#شيريني_بژ
شیرینی محلي كرمانشاه
آرد ٥٠٠ گرم/ روغن حيواني ١٠٠ گرم/ زردچوبه ١/٨ ق چ/ شكر ١٠٠ گرم/ وانيل ١/٨ ق چ /زعفران به ميزان لازم/ رازيانه كوبيده شده ١/٨ ق چ/ نمك ١/٢ ق چ/ شير ١٧٥ گرم /آب ١٥٠ گرم/
آرد، شكر، زردچوبه، رازيانه، نمك و وانيل را مخلوط ميكنيم روغن را داغ بعد اضافه ميكنيم با قاشق چوبي مخلوط ميكنيم بعد كه سرد شد با دست ورز ميديم و گوله هاي آرد رو با دست باز ميكنيم شير و آب رو روي حرارت ميذاريم جوش كه اومد كم كم اضافه ميكنيم ابتدا ٢/٣ را اضافه اگر لازم بود ١/٣ ديگر را ميريزيم.خمير نيازي به استراحت نداره و ميتونيد به دلخواه اونو رو شكل بديد اما اين شكلي كه من درست كردم شكل سنتي شيريني بژي هست.وبعد سرخ میکنیم تو روغن.
#_خوراک_مرغ_و_بادمجان
مواد لازم 📝
مرغ تکه شده
پیاز
زردچوبه
ادویه کاری
زنجبیل
پودر زیره، گرد لیمو عمانی، پودر سیر، فلفل سیاه، نمک
سیب زمینی
بادمجان
گوجه فرنگی و رب گوجه
سس
روغن زیتون
✍️طرزتهیه:
ابتدا مرغ تیکه تیکه شده رو با پیاز نگینی سرخ شده تفت میدیم به همراه زردچوبه و ادودیه کاری و زنجبیل تازه و پودر زیره و گرد لیمو امانی و پودر سیر و فلفل سیاه و نمک و با مقدار کمی آب میذاریم بپزه زمانی که مرغ پخت و آب مرغ تبخیر شد و بصورت لعاب در اومد از روی حرارت بر میداریم .
توی یک ماهی تابه بزرگ کمی روغن ریخته تمام سطح ماهی تابه رو پراز پیاز حلقه شده می پوشانیم و پیاز رو کمی سرخ میکنیم و بعد سیب زمینی حلقه شده که از قبل سرخ کردیم روی تمام پیاز ها رومی پوشانیم و بعد مرغ پخته شده روی تمام سطح سیب زمینی قرار داده و در آخر بادمجان حلقه شده که از قبل سرخ کردیم و به همراه گوجه خرد شده میچنیم و توی یک ظرف مقداری رب گوجه و درحدود یک لیوان آب به همراه مقداری کمی روغن زیتون مخلوط کرده سپس تخم گشنیز و برگ بو روی تمام مواد میریزیم و روی حرارت ملایم میذاریم تا تمام مواد از این سس طعم بگیره و نوش جان کنید و با مقداری جعفری خرد شده تزیین میکنیم .
امیدوارم از عطر و طعم این خوراک خوشتون بیاد.
☺️نوش جون☺️
👇👇👇👇😋😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ترفند
#رفع_تندی_غذا
اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است ، (با توجه به طعم اصلی غذا) چند دقیقه قبل از آن كه غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یك عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. به طرز قابل ملاحظه ای تندی غذا از بین خواهد رفت.
#رفع_شوری_غذا
برای برطرف کردن شوری غذا می توانید از سیب زمینی، سرکه، آبلیمو و قند یا شکر کمک بگیرید. استفاده از این مواد بستگی به نوع غذا دارد. اگر غذا، آبگوشت، سوپ یا تاس کباب است از سیب زمینی استفاده کنید. اگر غذا بدون سیب زمینی است، سیب زمینی را داخل آن قراردهید و پس از پخته شدن سیب زمینی و بر طرف شدن شوری غذا، آن را خارج کنید. روش دیگر: یک قاشق سرکه یا آبلیمو به همراه یک قاشق شکر به غذای شور بیفزایید.
(برای رفع شوری غذا از مقدار کمی نوشابه هم میتوان استفاده نمود)
#رفع_بوی_دودگرفتگی_غذا
برای از بین رفتن بوی دودگرفتگی برنج بهترین کار، پوست کندن یک پیاز و قرار دادن آن در قابلمه است. بعد از ۱۰ دقیقه پیاز بوی دود را از برنج می گیرد
#رفع_چربی_غذا
اگر خورشتی که پختهاید خیلی چرب شده، یک تکه یخ درون آن بیاندازید با این کار یخ، چربیها را به خود جذب میکند. با قاشق چربیها را بیرون بریزید.
#رفع_تلخی_غذا
اگر غذایتان تلخ شد زعفران را با شكر يا قند دم كنید و داخل غذا بریزید کمی از تلخی غذا گرفته میشود.
#رفع_ترشی_غذا
اضافه کردن کم کم جوش شیرین بهتر از هویج و شکر یا هر ماده طعم دار دیگه س.
🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃
همراه ما باشید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
حلوا نشاسته
نشاسته ۱ لیوان
شکر ۲ لیوان
روغن مایع نصف لیوان
اب ۸ لیوان
زعفران هل گلاب بمیزان لازم
نشاسته رو با اب حل میکنیم یک ساعت استراحت داده بعد از الک رد میکنیم ک هیچ ناخالصی نداشته باشد شکر هم اضاف میکنیم و روی حرارت میزاریم با شعله متوسط ومرتب هم میزنیم روغن هم اواسط پخت میریزیم حدود ۲ساعت تا ۲/۵ ساعت لازم نیست حلوا از ظرف جدا بشه همین ک حالت کشدار بگیره کافیه نیم ساعت اخر هم گلاب و هل و زعفرون میزنیم وتو ظرف سرو میریزیم اگر خواستیم حلوا قالبی باشه نیاز ب چرب کردن قالب نیست میریزیم قالب وقتی از داغی افتاد میزاریم یخچال اگه عجله داریم وگرنه تو هم.ن دمای محیط هم ک سرد سرد بشه براحتی از قالب جدا میشه کافیه جداره های قالب رو با دست باز کنیم میتونیم انواع مغزیجات هم بزنیم ک من ساده درست کردم ..نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_دسر_انجیر
مواد لازم📝
شیر ۱ لیتر
شکر ۷ قاشق غذاخوری
انجیر خشک ۸ عدد
نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
کره ۱ قاشق غذاخوری پر
وانیل
✍طرز تهیه:
انجیرها رو بشورین و به مدت ده دقیقه توی آب جوش قرار بدین. بعد از ۱۰ دقیقه آب رو دور بریزین و انجیرها توی غذاساز ریخته و کامل پوره کنین.
شیر سرد و نشاسته و شکر رو توی یه قابلمه بریزین و نشاسته رو توی شیر حل کنین بعد قابلمه رو روی حرارت بذارین.
مرتب هم بزنین تا مخلوط به جوش بیاد.
کره و پوره انجیر رو هم اضافه کنین ومرتب هم بزنین تا مخلوط به غلظت فرنی برسه. وقتی به غلظت لازم رسید، شعله رو خاموش و وانیل رو اضافه کنین و هم بزنین.
دسر روی توی کاسه های کوچیک سرو بزنین و بذارین تا کامل خنک بشه.بعد از اینکه خوب خنک شدن، تا زمان سرو توی یخچال بذارینشون.
نکته:اگر مایل باشین،میتونین از مقدار انجیر بیشتری توی دشسر استفاده کنین.
#دسر_هلو
مواد لازم:
شير ١ ليوان
خامه صورتي. ١/٢ بسته
بستني وانيلي. ١ ليوان
هلو. ١ عدد درشت
پودر ژلاتين. ١ ق چ
ژله هلو يك بسته
طرز تهيه :
ابتدا ژله را با يك ليوان آب جوش حل كرده و روي بخار كتري ميگذاريم.پودر ژلاتين را هم اضافه كرده و حل كه شد كنار ميگذاريم تا سرد شود
بستني رو در محيط قرار ميديم تا نرم بشه
بعد شير و خامه را به بستني اضافه كرده وخوب هم ميزنيم يكدست كه شد ژله را اضافه ميكنيم و در آخر هلوي پوست كنده و خرد شده رو اضافه كرده و هم زده و در قالب ربخته در يخچال قرار ميديم تا خودشو بگيره.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جدا کردن زرده از سفیده تخم مرغ
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_راحت_الحلقوم
مواد لازم:
نشاسته 1 فنجان
شکر 1/5 فنجان
جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری
آب 3 فنجان
پودر نارگیل 1/2 فنجان
پودر پسته 1 قاشق سوپخوری
✍طرزتهیه:
نشاسته را در 2 فنجان آب سرد حل کرده ، می گذاریم ته نشین شود. سپس آب روی آن را بر می داریم و بقیه را در قابلمه می ریزیم.
3 فنجان آب به نشاسته اضافه کرده و با شکر و جوهر لیمو روی حرارت ملایم قرار می دهیم .
مرتب آن را به هم می زنیم تا مایع بپزد، طوریکه از دیواره ی قابلمه جدا شود و مثل توپ در وسط ظرف قرار گیرد.
در قالب کم عمقی کمی پودر نارگیل ریخته و مایع راحت الحقوم را روی آن می ریزیم و بقیه پودر نارگیل را روی مایع می ریزیم .
سپس با دست آن را در کف قالب پهن می کنیم و می گذاریم تا کاملاً خنک شود.
سپس با قیچی آن را به صورت مربع یا مستطیل یا لوزی برش داده و برش ها را در بقیه پودر نارگیل می غلتانیم .
راحت الحلقوم ها را در ظرفی چیده و روی آنها پودرپسته می پاشیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅نان صبحانه عسل و گردو😋
✍مواد لازم
نان صبحانه عسل و گردو
آرد ۳ لیوان (پایه کار)
شیر ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
شکر نصف لیوان
خمیر مایه یک قاشق غ
روغن یا کره (اب کرده و سرد شده) ۳۰ گرم
نمک نصف قاشق چ
گلاب کمی
زعفران برای رومال
زرده تخم مرغ یک عدد برای رومال
عسل برای بعد پخت دو قاشق
🍜طرز تهیه
شیر ولرمی که دست رو نسوزونه رو با یک قاشق چ شکرو خمیر مایه مخلوط میکنیم کنار میزاریم تا روش کف کنه (ده دقیقه کافیه)
تخم مرغ و بقیه شکر رو با همزن میزنیم تا کمی پف کنه و از حالت لختگی در بیاد بعد روغن یا کره رو اضافه میکنیم دوباره هم میزنیم بعد مخلوط (شیر و خمیر مایه)و گلاب و نمک رو اضافه میکنیم هم میزنیم، اردو کم کم اضافه میکنیم و بادست ورز میدیم این سه لیوان آرد پایه کارمون هست اگه خمیر همچنان چسبناک بود قاشق قاشق اردبیشتری علاوه بر اون چهار لیوان اضافه میکنیم و ورز میدیم انقدراین کارو تکرارمیکنیم تا خمیری درست بشه که به دست نچسبه. خمیر که اماده شد یه ظرف میگیریم کفشو باروغن چرب میکنیم وخمیرو میزاریم داخلش من درشو با سلفون میبندم بعد میزارم یه جای گرم دوساعت بمونه تاحجمش دو برابر بشه.
بعد دوساعت خمیرو اول ورز میدیم تا پفش از بین بره بعد به شکل دلخواه بپیچین(این روش پیچیدن خمیر عکس مراحلشوبراتون میزارم)تو ظرفی که قراره تو فر بره بچینین.
من برای رومال ازمخلوط زرده تخم مرغ وزعفرون استفاده کردم بعد اینکه روی خمیر رو رومال کردم روش تیکه های گردو ریختم.
خمیرو بزارین تو فر با دمای ۱۶۵_۱۷۰ درجه به مدت ۲۰_۳۰ دقیقه.
دو قاشق عسل رو بایک قاشق چ اب جوش مخلوط کردم وگذاشتم روی بخار کتری هم زدم تا یک دست بشه بعداینکه نان پخته شدوهنوزگرمه بافرچه عسلو روی نان زدم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#تارت_بیسکویت_وخامه
مواد لازم :
بیسکویت شکلاتی ۱۵ عدد
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
خامه فرم گرفته ۲ لیوان
میوه فصل جهت تزئین
طرز تهیه:
سفیده تخم مرغ را با همزن برقی کاملا” هم می زنیم تا پف کرده و از ظرف جدا نشود سپس بیکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و مجددا” هم می زنیم تا کاملا” صدفی شود. بیسکویتها را کاملا” پودر می کنیم و به مخلوط سفیده و شکر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر کاملا” یکدست شود.
قالبی به قطر ۲۴ سانتیمتر انتخاب کرده و کف آن را کمی چرب می کنیم و خمیر را کف قالب می ریزیم و درون فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت و به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه می پزیم. لایه کیکی حاصل را از قالب خارج می کنیم تا کاملا” خنک شود.
خامه فرم گرفته را روی ابن لایه می ریزیم و با میوه های فصل به سلیقه خودمان تزئین می کنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#نان_مغزدار_زنجبیلی
خمیر مایه:۱ق س
آب :۱/۴پ
شکر:۲ق س
نمک یک پنسه
روغن مایع:۱/۲پ
ماست پرچرب:۱پ
زنجبیل:۱ق س
پودر هل:۱ق چ
تخم مرغ:۳عدد
آرد:۴۰۰_۴۵۰گرم
مواد میانی:
کره:۵۰گرم
آرد:۱۰ق س
زعفران دمکرده :۱ق س
گلاب:۲ق س
عسل:۲ق س
رومال:
زرده تخم مرغ:۱عدد
روغن مایع:۱ق س
زعفران دمکرده:۱ق س
همه مواد رومال با هم ترکیب شود.
خمیر مایه و شکر و آب ولرم را مخلوط کرده و کنار میگذاریم تا عمل آید.
در ظرف دیگری تمام مواد خمیر به جز آرد را ترکیب کرده و سپس خمیر مایه همل آمده را افزوده و مخلوط میکنیم.
در نهایت آرد را میریزیم تا خمیر مناسبی بدست آید.
ممکن است باتوجه به نوع آرد، آرد بیشتر یا کمتر از دستور مصرف شود.
خمیر را ورز داده و رویش را پوشانده و کنار میگذاریم تا حجمش دوبرابر شود(تقریبا یک ساعت )
از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته یک قاشق از مواد میانی میگذاریم بادست به شکل گرد در آورده و روی آنرا با وردنه کمی صاف کرده و مهر میزنیم.
نیم ساعت استراحت داده بعد رومال زده ودر فر۱۸۰درجه به مدت ۳۵دقیقه میپزیم.
_چون در دستور گفته نشده بود که آماده سازی مواد میانی به چه صورت هست من آرد رو تفت دادم مثل حلوا بعد بقیه مواد رو اضافه کردم.
_اگر با نصف دستور خمیر میگیرید حتما مواد میانی رو برابر دستور درست کنید چون واسه من کم اومد😐
_این نان شیرینی محسوسی نداره پس اگر نان شیرین دوست دارید حداکثر تا۲ق س مجاز هستید شکر اضافه کنید
اگر شکر زیاد بشه بافت نون تغییر میکنه.
ب ما بپیوندید👇
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_ماهی_کبابی_با_سس_اسپانیایی
مواد لازم:
پرتقال و یا لیمو 2 عدد متوسط
روغن زیتون 1/4 فنجان
جعفری خرد شده 1/2 فنجان
پیازچه خرد شده 2 ساقه
نعناع تازه خرد شده 2 قاشق غذا خوری
فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
ماهی سالمون و یا فیله 500 گرم
✍طرز تهیه:
پرتقال ها را پر پر کرده و گوشت آن را از لایه نازک جدا کرده و تا حدودی خرد می کنیم . پرتقال های خرد شده را در کاسه ای ریخته و با روغن زیتون و آب لیموی تازه , جعفری خرد شده , پیازچه, فلفل قرمز ونمک را مخلوط می کنیم و سس ماهی کباب را آماده می کنیم.
ماهی های خرد شده را درون توری و یا کباب پز کباب می کنیم و بعد از اینکه دو طرف ماهی ها به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ شد در ظرف مورد نظر ریخته و سس را رویش ریخته و سرو می کنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
مواد لازم کیک مرمری🍰🍰
سفیده تخم مرغ 3تا ونصفی 🍰🍰🍰(اگر تخم مرغها کوچک بودند 4سفیده)
شیر2/3 پ🍰🍰🍰
جوش شیرین 1/2ق چ🍰🍰
بکینگ پودر 2ق م سرصاف🍰🍰
وانیل یا اسانس پرتقال کمی🍰🍰🍰
آرد 2پ🍰🍰🍰🍰
روغن مایع 2/3پ🍰🍰
پودر قند1پ🍰🍰
پودر کاکائو 1ق غ🍰🍰
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
طرز تهیه:
1)روغن+پودرقندبا هم مخلوط کرده وخوب میزنیم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
2)شیر را کم کم اضافه کرده
3)در ظرفی دیگر آرد +بکینگ پودر +جوش شیرین را 3بار الک میکنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
4)کاکائو +وانیل در مقداری آب حل کرده وکنار میگذاریم
5)سفیده را جداگانه زده تا اسفنجی شود
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
6)مخلوط آرد وروغن رو به سفیده زده شده یا بالعکس اضافه میکنیم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱