#نان_پنبه_ای
كسی كه بینش و عقلش كاملترین چیزش نباشد هلاكتش آسانترین چیزش است. امام سجاد (ع) (بحارالانوار)
نونی بسیار نرم و لطیف و پنبه ای . همون طور که از اسمش معلومه و برای صبحونه و عصرونه عالی عالی 🤗 .
.
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۶۰ گرم (۴ ق غ)
پودر خمیر مایه ۶ گرم (۱ ق م سرپر یا ۲ ق چ)
خامه صبحانه ۷۵ گرم (۲ ق غ)
کره آب شده ۸۰ گرم
شیر ولرم ۸۰ میلی (یک سوم لیوان)
آرد نون فانتزی یا آرد سفید قنادی تقریبا ۳۰۰ تا ۳۷۵ گرم (حدودا ۲ تا ۲ و نیم لیوان)
نمک نصف ق چ
داخل شیر ولرم یک قاشق چایخوری شکر ریختم و مخلوط کردم و بعد پودر خمیر مایه رو بهش اضافه کردم و در ظرف رو قرار دادم تا ده دقیقه تا به عمل بیاد .
داخل ظرف بزرگتری یه تخم مرغ رو کمی با چنگال زدم ، کره آب شده ، شکر ، خامه ، نمک رو اضافه کردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم و مخلوط کردم . آرد رو الک کردم و داخلش ریختم . میزان آرد خیلی تقریبی هست کم کم ریختم و شروع کردم خمیر رو به ورز دادن . آرد تا جایی که خمیر به دست نچسبه . این جا خیلی مهمه وقتی ارد زیادی اضاقه بشه لطافت نون رو می گیره نون رو سنگین می کنه و سفت میشه و حتی نونتون زود بیات میشه .
ده دقیقه ورز بخوره یا یکی دو دقیقه ورز بدین و ۱۰۰ بار روی صفحه کار بکوبین .
داخل ظرف تمیز که خیلی کوچولو کف و دیواره اش چرب کردم قرار دادم . روش رو خوب پوشوندم و توی محیط نسبتا گرم قرار دادم (قبلا هم بارها گفتم که می تونبن فر رو روشن کنین دو سه دقیقه بعد خاموش کنین داخلش که گرم هست ظرف حاوی خمیر رو بزارین برای استراحت) تا حدودا یه ساعت استراحت داشته باشه .
بعد استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم .
طرح دادن و پیچیدنش دل به خواهی هست من شش تا چونه کردم و به این روش توی ظرفم چیدم .
دوباره روش پارچه تمیز انداختم و حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشم .
توی این مدت فر رو روشن کردم .
برای رومال هم یه زرده تخم مرغ و یه کم خامه و و زعفران غلیظ رو با هم مخلوط و با قلمو رومال زدم .
توی فر ۱۹۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دادم .
یه ظرف حاوی آب هم در فر قرار دادم تا رطوبت ایجاد بشه و به نرمی و لطافت کمک کنه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پای_سیب_زمینی
سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشیمان نگردد ، ۱)اجتناب از عجله ۲)مشورت کردن ۳)توکل بر خدا هنگام تصمیم گیری . امام جواد (ع) (مسند امام جواد)
سلام از غذاهای خوشمزه و دوست داشتنی ، همون طور که در دستور و در کلیپ اشاره کردم کلیه مواد داخلی این پای دل به خواهی هست و می تونید سبزیجات و صیفی جات دل خواه خودتون رو هم بریزید .
برای ۳ الی ۴ نفر
سیب زمینی ۵ تا ۶ عدد
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه ای نصف عدد
نخودفرنگی ۲ تا ۳ ق غ
کره ۳۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر و آوییشن به میزان لازم
پیازچه خرد شده ۲ ق غ
جعفری خرد شده ۲ ق غ
پنیر پیتزا به میزان لارم
سیب زمینی رو آبپز کردم و پوستش رو گرفتم و رنده و له کردم . کره و پیازچه خرد شده ، نمک و فلفل و زردچوبه ریختم .
مرغ رو با یه پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه پختم و بعد از پخت ریش ریش کردم .
یک عدد پیاز رو خرد کردم و تفت دادم . مرغ ریش ریش شده رو اضافه وررم . فلفل دلمه ای خرد شده ، نخود فرنگی ، جعفری خرد شده و به همراه نمک و فلفل و پودر سیر و زردچوبه و آویشن اضافه کردم و کمی تفت دادم و از حرارت برداشتم .
می تونید جای مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده کنید ، سبزیجات و ادویه جات کاملا بسته به سلیقه و ذایقه شما داره هر چی دوست داشتید می تونید بریزید یا نریزید .
من از قالب کمربندی به قطر ۱۸ سامت استفاده کردم . قالب کمربندی یا قالب تارت و پای که کف جدا بشه خیلی مناسب تره، اما اگر هم ندارید موردی نداره می تونید در یه ظرف نشکن و یا قابلیت حرارت دیدن هم استفاده کنید .
از مواد پوره سیب زمینی مقداریش رو کف و دیواره های قالب رو باهاش پوشوندم ، کمی پنیر پیتزا کفش ریختم ، مواد میانی رو اضافهکردم و روش پنیر پیتزا ریختم . مابقی مواد پوره سیب زمینی رو هم با کمی پنیر پیتزا مخلوط کردم و روش رو باهاش پوشوندم و کمی هم روش دوباره پنیر پیتزا ریختم .
داخل فر ۱۸۰ درجه ، حدودا ۲۵ دقیقه قرار دادم .و با سس گوجه و جعفری تزیین کردم .
بدون فر هم می تونید داخل تابه روی گاز درست کنید .
میزان پنیر پیتزا هم دست خودتونه من کمتر تقریبا استفاده کردم می تونید بیشتر هم بریزید و حتی کل مواد میانی داخلش پنیر پیتزا بریزید که حسابی لایه ها بچسبه و خوشمزه تر بشه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_پریتزل
ياد خدا عقل را آرامش مى دهد، دل را روشن مى كند و رحمت او را فرود مى آورد. امام علی (ع) (غررالحکم)
نان پریتزل (pretzel) ، یک نان آلمانی هستش که محبوبیت زیادی داره 😊🤗. ظاهر این نون گره ای هست و پوسته قهوه ای رنگ و نسبتا سفت داره در حالی که داخلش و وسطش کاملا نرمه .
این نون در هر ناحیه متفاوته ، در واقع این نون هم می تونه شیرین و هم شور تهیه بشه .
آب ولرم ۲۵۰ گرم (یک لیوان)
شکر ۱ ق م
نمک ۱ ق چ
روغن ۲ ق غ
پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م)
آرد سفید یا آرد نان فانتزی حدودا ۳۲۰ تا ۳۵۰ گرم ( حدودا بین دو لیوان تا دو و نیم لیوان)
آب یک و نیم لیتر
جوش شیرین ۲ تا ۳ ق غ
میزان شکر و شیرینی بسته به سلیقه تون داره . من داخلش شکر استفاده نکردم . دوست داشتید می تونید این نون رو شیرین درست کنید .
داخل آب ولرم ۱ ق م شکر به خاطر بهتر عمل اومدن خمیر مایه ریختم و مخلوط کردم و بعدخمیر مایه رو اضافه کردم و در ظرف رو قرار دادم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و عمل بیاد و بعد روغن رو اضافه کردم . آرد الک شده رو کم کم داخلش ریختم و خمیر رو ده دقیقه ورز دادم . از دستگاه خمیرزن هم میشه استفاده کرد . به میزان آرد مثل همیشه توجه کنید که ارد زیادی کیفیت رو خراب می کنه .
خمیر رو داخل ظرفی که کمی چرب کردم قرار دادم و روش رو پوشوندم یک ساعتی استراحت داشته باشه و بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم . اندازه و سایز دست خودتونه من ۶ قسمت تقسیم کردم . هر قسمت ۸۰ گرمی ، می تونید کوچیکتر هپ درست کنید . هر کدوم رو به درازا و لوله ای در آوردم کمی هم باریک تر بشه چه بهتر و بعد مطابق فیلم پیچیدم .
داخل قابلمه ای آب ریختم و جوش که اومد ، جوش شیرین رو ریختم . هر خمیر رو دونه دونه که پیچیده بودم به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه داخل آب جوش انداختم و بعد برداشتم و آبش کمی گرفته بشه و بعد داخل سینی (سینی حتما خوب چرب بشه و اگر کاغذ روغنی هم انداختید کاغذ روغنی هم چرب بشه ) چیدم .
برای رومال یک عدد زرده تخم مرغ رو همراه یکی دو قاشق کره آب شده ترکیب کردم و رومال زدم . روی این نون هم میشه نمک دونه درشت و کنجد و ... ریخت . که من تخم خرفه ریختم .
فر هم که از یک ربع قبل گرم کردم ، سینی رو در طبقه وسط ، دمای ۱۹۰ درجه ، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم . ظرف حاوی آب هم داخل فر قرار دادم . آخر هم یکی دو دقیقه گریل حرارت بالا رو هم روشن کردم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دیگه یواش یواش بریم به استقبال ماه رمضان و شیرینیهای خاص این ماه عزیز
_من قبلاً هم لگیمات درست کردم ولی چون از رسپیش راضی نبودم در پیج نذاشتم ولی این سری دستور رو از یک کلیپ عربی گرفتم که کار ترجمشم خودم انجام دادم ،البته با کمک دیکشنری 😉 ، رسپیش عالی و بی نقصه لگیمات لقیمات لقمه_قاضی
پیجای آشپزی کپی با ذکر منبع بعد از سه روز مجاز
آرد سفید یک ونیم پیمانه(۱۹۰گرم
پودر نشاسته یکسوم پیمانه
شیر خشک دو قاشق غذاخوری(یک پنجم پیمانه)اگر نداشتید بجاش یک قاشق غذاخوری آرد بریزید
پودر مخمر یک قاشق مرباخوری سرصاف
روغن مایع. ۴ قاشق غذاخوری
شربت بار یا عسل یا شکر. یک ق غ
آب ولرم. سه چهارم پیمانه (۱/۲ پ+ یک چهارم پ)
تخم مرغ متوسط یک عدد
وانیل نوک قاشق چ
نمک نوک قاشق چ
_
مواد خشک رو باهم مخلوط کنید بعد آب،تخم مرغ،روغن،شربت رو اضافه وخوب مخلوط کنید سپس روی ظرفو بپوشونید تا یک ساعت استراحت کنه و حجمش چند برابر بشه
درتابه روغن بریزیدو بذارید رو حرارت ملایم تا خوب داغ بشه، حالا مواد خمیر روهم بزنید تا پفش گرفته شه و بعد در قیف بریزید ،سر قیف رو با قیچی بچینید ،هر چی سوراخ سر قیف بزرگتر باشه، درشتتر میشه و پختش طول تر
_ماسوره لازم نیست ولی من ماسوره گرد ساده گذاشتم
_حالا قیچی رو در روغن داغ بزنید وباهاش خمیرو در روغن داغ بندازید، خمیر در روغن پف میکنه و گرد میشه باقاشق لگیماتهارو در روغن حرکت بدین تا یکدست سرخ بشه ،
بعدش دو سه ثانیه روی دستمال کاغذی بذارید روغنشو بگیره و بعد در شربت ولرم بندازید،سپس در صافی بذارید تا شربت اضافیش بره ،من شربت از قبل داشتم ولی به همش نرسید ،منم باقیشو در پودرقند زدم ،اتفاقا پودر قندیشو خییلی بیشتردوستداشتم مزه ش مثل دونات بود ک روش پراز پودرقنده و بافتش پوک و ترده ،عااالی بود👌
#شربت_بار
یک و یک چهارم پیمانه شکر رو با نصف پیمانه مخلوط اب و گلاب، یک ق غ زعفران دم کرده و نوک قاشق چ جوهر لیمو رو حرارت خیلی کم مخلوط کنید ووقتی ک شکر خوب حل شد یک قاشق غذاخوری سرپر گلوکز اضافه وحرارت رو بیشتر کنید تا بجوش بیاد ،بزارید دو دقیقه بجوشه بعد حرارت و خاموش و دربش رو بذارید تا ولرم بشه
🔴حرارت لقیمات حتما باید ملایم باشه
🔴هربار خمیر رو هم بزنید و پفش رو بگیریدو فقط به اندازه ظرفیت تابه ازش بردارید و داخل قیف بریزید، چون اضافی خمیرک در قیف بمونه پف میکنه وظاهر لقیمات خوب نمیشه
از شورو شیرین
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_کرم_خرما
زياد كار نيک انجام دادن، عمر را مى افزايد و نام را پرآوازه مى سازد. امام علی (ع) (غررالحکم)
این یه دسر خوشمزه و عاالیه و تموم شیرینیش از خرما تامین میشه . برای افطار خیلی عالیه .
خرما ۲۰ تا ۲۵ عدد
شیر ۳.۵ لیوان
پودر ژلاتین ۳۵ گرم (۳.۵ ق غ)
خامه صبحانه یا خامه قنادی ۱۰۰ گرم
شکلات تخته ای ۷۰ گرم
پودر کاکائو ۱ ق م
روی خرماها یه کم آب جوش ریختم و بعد از یکی دو دقیقه پوستش رو به راحتی جدا کردم . هسته هاش رو هم بیرون آوردم .
داخل میکسر خرما و ۳ لیوان شیر رو با هم ترکیب کردم . بعد از صافی رد کردم که صاف و یکدست بشه .
نصف لیوان شیر رو روش پودر ژلاتین پاشیدم و گذاشتم روی حرارت غیر مستقیم ذراتش به روش بن ماری حل بشه .
داخل موادم ژلاتین حل شده که خنک شده باشه ریختم و مخلوط کردم .
خامه صبحانه رو هم یه کم با چنگال زدم و اضافه کردم و مخلوط کردم .
(جای خامه صبحانه ، خامه قنادی بخواید بریزین توجه کنین که این خامه شیرین هست و به میزان خرماهاتون توجه کنین)
من این ترکیب رو ۳ قسمت کردم .
یه قسمت رو بهش شکلات آب شده اضافه کردم .
به قسمت دیگه اش خیلی کم پودر کاکائو رو با آب حل کردم و ریختم تا رنگش تیره نشه و میانه رنگ شکلاتی و رنگ خود دسر بشه .
جنس قالب من پلاستیکی هست و چون این دسر خامه داره نیازی به چرب کردن قالب هم نیست اما می تونین با دو قطره روعن مایع چرب کنین .
من داخل حباب های این قالب اول از دسر ام که شکلاتیش کردم ریختم و مابقیش روخود دسر رو ریختم و گذاشتم یخچال تا یه کم ببنده . و بعد روی اون دسررو که خیلی کم پودر کاکایو ریخته بودم یه لایه ریختم و باز یخچال گذاشتم .
و لایه بعدیش دسر که شکلاتی شده بود و آخرین لایه خود مواد دسر رو ریختم .
نکته : همیشه بین ریختن لایه ها فاصله طولانی ایجاد نکنین تا لایه ها به هم بچسبن . وقتی که یه کم از نیم بند سفت تر شد لایه بعدی ریخته بشه .
در اخر کل دسر در یخچال حدودا ۵ ساعتی بمونه و بعد دورش روبا چاقو آزاد کردم و دیدم که حسابی از جاش آزاد شده ، یه دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ته_چین_گوشت
خوبى عادت است و بدى لجاجت. پیامبر اکرم (ص)
سلام ته چین از غذاهای خوشمزه و عالی هست😍🙂
بریم سراغ طرز تهیه 😊
برای ۳ نفر
گوشت گوساله یا گوسفند ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
برنج ۳ پیمانه
زرده تخم مرغ ۳ عدد
ماست پارسی نصف لیوان
روغن مایع یک سوم لیوان
زرشک و خلال بادام و خلال پسته به میزان لازم
زعفران دم کرده مقداری
برنج را از قبل خیس کردم .
پیاز رو خرد کردم و تفت دادم و گوشت رو بهش اضافه کردم و تفت دادم ، زردچوبه و فلفل سیاه و چوب دارچین اضافه کردم بعد کمی تفت آب اضافه کردم و گذاشتم بپزه . وقتی پخت نمکو زعفران ریختم . چوب دارچین رو جدا کردم . کمی از آبگوشت هم می تونید بزارید بمونه داخل مواد ته چین اضافه می تونید کنید. میتونین گوشت رو هم ریش ریش کنید و داخل ته چین استفاده کنید.
زرده های تخم مرغ را همراه با ماست ، زعفران، روغن ، کمی هم گلاب مخلوط کردم.
برنج را آبکش کردم و با مواد ترکیب کردم.
کف قابلمه و دیواره ها رو چرب کردم.
از این برنج زعفرانی نصفش رو داخل قابلمه ریختم و با پشت قاشق صاف کردم ، روش گوشت ریختم . روی اون بقیه برنج زعفرانی رو ریختم و با پشت قاشق صافش کردم .
روی برنجم کمی روغن و آب رو مخلوط کردم و روی برنج دادم .قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه قرار دادم .بعد از روی حرارت برداشتم و روش دیس گذاشتم و برگردوندم.
زرشک و خلال بادام و پسته رو هم کمی با روغن تفت دادم و روی ته چین رو باهاش تزیین کردم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛