بررسی نقش مبانی انسانشناختی صدرالمتألهین در تحلیل مدینه فاضله.pdf
265.8K
🔴 فایل مقاله
🖊احمدحسین شریفی
🔶 عنوان مقاله: «بررسی نقش مبانی انسانشناختی صدرا در تحلیل مدینه فاضله»
🔷انتشار در مجله علمی- پژوهشی معرفت سیاسی شماره ۱۹ سال ۱۳۹۷
#مقالات
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸حکایتی از عبید زاکانی
جنازهای را بر سر راهی میبردند،
درویشی با پسر بر سر راه ایستاده بودند؛
پسر از پدر پرسید:
بابا در صندوق چیست ؟
گفت: آدمی!
گفت: کجایش میبرند؟
گفت: به جایی که نه خوردنی باشد،
و نه پوشیدنی، نه نان و نه هیزم!
نه آتش، نه زر، نه سیم، نه بوریا و نه گلیم!
گفت: بابا مگر به خانه ما میبرندش؟!
(#عبید_زاکانی، لطایف، ص۱۱۶)
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
احمدحسین شریفی
🔸شاید مأخذ حکایت بالا که از عبید زاکانی نقل کردم، این اشعار مولوی در دفتر دوم مثنوی باشد:
کودکی در پیش تابوت پدر
زار مینالید و بر میکوفت سر
کای پدر آخر کجاات میبرند
تا ترا در زیر خاکی آورند
میبرندت خانهای تنگ و زحیر
نی درو قالی و نه در وی حصیر
نی چراغی در شب و نه روز نان
نه درو بوی طعام و نه نشان
نی درش معمور نی بر بام راه
نی یکی همسایه کو باشد پناه
چشم تو که بوسهگاه خلق بود
چون شود در خانهٔ کور و کبود
خانهٔ بیزینهار و جای تنگ
که درو نه روی میماند نه رنگ
زین نسق اوصاف خانه میشمرد
وز دو دیده اشک خونین میفشرد
گفت جوحی با پدر: ای ارجمند
والله این را خانهٔ ما میبرند
گفت جوحی را پدر: ابله مشو
گفت: ای بابا نشانیها شنو
این نشانیها که گفت او یک بیک
خانهٔ ما راست بی تردید و شک
نه حصیر و نه چراغ و نه طعام
نه درش معمور و نه صحن و نه بام
(مثنوی معنوی، دفتر دوم، ابیات ۳۱۱۶- ۳۱۲۷)
🔷البته آنگونه که بدیعالزمان فروزانفر آورده است مأخذ داستان مولوی هم حکایتی است که ابوالفرج اصفهانی در الاغانی نقل کرده است:
✔️«قال ابن الدراج الطفیلی: «مرت بی جنازة و معي ابن و مع الجنازة امرأة تبكيه و تقول: بك يذهبون الي بيت لا فراش فيه و لا وطاء و لا ضيافة و لا غطاء و لا خبز و لا ماء»
فقال لي ابني: «الي بيتنا و الله يذهبون بهذه الجنازة»
فقلت له: «و كيف ويلك»؟
قال: «لأن هذه صفحة بيتنا»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴دکتر مهدی جمشیدی و یک خدمت ناخواسته!
🖊احمدحسین شریفی
🔶این روزها فضای عمومی برخی از حوزههای علمیه به تبع فضاسازی رسانهای برخی از جریانهای سیاسی نام و نشاندار، درگیر نقدی است که جناب دکتر جمشیدی نسبت به سخنان آیتالله صافی گلپایگانی(حفظه الله) درباره روابط خارجی کشور داشتند.
🔶با اینکه جناب دکتر جمشیدی خود، نسبت به تندی و احیاناً ناصوابی برخی از تعابیری که در نقدشان به کار گرفته بودند، متفطن شدند و رسماً هم عذرخواهی کردند، اما گویا برخی از افراد و جریانهای سنتی که ظاهراً در این مسأله با مخالفان نام و نشاندار روحانیت و مرجعیت، اشتراک منافع پیدا کردهاند! بنای رها کردن این موضوع را ندارند و به نظر میرسد حتی اعدام و به چوبه دار کشاندن این منتقد جوان نیز آنها را راضی نخواهد کرد!
🔶نکته عبرتآموز ماجرا، و خدمت ناخواستهای که نقد دکتر جمشیدی در پی داشت، این است که میتوان با مطالعه این فضا و دقت در حساسیتهای ابراز شده، فهم واقعبینانهای از عالَم ذهنی پارهای از روحانیان و نیروهای فعال در حوزههای علمیه و حساسیتهای دینی و فرهنگی آنان به دست آورد.
🔶آگاهان به خوبی میدانند که در دهههای اخیر بزرگترین مقدسات اسلامی مورد اهانت و تمسخر قرار گرفته است اما هرگز شاهد این حجم از حساسیت نبودهایم! چند دهه است که بیشترین هجمهها علیه توحید و قرآن در فضای علمی و فرهنگی و رسانهای کشور در جریان است، اما از سوی بسیاری از مدعیان مرزبانی از آموزههای دین، هیچ توجهی نشده است! از نظر اجتماعی نیز بدترین منکرها در حال شیوع است، (حتی در شهر قم یعنی شهر روحانیت) اما هرگز چنین مقابلهای با آنها صورت نگرفته است!
🔶این در حالی است که به تعبیر شهید مطهری(ره) «در همان حال روى يك مسئلهاى كه احياناً ناشى از يك غفلت و اشتباه بوده و غرضى در كار نبوده است، اى بسا تذكر دوستانه مشكل را حل مىكرد، چه جار و جنجال راه مىافتد كه جز دشمنان اسلام كسى از آن سود نمىبرد.» (مجموعه آثار، ج۳۰، ص۴۷)
#حوزه_انقلابی
#حوزه_سکولار
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 شفافیت مالی مسؤولان
🔸عمل والی جدید هرات به مطالبه «شفافیت مالی مسؤولان»
🔸مطالبهای که سالهاست رهبر معظم انقلاب آن را فریاد میکشد، اما مسؤولان جمهوری اسلامی این مطالبه شفاف را در پیچ و خم قانونگذاری آنقدر ناشفاف کردهاند که حتی در صورت تصویب و اجرا، بعید است دیگر بتواند اعتماد مردم را جلب کند.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🖊احمدحسین شریفی
از احمقها دوری کنید.
با آنها همکلام نشوید.
امام صادق(ع) میفرماید:
«مَن لَم يَجْتَنِبْ مُصادقَةَ الأحمَقِ أوْشَكَ أنْ يَتَخلّقَ بأخْلاقِهِ؛
کسی كه از دوستى با احمق دورى نكند بزودى خلق و خوى او را به خود گيرد»
به تعبیر یکی از نویسندگان:
«احمقها اول سطح شما را تا سطح خودشان پایین میکشند،
بعد با تجربهی یک عمر زندگی در آن سطح،
شما را شکست میدهند!» (مارک تواین)
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
امتداد فلسفه اسلامی-استاد احمدحسین شریفی-1400.7.6.mp3.~~~.mp3
37.68M
🎤احمدحسین شریفی
🔴موضوع سخنرانی:
امتداد اجتماعی فلسفه
🔷 جلسه اول
🔶زمان: ۶/ ۷/ ۱۴۰۰
🔶محل: موسسه تخصصی فلسفه اسلامی
🔲توصیه: به علاقمندان به فلسفه و علوم انسانی و امتداد اجتماعی حکمت متعالیه، استماع این جلسه را توصیه میکنیم.
#علوم_انسانی_اسلامی
#فلسفه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
دست خط مرحوم آیتالله سیدعلی قاضی طباطبائی؛ (از جمله تأثیرگذارترین عارفان عالم تشیع در سدههای اخیر؛ استاد عرفانی علامه طباطبائی و آیتالله بهجت و آیتالله شیخ محمدتقی آملی رضوان الله تعالی علیهم اجمعین:)
«اگر نماز را تحفظ کردید، همه چیزتان محفوظ میماند»
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴از آن رئیسجمهور تا این رئيسجمهور
✍ احمدحسین شریفی
تا چند ماه پیش رئیسجمهوری داشتیم که حتی به هنگام دیدار از مپنا (شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران) از ماشین خارجی خود پیاده نشد تا با مهندسان و صنعتگران برجسته کشوری گفتگویی کند!
اما امروز رئیس جمهوری داریم که میتوان گفت «مردمیترین رئیسجمهور دنیا» است. او با طمأنینه و آرامش پای سخنان عشایر و کشاورزان مینشیند و میشنود و بلافاصله دستورات لازم را برای مشکلگشایی صادر میکند.
حقیقتاً روزانه باید شکرگزار خدای متعال بود که دلهای مردم را برای انتخاب چنین مردی هدایت کرد. مردی که به زورگویان و مستکبران عالم اعتنا نمیکند و در برابر صاحبان انقلاب چنین خاکنشین و خاکسار است.
نکته: هم رئيسجمهور پیشین روحانی بود و هم رئيسجمهور فعلی! و این بهترین نشانه است که مردم هرگز نباید روحانیت را با لباس قضاوت کنند. روحانی بودن به مرام و معنویت و اخلاق و عزت و مردمی بودن است و نه به لباس و اندازه عمامه و رنگ عبا و قبا. در صدر اسلام لباس منافقان و لباس مؤمنان و حتی پیامبر اکرم(ص) یکسان بود!
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
احمدحسین شریفی- پیشنیازهای علمی نظریهپردازی دینی ج۴۰.mp3
21.5M
🎤احمدحسین شریفی
🔴درسهای اجتهاد و تقلید
🔶پیشنیازهای علمی اجتهاد و نظریهپردازی دینی
🔷درس چهلم: دانشهای مورد نیاز نظریهپردازی دینی: بخش پانزدهم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴توصیههای سلوکی آیتالله قاضی طباطبائی
🖊احمدحسین شریفی
🔘بخش اول: تفکر
_________________
سیدعلی قاضی طباطبائی سال ۱۲۸۲ قمری (فروردین ۱۲۴۸) در شهر تبریز به دنیا آمد و سال ۱۳۶۶ قمری (بهمن ۱۳۲۵) در نجف اشرف از دنیا رفت و جنازه مطهرشان در قبرستان وادیالسلام، جایی که خیلی به آن علاقه داشت و فراوان آنجا میرفت و ساعتها در آنجا سر در جیب تفکر مینهاد، دفن شد.
او افزون بر تخصص در فقه و اصول و تفسیر و رجال و درایه و ادبیات عرب، از بزرگترین عارفان و تأثیرگذارترین مربیان معنوی در دوران معاصر بوده است. او که خود پرورشیافته عارفان و زاهدان بزرگی چون شیخ محمد بهاری و سیداحمد کربلایی (هر دو از شاگردان عرفانی ملاحسینقلی همدانی) بود، پرورشدهنده شاگردانی افسانهای چون آیتالله محمدتقی آملی، علامه طباطبائی، آیتالله الهی طباطبائی، آیتالله بهجت، آیتالله مرعشی نجفی، شهید دستغیب، سیدهاشم حداد و سیدعبدالکریم کشمیری نیز بود.
یکی از ویژگیهای سلوکی آیتالله #قاضی_طباطبائی تفکر بود. او فراوان به قبرستان وادیالسلام میرفت و ساعتهایی طولانی را در آنجا به تفکر سپری میکرد. آیتالله محمدتقی آملی، از تربیتیافتگان مکتب عرفانی آیتالله قاضی، میگوید:
«من مدتها میدیدم که مرحوم قاضی دو سه ساعت در وادیالسلام مینشینند، با خود میگفتم: «انسان باید زیارت کند و برگردد و به قرائت فاتحهای روح مردگان را شاد کند، کارهای لازمتر هم هست که باید به آنها پرداخت!» این اشکال در دل من بود اما به احدی ابراز نکردم. مدتها گذشت و من هر روز برای استفاده از محضر استاد به خدمتش میرفتم، تا آنکه از نجف اشرف بر مراجعت به ایران عازم شدم ولیکن در مصلحت بودن این سفر، تردید داشتم. این نیت هم در ذهن من بود و کسی از آن مطلع نبود. شبی بود میخواستم بخوابم؛ در آن اتاقی که بودم، در تاقچه پائین پای من کتاب بود؛ کتابهای علمی و دینی. در وقت خواب، طبعاً پای من به سوی کتابها کشیده میشد، با خود گفتم: برخیزم و جای خواب را تغییر دهم یا لزومی ندارد، چون کتابها درست مقابل پای من نیست و بالاتر قرار گرفته، و این، هتک حرمت کتاب نیست. بالاخره بنابر آن گذاشتم که هتک حرمت نیست و خوابیدم. صبح که به محضر استاد، مرحوم قاضی رفتم و سلام کردم: فرمود: «علیکم السلام! صلاح نیست شما به ایران بروید. و پا دراز کردن به سوی کتابها هم هتک احترام است.» بیاختیار هول زده گفتم: «آقا! شما از کجا فهمیدهاید؟» فرمود: «از وادی السلام فهمیدهام».
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
امتداد فلسفه اسلامی . استاد احمد حسین شریفی جلسه دوم 3آبان 1400.mp3
27.66M
🎤احمدحسین شریفی
🔴موضوع سخنرانی:
امتداد اجتماعی حکمت متعالیه
🔷 جلسه دوم
🔶زمان: ۳/ ۸/ ۱۴۰۰
🔶محل: موسسه تخصصی فلسفه اسلامی
🔲توصیه: به علاقمندان به فلسفه و علوم انسانی و امتداد اجتماعی حکمت متعالیه، استماع این جلسه را توصیه میکنیم.
#علوم_انسانی_اسلامی
#فلسفه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹