20.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام بر حسین(ع)
افتاده دست شمر چرا تاج موی تو؟...
@ali_m_hoshyar
عنوان مقاله: «رویکرد شناختی تحلیلی عدالت در اندیشه منصور هاشمی خراسانی در کتاب هندسه عدالت»
#جریان_انحرافی
✍️علی محمدی هوشیار
چکیده:
یکی از مهمترین پرسشهای منصور هاشمی خراسانی درباره عدالت و هندسه آن در اندیشه مهدوی؛ چیستی مبانی عدالت در عصر ظهور است. در باور منصور هاشمی؛ عدالت مهدوی چیزی جز تقسیم اموال و نشر رفاه و تحقق عدالت متعارف نیست و این نوع از تعریف را میزان و سنجه عدالت در حکومتهای پیش از ظهور قرار داده است. این نوشتار با تبیین مقوله عدالت به مثابه استراتژی انبیاء و اوصیاء الهی، ضمن پاسخ به سؤال اصلی منصور هاشمی خراسانی، تعریف جدیدی از عدالت را پیش روی سوژه پژوهان قرار داده است. در این تعریف؛ عدالت، نه به معنای متعارف آن، بلکه به معنای متعالی قابلیت تحقق خواهد داشت. آنچه به عنوان وجه امتیاز عدالت متعالی با عدالت متعارف آمده؛ دخالت مقوله کرامت انسانی در ساختار عدالت متعالی است. سیاست، امنیت، اقتصاد، تربیت و تمامی امور انضمام یافته میتوانند، تحت عنوان عدالت متعالی در عصر حاکمیت امام مهدی علیه السلام بروز داشته باشد.
@ali_m_hoshyar
🗣شگرد تبلیغی فرقه: اُبهت مبلّغ
✍️علی محمدی هوشیار / یادداشت
یکی از کاربردیترین روشهای تغییر اندیشه مخاطبین فرقه ها، محوریت یافتن شخصیت مبلّغ فرقه است. وقتی مبلّغ، جزو کسانی باشد که دیگران او را در مقام انسانی کم خطا و موفق بدانند، در این صورت میتواند بر اندیشه سایرین تأثیر گذاشته و آنان را به جریانها و فرقهها دعوت کند. عموماً انسانهای پرتلاش و موفق، انسانهای جذابی هستند و این نوع از جذابیت، دیگران را به مراوده و آشنایی با آنها ترغیب میکند.
از دید عموم مردم، این تیپ افراد، کم خطا قلمداد شده و بسیاری از گفتههای آنان را بدون مطالبه سند و مدرک میپذیرند، اگرچه آن سخن در حوزه تخصصی او (فرد موفق) نباشد. بنابراین اگر یک پزشک موفق یا یک تاجر موفق، قصد تبلیغ یک اندیشه دینی را داشته باشد، آنگاه خواهید دید که با سهولت تمام، دیگران را تحت تأثیر قرار خواهد داد. بسیار مشاهده شده است که مردم، سفارشات اخلاقی و حتی اعتقادی را از برخی پزشکان شنیده و بر آن باورمند میشوند بدون آنکه متوجه عدم تخصص او در این امور باشند و علت این تبعیت را در موفق پنداری آن پزشک و کم خطا دانستن او میدانند. یا اگر کسی در امور اقتصادی موفق باشد، او را در تمامی امور عاقل و مورد اعتماد دانسته و سخنان او را میپذیرند.
در موارد متعددی مشاهده میشود که جذب افراد نخبه به منظور استفاده محوری از او به عنوان یک کنشگر و مبلّغ یک جریان، بسیار مرسوم است، چراکه آورده زیادی برایشان خواهد داشت. به عنوان نمونه؛ عباس #فتحیه، دانش آموخته فلسفه است که به خاطر تیز هوشی و فعالیتهای علمی، مورد توجه برخی موسسات آموزشی و پژوهشی قرار گرفت.
وی به حسب اتفاق، به جریان انحرافی احمداسماعیل بصری پیوست و از سال 1394 تاکنون جزو مبلّغین طراز اول جریان به شمار میرود. نکته قابل توجه درباره او این است که به علت برخی موفقیتهای علمی که در سنین جوانی به دست آورده بود، به جایگاه ابهت مبلّغ دست یافته و در همان آغاز امر، موفق به جذب برخی از دوستان نزدیک خود به جریان مذکور شد. آنچه با مطالعه زندگینامه آن تعداد از دوستان عباس فتحیه به دست میآید این است که؛ این افراد نه تنها جذب گفتهها و تعالیم احمد اسماعیل نشدند، بلکه به طور ناخواسته مقهور ابهت کسی شدند که او را انسانی کم خطا و عالم میدانستند. آنان بدون آنکه متوجه شوند، از شخصیتی پیروی کردند که او پیرو شخصیت دیگری شده بود و نوع اندیشه جدید در کنار گذاشتن اندیشه قبلی آنان مداخله نداشته است. به عبارتی اگر عباس فتحیه آنان را به وهابیت یا بهائیت دعوت میکرد، احتمال پذیرفتن و تبعیت وجود داشته است.
طبق این مبنا، آمدن و رفتن این افراد به ماندگاری مبلّغ مذکور بستگی دارد و چنانچه پس از مدتی، به دین و آیین دیگری وارد شود، دیگران نیز از او متأثر شده و راه خود را به سوی او تغییر میدهند. البته ممکن است اتفاق دیگری هم در این میان بیافتد. با توجه به اینکه جذب شدگان به جریان، به خاطر قوت و هیبت علمی و اجتماعی مبلّغ، تغییر اندیشه دادهاند؛ چنانچه مبلّغ مذکور قوت خود را از دست داده و نشانههای ضعف در او پیدا شود، مریدان او نیز متزلزل شده و امکان بازگشت آنان به اندیشه سابق وجود خواهد داشت.
بنابراین، استبصار آنان، استبصار روانشناختی است و اگر دلیل و استدلالی برای استبصار آنان مطالبه شود، پاسخی جز توجیه نخواهند داشت. نمونههای فراوانی برای این مقوله میتوان مثال زد که ابهت مبلّغ، تنها عامل جذب و تغییر اندیشه در اطرافیان بوده است. عباسعلی کیوان قزوینی از جمله دانش آموختگان حوزه علمیه نجف بود که از محضر میرزا محمد حسن #شیرازی و میرزا حبیبالله #رشتی و لطفالله لاریجانی مازندرانی بهره گرفت. قزوینی برای فراگرفتن فلسفه، علوم ریاضی، حکمت و کلام به تهران آمد.
وی ضمن تحصیل به منبر میرفت و به سبب رونق مجالس وعظش به واعظ قزوینی شهرت یافت و چون به زبان فارسی، عربی، #ترکی و #روسی مسلط بوده و با زبان عبری نیز آشنایی داشت، بر جذابیت او میافزود. کیوان قزوینی بر اثر مطالعۀ کتابهای #صوفیه، طریقۀ اصولی یا مسلک #اخباری را هدایت کننده ندانست و از این رو، به سلسله صوفیان روی آورد. ابتدا در تهران، دست ارادت به صفی علیشاه داده و از وی اجازۀ ارشاد گرفت. پس از چندی عازم #خراسان شد و در بیدخت به طریقت گنابادیه پیوست.
کیوان به بیشتر مناطق ایران و کشورهای اسلامی سیاحت کرد و مریدان بسیار یافت. گفته شده که وی در گسترش سلسلۀ گنابادیه نقش مهمی داشته و حتی به سبب تبلیغ عقاید این سلسله چنان شهرتی یافته است که مردم او را قطب سلسلۀ گنابادی میپنداشتند. کیوان قزوینی به جهت ابهتی که یافته بود، نام و آوازه او نیز برخی را تحت تأثیر قرار میداد و به عقیده او در میآمدند، بدون اینکه او را دیده یا با او سخنی گفته باشند.
@ali_m_hoshyar
پیش از خطبه های نماز جمعه دزفول.mp3
8.89M
خطبه های پیش از نماز جمعه
#دزفول
🗣علی محمدی هوشیار
موضوع: مهدویت و انقلاب اسلامی
@ali_m_hoshyar
شب دهم_عاشورا.mp3
1.45M
برشی از منبر دهه محرم
#شب_عاشورا
موضوع: تعیین جبهه
🗣علی محمدی هوشیار
دانشگاه آزاد اسلامی
@ali_m_hoshyar
آغاز ماجرای ظهور از فلسطین نخواهد بود
✍علی محمدی هوشیار
طبق روایات شیعی؛ سه ماه پیش از ظهور(شش ماه پیش از قیام)، سفیانی درگیری های خود را از سوریه آغاز خواهد کرد (و خُرُوجَ السُّفْيَانِيِ مِنَ الشَّام) و در ادامه به فلسطین و چند منطقه دیگر هم تسلط خواهد یافت که در روایات از آن با كُوَر خمس(دِمَشْقَ وَ حِمْصَ وَ فِلَسْطِينَ وَ اَلْأُرْدُنَّ وَ قِنَّسْرِينَ) یاد شده است.
(فَأَوَّلُ أَرْضٍ تَخْرَبُ أَرْضُ الشَّامِ...)
مدت تسلط سفیانی بر این پنج منطقه ۹ ماه خواهد بود.
بنا بر این تمرکز درگیری ها در سوریه خواهد بود و از آنجا به سایر مناطق نیز. خواهد رسید.
اما طبق روایات اهل سنت، درگیری های هنگامه ظهور از #فلسطین آغاز می شود و برخی نویسندگان غیر متخصص مانند آقای مهدی حمد فتلاوی در نوشتن کتابهای خود به روایات شیعه بی توجه بوده و فلسطین را مرکز درگیریهای قبل از ظهور دانسته است.
حتی روایات مربوط به درگیری سفیانی در شهر اصطخر یا روایت «یوطئون للمهدی» را که در نوشته های خود آورده، تماماً از منابع اهل سنت استفاده کرده و شیعه چنین نقلی ندارد.
طبق دیدگاه وی و افرادی همچون ایشان؛ اگر درگیریهای فلسطین نشانه ظهور بود، باید تا کنون که حدود یکسال از عملیات بزرگ طوفان الاقصی گذشته است، شاهد ظهور امام مهدی علیه السلام بودیم.
@ali_m_hoshyar
سفیانی در شام
امام علی علیه السلام میفرمایند:
يَخْرُجُ بِالشَّامِ فَيَنْقَادُ لَهُ أَهْلُ الشَّامِ إِلَّا طَوَائِفُ مِنَ الْمُقِيمِينَ عَلَى الْحَقِّ يَعْصِمُهُمُ اللَّهُ مِنَ الْخُرُوجِ مَعَه...
مردم شام از سفیانی اطاعت میکنند، بجز دستههایی از پویندگان راه حق که خداوند آنها را از شر خروج و همراهی با سفیانی حفظ میکند ...
نعمانی، الغیبه، ص305.
@ali_m_hoshyar
هوش مصنوعی و فرقههای انحرافی
✍علی محمدی هوشیار
🔹برخی فرقههای انحرافی از الگوریتمهای یادگیری ماشینی برای جلب و نگهداشت اعضا و ترویج ایدئولوژیهای خود استفاده می کنند.
این الگوریتمها میتوانند بر اساس رفتارها و عقاید افراد، الگوهایی را تشخیص دهند و سپس با استفاده از تکنیکهای بهینهسازی، افراد را به سمت ایدهآلهای #فرقه سوق دهند.
🔹طبق این امکان، شاهد حذف فیزیکی مبلغین در فرقه ها خواهیم بود و یک شخص، قادر خواهد بود بدون تربیت #کنشگران و مبلغان فرقه ای که هزینه زیادی را به خود اختصاص می دهد، اندیشه انحرافی خود را منتشر کرده و افراد زیادی را از این طریق جذب و #مدیریت کند.
🔺سازمان ها و نهادهای مواجهه کننده چه تدبیری خواهند داشت؟
@ali_m_hoshyar
✅کانال علی محمدی هوشیار را به دوستان خود معرفی کنید👆
#فرقه_شناسی
#مهدویت
4_5801152313129173251.pdf
963K
📖کتاب "پرسش ها و پاسخ ها؛ پیرامون شبهات احمد الحسن البصری"
✍ علی محمدی هوشیار
💰هزینه دانلود: صلوات بر محمد و آل محمد(ص)
#دانلود_کتاب
@ali_m_hoshyar
خواب و رؤیا
✍علی محمدی هوشیار
رؤیا یکی از راههای نزول وحی بر پیامبران و ائمه اطهار علیهم السلام است. شاید این سوال پیش آید که آنان از کجا متوجه می شوند که آنکه در عالم رویا با آنان سخن میگوید؛ فرشته وحی است یا ابلیس؟
🔺 پاسخ این سوال در روایت زیر آمده است:
عَنْ بُرَيْدٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ: فِي قَوْلِهِ وَ مَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُولٍ وَ لاَ نَبِيٍّ وَ لاَ مُحَدَّثٍ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ لَيْسَ هَذِهِ قِرَاءَتَنَا فَمَا اَلرَّسُولُ وَ اَلنَّبِيُّ وَ اَلْمُحَدَّثُ قَالَ اَلرَّسُولُ اَلَّذِي يَظْهَرُ لَهُ اَلْمَلَكُ فَيُكَلِّمُهُ وَ اَلنَّبِيُّ يَرَى فِي اَلْمَنَامِ وَ رُبَّمَا اِجْتَمَعَتِ اَلنُّبُوَّةُ وَ اَلرِّسَالَةُ لِوَاحِدٍ وَ اَلْمُحَدَّثُ اَلَّذِي يَسْمَعُ اَلصَّوْتَ وَ لاَ يَرَى اَلصُّورَةَ قَالَ قُلْتُ أَصْلَحَكَ اَللَّهُ كَيْفَ يَعْلَمُ أَنَّ اَلَّذِي رَأَى فِي اَلْمَنَامِ هُوَ اَلْحَقُّ وَ أَنَّهُ مِنَ اَلْمَلَكِ قَالَ يُوَقَّعُ عِلْمُ ذَلِكَ حَتَّى يَعْرِفَهُ
بُرید از امام صادق (ع) و امام باقر (ع) روایت کرده است که درباره آیه «و هیچ رسول و پیامبر و محدثی قبل از تو نفرستاده بودیم» فرمود: گفتم: به جانت قربان، این تلاوت ما نیست. پس رسول و پیامبر و محدث چیست؟
فرمود: رسول آن است که فرشته بر او ظاهر میشود و با او گفتگو میکند، و پیامبر آن است که در خواب میبیند و شاید نبوت و رسالت در یک شخص جمع شده باشد، و محدث آن است که صدا را میشنود و شکل را نمیبیند. گفتم: خدا خیرتون دهد، چگونه میداند آنچه را در خواب دیده از حق است و از جانب فرشته است؟ فرمود: علم اینها را به او میسپارند تا آن را بشناسد.
📜بصائر الدرجات في فضائل آل محمد علیهم السلام ج ۱، ص ۳۷۱.
🔺اکنون پیروان احمدالحسن که رؤیا را یکی از راههای نزول وحی یا الهام برای خود میدانند، چگونه میتوانند بین فرشته بودن یا ابلیس بودن آن خبر رسان در عالم رؤیا تمایز قائل شوند؟! آیا به ایشان نیز همانند پیامبران، علم شناخت فرشته از ابلیس در عالم رؤیا داده شده است؟!
@ali_m_hoshyar
پرهیز از دعاها و اعمال اختراعی
مرحوم علامه مجلسی رضوان الله علیه در رساله اعتقادات خود میفرمایند:
«و إيّاك و اتّباع الأعمال الّتی لم ترها في الکتب المعتبرة من أخبار الشیعة! فإنَّه قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: قَلِيلٌ فِي سُنَّةٍ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ فِي بِدْعَةٍ»
🔺ترجمه:
از پیروی و دنبال کردن و به جا آوردن اعمالی که آن ها را در کتاب های معتبر حدیثی شیعه ندیده ای، حذر کن و بپرهیز!
چرا که حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرموده است: عملِ کم ولی بر طبق سنت و شرع، بهتر است از عمل بسیار که بر طبق بدعت باشد.
📚 شرح رساله اعتقادات، مرحوم علامه مجلسی، صفحه ۴۰۹.
@ali_m_hoshyar