📸 #عکس_نوشته| عاشورا درس تسلیمناپذیری در مقابل زر و زور و #تزویر
#شهید_مدرس (ره): «پدرم سیداسماعیل، اجداد طاهرین ما را، سرمشق عبرت قرار می داد و میگفت: #تسلیم_ناپذیری در برابر زور و ستم را از جد شهیدمان، #سیدالشهداء (علیه السلام) بیاموزیم . یزید بن معاویه، در مقابل بیعت به آن حضرت، مال و منال فراوان و زندگی آسوده وعده داد. ولی او در راه مبارزه برای #حق و حقیقت و دفاع از ایمان و عقیده خویش، آن وعدهها را نادیده گرفت و خون پاک خود و خانوادهاش حتی نوجوانان و کودکان #شیرخوار خانواده را فدا کرد.»
📚 حکایتهایی از شهید مدرس، ص ۶۶
🆔 @asbaat_ir
🔰 جریانشناسی #دفتر_تبلیغات_اسلامی_حوزه_علیمه_قم/ بخش چهارم
💠 مکان دفتر تبلیغات
🔸 مطابق گزارش سیدحسین موسوی تبریزی از تاریخچه دفتر تبلیغات، #امام_خمینی (ره) به وی دستور میدهد مرکزی برای امر تبلیغ تأسیس کند. حضرت امام (ره) در ضمن به شیخ #حسن_صانعی نیز دستور میدهد، محلی برای دفتر تبلیغات در اختیار #سید_حسین_موسوی_تبریزی قرار دهد.
🔸 ایشان نیز خانه دولتی رئیس #ساواک قم، واقع در اول خیابان #دورشهر را به او میسپرد. نوه امام آسیدحسین نیز شبانه پیش آقای یزدی میرود و کلید این خانه را میگیرد و در اختیار سیدحسین موسوی تبریزی قرار میدهد.
🔸 لذا سیدحسین موسوی تبریزی به همراه برخی از فضلا مانند ریشهری، فهيم كرمانی، مرحوم فاكر و #جعفری_گيلاني فعالیت خود را در آن مكان آغاز و تعداد 2500 نفر مبلغ را برای اعزام به مناطق مختلف كشور ساماندهی میکنند.
🔸 با برملاشدن #کودتای_نوژه و پس از آن کودتای #قطب_زاده و روشن شدن همکاری مرحوم شریعتمداری با کودتاچیان، جامعه مدرسین در حرکتی انقلابی در تاریخ 31 فروردین 1361 با صدور بیانیهای، عدم شایستگی مرحوم شریعتمداری را برای مرجعیت اعلام کرد.
🔸 با این اعلام و همچنین اذعان خود #شریعتمداری مبنی بر اینکه اموال دارالتبلیغ از بیتالمال مسلمین بوده، سیدحسین موسوی تبریزی (دادستان كل انقلاب در آن برهه) كه از طرفی عضو هيئت مديره دفتر تبليغات محسوب میشد و از سوی ديگر معتقد بود فعاليت دفتر تبليغات در راستای فعاليتها و اهداف دارالتبليغ است، به امام خمینی (ره) پیشنهاد میدهد اموال دارالتبلیغ از جمله ساختمان مرکزی آن به دفتر تبلیغات منتقل شود، حضرت امام(ره) نيز موافقت میکنند.
🔸 با موافقت حضرت امام(ره) سیدحسین موسوی تبریزی که در آن زمان دادستان کل انقلاب بود در حکمی به سرپرست دفتر تبلیغات اسلامی قم، مجوز مصادره اموال دارالتبلیغ را صادر میکند و آن ساختمان به عنوان مقر دفتر تبلیغات تعیین میشود.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| پیام #مهم عاشورا به #کارگزاران_حکومت؛
💠 #شهید_مطهری (ره): شعارهای اباعبدالله شعار احیای اسلام است، این است که چرا #بیتالمال_مسلمین را یک عده به خودشان اختصاص دادهاند؟ چرا حلال خدا را حرام، و حرام خدا را حلال میکنند؟ چرا مردم را در دسته کردهاند، مردمی که فقیر فقیر و دردمندند، و مردمی که از پرخوری نمیتوانند از جایشان بلند شوند؟
📚 حماسه حسینی ص 188
🆔 @asbaat_ir
🚩 امر به #معروف و نهی از #منكر مهمترين معيار برای سنجش #احزاب
🔺 «امر به معروف و نهی از منکر» همان سند بالادستی است که اگر چه در جملهای کوتاه و گزارهای کپسولی خلاصه شده است؛ از چنان جامعیت و شمولی برخوردار است که نه تنها هندسه اصول دیگر و مرزهای ماندن در اسلام و یا خارج شدن از آن را تعریف میکند بلکه به آنان #روح میبخشد.
🔺 به همین دلیل است که اگر یک جریان و یا حزب و دسته سیاسی نسبت به این اصل حاکم بیتوجهی نشان دهد، نباید در خروج وی از مدار اسلام و انصاف تردید کرد.
🔺 به همین دلیل است عناصر وابسته به جریانها و احزاب، نوعاً در #مناظرات_سیاسی خود به شدت از طرح #مبانی_اسلام و سخن گفتن از مبناها پرهیز و خود و جامعه را سرگرم جزئیاتی میکند که آنان را به اهداف و سیاستهای خود نزدیک میکند.
🔺 حتی هنگام بحث در زمینه مبنا و ریشههای پدیدهها و رخدادهای حزبی به تعریف کردن آن در یک اصل حاکم و یا تحلیل و تفسیر آن در منظومهای جامع حاضر نبوده و نیستند؛
🔺 چرا که به خوبی میدانند ورود به اين محدوده، در حقیقت ورود ساحت و میدانی است که آنان را به قبول و یا رد اصل حاکم بر اصول دیگر مجبور میکند و هر گونه اظهار نظری نسبت به این دو فریضه، اعتقاد آنان را به مبانی اسلام و انقلاب در منظر مردم مسلمان و مومن به سرعت آشكار میسازد و جامعه را به واکنش در برابر آن وا میدارد.
#امر_به_معروف
#نهی_از_منكر
#سند_بالادستی
#احزاب
✍️ استاد حسن ابراهيمزاده
🆔 @asbaat_ir
🔰 زمینه سازان و حاملان #التقاط_اسلام_و_اومانیسم/ بخش اول
🔺 #میرزا_عسگرخان_افشار_ارومی
🔸 #اومانیسم به عنوان یکی از شاخصههای برجسته و جنبههای پرنفوذ دوره #رنسانس، اندیشهای بود که جهان و همه چیز را به خاطر انسان تفسیر و معنا کرد و انسان را در مرکز تأملات خود قرار داد و از این طریق توانست بر تمام وجوه اندیشه غرب، از اندیشههای دینی گرفته تا تفکرات فلسفی آن، تأثیر بگذارد.
🔸 متاسفانه در دویست سال اخیر اومانیسم، گاه در لابه لای مطالب مذهبی و گاه به صورت صریح و آشکار از طرف غربزدگان و مزدوران سیاستهای #غربی، وارد #ایران شد.
🔸 حاملان و عاملان التقاط اسلام و اومانیسم را بخشی از سیاستمداران و #دیپلمات_های_ایرانی ساکن فرنگ و همچنین برخی تحصیلکردگان ایرانی در اروپا تشکیل میدادند.
🔸 از میان کسانیکه این نوع تفکر را داشتند، میتوان به میرزا عسگرخان افشار ارومی، میرزا صالح شیرازی، میرزا ملکم خان، میرزا فتحعلی آخوندزاده اشاره کرد.
🔸میرزا عسگرخان افشار ارومی از رجال سرشناس ارومیه و از سرکردگان سپاه فتحعلی شاه #قاجار بود که در جنگ با #روسها نیز مشارکت داشت. همچنین او نماینده فتحعلی شاه قاجار در کشور فرانسه (پاریس) در زمان حاکمیت #ناپلئون بناپارت بود که پس از آشنایی با فرنگ و تحت تأثیر افکار و آداب غربی به تشکیلات #فراماسونری پیوست.
🔸 در تاریخ ۲۴ نوامبر ۱۸۰۸م، با پیوستن به لژ بزرگ اسکاتلند، به تعبير خودش به نور طریقت ماسونری منور شد و از عالم تاریکی پا به عالم روشنایی گذارد.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3866
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
📝 #يادداشت|حضرت امام(ره) سید مصطفی را امید آینده اسلام میدانست
🔺 انقلاب اسلامی ایران ثمره تلاش ها و مجاهدت های مردان مردی است که در عصر حاضر به رهبری #امام_خمینی (ره) بنیان نهاده شد و اکنون نیز با صلابت به رهبری #امام_خامنهای (مد ظله العالی) به پیش می رود.
🔺 از میان اقشار مختلف، قشر روحانی نقش بی بدیل در هدایت و همراهی مردم داشته و دارند و حلقه وصل رهبری انقلاب اسلامی با توده مردم هستند.
🔺 آنان به مثابه آیه مبارکه: «(مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ فَمِنهُم مَن قَضى نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ وَما بَدَّلوا تَبديلاً)» عده ای بر عهد خود پایدار ماندند و در این راه به فیض شهادت هم رسیدند و نام نیک خود را به یادگار گذاشتند و عده ای هم به شوق وصال و شهادت، همچنان بر عهد خود پافشاری مینمایند و مدافع نظام اسلامی و #ولایت_فقیه هستند.
🔺 البته هستند انقلابیونی که در گذر زمان با انقلاب اسلامی زاویه پیدا کردند و به نوعی از قطار انقلاب پیاده شدند. تاریخ، آینه عبرتهاست و چراغ راه آینده، برآنیم تا با ذکر مقاطع حساس تاریخ انقلاب اسلامی، مواضع و عملکرد برخی از روحانیون شناخته شده را در مبارزات قبل از انقلاب و همچنین در طول 40 سال بعد از انقلاب، به نظاره بنشینیم و قضاوت را به شما فرهیخته گرامی وا میگذاریم.
🔺 در اين بخش به شخصيت سياسی اجتماعی حجت الاسلام والمسلمين #سيدمصطفی_خمينی (ره) میپردازيم. سرفصل مباحث مطرح شده عبارت است از:
1️⃣ آقازاده حقیقی
2️⃣ دانشور نوآور
3️⃣ وحدت در علم و علم
4️⃣ فرزند خلف خمینی
5️⃣ حلقه وصل مبارزین
6️⃣ بصیرت و هوشمندی سیاسی
7️⃣ درگذشت اسرارآمیز
#پرونده_ویژه
#روحانيون_در_گذر_زمان
متن كامل اين يادداشت را میتوانيد از لينك زير مشاهده كنيد: 👇
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3872
🆔 @asbaat_ir
📚 معرفی کتاب| همرزمان حسین (علیه السّلام)
🔺 تمام ائمّه(ع) در طول ۲۵۰ سال #امامت، لحظهای از #جهاد و #مبارزه دست نکشیدند
🔹 طرح انسان ۲۵۰ ساله باور برخی از نظریهپردازان را به چالش میکشد که میپندارند بعد از واقعه #عاشورا، عنصر مبارزه از میان فرزندان رسول خدا (ص) رخت بربسته است، در این طرح، از امام سجّاد تا امام حسن عسکری (ع) همه همرزمان امام حسین (ع) دانسته میشوند و به وضوح معلوم میشود که امامان معصوم (ع) با چه مرارتها و سختیها و با چه مجاهدتی بار #امامت را به دوش کشیدهاند در مواقع مناسب چه ضرباتی را بر دشمن وارد کردهاند و در لحظات خطر، چگونه به حملات دشمن، پاسخ مناسب را دادهاند.
🔹 کتاب همرزمان حسین (علیه السّلام)، مجموعهی ده سخنرانی #رهبر_معظم_انقلاب در باب عنصر مبارزه در سیرهی ائمّهی معصومین (علیهم السّلام) است که در محرّم سال 1393 هجری قمری برابر با بهمن 1351 هجری شمسی _ که فضای اختناق ستمشاهی و فشار و سرکوب مبارزان توسّط ساواک رژیم بیدادگر #پهلوی به اوج خود رسیده بود _ در «هیئت انصارالحسین علیه السّلام» تهران ایراد شده است.
🔹 معظّمٌ له در این سلسله سخنرانیها، دربارهی اهمّیّت شناخت صحیح امامان و توطئهی دشمنان برای تحریف چهرهی مبارزاتی آنان، معنای جهاد و مقصود از مجاهدت ائمّه (علیهم السّلام) سخن گفتهاند.
🔹 وحدت شخصیّت معصومین (علیهم السّلام) در امر جهاد و حیات سیاسی امام سجّاد، امام باقر، امام صادق و امام کاظم علیهم السّلام را تحلیل کرده و با طرح «انسان 250 ساله»، مراد از آن را توضیح دادهاند.
🔹 سپس به بیان حقیقت فعّالیّتهای سیاسی آشکار امامزادگان از قبیل زیدبن علی (علیه السّلام) پرداخته اند، و سپس وجه توجّه ائمّه (علیهم السّلام) به شعرای مجاهد و برخورد سخت با علمای درباری را بیان کرده و مقصود از تقیّه را شرح دادهاند.
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3880
🆔 @asbaat_ir
📸 #عكس_نوشته | عاشورا ضامن بقای دين
💠 #امام_خامنهای: اساس دين با عاشورا پيوند خورده و به بركت عاشورا هم باقی مانده است. اگر فداكاریِ بزرگِ حسین بن علی (ع) نمیبود - كه اين فداكاری، وجدان تاريخ را به كلی متوجه و بیدار كرد - در همان قرن اول یا نیمه قرن دوم هجری، بساط اسلام به كلی برچيده میشد.
🗓 26 خرداد 1372
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش دوازدهم
🔰 #یونسی_و_تخریب_شورای_نگهبان 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش دوازدهم
🔰 #یونسی_و_تخریب_شورای_نگهبان
🔺 علی یونسی که مرد حاشیه ساز #دولتِ_روحانی لقب گرفته است، در جریان عزل عضو #زرتشتی شورای شهر یزد (سپنتا نیکنام) توسط شورای نگهبان، اینبار نه با اظهارت جنجالی بلکه نسنجیده و احیاناً هدفدار در حمایت از این عضو شورای شهری با زدن مهر سیاسی کاری تصمیمات و نظرات شورای نگهبان، به آن نهاد خدشه وارد کرد که به بخشی از سخنان وی اشاره می شود:
🔸 «البته ما از #شورای_نگهبان گلهمندیم که متأسفانه در بسیاری موارد، در انتخابات، مصالح حکومت و مردم را رعایت نمیکنند؛ بهویژه آنجایی که بحث تأیید یا رد نمایندگان اقلیتهای مذهبی و قومی است. وزارت اطلاعات و شورای امنیت در اینجا میتوانند نظر دهند و نظرشان معیار سنجش و تصمیم باشد؛
🔸 چون این دو نهاد، به دلیل نوع مأموریتی که دارند، مصلحت مثلا کُردستان و سیستانوبلوچستان یا جاهای دیگر را که مغایرتی با امنیت و منافع ملی نداشته باشد، بهتر میدانند.
🔸 اما چون رد صلاحیتها عمدتا #سیاسی یا با برخی اقتضائات دیگر صورت میگیرد، مقامات مسئول این استانها که معمولا سیاسی هم نیستند و با هیچ جناحی ارتباطی ندارند و البته نوعا هم اگر بخواهیم نسبت سیاسی به آنها بدهیم، شاید به جناح اصولگرا نزدیکترند؛ اما همیشه مصلحت دیگری داشتهاند؛ چون نگاه آنان ناظر بر امنیت و منافع ملی بوده است. متأسفانه در همین انتخابات گذشته هم این مشکل را داشتیم که شورای نگهبان مصلحت امنیتی استانی را در نظر نگرفت.»
🔺اين سخنان یونسی در حالی مطرح شد که رهبر معظم انقلاب در دیدارهای مختلف بر حفظ و حراست از شورای نگهبان تأکید داشتند و تخریب شورای نگهبان را کار دشمنان و آمریکا برشمردند، ایشان در 28 بهمن سال 1394 در دیدار مردم آذربایجان شرقی فرمودند:
🔹 «یکی از کارهایی که آنها امروز بجد دنبال میکنند این است که شورای نگهبان را تخریب کنند؛ ببینید برادران و خواهران عزیز! تخریب شورای نگهبان معنا دارد.
🔹 #آمریکاییها از اوّل انقلاب با چند نقطهی اساسی در کشور و در نظام جمهوری اسلامی بشدّت مخالف بودند که یکیاش شورای نگهبان بود؛ سعی کردند، تلاش کردند و از بعضی افراد داخلی غافل و بیتوجّه هم سوءاستفاده کردند بلکه بتوانند بساط شورای نگهبان را جمع کنند -البتّه نتوانستند و نمیتوانند- حالا درصددند تصمیمهای شورای نگهبان را زیر سؤال ببرند.
🔹 البتّه آنکسانی که با دشمن در داخل همصدایی میکنند، بیشترشان ملتفت نیستند چهکار میکنند. من متّهم نمیکنم کسی را به #خیانت؛ ملتفت نیستند، توجّه ندارند امّا واقع قضیّه این است.»
🔺 سخنان یونسی مبنی بر رعایت مصلحت استانی از سوی شورای نگهبان در حالی مطرح شد که مقام معظم رهبری قبلا در پاسخ به این دست از شبهات در 20 تیر 1386 در دیدار اعضای شورای نگهبان فرمودند:
🔹 «معیار عبارت است از مقررات و قانون. سلائق نباید دخالت کند. گرایش سیاسی، گرایش گروهی، گرایش جناحی نباید دخالت کند. سفارش و توصیه نباید دخالت کند. معیار بایستی بین خود و خدا، همان معیار قانونی باشد؛ هم در مسئلهی نظارتها، هم در مسئلهی قبول یا رد قوانین مجلس. فقط باید معیار را معیار قانون قرار داد. #مرّ_قانون باید رعایت شود.
🔹 گاهی ممکن است انسان به نظرش برسد که اگر اینجا بر طبق قانون عمل کنیم، #مصلحت نباشد. در همانجا رعایت قانون از رعایت آن مصلحت بالاتر و لازمتر است ... ضابطه مقدم است بر هر مصلحتاندیشی، بر هر نگاه و دید و بینش.»
🆔 @asbaat_ir
📌 سوابق فکری – سیاسی و عملکرد #فریدمدرسی/ بخش هفتم
💠 نگاهی به کارویژه فرید مدرسی در حوزه
4️⃣ جریان سازی رسانهای و مسئله سازی انحرافی
🔺 فرید مدرسی سعی میکند شاگرد خوبی برای #محمد_قوچانی باشد. هر چند هنوز پختگیها و وزانت قوچانی را پیدا نکرده است ولی تلاش میکند گام به گام رشد کند.
🔺 یکی از اقدامات وی در حوزه تلاش در مسیر «مسئله سازیهای #انحرافی» است. مسئله سازی به این معنی که همه توجهات را به یک امر معین معطوف دارد. حال این امر میتواند فی حد نفسه اصلی یا فرعی باشد ولی وقتی همه توجهات به آن معطوف شد، عملاً مسئله اصلی شده است.
🔺 گاه اتفاقی که یک «مسئله» به شمار نمیآید را با کار رسانهای به «مسئله» تبدیل می کنند. همه توجهات به آن معطوف شده و همه از آن سخن میگویند.
🔺 در حالی که یا اساسا آن مسئله هیچ اهمیتی ندارد یا وسیلهای برای تعقیب هدفی دیگر است یا برجسته شدن آن زمینه به فراموشی سپردن مسئله اصلی را پدید میآورد.
5️⃣ خط رسانهای و عملکرد #کانال_تلگرامی مدرسی
🔺 فرید مدرسی سالهاست کانال معروفی در تلگرام دارد. بر خلاف تصور عمومی که وی به تنهایی این کانال را اداره میکند، این کانال با همکاری تیمی در حدود ۲۰ نفره اداره میشود که عملا هیئت تحریریه کانال وی به شمار میآیند.
🔺 این هیئت تحریریه در یک گروه تلگرامی با هم مرتبط بوده و روند کانال را ارزیابی میکنند. گاه بحث و جدلهای جدی بین آنها رخ میدهد.
🔺 به گزارش برخی اعضای این هیئت تحریریه فرید مدرسی برخلاف ظاهر آرامش، کمی عصبانی مزاج است و زود از کوره در میرود. او در این کانال و بعدها در توئیتر اهداف خود را پیگیری میکند.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3850
🆔 @asbaat_ir
📝 #يادداشت| رسالت حوزه علمیه در #پشتیبانی از #انقلاب و #مقابله با #شبکه_نفاق؛
🔹اوضاع بسیار عجیبی است، در حالی که تمام #جبهه_کفر با تمام #جبهه_حق در دنیا در حال صفآرایی است و برخی کشورها و افراد با مشاهده قدرت ایران، در حال پیوستن به جبهه حق به رهبری ایران هستند، #شبکه_نفاق_داخلی با #شایعهسازی و #برجستهسازی موضوع غیر واقعیِ خودکشی دختری که وارد ورزشگاه شده بود، و با به خدمت گرفتن ابزار رسانه، برای آینده سیاسی خود در انتخابات مجلس در حال تلاش است.
🔹جالب اینجاست که برخی #مسوولین_ارشد نظام اسلامی(هم در دولت و هم در مجلس) نیز به جای تحقیق و بررسی درباره صحت و سقم مساله، آن را تکرار کردند و همان سخنی را مطرح نمودند که خواسته دشمنان انقلاب و شبکههای ماهوارهای بود.
🔹روشن است برخی افراد و حلقههای طراح اینگونه مسائل چه کسانیاند، انتظار است #قوه_قضائیه به این موضوع ورود کرده و با کسانی که همه چیز را فدای منافع خود میکنند و با شایعهسازی، امنیت روانی جامعه را به هم میریزند برخورد مناسبی انجام دهد.
🔹از نوع بازی و گستردگی پوشش رسانهای موضوع کنونی میتوان پیشبینی کرد که در این چند ماهه باقیمانده تا انتخابات مجلس، التهابات ایجاد شده از ناحیه این شبکه نفاق، هر روز بیشتر خواهد شد.
🔹 #حوزه_علمیه و #بزرگان_حوزه نیز باید در این زمینه ورود قویتری داشته باشند، باید نسبت به ورود زنان به ورزشگاهها قاطعتر، شفافتر و صریحتر سخن بگویند تا شبکه نفاق، نظر چند نفر خاص را به عنوان #دیدگاه_حوزه_علمیه جا نزند.
🔹علاوه بر آن علمای دین باید نسبت به #شیطنت شبکه نفاق و جریان ضد انقلاب و کسانی که امنیت جامعه را به هم میریزند، احکام قاطع اسلام را بیان نمایند تا #دستگاههای_اطلاعاتی و #امنیتی با این پشتوانه راحتتر بتوانند به این مساله ورود کنند و جلوی جَوَلان این جریان گرفته شود.
🔹موثرین و صاحبنظران حوزوی نباید این را از یاد ببرند که دشمنیِ دشمن با انقلاب اسلامی منحصر به یک عرصه نیست بلکه #همه_عرصهها را شامل میشود، اکنون که جنگ نظامیای در کار نیست، نباید #خیال_آسوده داشت و به امور روزمره حوزوی مشغول بود بلکه باید با #رصد هر روزه مسائل کشور ببینند دشمن و عناصر داخلی او کجا را هدف گرفتهاند، در نتیجه به آن مساله ورود کنند و با قاطعیت و از موضع #عالم_دین از انقلاب اسلامی دفاع کنند. انقلاب از #درون_حوزه ایجاد شد، خود حوزه نیز باید پشتیبان و نگهبان اصلی آن باشد.
✍️ حجت الاسلام محسن رضایی
🆔 @asbaat_ir
🚩 نگاهی گذرا به #حوزه_علمیه_اصفهان/ بخش دوم
💠 نقش مهم ملاعبدالله شوشتری در گسترش حوزه علميه اصفهان
🔹 با استقرار سلطنت #شاه_عباس اول و اقدامات او عالمان شیعی نفوذ بیشتری پیدا کردند و حتی میتوان ادعا کرد که حوزه علمیه اصفهان در این دوره تأسیس شد.
🔹 یکی از عالمان بزرگی که حتی از او به عنوان پدر حوزه علمیه اصفهان یاد میشود، ملاعبدالله #شوشتری است. وی که در نجف، نزد احمد بن محمد اردبیلی معروف به #مقدس_اردبیلی تحصیل کرده بود، حدود سال ۱۰۰۶ قمری از کربلا به اصفهان آمد و سپس به مشهد رفت و در آنجا ساکن شد؛ اما بنا به درخواست شاه عباس اول به اصفهان بازگشت.
🔹 شاه در اصفهان برای او مدرسهای ساخت و تدریس در آن را به او سپرد. وی در آن مدرسه به تدریس فقه و اصول و حدیث و رجال پرداخت و نقش مهمی در گسترش حوزه علمیه اصفهان داشت.
🔹 به گفته محمد تقی #مجلسی، تعداد محصلان علوم دینی در زمان ورود شوشتری به اصفهان پنجاه نفر و در زمان وفاتش(۱۰۲۱) نزدیک به هزار نفر بوده است. از شاگردان وی میتوان به ملا محمد تقی مجلسی (۱۰۷۰)، میرمصطفی تفرشی (صاحب نقد الرجال) و میرزا رفیع الدین محمد بن حیدر نائینی (صاحب شرح اصول کافی) اشاره کرد.
🔹 از دیگر اشخاص تأثیرگذار در شکلگیری حوزه اصفهان میتوان به بهاءالدین عاملی معروف به #شیخ_بهایی (۱۰۳۰) اشاره کرد.
🔹 وی شاگردان بسیاری را تربیت کرد که از آن جمله میتوان به محمد تقی مجلسی، صدر الدین شیرازی (۱۰۵۰)، ملامحسن فیض کاشانی (۱۰۹۱)، سید ماجد بحرانی (۱۰۲۸)، سید حسین مجتهد کرکی (۹۴۰)، جواد بن سعد بغدادی، ملاحسنعلی شوشتری (۱۰۷۵)، ملاصالح مازندرانی (۱۰۸۶) و رفیع الدین محمد نائینی(۱۰۸۰) اشاره کرد.
🔹 از دیگر دانشمندانی که در این دوره در حوزه اصفهان به تحصیل و تدریس اشتغال داشتند، میتوان به لطف الله بن عبدالکریم میسی( ۱۰۳۲)، زين الدين بن محمد بن حسن جبعی، نواده شهید ثانی (۱۰۶۳)، میرداماد( ۱۰۴۰)، میرفندرسکی(۱۰۵۰)، ملارجبعلی تبریزی (۱۰۸۰)، آقاحسین خوانساری (۱۰۹۹) و پسرش آقاجمال خوانساری (۱۱۲۵)، علامه محمد باقر مجلسی (۱۱۱۰) و میر محمد اسماعيل حسینی خاتون آبادی (۱۱۱۶) اشاره کرد.
🔹 در این دوره حوزه علمیه اصفهان مهمترین حوزه علمی شیعیان شد و علمای بزرگ در بلاد مختلف بر آمده از این حوزه بودند.
🔹 عالمانی هم که خود در این شهر تحصیل نکرده بودند، نظر علمای اصفهان را در موارد خاص جویا میشدند؛ برای مثال محمد امین #استر_آبادی مؤسس #مكتب_اخباری کتاب #فوائد_المدنیه خود را برای اظهار نظر به اصفهان فرستاد. او همچنین پیش از مهاجرت به مکه معظمه و ابداع شیوه اخباریگری به اصفهان آمده و با #میرفندرسکی مباحثهای داشته است.
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3857
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
4️⃣ پاسخِ پرسش چهارم اسباط/ بخش نخست
🔹 سؤال: به چه دلیل #جریان_لیبرال و غربگرا تلاش دارد واقعیت ماجرای کربلا را تغییر دهد؟ چرا حقیقت #عاشورا که اوج #جهاد علیه #طاغوت و قیام در برابر #انحراف در دین پیامبر اکرم(ص) و #سازش_نکردن با دشمن بود را به گفتگو، #مذاکره و تعامل با ظالم، معنا میکنند؟
🔹 چه افراد و جریانهایی در #حوزه_علمیه از این تحریف آشکار، استقبال کردند و آن را #توجیه نمودند؟ کدام #رسانه_های_حوزوی با انتشار برخی مطالب، برای تثبیت این تحریف تلاش نمودند؟ چه ارتباطی بین جریان لیبرال درون نظام و جریان توجیهگر آن در داخل حوزه وجود دارد؟
◀️ در پاسخ به این پرسش، #پاسخهایی از سوی #اعضای_فرهیخته کانال به ادمین اسباط ارسال شد که ضمن تشکر از مخاطبین گرامی، در ذیل به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1️⃣ محمد: جریان لیبرالی درون نظام و جریان توجیه گر آن در داخل حوزه، تنها دو لبه یک قیچی برای اسلام انقلابی نیستند، بلكه قلب هر یک از آنان در سینه دیگری می تپد، زنده بودن هر یکی بستگی به زنده بودن دیگری دارد.
2️⃣ آرام: جای هیچ نگرانی نیست دیگر تموم شد، لیبرالها و جریانهای طرفدار آنها در حوزه هرگز نمی توانند به خواسته های خود در حوزه برسند، محرم و صفر، عاشورا و اربعین به انقلاب و شهدا گره خورده ما دیگر منتظر ظهور آفتابیم!
3️⃣ ب.ن: یکی از سیاستهای لیبرالها، #سکولار کردن هیئتها به صورت آرام و ناپیدا است، لیبرالها این کار را با ارائه تحلیلهای روشنفکر مآبانه و شعارهای به اصطلاح نو می کنند. در حوزه هم سکولارها و متحجرین همین سیاست را در قالب حرفهایی چون حفظ قداست مجالس عزای حسینی و نیالودن به سخنان دنیوی و ... دنبال میکنند. متأسفانه برخی از منبریها و مداحهای ما هم دارند به دام اینها میافتند که باید چارهای اندیشید.
4️⃣ علی: پیشنهاد می کنم طراحان لباس یک لباس خاص برای #لیبرالها و طرفداران آنها در حوزه طراحی کنند، لباسی راه راه با رنگ سفید و سیاه، آخر چگونه میشود کسی هم سخن از امام حسین (ع) و قیام عاشورا بزند و هم آمریکا و يزيديان را به رسمیت و اهل مذاکره بخواند؟!
5️⃣ طاووس اهل جنت: وقتی حضرت زینب (سلام الله علیها) آنچه را که در عاشورا رخ داد به زیبایی یاد کردند و فرمودند «ما رایت الا جمیلا» باید گفت: چیزی جز زشتی در تسلیم و سازش و #مذاکره با یزيديان دیده نمیشود.
6️⃣ زهرا: پس از شش سال، آخرش در ریاست جمهوری مجلسی برپا شد و صدای روضه و سینهزنی به گوش رسید هرچند سخنران این مجلس فردی ممنوع التصویر در تلویزیون بود، اما همین هم غنیمت است و آن را باید از برکات مقاومت رهبری، مردم و نظام برشمرد که در مقابل تفكر #سازش و تسلیم و برخی دولتمردان و لیبرالها خواند.
7️⃣ اصغر: وقتی در دوره اصلاح طلبان امام خامنهای با شجاعت فرمودند: «اگر اینجا اتفاقی بیفتد #صلح امام حسن (ع) نیست»، آنها به فکر #تحریف عاشورا افتادند.
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
4️⃣ پاسخِ پرسش چهارم اسباط/ بخش پایانی
◀️ ادامه پاسخ مخاطبان گرامی اسباط به پرسش چهارم:
8️⃣ محمد: چند سال قبل از خرداد ۷۶ و به قدرت رسیدن اصلاحطلبان، کنگرهای به نام امام خمینی (ره) و عاشورا از سوی دفتر نشر آثار حضرت امام برگزار شد و آقایان #سروش، علوی تبار، حاتم قادری، محمد خاتمی و سعید #حجاریان مطالبی ايراد و مجموعه سخنان آنان در ویژه نامهای به چاپ رسید. جالب اینجاست همه اینها از رسیدن انقلاب به دوران عقلانيت سخن به میان آوردند، در میان سخنان این جمع سخنان دو نفر قابل توجه بود یکی محمد خاتمی که گفت وارد دوران گفتوگو شدهايم و یکی از سخنان آقای سعید حجاریان، حجاریان اظهار داشتند که ما از دوران امام حسین (ع) به دوران امام صادق (ع) رسیدهایم!! از عاشورا به اربعین!!، از فنا به بقا!! او اظهار داشت هر كسی در تفکر عاشورایی بماند زیدی مسلك است!! آنها از همان زمان یعنی از سال 74 و دوسال قبل دوم خرداد در مقابل تفکر امام خمینی (ره) ایستادند. خاتمی پس از پیروزی سخن از گفت وگو با دشمن زد و امروز روحانی سخنان امام حسین (ع) را مذاکره با داشتن میخواند! میخواهم عرض كنماينها يعنی ليبرالهای داخل نظام و روحانيون طرفدار آنان پس از رحلت امام خمينی (ره) حركت فرهنگی خود را بر علیه انقلاب عاشورایی جهت دادند.
9️⃣ الی بیت المقدس: امام خمینی (ره) احياگر عاشورای واقعی بودند، احياگر عاشورای سوگ و حماسه و پیام كه منجر به انقلاب اسلامی شد، ليبرالها و سكولارها به دنبال عاشورای سوگ هستند و حذف حماسه و پیام و اگر بتوانند در یک پروسه زمانی میان مدت و طولانی مدت، عاشورا را به عاشورای سوگ تبدیل کنند، انقلاب اسلامی رو به افول خواهد رفت چرا که انقلاب به عاشورا و محتوای آن گره خورده است، البته موفق به این کار نخواهند شد؛ چون عاشورای واقعی از مرزهای ایران هم گذشت.
🔟 بهرام: یک انتقاد از هیئتهای خودمان دارم، در دوران دفاع مقدس، هنگام سینه زنی وقتی سینه زنان شور میگرفتند، مداح یا سینه زنان نامی هم از شهدای حسینیه و مسجد محله هم بر زبان میآوردند كه حالا متاسفانه از یاد رفته است و الآن متاسفانه در برخی از موارد به بهانه سیاه پوشی برای مجلس عزا برخی موارد عکسهای شهدا گم میشود، حال اينكه باید عکس شهدای محلهها در هنگام سیاه پوش شدن با چراغهای قرمز و سبز کم رنگ هنگام سينه زدن جلوه خاصی به سینه زنی بدهد.
1️⃣1️⃣ كبری: جریان توجیه گر در درون حوزه، وامدار جریان لیبرال درون نظام است بسیاری از محققین و نویسندگان و منبریها و مداحان این طیف به انحاء مختلف مورد حمایت لیبرالها هستند.
2️⃣1️⃣ فطرس: همه آنانی که امام خمینی (ره) یا از آنها به مارهای خوش خط و خال یاد میکردند یا متحجرين، همه مطرودين امام و نظام از بیوت آقایان منتظری و شریعتمداری و ... و همه آنانی که #امام_خمینی (ره) آنان را شاگردان عزیز #بازرگان و روشنفکران غربزده می خواندند، همه به یکباره دنبال عاشورای سكولار هستند؛ زیر این بیعت پنهان و همراهی با هم، ترس آنان از عاشورایی انقلابی نهفته است.
3️⃣1️⃣ استاد: به این بزرگان نشست اساتید بگویيد، همانگونه که مواضع خود را گاهی درباره اسلام انقلابی و مدافعان آنان در حوزه به صورتی شفاف بیان میکنند، در باره اسلام لیبرالی و طرفداران آنها هم در حوزه شجاعانه اظهارنظر نمایند این که نشد، یکجا «باب علم مفتوح» باشد و يكجا باب علم مسدود؟!
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
5️⃣ #سیدمحمد_موسوی_بجنوردی/ بخش اول
🔰#انقلابی_خسته!
🔸سیدمحمد موسوی بجنوردی متولد نجف اشرف است او تحصیلات علوم حوزوی را در این شهر آغاز نموده و پس از تبعيد #امام_خمينی (ره) به نجف اشرف، از محضر ایشان نیز بهره میگیرد.
🔸 تدریس علوم حوزه به زبان عربی، برای طلاب عرب زبان، از سوابق وی است. سيد عباس موسوی و شيخ راغب حرب از شهدای برجسته حزب الله لبنان از جمله شاگردان موسوی بجنوردی در آن دوران بودهاند.
🔸در سال 1357با هجرت حضرت امام به فرانسه، موسوی بجنوردی هم از جمله کسانی است که ایشان را همراهی مینماید. ولی پس از مدتی به نجف اشرف برمیگردد و مدتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر میکند.
🔸 اولین مسئولیت او عضویت در #دفتر_استفتائات امام خمینی(ره)است. در سال 59 با راهاندازی دادگاه عالی قضات، بجنوردی وارد تشکیلات قضایی میشود.
🔸همچنین عضویت در #شورای_عالی_قضایی از سال 60 موجب ماندگاری موسوی بجنوردی در سیستم قضایی تا سال 68 میگردد. او علت جدا شدنش از نظام قضایی را خستگی و در جایی تغییر قانون اساسی ذکر میکند.
🔸وی در مصاحبه با سالنامه اعتماد میگوید: «اعضای شورای عالی قضایی خسته شده بودند و خودمان از عوامل و دلایل اصلی منحل کردن شورای عالی قضایی بودیم دیدیم که تنها راه فرار ما از کار اجرایی، منحل کردن شوراست. من خیلی آدم عاطفیای بودم. نامهای که از افراد مختلف برای من میآمد تحت تاثیر قرار میگرفتم.
🔹 برای مثال یک کسی قرار بود اعدام شود، پدرش یا همسرش نامه برای من میفرستادند، خسته شده بودم. به خدا قسم بعضی روزها سه، چهار مرتبه گریه میکردم.
🔹 اشکهایم را پاک میکردم میرفتم ببینم نامهاش چقدر درست است و میشود کار او را درست کرد یا نه. همین هم سبب مریضی من شد.
🔹 مردم هم این روحیه من را میشناختند و برای من نامه مینوشتند. همین مسایل واقعا خستهمان کرده بود. برای من از این دست نامهها زیاد میآمد و من هم دنبال این نامهها میرفتم».
ادامه دارد...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
📸 #عكس_نوشته| امام سجاد (ع)، مبارزِ قهرمانِ آشتیناپذير
💠 #امام_خامنهای: آن چهره مظلوم بی صدای سر به زيرِ منفعلی كه از امام سجاد (ع) درست كردند به كلی برخلاف واقع است؛ چهره حقيقی #امام_سجاد (ع) چهره يك #مبارز قهرمان خستگی ناپذير آشتی ناپذير پيگيری است، كه با تدبير تمام، با دقت كامل راهها را میشناسد و انتخاب میكند و به سمت هدفها اين راهها را میپيمايد، خودش خسته نمیشود و دشمن را خسته میكند.
🗓 4 مهر 1365
🆔 @asbaat_ir
🔰 زمینه سازان و حاملان #التقاط_اسلام_و_اومانیسم/ بخش دوم
🔺 میرزا عسگرخان افشار ارومی سفیر ویژه فتحعلی شاه در فرانسه
🔸 عسگرخان از سال ۱۲۲۱ تا ۱۲۲۴ ق برابر با ۱۸۰۸ تا ۱۸۱۰ میلادی، در مقام سفیر ویژه #فتحعلی شاه در فرانسه بود و شاه، تحت عناوین «عالیجاه عمدة الخوانين الكبار، عسگرخان افشار» او را به ناپلئون معرفی کرده بود.
🔸 حضور عسگرخان در #فرانسه، در حالی بود که دو قدرت بزرگ آن دوره یعنی #روسیه و #انگلستان، در راستای منافع خود، با عجله مقدمات عضویت عسگرخان را در تشکیلات #فراماسونری در فرانسه فراهم کرد، و تشریفات ماسونی که دست کم شش ماه طول میکشید، در مدت کوتاهی پایان یافت.
🔸 عسگرخان نیز برای اظهار ارادت خالصانه خود به تشکیلات ماسونی در محفل ماسونها، در حالی که شمشیر خود را از کمر باز میکرد، چنین گفت:
🔹 «آقایان! من در نزد شما دوستی، وفاداری و احترام خود را تعهد میکنم. از قراری که شنیدهام و شک ندارم، فراماسونها نیکوخصال و شفیقاند و به پادشاهان، بینهایت علاقهمند میباشند. خواهش دارم این هدیه را که شایسته یک #فراماسون حقیقی است، از من قبول فرمایید. این شمشیر را [که] در ۲۷ جنگ به کمر داشتهام، به شما تقدیم میکنم! و امیدوارم این مراسم تحلیف، این آیین برایم حاصل شده، متقاعد سازد.» عسگرخان پس از ۲۱ روز از تحلیف وی، به درجه استاد اعظمی ارتقا یافت.
🔺 مسجدی با عنوان مسجد جنرال
🔸 کاسپارد دروویل که از سال ۱۸۱۲ میلادی به مدت سه سال در ایران بود، در کتابش با عنوان روابط ناپلئون با ایران، ضمن ستایش از عسگرخان به اثر پذیری او از فرهنگ #اومانیستی غربی اشاره کرده، اعلام میکند که من آزادانه به حرمسرای او رفت و آمد داشتم و گویی میان یکی از خانوادههای اروپایی به سر میبردم.
🔸 این در حالی است که عسگرخان همچنان خود را به اسلام علاقهمند میدانست؛ تا آنجا که در ارومیه، مسجدی با عنوان مسجد #جنرال که همان عسگرخان افشار ارومی است، وجود دارد.
🔸 به هر روی، عسگرخان که با سمت سفارت به پاریس رفته بود و مأموریت او جلب حمایت بیشتر #ناپلئون بود، بدون اینکه کار مفیدی برای سیاست خارجی ایران انجام دهد، توسط جاسوسان و لژهای فراماسونری انگلیس شکار شد و به عضویت لژ انجمن پاریس ( order of paris) در آمد و با مأموریت تشكيل لژ فراماسونری در اصفهان، به ایران بازگشت.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3866
🆔 @asbaat_ir