در ذیل آیات پایانی سوره حدید به این نوآوری و شرایط آن اشاره می فرمایند که میتوان به تفسیر المیزان رجوع نمود.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
محمد باقر ادیبی
#پرسش_و_پاسخ 1⃣
@adibi_larijani
شب سوم ماه مبارک رمضان.MP3
14.93M
🎙بیانات استاد ادیبی ذیل کتاب المراقبات شب سوم ماه مبارک رمضان99
#بیانات_صوتی_استاد_ادیبی
#المراقبات
@adibi_larijani