eitaa logo
آشپزی خاص
97هزار دنبال‌کننده
13.8هزار عکس
40.2هزار ویدیو
67 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
. همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند. امام صادق (ع) (کافی) سلام دوستان عزیز حقیقتش آخر این غذا رو نتونستم فیلم بگیرم دیگه مهمون داشتم نشد اون آخرین مرحله رو فیلم بگیرم . نمی خواستم بزارم اما دیدم خیلی سوال هست از پخت مرع در زرشک پلو با مرغ من هم اون چند تایی از فیلم ها رو ادیت کردم و براتون الان گذاشتم . مرحله پخت آخر مرغ نیستش ولی خوب اساس کار که هست 😊 خیلی هاتون با این نحوه آشنا هستین و قبلا دستورش رو توی پیجم دیده بودین . کره رو روی حرارت آب کردم و زردچوبه رو اضافه و سریع شعله رو خاموش کردم. کمی پیاز رنده شده و زعفران و هویج تکه تکه شده و فلفل دلمه تکه شده و آبلیمو و چند حلقه لیمو ترش (این بار موجود توی خونه نداشتم ) رو داخل ظرف ریختم و قطعات مرغ رو داخلش گذاشتم و توی یخچال قرار دادم . بهتر هست هفت ، هشت ساعت بمونه . بعد از این مدت مرغها رو از مواد داخلش خارج وفقط مرغ خالی رو با روغن تفت دادم . بعد کمی رب گوجه رو کمی تفت دادم و مقداری آب ریختم و نمک و زردچوبه و قطعات مرغ رو اصافه کردم و کمی زعفران ریختم . بعد از اون موادی که مرغ رو توش خوابونده بودم ،هویج و فلفل دلمه رو برداشتم و داخلش ریختم و گذاشتم بپزه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
هرگاه قضاوت مى‏ کنید، عادلانه قضاوت کنید و هرگاه سخن مى ‏گویید، نیکو بگویید، زیرا خداوند نیکوکار است و نیکوکاران را دوست دارد. پیامبر اکرم (ص) (نهج الفصاحه) آشپزی خاص من برای تهیه قورمه سبزی از سبزی قورمه نوبر سبز استفاده کردم . بسیار عالی هستش فقط بسته رو که باز کردین همون طورمنجمد سرخش کنین و اگر مقداری ازش موند داخل فریزر بزارین .😊 . . برای ۴ نفر گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم پیاز ۱ عدد لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه سبزی قورمه نوبر سبز حدودا یک بسته نمک و فلفل ،آبلیمو یا آبغوره یا لیمو عمانی به میزان لازم . اول سبزی رو سرخ کردم . حدودا یه بسته سبزی قورمه نوبر سبز که من در حدود ۳۰۰ گرم سبزی استفاده کردم . اول گذاشتم کمی آبش کشیده بشه و بعد با روغن سرخ کردم . میزان سرخ کردن سبزی بستگی به خودتون داره در رنگ خورشتون تیرگی اش تاثیر داره . من نه خیلی زیاد و نه خیلی کم در حد متوسط سرخ کردم . پیاز رو خرد کردم داخل قابلمه با روغن تفت دادم و گوشت رو توش ریختم و کمی تفت دادم ، بهش کمی زردچوبه و فلفل اضافه کردم ، بعد حدودا ۲ ق غ یه کم کمتر سبزی های معطر ریختم . می تونین فقط از شنبلیه خشک استفاده کنین .یه کوچولو تفت دادم و بعد سبزی های سرخ شده رو اضافه کردم و بعد آب ریختم و گذاشتم بپزه . وقتی گوشت نیم پز شد لوبیا رو که از قبل خیسونده بودم ، آبش رو خالی کردم و ریختم توش . من از لوبیا چشم بلبلی توی قرمه سبزی استفاده می کنم . اما میتونید لوبیا قرمز هم بریزید . همسر جان این جوری قرمه سبزی رو دوست داره . لیموعمانی رو هم چند تا سوراخ کردم و توی اب سرد خیسوندم تا تلخیش بره و بعد نیم ساعت آخر داخل خورش ریختم . من خیلی نمیزارم لیمو له بشه و یا حتی نمی ریزم توی خورش و یا گاهی اوقات بعد از چند قل لیمو رو از توش بر می دارم . این کاملا به سلیقه افراد ربط داره . (کلا من و همسرم هر دو لیموعمانی توی قورمه سبزی دوست نداریم 🙈) در اواخر پخت کمی نمک ریختم و برای چاشنی یه مقدار آبلیمو یا حتی غوره یا حتی آبغوره میتونید استفاده کنید . یه عده هم داخل قورمه سبزی رب گوجه و یه عده حتی رب انار می ریزن . که بنده نریختم . و حتی دیدم که زعفران می ریزن و یا یه حبه سیر . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سخاوت، محبّت آور و زينت اخلاق است. امام علی (ع) (غررالحکم) این خمیری که براتون گذاشتم نیاز به پخت اولیه نداره . من این بار ۵ دقیقه گذاشتم بپزه ولی وقتی بدون پخت اولیه درست کردم بیشتر راضی بودم . واقعا لطافت عالی داره و اصلا خشک نمیشه . توی فر هم موقع پخت یه طرف حاوی آب می تونین بزارین تا نونتون خشک نشه . این پیتزا کوچولوها رو به درخواست پسرم براش کوچولو درست کردم و به اندازه یه نعلبکی کمی بزرگتر هستش . . . مواد پیتزا دل به خواهی هستش و هر چی براساس ذایقه و علاقه هر کسی می تونه تنظیم کنه . گوشت چرخ کرده رو با یه پیاز که قبلا تفت داده بودم مخلوط کردم و تفت دادم و نمک و فلفل و رب ریختم . قارچ ورقه ای کردم و تفت دادم حرارت کمی بیشتر باشه خیلی اب نندازه فلفل دلمه نگینی شده اون هم کمی تفت دادم گوجه خرد شده ریختم و ذرت ، هر کی هر چی دوست داره میتونه بریزه . حالا روی خمیرم که پهن کردم حسابی سس گوجه ریختم و مالیدم و روش پنیرپیتزا ریختم . و روی اون موادم رو دل به خواهی ریختم . از ریختن پنیر پیتزا اصلا توی پیتزا دریغ نکنین و حسابی بریزین . و در اخر قبل رفتن به فر با یه آب پاش کمی روی پیتزا آب پاشیدم تا پنیر قشنگ کش بیاد و توی فر 180 درجه از پیش گرم شده به مدت 20 دقیقه قرار دادم . اخر هم کمی گریل رو روشن کردم تا برشته بشه . بازم میگم پنیر خوب بریزین این که میگین موادمون از روی خمیر جدا میشه مربوط به پنیر پیتزاست اگه لا به لای مواد و اولش روی خمیر بریزین همچین اتفاقی نمیفته . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
. كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏ اخلاقى و مدارا . امام صادق (ع) (معدن الجواهر) . آشپزی خاص من قبلا هم این خمیر رو با کلیپ گذاشته بودم باز هم دوباره کلیپ جدید تهیه کردم . بسیار خمیر کار درست و نرم و لطیف . این خمیر برای پخت پیتزا خوبه و همچنین می تونین برای درست کردن پیراشکی و اشترودل و ... استفاده کنین . این خمیر برای پخت پیتزا نیاز به پخت اولیه هم نداره . . این مقدار برای ۳ نفر (۳پیتزا) آرد سفید قنادی یک و نیم لیوان (یه مقدار بیشتر می بره) (آرد نانوایی رنگش رو تیره و از لطافتش کم می کنه اگر براتون به این شکل قابل قبوله ایراد نداره) آب ولرم یک چهارم لیوان شیر ولرم یک چهارم لیوان(میتونین جاش از آب ولرم هم استفاده کنین) پودر خمیر مایه ۱ ق م سرصاف(لوازم قنادی ها، برخی سوپری ها و نانوایی ها دارن) نمک ۱/۴ ق چ شکر ۱ق چ روغن مایع ۶ ق غ . آب ولرم و شکر و خمیر مایه رو مخلوط و در ظرف رو گذاشتم 10 دقیقه ای عمل اومد . توی یه ظرف دیگه شیر ، نمک ، نصف روغن یعنی سه قاشق روغن رو مخلوط کردم ، خمیر مایه به عمل اومده رو اضافه کردم و بعد آرد که الک کرده بودم ریختم و با دستم ورز دادم ، در این مرحله بقیه روغن که مونده بود روریختم و ورز دادم . اگه خمیر به دستتون می چسبه کمی آرد اضافه کنین برای من کمی بیشتر از یک و نیم لیوان آرد برد. . زیادی آرد نزنین . با این کار لطافت خمیر میره . نونتون بعد از پخت میشه سفت . بعد خمیر رو روی صفحه کارم ۱۰۰ بار کوبیدم . خمیر نرمی و لطیفی هست توی ظرف تمیز گذاشتم و روش رو با پارچه پوشوندم حدود 40 دقیقه استراحت دادم . بعد از استراحت حجم خمیر باید دوبرابر بشه . نکته آخر این خمیر رو می تونین از روز قبل درست کنین و بزارین یخچال و روز بعد پیتزا درست کنین . در مورد فریزر من یه بار فریزر کردم زیاد راضی نبودم از کیفیتش . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
همه پليدى‏ ها را در خانه‏ اى نهادند و كليد آن، دروغ است. امام حسن عسگری(ع) (بحارالانوار) آشپزی خاص حلوا از اون دسرهای خوشمزه است که داریم به ایام ماه مبارک هم می رسیم و در افطار جایگاه خاصی داره . . . آرد 1 پیمانه ( هم ارد نانوایی و از نوع سنگک میشه و هم آرد سفید قنادی ، با آرد سفید رنگش خوش رنگ تر و با ارد سنگکی خوشمزه تر میشه ) شکر ۱ پیمانه آب ۲ پیمانه کره و روغن جامد و مایع ۱/۲ پیمانه (مجموعا همه روی هم نصف پیمانه . دقت کنین میزان روعن در حلوا تقریبی هستش بیشتر چشمی باید دید که روعنش کافیه یا نه حدودی اینجا براتون ذکر کردم ) گلاب به میزان لازم (۱/۳ پیمانه) زعفران سابیده به میزان لازم (در حد زیاد 😉) هل پودر شده ( به دلخواه) پیمانه من از لیوان دسته دار فرانسه استفاده کردم . هر چیزی میشه فقط معیار همشون رو براساس همون پیمانه ای که همه رو با اون اندازه می گیرین استفاده کنین . اول آرد رو الک کردم و تفت دادم . چون می خوایم خیلی پر رنگ نشه من خیلی زیاد تفت ندادم حدودا ۲۰ الی ۲۵ دقیقه با حرارت خیلی خیلی کم . برای شربت : در ظرف دیگه آب و شکر رو ریختم و روی شعله ملایم گذاشتم تا شکر حل بشه و بعد زعفران و گلاب رو ریختم و به دلخواه هل هم می تونبن بریزین . وقتی آرد رو بو دادم دوباره الک کردم و روغن و کره رو اضافه کردم ، کره باعث خوش طعمی و نرم شدن حلوا میشه . بعد کمی آرد رو با روغن تفت دادم و زیر شعله ملایم شربت رو اضافه کردم و هم زدم تا حلوا بسته بشه. اون هایی که رنگش شکلاتی شده مقداری از حلوا جدا برداشتم و یه مقدار پودر کاکایو رو با اب حل کردم و داخل حلوا ریختم و روی حرارت قرار دادم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
هر چيزى به عقل نياز دارد و عقل به ادب نيازمند است. امام علی (ع) (غررالحکم) یه نون نرم و لطیف با یه کرم عالی و خوشمزه 😍🤗 بی نهایت بافت لطیفی داره و حسابی خوش طعم و عطره 😊 شیر ولرم ۱۵۰ گرم ( دو سوم لیوان) شکر ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان) پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م) کره ۵۰ گرم آرد نون فانتزی یا آرد سفید حدودا ۳۰۰ گرم (حدودا ۲ لیوان) برای کرم شیر یک لیوان نشاسته ذرت ۱ ق غ آرد سفید ۱ ق غ شکر ۲ ق غ کره ۱ ق غ وانیل ۱/۴ ق چ داخل شیر ولرم ۱ ق م شکر ریختم و مخلوط کزدم ، پودر خمیر مایه رو اضافه کردم و بعد درش رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد . داخل ظرف دیگه کرم نرم ( نیم ساعت قبل کار در محیط باشه ) ، مابقی شکر ، خمیر مایه به عمل اومده رو با هم ترکیب کردم . آرد الک شده رو کم کم داخلش ریختم . میزان آرد تقریبی هست تا جایی که چسبندگی خمیر کمتر باشه ، مثل همیشه که تاکید می کنم آرد زیادی لطافت نون شما رو می گیره . خمیر رو ده دقیقه ورز دادم . داخل ظرفی که کمی چرب کردم ، خمیر رو قرار دادم. روش رو پوشوندم یک و نیم تا دو ساعت محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه . توی این مدت کرم رو درست کردم . شیر و نشاسته ذرت و آرد رو شکر رو با هم ترکیب و روی حرارت ملایم قرار دادم و مدام هم زدم . وقتی کمی غلیظ شد ، کره و وانیل رو ریختم و به غلطت دلخواه رسید از حرارت برداشتم . روش رو با نایلون پوشوندم و گداشتم کنار خنک بشه . خمیر بعد از استراحت ، پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم . ۸ قسمت کردم و هر چونه رو تقریبا ۶۵ گرمی برداشتم . اندازه و سایز دست خودتون هست . بعد هر چونه رو روی صفحه کار کمی پهن کروم . از مواد کرم لاش قرار دادم و پیچیدم و با فاصله داخل سینی چرب شده چیدم . (طرح و شکل پیچیدن نون ها هم دل به خواهی)با یک کارد روش خط و طرح انداختم . روش رو پوشوندم ۲۰ دقیقه استراحت داشته باشه . برای رومال ترکیب یک عدد زرده تخم مرغ و زعفران و ۱ ق م ماست استفاده کردم و رومال زدم . سینی رو داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت ۲۰ ، ۲۵ دقیقه قرار دادم .ظرف حاوی آب هم داخل فر بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها قرار دادم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
صبور باش ، چرا که صبر، شیرین فرجام و خجسته انجام است . امام علی (ع) (غررالحکم) سلام امروز براتون اسلایسی آوردم بسی خوشمزه ، حسابی با چای می چسبه مخصوصا عصرونه 😍😍. تخم مرغ ۳ عدد روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان) شیر ۱۲۰ گرم (نصف لیوان) شکر ۱۰۰ گرم (تقریبا نصف لیوان) آرد سفید ۲۲۵ گرم (یک و نیم لیوان) بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م) وانیل ۱/۴ ق چ مواد میانی سیب ۳ عدد شکر ۶۰ گرم (حدودا ۴ ق غ) گردوی خرد شده ۳ تا ۴ ق غ پودر دارچین ۱ تا ۲ ق م مواد به دمای محیط برسه . اول مواد سبب رو آماده کردم . سیب رو پوست کندم و رنده کردم . با شکر مخلوط کردم و روی حرارت قرار دادم تا آب سیب کشیده بشه و بعد پودر دارچین و گردو رو ریختم و مخلوط کردم و از حرارت برداشتم و کنار گذاشتم تا خنک بشه . تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم و بعد وانیل رو ریختم . روغن مایع و شیر رو اضافه کردم و یک دقیقه هم زدم .آشپزی خاص آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کردم و ۳ بار الک کردم . کم کم داخل موادم ریختم و ترویب کردم . ظرف من سایزش ۲۲ در ۲۲ هستش ، کفش کاغذ روغنی انداختم و نصف از مواد رو ریختم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه ، ۱۰ دقیقه قرار دادم . از فر بیرون آوردم و مواد سیبی رو ریختم .فقط با دیواره نیم تا یک سانت فاصله داشته باشه و به دیواره نخوره . و مابقی مواد رو ریختم و صاف و یکدست کردم ، کمی گردوی خرد شده و خلال پسته هم بر حسب علاقه روش ریختم. دوباره داخل فر قرار دادم این بار ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بمونه ، پخت رو با خلال دندون چک کنید . بعد از پخت کمی که از حرارت افتاد از قالب خارج کردم و روی توری قرار دادم تا کاملا خنک بشه و بعد به شکل دلخواه برش دادم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
زیبایی سخن، نشانه فزون خردی است.امام علی (ع) (غررالحکم) سلام ، از شیرینی های پر طرفدار و سنتی 😊😍. که برای عید گزینه عالی هستش ، حالا چه عید و چه زمان های دیگه همه موقع می چسبه 😊. آرد سفید ۲۰۰ گرم (تقریبا یک و یک سوم لیوان) کره یا روغن جامد ۱۵۰ گرم .(من ۱۰۰ گرم کره و ۵۰ گرم روغن جامد ریختم) (۱۵۰ گرم تقریبا دو سوم لیوان) پودر قند ۱۴۰ گرم (تقریبا یک لیوان ) تخم مرغ ۲ عدد کشمش پلویی ۵ تا ۶ ق غ رنده پوست پرتقال ۱ ق چ (یا وانیل ۱/۴ ق چ) بیکینگ پودر ۱ ق چ مواد به دمای محیط برسه. کره نرم شده و یا روغن رو با پودر قند سه دقیقه خوب با همزن زدم . تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه و هر بار یک دقیقه زدم . رنده پوست پرتقال رو هم اضافه ، بسیار خوشمزه و خوش عطر می کنه ، اگه نخواستین جاش نوک قاشق وانیل بریزین . بیکینگ پودر رو به آرد اضافه کردم . مواد آردیم رو به داخل مواد ریختم ، دیگه با قاشق هم زدم . آخر کار هم کشمش رو با نصف قاشق آرد ترکیب کردم (این کار بابت ته نشین نشدن هستش) اضافه کردم . از موادم با قاشق مرباخوری برداشتم و توی سینی فر ریختم . باز اندازه شیرینی ها بسته به علاقه خودتون هستش ، فقط حتما با فاصله زیاد از هم باشه که توی فر کلی باز میشه و پهن میشه . (می تونید کف سینی کاغذ روغنی بندازید یا کمی چرب کنید ، من خودم چرب هم نکردم چون این مدل شیرینی ها به قدر کافی روغن دارند و راحت از سینی جدا میشند) سینی رو در طبقه وسط فر که از یک ربع قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱۲ تا ۱۵دقیقه قرار دادم . بعد از اینکه خنک شدن ، شیرینی ها رو از سینی برداشتم . نکات : 👈با مقدار مواد بالا حدودا ۳۰ عدد شیرینی میشه. 👈بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز می تونید درست کنید . در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم ‌. 👈ماندگاری در صورت استفاده از روغن جامد یکی دو ماه و در صورت استفاده کره نهایتا دو هفته می باشد ‌. 👈روغن جامد که هم می تونید روغن صاف قنادی استفاده کنید و یا روغن نیمه جامد ، روغن نیمه جامد رو صاف کنید و در شیرینی استفاده کنید با این شکل که روغن رو روی حرارت ترجیحا غیر مستقیم آب کنید و بزارید کنار کمی از دما افتاد بزارید یخچال تا بسته بشه و بعد از قسمت سفت آن بردارید و داخل شیرینی ها استفاده کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرغ پفکی مواد لازم : روغن زیتون : ۴ قاشق غذاخوری ران مرغ : ۶ عدد بدون پوست عصاره مرغ : ۱ عدد حل شده در ۱ پیمانه آبجوش رزماری : ۴ شاخه سیر : ۴ حبه سیب زمینی پخته : ۳ عدد پنیرموزارلا : ۲۲۰ گرم آردگندم : ۱.۵ پیمانه فلفل قرمز : ۱ قاشق چایخوری پودرخردل : ۱ قاشق چایخوری تخم مرغ : ۴ عدد پودرسوخاری : ۱۵۰ گرم پولکی نمک و فلفل سیاه و سس کچاپ تند به مقدار لازم طرز تهیه : ابتدا ران های مرغ را آغشته به فلفل قرمز و نمک و فلفل سیاه کرده و داخل روغن زیتون با شعله ملایم سرخ می کنیم. ران های مرغ سرخ شده را همراه با عصاره مرغ و سیر و شاخه های رزماری برای حدود یک ساعت می پزیم تا کامل آب آن خشک بشه. بعد سرد شدن ران ها، استخوان ها را درآورده و گوشت باقیمانده را ریش ریش می کنیم و با سیب زمینی پخته و پنیرموزارلا رنده شده و نمک و فلفل مخلوط می کنیم. و طبق فیلم دوباره روی استخوان های مرغ همراه با کمی پنیرموزارلا قرار می دهیم. در نهایت آغشته به آردگندم و تخم مرغ و پودرسوخاری کرده و داخل روغن سرخ می کنیم. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مرغ تنوری مرغ به تعداد لازم پیاز ۱ عدد سس مایونز ۱ ق غ ماست ۳ ق غ نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و پاپریکا به میزان لازم فلفل دلمه ای ۱ عدد هویج ۱ عدد آب لیمو ۲ تا ۳ ق غ روغن زیتون به میزان لازم پیاز رو خرد کردم و فلفل دلمه ای هم خرد کردم . روی تکه های مرغ برش دادم تا وقتی بخوام بزارم مزه دار بشه بهتر مواد نفوذ کنه . داخل یه ظرف پیاز خرد شده و فلفل دلمه ای و نمک و فلفا و زردچوبه و پاپریکا ، سس و ماست و روعن زیتون و آب لیمو رو ریختم و مرع رو به این مواد آغشته کردم و در طرف رو گداشتم و توی یخچال یه شب تا صبح بمونه و مزه دار بشه . از سیر و یا پودر سیر هم می تونین استفاده کنین . بعد از مزه دار شدن از کلیه مواد مرغ رو جدا کردم . داخل یه ظرف مناسب که قراره بره داخل فر یه قاشق کره که اب کردم و ریختم . مرغ ها رو چیدم . اون موادی که مرغ رو گذاسته بودم مزه دار بشه فلفل دلمه ای هاش رو جدا کردم و کمی بهش آب اضافه کردم و بعد از صافی رد کردم تا پیاز هاش جدا بشه و بعد روی مرغ ها ریختم تا جایی که تقریبا رویه مرغ رو بگیره . فلفل دلمه ای ها رو و یه هویج رو هم حلقه ای کردم و توش قرار دادم . روی ظرف فویل پیچیدم و بعد داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ساعت با فویل گذاشتم و بعد فویل رو برداشتم و روی مرغ ها رو با قلمو زعفران و کره زدم و در فر دوباره قرار دادم یک ساعت دیگه هم موند . گاهی اوقات هم از اون مواد سس روی مرع ها می ریختم . می تونین گریل هم اخر کارروشن کنین . اون سیب زمینی ها هم مثلا تنوریه . سیب زمینی ها رو شستم و با پوست خرد کردم و بعد شستم . و بهش کمی نمک و فلفل سیاه و روغن زیتون زدم و داخل ظرفی چیدم و داخل فر نیم ساعتی قرار دادم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
هر که صبوری کند به آرزوی خویش رسد . پیامبر اکرم (ص) (نهج الفصاحه) سلام دوستان مهربونم ، خوبید ، شما هم خسته نباشید این روزهای اسفند همه در هیاهو و تکاپو هستند. من همین تکاپوها رو خیلی دوست دارم همین انتظار و انجام کارها خیلی برام لذت بخشه تا اینکه عید شد انگار همه چی تموم شد 😅😉☺. شیرینی زبان که با خمیر آماده خیلی راحت درست میشه . خمیر هم هایپرمارکت ها و لوازم قنادی فروشی ها دارند . خمیرهزارلا یک بسته شربت بار یا عسل رقیق شده برای شربت بار : نصف لیوان شکر رو همراه یک چهارم لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دادم تا شور حل بشه و شروع به جوشیدن کرد خیلی کم آب لیمو ریختم . کمی زعفران ریختم و گداشتم ده تا پونزده دقیقه روی حرارت بمونه . آخر کار کمی گلاب (در صورت دلخواه) ریختم و از حرارت برداشتم . گذاشتم کنار که خنک بشه . خمیر رو باز کردم و با کاتر قالب زدم . قالب شیرینی زبان یا قالب مشابه میشه . اکر قالب ندارید به شکل مستطیلی برش بدید . یک لایه از خمیر رو در سینی چیدم . از شربت ( و یا عسل رقیق شده) زدم و مجدد یک لایه از خمیر روش قرار دادم و روش شربت زدم . روش خطر انداختم . داخل فر از قبل گرم شده ، ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه حدودا نیم ساعت قرار دادم . آخر کار گریل رو روشن کردم . بعد از پخت روش کمی عسل رقیق شده یا شربت بار زدم و بعد پودر پسته ریختم . نکات : 👈با مقدار مواد بالا بسته به سایز قالب حدودا ۱۳ تا ۱۵ عدد شیرینی به وزن حدودا ۳۰۰ گرم میشه. 👈ماندگاری دو هفته در محیط خنک . 👈 کف سینی رو کمی چرب کنید کافیه، اگر کاغذ روغنی انداختید زود از سینی جدا کنید چون مواد شهدتون به کفش میره و جداسازی ازش سخت هست . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍😍 مواد لازم: 500 گرم آرد 2 قاشق شکر 1/2 قاشق چایخوری نمک 100 میلی لیتر روغن 200 میلی لیتر آب 10 گرم مایع خمیر 10 برش پنیر 300 گرم مرغ 1عدد گوجه فرنگی 100 گرم زیتون . پیازچه به مقدار لازم. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👩🏻‍🍳 پر شده از گوشت و سيب زمينى..🧑🏻‍🍳😍😍 ١- ارد : ٥ ليوان ٢- شير : ١ و ١/٢ ليوان ٣- شكر : ٢ قاشق غذا خورى ٤- نمك: ١/٤ قاشق غذا خورى ٥- تخم مرغ: ١ عدد ٦- خمير مايع فورى: ١ پاكت (١١ گرم) ٧- روغن: ١/٢ ليوان ٨- مواد داخل: ار هر موادى مثل پنير و حتى سبزى جات هم ميتوميد استفاده كنيد . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ادب بياموزيد، زيرا كه در اين صورت اگر پادشاه باشيد، برجسته می شويد، اگر ميانه باشيد، سرآمد می ‏شويد و اگر تنگ‏دست باشيد، با ادبتان گذران زندگى می كنيد . امام علی (ع) (نهج البلاغه) . این غذا رو مامانم خیلی می پخت و ما خیلی دوسش داریم ، خوش خوراکه . البته مامانم توش گردو می ریخت و گوشت هم نمی ریخت . . برای ۳ تا ۴ نفر برنج ۳ پیمانه گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم پیاز ۱ عدد لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه شوید خشک پودر شده به میزان لازم (ما خشک می ریزیم شما خواستین تازه بریزین) نمک و زردچوبه و ادویه پلویی و زیره سیاه به میزان لازم . برنج رو از قبل خیس کردم . لوبیا رو هم از قبل خیس کردم و موقعی که خواستم بپزم آبش رو بیرون ریختم و دوباره توش آب ریختم و گذاشتم بپزه . برنج رو آبکش کردم . لا به لای پلو برنج سفید و لوبیا چشم بلبلی و شوید پودر شده و کمی ادویه پلویی (من آماده از عطاری می گیرم ) و (مقداری زیره سیاه کوبیده شده هم بریزین خوبه من این بار نریختم ) و گذاشتم برنج دم بکشه . همون طور که گفتم مامانم همیشه یه مقدار گردو رو کمی خرد می کرد وهمین موقع لا به لای پلو می ریخت ، واقعا خوشمزه می شد . من کوفته قلقلی درست کردم کنار غذا . یه پیاز رو رنده کردم و آبش رو گرفتم و پیاز رو با گوشت به همراه نمک و زردچوبه مخلوط کردم ، ورز دادم و قلقلی درست کردم و بعد توی روغن سرخ کردم . بعد از پخت برنج رو توی دیس کشیدم و کمی از پلو رو زعفرانی کردم و توی دیس برای تزیین استفاده کردم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛