✅#یادداشت ✅#سوادرسانه
🗒 موضوع: آیین نیک گذشتگان
🔵آقای یعقوبزاده، در نشستی در وصف سنتهای نیک نیاکان آریایی ما، سخن میگفت و همه را از جمله من، مجذوب کرده بود. آنچه ایشان گفت، در این وجیزه، نمیگنجد، اما، بخشی از آن، مرا نیز در خصوص آداب آریایی به شگفتی واداشت:
🔵«در آیین نیاکان ما، زرتشت، مردگان را در خاک دفن نمیکردند تا خاک آلوده نشود؛ آنها را نمیسوزاندند تا هوا آلوده نشود؛ مردگان را به بالای کوهی بلند میبردند تا پرندگانی مثل کبوتر و مرغابی و... که مردم از آنها تغذیه میکنند، به جسد مردگان دسترسی نداشته باشند. در آن قلهی کوه بلند، فقط کرکسها و لاشخورها پرواز میکردند و چند روز پس از مرگ، از مرده فقط استخوانهایش میماند؛ تازه، مدفوع آلودهی کرکسها هم روی زمین نمیماند».
🔵کلّی عقل و درایت گذشتگان را که به قول آقای یعقوبزاده، نمیگذاشتند محیط زیست یا به قول آنان، چهار عنصر «باد»، «آب»، «خاک» و «آتش» آلوده شود، تحسین و تمجید کردم.
🔵ناگهان، مثل پویانماییهای دوران کودکیام، «پسر مبتکر» و «ایکییوسان» جرقهای در مغزم روشن شد؛ مگر کبوتر و مرغابی گوشتخوارند که جسد را برای دور کردن از دست آنان، به نوک کوه ببرند؟ اگر خاک کردن جسد، آلودگی خاک را موجب میشود، لاشهی حیوانات در جنگلها و دشتها هم یا طعمهی لاشخورها و مردهخوارها میشود، پس نیاز نیست مرده را به بالای کوه ببریم؛ یا طعمهی باکتریها که اینها کار خود را زیر خاک بهتر انجام میدهند.
🔵از این گذشته، ادرار و مدفوع انسانها و حیوانات، آلودهکنندهی محیط زیست نیست و به راحتی در خاک تجزیه میشود، فرآیندی که میلیونها سال است در طبیعت رخ میدهد؛ آنچه فاضلاب را برای محیط زیست خطرناک کرده، آلودگی آن به مواد شیمیایی(مثل شویندهها و پاککنندهها و پساب کارخانهها) است، نه خود ادرار و مدفوع. (ادرار ترکیبات اوره دارد که ما به عنوان کود شیمیایی اوره، آن را برای حاصلخیزی خاک، به خاک میافزاییم).
🔵متأسفانه رسم شده برای تطهیر برخی و لجنپراکنی نسبت به اسلام و انقلاب، دروغهای به ظاهر علمی و مستند و درواقع مضحک و بیپایه میگویند و ما هم گاه بیهیچ حساب و کتابی، این دروغها را میپذیریم و بازگو میکنیم.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درود بر آنانی که برای این سخنان سوت و کف زدند.
قرار است به زودی یکی از این بمبها را برای یمن و یک بمب را برای حماس و یک بمب را برای حزب الله لبنان و یک بمب را برای مقاومت اسلامی عراق و اون بمب بزرگه را برای ایران بزنند و خلاص...
انگلیس، فرانسه و آلمان پرتاب موفقیتآمیز ماهواره ثریا را به فضا محکوم کردند.
ما از این انشا نتیجه میگیریم دعوا سر آخوند و بمب اتم نیست.
✅#یادداشت ✅#ICT ✅#فناوری_اطلاعات
🗒 موضوع: امنیت گذرواژهPassword
🔵برای بسیاری از ما، پیش آمده که گذرواژه یا همان رمز خود را فراموش کردهایم یا بدتر از آن، رمزمان لو رفته است.
چه کنیم که هیچ یک از این دو رویداد، پیش نیاید؟
🔵برای افزایش ضریب امنیت گذرواژه، باید چند نکته را در نظر داشت:
🟢گذرواژه دست کم هشت نویسهCharacter داشته باشد. هر چه طول گذرواژه بیشتر باشد، احتمال پیدا کردن آن به کمک رباتها یا با حدس، کمتر است.
🟢گذرواژه از کلمات یا اعداد آشنا و معنیدار نباشد. شماره ملی، تاریخ تولد، نام یا نام خانوادگی، شماره تلفن منزل یا همراه، از بدترین نوع گذرواژهها هستند. چراکه افراد زیادی شماره همراه ما را دارند و شاید یکی از نخستین چیزهایی که میآزمایند، همین باشد. رباتها نخست کلمات معنیدار یا کلماتی را که بیشتر احتمال دارد در گذرواژه به کار رود، میآزمایند.
🟢گذرواژه ترکیبی از اعداد، حروف کوچک و بزرگ و علائم باشد. هر چه درجهی پیچیدگی گذرواژه بیشتر باشد، احتمال پیدا کردن آن، کمتر است. بدترین گذرواژهها، آنهایی هستند که فقط از عدد تشکیل شده باشند و در مرتبه دوم، آنهایی که فقط از عدد یا حروف کوچک، درست شدهاند.
🟢نباید در تارنماهای مختلف، از گذرواژههای یکسان استفاده کنیم. برخی تارنماها، کارشان عضوگیری و ثبت گذرواژه و فروش بانک گذرواژه به نفوذیHackerهاست. پس سعی کنیم در هر تارنما یا ابزار دیجیتال، گذرواژهی متفاوت داشته باشیم.
🟢مشکل از همین جا آغاز میشود. گذرواژهی ساده را زود پیدا میکنند و گذرواژههای ترکیبی و دشوار را زود فراموش میکنیم. چه کنیم که گذرواژههای خود را فراموش نکنیم؟
🟢بهتر است گذرواژهها را از کلمات معنیدار انتخاب کنیم، اما نه در شکل اصلی آنها. مثلا حرف A را به صورت @ یا \/ بنویسیم و حرف H را به صورت 1-1 یا حرف N را به صورت |\| و حرف W را به صورت |\/| و حرف O را به صورت 0 و به همین شکل. شاید شما هم بتوانید ابتکارهای خوبی در این خصوص داشته باشید. برای مثال من برای yazdanibakhsh از عبارت Y@z|)@|\|1B/\K1-1sH استفاده میکنم.
🟢روش دیگری که میتوانید استفاده کنید، استفاده از یک عبارت فارسی(مثل یک شعر یا ضربالمثل) یا یک عبارت عربی(مثل یک حدیث) با صفحهکلید انگلیسی است؛ برای مثال:
الایاایهاالساقی
با صفحه کلید انگلیسی به صورت
hghdhhdihhgshrd
نوشته میشود که کلمهی معناداری نیست، احتمال حدس زدن آن به کمک ربات یا انسان نزدیک به صفر است؛ در عین حال، به خاطر سپردن آن آسان است. اگر آن را با حروف کوچک و بزرگ و علائم هم مخلوط کنید، دیگر حدس زدن آن، در عمل ناممکن است.
گذرواژهی بالا را این گونه تغییر میدهیم:
1-1ghdhhd1hhgshrD
خود واژهی Password را هم میتوان به صورت
P@SsW0R|)
نوشت.
🔵امنیت در فضای مجازی، در گرو امنیت گذرواژه است. از گذرواژههایتان، مراقبت کنید.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
✅#یادداشت ✅#دین
🗒 موضوع: حقطلبی و عربپرستی
🔵اغلب، در ایام ولادت امام علی(علیه السلام) یا در روزهای نزدیک به عید غدیر، شبههآفرینی دربارهی این مولای مظلوم، افزایش مییابد. برخی از این شبههها را پیشتر پاسخ گفتهایم.
🔵یکی از مسائلی که تازگی ندارد، اتهام «عربپرستی» یا «عربدوستی» یا «غریبپرستی» به دوستداران اهل بیت(علیهم السلام) است و آن را در برابر «میهنپرستی» و «آریامنشی» قرار میدهند.
🔵واضح است که دست کم در بین مسلمانان پیرو اهل بیت(علیهم السلام)، کسی نژاد و عرب و عجم را ملاک قرار نمیدهد. سلمان فارسی غیر عرب، چنان عزیز است که دربارهاش میگویند: «سلمان منا اهل البیت»، و ابولهب عرب که نسبت خانوادگی با پیامبر(صلی الله علیه و آله) دارد، شایستهی «تبت یدا أبی لهب»(بریده باد دستان ابولهب) میگردد.
🔵اگر امیرالمؤمنین(علیه السلام) نزد مسلمانان عزیز است، به خاطر شایستگیها و ویژگیهای اخلاقی و اجتماعی و معرفتی ایشان است، نه به خاطر عرب بودن ایشان.
🔵به طور کلی، برای یک مسلمان واقعی، «حق»، مهمترین معیار سنجش و ارزشگذاری است. بر اساس این معیار، «حماس» عرب سنیمذهب، بر «مجاهدین خلق» ایرانی شیعهمذهب یا بر «جندالله» ایرانی سنیمذهب یا بر «جبهة النصرة» عرب سنیمذهب، برتری مییابد؛ شیخ زکزاکی آفریقایی سیاهپوست، بر فلان آیتالله دارای سودای حکومت و کودتا، برتری مییابد. ابومهدی المهندس عرب، در کنار قاسم سلیمانی ایرانی ارزش پیدا میکند و فلان وزیر ایرانی، در کنار حاج قاسم مینشیند، اما فرسنگها از او فاصله دارد.
🔵همان قدر که محمد بن أبیبکر را عزیز میداریم(گرچه فرزند خلیفهی اول باشد)، عبدالله بن عمر(فرزند خلیفهی دوم) را دور از حق میدانیم. ما بر یزید و شمر و عمر سعد عرب لعنت میفرستیم، چنان که بر ترامپ آمریکایی و لشکر تروریستش. ما بر حسین(علیه السلام) و یارانش درود میفرستیم، چنان که ارتش یمن را که به دفاع از مردم مظلوم غزه برخاسته، دنبالههای آن 72 نفر میدانیم و دست و بازویشان را میبوسیم.
🔵ما نه به «عرب» بودن کسی کار داریم، نه به «مذهب» و نه به معیار دیگری جز «حق». هر شخص و شخصیت و اندیشهای که از حق دفاع کند، عزیز است و هر شخص و شخصیت و اندیشهای که در مقابل حق باشد، بیارزش و پست. میزان ارزشمندی افراد، میزان نزدیکی آنها به حق و حقیقت است، حتی اگر کوروش و زرتشت باشند و اندازهی پستی و حقارت افراد، دوری آنان از حق و حقیقت، حتی اگر «إِذْ يَقُولُ لِصَاحِبِهِ» در کنار پیامبر(صلی الله علیه و آله) و همصحبت او باشد.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem