🔰 رفيق خوب..
🍃اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود:
🔹"خير من صحبت من ولهك بالاخرى ، وزهدك فى الدنيا، و اعانك على الطاعه"
🔸بهترين كسى كه با او مصاحبت و رفاقت مى كنى آن كسی است كه تو را مشتاق آخرت و متنفر از دنيا گرداند.
✍ علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🔹رفيق حقيقى و هم صحبت گرامى آن است كه به روح انسان كه از عالم بقاست مساعدت كند و به علم معرفت انسان بيافزايد و گرد و زنگار دنيا را كه منشاء هر خطا و شقاوت است و با طبع همه مردم عارى مشتاق آن اند از دل پاك كند و اشتياق و عشق عالم آخرت را كه اغلب مردم از آن تا دم مرگ غافل اند در آينه دل منعكس گرداند، چنان كس به حقيقت رفيق انسان است، اين گونه رفيق است كه فرمود: "الرفيق، ثم الطريق"
🔸 حافظ می فرمايد:
دريغ و درد كه تا اين زمان ندانستم
که كيمياى سعادت رفيق بود رفيق
🆔 @ashora_karbala
🔰شیرین ترین ذکر
✍آیت الله العظمی #بهجت
🔸 معیار اصلی نماز است. این نماز بالاترین ذکر است. شیرین ترین ذکر است؛ برترین چیز است. همه چیز تایع نماز است. قبولی نماز شرط قبولی سایر اعمال است، اگر نماز قبول نشود به اعمال دیگر اصلا توجهی نمی کنند. باید سعی کنیم این نماز را حسابی درستش کنیم. وقتی نماز درست شد؛ با حال گشت؛ انسان آدم شده است، بالاخره محک نماز است.
🔸در کلمات امیرالمؤمنین آمده است: "واعلَم اَنَّ کلَّ شیءٍ مِن عَمَلِکَ تَبَعٌ لِصَلواتِکَ" بدان که اعمالت تابع نمازت خواهد بود. نماز خودتان را اصلاح کنید؛قبولی نماز به اقبال قلب است که اگر اقبال قلب در نماز نباشد از درجه اعتبار ساقط است و مورد قبول نمی شود. کلید گنجینه اعمال و باب الابواب همه ی سعادات حضور قلب است که با آن فتح باب سعادت بر انسان می شود و بدون آن جمیع عبادات از درجه اعتبار ساقط میشود.
🔸 و این نیاز به یک سری مقدمات خارج از نماز دارد و یک سری مقدمات در خود نماز . آنچه قبل از نماز و خارج از نماز باید مورد ملاحظه قرار گیرد و عمل شود این است که انسان گناه نکند. معصیت، روح را مکدّر می کند، نورانیت دل را می برد. و امّا هنگام خود نماز سعی کند عمداً و اختیاراً روی "دل" خود را برنگرداند. انسان باید زنجیر و سیمی دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود. بایستی فکرش را از غیر خدا منصرف کند و توجهش به غیر خدا مشغول نشود؛ البته اگر به صورت غیر اختیاری توجهش به جایی رفت که هیچ، اما به محض التفات پیدا کرد بایستی قلبش را از غیر خدا منصرف کند.
📚 پرده نشین؛ شرح کلمات عرفانی اخلاقی آیتالله بهجت (رحمه الله)
🆔 @ashora_karbala
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 ببیند | نماز بزرگترین نعمت
🔹 #امام_خامنه_ای
▫️یکی از بزرگترین نعمتهای خدا نماز است. نماز به ما این فرصت را میدهد که هر روزی چند بار ناگزیر با خدای خودمان حرف بزنیم، با خدای متعال تخاطب کنیم، از او کمک بخواهیم، به او عرض نیاز کنیم، سرسپردگی خودمان به ساحت ربوبی را با این تضرع و با این نیاز تقویت کنیم. بزرگان به نماز خیلی اهمیت میدادند. نماز در اختیار همه است. غالباً قدر نماز و اهمیت نماز را نمیدانیم. فقط این نیست که باید یک اسقاط تکلیفی کرد؛ نه، یک فرصت بزرگی است که باید از آن استفاده کرد.
▫️ فرمود نماز مثل چشمهی آبی است درِ خانهی شما، که روزی پنج بار شما در این چشمهی آب شستشو میکنید. این شستشو میتواند برای دلهای جوان آثار ماندگاری داشته باشد. با طهارت و تقواست که میتوان سخن نافذ و تأثیرگذار را از خدای متعال هدیه گرفت.
🎙بیانات در دیدار طلاب غیرایرانی حوزهی علمیهی قم. ۱۳۸۹/۰۸/۰۳
🆔 @ashora_karbala
🔰 آب حیات جان های زنده...
✍ #علامه_جعفری
🔹انسان برای قرار دادن زندگی خود در جاذبیت کمال؛ بایستی بر یک حقیقتی تسلیم شود و در برابرش به زانو بیفتد و پیشانی برای سجده به آن بر زمین بگذارد. این تسلیم و سجده نه تنها احساس عمیق کمال گرایی را به بار می نشاند، بلکه پاسخ عملی برای چهار سئوال اساسی حیات "من کیستم؟ از کجا آمده ام؟ برای چه آمده ام؟ به کجا می روم؟" را نیز با کمال وضوح در می یابد.
🔹 باید به یقین بدانیم که اگر ما در برابر آن کامل مطلق تسلیم نشویم و سر به سجده نگذاریم، باید به شماره خواسته ها و تمایلات و وابستگی های وجود خود؛ خدایانی بتراشیم و در برابر آنها تسلیم شده و به زانو بیفتیم و سر به سجده بگذاریم! مگر این که چنان تخدیر شویم که حتی توانایی پاسخ به این سئوال ساده را هم نداشته باشیم که ما زنده ایم یا مرده؟ هستیم یا نیستیم؟
🔹 تا سر برای پیوستن به جاذبیت کمال به پیشگاه ربوبی به عنوان نماز بر زمین نهاده نشود، محال است سر از خود پرستی و لذت گرایی و پرستش خواسته های حیوانی و تخدیر پذیری بالاتر برده و هستی خود را دریابیم
🔹 نماز این بیان کننده بُعد بی نهایت گرایی آدمیان، این آب حیات جان های زنده آدمیان چه احتیاجی به توضیح و تفسیر ما دارد؟ در این جهانِ معنی دار که حرکت تکاملی آن، با تسبیح و سجده ای که خداوند هستی آفرین به آن نسبت داده است: "ولله یسجد من فی السماوات و الارض" و برای خدا سجده می کنند آنچه که در آسمان و زمین است، فقط بعضی از انسان نماها هستند که از این حرکات تکاملی (نماز) بی بهره مانده اند
📚 نماز زيباترين جلوه نيايش، ص ٣٩
🆔 @ashora_karbala
Namaz_jast.pdf
430.5K
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"نماز چیست؟"
✍مؤلف: دکتر #شهید_بهشتی
📘هر يك از ما در زندگى روزانه خود سرگرم كار و هدف
خويش است و كمتر به چيزى ديگر جز آن مىانديشد. سرگرمى به كار و تلاش روزانه در راه زندگى، براى
بشر امرى طبيعى و ضرورى است؛ ولى در عين
حال او را چنان در خود و آرزوهايش فرو مىبرد كه
گه گاه براى رسيدن به اين آرزوها؛ از شخصيت واقعى
و انسانى خود بيگانه اش مىسازد و جسم و جانش را
آلوده مىكند.
📘 همانطور که در اثنای کارها لباس و دست و صورتش کثیف میشود و نیاز به تنظیف دارد، روح ما نيز روزانه درمعرض آلودگى است؛ آلودگى بـه هوسهاىتحريك شده و لجام گسيخته، خود خواهىها و غرور ناشى از پيروزى و
كاميابى، يا عقده روانى ناشى از شكست و ناكامى، و به
دنبال آن حسد و كينه و انتقام و صدها آلودگى ديگر.
📘 اين آلودگىها روح را تيره مىكند و ما را از راه پاكى و فضيلت و تقوا منحرف مىسازد و به راه فسادمىكشاند و از ياد خدا غافل مىكند. بنابراين، بايد همان طور كه لباس و تن خود را
پاكيزه مىكنيم، دل و جان خود را هم باید تطهیر کنیم وخود را به خدا، سرچشمه پاكى و كمال، نزديك سازيم؛
لحظاتى را به ياد او، به نيايش او و راز و نياز با او بگذرانيم و
روح آلوده را در چشمه صاف و زلال الهى شستوشو دهيم. اين است نمازى كه مسلمان روزى چند بار مىخواند.
📘 کتابی که پیش روی شماست به دلیل شیوایی قلم نگارنده آن و آراسته بودن آن به زبان فطرت ، همواره با استقبال فراوان از سوی کسانی که به دنبال درک معنا ، مفهوم ، جایگاه و صورت و سیرت نماز به عنوان زیباترین شعار یکتاپرستان هستند روبرو بوده است
🆔 @ashora_karbala
🔰نماز برای ذکر است و یادآور حرکت...
✍استاد #علی_صفایی_حائری
🔸 اگر مى بينى كه نماز برايت معنايى ندارد، به اين خاطر است كه تو حركتى نداشته اى كه نماز يادآور آن حركت و ذكر آن فكر باشد.
🔸 اما آنها كه با آزادى و تفكر به شناخت "شهادت" و به عمل و قيام و ركوع و سجود رسيده اند، با اين عمل، به يقين و تشهد مى رسند و با اين تشهد به تسليم. و اين است كه نماز براى اينها ذكر است و يادآور اين حركت است.
🔸 نماز براى اينها همچون رود جارى بر سر راه خانه توست كه هر روز پنج بار در آن شستشو كنى و از زنگها و غفلتها خودت را تطهير بدهى. اين نماز اين گونه در تو ذكر را و ياد را زنده نگه مى دارد و اين گونه تو را به آن جريانى كه طى كرده اى تذكر مى دهد.
📚 تطهير با جارى قرآن، ج٢؛ ص ۱٢٣
🆔 @ashora_karbala