🔴باغ دنیـــا
🌷 مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود:اینجا باغی است که هر کس میآید میتواند از میوه آن بچیند و بخورد، امّا از بردن خبری نیست. اگر درون قبر یک ریال همراهت باشد، قبر را نبش میکنند و آن را در میآورند. اگر یک انگشتر دستت باشد آن را در میآورند. از این باغ هیچ چیز را نمیشود بیرون بُرد.
در باغ نمیتوانستی کول کنی و ببری. تا درون باغ هستی میخوری و میخورانی. بهره آخرتت هم آن اقبالی است که به جهان دیگر داری. پس اگر کم داد با صاحب باغ دعوا نمیکنی.
اگر هم زیاد داد دعوا نمیکنی. با باغدار نمیگویی چرا اینچنین نمیکنی، چرا چنان نکردی، این گلها چیست؟ این میوهها چیست؟ ایراد نمیگیری، میخوری و در باغ راه میروی.
📚 کتاب طوبی محبّت جلد دوم - ص 24
روزی حلال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پول بده غیبت بشنو!
🎙استاد قرائتی
روزی حلال
✍امام_علی عليه السلام:
مَن ساءَ خُلُقُهُ ضاقَ رِزقُهُ.
آن كه #اخلاقش_بد باشد، #روزى اش تنگ مىشود.
📚 غرر الحكم: ح ۸۰۲۳.
روزی حلال
🔆#فقر_و_غنا و حالتهاى آنها
✨دانستى كه دنيا عبارت است از: هر چيزى كه در آن از براى بنده پيش از مردننصيبى هست.خواه نعمت و مال باشد، يا منصب و جاه، يا متابعتشهوت شكم و فرج،يا طلب علو و برترى و تكبر و انتقام و غضب و تشفى غيظ يا غير اينها.و بالجمله از براى دنيا شعب و فروعى بىحد است.وليكن اعظم آفات آن كه متعلق به قوه شهويه است #مال است، زيرا كه: هر زندهاى #محتاج به آن است.
و از براى مال، فوايد بسيار، و آفات و «غوايل» (1) بىشمارى است.و تميز خوب و بدآن در نهايت صعوبت و اشكال است، زيرا كه: از نبودن مال، صفت فقر و احتياج به هممىرسد.و از وجود آن، وصف غنا و ثروت حاصل مىشود.و اين هر دو صفتى استكه خدا بندگان خود را به آنها امتحان مىفرمايد.
و از براى #فقير، دو حالت متصور است: حرص و #قناعت.كه يكى محمود و ديگرىمذموم است.
و #حريص بر دو قسم است:
🗯يكى: حريصى است كه: حرص آن به كسب و صنعت كردن است، بدون طمع درمال مردم.
🗯و ديگرى آنكه: حرص او به گرفتن #مال_مردم به زور و ظلم، يا به تكدى و سؤالاست.
👈و هر دو طايفه هلاكاند.گو طايفه آخر بدتر از اولى باشد.
🔅و از براى غنى نيز دو حالت است: امساك و بذل.يكى ممدوح و ديگرى مذموم.
👈و بذل هم بر دو نوع است: ميانهروى و اسراف.اول محمود و ثانى مذموم.و غيراينها از جميع اين امور، امورى هستند كه فهميدن آنها مشكل است.و كسى كه طالبمال باشد بايد اول تميز ميان نيك و بد اين حالتبكند و طريقه نيك آن را پيشنهاد خودسازد تا نجات يابد.
📚معراج السعادة، عالم ربانى ملا احمد نراقى (قدس سره)
روزی حلال
🛑#فوايد_مال
و اما فوايد مال: پس آن نيز بر دو قسم است: دنيائى و آخرتى.
اما #فوايد_دنيائى آن، چيزهائى است كه: فايده آن پيش از مرگ ظاهر مىشود، مثلخلاصى از ذلتسؤال، و خجلت عيال، و خوارى و پستى و حقارت و #تهيدستى وعزت و بزرگى در ميان مردمان، و بسيارى دوستان و اعوان، و حصول وقع و #اعتبار دردلها، و امثال اينها.
و اما فوايد آخرتى آن، سه نوع است:
🦋اول اينكه: صرف خود نمايد از براى به جا آوردن عبادات، و قوت يافتن برطاعات، و ستر عورت، و جهاد و حج و امثال اينها.
🌴دوم اينكه: به مصرف مردمان برساند، يا به جهت فقرا و استحقاق ايشان.و ثواباين ظاهر و روشن است.يا به جهت رعايتشان و مروت خود، و زيادتى صداقت ومحبت مردمان، مانند مهمانى كردن و هديه دادن و اعانت مردم نمودن و نحو اينها.و ازبراى هر يك از اينها ثواب بسيار در اخبار رسيده است.و فقر و استحقاق در ثواب اينهاشرط نيست.
🌺بلى شرط ثواب در اينها نيت قربت است، يا از براى حفظ آبروى خود، چون دفعشر ظالم، و بستن زبان هرزه گويان و امثال اينها.و اين نيز موجب ثواب مىشود.
🌸و حضرت رسول - صلى الله عليه و آله - فرمود كه: «هر مالى را كه آدمى به جهت محافظت آبروى خود صرف كند حكم صدقه دارد» . (27)
يا به كسى دهد كه خدمت او را كند و شغلى كه به او رجوع كند به انجام رساند.
🌱و شكى نيست كه اين نيز از امور متعلقه به آخرت است، زيرا كه: كارهائى كه انسانبه جهت زندگانى به آن محتاج استبسيار است. و اگر همه را خود متوجه شود وقت اوضايع مىشود.و روزگارش به حيف مىرود.و از كار آخرت باز مىماند.و شكىنيست كه: كسى را كه هيچ مالى نيستبايد همه اين كارها را خود متوجه شود.و از ذكرو فكر و عبادت و طاعتبازماند.
🌴سوم آنكه: آن را به مصرف خيرات جاريه، و باقيات الصالحات رساند.از: ساختنمسجد و مدرسه و «رباط» (28) و پل و اجراى قنوات و نوشتن قرآن و كتاب و نشاندناشجار، و امثال اينها از چيزهائى كه بعد از آدمى باقى مىماند، و مدتها ثواب آن روز بهروز عايد مىگردد، و باعث دعاى بندگان خدا از خوبان و صالحان مىشود.و اسمآدمى به خير مذكور مىگردد
معراج السعادة، عالم ربانى ملا احمد نراقى (قدس سره)
روزی حلال
11.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پاداش کسی که برای #امام_زمان دعا میکند
🎙استاد دانشمند
استاد دانشمند،روزی حلال
🛑عوامل معنوي رکود در زندگي اقتصادي
✨گناهان و نافرمانيها، موجب رکود و #سلب_بركت از مال و عمر و زندگي است. در آيهاي آمده است:
{وَ لكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُون} (اعراف: 96)
آنان [يعني قوم هود، صالح، شعيب، نوح و لوط آيات الهي و پيامبران را] تكذيب كردند و ما هم آنها را به كيفر اعمال زشت خويش رسانديم.
در بيان اين آيه، مرحوم طبرسي مينويسد:
آنان مردمي بودند كه مرتكب گناه شدند و پيامبران را تكذيب كردند. خداوند هم درهاي بركت آسماني خود را به روي آنان بست و به خاطر كردار بدشان آنان را گرفتار تنگدستي و مجازات نمود.
ترك نماز، از عوامل معنوي رکود در زندگي اقتصادي است.
🗯حضرت زهرا ( عليه السلام ) درباره انسان بينماز، ميفرمايد: « يَرْفَعُ اللهُ الْبَرَكةَ مِنْ عُمْرِهِ وَيَرْفَعُ اللهُ الْبَرَكةَ مِنْ رِزْقِه » (18)؛ « خداوند برکت را از عمر و مالش برميدارد ».
هرگاه #كمفروشي ميان مردم رواج يابد، خداوند آنان را به خشكسالي و قحطي دچار ميسازد. حضرت علي ( عليه السلام ) درباره زيانهاي كمفروشي ميفرمايد: « إذا طُفِّفَتِ الْمَكايِيلُ، اَخَذَهُمُ اللهُ بِالسِّنِينَ وَالنَّقْصِ » ؛ « خودداري از پرداخت زکات، از موانع نزول برکت است ».
امير مؤمنان ( عليه السلام ) ميفرمايد:
إذا مَنَعوُا الزَّكاةَ، مَنَعَتِ الاَرْضُ بَرَكاتِها مِنَ الزَّرْعِ و الثِّمارِ وَالْمَعادِنِ.
✨هرگاه مردم #زكات خود را نپردازند، زمين بركت خود را از زراعت و ميوهها و معدنها دريغ ميدارد.
ترك امر به معروف و نهي از منكر، عاملِِ ديگر رکود معنوي در زندگي اقتصادي است؛ همانگونه كه پيامبر ( صلّي الله عليه وآله وسلّم ) ميفرمايد:
〽️تا زماني كه مردم امر به معروف و نهي از منكر كنند و بر كارهاي خير به يكديگر ياري رسانند، نعمتها و خيرات از آنها رخت برنميبندد، اما اگر اين دو را ترك كنند، بركات از آنها گرفته خواهد شد.
✨همچنين از ديدگاه امام علي ( عليه السلام ) خيانت، از عوامل معنوي رکود اقتصادي است: « إذا ظَهَرَتِ الْخِياناتُ، اِرْتَفَعَتِ الْبَرَكاتُ » (22)؛ « زماني كه خيانتها آشكار شود، بركات از بين خواهد رفت ».
🔅در حقيقت، گناهان اخلاقي و اقتصادي و اجتماعي، فاجعههاي دردناك و هستيسوز جامعه بشري است که باعث خشم خداوند ميشود.
رسول گرامي اسلام ( صلّي الله عليه وآله وسلّم ) در هشداري ميفرمايد:
🍂هرگاه خداوند بر امتي خشمگين شود و آنگاه بر آنان عذاب نازل نگرداند، نرخهاي آنان را بالا ميبرد، عمرهاي آنها را كوتاه ميكند، تجارتشان را به سود نميرساند، ميوههاي درختانشان را سالم و بيآفت نميكند، چشمهها و نهرهاي آنها را پر آب نميگرداند و باران را از آنان دريغ ميدارد.
🌱#رباخواري، #رشوهخواري و ديگر درآمدهاي نامشروع، عامل ديگر بيبرکتي شمرده ميشود؛ چنان كه امام موسي بن جعفر ( عليه السلام ) ميفرمايد: « به درستي كه حرام بركت ندارد و اگر نشو و نماي ظاهري هم داشته باشد، بركتي در آن نيست ».
🔅نكته مهم اين است كه شرط دستيابي به بركتهاي آسماني و زميني، داشتن ايمان و تقواي بالاست و در پرتو تقرب الهي و اطاعت و فرمانبرداري از تعاليم انسانساز اسلامي و دوري از كجرويها و سركشيها است كه خداوند خيرات و بركات خويش را به بندگان هديه ميكند.
📚سرمه سعادت، جوان و بايد و نبايدهای اخلاقی، سيد حسين اسحاقی
روزی حلال
🔔 عبادت زیاد بدون تقوا؟
✅ خدمت حضرت امام صادق (ع) بودم عرضکردم:
ممکن است عبادت بسیار، بدون پرهیزگاری انجام شود؟ فرمود: آرى! مانند آنکه از غذاى خود به مردم میخوراند و با #همسایگانش مهربانى میکند و در خانه اش باز است، ولى چون درى از #حرام برایش باز شود وارد می شود، چنین رفتاری بدون #پرهیزگاری انجام شده.
📙 اصول کافى ج۳ ص۱۲۱
روزی حلال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : اگر ثروت ما بیش از نیازمان شد ....
👤 #حجت_الاسلام_والمسلمین_عاملی
روزی حلال
💕 #امام_صادق علیه السلام:
🌹هر كس بخواهد دعایش مستجاب شود، باید كسب خود را حلال كند و حق مردم رابپردازد.🍀
🌱دعای هیچ بنده ای كه مال حرام در شكمش باشد یا حق كسی بر گردنش باشد،به درگاه خدا بالا نمی رود.🌷
📚بحارالأنوار، ج۹۰، ص۳۲۱🌿
13.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : نماز توبه را در شبهای قدر بخوانیم
#حجت_الاسلام_والمسلمین_حسینی_قمی
التماس دعا