💢باخت «جبهه انقلاب اسلامی» از «منطق انقلاب اسلامی»! 💢
صفحه 1 از 2
🔹در این چند روز پس از انتخابات تحلیلهای متنوعی از علل شکست جبهه موسوم به جبهه انقلاب اسلامی ارائه شده است؛ از نابالغ بودن مردم تا عدم اجماع قالیباف و جلیلی تا اشتباه دانستن منطق تأیید صلاحیت شورای نگهبان و ...
🔹اما به نظر حقیر علت اصلی باخت جبهه موسوم به جبهه انقلاب اسلامی، دور شدن از منطق خودِ انقلاب اسلامی است.
برای توضیح این ادعا چند جمله می نویسم:
➖ در ابتدا صریح عرض میکنم که این نوشتار به دو دسته از مردم ناظر نیست؛ دسته اول کسانی که رأی ندادهاند و دسته دوم کسانی که به جناب آقایان قالیباف و جلیلی رأی دادهاند. لذا این متن، فقط و فقط درباره رأی دهندگان به جناب دکتر پزشکیان نگارش شده است.
➖انقلاب اسلامی، انقلابی عمیقا ملی و منطبق با منطق تفاهم و تحرک تاریخی ملت مسلمان ایران است و اساساً راز همراهی حداکثری مردم با دعوت حضرت امام خمینی ره را باید در این انطباق جستجو کرد.
➖مردم ایران، همواره در طول تاریخ (جز در دورانهای محدودی) در زیر یوغ استبداد و استعمار بودهاند و لذا برخوردار از نوعی روحیه اعتراض، عدالتطلبی ناب و نقد وضع موجودند. از اینرو با هرکسی که بخواهد آنها را راضی به وضع موجود کرده و وضعیت را سفید اعلام کند، مرزگذاری میکنند.
➖مردم ایران، در طول تاریخ با مداخلهگری جریان قدرت در مناسبات اجتماعی خود مبارزه کردهاند، لذا نسبت به تحمیلگری و تحکم حساس بوده و هر کسی که چنین وصفی را از او استشمام کنند، دیگریِ خود قلمداد می کنند.
➖مردم ایران، روحیه ای میانه رو دارند با کارها و فعالیتهای افراطی و خشونتبار و ضربتی به صورت عمومی همراهی نمیکند.
➖مردم ایران، روحیه ای تعاملی و اجتماعی دارند، لذا از کسانی که نسبت به آنها احساس تکروی و خودبسندگی می کند، پشتیبانی نمیکند.
➖مردم ایران علاوه بر موارد فوق، وجهی جهانی دارند و حضور مؤثر در جهان را دنبال کرده و به منزوی شدن و دیوارکشی و منحصر شدن در خود را نمی پسندد.
البته مواردی دیگر را نیز می توان به موارد فوق اضافه کرد ولی این 5 خصوصیت به نظرم جزو قدر متیقن های روحیه مردم ایران است؛ 1ـ «عدالتطلبی و منتقد وضع موجود بودن، 2ـ «گارد شدید مقابل مداخلهگری»، 3ـ «اعراض از افراطیگری»، 4ـ «مخالفت با تکروی» و 5ـ «میل به حضور فعال در جهان»
🔹اینها منطق تفاهم با مردم ایران است.
قریب به سه دهه است که جریان غربگرای ایران با دست گذاشتن بر روی این ویژگی های مردم ایران، با استفاده از رسانه و تکنیکهای پروپاگاندایی مدیریت افکار عمومی، در انتخابات کاندیداهای جریانهای رقیب خود را به نحوی برچسب گذاری می کند که مردم ایران با آنها مرزبندی می کنند و آنها را ناخودی تشخیص می دهند. به موارد زیر نگاه کنید:
➖«طرفدار وضع موجود، بی تفاوت به عدالت، غیرمردمی، ندیدن مردم، کاسبان تحریم» (خصوصیت 1)،
➖«گروه فشار، طرفدار فیلترینگ، طرفدار گشت ارشاد بودن» (خصوصیت2)،
➖«طرفدار حرکتهای گازانبری، خشکه مغز، تندرو، دیوارکشی میان زن و مرد، شوکر» (خصوصیت 3)،
➖«برای همه چیز برنامه داشتن، خیلی به کارنامه گذشته نازیدن، از موضع پُری و استغنا با مردم حرف زدن؛ خود را کارشناس همه چیز دانستن، بلدم بلدم گفتن» (خصوصیت4) و
➖«منزوی شدن در جهان، رفتن اعتبار گذرنامه، نپذیرفتن مذاکره، نپذیرفتن کنوانسیونهای جهانی، دیوارکشی دور کشور، قفس سازی» (خصوصیت5)
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1753
لینک قسمت دوم:
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1754
💢باخت «جبهه انقلاب اسلامی» از «منطق انقلاب اسلامی»! 💢
صفحه 2 از 2
اینچنین است که متأسفانه منطق انقلاب اسلامی توسط جریان غربگرا به گروگان گرفته شده است و عزیزانی که در این دوره داعیه دار شعارهای انقلاب اسلامی بودند نتوانستند بر این فضای رسانهای غلبه کنند.
لذا رای بخش زیادی از مردم به جناب آقای پزشکیان، نه رای به اصلاح طلبی بود و نه حتی صرفا رأی قومیتی صرف گو اینکه استانهای ترکنشین در دوره های قبل اقبالی به آقای همتی و مهرعلیزاده نداشتند، بلکه بخش عمده رأی های دکتر پزشکیان در ذهنیت رأی دهندگان (ولو اینکه در مصداق اشتباه کرده باشند) 👇
➖رأی به آرمانها و شعارهای انسانی و فطری انقلاب اسلامی بود؛
➖ رإی به عدالتطلبی و منتقد وضع موجود بودن بود
➖ رأی به کسی بود که ژست مداخله در همه امور نداشت؛ برای همه چیز برنامه نداشت و قرار نبود که هر آنچه را که قبلا انجام داده به همان قدرت و شدت ادامه دهد!
➖ رای به کسی بود که اهل تعامل بود، همه چیز نمی دانست و اهل مدارا و مشورت و گفتگو بود
➖ رأی به کسی بود که تعامل با جهان را در دستور کار داشت و برای رفع تحریمها بیش از دیگران ظاهراً سهم قائل بود.
🔹به طور خلاصه:
➖به یک معنا، با عرض پوزش باید عرض کنم که دکتر پزشکیان از همه کاندیداهای موجود، شخصیتی ایرانیتر داشت و این راز رأی آوری کسی است که نه برنامه داشت و نه کارنامهی مشخصی.
➖قومیتی رای دادن استانهای ترک نشین و کردنشین را نیز باید با ملاحظه همین خصوصیت تحلیل کرد و نسبت دادن این رای به پان ترکیسم به جاده خاکی زدن است.
➖البته ناگفته نماند که رای قابل توجه جناب آقای جلیلی، نشان رشد بخش قابل توجهی از مردم ایران و بیمه شدن آنها در برابر جریان پروپاگاندای رسانه ای است. (همانطور که گفته شد این نوشته ناظر به رأی دهندگان به آقایان قالیباف و جلیلی نیست.)
➖ ولی با این حال اگر به شخصیت آقایان رجایی، خامنهای، احمدی نژاد و رئیسی به عنوان رؤسای جمهوری که جریان غربگرا پشت دست آنها بازی نکردهاند، بنگرید، ایشان کسانی بودند که توانستند توأمان هم پرچمدار صریح شعارها و آرمانهای انقلاب اسلامی باشند، هم به علت برخورداری ویژه از روحیه تواضع و نرمخویی با مردم، خود را در طرف مردم و تحولگرا و مدافع منافع مردم از ظلم ساختارها و مداخلهها و افراطیگریها نشان دهند و رأی اعتمادِ #خودی بودن را از مردم عادی بگیرند؛ رأی اعتمادی که بعید می دانم در دفعات بعدی انتخابات هم کاندیداهای این دوره بتوانند کسب نمایند.
#عقلانیت_انقلابی
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1754
لینک قسمت اول:
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1753
#غزه_امتداد_کربلا|| پویش ملی نذر آب💧
در ماه محرم و صفر جهت تهیه آب و حفر چاه در #فلسطین و #غزه
📝به نیت شهدا و بازماندگان:
🇵🇸کودکان🇵🇸مادران🇵🇸رزمندگان
🇵🇸پرستاران🇵🇸 پزشکان🇵🇸نیروهای
امداد و نجات 🇵🇸خبرنگاران 🇵🇸اسرا
💳واریز کمک:
۱. گروه فرهنگی شهید القدس
5029087001597700
۲. خیریه رنگ زیتون
5041721113535455
۳. بنیادخیریهجامعهایمانیمشعر
5041721113532122
۴.گروه جهادی بنتالهدی
6273817010176190
(روی عدد ضربه بزنید کپی میشود ☝️)
🌍مجمع تشکلهای بین الملل:
https://eitaa.com/uiaiir
پویش ملی #غزه_امتداد_کربلا
محتوا و ایده درباره فلسطین جهت
استفاده و اجرا در مراسم محرم و صفر 👇
🔹https://eitaa.com/uiaiir/398
🌍مجمع تشکل های بین الملل در فضای مجازی:
ا ایتا / بله / اینستاگرام/ سایت
🔹@uiaiir
💢میراث شهید رئیسی را به باد ندهیم؛ خانی آمده و رفته است!💢
🔹میراث شهید رئیسی در یک کلام، گردن گرفتن امر اداره کشور از خاستگاه سیاسی و عقلانیت انقلاب اسلامی است.
➖ هر طرحی برای متشکل شدن جریان انقلابی و حزب الهی کشور که به این دستاورد عظیم بی توجهی کند، به فنا دادن این میراث گرانبهاست.
➖ اگر با حاج قاسم عزیز، حرم بودن جمهوری اسلامی در طیف زیادی از بچه حزب الهی ها تثبیت شد، با شهید رئیسی عزیز مسئولیتپذیری اداره این حرم بابش گشوده شد.
🔹دعوت «به کار فرهنگی»، دعوت «به محرومیتزدایی»، دعوت «به خدمات اجتماعی» و حتی توقف «در کارهای رسانهای و خیابانی 1400 به بعد»؛ همه و همه ولو اینکه به نام «شبکهسازی» و «جبههسازی» و «گفتمانسازی» و «جهاد تبیین» و «روایت پیشرفت» باشد؛ دعوت به انصراف از فتح الفتوح دولت سیزدهم؛ یعنی استقرار در امر اداره کشور از پایگاه ارزشها و عقلانیت انقلابی است.
➖ هیچ یک از این چهار رویکرد ناکافی گذشته، نمیتواند ظرف بروز و ظهور رشدی باشد که با شهید رئیسی حاصل شده است.
🔹امروز ما به النزاع دقیق تقابل تمدنی انقلاب اسلامی و غرب، در امکان و امتناع ادارهی انقلابی و دینی کشور است.
➖ امروز انقلاب اسلامی در نیل به غایت القصوای تمدنی خود، در مرحله «دولتسازی انقلابی» کُند شده است و اگر بر این معضله فائق نیاید، همهی حلوا حلوا کردنهای سبک زندگی اسلامی ایرانی، به تعبیر مقام معظم رهبری در حد گفتمانسازی ـ و نه نهادینهسازی و حتی جریانسازی ـ باقی خواهد ماند.
➖ انصراف از درگیری با ساختار عریض و طویل بروکراسی کشور، پشت کردن به دشمن غدار در میانه درگیری است.
➖ امروز دفاع از میراث شهید رئیسی بیش از هر کسی دیگر متوجه، دوستانی است که در رکاب شهید رئیسی در متن ساختارهای اداره رسمی کشور حاضر بودهاند.
♻️ ترسم این است که دوستان به کارهای سابق خود برگردند و این پیشروی افتخارآمیز و نصاب جدید خدمتگزاری را نبینند؛ کأنه نه خانی آمده است و نه خانی رفته است ....
#عقلانیت_انقلابی
#ایستادن_در_امر_اداره
#حفاظت_از_میراث_رئیسی
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1757
هدایت شده از اصرار
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه:
خونخواهی مهمان عزیزمان را وظیفه خود میدانیم
رژیم صهیونیستی زمینه مجازات سخت را برای خود فراهم ساخت
🔹️در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت شهادت این رهبر شجاع و مجاهد برجسته به امت اسلامی و جبهه مقاومت و ملت سرافراز فلسطین تاکید کردند: رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست با این اقدام زمینهی مجازات سختی را برای خود فراهم ساخت و خونخواهی او را که در حریم جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید، وظیفه خود میدانیم.
✏️ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران!
✏️ رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.
✏️ شهید هنیه سالها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
✏️ اینجانب به امت اسلامی، به جبهه مقاومت، به ملت شجاع و سرافراز فلسطین و بالخصوص به خاندان و بازماندگان شهید هنیه و یکی از همراهانش که با وی به شهادت رسیده است، تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات آنان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از کانال اطلاع رسانی بنیاد شیخ انصاری ره
📣 تمدید ثبتنام و دریافت طرحهای هستههای حل مسئله
🔹 اساتید، اندیشوران و صاحبنظرانِ فعال در عرصه حل مسائل حوزه، نظام و جامعه میتوانند طرحهای خود را از طریق آدرس زیر ارسال نمایند.
┄┄┄┄┅┅✧✧┅┅┄┄┄┄
🌐https://formafzar.com/form/hkcsz
┄┄┄┄┅┅✧✧┅┅┄┄┄┄
🚨 اولویت بررسی طرحها بر اساس زمان ارسال است.
⏳ زمان دریافت طرح تا ۳۰ مرداد تمدید شد. (مشروط به عدم تکمیل ظرفیت)
#پذیرش
#زمانبندی
#تمدید
آدرس کانال بنیاد شیخ انصاری ره:
♦️@bsheikhansari
آدرس کانال طرح شهید صدر ره
♦️@tarh_Shahid_Sadr
💢پیشنهاد ویژهی شنفتن💢
🔹پیشنهاد میکنم این سه جلسه ارائهی جناب آیتالله صادق لاریجانی آملی در خصوص نسبت علوم انسانی با موضوعشناسی فقهی را حتماً گوش دهید.
🔹این سه جلسه توضیحی گویا از وابستگی استنباطات فقهی به فهم موضوعات از منظر علوم انسانی است
و این در حالی است که علوم انسانی حاضر، از مناشیء مختلف تحت تأثیر بنیانهای نظری و نظام ارزشی دنیای مدرن است.
🔹درک وابستگی اجتهادات فقهی به تحلیلهای علوم انسانی و همچنین عدم امکان وثوق و رکون به علوم انسانی مدرن، یکی از چالشهای اصلی حدود 150 ساله فقاهت شیعی است.
🔹بیتردید فهم دقیق و سدید این وضعیت، مهمترین عامل حل این چالش است؛به قول یه بنده خدایی «تشخیص درست»، مقدمه «تجویز درست» است!
لینک جلسه اول:
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1767
لینک جلسه دوم:
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1768
لینک جلسه سوم:
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1769
درس تحول جلسه روز شنبه 13مرداد1403.mp3
24.57M
#فقه
علوم انسانی
⏪ علوم انسانی و موضوع شناسی
جلسه اول
📆 شنبه 13 مرداد 1403 - مشهد مقدس
درس تحول جلسه روز یکشنبه 14مرداد1403.mp3
28.42M
#فقه
علوم انسانی
⏪ علوم انسانی و موضوع شناسی
جلسه دوم
📆 یکشنبه 14 مرداد 1403 - مشهد مقدس
درس تحول جلسه روز دوشنبه 15مرداد1403.mp3
21.83M
#فقه
علوم انسانی
⏪ علوم انسانی و موضوع شناسی
جلسه سوم
📆 دوشنبه 15 مرداد 1403 - مشهد مقدس
نقد-کتاب-چیستی-و-نحوه-وجود-فرهنگ سیدحسین شرف الدین.pdf
233.5K
امروز اتفاقی به متنی از جناب آقای دکتر سیدحسین شرف الدین عضو هيات علمي درموسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره در خصوص بررسی کتاب «چیستی و نحوه وجود فرهنگ» اثر آیتالله یزدان پناه برخوردم.
متن خوب و پختهای بود.
برای مطالعه و احیاناً ترغیب مطالعه اصل کتاب، این متن را تقدیم میکنم.
کتاب به سوی دولت فرهنگ گفتگو با سیدعباس صالحی.pdf
3.62M
💢پیشنهاد ویژه برای مطالعه، یادگیری و نقادی؛
کتاب به سوی دولت فرهنگ
در گفت و گو با سید عباس صالحی💢
🔹عقلانیت جبهه انقلاب اسلامی در مواجهه با مسائل کلان اداره کشور، متأسفانه راقیه نیست.
🔹یکی از عرصههایی که ما نیازمند مطالعه و یادگیری بیشتر و سپس نقادی جدی و مستمر هستیم، عرصه کلان مسئلههای فرهنگی از منظر حکمرانی و اداره است.
🔹کتاب پیوست شده، مجموعه هفت ساعت گفتو گوی خوب آقایان همایون امیرزاده و محمدرضا بهمنی با جناب دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد کنونی در سال 1400 است.
🔹هدف این گفتوگوها جلوگیری از «انقطاع تاریخی حافظه حکمرانی عرصه فرهنگ کشور» بیان شده است.
🔹در این گفتوگو، رویکردهـای پایـه و 9 کلان برنامهی فرهنگی دولـت 12ام تبییـن شـده:👇
➖ تقویت ظرفیتهای مردمی؛
➖ بهبود محیط کسب وکار؛
➖ عمومیسازی دسترسی؛
➖شفافسازی؛
➖هوشمندسازی؛
➖ انسجام دستگاهها؛
➖ غنیسازی محتوایی تولیدات؛
➖ گسترش مناسبات فرهنگی ایران و جهان؛
➖ گفت وگوی فرهنگی.
🔹پیشنهاد میکنم دوستان انقلابی این کتاب را بخوانند و مباحثه کنند. رویکرد جناب آقای صالحی بعید است که در دولت چهاردهم تغییر جدیای کند. از این طریق میتوان مسیر آینده وزارت فرهنگ و ارشاد را تا حد زیادی شناخت و برای بالندگی و احیاناً اصلاح آن پیشنهادات دقیقتر و سدیدتری ارائه نمود.
🔹فیلم این گفتگوهای هفت ساعته (هفده قسمتی) را میتوانید در اینجا ببینید.
علاوه بر این در این لینک، فایل متنی 27 تجربه نگاری مهم پروژهها و برنامههای فرهنگی دولت دوازدهم رو هم ببینید.
#عقلانیت_انقلابی
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1771
هدایت شده از حبیباله بابائی
توتالیتاریسم «شبهعلم»
اخیرا وزیر محترم علوم در جلسه معارفه، ضمن تأکید بر شعار وفاق ملی و ضرورت گفتگو بین انظار مختلف، ناخواسته به طرح یک طبقهبندی دوگانۀ «علم» و «شبه علم» پرداخته و در یک رویکرد «تنبیهی» طیفی از دانشها و دانشمندان را اساسا از جرگۀ علم خارج نموده است. وقتی این جملات جناب وزیر را در بارۀ «شبه علم» خواندم به یاد جملۀ رمون گراسفوگل افتادم آنجا که شکلگیری «خشونت معرفتی» در نهادهای آموزشی مدرن را مطرح نموده و میگوید: «خشونت معرفتی در این محافل دائما دانشهای بومی را سرکوب میکند، و «جبر معرفتیِ اروپامحوری» دانش های غیراروپایی نظیر دانشهای سیاهان و نیز دانشهای بومی مناطق غیراوپایی را خرافه میپندارد و آن را از اساس انکار میکند.»
شاید وزیر محترم علوم مدتهاست فضای حوزههای علمیه را در قم و مشهد و اصفهان از نزدیک ندیده باشند. واقعیت این است که مدتهای مدیدی است که جریان روشنفکری حوزوی در فهم علم جدید و مدرنیتۀ غرب، اعتماد خود را به روشنفکران سکولار و مترجمان ایدئولوژیک از دست داده، و دیگر برای علمی بودناش معطل اجازۀ آنها نمیماند. امروزه سطح پژوهشهای آکادمیک در حوزه در عرصههای علوم انسانی بسیار جلوتر از دانشگاههای علوم انسانی در ایران و بلکه دانشگاههای متعدد در کشورهای اسلامی است. امروزه در مراکزی همچون دانشگاه ادیان مذاهب، دانشگاه مفید، موسسه امام خمینی ره، دانشگاه باقرالعلوم و نیز پژوهشگاههای مختلف حوزوی متون انگلیسی، آلمانی و گاه فرانسوی به خوبی خوانده میشود. مطمئن هستم که این مقدار از سطح آشنایی به زبان در برخی از دانشگاهها حتی دانشگاه تهران وجود ندارد. بخش منابع لاتین در کتابخانه موسسه امام خمینی و دانشگاه ادیان مذاهب از جمله کتابخانههای فاخر در ایران به حساب میآید. بسیاری از فضلای حوزه در مجلات معتبر دنیا به زبان اصلی مینویسند و درعین حال برای گوشهای شنوایی که بحمدالله در دنیای غرب فراوان وجود دارد، به آنچه که «علم واقعی» خوانده می شود، نقدهای روششناختی مهمی مطرح میکنند.
وزیر محترم علوم اگر میخواستند تعریضی به علما داشته باشند، شاید بهتر بود از کرونا شروع نمیکردند. مثال کرونا مثال خوبی برای اثباتِ واقعی بودن علوم جدید و شبهعلم بودن علوم سنتی نیست. در باره کرونا هنوز آنچه در پستوی وزارتخانهها و بیمارستانها مانده، هنوز برملا نشده است. همه میدانیم که دست کم در مورد کرونا، فناوریهای مدرن به تعبیر نوربرت الیاس، مرگ نزدیکان و عزیزان ما (که هنوز در سوگشان میسوزیم) را آسانتر و البته غیرانسانیتر ساخت (مرگی بهداشتی ولی غیراخلاقی). در همان ایامی که دوستداران علم اصیل در وزارت بهداشت ایران، آموزههای سنتی را توهم و خرافه قلمداد میکردند و حتی اجازه استفاده از عسل را در بیمارستانهای ما نمیدادند، چینیها به اذعان ناظران در یک «رقابت ستودنی و تمدنی با آمریکاییها» با استفاده از طب چینی و غذاهای مکمل سنتی، دورههای درمانی در بیمارستان ووهان را از 10 روز به 6 روز تقلیل میدادند و از بسیاری از مرگهای بیرویه جلوگیری میکردند.
البته میدانم که نباید در برابر مقدورات علم جدید، مقاومت کرد و از همان مقدار از پیشرفتهای غیرقابل انکار هم صرف نظر کرد، لیکن نباید کسی که قرار است مدیریت علم (البته نه مرجعیّت علمی) را در میانۀ انبوهی از دانشمندان و متفکران در حوزه و دانشگاه به دست بگیرد، از علم مدرن و نیز از فلسفۀ علم، چوب و چماقی برای حاشیه راندن دیگر علوم و دیگر عالمان درست کند، در حالی که در همان فلسفه علم در الگوهای تفسیری و همینطور پارادایم انتقادی مرزهای میان علم و فرهنگ و نیز مرزهای بین علم و ایدئولوژی درهم ریخته شده و پایههای طبقهبندیهای پوزیتویستی را بر هم زده است. ادامه 👇👇
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
هدایت شده از حبیباله بابائی
ادامه «توتالیتاریسم «شبه علم» 👆👆
علاوه اینکه، آن علم واقعی و اصیلی که جناب آقای وزیر آن را آرزو میکنند از کجا میآید؟ منابع این علم چیست؟ داور نهایی این علم چه کسی و متعلق به کدامین دستگاه شناختی است؟ آقای وزیر حتما وضعیت آشفتۀ ترجمههای بی رویه در ایران در عرصههای علمی از جمله علوم انسانی را میداند و میدانند آنچه از ترجمهها به محافل علمی ما سرریز میشود برآمده از اولویتهای بازار، ناشران، و مترجمان است و نه متفکران. محافل علمی و دانشگاهی ما مرکزی برای«مطالعات ترجمه» ندارند، و نیز سیاستگذاریهای روشنی در باب ترجمههای شده و مهمتر ترجمههای نشده (lost translations) ندارند. آنگاه ترجمههایی که هیچ مرکز مطالعات ترجمه، اصول و فرایند آن را بررسی نمیکند (چیزی به نام «فلسفۀ ترجمه» و نیز «اخلاق ترجمه» نداریم)، پیامدهای فکری و فرهنگی آن را تحلیل نمیکند (چیزی به نام «جامعهشناسی ترجمه» نداریم)، و صرفا از برخی محفلهای علمی در اروپای غربی و آمریکای شمالی آنهم فقط از زبان هژمون انگلیسی به نظام مفهومی ما انتقال مییابد، نمیتواند معیار و ملاکی برای تشخیص علم واقعی از شبه علم باشد.
باید بدین نکته تأکید کرد آنچه که امروز وزیر محترم در ایران آن را شبه علم مینامد در دنیای غرب دستکم سابقهای بیش از 60 سال دارد. برخی از این شبهعلمها مانند «سلامت معنوی»، «مراقبت معنوی»، «مددکاری دینپایه»، و نیز «الهیات عملی» (که بر پایه آموزههای معنوی و دینی در حوزههای علمیه مسیحی است) از نظریه عبور کرده و امروزه در برخی کشورهای اروپایی تبدیل به کلینیک شده است. ما نباید واقعیت و ماهیت علم به ظاهر مدرن خودمان را پنهان کنیم. حقیقت آن است که ما شتابزده و سادهلوحانه تسلیم تکصدایی و تکگوییها در علوم جدید شدهایم و خود را در تاریخ قدیم مدرنیتۀ غربی محبوس کردهایم و از این رو همیشه حتی در تقلید از غرب نیز دچار عقبماندگیهای بسیاری شدهایم.
بدینسان به نظر میرسد رویکرد سختِ حقوقی در امر سیاستگزاری علوم میتواند دلالتهای خطرناکی داشته باشد و نوعی از انسداد علمی را در رقابت های علمی دانشگاهی بوجود آورد. جایی که رهبری امت اسلام در پی سیاستها و استراتژیهای تمدنی در عرصههای مختلف زندگی از جمله عرصههای مهم علمی میرود اولا باید به تنوع رویکردها و آزادی اندیشه و بیان در عرصه های علمی اعتنا کرد، و ثانیا باید به سامانههای جدید در خلق دانشهای بومی، پژوهشهای بومی، و علوم اسلامی بیش از پیش تأکید نمود. تقلیل تمام علم به دنیای حس و تجربه آنهم در نسخههای غربیِ قدیم، مسیر رشد علمی کشور را دشوارتر خواهد کرد.
برای عبور از این تناقض، باید بر همان فراز نخست از سخنان وزیر محترم مبنی بر گفتگو پافشاری کرد. باید به گفتگوهای واقعی و متواضعانه تن داد، از سخنرانیها و داوریهای یک طرفه در مهمترین مسئلههای علمی و معرفتی پرهیز نمود، تا بتوان توأمان از علم جدید و علم سنتی در بازسازی گفتمانهای جدید و پاسخهای نوآمد به نیازهای دنیای معاصر استفاده کرد.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
هدایت شده از ققنوس
«داستان ما مردم»
(تجربهنگاریِ فرایند شکلگیری شبکۀ مردمی فعالان فرهنگی و ارائۀ راهکارهای ایجاد و گسترش کنشگری اجتماعی)
الحمدلله کتاب «داستان ما مردم» منتشر شد، البته فعلاً نسخه دیجیتال تا نسخه چاپی هم برسد...
بعد از اتمام ارشد، بنا داشتم متن پایاننامه بازنویسی شود و در قالب کتاب عرضه شود، اما مشغلههای مختلف مانع شد و نهایتاً انتشارات دانشگاه باقرالعلوم(ع)، زحمت انتشار کتاب را کشیدند.
گزیدهای از مقدمه کتاب، به قلم رییس وقت دانشگاه حجتالاسلام دکتر #شمس_الله_مریجی:
«نوشتار پیشرو در راستای یکی از مهمترین مسائل امر #حکم_رانی یعنی چگونگی به میدان افاده و استفاده آوردن مردم، در راستای اهداف حاکمیت شکل گرفته است و در تلاش است تا در طراحی فرایندی که منجر به تحقق این مهم در سطح جامعه شود...
مسأله اصلی این پژوهش، فرایند شکلگیری #جامعه_ایمانی_مشعر بهمثابه شبکه مردمی فعالان عرصه #هیأت و ثبت تجربه این مجموعه در ایجاد و گسترش کنشگری اجتماعی مخاطبان خود میباشد.
روش #اتواتنوگرافی یا خودمردمنگاری که بهواسطه حضور پژوهشگر در متن و بطن ابژه مورد تحقیق در این پژوهش به کار گرفته شده است، از روشهای کیفی بدیع بوده که هنوز به طور گسترده مورد توجه پژوهشگران قرار نگرفته است.
بررسی شکلگیری جریان #جبهه_فرهنگی_مردمی در دهه اخیر و واکاوی سیر شکلگیری #بنیاد_فرهنگی_خاتم_الأوصیاء، نهادی که مأموریت ساماندهی و پشتیبانی از شبکه فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب را بر عهده دارد، از نکات مهم پژوهش حاضر است.»
تهیه نسخه دیجیتال کتاب:
https://pajoohaan.ir/document/7630
✍️ #رحیم_آبفروش
@qoqnoos2
هدایت شده از جمهوری اسلامی شناسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جمهوری اسلامی شناسی
سلسله نشست های بررسی سامانه حکمرانی فرهنگی کشور
🎥 گزارش تصویری از فصل اول:
🔸 نشستهای اول تا چهارم
⏳ ادامه دارد...
#پژوهشکده_تبلیغ_و_مطالعات_اسلامی_باقرالعلوم_(ع)
#مرکز_علوم_نوین_اسلامی(معنا)
هدایت شده از شیپا - شبکه پیشرفت
💡 اولین دوره MPA با رویکرد حکمرانی مردمی
✅ شیپا (شبکه پیشرفت) برگزار میکند:
💎 سرفصلهای دوره:
- حکمرانی اقتصادی
- حکمرانی فرهنگی
- مسائل اجتماعی ایران
- مسائل سیاسی ایران
- مبانی حکمرانی مردمی
🎓 همراه با اعطای گواهی معتبر دانشگاهی
✅ برای ثبتنام به شناسه زیر در "ایتا" یا "بله" پیام دهید👇
@mpa_shipaa
📱بصورت حضوری و مجازی؛ با امکان شرکت از سراسر کشور
⏳مهلت ثبتنام: تا ۶ مهرماه
🔆 در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/shipaa
هدایت شده از اصرار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در ارتباط با بازتاب اتفاقات لبنان در غزه، این یکی از قابل توجهترینِ آنهاست.
«سلام. مردم سرزنش میکنن چرا چیزی در مورد لبنان نمیگی؟ همهمون احساس گناه میکنیم. سه هزار، چهار هزار زخمی... میگم رومون سیاه. احساس میکنیم تقصیر ماست که این شرایط واستون پیش اومد. امیدوارم ما رو ببخشید. ان شاءالله که خدا بهتون توان بده. از تمام مردم لبنان ممنونم».
#غزه #لبنان #طوفان_الاقصی
#حشر_و_نشر #مقاومت #قرابت
@Esrar3