به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین
🗒 موضوع: انتخابهای معنادار
🔵 گاهی، برخی از افراد، معنادار و هدفدار، انتخاب میکنند.
دو نمونه از این انتخابها را ببینید:
🔵 عبیدالله بن زیاد، فرماندار کوفه، از بین شمر بن ذیالجوشن(که فردی جنگجو و اهل نبرد و مبارزه بود) و عُمَر بن سعد(که بیشتر به عبادت و نماز مشهور بود تا جنگ و نبرد)، در نبرد کربلا، عُمَر را به فرماندهی سپاه کوفه منصوب میکند؛ چرا که حضور یک اهل عبادت در رأس سپاه کوفه، میتواند افراد زیادی را فریب دهد که این جنگ، مشروع است؛ اما فرماندهی شمر، چنین بازتاب ندارد.
🔵 ابن ملجم مرادی، قاتل امام علی(علیه السلام)، برای اجرای نقشهی تروریستی خود، شب نوزدهم رمضان را که مصادف با شب قدر است، انتخاب میکند؛ چرا که میخواهد برای انجام این ترور، پاداشی بزرگتر و متناسب با عظمت این شب به دست آورد؛ حال آن که دین اسلام، ترور را نامشروع میشمرد(مسلم بن عقیل میتوانست عبیدالله بن زیاد را در خانهی هانی ترور کند، ولی چنین نکرد).
🔵 این دو نمونه، نشان میدهد که دینداران، اگر اهل بصیرت و درک و اندیشه نباشند، به راحتی بازی میخورند و دشمنان دین، با پوشیدن لباس دین و با بهرهگیری از مفاهیم دینی و بهرهبردن از نادانی مردم، به دین ضربه میزنند. برخی با بازی با احساسات افراد متدین، دین آنها را به بازی میگیرند و برخی دیگر، با برداشتهای غلط و نادرست از دین و به دلیل نداشتن راهنمای معصوم و عقل و اندیشهی صحیح، به راهی میروند که برای ثواب بیشتر، بر امام مسلمانان، شمشیر میکشند.
🔵 نمونههای تاریخی دیگری را نیز میتوان ذکر کرد؛ مثل قرآن بر سر نیزه کردن و ناتمام ماندن جنگ با معاویه با فریب خوردن مسلمانان از دیدن قرآن روی نیزهها.
🔵 تأکید اسلام را بر اندیشهورزی و تفکر و برتری ساعتی تفکر را بر هفتاد سال عبادت، در همین راستا میتوان ارزیابی کرد.
🔵 خدایا! چشمانمان را بینا و بصیر و اندیشهیمان را توانا و قوی کن و پیروی کورکورانه و نگاه متعصب و دور از اندیشه را از ما بگیر.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین
🗒 موضوع: موضوع فلسطین از دیدگاه شهید مطهری
🔵اگر میخواهیم به خودمان ارزش بدهیم، اگر میخواهیم قیمت پیدا کنیم، اگر میخواهیم در نزد خدا و پیغمبر خدا محترم باشیم، در نزد ملل جهان محترم باشیم، باید این اصل را زنده کنیم. اگر پیغمبر اسلام زنده میبود، امروز چه میکرد؟ دربارهی چه مسأله ای میاندیشید؟ و اللّهِ و باللّهِ قسم میخورم که پیغمبر اکرم در قبر مقدسش امروز از یهود میلرزد. این یک مسألهی دودوتا چهارتاست. اگر کسی نگوید، گناه کرده است. من اگر نگویم و اللّهِ مرتکب گناه شدهام، و هر خطیب و واعظی اگر نگوید مرتکب گناه شده است. گذشته از جنبهی اسلامی، فلسطین چه تاریخچهای دارد؟ قضیهی فلسطین مربوط به دولتی از دولتهای اسلامی هم نیست؛ مربوط به یک ملت است، ملتی که او را به زور از خانهاش بیرون کردهاند. تاریخچهی فلسطین چیست؟ مدعی هستند که در سه هزار سال پیش دو نفر از ما (داود و سلیمان) برای مدت موقتی در آنجا سلطنت کردهاند. تاریخ را بخوانید؛ در تمام این مدت دو سه هزارساله، کی بوده است که سرزمین فلسطین به یهود تعلق داشته است؟ کی بوده است که بیشتر سرزمین فلسطین مال ملت یهود باشد؟ آیا بیشتر سرزمین فلسطین از آنِ ملت یهود است؟ قبل از اسلام هم مال آنها نبود، بعد از اسلام هم مال آنها نبود. روزی که مسلمین فلسطین را فتح کردند، فلسطین در اختیار مسیحیها بود نه در اختیار یهودیها. و اتفاقاً مسیحیها که با مسلمین صلح کردند، یکی از مواردی که در صلحنامه گنجاندند این بود که شما یهود را در اینجا راه ندهید. گفتند: ما با شما زندگی میکنیم ولی با یهود زندگی نمیکنیم. چطور شد که یک دفعه نام وطن یهودی به خود گرفت؟ یکی از قضایایی که کارنامهی قرن ما را تاریک میکند (این قرنی که به دروغ نام حقوق بشر، نام آزادی، نام انسانیت بر آن گذاشتهاند) همین قضیه است. و اللّهِ و باللّهِ ما در برابر این قضیه مسئولیم. به خدا قسم مسئولیت داریم. به خدا قسم ما غافل هستیم. واللّهِ قضیهای که دل پیغمبر اکرم را امروز خون کرده است، این قضیه است. داستانی که دل حسین بن علی را خون کرده، این قضیه است. اگر میخواهیم به خودمان ارزش بدهیم، اگر میخواهیم به عزاداری حسین بن علی ارزش بدهیم، باید فکر کنیم که اگر حسین بن علی امروز بود و خودش میگفت برای من عزاداری کنید، میگفت چه شعاری بدهید؟ آیا میگفت بخوانید: «نوجوان اکبر من» یا میگفت بگویید: «زینب مضطرّم الوداع، الوداع»؟ اگر حسین بن علی بود میگفت: اگر میخواهی برای من عزاداری کنی، برای من سینه و زنجیر بزنی، شعار امروز تو باید فلسطین باشد. شمرِ امروز موشه دایان است. شمرِ هزار و سیصد سال پیش مُرد، شمرِ امروز را بشناس. امروز باید در و دیوار این شهر با شعار فلسطین تکان میخورد. مرتّب دروغ در مغز ما کردند که این یک مسألهی داخلی است به خدا خجالت دارد ما خودمان را مسلمان بدانیم، خودمان را شیعهی علی بن أبی طالب بخوانیم...
پس به خودمان ارزش بدهیم. به کار و فکر خودمان ارزش بدهیم. به کتابهای خودمان ارزش بدهیم. به پولهای خودمان ارزش دهیم. خودمان را در برابر ملل دیگر دنیا آبرومند کنیم. علت اینکه دولتهای بزرگ جهان چندان درباره سرنوشت ما نمیاندیشند، این است که معتقدند مسلمان غیرت ندارد. امریکا را فقط این مسئله جری کرده است. میگویند مسلمان جماعت غیرت ندارد. مسلمان جماعت همبستگی ندارد. مسلمان جماعت همدردی ندارد. یهودی که برای پول میمیرد و غیر از پول چیز دیگری را نمیشناسد، یهودی که خدایش و زندگیاش پول است، حیات و مماتش پول است، با این مسئله حساس که مواجه میشود روزی یک میلیون دلار به همکیش خودش کمک میکند. ولی هفتصد میلیون مسلمان دنیا به همکیش خود کمک نمیکند...
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین ✅#قرآن
🗒 موضوع: اللهم أغن کل فقیر(بازنشر)
🔵خدایا! تمام فقیران و مستمندان را بینیاز کن.
بارها و بارها در ماههای رمضان سالهای گذشته و امسال، این دعا را خوانده و از خدا خواستهایم فقیران و مستمندان جامعه را بینیاز کند؛ اما همان گونه که پیشتر هم گفتیم، اسلام دین حرکت و پویایی و پیشرفت است؛ نه دین سکون و جمود و عقبگرد. بنابراین برای به اجابت رسیدن این دعا و برآورده شده این خواسته، فقط بلند کردن دست و از خدا خواستن، کافی نیست؛ باید تلاش کرد، کار کرد، هزینه کرد، زحمت کشید و به قول قرآن، «جهاد» کرد تا این دعا، مستجاب شود.
🔵 یکی از کارهایی که میتوان انجام داد، اختصاص بخشی از درآمد هر شخص برای کمک به نیازمندان جامعه است که نمیتوانند کار کنند و درآمدی داشته باشند و در اصطلاح، از کارافتاده یا ناتوان یا سالخورده یا بیکس یا ... هستند؛ در قرآن کریم، یکی از صفات نمازگزاران، چنین ذکر شده است: وَٱلَّذِينَ فِيٓ أَمْوَٰلِهِمْ حَقّٞ مَّعْلُومٞ لِّلسَّآئِلِ وَٱلْمَحْرُومِ (سورهی معارج، آیات 24 و 25): کسانی که در اموال آنها، حقی معین و مشخص برای درخواستکننده و محروم (از معیشت و ثروت) است. همچنین در قرآن کریم، نمازگزارانی که نه خودشان به دیگران کمک میکنند و نه اجازه میدهند دیگران کمک کنند، با «وای بر نمازگزاران» خطاب شدهاند: فَوَيْلٞ لِّلْمُصَلِّينَ ٱلَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ٱلَّذِينَ هُمْ يُرَآءُونَ وَيَمْنَعُونَ ٱلْمَاعُونَ(سورهی ماعون، آیات 4 تا 7).
🔵 یکی دیگر از کارهایی که نه افراد معمولی، بلکه افراد ثروتمند و دارا بتنهایی یا دست کم گروهی از افراد متوسط جامعه با هم باید انجام دهند، فراهم کردن اسباب اشتغال و کار برای افراد ضعیفتر جامعه است که میتوانند کار کنند، اما برای آنها کار وجود ندارد. اگر دارایی ثروتمندان و پولدارهای جامعه بجای گردش در بازار دلالی و سوداگری و خرید و فروش طلا و ارز و زمین و مسکن، برای ایجاد کارخانه و کارگاه و دامداری و کشاورزی صنعتی و گلخانه(در صورت وجود آب!) و صنایع دستی و خیلی چیزهای دیگر صرف شود، ممکن است کمتر از دلالی سود کنند؛ ولی در عوض، بخشی از جامعه که کار ندارند، با همین اشتغال ایجاد شده، صاحب کار و درآمد خواهند شد و وقت خود را برای کار صرف خواهند کرد؛ وقتی که اگر برای کار صرف نشود، ممکن است صرف امور دیگری شود که یا برای جامعه مفید نیست یا گاه پر از زیان و ضرر است؛ کارهایی شبیه خیابانگردی، دزدی، اعتیاد و .... وقتی برای افراد جامعه کار ایجاد شود، اسباب ازدواج هم برای جوانان فراهم خواهد شد و در نتیجه، آمار فساد و فحشا و روابط نامشروع و در پی آن، فسادهای دیگر، کاهش خواهد یافت و درنتیجه جامعهی امنتری خواهیم داشت؛ امنیتی که هر کس ثروت بیشتری دارد، به آن بیشتر محتاج است. افراد شاغل هم، بیقین، دعاگو و ممنون صاحبان کار و شغل خواهند بود و این دعاگویی، هم برای صاحبان ثروت، نامی نیک به جا خواهد گذاشت و هم، آخرت آنان را آباد خواهد کرد. اما ثروتی که در راه سوداگری و گران کردن قیمت زمین و مسکن و ارز و طلا و ... صرف شود، جز آه و نفرین ضعفای جامعه، چیز دیگری در پی نخواهد داشت.
🔵 دقت کنیم که در قرآن کریم، انبار کردن طلا و نقره و درواقع خارج کردن ثروت از دایرهی اقتصاد و تولید، بشدت توبیخ و تقبیح شده است: وَٱلَّذِينَ يَكْنِزُونَ ٱلذَّهَبَ وَٱلْفِضَّةَ وَلَا يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٖ يَوْمَ يُحْمَىٰ عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْۖ هَٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنفُسِكُمْ فَذُوقُواْ مَا كُنتُمْ تَكْنِزُونَ (سورهی توبه، بخشی از آیهی 34 و آیهی 35): و کسانی که طلا و نقره را به صورت گنجینهها انبار کرده، در راه خدا آنها را خرج نمیکنند، آنان را به عذابی دردناک مژده ده؛ روزی که آن گنجهای طلا و نقره را در آتش جهنم ذوب کنند و پیشانیها و پهلوها و پشتهایشان را با آن داغ بگذارند؛ این، همان چیزی است که برای خود میانباشتید؛ پس آنچه را انبار میکردید، بچشید!
🔵 همواره معتقد بودهام که جامعه به ثروتمندان بزرگ نیاز دارد؛ اما نه برای بورسبازی و دلالی و سوداگری؛ بلکه برای ایجاد کار و تولید و اشتغال و کمک به افراد نیازمند.
🔵 امیدوارم که در پی هر دعا و خواستهای که از خداوند داریم، حرکتی هم داشته باشیم تا این خواسته، اجابت شود.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
هدایت شده از پیامهای قرآنی
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: قویتر از شما هم به کیفر گناهانشان رسیدند🌼
🔵أَوَلَمْ يَسِيرُواْ فِي ٱلْأَرْضِ فَيَنظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَٰقِبَةُ ٱلَّذِينَ كَانُواْ مِن قَبْلِهِمْۚ كَانُواْ هُمْ أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَءَاثَارًا فِي ٱلْأَرْضِ فَأَخَذَهُمُ ٱللَّهُ بِذُنُوبِهِمْ وَمَا كَانَ لَهُم مِّنَ ٱللَّهِ مِن وَاقٍ ٢١
🔴آیا در زمین سفر نکردند و نگشتند تا ببینند چگونه شد، عاقبت کسانی که پیش از اینها بودند؟ هم از نظر قدرت و توان و هم از نظر آثار در زمین، از اینها برتر و سرتر بودند؛ ولی خداوند آنان را به کیفر گناهانشان گرفتار کرد و در برابر خدا، مدافعی نداشتند.
🔶سورهی مبارکهی غافر، آیه 21
🔍أَ: آیا؛ لَمْ یَسیروا: سیر نکردند، حرکت نکردند؛ فی: در؛ الْأَرْضِ: زمین؛ فَ: پس، درنتیجه؛ یَنْظُروا: نگاه کنند، بنگرند؛ کَیْفَ: چگونه؛ کانَ: شد، بود؛ عاقِبَةُ: عاقبت، سرانجام؛ الَّذینَ: کسانی که؛ کانوا: بودند؛ مِنْ: از؛ قَبْلِ: پیش؛ هِمْ: ایشان؛ کانوا: بودند؛ هُمْ: ایشان؛ أَشَدَّ: شدیدتر، با شدت بیشتر؛ قُوَّةً: نیرو، قوت، توانایی؛ ءاثاراً: آثار، نشانهها، ساخت و ساز و تغییرات؛ أَخَذَ: گرفت؛ بِ: به؛ ذُنوبِ: گناهان؛ لَ: به سود، برای؛ واقٍ: نگهدارنده، محافظ.
✅طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh