.
جنبشهای زنان، نقشه راه سلامت جامعه
✍زهرا سبحانی
جنبشهای زنان به اندازهی عمر تاریخ، ثابت کردهاند که توانایی انجام هر کاری را دارند تا جایی که در برههای از زمان، مدعی برتر بودن شد.
اینکه چقدر در اثبات این ادعا موفق بوده و یا نتیجهی عکس داشته، محل بحث ما نیست. آنچه در این مقال حائز اهمیت است نقش زنان در اثرپذیری و اثرگذاری بر جامعه است.
جامعهای که زن، برای تأمین بدیهیترین نیازهایش مجبور است از زنانگی خود استفاده کند؛ طبیعتا باید به دنبال حل معضلات و آسیبهای روانی خود باشد. در مقابل، جامعهای که دغدغهی بانوانش، رساندن انسان، فارغ از جنسیت به قلهی سعادت باشد و با شناخت ظرفیت خود و نیاز جامعه در این مسیر گام برمیدارد، مسلما پویایی و سلامت روانی آن جامعه رقم خواهد خورد. بدیهیاست که این حرکت جز از زنان فرهیخته، صاحب اندیشه و تفکر برنمیآید.
«همایش ملی کتاب سال بانوان» عنوان حرکتیست که به مدت ۱۸ ماه، فعالیت شبانهروز، کوشید تا با بررسی کتابها و آثار علمی در زمینههای مختلف، به قلم بانوان، تصویر دیگری از زن را به جهان نمایش دهد. تصویری که در برابر الگوی زنِ خلاصه شده در تن و نه اندیشهی آن، صادقانه بایستد و از «الگوی سوم زن» بگوید. الگویی که بر گرفته از نظر امامین جامعه و نشأت گرفته از دین و فرهنگ ماست. در این الگو، زن هم مادر است هم خانهدار است و هم عالمه، با این وجود از نقش و تاثیرگذرایش در اجتماع غافل نیست. این زن با تمام سختیها و مشکلات فردی و اجتماعی که دارد، با علَم اندیشه و علم به دنبال هموار کردن مسیر سعادت بشر است.
اگرچه در این مسیر هنوز سختیهای مگوی زیادی مخصوصا در بُعد خانواده وجود دارد، با این حال نمیتوان نسبت به اثرات مثبت این مبارزه، بیتوجه بود.
در چهارمین دورهی این اتفاق مبارک، آنچه بیشتر به چشم میآمد، دست اندرکاران این همایش بودند که این بار اغلب خانم بودند. به طوری که ظرافتهای زنانه در اجرای تک تک برنامهها، دیده میشد. این یعنی اینکه در الگوی سوم، زن با خودش سر جنگ ندارد بلکه با حفظ تمام مؤلفههای زنانهای که خداوند به او امانت داده، از راه درست و با حفظ هنجارها، عالمانه پا در این مبارزه گذاشته است.
به عنوان کسی که دورادور در جریان برگزاری این همایش بودم باید تبریک و احسنت گفت برای این قدمهای بزرگ که به بهترین نحو توانمندی زنان را با حجب و حیا، ظرافتمندانه به نمایش گذاشتند و دعا میکنیم این مسیر با این هدف والا مستمر و درخشان باشد.
همچنین به وسعت قلم، برای عوامل و دستاندرکاران این همایش ملی از نوع ارج نهادن به بانوان فرهیختهی مولف؛ مخصوصا خانم دکتر صالحی بزرگوار دبیر اجرایی همایش که با وجود مشکلات فراوان، مخلصانه تلاش کردند، آرزوی سلامتی و سربلندی دارم.
#جهاد_روایت
#همایش_ملی
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🔰انتشار یادداشت سرکار خانم زهرا سبحانی با عنوان " جنبشهای زنانه، نقشه راه سلامت روان جامعه" در سایت خبرگزاری حوزه
🔗لینک خبر
https://hawzahnews.com/xdgmz
#جهاد_تبیین
#چهارمین_همایش_کتاب_سال_بانوان
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از رحا مدیا
📚 حاشیهنگاری | کتاب سال بانوان در مسیر انقلاب
▫️این که در جمع بانوان مؤلف و برگزیدگان حوزه اندیشه و پژوهش نشستهام، برایم خوشایند است از این منظر که شاید بخشی از اهداف عالیه انقلاب اسلامی از همین همایشهای هدفمند آن هم در حوزه بانوان قابل تحقق است.
✍ زهرا شعبانزاده
📎دریافت متن کامل مطلب
#مسیر_انقلاب
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
آیات خودمونی
إنّا فَتَحنا لَکَ فَتحاً مُبیناً. سوره مبارکه فتح آیه اول
وقتی پیامبر گرامی اسلام صلح حدیبیه رو پذیرفتند، یه عده مسلموننما با توپ پر خدمت حضرت رسیدند و به پیامبر خدا درس سیاست و شجاعت دادند و ادعا کردند که صلح، کلاس کارشونو آورده پایین و حضرت آبروی اسلام و مسلمین رو بردند. (نعوذبالله)
حالا بگذریم از اینکه...
نه نگذریم، بد نیست یه سری به گذشته پر افتخار این خود پهلوون پندارها بزنیم.
اینا همونایی بودند که توی این همه جنگ محض قسم خوردن شمشیرشون از غلاف درنیومد.
یا اینکه انقددددر فرار کرده بودند که نزدیک بود قاره عوض بشه.
نشون به اون نشون که رسول خدا صلوات الله علیه بهشون فرمودند: حالا فرار هم میکنید آنقدر هم لازم نیست دور بشین.
خدا میدونه اصلا نماز میخوندند یا نه ولی اگه میخوندند باید شکسته میخوندند دیگه.
یه سریاشون مرجفون هم تشریف داشتند.
الله اکبر به اینا که حقیقتا فول آپشن بودند؛ یه عده دائم الغر که یا نمیرفتند جنگ یا میرفتند و در میرفتند، یا آپشن جدید رو می کردند اونم چی بود؟خالی کردن دل مسلمونای دیگه.
ورژن عرب و چارشونهتر شخصیت همیشه مأیوس کارتون گالیور.
حالا صلح بود یا جنگ فرق نمیکرد مهم ساز مخالف بود که خوب میزدند. شایعه پشت شایعه که حقیقت رو وارونه به خورد مردم بینوا بدهند. اصلا فتوشاپ رو از روی کارای اینا درآوردند.
اون از وقتی که جنگ بود، حالا بیا یه بار صلح میشد و مطمئن میشدند که صلح جدیه، کوچه رو که خلوت میدیدند میشدند لات کوچه خلوت و رجز و هیچی دیگه: من آنم که رستم بود پهلوان(پنبه)!
مدیون باشید اگه یه درصد فکر کنید منظورم آتش بس لبنان و انقلابی نماهای، دایم پشت صحنهی، دست به فضای مجازی این روزاست.
آها تا یادم نرفته بگم، سال ششم هجری ( زمان صلح حدیبیه) مسلمونا حدود دوهزار نفر بودند بعد از دو سال رسیدند به ده هزار نفر و کلی اتفاق خوب دیگه مثل فتح مکه که مرجفون دلشون نمیخواست اتفاق بیفته ولی خدا خواست و افتاد.
#فتح_بخوانیم
#آیات_خودمونی
#جهاد
#ولایتمداری
#لبنان
🔸طاهره ابراهیمنژاد🔸
مزاحالدین | @mezahoddin
.
نهضت زنانه ادامه دارد...
✍🏻سیده ناهید موسوی
تقریباً از همان روزی که پوستر همایش و شرایط ارسال آثار را که خواندم هجده ماه میگذرد. از اینکه دبیرخانه همایش صرفاً از اثر مکتوب بانوان برای شرکت در همایش استقبال میکند، بسیار خرسند بودم. فوری مقاله علمی که در باب زن و خانواده داشتم به نشانی همایش ارسال کردم.
پوستر زرد رنگ با طرح مخصوص را، دیگر همه به خوبی میشناختند. با خطی درشت و خوانا از «چهارمین همایش کتاب سال بانوان» خبر میداد. خبری از جنس نهضت زنانه توسط بانوان تاثیرگذار، برای پیشرفت علمی و عملی در زندگی.
همایش ملی کتاب سال بانوان؛ یک جریان است. جریانی که توسط بانوان برای بانوانِ پژوهشگر و اهل قلم در این چهار دوره است که رقم میخورد. اتفاقی که اهداف والا با تاثیرات طولانی مدت را دنبال میکند؛ از تألیف کتاب و رساله تا مقالات علمی_پژوهشی که درکنار تولید علم در عمل نیز نمادی از الگوی سوم زن مسلمان را به بهترین شکل ترسیم میکند.
در ایامی که منتسب به بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) هستیم؛ باید از جنس زن بگویم، یک زن که توانایی همسری، مادری و نویسندگی، تولید علم و تأثیرگذاری در سطوح مختلف جامعه را عهده دار میشود تا الگویی برتر از زنانگی با حفظ عفاف و حجاب کامل اسلامی را به نمایش بگذارد. و با تأسی از سیره و سبک معصومین علیهم السلام به ویژه حضرت فاطمه زهرا (س) مسیر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کامل و روشنی برای جنس «زن» را طراحی کنیم.
حوالی آذرماه ۱۴۰۳ شمارش معکوس برای آیین اختتامیه کتاب سال بانوان آغاز میشود. تیزر، پوستر، پیامک دعوت برای شرکت کنندگان هم ارسال میشود اما، مسیر طولانی و حسرت برای حضور در همایش با اخبار لحظهای و حاشیه نگاری دوستان کانالدار ایتا راه را کوتاهتر و خواندن اخبار موفقیت دوستان اهل قلم برایم لذتبخش میشود. ششم آذر مراسمی کاملا زنانه در سالن بیداری جامعه الزهرا سلاماللهعلیها منعقد میشود.
بانوانی با حجاب کامل یعنی چادر، حاضر میشوند. تا جلوه جذاب دیگری در این رویداد ثبت شود، که با حجاب نیز میتوان طعم تأثیرگذاری و دیده شدن را تجربه کرد.
رشد ۳۰۰درصدی در سطح ثبت آثار خبری بینظیر بود. گرچه از ارسال بیش از ۸۰۰ اثر به همایش، برگزیدگان ۲۸ اثر معرفی و تقدیر شدند؛ اما درحقیقت تمام شرکت کنندگان و عوامل اجرایی و... در جایگاه خود، موفقیت زنانهی بزرگی را رقم زدند.
نقش آفرینی زنان مسلمان در همایش ملی بینظیر در ایران عزیزمان با تمام جزییات آن باعث افتخار هر زن مسلمانی است. گوشه گوشه سالن بیداری در قم المقدسه با هنری خاص میدرخشید؛ بانویی در قامت یک دبیر اجرایی برگزار کننده همایش میشود و دیگری نیز با بوم و قلممو اثری هنری خلق میکند و در نمایی دیگر بانویی در کسوت اجرا ظاهر میشود و بانویی میکروفون به دست اخبار و حوادث سالن بیداری را پوشش میدهد تا اینگونه پازلِ زنانه تکمیل شود.
#جهاد_تبیین
#چهارمین_همایش_کتاب_سال_بانوان
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
﷽
بینهایت کوچک،بی نهایت بزرگ
✍صدیقه طهماسبی نژاد
در این دنیای شلوغ ، دلم برایش تنگ میشود.گمشدهای دارمکه عمریست به دنبالش میگردم. مسافری هستم دراین عالم ناسوت که بریده شده از اصل خویشم،جدا شده از عالم لاهوتم.روزی به ارادهی مهربانش از آغوشش جدا شدم.
حالا گذرم به ناکجا آباد دنیا افتاده،
چند روزی در این گیتی پرسه میزنم شاید توشهای جمع سازم تا آماده سفر و پیمودن راهی شوم که برای رسیدن به اوست
اما پیمودن این راه و رسیدن به او بی مشیتش ممکن نیست.
دراین برهوت دنیا منِ سرگشته بییاریش توان قدم برداشتن به سوی آن بی انتها را ندارم.
اگر ناز و نوازشهای او در این مسیر نباشد
امید وصال و باز گشت به آن آغوش امن نیست.
دوست داشتن ومهربانیش را باید چشید ومزمزه کرد.رفیقی است یگانه، همتایی ندارد.
پای رفاقتش ایستاده، اما آیا من هم پای رفاقتم ایستادهام یا نه در میانهی راه دل به دیگری بستهام؟
دلم وقتی هوایش میکند،آن زمان که دلتنگش میشوم،میفهمم من آن بی نهایت کوچکم که درتمنایرسیدن به آن بی نهایت بزرگم.
#دلنوشته
https://eitaa.com/loh_ghalam
«فراتر از مرزها»
✍#سیده_الهام_موسوی
این روزها زمزمهی هجوم دوبارهی تروریستها به خاک سوریه، حالوهوای ما را به دهه نود میبرد؛ سالهایی که هرچند روز، خبر شهادت جوانان رشید و غیور این مملکت شنیده میشد. مدافعین حرم، همان کسانی هستند که فراتر از مرزهای کشور، برای دفاع از ایمان، امنیت و انسانیت ایستادند و از جان خود گذشتند تا دیوارهای آرامش ما ترک برندارد.
حرم برای آنها تنها یک مکان نبود، بلکه باوری عمیق و آرمانی بزرگ بود. حالا ما ماندهایم و میراثی گرانبها؛ میراثی که با خون آنها آبیاری شده است. آیا توانستهایم پاسدار این فداکاریها باشیم؟ شاید وقت آن رسیده که به یاد بیاوریم امنیت، هدیهای رایگان نیست و هر قدم کوچک ما در مسیر حق و ایمان، ادامهی راه آن قهرمانان است.
آنها رفتند تا خاک وطن به دست دشمن نیفتد، تا باورهایمان خدشهدار نشود و تا چراغ حرم خاموش نگردد. امروز، هر بار که صدای اذان در گوشهای از جهان طنینانداز میشود یا کودکی در آغوش مادرش به خواب میرود، باید به یاد بیاوریم که این لحظهها، مدیون مردانی است که جان دادند تا زندگی ادامه یابد.
اما اکنون، پرسش اینجاست: ما برای آنها چه کردهایم؟ آیا در مسیر آرمانهایی که برایش ایستادند، گامی برداشتهایم؟ هر کدام از ما میتوانیم مدافعی باشیم؛ نه فقط در میدان نبرد، که در میدان زندگی، با ایمان، صداقت و دفاع از حقیقت. اگر امروز نگذاریم یاد آنها کمرنگ شود، فردا فرزندانمان نیز در سایه همین امنیت خواهند زیست. این وظیفه ماست که راهشان را زنده نگه داریم؛ با قلم، با قدم و با هر آنچه در توان داریم.
اینک، در سکوت این روزها، صدای آن قهرمانان هنوز در گوش زمان زمزمه میکند. آنها با رفتنشان به ما آموختند که مرزهای دفاع از حق، تنها روی نقشهها نیست، بلکه در دلهای ماست. هر کجا که ظلم باشد، هر جا که ایمان در خطر افتد، آنجا میدان نبردی است که باید برایش ایستاد.
اما نباید فراموش کنیم که این نبرد هنوز تمام نشده است. امروز، مدافعان حرم، حزبالله و نیروهای سپاه قدس همچنان در خط مقدم ایستادهاند؛ همان قهرمانانی که امنیت ما را در سایه مقاومت و شجاعتشان حفظ میکنند. این راهی است که ادامه دارد، و بر ماست که همواره حامی آنها باشیم؛ با دعا، با حمایت و با یادآوری ارزش آرمانهایی که برایشان جان میدهند. این نبرد، نبرد همه ماست، در هر جا و به هر شکلی که میتوانیم.
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
(آل عمران، آیه 169)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#جهاد
#امنیت
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔰 #بازخوانی | شهید مدرس: قهرمان ایستادگی در برابر قرارداد وثوق الدوله
📝 «قراردادی بود معروف به «قرارداد وثوقالدّوله» که در سال ۱۹۱۹ میلادی و ۱۲۹۹ هجری شمسی، انگلیسها به نخستوزیر وقت #ایران رشوهی مفصّلی دادند و این قرارداد را بستند. «قرارداد وثوقالدّوله» اقتصاد و سیاست و ارتش و نظام و همه چیزِ ایران را در اختیار #انگلیس ها قرار میداد. این قرارداد هم بسته شد، منتها شهید مدرّس در مجلسِ شورای ملّیِ آن زمان یکتنه در مقابل این قرارداد ایستاد، افشاگری کرد و نگذاشت به نتیجه برسد، این قرارداد هم باطل شد. قراردادهای دیگری هم بود ــ [مانند] قرارداد رویتر و غیره ــ که اغلب این قراردادها به وسیلهی علمای دین #باطل شد، از بین رفت، جلویش گرفته شد.» ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
➕ به مناسبت ۱۰ آذرماه سالروز شهادت سید حسن #مدرس
@rahbari_plus
آرام آرام صدای خمپاره و موشک از بین رفته. با خبر آتشبس مردم، راهی خانه و کاشانشان شدند. تازه به خودشان آمدهاند. دور و برشان خلوت شده. میخواهند سر و سامان بگیرند. اما جای خالی یک نفر در ذوق میزند. هر کجا را مینگرند، یاد و خاطرهای از اوست. به گمانم تازه زخمشان سر باز کرده. داغدلشان تازه شده. اما چشم دنیا به آنهاست. باید آماده مراسم شوند. مراسمی که در تاریخ لبنان تاثیرگذار است. رسم حزبالله بوده. بعداز هر پیروزی، فرمانده برایشان رجز بخواند و تمام دنیا را آچمز کند. تشییع فرمانده قطعاً کم از مراسم سخنرانی ایشان ندارد. مراسم تشییعی که به مثابه یک رفراندوم در تاریخ مقاومت است.
قطعاً سننتصر
سادات طهماسی
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از جهان بانو
44.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدئو
#اختصاصی
💠امید به چشماندازی قوی در چهارمین همایش کتاب سال بانوان
🔹ایجاد مجمع بانوان مؤلف، برگزاری پیشنشستها، کارگاه تبدیل پایاننامهها به کتاب و دریافت کتاب صوتی از نوآوریهای چهارمین دوره همایش کتابسال بانوان بود.
💢مصاحبهی اختصاصی جهانبانو با مسئولین همایش و برگزیدگان کتاب سال بانوان
🔗لینک کامل مصاحبه در سایت جهانبانو
جهــــــ🌐ــــــــان بانــو
🆔 @jahanbanou_ir