#بادمجان_پلو
🔸بادمجان پلو یکی از غذاهای سنتی روستای یرک از الموت قزوین بوده وبسیارخوشمزه می باشد.
مواد لازم🔻🍆
▪️بادمجان:3عدد
▪️پیاز :2عددمتوسط
▪️برنج:سه پیمانه
▪️گوجه فرنگی:3عدد
▪️رب گوجه:1ق غ
▪️سس فلفل قرمز تند:یک قاشق غ(من نریختم)
▪️سیر :2حبه
▪️نمک،زرد چوبه،زعفران دم کرده :به میزان لازم
▪️گوشت چرخ شده300 گرم
طرز تهیه:🍛
بادمجان ها راشسته خرد کرده تفت میدهیم.پیازها را نگینی خرد کنید و مجزا تفت دهید،مقدار جزیی زرد چوبه بزنید تا ترد شوند.سپس گوجه فرنگی ها راپوست کنده و به همراه حبه سیر در مخلوط کن ریخته میکس نمایید و در تابه ریخته، اجازه دهید آب سس گوجه تبخیر شود سپس روغن اضافه کنید و تفت دهید، نمک و زردچوبه و سس فلفل قرمز را افزوده و رب را اضافه کنید تفت دهید، در انتها یک قاشق آبلیمو بریزید تا طعم رب مطبوعتر شود،و پیاز داغ و بادمجان را هم بدان اضافه کنید و لا به لای برنج آبکش شده ریخته و به همراه زعفران دم بزنید.(من فقط یک لایه وسط برنج ریختم) گوشت چرخ شده رو مجزا به همراه پیاز و ادویه تفت دادم.من مقداری از بادمجون و نگه داشتم و با گوشت چرخ شده، ترکیب و دورچین دیس چیدم.برای ته دیگ نیز از بادمجان استفاده کردم.برای کسانی که بادمجان دوست دارند این غذا علاوه بر تنوع بسیار خوشمزه میشود
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#_باواریا_با_مغز_خرده_شیشه
✍️طرزتهیه:
اول یه بسته ژله بلوبری رو ساده درست کردم.ریختم داخل ظرف مربع یا مستطیل گذاشتم داخل یخچال ببنده.
بعد۳ لیوان شیر رو جوشانده.۶تا زرده تخم مرغ بایک لیوان شکر نصف قاشق چایخوری وانیل همرو با دور تندهم
زن زدم تاسفید بشه.حدود۳ دقیقه.
شیردرحال جوش به مواد تخم مرغی اضافه کردم دوباره بادورتند همزن حدود دودقیقه زدم.
وقتی از حرارت افتاد دوتاخامه صبحانه حدود۴۰۰ گرم بهش اضافه کنیدودوباره مخلوط کنید.
درآخروقتی کامل از حرارت افتاد و سرد شد.۴تا قاشق غذا خوری ژلاتین رو بن ماری کنیدوبه مواداضافه کنیدوخوب مخلوط کرده.
کف قالب موردنظرتون چرب کنیدومقداری از باواریا رو داخل قالب بریزید.
نصف استکان شیرگرم کنیدویک قاشق پودرنسکافه داخلش حل کنید.وبه نصفی از باواریای که باقیمانده اضافه کنیدو روی خرده ژله ها اضافه کنید.
من تو دو مرحله این کار رو کردم.که ژله ها نیاد رو.
بعد بزارید ببنده.وقتی بست بقیه باواریا ساده رو اضافه کنید. بعد از ۵تا۶ ساعت از یخچال دربیاروید
نوش جان اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#کیک_ساده😍😍
مواد لازم:
تخم مرغ 4 عدد
روغن مایع دو سوم لیوان
شکر یک و نیم لیوان
ماست یک لیوان
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
آرد دو لیوان
طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی خوب هم می زنیم تا کمی سفید شوند.
شکر و روغن را نیز در ظرف دیگری می ریزیم و هم می زنیم تا به صورت مایع کرم رنگی درآید.
سپس تخم مرغ هایی را که قبلا زده بودیم، به مخلوط شکر و روغن اضافه می کنیم و 5 دقیقه هم می زنیم تا خوب مخلوط شوند.
بیکینگ پودر، وانیل و ماست را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مایع یکدستی شود.
بعد آرد را کم کم به مایع اضافه می کنیم (بهتر است آرد را روی مواد الک کنیم).
بعد به آرامی مایع کیک را هم می زنیم تا آرد خوب مخلوط شود
ظرف پیرکسی را از قبل چرب کرده و در فر می گذاریم تا داغ شود.
سپس کمی آرد در ته ظرف پیرکس داغ می پاشیم و مایع کیک را درون آن می ریزیم.
این کیک را در ماکرویو به مدت 20 دقیقه می گذاریم و اگر از فر استفاده می کنیم، مدت 40 دقیقه می گذاریم.
بعد از سرد شدن کیک، آن را برش می زنیم و روی آن را با پودرقند و پودر گردو یا پسته تزئین می کنیم.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🔷 #آش_جو
براي تهيه ي اين آش خوشمزه ابتدا جو رو با آب مرغ خوب ميپزيم و درون يك قابلمه پياز داغي رو تهيه ميكنيم و بعد آب مرغ رو اضافه ميكنيم و بعد جو پخته شده رو اضافه ميكنيم و كمي هم برنج آش يا برنج ريز دانه رو أضافه ميكنيم و اجازه ميديم كاملا پخته و حل شوند بعد در مرحله آخر سبزي آش كه شامل گشنيز هست رو افزوده و سير تازه خورد شده رو هم افزوده و زير قابلمه رو كم ميكنم و اجازه ميديم كاملا آش جا بيفته . اين آش با ماست هم زده سرو ميشه و جزو آشهاي خيلي خوشمزه هست ، حتما تهيه كنيد و نوش جان كنيد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#شنیسل_مرغ
مواد لازم:
سینه مرغ 2 عدد بدون استخوان
تخم مرغ 2 عدد
پیاز 1 عدد رنده شده
سیر 1 حبه درشت رنده شده
آبلیمو 2 ق غ
پوست لیمو 1 ق چ
نمک و فلفل سیاه و آویشن
ارد سفید و پودر سوخاری ادویه دار
طرز تهیه :
سینه مرغ را به دو نیم کنید بی استخوان کرده و فیله را خارج کنید. سینه را داخل کیسه فریزر کذاشته و با بیفتک کوب بکوبید تا نازک شود. مواظب باشید گوشت پاره نشود. سپس با نمک و ادویه و پیاز و سیر و آبلیمو و پوست لیمو مزه دار کنید پنج تا شش ساعت داخل یخچال بزارید تا مزه دار شود. در صورت تمایل کمی آب زعفران هم بزنید.
تخم مرغ را داخل ظرف گودی شکسته و با چنگال خوب بزنید کمی نمک و فلفل به تخم مرغ بزنید. آرد سوخاری و آرد سفید را هر کدام در ظرف جدا بریزید. مرغهای مزه دار شده را اول داخل آرد سفید بغلتانید سپس داخل تخم مرغ زده شده غلطانده و در آخر داخل پودر سوخاری بزنید کاملا پوشش بدید.
داخل تابه گود روغن مایع سرخکردنی بریزید تا داغ شود بعد شنیسل های نیمه اماده را داخل روغن داغ با شعله ملایم سرخ کنید هر دو طرف که سرخ شد روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافه کشیده شود
نکته:
اگر مرغها مدت زیادی در مواد گفته شده خوابانده شود غذای شما خوشمزه تر میشود بهتر است این کار را از شب قبل انجام دهید
برای خوشمزه تر شدن شنیسل مقداری زعفران پودری به آرد سوخاری اضافه کنید.
آب پیاز مرغ را بسیار ترد و خوشمزه میکند به جای آن پیاز را جایگزین نکنید
در صورت تمایل مرغ را بعد از کوبیدن ابتدا نیم پز کرده و بعد در مواد غلطانده و سرخ نمایید. (من اینکارو انجام ندادم مرغ هم خوب مغز پخت شده بود چون نازک میشه بدون نیم پز کردن هم کاملا مغز پخت میشه نگران نباشید)
🐔نوش جون🐔
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#کباب_تابه_ای
طرز تهیه
پیاز رو رنده کردم و با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و یه قاشق آرد نخود چی به گوشت اضافه کردم وخوب ورز دادم و دو ساعت تو یخچال گذاشتم
بعد به شکلی که خواستم داخل روغن سرخ کردم و کنار گذاشتم
کنارش رب رو با ادویه و نمک تفت دادم و یه لیوان آب اضافه کردم؛ کبابا رو داخل تابه گذاشتم وقتی بجوش اومد زیرش رو کم کردم تا جا بیفته
بستگی به ذائقه تون میتونید با چلو سرو کنید یا بصورت خوراک
میتونید گوجه، فلفل دلمه ای، سیب زمینی یا هرچیز دیگه ای کنارش میل کنید
😋نوش جون😋
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱